Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

10 tekemistä Lago di Comossa talvella

Vaikka talvi ei ole aivan paras aika matkustaa Comojärvelle, on aina syitä ja suunnitelmia, joiden avulla matkastasi tälle kauniille alueelle voi tulla erittäin myönteinen kokemus.

Carlos Bleda

Carlos Bleda

7 minuuttia luettu

10 tekemistä Lago di Comossa talvella

Como-järvi | ©Domenico Convertini

Koska Lago Di Como on Italian Alppien juurella sijaitseva järvi, talvi on melko kylmä, eikä se ole varsinaisesti hyvä syy vierailla alueella tähän aikaan vuodesta. Se ei kuitenkaan tarkoita, ettetkö voisi tehdä sitä ja nauttia järven viehätyksestä. Varsinkin jos olet jo käynyt kaikissa Milanon nähtävyyksissä.

Talvella on itse asiassa joitakin selviä etuja: se on vuodenaika, jolloin hinnat ovat alhaisimmat ja jossa on vähiten ihmisiä. Nämä kaksi seikkaa tekevät muutaman päivän viettämisestä Lago Di Comolla tai päiväretkestä Milanosta erittäin mielenkiintoisen vaihtoehdon.

1. Tartu tilaisuuteen ja tutustu Comon kaupunkiin

Comon kaupunki| ©. Ray in Manila
Comon kaupunki| ©. Ray in Manila

Talvisen kylmyyden takia ei tee mieli purjehtia järvellä tai viettää koko päivää ulkona. Siksi voit hyödyntää Lago Di Comon retkeäsi tutustumalla ympäröiviin kaupunkeihin. Ensimmäinen näistä on kaupunki, joka antaa nimensä itse järvelle. Como on Milanoa lähin kaupunki, ja sieltä lähtee suurin osa järven yli kulkevista laivoista. Kylmyyttä välttääkseen kannattaa suojautua sen muistomerkkeihin tai nauttia kuumaa kahvia tai hyvää ruokaa.

Kaupungin tärkein nähtävyys on Duomon aukio, jossa katedraali sijaitsee. Temppeli on yksi Pohjois-Italian suurimmista, jonka rakentaminen alkoi vuonna 1396 ja valmistui vuonna 1740, joten se yhdistää useita arkkitehtonisia tyylejä.

Samassa keskustassa voi vierailla myös Porta Vittoria -tornissa, San Fedelen basilikassa ja lähellä järven rantaa sijaitsevassa Voltiano-temppelissä, joka on rakennettu pariston keksijän Alexander Voltan kunniaksi, joka syntyi ja asui Comossa. Tästä linkistä löydät parhaat vaihtoehdot matkalle Milanosta Comoon.

Varaa retkesi Lago di Comoon

2. Nauti lumisista Alpeista

Como-järvi ja lumiset Alpit| ©Giuliana
Como-järvi ja lumiset Alpit| ©Giuliana

Kauniiden kylien lisäksi Comojärven tärkein vetonaula ovat sen maisemat. Koska järvi sijaitsee Italian Alpeilla, sitä ympäröivät vaikuttavat vuoret, ja postikorttimaisema järven sinisistä vesistä ja vuorista taustalla on henkeäsalpaava. Talvella lumihuippuineen se on vieläkin upeampi. Kannattaa vierailla joissakin sisämaassa sijaitsevissa kylissä jo pelkästään näköalojen vuoksi.

Suosittelen, että vierailet Lago Di Comon matkallasi Bellagiossa. Tämä kylä sijaitsee aivan järven keskellä, ja sieltä on parhaat ja monipuolisimmat näkymät. Jos taivas on kirkas, saat kuvia, jotka muistat ikuisesti.

Ja vuorikiipeilyn harrastajille on tarjolla myös monia reittejä, joilla voit nauttia vuoristosta. Jotkut parhaista lähtevät Lennosta Crocione-vuoren huipulle. Mutta jos päätät lähteä vuoristopoluille, varmista, että sinulla on tarvittavat varusteet ja varotoimenpiteet, etenkin lumipäivinä.

Varaa retkesi Lago Di Comoon

3. Juhli joulua Comojärvellä

Joulu Lado Di Comossa| ©Maria Grazia Schiapparelli
Joulu Lado Di Comossa| ©Maria Grazia Schiapparelli

Joulu on talven huippu. Ja sen huomaa järven matkailun pienestä piikistä tähän aikaan vuodesta. Tämä johtuu siitä, että järven rannalla sijaitsevat kaupungit koristellaan juhlavasti, ja alueen hotellit valmistautuvat tarjoamaan matkailijoille ainutlaatuisen kokemuksen.

