Milano 4 päivässä: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Milano, taiteen ja muodin kaupunki, odottaa sinua. Jos sinulla on muutama päivä vapaata ja haluat tulla katsomaan sitä neljässä päivässä, valmistaudu, sillä olen järjestänyt matkasuunnitelman, jonka avulla et jätä mitään väliin.

Ana Caballero

Ana Caballero

11 minuuttia luettu

Milano 4 päivässä: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Milan | ©Szymon Fischer

Vaikka Milano ei olekaan Italian pääkaupunki, se on täynnä nähtävää ja koettavaa joka käänteessä. Monet pitävät tätä ikonista kaupunkia muotikaupunkina, ja se tarjoaa parhaiden gallerioiden lisäksi myös lukuisia museoita ja rakennuksia, jotka esittelevät maan historiaa.

Jos olet ajatellut tulla Milanoon neljäksi päiväksi etkä oikein tiedä, mistä aloittaa, jotta pääsisit näkemään kaiken, älä huoli, olen laatinut sinulle yksityiskohtaisen suunnitelman, jotta voit ottaa kaiken irti päivistäsi. Käy Duomossa, näe Viimeinen ehtoollinen, vietä ilta kanaaleilla ja tee retki yhteen Italian kauneimmista kaupungeista. Kuulostaa hyvältä, eikö vain? No, aloitetaan sitten!

Päivä 1: Kävely Milanon nähtävyyksien läpi

Duomon sisällä| ©Jorge Láscar
Duomon sisällä| ©Jorge Láscar

Olet juuri saapunut Milanoon, ja ensimmäisenä päivänä ehdotan, että tutustut paikkaan menemällä suoraan kaupungin nähtävyyksiin. Olet yhdessä koko maan historiallisimmista kaupungeista, ja huomaat pian, että vain kävelemällä keskustassa löydät jonkun erittäin tärkeän muistomerkin, aukion tai museon.

Toivottavasti olet tullut ladattuine akkuinesi, sillä aloitat päivän tutustumalla kuninkaalliseen palatsiin ja nousemalla suurelle Duomolle, syöt yhtä Milanon tyypillisimmistä ruokalajeista ja päätät päivän kuuluisassa Vittorio Emmanuele -galleriassa ja tutustumalla Scala-teatterin sisätiloihin.

.

Tutustu kuninkaalliseen palatsiin

Toivottavasti heräsit aikaisin, jotta saisit päivästä kaiken irti. Todennäköisesti olet päättänyt majoittua keskustan lähellä sijaitsevaan majoituspaikkaan, mutta kaiken varalta ensimmäinen pysäkkisi on Duomon metroasema, joka on yksi kaupungin vilkkaimmista paikoista.

Ensimmäinen asia, jonka näet, on mahtava Duomo, josta asema on saanut nimensä, mutta ennen kuin astut sisään tähän upeaan rakennukseen, kutsun sinut aloittamaan päiväsi astumalla sisään Kuninkaalliseen palatsiin, rakennukseen, joka sijaitsee aivan Duomon oikealla puolella metroasemalta.

Se on yksi Milanon tärkeimmistä rakennuksista, sillä vuosisatojen ajan se oli kaupunkia hallinneiden ja hallinnoineiden suurvaltojen asuinpaikka. Nykyään se on upea kulttuurikeskus, johon voit tutustua noin 10 eurolla tiistaista sunnuntaihin klo 9.30 alkaen. Voit kierrellä joissakin huoneissa, kävellä sisäpihoilla ja tutustua tilapäisnäyttelyihin.

Varaa opastettu kierros Milanossa

Ihaile Milanon Duomoa

Kun lähdet Kuninkaallisesta palatsista, olet varmaan jo arvannut, mikä on seuraava pysähdyspaikkasi, vai mitä? Edessäsi on Milanon mahtava Duomo, yksi Milanon suurista maamerkeistä. Ulkopuolelta vaaleanpunaisella marmorilla vuorattu ja selvästi 1300-luvun goottilaistyylinen katedraali on koko kaupungin suosituin vierailukohde, etkä voi olla huomaamatta sitä.

