Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

LontoonMadame Tussauds Liput: mistä ostaa neja mitä ne sisältävät.

Euroopan kuuluisimmassa vahakabinetissa voit ottaa valokuvan idoleidesi ja historian ja nykypäivän kuuluisimpien ihmisten kanssa.

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

6 minuuttia luettu

LontoonMadame Tussauds Liput: mistä ostaa neja mitä ne sisältävät.

Madame Tussauds Lontoossa | ©Wolfgang Kopp

Muistan aina, että Madame Tussaudsissa käynti oli yksi hauskimmista kokemuksistani Lontoossa.

Paras vaihtoehto

Lontoon Madame Tussaudsin vahamuseon liput

parhaat liput Madame Tussaudsiin Lontoossa ja pääsy kaikkiin saleihin.

Poseeraa maailman tunnetuimpien hahmojen kanssa tässä fantastisessa museossa. Nauti eri osastoista, kuten Star Wars -saagalle omistetusta osastosta.

Älä jätä väliin tätä maagista paikkaa, etenkään jos matkustat perheen tai ystävien kanssa, jossa naurattaa, hämmästyttää ja löytää yli 250 hahmoa. Lontoossa sijaitsevassa hulvattomassa Madame Tussauds -museossa voit ottaa parhaat valokuvat maailman suosituimpien hahmojen kanssa. Hankiliput vahakabinettiin ja pääset lähelle lukemattomia hyperrealistisia hahmoja.

Madonnasta Albert Einsteiniin, Jhonny Deepistä kuningatar Elisabet II:een. Astu maagiseen Star Wars -universumiin ja ota selfie Yodan tai prinsessa Leian kanssa.

Voit myös hypätä klassisen Lontoon mustan taksin kyytiin ja tehdä kierroksen Lontoon historiaan Spirit of London Ride -ajelulla, joka sisältyy lippuihin.Suositellaan, jos... olet menossa Lontooseen perheen ja ystävien kanssa ja haluat nauraa.

Kuinka kauan etukäteen liput kannattaa ostaa?

Osa Madame Tussaudin Star Wars -osastoa
Osa Madame Tussaudin Star Wars -osastoa

Suosittelen ostamaan liput etukäteen netistä, sillä jonot ovat joka päivä valtavat. Voit valita joko tavalliset (yleiset) tai premium-liput. Ja jos aiot viettää Lontoossa useita päiviä, voit ostaa London Explorer Passin, joka sisältää tämän lipun ja monia muita.

Lipun voi ostaa Madame Tussaudin lipputoimistosta, mutta museossa käy vuosittain 2,5 miljoonaa kävijää, ja jonot voivat kestää jopa 3 tuntia. Neuvoni on, että jos harkitset lipun ostamista sieltä, mene sinne hyvin, hyvin aikaisin.

Varaa liput Madame Tussauds -museoon

Mitä yleinen pääsylippu sisältää?

Yksi Star Wars -elokuvan uudelleenluoduista kohtauksista
Yksi Star Wars -elokuvan uudelleenluoduista kohtauksista

Tällä vahakabinettilipulla pääset tutustumaan koko vahakabinettinäyttelyyn.

Voit myös istua tyypillisessä Lontoon taksissa, kun teet virtuaalikierroksen kaupungin historiaan Spirit on London Ride -ajelulla. Voit myös uppoutuaStar Wars -galaksiin Yodan, Luke Skywalkerin ja prinsessa Leian kanssa upeassa näyttelyssä, joka on luotu yhteistyössä Disneyn ja Lucas Filmin kanssa.

 • Spirit of London Ride taksikyyti
 • Elämyksellinen Star Wars -kokemus

Varaa lippusi Madame Tussauds Museum -museoon

Mitä premium-lippu sisältää?

Britannian kuningasperhe vahassa
Britannian kuningasperhe vahassa

Etsitkö suoraa pääsyä Madame Tussauds -museoon ja kaikkiin sen toimintoihin? Hanki Premium-lippu ja nauti VIP-kokemuksesta. Tällä lipulla ohitat jonot ja saat museovierailustasi kaiken irti.

