Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Kuinka päästä Windsoriin Lontoosta

Ajattelitko vierailla lumoavassa Windsorin palatsissa? Onneksi olkoon, teillä on varmasti hauskaa. Tässä artikkelissa kerron sinulle eri tavoista tehdä tämä kiertue sekä sen eduista ja haitoista.

Nicolas Reffray

Nicolas Reffray

7 minuuttia luettu

Kuinka päästä Windsoriin Lontoosta

Windsorin linna | ©Jean-Marc Astesana

Windsorin kaupunki sijaitsee vain 37 kilometrin päässä Lontoosta, ja se on kaunis kohde, jossa voit tutustua tärkeään osaan Englannin historiaa. Tämä Berkshiren kreivikunnassa Englannissa sijaitseva kaupunki on kuningatar Elisabetin suosikkiviikonloppukohde, ja sillä on aivan oma viehätyksensä. Vaikka Lontoossa on paljon nähtävää ja koettavaa, juuri sen läheisyyden vuoksi vierailu Windsorin kaupunkiin ja palatsiin on Englannin pääkaupungista käsin pakollinen.

Kuten aina, paras vaihtoehto on varata opastettu retki, sillä voit rentoutua ja nauttia retkestä, kun oppaat huolehtivat kaikesta muusta. Opit myös kaikki yksityiskohdat ja tarinat, joita Windsorilla on tarjota. Jos haluat lähteä yksin, voit tulla tänne junalla, autolla tai taksilla. Seuraavassa käyn läpi kaikki vaihtoehdot sekä niiden edut ja haitat, jotta voit valita matkallesi parhaiten sopivan vaihtoehdon.

1. Paras tapa päästä Lontoosta Windsoriin: järjestetty kiertomatka, joka sisältää myös Bathin ja Stonehengen

Windsorin palatsi| ©Gary Todd
Windsorin palatsi| ©Gary Todd

Lontoosta voi tehdä useita retkiä Windsoriin, sillä se on suosittu vierailukohde Englannin pääkaupungissa. Tällä kiertomatkalla voit tutustua paitsi kaupunkiin ja perinteiseen Windsorin palatsiin, maailman ainoaan vanhimpaan asuttuun linnaan, myös kahteen Yhdistyneen kuningaskunnan viehättävimpään paikkaan: Bathiin ja Stonehengeen.

Kun varaat tämän kiertomatkan, sinun ei tarvitse huolehtia mistään, ei kuljetuksesta eikä eri nähtävyyksien sisäänpääsymaksuista, sillä kiertomatka sisältää kaiken Windsorin palatsin sisäänpääsystä, Saint George Chapelin sisäänpääsystä ja Bathin muinaisen roomalaisen kylpylän sisäänpääsystä Stonehengen sisäänpääsyyn. Matkustat myös mukavasti ilmastoidussa bussissa, jossa on wifi, USB-lataus ja muita yksityiskohtia, joiden avulla voit rentoutua ja nauttia kokemuksesta täysillä.

Erikoistuneen oppaan ansiosta opit kaiken tämän uskomattoman palatsin rakentamisesta ja historiasta sekä sen läheisestä suhteesta Englannin kuningasperheeseen. Tutustut maamerkkeihin, kuten Saint Mary's Dollhouseen ja kauniiseen Saint George's Chapeliin, jossa on juhlittu kuninkaallisen perheen jäsenten, kuten Meghan Marklen ja prinssi Harryn, häitä.

Viehättävässä Bathissa voit ihailla Green Abbeyta ja Pulteney Bridgeä, joka on yksi maailman viidestä asutusta sillasta. Voit myös vierailla muinaisissa roomalaisissa kylpylöissä, jotka ovat edelleen käytössä. Stonehengessä voit löytää syvimmät jäljet Englannin menneisyydestä ja miksipä ei myös ihmiskunnan historiasta, sillä kivirakennelma on rakennettu jo vuonna 3100 eaa. Ehdottomasti kaksi paikkaa, jotka on ehdottomasti käytävä katsomassa, jos vierailet Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

Matka-aika Windsoriin on alle tunti, Bath on hieman kauempana, noin 90 minuuttia, ja Stonehenge on noin 2 tunnin matkan päässä.

 • Hinta: alkaen 76 puntaa
 • Matka-aika: 11 tuntia (kokopäiväretki)
 • Edut: Sinun ei tarvitse huolehtia mistään, ja lisäksi pääset tutustumaan kaikkiin kolmeen kohteeseen ja niiden historiaan yksityiskohtaisesti.
 • Haitat: Voi olla hieman rasittavaa vanhemmille ihmisille tai hyvin pienille lapsille.

