Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Milano 4 päivässä: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Milano, taiteen ja muodin kaupunki, odottaa sinua. Jos sinulla on muutama vapaapäivä ja haluat tulla katsomaan sitä neljässä päivässä, valmistaudu, sillä olen järjestänyt matkareitin, jonka avulla et jää mistään paitsi.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minuuttia luettu

Milano 4 päivässä: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Milan | ©Szymon Fischer

Vaikka Milano ei olekaan Italian pääkaupunki, se on täynnä nähtävää ja koettavaa joka käänteessä. Monet pitävät tätä ikonista kaupunkia muotikaupunkina, ja se tarjoaa paitsi parhaita gallerioita myös lukuisia museoita ja rakennuksia, joissa esitellään maan historiaa.

Jos olet ajatellut tulla Milanoon neljäksi päiväksi etkä ole varma, mistä aloittaa, jotta näkisit kaiken, älä huoli, olen laatinut yksityiskohtaisen suunnitelman, jotta voit ottaa kaiken irti päivistäsi. Käy Duomossa, näe viimeinen ehtoollinen, vietä ilta kanaaleilla ja tee retki yhteen Italian kauneimmista kylistä. Kuulostaa hyvältä, eikö vain? No, aloitetaan!

Päivä 1: Kävely Milanon nähtävyyksien läpi

Duomon sisällä| ©Jorge Láscar
Duomon sisällä| ©Jorge Láscar

Olet juuri saapunut Milanoon, ja ensimmäisenä päivänä ehdotan, että tutustut paikkaan menemällä suoraan kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin. Olet yhdessä koko maan historiallisimmista kaupungeista, ja huomaat pian, että vain kävelemällä keskustassa voit löytää tärkeän muistomerkin, aukion tai museon.

Toivon, että tulet ladattuina, sillä aloitat päivän tutustumalla kuninkaalliseen palatsiin ja suurelle Duomolle, syöt yhtä Milanon tyypillisimmistä ruokalajeista ja päätät päivän kuuluisassa Vittorio Emmanuele -galleriassa ja tutustumalla Scala-teatterin sisätiloihin.

Katso kuninkaallisen palatsin sisälle

Toivottavasti heräsit aikaisin, jotta saisit päivästä kaiken irti. Todennäköisesti olet majoittunut keskustan lähellä sijaitsevaan majoituspaikkaan, mutta kaiken varalta ensimmäinen pysäkkisi on Duomon metroasema, joka on yksi kaupungin vilkkaimmista paikoista.

Ensimmäinen asia, jonka näet, on mahtava Duomo, jonka mukaan asema on nimetty, mutta ennen kuin sukellat tähän upeaan nähtävyyteen, pyydän sinua aloittamaan päiväsi astumalla Kuninkaalliseen palatsiin, joka on rakennus aivan Duomon oikealla puolella metrosta.

Se on yksi koko Milanon tärkeimmistä rakennuksista, sillä vuosisatojen ajan se oli kaupunkia hallinneiden ja hallitsevien suurvaltojen asuinpaikka. Nykyään se on upea kulttuurikeskus, jossa voit vierailla noin 10 eurolla tiistaista sunnuntaihin klo 9.30 alkaen. Voit kierrellä joissakin huoneissa, kävellä sisäpihoilla ja tutustua tilapäisnäyttelyihin.

Ihaile Milanon Duomoa

Kun lähdet kuninkaallisesta palatsista, olet luultavasti jo arvannut, mikä on seuraava pysäkkisi, vai mitä? Edessäsi on Milanon mahtava Duomo, yksi Milanon suurista tunnuksista. Ulkopuolelta vaaleanpunaisella marmorilla vuorattu ja selvästi 1300-luvulta peräisin oleva goottilaistyylinen katedraali on koko kaupungin suosituin vierailukohde, etkä voi jättää sitä väliin.

Kuten ehkä jo epäiletkin, tämä paikka on yleensä melko täynnä, ja siksi suosittelen varaamaan liput Duomoon etukäteen, jotta vältyt turhilta jonoilta. Vaikka Duomo on jo pelkästään ulkoapäin uskomaton nähtävyys ja valokuvauskohde, sen sisätilat jättävät sinut suu auki huipuillaan ja goottilaisella sisustuksellaan.

Pääsymaksu Duomoon ja museopassi maksavat vain 2 euroa, mutta suosittelen lämpimästi ostamaan lipun katedraalin terassille, josta on yksi Milanon upeimmista näköaloista ja josta voi nähdä koko rakennuksen rakenteen ylhäältä. Voit maksaa hissistä noin 15 euroa tai noin 5 euroa, jos haluat käyttää portaita.