Premium-lippu avaa ovet Madame Tussaud's -museoon ja kaikkiin sen immersiivisiin kokemuksiin. Voit osallistua Sherlock Holmes Experience -elämykseen, kokea elokuvallisen matkan Star Wars -saagan läpi ja nauttia ilmaisesta popcornista katsoessasi 4D-elokuvaa legendaaristen Marvel-sarjakuvahahmojen rinnalla.

 • Suora sisäänpääsy Madame Tussauds -museoon.
 • Pääsy Sherlock Holmes Experience -tapahtumaan
 • Nopea sisäänpääsy Spirit of London -ajelulle
 • Ilmaista popcornia Marvel 4D Experience -elokuvan katselun aikana
 • Nopea pääsy Star Wars Experience -elämykseen

Varaa liput Madame Tussauds -museoon

Kannattaako Madame Tussauds -museossa käyntiä varten ostaa turistipassi?

Lontoon silmä| ©Bruno Abatti
Lontoon silmä| ©Bruno Abatti

Madame Tussauds -museoon pääsee myös kolmannella tavalla, jota kehotan sinua harkitsemaan, jos aiot viettää kaupungissa useita päiviä. Kuten huomaatte tästä toisesta artikkelista, jonka olen kirjoittanut osoitteesta Lontoo-passituristipassi on todella käytännöllinen, sillä se sisältää pääsyn Lontoon tärkeimpiin nähtävyyksiin, mikä säästää paljon aikaa jonottamiselta ja melko paljon rahaa pääsymaksuissa.

London Explorer Pass on Lontoon pakollinen passi, sillä se tarjoaa mahdollisuuden valita jopa 7 nähtävyyttä 31:stä tarjolla olevasta nähtävyydestä, mukaan lukien Madam Tussauds.

Magic London Pass puolestaan on paras passi perhematkailuun, sillä se sisältää pääsyn neljään unelmien nähtävyyteen: London Eye, karmaiseviin ajeluihin, joihin pääset tutustumaan London Dungeon -lipuilla, hauskoihin seikkailuihin Shrek's Adventure -elämyspuistossa ja Lontoon hämmästyttävään akvaarioon, Sea Life Londoniin. Vicky's Top Traveller Tip Harkitse kiertoajelupassin hankkimista säästääksesi matkallasi, jos haluat vierailla myös muissa nähtävyyksissä, kuten Lontoon silmässä.

Madame Tussaudin kohokohdat

Albert Einsteinin hahmo| ©Luke Rauscher
Albert Einsteinin hahmo| ©Luke Rauscher

Mitä tulee Madame Tussauds -museon ulkoasuun, kerron, että se on jaettu useisiin temaattisiin osioihin, jotka ovat kaikki yhtä mielenkiintoisia, mutta jätän ne tähän, jotta voit järjestää vierailusi ja painottaa niitä hahmoja, joihin haluat eniten tutustua.

Tutustu

Tämä on kokoelma, joka sisältää immersiivisiä kokemuksia Marvel- ja Star Wars-universumeista, ja jossa voit nähdä laulaja Dua Lipan ja prinssi Harryn ja Meghanin läheltä.

Tähdet

Mukana julkkiksia elokuvan, sosiaalisen median ja musiikin maailmoista, ja jossa voit tarkistaa Kim Kardashianin nukkumahuoneen mitat. Otat selfien muun muassa palamattoman Beyoncén, herkän Audrey Hepburnin ja kahden luonnon parhaimmiston, George Clooneyn ja Brad Pittin, kanssa.

Kulttuuria ja historiaa

Täällä matkustat historian halki Spirit of London Ride -ajelulla ja tutustut joidenkin historiaa tehneiden ihmisten, kuten Albert Einsteinin, Hitlerin, Van Goghin ja Nelson Mandelan, ulkonäköön sekä pääset vertailemaan pituuttasi catwalkilla joidenkin maailman suurimpien huippumallien, kuten Cara Delevignen, kanssa.

