Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Sveitsin Alppien kiertomatka Milanosta

Uppoudu Alppien luontoon. Milanosta lähtee päivittäin retkiä naapurimaan vuorille.

Matteo Gramegna

Matteo Gramegna

6 minuuttia luettu

Sveitsin Alppien kiertomatka Milanosta

Sveitsin Alpit | ©HazteOir

Pidempi oleskelu Duomon kaupungissa antaa sinulle mahdollisuuden tutustua ympäröivään alueeseen. Milanossa on paljon nähtävää ja koettavaa, mutta ympäröivää aluetta ei voi jättää varjoonsa.

Löydät suuria järviä, taidekaupunkeja, puistoja, aristokraattisia residenssejä ja viinitarhoja niin kauas kuin silmä kantaa. Sveitsin raja sijaitsee muutaman kilometrin päässä pohjoisessa, joten päiväretket Sveitsin Alpeille ovat mahdollisia.

Suorin vaihtoehto

Sveitsin Alpeille ja St. Moritzin Päivämatka Milanosta

Junamatka keskellä Alppeja ja vierailu St. Moritzissa.

Tutustu Sveitsin Alppeihin tällä kokopäiväretkellä Bernina Express -junalla. Matkustat tämän upean vuoriston läpi St Moritzin lomakeskukseen.

Hämmästy tästä matkasta yli 2 000 metrin korkeuteen Sveitsin Alpeille. Yhdessä asiantuntevan oppaan kanssa nautit parhaista näkymistä ja vierailet Saint Moritzin lomakohteessa.

Tämä upea retki vie sinut useiden Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvien kylien läpi mutkittelevaa tietä pitkin henkeäsalpaaviin näkymiin. Noin 13 tuntia kestävään retkeen sisältyy toisen luokan lippu Bernina Expressillä, alueen tunnetuimmalla turistijunalla, sekä kuljetus Milanoon ja takaisin. Saavuttuasi St. Moritziin voit kierrellä ympäriinsä kaikessa rauhassa, ottaa parhaat valokuvat ja syödä herkullisia sveitsiläisiä suklaata.

Suositellaan, jos... haluat vierailla Sveitsin Alpeilla ja nauttia samalla ainutlaatuisesta junamatkasta alueella ilman, että sinun tarvitsee huolehtia kuljetusten ja oppaiden vuokraamisesta.Täydellisin vaihtoehto

Interlakenin Päivämatka Milanosta Swiss Alps Green Junalla

Vieraile Interlakenissa, ihaile alppikyliä ja purjehdi Thun-järvellä.

Tutustu Sveitsin Alppeihin tällä kokopäiväretkellä Bernina Express -junalla. Matkustat tämän upean vuoriston läpi St Moritzin lomakeskukseen.

Matkustat Milanosta ja takaisin all inclusive Interlakenin kaupunkiin. Nautit kävelyretkestä eri kylien läpi ja ihailet Sveitsin Alppien upeita näkymiä. Sitten sinulla on mahdollisuus purjehtia Thun-järvellä Spieziin ja nähdä alppikylät vedestä käsin, jossa voit ottaa ainutlaatuisia kuvia. Spiezissä sinulla on vapaata aikaa rentoutua ja tutkia näkymiä kaikessa rauhassa.

Aina asiantuntevan oppaan saattamana tämä 13-tuntinen retki vie sinut läpi yhden Euroopan kuuluisimmista alueista, joten älä epäröi päättää elää kokemusta.

Suositellaan, jos... haluat tutustua Sveitsin Alppeihin eri tavalla, sillä et kulje vain junalla, vaan pääset nauttimaan niistä myös eri näkökulmasta, unohtumattomalla veneretkellä.

Päiväretki Sveitsin Alpeilla Bernina Expressillä ja vierailu St. Moritzissa.