Kuten ehkä jo epäiletkin, täällä on yleensä melko paljon väkeä, ja siksi suosittelen varaamaan liput Duomoon etukäteen, jotta vältyt turhilta jonoilta. Lisäksi, vaikka Duomo on jo pelkästään ulkoapäin uskomaton nähtävyys ja valokuvauskohde, sen sisätilat jättävät sinut suu auki kohoavine huippuineen ja goottilaisine koristeluineen.

Pääsymaksu Duomoon ja museopassi maksavat vain 2 euroa, mutta suosittelen lämpimästi ostamaan lipun, jolla pääset ylös katedraalin terassille, josta on yksi Milanon upeimmista näköaloista ja jonka huipulta näet koko rakennuksen rakenteen. Voit maksaa hissistä noin 15 euroa tai noin 5 euroa, jos haluat kulkea portaita.

Varaa liput Duomoon

Maista kuuluisaa Panzerottia

Milano on kaupunki, johon kannattaa tutustua kaikessa rauhassa. Siksi olet varmasti hieman nälkäinen kuninkaallisten gallerioiden ja goottilaisen arkkitehtuurin keskellä vietetyn aamun jälkeen.

Myöhemmin sinulla on aikaa istahtaa veitsen ja haarukan kanssa nauttimaan mehevä lautasellinen pastaa, mutta jos haluat ottaa kaiken irti tästä ensimmäisestä päivästä, suosittelen, että menet yhteen Milanon suosituimmista paikoista: Luiniin.

Täällä myydään pizzalajiketta, joka on kuuluisa koko kaupungissa; Panzerottia. Se on paistettua pizzataikinaa, joka on täytetty tyypillisimmillä ainesosilla, kuten tomaattikastikkeella, mozzarellalla, oliiveilla tai basilikalla. Tässä paikassa niitä myydään kaikissa muodoissa ja koossa, ja alle 5 eurolla voit syödä kuin oikea italialainen.

Tutustu Vittorio Emanuele II -galleriaan

Gallerian sisällä| ©Jorge Láscar
Gallerian sisällä| ©Jorge Láscar

Lounaan ja Duomon ympärillä kävelyn jälkeen suosittelen täydellistä iltapäivän puolivälin pysähdyspaikkaa, joka sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä paikasta, jossa olet.

Tämä on Galleria Vittorio Emanuele II, joka on kuuluisa koko kaupungissa paitsi hienoimmista liikkeistään myös infrastruktuuristaan.

Tässä ristinmuotoisessa galleriassa on valoa antavat valtavat lasimaalaukset, jotka on ripustettu korkeisiin pylväisiin, jotka tekevät tilasta avoimen alueen, jossa on erittäin miellyttävä kävellä. Lattiassa on myös suuria mosaiikkeja, kuten Härkää esittävä mosaiikki, jonka sanotaan tarkoittavan, että jos astut sen kivesten päälle ja kävelet sen ympäri kolme kertaa katsomatta, se tarkoittaa, että palaat kaupunkiin.

Palaat varmasti jonain päivänä tunnistamaan tämän upean paikan, mutta sillä välin voit käyttää tilaisuutta hyväksenne nähdä joitakin Italian hienoimmista näyteikkunoista ja, jos kukkarosi sallii sen, viedä kotiin matkamuistoja.

Vieraile Scala-teatterissa

Tämä ensimmäinen päivä on päättymässä, ja viimeistelläksesi sen ehdotan, että jatkat kävelyä muutaman askeleen pohjoiseen ja törmäät yhteen sen suurista kulttuurirakennuksista; Scala-teatteriin. Älkää antako sen ulkopuolisen raittiin julkisivun hämätä, sillä tämä paikka on ollut yksi oopperan kehdoista koko maassa. Täällä on kantaesitetty muun muassa Madamme Butterfly ja Nabucco.