Varaa retki Windsoriin, Stonehengeen ja Bathiin

2. Toinen parhaista tavoista päästä Lontoosta Windsoriin: opastettu kierros, johon kuuluu myös Oxford ja Stonehenge

Stonehenge| ©Pepe Rodríguez Cordon
Stonehenge| ©Pepe Rodríguez Cordon

Kuten aina, vieraillessamme tuntemattomassa paikassa opastettu kierros on paras vaihtoehto, sillä voimme oppia paljon enemmän kuin omatoimisesti, eikä meidän tarvitse huolehtia kaikesta logistiikasta, joka liittyy kuljetukseen ja eri nähtävyyksien pääsymaksuihin. Tämä on toinen vaihtoehto, joka eroaa äsken mainitsemastani vaihtoehdosta, sillä se ei sisällä vierailua Bathiin vaan kävelykierroksen Oxfordin viehättävään ja viehättävään kaupunkiin, joka on yksi Englannin kimmeltävimmistä jalokivistä. Hunajanväristen rakennustensa ansiosta kaupunkikierros yhdessä sen arvostetun yliopiston kanssa saa sinut ihastumaan. Erinomainen vaihtoehto täydentämään Windsorin vierailua.

Se sisältää myös vierailun ja sisäänpääsyn uskomattomaan Stonehengeen. Tämä Unescon maailmanperintökohde on hämmästyttävä, peräti 5 000 vuotta vanha megaliittinen monumentti, joka herättää vielä nykyäänkin kysymyksiä sen rakentamisen tarkoituksesta.

Tällä kokopäiväretkellä sinulla on mahdollisuus tutustua näihin kolmeen kohteeseen yksityiskohtaisesti ilman, että sinun tarvitsee huolehtia kuljetuksista ja muista järjestelyistä. Muista, että bussissa on kaikki mukavuudet, jotta voit nauttia matkasta 100-prosenttisesti. Tämä on yksi parhaista retkistä Lontoosta, joten älä epäröi.

 • Hinta: alkaen 76 €
 • Matkan kesto: noin 11 tuntia ja 30 minuuttia (kokopäiväretki)
 • Edut: sinun ei tarvitse huolehtia mistään, ja lisäksi tunnet yksityiskohtaisesti nämä kolme paikkaa ja niiden historian erikoistuneen oppaan ansiosta.
 • Haitat: Reittiohjelma on suljettu

Varaa matka Windsoriin, Stonehengeen ja Oxfordiin

3. Autolla matkustaminen Lontoosta Windsoriin on yksi kätevimmistä tavoista päästä sinne

Windsorin kadut| ©Joao Alves
Windsorin kadut| ©Joao Alves

Voit vierailla Windsorissa Englannin pääkaupungista käsin kolmea eri reittiä pitkin. Sinänsä ajassa ei ole suurta eroa, vaikka A4:n ja sen jälkeen M4: n käyttäminen saattaa kestää muutaman minuutin vähemmän. Muuten voit ajaa A40-tietä ja sitten M4-tietä.

Keskinopeudella ajomatka kestää noin 40-50 minuuttia, joten kuten huomaat, se on melko nopea ja edullinen vaihtoehto, sillä jos sinulla on oma auto, et kuluta polttoaineeseen enempää kuin noin 4 tai 5 euroa. Jos taas haluat vuokrata auton päiväksi Lontoossa, keskihinta on noin 71 euroa.

Vaikka voitkin käydä autolla muilla lähialueilla, sinulla ei tietenkään ole asiantuntevaa opasta, joka kertoisi sinulle kaikki nähtävyydet. Lisäksi sinun on opiskeltava reittejä ja käytettävä aikaa lippujen ostamiseen Windsorin palatsiin, Pyhän Yrjön kappeliin, Stonehengeen, Oxfordiin ja niin edelleen.

Voit halutessasi varata Lontoosta pelkän Stonehenge-kierroksen, joka on hyvä vaihtoehto täydentämään Windsorin matkaa autolla. Vaihtoehtoisesti voit myös vierailla Oxfordissa Lontoosta käsin ja tutustua sen arvostettuun yliopistoon ja unenomaiseen arkkitehtuuriin.