Muita kokemuksia

Tämän osaston ansiosta voit kohdata kasvokkain pelätyn Alienin tai King Kongin ja hänen yli 5 metriä korkean animaatiopäänsä ja muuttua päiväksi Sherlock Holmesiksi tai oikeaksi YouTuberiksi.

Varaa liput Madame Tussauds -museoon

Tutustu Madame Tussaudin historiaan

Kuninkaallisen perheen edustus
Kuninkaallisen perheen edustus

Kuka olisi uskonut vuosisatoja sitten, että Ranskassa syntyneestä Marie Tussaudsista tulisi yksi maailman suosituimmista nimistä, kun hän oppi muovailemaan vahaa työskennellessään taloudenhoitajana. Ensimmäisestä näyttelystään vuonna 1776 Pariisin Palais Royalissa hänen menestyksensä oli niin suuri, että hänet kutsuttiin kuningas Ludvig XVI:n siskon taidemaalariksi ja hän päätyi asumaan itse Versailles'n palatsiin!

Kun hänen mentorinsa kuoli, Tussauds peri koko hänen vahahahmokokoelmansa, ja hänen maineensa ja tunnustuksensa johtivat siihen, että hän sai lempinimen Madame Tussauds ja että vuonna 1884 avattiin ja pystytettiin Madame Tussauds -museo, joka on nykyään maailman suurin julkkisfiguurikokoelma.

Varaa lippusi Madame Tussauds -museoon

Vinkkejä vierailun järjestämiseen

Madame Tussaudsin rakennus, Lontoo| ©Citizen59
Madame Tussaudsin rakennus, Lontoo| ©Citizen59

Seuraavassa on muutamia hyödyllisiä vinkkejä, joiden avulla saat vierailustasi kaiken irti.

Miten pääset Madame Tussauds -museoon?

Kaupungin julkinen liikenne palvelee museota hyvin. Marylebone Rd:n varrella sijaitsevaan Madame Tussauds -museoon pääsee eri metro-, juna- ja bussikombinaatioilla:

 • Metro: Baker Streetin asema.
 • Juna: Marylebonen asema on 10 minuutin kävelymatkan päässä.
 • Bussi: Bussit 13, 18, 27, 30, 30, 74, 82, 82, 113, 139, 189, 205, 274 ja 453.

Julkinen liikenne Lontoossa

Paras tapa liikkua Lontoossa on Oyster Card, kausilippu, jonka voit ostaa ja ladata millä tahansa Lontoon metroasemalla. Nykyään voit käyttää Lontoon julkisessa liikenteessä (metro tai bussi) myös kontaktitonta pankki- tai luottokorttia, jolloin matkan hinta vähennetään laskustasi.

Madame Tussaudin aukioloajat

Madame Tussauds on avoinna viikon jokaisena päivänä maanantaista sunnuntaihin, mutta ennen kuin menet sisään, tarkista verkkosivuilta aukioloajat sen kalenteripäivän mukaan, jolloin matkustat. Aukioloajat ovat **8.30-18.**00, mutta aukioloajat voivat vaihdella vuoden eri kuukausien ja päivien mukaan.

Madame Tussauds -museossa saatavilla olevat palvelut

 • WC:t museon jokaisessa kerroksessa.
 • Museoon pääsee pyörätuolilla, ja siellä on hissi liikuntarajoitteisia varten. Pyörätuoleja on lainattavissa varauksesta ja saatavuudesta riippuen.
 • Lahjapuoti.
 • Lahjakaupassa sijaitseva kahvila, jossa on välipaloja ja juomia.
 • Maksullinen matkatavarasäilytys, jossa voi säilyttää esimerkiksi takkeja, reppuja, laukkuja jne.
 • WiFi.
 • Lastenvaihtopalvelut.

Varaa liput Madame Tussauds -museoon

Mitä voit nähdä Madame Tussauds -museon ympäristössä?