Suosittelen lämpimästi käymään siellä, sillä vaikka et pääsisikään osallistumaan konsertteihin, sinulla on aina mahdollisuus osallistua opastetulle kierrokselle sisätiloihin noin 20 euron hintaan.

Näin voit tutustua kaikkeen kulissien takana, nähdä punaiset istuimet näyttämöltä ja tutustua museoon rekvisiitta- ja lavasteineen.

Päivän viimeinen esitys on kello 17:30, jolloin on täydellinen aika jäädä syömään Piazza Mercantin alueelle.

Varaa vierailu Milanon Scala-teatteriin

2. päivä: Tutustu Milanon historiaan ja päätä illallinen kanaaleilla

Navigilio yöllä| ©Groume
Navigilio yöllä| ©Groume

Eilinen oli aika intensiivinen, eikö ollutkin? Mutta olen varma, että sait hieman tuntumaa kaupunkiin, jossa olet. Milanossa on laaja arkkitehtuuri- ja kulttuuriperintö, johon voit tutustua helposti kävellen, sillä suurin osa nähtävyyksistä on kävelyetäisyydellä.

Tänä toisena päivänä vierailet yhdessä sen suurista rakennuksista, Sforzescon linnassa, johon kuluu suurin osa aamupäivästä. Pääset näkemään Da Vincin Viimeisen ehtoollisen livenä, ja aivan kuin se ei olisi vielä tarpeeksi, olen valmistanut sinulle aidon italialaisen aperitiivin Naviglio Pavesen romanttisilla kanaaleilla, kun ilta laskeutuu.

Vietä aamupäivä Sforzescon linnassa

Kun olet levännyt ja syönyt hyvän aamiaisen, lähdet aloittamaan toista päivääsi Cairolin metroasemalta, josta pääset päivän tärkeimpään nähtävyyteen: Sforzescon linnaan.

Tämä paikka on täynnä historiaa, sillä se oli pitkään herttuan palatsi, kunnes se siirtyi Ambrosian vallankumouksen jälkeen kädestä toiseen. Nykyään ja kaikista muutoksista huolimatta sillä on valtava perinnöllinen painoarvo, ja jo pelkkä kävely sen sisäpihalla ja puutarhoissa on sen arvoista, ja lisäksi se on maksuton.

Todellinen nähtävyys on kuitenkin linnan sisällä, sillä koko sen valtava laajennusosa on käytetty kaupungin parhaiden museoiden tiloihin.

Noin 10 euron hintaisella kertalipulla pääset Sforzescon linnan sisälle ja kaikkiin sen museoihin, kuten muinaisen taiteen museoon, egyptiläismuseoon, soittimien museoon ja esihistorialliseen museoon. Upea aamupäivän historia- ja kulttuuriperintökierros.

Osta lippu Sforzescon linnaan

Pohdi Da Vincin Viimeistä ehtoollista

Viimeinen ehtoollinen, Da Vinci| ©Dimitris Kamaras
Viimeinen ehtoollinen, Da Vinci| ©Dimitris Kamaras

Linnan vierailu, sen museoiden ja ulkoilmakävelyn välillä, on varmasti vienyt sinulta suurimman osan aamusta. Ennen lounasta olen kuitenkin varannut teille yhden Milanon vierailunne suurista maamerkeistä.

Vain 10 minuutin kävelymatkan päässä Corso Magentaa pitkin on Santa Maria delle Grazien luostari, joka on ulkoisesti näennäisen yksinkertainen paikka, mutta joka kätkee sisäänsä aarteen, jota et voi jättää väliin: Leonardo Da Vincin "Viimeinen ehtoollinen".

Jos haluat nähdä tämän myyttisen, suoraan kipsille maalatun maalauksen, sinun on varattava liput ennakkoon, joiden hinta on noin 10 euroa. Italia pitää suurta huolta kulttuuriperinnöstään, ja tämän ihmeen säilyttämiseksi vierailu voi kestää korkeintaan 15 minuuttia, mutta voin vakuuttaa, että se on hyvin käytetty. Sitä paitsi, jos menet juuri keskipäivällä, ihmisiä on paljon vähemmän kuin muissa osissa, ja voit nauttia teoksesta lähes yksinomaan.