 • Hinta: noin 5 euroa polttoaineesta tai 71 euroa auton vuokraamisesta päiväksi
 • Matka-aika: noin 50 minuuttia
 • Edut: tämä on yksi halvimmista tavoista päästä Windsoriin, lisäksi voit tutustua lähialueisiin ja hallita omaa aikaasi
 • Huonot puolet: sinulla ei ole opasta, joka selittäisi kunkin nähtävyyden yksityiskohdat, sinun on ostettava jokainen lippu itse, sinun on opeteltava sopivimmat reitit, ja tämä voi viedä aikaa lomastasi nauttimisesta.

Varaa liput Windsorin linnaan

4. Matkustaminen Windsoriin Lontoosta junalla, halvin tapa päästä sinne junalla

Paddingtonin asema| ©Steven Penton
Paddingtonin asema| ©Steven Penton

Jos etsit tapaa vierailla Windsorissa omin pä in Englannin pääkaupungista ja olet pienellä budjetilla, paras vaihtoehto sinulle on ehdottomasti juna. Voit ostaa liput itse asemalta, sillä vaikka se on kaupungin ulkopuolella sijaitseva kohde, se on itse asiassa melko lähellä (vain 34 kilometriä).

Menet junalla Paddingtonin asemalta Windsoriin. Kuljet Lontoon halki Sloughiin ja sieltä suoraan Windsoriin. Matka kestää keskimäärin 47 minuuttia, ja se on hyvä tapa nähdä pääkaupungin esikaupunkeja matkan varrella. Juna jättää sinut Etonin keskusasemalle Windsorissa, josta on noin 5 minuutin kävelymatka mahtavaan kuninkaalliseen palatsiin.

Junalla matkustaminen on ehdottomasti helpoin ja halvin tapa päästä Lontoosta Windsoriin, vaikka tietysti joudut maksamaan opastetusta kierroksesta, sisäänpääsymaksuista eri nähtävyyksiin ja niin edelleen. Tämä on ihanteellinen vaihtoehto, jos tunnet Windsorin jo ja haluat vain kävellä puutarhassa ja palatsin sisällä, tai jos et ole kiinnostunut historiasta ja haluat vain tutustua eri kaupunkiin lähtemättä liian kauas Lontoosta.

Windsorissa sijaitsevalta Etonin asemalta linnan luo on vain noin 200 metriä, ja laiturilta näet palatsin muurit. Tämän ilmaisen vierailun jälkeen voit halutessasi kokea yhden Lontoon 10 parhaasta kiertoajelusta ja retkestä, näet, miksi tämä on yksi Englannin pääkaupungissa vierailevien suosikkivaihtoehdoista.

 • Hinta: noin 17 € (edestakainen matka)
 • Matka-aika: noin 47 minuuttia
 • Edut: edullisin tapa päästä Windsoriin
 • Haitat: sinulla ei ole opasta, joka selittää kunkin nähtävyyden yksityiskohdat, sinun on ostettava omat lippusi, et voi vierailla läheisillä alueilla, kuten Bathissa tai Stonehengessä.

Varaa liput Windsorin linnaan

5. Matkustaminen Lontoosta Windsoriin taksilla on yksi nopeimmista tavoista päästä perille

Lontoon taksi| ©Angel Abril Ruiz
Lontoon taksi| ©Angel Abril Ruiz

Jos haluat tutustua kaupunkiin ja Windsorin palatsiin omin päin ja etsit nopeaa tapaa päästä sinne, taksi on ehdottomasti paras tapa. Näin voit käyttää aikaasi rauhassa ja kiertää palatsia ja sen ympäristöä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että sinulla ei ole erikoistunutta opasta, joka opastaisi sinut palatsin ja kaupungin eri nähtävyyksien läpi. Jos valitset tämän vaihtoehdon, sinun on myös hankittava pääsyliput muun muassa St George 's Chapeliin ja St Mary's Dollhouseen.

Jos haluat varata taksin Lontoosta Windsoriin, voit tehdä sen suoraan verkossa tai puhelimitse, sillä Windsorin läheisyys ja suosio huomioon ottaen monet yritykset tekevät tämän matkan. Taksilla Windsoriin matkustaminen on erittäin hyvä vaihtoehto, jos matkustat lasten kanssa, sillä voit ajaa ja päättää itse aikataulustasi, ja se on yksi nopeimmista tavoista päästä Windsoriin.

Voit varata taksin Lontoosta Windsoriin epäröimättä, sillä useimmat näistä yrityksistä tarjoavat erinomaista palvelua, eivätkä huijaukset ole lainkaan yleisiä. Kun varaat palvelun yrityksen verkkosivuilta, voit myös olla täysin rauhassa.