Comon kaupungeissa on joulumarkkinoita pääaukiolla ja kauniita joulukoristeita, joista voit nauttia Lago Di Comon retkelläsi.

Kauempana sisämaassa sijaitsevissa kylissä, kuten Bellagiossa tai Varennassa, on myös erityisiä koristeita ja erittäin houkutteleva joulutunnelma. Näissä kylissä vierailu joulun aikaan ei kuitenkaan ole yhtä suositeltavaa, sillä säästä johtuva riski on olemassa. Näihin kaupunkeihin on vaikeampi päästä, jos sääolosuhteet ovat huonot, mutta voit aina jäädä Comoon, ja jos sää on hyvä, pääset sinne helposti veneellä. Comojärven joulutunnelma on joka tapauksessa aina jotain erityistä.

Varaa retkesi Como-järvelle

4. Lähde gastronomiselle retkelle kylmää säätä vastaan

Ruokailu Comon puolella| ©hotelcomo hotelcomo
Ruokailu Comon puolella| ©hotelcomo hotelcomo

Talvella haluat pysyä sisätiloissa ja taistella kylmää vastaan hyvällä aterialla. Gastronomialla on tärkeä rooli Comojärven alueella. Alueen kaupungeilla ja kylillä onkin oma gastronomiansa, joka tunnetaan nimellä Lariana ja joka perustuu paikallisiin tuotteisiin, kuten vuorilta peräisin oleviin juustoihin, järven kaloihin tai alueella viljeltyihin viljoihin, hedelmiin, vihanneksiin ja vihanneksiin.

Lago di Comon kuuluisimpia ruokia ovat polenta al toc, joka on perunamuusia muistuttava puuro, riso e filetto di pesce, joka on periaatteessa riisiä ja järven kalaa, lammasruoka nimeltä Agnello alla valsassinese, ja italialaisittain ei voi olla huomaamatta pastaa, gnoquis'ta tai risottoa.

Näitä ruokia tarjoillaan kaikissa alueen kaupunkien ravintoloissa ja hotelleissa, mutta Bellagiossa, jossa valikoima on suurin, talven kylmyyttä kannattaa aina torjua gastronomian avulla.

Varaa retkesi Como-järvelle

5. Nouse Comosta funikulaarilla Brunaten kylään

Funicular| ©Oscar Diaz
Funicular| ©Oscar Diaz

Näkymät lumihuippuisille vuorille ovat yksi tärkeimmistä nähtävyyksistä, joista voit nauttia Como-järven talviretkellä. Mutta jos lunta on satanut liikaa etkä pääse syvälle järvelle, näkymistä on hieman vaikeampi nauttia.

Paitsi Comosta, jossa sinulla on mahdollisuus nousta köysiradalla Comon vieressä olevan vuoren huipulla sijaitsevaan Brunaten kylään. Tämä köysirata vie sinut Piazza de Gasperilta Comojärven rannalle ja kulkee lähes 700 metrin pudotuksen yhden kilometrin matkalla.

Brunaten kylästä avautuvat upeat näkymät järvelle, eikä sinun tarvitse mennä syvemmälle järveen nauttiaksesi taustalla olevista lumihuippuisista huipuista. Köysirata kulkee talvella aamukuudesta iltakymmeneen noin 15 minuutin välein, ja se maksaa vain 2,90 euroa matkalta tai 5,25 euroa edestakaiselta matkalta.

Varaa retkesi Lago Di Comoon!

6. Hyvä aika vierailla Leccossa

Lecco| ©Marco Varisco
Lecco| ©Marco Varisco

Talvi on paras aika tutustua kaupunkeihin ja kyliin Comojärven matkallasi kahdesta syystä. Ensinnäkin, koska silloin on helpompi päästä pois kylmästä ja toiseksi, koska väkijoukkoja on paljon vähemmän ja nähtävyyksiä on helpompi nähdä.

Tässä yhteydessä ja ottaen huomioon, että järven sisäosaan meneminen ei ole paras vaihtoehto, voit käyttää tilaisuutta hyväksenne ja vierailla Leccon kaupungissa. Tämä kaupunki on harvinaisempi Comojärven matkailijoiden matkareiteillä, vaikka se onkin alueen toiseksi suurin.