Sveitsin Alpit| ©Pablo Nicolás Taibi Cicare
Sveitsin Alpit| ©Pablo Nicolás Taibi Cicare

Jos vietät kolme tai neljä päivää Milanossa, suosittelen tutustumaan ympäröivään alueeseen. Alpit ja Sveitsin raja ovat vain muutaman kilometrin päässä pohjoiseen, mikä tekee Italian talouspääkaupungista ihanteellisen lähtökohdan Euroopan kauneimpiin vuoristoihin tutustumiselle.

Tämän matkan tärkein kohokohta on Bernina Express- maisemallinen juna, joka yhdistää italialaisen Tiranon kaupungin Sveitsin vanhimpaan kaupunkiin Coiraan.

Ennen saapumistaan rautatie ylittää siltoja, jyrkänteitä ja ikonisen kierreviadukin. Kun lepäilet istuimellasi, näet vihreitä metsiä, puroja ja jäätikön peittämiä vuorenhuippuja.

Kuten tavallista, sinulla on runsaasti aikaa tutustua alppikylään. Kävelyn jälkeen bussi vie sinut takaisin Milanoon.

 • Kuljetusvälineet: bussi ja juna
 • Kesto: noin 13 tuntia
 • Hinta: 130-150 €.

Varaa Sveitsin Alppien kiertomatka Milanosta

Päiväretki Sveitsin Alpeille junamatkalla ja risteilyllä Thun-järvellä

Thun-järvi| ©Gérard Colombat
Thun-järvi| ©Gérard Colombat

Nämä matkat alkavat aamulla Milanon päärautatieasemalta. Sieltä matkustat suurnopeusjunalla Domodossolaan, joka on Ossolan laakson tärkein solmukohta. Useimmilla matkoilla myös ensimmäinen juna sisältyy kokonaishintaan.

Täällä vaihdat junaa ja nouset Trenino Verde delle Alpi-junaan, joka kiipeää vuoria pitkin Galleria del Sempione-tunneliin, joka on yhdistänyt Italian ja Sveitsin vuodesta 1906 lähtien.

Oppaasi selittää näiden laaksojen historiaa ja Alppien vehreää luontoa. Kierros päättyy Berniin, mutta nouset junasta ensin.

Jäät junasta Spiezissä, joka on viehättävä rantakylä, joka tunnetaan linnastaan ja romaanisesta kirkostaan. Se sijaitsee Thun-järven rannalla, joka on kristallinkirkkaan veden peili, jossa vuoret heijastuvat. Se on satumainen maisema, joka on täynnä rantoja ja rantabaareja.

 • Liikennevälineet: bussi, laiva ja juna.
 • Kesto: noin 13 tuntia
 • Hinta: 130-150 €.

Varaa matka Sveitsin Alpeille Milanosta.

Sveitsin Alppien kiertomatkojen kesto

Thuninjärvi| ©Gérard Colombat
Thuninjärvi| ©Gérard Colombat

Retket Sveitsin Alpeille kestävät yleensä koko päivän. Vaikka Sveitsi on vain lyhyen matkan päässä Milanosta, vuoristoon tutustuminen puolessa päivässä on lähes mahdotonta, varsinkin jos pysähdyt useissa paikoissa.

Nämä retket lähtevät yleensä aikaisin aamulla - kello 6:00 ja 7:00 välisenä aikana - ja palaavat Duomon kaupunkiin noin kello 20:00.

Varaa Sveitsin Alppien kiertomatka Milanosta

Näin varaat retken Sveitsin Alpeille

St Moritz, Sveitsin Alpit| ©lo.tangelini
St Moritz, Sveitsin Alpit| ©lo.tangelini

Paras vaihtoehto on varata matka Sveitsin Alpeille etukäteen verkossa. Näin varmistat paikan bussissa/junassa ja vältyt ikäviltä yllätyksiltä lomasi aikana. Huomaa, että nämä retket ovat erittäin haluttuja, sillä ne kulkevat luonnonkauniiden kohteiden kautta. Bernina Express on ylivoimaisesti tunnetuin ja varatuin.