Jos omatoimisen Windsorissa käynnin jälkeen haluat vielä nähdä läheisiä nähtävyyksiä, tässä kerrotaan , miten pääset Lontoosta Stonehengeen, sillä tätä Unescon maailmanperintökohdetta ei voi jättää väliin.

 • Hinta: alkaen 65 euroa per matka
 • Matka-aika: noin 50 minuuttia (pelkkä matka)
 • Edut: yksi nopeimmista tavoista päästä Lontoosta Windsoriin
 • Haitat: et pääse tutustumaan muihin kohteisiin tai oppaaseen, joka voi selittää paikan historiaa, eikä sinulla ole lippuja järjestyksessä.
 • Järjestetty kiertomatka Windsor-Stonehenge-Bath
 • Hinta: alkaen 76 puntaa
 • Kesto: n. 11 tuntia
 • Edut: kaikki on järjestetty
 • Haitat: -
 • ** Järjestetty kiertomatka Windsor-Stonehenge-Oxford**
 • Hinta: alkaen 76 puntaa
 • Kesto: n. 11 tuntia 30 minuuttia
 • Edut: kaikki on järjestetty
 • Haitat: -
 • ** Windsoriin tutustuminen taksilla**
 • Hinta: alkaen 65 puntaa per matka
 • Kesto: n. 40 minuuttia
 • Edut: nopea
 • Haitat: ei opasta eikä sisäänpääsymaksuja
 • ** Windsoriin tutustuminen autolla**
 • Hinta: 70 puntaa auton vuokraamisesta
 • Kesto: n. 40 minuuttia.
 • Edut: oma liikkuminen
 • Haitat: ei opasta tai lippuja
 • ** Käy Windsorissa junalla**
 • Hinta: 17 puntaa (edestakainen matka)
 • Kesto: n. 47 minuuttia
 • Edut: halvin vaihtoehto
 • Haitat: ei opasta tai lippuja.

Vinkkejä reitille Lontoo - Windsor

Windsor| ©Gail Frederick
Windsor| ©Gail Frederick

Jos olet lomalla Lontoossa ja aiot vierailla Windsorissa, on muutama asia, jotka kannattaa ottaa huomioon.

 • Ota mukaan virvokkeita: Olitpa sitten järjestetyllä kiertoajelulla tai vierailemassa kaupungissa omin päin, sinun kannattaa ottaa mukaan virvokkeita ja juomia. Näihin retkiin ei sisälly lounasta, ja vaikka sen jälkeen on paikkoja ja kauppoja, joissa voi tehdä ostoksia, ne ovat yleensä kalliimpia kuin Lontoossa.
 • Tutki etukäteen paikkoja, joissa aiot vierailla: Pieni tutkimustyö ei ole koskaan pahitteeksi, se rikastuttaa vierailuasi, jos et valitse opastettua kierrosta, ja sen ansiosta voit nauttia vierailukohteista paljon enemmän. Windsorissa, Bathissa tai Oxfordissa on paljon nähtävää, sillä ne ovat täynnä historiaa. Stonehengestä puhumattakaan.
 • Valitse paras musiikki automatkalle: Jos päätät vierailla Windsorissa Lontoosta autolla, et voi jättää väliin mahdollisuutta valita ja koota soittolistaa Englannin reittien mukaan, jossa kuullaan brittipopin, Beatlesin ja Oasiksen parhaita kappaleita. Matka on aina parempi, kun taustalla soi hyvä musiikki.
 • Ota mukaan takki: Riippuen siitä, mihin aikaan vuodesta vierailet Windsorissa, saatat tarvita sadetakkia tai ponchoa. Muista, että Englanti on kuuluisa vaihtelevasta säästä ja harmaasta taivaasta, joten sateenvarjo ei ole pahitteeksi. Muista aina tarkistaa päivän sääennuste etukäteen, jotta tiedät, mitä on odotettavissa. Toukokuusta syyskuuhun lämpötilat ovat hyvin miellyttävät, joten et tarvitse paksuja takkeja tai muita raskaita vaatteita, mutta lokakuun ja huhtikuun välillä lämpötilat laskevat huomattavasti, ja talvikuukausina pakkasta on 2 astetta.
 • Yöpyminen Windsorissa tai Bathissa: Yöpyminen Windsorissa tai kauniissa Bathissa voi olla erittäin mielenkiintoinen kokemus. Jos vierailet yksin, suosittelen harkitsemaan sitä. Kaikki se, mikä jättää klassisen turistikokemuksen varjoonsa, tuo sinut lähemmäs paikallisten elämänrytmiä.

Varaa liput Windsorin linnaan