Leccossa on kaunis historiallinen keskusta ja useita tunnuksellisia aukioita, kuten Piazza XX di Settembre, josta näet Monte Resegonen, Leccoa vartioivan vuoren. Kaupungissa on paljon nähtävää, kuten Pyhän Nikolauksen basilika, Palazzo Belgiojoso, Palazzo delle Paure ja Torre Viscontea. Lecco on myös täynnä kahviloita ja ravintoloita, jotka sopivat täydellisesti taukoon talven kylmyydestä.

Varaa retkesi Lago Di Comoon

7. Ota kaikki irti vähemmän ruuhkaisesta säästä ja tutustu turistisempiin kaupunkeihin ja kyliin

Bellagion kylä| ©Jim Gillette
Bellagion kylä| ©Jim Gillette

Kesällä Como-järvellä vierailee huomattava määrä ihmisiä. Tämä tarkoittaa sitä, että joissakin sen kauneimmista ja turistikylistä vieraileminen on toisinaan hyvin epämukavaa. Näin on muun muassa Bellagiossa, Varennassa tai Menaggiossa.

Talvella tilanne on päinvastainen. Kylmyys lannistaa ihmiset vierailemaan näissä kaupungeissa, ja siksi retken varaaminen Lago Di Comoon talvikaudella on paljon mukavampaa.

Merkittävimpiä tapauksia ovat Bellagio ja Varenna, sillä ne ovat kaksi matkailullisinta. Näissä tapauksissa myös hinnat ovat paljon alhaisemmat kuin kesällä, ja hyvän hinta-laatusuhteen mukaisen majoituksen löytäminen on talvella paljon helpompaa.

Varaa retkesi Comojärvelle

8. Talvi on parasta aikaa suojautua ja nauttia järven upeista hotelleista.

Hotelli Villa D`Este| ©Joe Shlabotnik
Hotelli Villa D`Este| ©Joe Shlabotnik

Kylmällä säällä on parasta oleskella takan lämmössä, nauttia kuumasta italialaisesta kahvista, hyvästä illallisesta tai katsella maisemia huoneen lämmöstä... Nämä kaikki ovat ylellisyyksiä, joita useimmat Comojärven hotellit jakavat. Jotkut niistä ovat maailman parhaita. Itse asiassa Cernobbiossa sijaitseva Hotel Villa D`Este on tunnustettu maailman parhaaksi hotelliksi.

Vaikka tämä ja monet muut järvellä sijaitsevat hotellit ovat useimmille liian kalliita, valinnanvaraa on runsaasti, ja paras aika majoittua jossakin järvelle avautuvassa hotellissa on talvella.

Hinnat laskevat ja samoin hotellivaraukset, joten ei ole parempaa aikaa taata unohtumattomia päiviä hyvässä Lago Di Comon hotellissa.

Varaa retkesi Comojärvelle

9. Älä anna kylmän sään estää sinua tekemästä veneretkeä järvellä

Retki veneellä| ©Andrey Salikov
Retki veneellä| ©Andrey Salikov

Autenttisin kokemus, mitä Como-järvellä on tarjota, on veneretki, jolla voit tutustua järveen, vaikka kylmä sää ei olekaan varsinaisesti houkutteleva. Olisi kuitenkin sääli jättää tilaisuus käyttämättä.

Se ei todellakaan johdu tiloista, sillä talvella veneretket säilyttävät aikataulunsa, jotka ovat hieman supistuneet vähäisemmän päivänvalon vuoksi, mutta silti tarjolla on jotain.

Talvella veneet ovat myös paremmassa kunnossa. Useimmat niistä on katettu ja lämmitetty, joten purjehtiminen järvellä talvella ei ole esteenä. Tällä verkkosivustolla voit tarkistaa hinnat ja aikataulut talvella.

Varaa retkesi Como-järvelle

10. Vieraile Como-järven ylellisissä huviloissa, joissa on enemmän rauhaa ja hiljaisuutta

Villa del Balbianello| ©Christine Wagner
Villa del Balbianello| ©Christine Wagner

Luksushuvilat ovat Lago Di Comon tyypillisin symboli. Ne ovat suosituimpia nähtävyyksiä ja ruuhkaisimpia sesonkiaikana.

Koska talvella niissä ei juuri käydä, se on paras aika vierailla niissä rauhassa ja hiljaisuudessa. On totta, että osa sen nähtävyyksistä on sen puutarhoja, ja talvella ne eivät näytä parhaimmiltaan, mutta luminen vuoristoympäristö antaa niille erilaisen ja näyttävän vivahteen.