Varaa liput Duomoon

Maista kuuluisaa Panzerottista

Milano on kaupunki, joka kannattaa nähdä rauhalliseen tahtiin. Siksi kuninkaallisten gallerioiden ja goottilaisen arkkitehtuurin keskellä vietetyn aamupäivän jälkeen on varmasti hieman nälkä.

Myöhemmin sinulla on aikaa istahtaa alas syömään mehukasta pastaa veitsen ja haarukan kanssa, mutta jotta saisit tästä ensimmäisestä päivästä kaiken irti, ehdotan, että menet yhteen Milanon suosituimmista paikoista: Luiniin.

Täällä myydään pizzaa, joka on kuuluisa koko kaupungissa; Panzerotti. Se on paistettua pizzataikinaa, joka on täytetty tyypillisimmillä ainesosilla, kuten tomaattikastikkeella, mozzarellalla, oliiveilla tai basilikalla. Tässä paikassa niitä myydään kaikissa muodoissa ja koossa, ja alle 5 eurolla voit syödä kuin oikea italialainen.

Kierros Vittorio Emanuele II -galleriassa

Galerian sisällä| ©Jorge Láscar
Galerian sisällä| ©Jorge Láscar

Lounaan ja Duomon ympärillä kävelyn jälkeen ehdotan täydellistä iltapäiväsuunnitelmaa, joka on vain 5 minuutin kävelymatkan päässä paikasta, jossa olet.

Tämä on Galleria Vittorio Emanuele II, joka on kuuluisa koko kaupungissa paitsi hienoimmista liikkeistään myös infrastruktuuristaan.

Tässä ristinmuotoisessa galleriassa on valoa antavat valtavat lasi-ikkunat, jotka on ripustettu korkeisiin pylväisiin, jotka tekevät tilasta läpinäkyvän alueen, jossa on erittäin miellyttävä kävellä.

Lisäksi lattia on koristeltu suurilla mosaiikeilla, kuten Härän mosaiikilla, josta sanotaan, että jos astut sen kiveksille ja kävelet sen ympäri kolme kertaa katsomatta, se tarkoittaa, että palaat kaupunkiin.

Olen varma, että palaat vielä jonain päivänä tunnistamaan tämän upean paikan, mutta sillä välin voit käyttää tilaisuutta hyväksenne ja tutustua joihinkin Italian hienoimmista näyteikkunoista ja viedä kotiin matkamuistoja, jos kukkarosi sallii sen.

Vieraile Scala-teatterissa

Tämä ensimmäinen päivä on päättymässä, ja viimeistelläksenne sen ehdotan, että jatkatte kävelyä muutaman askeleen pohjoiseen ja törmäätte yhteen kaupungin suurista kulttuurirakennuksista, Scala-teatteriin. Älkää antako sen ulkopuolisen raittiin julkisivun hämätä, sillä tämä paikka on ollut yksi koko maan oopperan kehdoista. Täällä on kantaesitetty muun muassa Madamme Butterfly ja Nabucco.

Vaikka et pääsisikään konsertteihin, voit aina osallistua opastetulle kierrokselle, jonka hinta on noin 20 €.

Näin voit tutustua kaikkeen kulissien takana, nähdä punaiset istuimet näyttämöltä ja tutustua museoon rekvisiitan ja lavasteiden kanssa.

Päivän viimeinen esitys on klo 17:30, jolloin on täydellinen aika jäädä syömään Piazza Mercantin alueelle.

Varaa vierailusi Scala-teatteriin Milanossa

2. päivä: Tutustu Milanon historiaan ja päätä päivä illalliseen kanaaleilla

Navigilio yöllä| ©Groume
Navigilio yöllä| ©Groume

Eilinen oli aika intensiivinen, eikö ollutkin? Mutta olen varma, että olet saanut hieman tuntumaa kaupunkiin, jossa olet. Milanossa on laaja arkkitehtuuri- ja kulttuuriperintö, johon voit tutustua helposti kävellen, sillä suurin osa nähtävyyksistä on kävelyetäisyydellä.

Tänä toisena päivänä vierailet yhdessä sen suurista rakennuksista, Sforzescon linnassa, joka vie sinulta suurimman osan aamupäivästä. Voit katsoa Da Vincin Viimeisen ehtoollisen suorana lähetyksenä, ja jos se ei riitä, olen järjestänyt sinulle aidon italialaisen aperitiivin Naviglio Pavesen romanttisilla kanaaleilla pimeän tultua.