Sherlock Holmesin talomuseo| ©Elliott Brown
Sherlock Holmesin talomuseo| ©Elliott Brown
 • Marylebone: Madame Tussaudsissa käydessäsi voit tutustua myös muihin nähtävyyksiin kaupunginosassa, jossa se sijaitsee, eli Marylebonessa. Tällä Regent's Parkin eteläpuolella sijaitsevalla alueella on Lontoon suurin keskittymä georgialaisia taloja. Useat kuuluisan englantilaisen arkkitehdin John Nashin suunnittelemat rivitalot koristavat kaupungin vilkkaimman kuninkaallisen puiston eteläpäätä.
 • Regent's Park: Täydellisen nähtävyyksien katselupäivän päätteeksi ja rentoutuaksesi hieman pitkän museokierroksen jälkeen älä jätä väliin vierailua Regent's Parkissa, joka sijaitsee alle 900 metrin päässä Madame Tussaudsista. Sen kauniit Queen Mary's Gardens -puutarhat sopivat loistavasti miellyttävään kesäiseen iltapäivään, samoin kuin sen järvi, jossa on suuri valikoima vesilintuja.
 • Sherlock Holmesin talomuseo: Vain 200 metrin päässä museosta, osoitteessa 221b Baker Street, voit tutustua paikkaan, jossa Arthur Conan Doylen tarkkanäköisin salapoliisi asui. Näyttelyksi muutettu Sherlock Holmes -museon vuodelta 1815 peräisin oleva rakennus on sisustettu täsmälleen kuten kirjoissa kuvattu asunto.
 • Marble Arch: Hieman kauempana, mutta vain kilometrin päässä Madame Tussaudsista, voit tutustua Marble Archiin, suureen voittokaareen, joka on päivittäisen liikenteen pyörremyrskyn silmäterä ja joka, myös John Nashin vuonna 1827 suunnittelema, toimi aikoinaan Buckinghamin palatsin sisäänkäyntinä.
 • Oxford Street: Jos haluat tehdä ostoksia, käytä tilaisuutta hyväksesi ja piipahda Lontoon "viidennellä kadulla". Vain reilun kilometrin päässä Madame Tussaudsista, Oxford Streetillä, löydät melkein mitä tahansa perusmuistamisista uusimpiin design-muotivaatteisiin. Siellä on pakko käydä jouluna, jolloin kadut on koristeltu valoilla ja koristeilla, jotka luovat todella erikoisen tunnelman.

Vickyn paras matkavinkki Ota kaikki irti Madame Tussaudsissa käymisestäsi tutustumalla ympäröivään alueeseen: upeaan puistoon ja tyypilliseen englantilaiseen naapurustoon, joka jää aina turistien huomiotta.

Varaa liput Madame Tussauds -museoon

Jos olet kiinnostunut Madame Tussaudsista, saatat olla myös kiinnostunut

Toivottavasti olen ratkaissut kaikki epäilyksesi museosta, vierailun järjestämisestä, ympäristön parhaista puolista... Mutta jos ajattelet vierailla jossakin muussa nähtävyydessä, suosittelen, että arvostat London Eyea. Tässä on artikkeli, johon olen koonnut kaikki tiedot London Eye -nähtävyydestä. London EyeLiput: kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää....

On myös hyvä idea lähteä tunnin mittaiselle risteilylle Thamesilla, sillä sen avulla voit levätä hieman pitkien kävelyretkien jälkeen samalla, kun jatkat Lontoon horisontin pohtimista vedestä käsin.

Sinulla on tässä oppaassa kaikki tiedot Lontoon parhaista Thames-joen risteilyistä Mutta jos haluat ottaa matkamuistoksi hieman enemmän englantilaista kulttuuria, suosittelen sinua käymään muissa historiallisissa paikoissa, kutenWestminsterin luostarissa tai Lontoon Towerissa. Löydät kaikki yksityiskohdat siitä, miten niissä voi vierailla, näistä kahdesta artikkelista: Westminster Abbey -liput: ostotavat ja hinnat ja Tower of London -liput: ostotavat, hinnat ja aukioloajat.

Varaa liput Madame Tussauds -museoon