Varaa lippu Viimeisen ehtoollisen esittelykierrokselle

Vieraile Pyhän Ambrosiuksen basilikassa osoitteessa

Luostarista lähtiessäsi voit pysähtyä syömään johonkin läheiseen pizzeriaan, kuten Assajeen, joka sijaitsee vain kolmen minuutin kävelymatkan päässä, ja kun olet täyttänyt vatsasi ja ladannut akkujasi, voit tehdä lyhyen, alle 10 minuutin kävelymatkan toiselle Milanon suurista arkkitehtonisista maamerkeistä, San Ambrosiuksen basilikalle.

Tämä paikka on yksi parhaiten säilyneistä koko kaupungissa, ja sen arkkitehtuurilla on suuri merkitys Milanon estetiikan kannalta. Basilika rakennettiin romaaniseen tyyliin vuonna 387, ja se rakennettiin myöhemmin uudelleen 1100-luvulla.

Siinä on kaksi erikorkuista tornia ja suuri atrium, joka toimi inspiraationa kaikille myöhemmille goottilaisille rakennuksille. Sisäänpääsy on ilmainen, ja siellä voi myös käydä Stilikon sarkofagissa ja kryptassa.

.

Tutustu San Lorenzon pylvään raunioihin

Jatkaessasi historiallisten jäänteiden parissa ja samalla kun sinulla on nälkä illalliselle, suosittelen, että jatkat kävelyä Edmundo d'Amici -katua pitkin, kunnes saavut San Lorenzon pylväiden luo.

Tämä paikka on yksi niistä kohteista, jotka löydät vain kävelemällä Milanossa, ja se koostuu yhteensä 16 pylväästä, jotka sijaitsevat alueella, joka oli aikoinaan roomalainen kylpylä ja amfiteatteri.

Taustalla näet San Lorenzo Maggioren basilikan, Milanon vanhimman kirkon. Sinne pääsee ilmaiseksi, jos sinulla on aikaa, mutta jo pelkkä kävely kaupungin läpi hämärässä on sen arvoista.

Illallinen Naviglio Pavese -ravintolassa

Tämän intensiivisen päivän päätteeksi olen laatinut sinulle täydellisen suunnitelman, mitä voit tehdä yöllä Milanossa ja vain muutaman askeleen päässä siitä, missä olet. Yksi suosituimmista alueista yöllä ja parhaassa ilmapiirissä drinkille tai illalliselle on Naviglio Pavesen kaupunginosa, jossa Milanon kanavat sijaitsevat.

En voi keksiä parempaa suunnitelmaa kuin mennä yhteen suosituimmista paikoista, kuten Manhattanille, ja istua kanavan äärellä nauttimaan tyypillistä italialaista aperitiivia, joka koostuu ilmaisesta noutopöydästä, jossa voit syödä ja kokeilla parhaita italialaisia ruokia viehättävällä alueella, joka sopii ihanteellisesti treffeille tai illanviettoon.

Varaa gastronominen kierros Milanossa

Päivä 3: Taide- ja museopäivä Milanossa

Muistomerkkihautausmaa| ©Paolobon140
Muistomerkkihautausmaa| ©Paolobon140

Näinä kahtena päivänä Milanossa olet jo ehtinyt nauttia kaikista kaupungin suurista maamerkeistä ja muistomerkeistä.

Siksi, koska sinulla on vielä aikaa jatkaa kaupungin nurkkien ja kolkkien tutkimista, ehdotan, että vietät tämän kolmannen päivän tutustumalla perusteellisesti kaikkiin museoihin ja gallerioihin, joita taiteen kaupungilla on tarjota.