Vietä aamupäivä Sforzescon linnassa

Kun olet levännyt ja syönyt hyvän aamiaisen, lähdet aloittamaan toista päivääsi Cairolin metroasemalta, josta pääset päivän tärkeimpään nähtävyyteen: Sforzescon linnaan.

Tämä paikka on täynnä historiaa, sillä se oli pitkään herttuan palatsi, kunnes se siirtyi Ambrosian vallankumouksen jälkeen kädestä toiseen.

Nykyään ja kaikista muutoksista huolimatta sillä on valtava perinnöllinen painoarvo, ja jo pelkkä kävely sen sisäpihalla ja puutarhoissa on sen arvoista, ja lisäksi se on maksuton.

Todellinen nähtävyys on kuitenkin linnan sisällä, sillä koko sen valtava laajennusosa on käytetty kaupungin parhaiden museoiden säilyttämiseen.

Noin 10 euron kertalipulla pääset Sforzescon linnan sisätiloihin ja kaikkiin museoihin, kuten antiikin taiteen museoon, egyptiläismuseoon, soittimien museoon ja esihistorialliseen museoon. Hyvä aamupotku historiaa ja perintöä.

Varaa opastettu kierros Milanossa

Katsokaa Da Vincin viimeistä ehtoollista!

Viimeinen ehtoollinen, Da Vinci| ©Dimitris Kamaras
Viimeinen ehtoollinen, Da Vinci| ©Dimitris Kamaras

Linnan vierailu, museot ja ulkoilmakävely, on varmasti vienyt sinulta lähes koko aamupäivän. Ennen lounasta minulla on kuitenkin yksi Milanon-vierailunne suurista kohokohdista.

Vain 10 minuutin kävelymatkan päässä Corso Magentan varrella on Santa Maria delle Grazien luostari, joka on ulkoisesti yksinkertainen paikka, mutta joka kätkee sisäänsä aarteen, jota et voi jättää väliin: Leonardo Da Vincin "Viimeinen ehtoollinen".

Tämän legendaarisen, suoraan kipsille maalatun maalauksen katsomiseen on varattava liput etukäteen noin 10 euron hintaan. Italia pitää suurta huolta kulttuuriperinnöstään, ja tämän ihmeen säilyttämiseksi vierailut voivat kestää korkeintaan 15 minuuttia, mutta vakuutan teille, että se on hyvin käytetty aika.

Sitä paitsi, jos menet juuri keskipäivällä, ihmisiä on paljon vähemmän kuin muissa osastoissa, ja voit nauttia lähes yksinomaan työstä.

Varaa opastettu kierros ja lippu Leonardo Da Vincin Viimeinen ehtoollinen -teokseen

Käy Sant'Ambrogion basilikassa

Luostarista lähtiessäsi voit pysähtyä syömään johonkin läheiseen pizzeriaan, kuten Assajeen, joka on vain 3 minuutin kävelymatkan päässä, ja kun olet täyttänyt vatsasi ja tankannut energiaa, voit suunnata toiselle Milanon arkkitehtonisille maamerkeille, San Ambrogion basilikalle, joka on alle 10 minuutin kävelymatkan päässä.

Tämä paikka on yksi parhaiten säilyneistä koko kaupungissa, ja sen arkkitehtuurilla on suuri merkitys Milanon estetiikassa. Basilika rakennettiin romaaniseen tyyliin vuonna 387, ja se rakennettiin uudelleen 1100-luvulla.

Siinä on kaksi erikorkuista tornia ja suuri atrium, joka toimi inspiraationa kaikille myöhemmille goottilaisille rakennuksille. Sisäänpääsy on ilmainen, ja siellä voit nähdä myös Stilikon sarkofagin ja kryptan.

Tutustu San Lorenzon pylvään raunioihin

Jatkamalla historiallisia jäänteitä ja samalla kun sinulla on nälkä päivälliselle, ehdotan, että jatkat kävelyä Edmundo de Amici -katua pitkin, kunnes saavut San Lorenzon pylväille.

Tämä paikka on yksi niistä nähtävyyksistä, jotka voit löytää vain kävelemällä Milanossa, ja se koostuu yhteensä 16 pylväästä, jotka sijaitsevat alueella, joka oli aikoinaan roomalainen kylpylä ja amfiteatteri.