Entä mitkä ovat parhaita huviloita, joissa kannattaa vierailla? No, vaikka vaihtoehtoja on kymmeniä, mielestäni kolme on ehdoton: Villa Olmo Comon kaupungissa, joka on käytännössä kuninkaallinen palatsi; Villa Carlotta Tremezzon kylässä, jonka sisällä on pieni taidemuseo, ja Villa Balbianello, jonka kauneuden vuoksi se on ollut Star Warsin ja James Bondin kaltaisten elokuvien näyttämönä.

Varaa retkesi Lago Di Comoon

Comojärven lämpötilat talvella

Lunta Como-järvellä| ©Michele D'Amico
Lunta Como-järvellä| ©Michele D'Amico

Kuten arvata saattaa, talvi Lago Di Comon alueella on melko kylmä. Tämä johtuu pääasiassa siitä, että aluetta ympäröivät korkealla sijaitsevat Alpit. Silti, olitpa nauttinut kaikista Milanon nähtävyyksistä tai et, se on ihanteellinen suunnitelma.

Talvikuukausien aikana korkeimmat lämpötilat nousevat harvoin 10 asteeseen, keskimäärin noin 7 asteeseen. Lämpötilat taas painuvat pakkasen alapuolelle, mutta harvoin alle -3 celsiusasteen. Järven kosteus ei juurikaan vaikuta näiden lämpötilojen leudouteen, mutta jos olet varautunut hyvällä takilla, se ei ole ylitsepääsemätön haitta. Vuoristoisella alueella sijaitseva lumi on myös vakiovieras, vaikkakaan ei kovin monena päivänä talven aikana.

Talven suuri etu on se, että silloin sataa vähiten, ja keskimäärin vain viitenä päivänä kuukaudessa. Vaikka sää ei olekaan kovin houkutteleva Comojärvellä vierailuun talvella, talvi on täysin siedettävä, jos olet asianmukaisesti varustautunut.

Comojärven matkailijamäärät ja hinnat talvella

Comojärvi| ©Jocelyn Erskine-Kellie
Comojärvi| ©Jocelyn Erskine-Kellie

Talven suuri etu Comojärvellä on sen rauhallisuus. Lisäksi voit nauttia kaikesta nähtävästä Comojärvellä mukavasti.

Kesällä, huippusesongin aikaan, turistien tulva on huomattava ja joissakin tapauksissa ylivoimainen. Talvikuukausina järven rauha ja hiljaisuus on kuitenkin sen suurin valtti, samoin kuin se, että majoituksen varaamisessa ei ole ongelmia eikä jonoja esimerkiksi veneretkelle tai vierailulle johonkin sen huviloista.

Vähäisellä tulovirralla on myös erittäin myönteinen seuraus. Koska kysyntä on vähäistä tähän aikaan vuodesta, hinnat ovat huomattavasti alhaisemmat. Kun otetaan huomioon, että Lago Di Como on kallis alue, joka yhdistetään suurelta osin ylellisyyteen, tämä on erittäin tärkeä seikka, joka on otettava huomioon, varsinkin jos haluat viettää siellä useamman päivän.

Mitä pakata mukaan talvella Como-järvelle matkustettaessa?

Matkatavarat| ©nappy
Matkatavarat| ©nappy

Jotta kylmä sää ei pilaisi matkaasi, sinun on oltava hyvin valmistautunut. Tästä syystä jätän sinulle tämän listan, jonka voit käydä läpi, jotta et jätä mitään huomiotta matkatavaroita pakatessasi:

  • Hyvä takki on välttämätön. On parasta, jos se on vedenpitävä siltä varalta, että sataa lunta.
  • Hyvä lämpöpaita auttaa meitä taistelemaan kylmää ja erityisesti järven kosteutta vastaan.
  • Lämpimien vaatteiden lisäksi lisävarusteet, kuten huivit, pipot ja käsineet, ovat erittäin suositeltavia.
  • Jalkineet ovat myös elintärkeät. Täällä vedenpitävät saappaat, joissa on hyvä pito siltä varalta, että sataa lunta tai lähdemme lyhyelle vaellukselle vuoristoon, ovat paras valinta.
  • Vaikka olisi sadekausi , mäkkärit ovat hyvä liittolainen, varsinkin jos sataa lunta.