Aloitat käymällä todellisessa ulkoilmamuseossa, Monumentaalisella hautausmaalla, ja sieltä voit kävellä kaikkiin muihin kohteisiin, kuten Modernin taiteen galleriaan tai Pinacoteca de Breraan. Kolmannen päivän päätteeksi ei ole mitään parempaa kuin viiden tähden illallinen tässä kauniissa ja keskeisessä kaupunginosassa.

Vieraile monumentaalisella hautausmaalla

En tiedä sinusta, mutta kun lähden kiertelemään nähtävyyksiä suurkaupungissa, rakastan nähdä sen hautausmaat, ja Milanon tapauksessa voin vakuuttaa, että se jättää sinut sanattomaksi. Milanon Monumentaalinen hautausmaa ei suinkaan ole synkkä ja autio paikka, vaan se on todellinen ulkoilmamuseo.

Sinne pääset Monumentale-metroasemalta. Suosittelen muuten ostamaan Milanon julkisen liikenteen kortin, jolla voit matkustaa metrolla, raitiovaunulla ja bussilla. Täältä pääset maksutta sisään ja voit kävellä koko hautausmaan ympäri.

Sisällä voit nähdä aitoja taideteoksia, kuten obeliskit, kreikkalaiset panteonit, kaiverrukset ja kaikenlaisia historiallisia mausoleumeja, kuten ne, jotka ovat "Walk of Fame" -reitillä heti sisään astuessasi.

Osta Milanon julkisen liikenteen kortti

Koe Piazza Gae Aulentin kontrasti ja lounasta Porta Novassa

Hautausmaan kiertäminen on vienyt sinulta suurimman osan aamusta. Siksi haluan lounasaikaan mennessä tarjota sinulle kontrastia ja viedä sinut yhteen Milanon uusimmista alueista: Piazza Gae Aulentille, joka on rakennettu vuonna 2012.

Tämän aukion ympärille on rakennettu kokonaan uusi ja moderni kaupunkikompleksi, jossa on muun muassa Vertical Forest-rakennuksia, joiden julkisivussa on jopa 2 000 kasvilajia. Kävellessäsi tällä alueella on mielenkiintoista tutustua historiallisen Milanon ja sen modernimman ja trendikkäämmän perinnön välisiin kontrasteihin.

Tämän kaupunginosan kautta pääset Porta Novan alueelle, jossa on useita mukavia ravintoloita, kuten Pizzeria Carlsbergol, joissa voit pysähtyä syömään ja lataamaan akkuja.

Vieraile modernin taiteen galleriassa ja Indro Montanellin puutarhassa

Indro Montanellin puutarhat| ©a_marga
Indro Montanellin puutarhat| ©a_marga

Lounaan jälkeen, kun ruoka laskeutuu, voit kävellä reilun viiden minuutin kävelymatkan päässä seuraavaan pysäkkiin, moderniin taiteeseen erikoistuneeseen GAMiin. Ensin voit kuitenkin kävellä Indro Montanellin puutarhassa, joka sijaitsee GAM:n vieressä ja on ihanteellinen , jos tulet Milanoon lasten kanssa ja haluat antaa heille leikkipaikan.

Sisäänpääsy Gamiin maksaa noin 10 euroa, ja se on ihanteellinen tapa jatkaa Milanon vastakohtiin tutustumista. Kun olet nähnyt kahden päivän ajan kaupungin historiallista menneisyyttä, voit tutustua modernin taiteen hienoimpiin esimerkkeihin, jotka eivät ole vain italialaista vaan myös kansainvälistä taidetta, kuten Van Goghin, Picasson ja Cezannen maalauksia.

Varaa opastettu kierros Milanossa

Nauti Pinacoteca di Breran näyttelyistä

Gamin päätteeksi ja tämän Milanon museokierroksen päätteeksi suosittelen, että suljet päivän Pinacotecassa, joka on yksi kaupungin jalokivistä ja jossa on Italian parhaita kuvataidenäyttelyitä. Pinacoteca di Breran vierailu on yksi Milanon välttämättömistä pysähdyspaikoista.