Taustalla näkyy San Lorenzo Maggioren basilika, Milanon vanhin kirkko. Sinne pääsee ilmaiseksi, jos sinulla on aikaa, mutta jo pelkkä kävely kaupungin läpi iltahämärässä on sen arvoista.

Illallinen Naviglio Pavese -ravintolassa

Jotta tämä intensiivinen päivä loppuisi, olen laatinut sinulle täydellisen suunnitelman, jota voit tehdä yöllä Milanossa ja vain muutaman askeleen päässä paikasta, jossa olet. Yksi vilkkaimmista alueista yöllä ja paras tunnelma drinkille tai illalliselle on Naviglio Pavesen kaupunginosa, jossa Milanon kanavat sijaitsevat.

En keksi parempaa suunnitelmaa kuin mennä yhteen sen suosituimmista paikoista, kuten Manhattanille, ja istua kanavan rannalla tyypillisellä italialaisella aperitivolla, joka koostuu avoimesta buffetista, jossa voit ruokailla ja kokeilla parhaita italialaisia ruokia viehättävällä alueella, joka sopii erinomaisesti treffeille tai illanviettoon.

Päivä 3: Taide- ja museopäivä Milanossa

Monumentaalinen hautausmaa| ©Paolobon140
Monumentaalinen hautausmaa| ©Paolobon140

Kahden Milanossa vietetyn päivän aikana olet jo ehtinyt tutustua kaikkiin kaupungin suuriin maamerkkeihin ja muistomerkkeihin.

Siksi, koska sinulla on vielä aikaa jatkaa kaupungin kolkkien ja nurkkien tutkimista, suosittelen, että vietät tämän kolmannen päivän tutustumalla perusteellisesti kaikkiin museoihin ja gallerioihin, joita taidekaupungilla on tarjottavanaan.

Aloitat menemällä todelliseen ulkoilmamuseoon, Monumentaaliselle hautausmaalle, ja sieltä voit kävellä kaikkiin muihin paikkoihin, kuten modernin taiteen galleriaan ja Breran taidegalleriaan.

Kolmannen päivän päätteeksi ei ole mitään parempaa kuin viiden tähden illallinen tässä kauniissa ja keskeisessä kaupunginosassa.

Kierros monumentaalisella hautausmaalla

En tiedä sinusta, mutta kun käyn katsomassa suurkaupungin nähtävyyksiä, rakastan nähdä, millaisia sen hautausmaat ovat, ja Milanon tapauksessa voin vakuuttaa, että se jättää sinut sanattomaksi. Milanon monumentaalinen hautausmaa ei suinkaan ole synkkä ja autio paikka, vaan se on todellinen ulkoilmamuseo.

Pääset sinne Monumentale-metroasemalta, josta pääset maksutta sisään ja kiertämään koko hautausmaan.

Sisällä voit nähdä aitoja taideteoksia, kuten obeliskit, kreikkalaiset panteonit, kaiverruksia ja kaikenlaisia historiallisia mausoleumeja, kuten ne, jotka ovat "Walk of Fame" -kävelykadun varrella heti sisään astuessasi.

Koe Piazza Gae Aulentin kontrasti ja lounas Porta Novassa

Hautausmaakierros on vienyt suuren osan aamusta. Siksi haluan lounaan lähestyessä tarjota sinulle vastakohdan ja viedä sinut yhteen Milanon uusimmista alueista: Piazza Gae Aulentiin, joka on rakennettu vuonna 2012.

Tämän aukion ympärille on rakennettu kokonaan uusi ja moderni kaupunkikompleksi, jossa on muun muassa Vertical Forest-rakennuksia, joiden julkisivussa on jopa 2 000 kasvilajia.

Kävely tällä alueella on mielenkiintoinen tapa tutustua historiallisen Milanon ja sen modernimman ja trendikkäämmän perinnön välisiin vastakohtiin.

Tämän kaupunginosan kautta pääset Porta Novan alueelle, jossa on useita mukavia ravintoloita, kuten Pizzeria Carlsbergol, joissa voit pysähtyä syömään ja lataamaan akkuja.

Vieraile Galleria Arte Modernassa ja Indro Montanellin puutarhoissa

Indro Montanelli Gardens| ©a_marga
Indro Montanelli Gardens| ©a_marga

Lounaan jälkeen, kun ruoka maistuu, voit kävellä reilun viiden minuutin kävelymatkan päästäksesi seuraavaan pysäkkiin, moderniin taiteeseen erikoistuneeseen **GAM:**iin. Mutta ensin voit kävellä Indro Montanellin puutarhassa, joka sijaitsee GAM:n vieressä ja on ihanteellinen , jos tulet Milanoon lasten kanssa ja haluat antaa heille leikkipaikan.