Jos haluat odottaa, voit varata retken heti Milanossa. Näin voit valita päivän, jolloin sää on paras tai päivä, joka sopii parhaiten suunnitelmiisi (kuten tiedät, odottamattomat olosuhteet voivat aina muuttaa suunnitelmiasi).

Voit tehdä tämän sekä verkossa että Lombardian pääkaupungin matkailutoimistoissa. Tiedät kuitenkin, että se on riski, ja saatat huomata, että unelmiesi matka on loppuunmyyty.

Varaa Sveitsin Alppien kiertomatka Milanosta

Mitä ei kannata jättää väliin matkalla Sveitsin Alpeille?

Zermatt, Alpit| ©Joao Maximo
Zermatt, Alpit| ©Joao Maximo

Valitsitpa sitten opastetun kiertomatkan tai tutustut vuoristoon omin päin, on olemassa muutama kylä, joissa kannattaa käydä. Alla olevassa luettelossa on lueteltu Sveitsin Alppien kauneimmat kylät:

 • Zermatt, lomakeskus Matterhornin juurella. Jos rakastat talviurheilua, kannattaa harkita ainakin yhden yön viettämistä täällä. Kylässä on yli 350 kilometriä rinteitä, jotka ovat yhteydessä italialaisiin Breuil-Cervinian ja Valtournenchen hiihtokeskuksiin. Kylä on kokonaan kävelykatu, ja sen tärkein nähtävyys on Euroopan korkein näköalapaikka (3883 m), jonne pääsee köysiradalla.
 • Davos, rauhallinen 20 000 asukkaan kylä, on tunnettu Maailman talousfoorumin vuosittaisesta huippukokouksesta. Se sijaitsee Graubündenin kantonissa, ja siellä on laaja laskettelurinneverkosto. Muita nähtävyyksiä ovat Johanneksen kirkko (Kirche St. Johann) ja Alpinum Schatzalpin kasvitieteellinen puutarha, kirjailija Thomas Mannille omistettu luontopolku.
 • Gstaad, pieni alppien helmi 3 000 metrin korkeudessa. Korkeutensa ansiosta hiihtäminen on mahdollista myös kesällä. Vaihtoehtoisesti varakkaat vieraat valitsevat usein patikoinnin, maastopyöräilyn, varjoliidon, golfin tai melonnan Saane-joella.
 • Sankt Moritz, Sveitsin Alppien helmi. Se on tunnettu paitsi kilometrien pituisista laskettelurinteistä myös aurinkoisten päivien suuresta määrästä vuodessa (keskimäärin 322!) sekä ylellisistä kylpylöistä ja lämpökylpylöistä. Tässä tyylikkäässä kohteessa voit harrastaa kaikenlaisia urheilulajeja aina purjelautailusta ratsastukseen.
 • Grindelwald, upea kaupunki, joka sijaitsee Lutschine-joen sekä Eiger- ja Wetterhorn-vuorten välissä. Sen tärkeimpiä nähtävyyksiä ovat Tissot'n maisemallinen First Cliff Walk, sen kylpylät ja punainen Jungfraujoch-juna, joka vie sinut samannimiselle huipulle 1 400 metrin pudotuksen yli.

Varaa retki Sveitsin Alpeille Milanosta käsin

Mitkä ovat järjestetyn kiertomatkan edut verrattuna siihen, että vierailisin Sveitsin Alpeilla omin päin?

Retki Alpeilla| ©Guillaume Baviere
Retki Alpeilla| ©Guillaume Baviere

Milano on vain lyhyen matkan päässä Sveitsin rajalta. Rajalle pääsee kaupungin keskustasta noin tunnissa. Järjestetty retki on kuitenkin usein suositeltavin vaihtoehto useista syistä:

 • Ensimmäinen syy on luonteeltaan taloudellinen. Helvetin vuoristomatkat sisältävät usein useita liikennemuotoja (yleensä bussi, juna ja laiva), jotka ovat kalliimpia, jos ne ostetaan erikseen.
 • Toinen tekijä on mukavuus. Voisi väittää, että auto on varmasti kätevämpi, mutta se vaatii kahta asiaa: aikaisin heräämistä, jos haluat vuokrata auton retkipäivänä, tai yhden päivän vuokrauksen lisäämistä, jos vuokraat auton edellisenä iltana. Tällöin joudut myös lisäämään pysäköintipaikan hinnan, jos se ei sisälly hotelliin tai vuokraamoon.
 • Kolmas tekijä on liikenne. Vaikka retket lähtevät hyvin aikaisin - noin kello 6:00 - Milanon ympärillä olevat tiet ovat usein hyvin ruuhkaisia. On varmasti miellyttävämpää torkahtaa bussissa kuin jatkuvasti painaa kytkinpoljinta ylös ja alas.
 • Neljäs ja viimeinen tekijä on opas. Ainoastaan järjestetyillä kiertomatkoilla sinulla on käytettävissäsi asiantunteva opas, joka puhuu useampaa kuin yhtä kieltä. Hänen läsnäolonsa ansiosta voit tutustua syvällisesti jokaisen vierailemasi paikan historiaan.

Varaa retki Sveitsin Alpeille Milanosta käsin

Onko muita retkiä vuorille?

Braies-järvi| ©Demis Gallisto
Braies-järvi| ©Demis Gallisto

Totta kai on! Sinun ei tarvitse lähteä Sveitsiin asti hengittämään raitista ilmaa ja ihailemaan vuoria. Jos et löydä paikkaa tiettynä päivänä, voit valita jonkin seuraavista vaihtoehdoista:

 • Retki Como-järvelle, Bellagioon ja Varennaan Milanosta, klassikko, joka ei koskaan mene pois muodista. Bussit lähtevät Milanosta aamulla ja saapuvat kohteeseen noin tunnissa. Reitit koskettavat yleensä tunnetuimpia kaupunkeja - Bellagio ja Varenna - ja sisältävät miniristeilyn järvellä.
 • Päiväretki Braies-järvelle, Dolomiittien smaragdinväriselle keidakselle. Se sijaitsee vuorten ja metsien välissä lähes 1 500 metrin korkeudessa merenpinnasta. Keväällä ja kesällä voit tehdä retken soutuveneellä tai tutustua järveä ympäröiviin polkuihin.

sen ympärillä. Retket lähtevät yleensä aikaisin aamulla ja saapuvat järvelle puolenpäivän aikaan.

 • Retki Maggiore-järvelle, Italian parhaiten varjellulle salaisuudelle. Sitä ei tunneta yhtä hyvin kuin Como-järveä, mutta sillä ei ole mitään kadehdittavaa. Kruununjalokivi on Stresa, viehättävä kylä, joka on täynnä ylellisiä huviloita ja luksushotelleja. Sen kunnallisella alueella sijaitsee kolme yksinkertaisesti ihastuttavaa saarta: Isola Bella, Isola Madre ja Isola dei Pescatori. Useimmat reitit vievät tähän kylään, jossa voit nauttia kävelyretkestä, jolta avautuvat näkymät vesille ja kaukana näkyville Alpeille. Sen jälkeen voit käydä lautalla Isola Bellan palatsissa ja sen upeissa terassipuutarhoissa.
 • Gastronominen kierros Valtellinassa, vuoristoalueella, joka tunnetaan "Alppien sydämenä". Sen maisemat ovat henkeäsalpaavia: korkeita huippuja, puroja ja harvinaisen kauniita alppijärviä. Retki vie sinut ravintoloihin, joissa maistat paikallista ruokaa. Alueen erikoisuutena on bresaola, kylmä liha, joka muistuttaa kuivattua lihaa ja jota saadaan naudan reiden ohuimmasta palasta, lonkan kärjestä. Maistat myös paikallisia juustoja ja viinejä. Nämä retket kestävät yleensä enintään 8 tuntia.

Varaa retki Comojärvelle Milanosta käsin.