Jos pidät klassisesta taiteesta, tämä paikka kiehtoo sinua varmasti, sillä sitä pidetään Milanon ensimmäisenä museona, ja sen sisällä on Bellinin, Tintoretton ja Caravaggion kaltaisten taiteilijoiden teoksia.

Liput voi varata etukäteen, jos haluat välttää jonot, ja ne maksavat noin 15 euroa. Lisäksi voit lisätä audio-oppaan, joka opastaa sinut tärkeimpien maalausten pariin muutamalla eurolla lisää.

Varaa opastettu kierros Pinacoteca di Breran museoon

Hemmottele itseäsi illallisella keskustassa

Eikö olekin ollut kiireinen päivä? Älä huoli, nyt on aika levätä. Kun lähdet Pinacoteca di Brerasta, olet Milanon keskustassa, ja voit nähdä yöllä ne alueet, joissa vierailit ensimmäisen päivän aikana, kaikkine niihin liittyvine ylimääräisine viehätyksineen.

Se on ihanteellinen paikka nauttia ateria ja päättää päivä hyvässä italialaisessa trattoriassa herkullisella aterialla. Tämän alueen maineikkaimpia ravintoloita ovat esimerkiksi Rosso Brera, jossa on herkullinen perinteinen ruokalista.

Varaa ruokakierros Milanossa

4. päivä: Retki Como-järvelle

Como-järvi| ©Jocelyn Erskine-Kellie
Como-järvi| ©Jocelyn Erskine-Kellie

Nämä kolme päivää nähtävyyksien kiertelyä ovat varmasti olleet intensiivisiä ja palkitsevia. Siksi, koska sinulla on vielä yksi lomapäivä jäljellä, en voi keksiä viihdyttävämpää suunnitelmaa kuin tehdä joitakin Milanosta käsin saatavilla olevista parhaista retkistä.

Kaikista suositeltavin niistä on epäilemättä se, joka vie sinut Como-järvelle, Milanon lähellä sijaitsevalle alueelle, jossa on joitakin koko maan kauneimpia kyliä.

Päätitpä sitten vuokrata järjestetyn retken tai tehdä sen omin päin, suosittelen, että aloitat retken Comon kaupungista ja sen kapeilla kaduilla kävelemisen jälkeen lähdet risteilylle järvelle. Lounaan jälkeen älä jätä väliin vierailua kahdessa sen tunnetuimmassa kylässä: Bellagiossa ja Varenassa.

Saapuminen Comon keskiaikaiseen kaupunkiin

Comon muinaiseen kaupunkiin on vain puolitoista tuntia Milanosta, ja sinne pääsee bussilla omatoimisesti noin 5 eurolla tai suoraan yhdellä monista Milanosta Como-järvelle suuntautuvista retkistä. Tämä keskiaikainen kaupunki on muodostunut samannimisen järven ympärille, joka on jääkauden jäljiltä.

Ympäristö on täynnä vehreyttä, ja rakennusten on täytynyt sopeutua maastoon. Ihannetapauksessa kannattaa ottaa aikaa kiertelyyn, ostaa matkamuistoja ja nauttia maaseutumaisemmasta ilmapiiristä kaiken Milanon kaaoksen jälkeen.

Varaa retkesi Como-järvelle

Tunnin mittainen järviristeily

Kun olet kiertänyt Comon kaupungin, et voi lähteä lähtemättä osallistumatta yhdelle Como-järven parhaista veneretkistä.

Jos varaat järjestetyn retken, useimmat niistä sisältävät tunnin mittaisen risteilyn järven ympäri, josta voit nähdä joitakin ympäröiviä kyliä. Muussa tapauksessa voit aina varata veneretken suoraan kaupungin laiturilta.

Lounas kylässä

Ennen kuin lähdet tutustumaan järven alueen muihin kyliin, kannattaa hyödyntää tilaisuus käydä syömässä jossakin Comon paikallisista ravintoloista. Jos olet mukana opastetulla kiertoajelulla, joihinkin niistä sisältyy lounas.