Sisäänpääsy Gamiin maksaa noin 10 euroa, ja se on ihanteellinen tapa jatkaa Milanon vastakohtiin tutustumista. Kun olet nähnyt kaksi päivää kaupungin historiallista menneisyyttä, voit nähdä tässä galleriassa modernin taiteen hienoimpia esimerkkejä, ei vain italialaisen vaan myös kansainvälisen taiteen, kuten Van Goghin, Picasson ja Cezannen maalauksia.

Nauti Pinacoteca di Breran näyttelyistä

Gamin päätteeksi ja tämän Milanon museokierroksen päätteeksi suosittelen, että suljet päivän Pinacotecassa, joka on yksi kaupungin jalokivistä ja jossa on joitakin Italian parhaista maalauksista. Pinacoteca di Brerassa vierailu on yksi Milanon tärkeimmistä pysähdyksistä.

Jos pidät klassisesta taiteesta, tämä paikka kiehtoo sinua varmasti, sillä sitä pidetään koko Milanon ensimmäisenä museona, ja siellä on Bellinin, Tintoretton ja Caravaggion kaltaisten taiteilijoiden teoksia.

Liput voi varata etukäteen, jos haluat välttää jonot, ja ne maksavat noin 15 euroa. Lisäksi voit lisätä ääniopastuksen, joka opastaa sinut tärkeimpien maalausten läpi muutaman euron lisämaksusta.

Nauti illallinen kaupungin keskustassa

Eikö olekin ollut kiireinen päivä? Älä huoli, nyt on aika levätä. Kun lähdet taidegalleriasta, olet aivan Milanon keskustassa, ja voit nähdä yöllä ne alueet, joissa vierailit ensimmäisenä päivänä päivällä, kaikkine niihin liittyvine viehätyksineen.

Se on ihanteellinen paikka nauttia ateria ja päättää päivä hyvässä italialaisessa trattoriassa herkullisella aterialla. Alueen maineikkaimpia ravintoloita ovat esimerkiksi Rosso Brera, jossa on herkullinen perinteinen ruokalista.

Päivä 4: Retki Como-järvelle

Lago di Como| ©Jocelyn Erskine-Kellie
Lago di Como| ©Jocelyn Erskine-Kellie

Nämä kolme päivää nähtävyyksien kiertelyä kaupungissa ovat varmasti olleet intensiivisiä ja kannattavia. Siksi, koska sinulla on ylimääräinen lomapäivä, en voi keksiä viihdyttävämpää suunnitelmaa kuin tehdä joitakin parhaista Milanosta käsin saatavilla olevista retkistä.

Kaikista suositeltavin niistä on se, joka vie sinut Como-järvelle, Milanon lähellä sijaitsevalle alueelle, jossa on koko maan kauneimpia kyliä.

Päätitpä sitten vuokrata järjestetyn kiertoajelun tai tehdä sen omin päin, suosittelen, että aloitat kiertoajelun Comon kaupungista ja sen kapeilla kaduilla kulkemisen jälkeen lähdet risteilylle järvelle. Lounaan jälkeen kannattaa ehdottomasti vierailla kahdessa sen tunnetuimmassa kaupungissa: Bellagiossa ja Varenassa.

Saapuminen Comon keskiaikaiseen kaupunkiin

Comon muinaiseen kaupunkiin on vain puolitoista tuntia Milanosta, ja sinne pääsee bussilla yksin noin 5 eurolla tai suoraan yhdellä Milanosta Como-järvelle suuntautuvalla retkellä. Tämä keskiaikainen kaupunki on muodostunut samannimisen järven ympärille, joka on jääkauden jäljiltä.

Ympäristö on täynnä vehreyttä, ja rakennusten on täytynyt sopeutua maastoon. Ihannetapauksessa voit ottaa aikaa kiertelyyn, ostaa matkamuistoja ja nauttia maaseutumaisemmasta ilmapiiristä Milanon kaaoksen jälkeen.

Varaa retkesi Como-järvelle

Tunnin risteily järvellä

Kun olet tutustunut Comon kaupunkiin, et voi lähteä nauttimatta joistakin Como-järven parhaista veneretkistä.