Mutta jos olet epävarma, voit aina varata tunnin tai kaksi aikaa syömiseen esimerkiksi Hosterietta-ravintolassa, jossa on herkullinen ruokalista ja terassi, jolta voit nauttia viehättävästä kaupungista.

Vieraile Bellagiossa

Bellagio| ©David Spender
Bellagio| ©David Spender

Comosta seuraava pysähdyspaikka, jota suosittelen, on Bellagio, toinen järven rannalla sijaitsevista kauneimmista kylistä. Jos mietit , miten pääset Bellagioon, kerron sinulle, että jos menet omin päin, sinulla on kaksi reittiä; yksi sisämaahan ja toinen hieman pidempi, joka kulkee koko joen rantaa pitkin. Useimmilla retkillä on kuitenkin tapana viedä sinut suoraan veneellä.

Tämä toinen vaihtoehto on yksi houkuttelevimmista, jotta voit nauttia koko kokemuksesta, ja se vie sinut Bellagioon alle tunnissa. Täällä voit kävellä pienessä kylässä, nauttia vehreästä ilmapiiristä ja nauttia uskomattomasta panoraamanäkymästä koko järvialueelle.

Päätä päivä Varennassa

Toinen Como-järven kauneimmista kylistä on Varenna, joka sijaitsee aivan Bellagion edustalla ja jonne pääsee helposti veneellä muutamassa minuutissa.

Se on kalastajakylä, jossa on hyvin viehättävä tunnelma ja josta voi ottaa joitakin koko järven parhaista kuvista.

En keksi parempaa tapaa päättää tämä ihana matka Milanon ympäri kuin auringonlasku tässä viehättävässä kylässä.

Sen jälkeen, kun palaat tältä kokopäiväretkeltä, voit hyvästellä kaupungin kävelemällä viimeisen kerran ja suunnittelemalla, milloin palaat tähän historialliseen ja kosmopoliittiseen kaupunkiin.

.

Varaa retkesi Como-järvelle

Paras aika vierailla Milanossa

Palazzo Reale| ©cristina.sanvito
Palazzo Reale| ©cristina.sanvito

Milanossa voi vierailla mihin aikaan vuodesta tahansa, mutta on selvää, että on olemassa parempia aikoja, jolloin turisteja ei ole niin paljon ja lämpötila on miellyttävämpi. Yleisesti ottaen kesällä on liian kuuma viettää koko päivä kävellen ympäri kaupunkia. Siksi on parasta lähteä kesäkuussa tai syyskuussa.

Jos kuitenkin haluat lähteä johonkin erityiseen aikaan ja jos sinua ei haittaa, että on hieman kylmä, en keksi parempaa suunnitelmaa kuin lähteä Milanoon jouluna, jolloin koko kaupunki on valaistu ja puettu.

Varaa opastettu kierros Milanossa

Matkasuunnitelma 4 päivän matkalle Milanoon

Matkasi Milanoon on täynnä panoraamoja ja viihdyttäviä suunnitelmia, mutta jotta sinulla olisi yhteenveto kaikesta, mitä aiot tehdä, jätän sinulle taulukon tärkeimmistä asioista, jotta voit orientoitua paremmin.

.

 • Päivä 1
 • Milanon pakolliset nähtävyydet
 • Kuninkaallinen palatsi ja Duomo
 • Panzerottis
 • Galleriat Emanuele ja Scala-teatteri
  1. päivä
 • Historiallinen Milano
 • Sforzescon linna ja "viimeinen ehtoollinen".
 • Lounas pizzeriassa
 • Pyhän Ambrosiuksen basilika ja Pavesen kanavat.
  1. päivä
 • Milano, taiteen pääkaupunki
 • Monumentaalinen hautausmaa
 • Lounas Porta Novassa
 • GAM ja Breran Pinacoteca
  1. päivä
 • Retki Como-järvelle
 • Como ja veneretki
 • Lounas kylässä
 • Risteily Bellagioon ja Varenaan