Jos varaat järjestetyn retken, useimmat niistä sisältävät tunnin mittaisen retken järven ympäri, josta voit nähdä joitakin ympäröiviä kyliä. Muussa tapauksessa voit aina varata venematkan suoraan kaupungin laiturilta.

Lounas kylässä

Ennen kuin suuntaat muihin järven alueen kyliin, kannattaa käyttää tilaisuus hyväkseen ja käydä syömässä jossakin Comon alueen paikallisista ruokapaikoista. Jos osallistut opastetulle kierrokselle, joihinkin niistä sisältyy lounas.

Mutta jos olet epävarma, voit aina viettää tunnin tai kaksi syömällä esimerkiksi Hosterietta-ravintolassa, jossa on herkullinen ruokalista ja terassi, jolta voit nauttia viehättävästä kaupungista.

Vierailu Bellagioon

Bellagiossa| ©David Spender
Bellagiossa| ©David Spender

Comosta seuraava pysähdyspaikka, jota suosittelen, on Bellagio, toinen järven rannalla sijaitsevista kauneimmista kylistä. Jos mietit, miten pääset Bellagioon, kerron sinulle, että jos menet omin päin, sinulla on kaksi reittiä: yksi sisämaahan ja toinen hieman pidempi, joka kulkee joen rantaa pitkin. Useimmat retket vievät sinut kuitenkin suoraan veneellä.

Tämä toinen vaihtoehto on yksi houkuttelevimmista koko kokemuksen kannalta, ja se vie sinut Bellagioon alle tunnissa. Täällä voit kierrellä pienessä kylässä, nauttia vehreästä ympäristöstä ja nauttia uskomattomasta panoraamanäkymästä koko järvialueelle.

Päätä päivä Varennassa

Toinen Como-järven kauneimmista kylistä on Varenna, joka sijaitsee aivan Bellagion edustalla ja jonne pääsee helposti veneellä muutamassa minuutissa.

Se on kalastajakylä, jossa on hyvin viehättävä tunnelma ja josta voit ottaa joitakin koko järven parhaista kuvista.

En keksi parempaa tapaa päättää tätä ihanaa Milanon kiertomatkaa kuin auringonlasku tässä viehättävässä kylässä.

Kun palaat päiväretkeltäsi, voit hyvästellä kaupungin viimeisellä kävelyllä ja suunnitella, milloin palaat tähän historialliseen ja kosmopoliittiseen kaupunkiin.

Varaa retkesi Como-järvelle

Paras aika vierailla Milanossa

Palazzo Reale| ©cristina.sanvito
Palazzo Reale| ©cristina.sanvito

Milanossa voi vierailla mihin aikaan vuodesta tahansa, mutta on selvää, että on olemassa parempia aikoja, jolloin turisteja ei ole niin paljon ja lämpötila on miellyttävämpi. Kesällä on yleensä liian kuuma, jotta voisit viettää koko päivän kävellen ympäri kaupunkia. Siksi on parasta vierailla kesäkuussa tai syyskuussa.

Jos kuitenkin haluat lähteä erityiseen aikaan ja jos sinua ei haittaa, että on hieman kylmä, en voi keksiä parempaa suunnitelmaa kuin lähteä Milanoon jouluna, jolloin koko kaupunki on valaistu ja pukeutunut hienosti.

Matkasuunnitelma 4 päivän matkalle Milanoon

Matkasi Milanoon on täynnä panoraamoja ja viihdyttäviä suunnitelmia, mutta jotta sinulla olisi yhteenveto kaikesta, mitä aiot tehdä, jätän sinulle taulukon tärkeimmistä asioista, jotta voit orientoitua paremmin.

 • Päivä 1
 • Milanon pakolliset nähtävyydet
 • Kuninkaallinen palatsi ja Duomo
 • Panzerottis
 • Galleriat Emanuele ja Scala-teatteri
 • Päivä 2
 • Historiallinen Milano
 • Sforzescon linna ja "viimeinen ehtoollinen".
 • Lounas pizzeriassa
 • Pyhän Ambrosiuksen basilika ja Pavesen kanavat
 • Päivä 3
 • Milano, taiteen pääkaupunki
 • Monumentaalinen hautausmaa
 • Lounas Porta Novassa
 • GAM ja Breran Pinacoteca (Pinacoteca of Brera)
 • Päivä 4
 • Retki Como-järvelle
 • Como ja veneretki
 • Lounas kylässä
 • Risteily Bellagioon ja Varenaan