Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Ciampinon lentokenttäkuljetukset

Tässä ovat parhaat vaihtoehdot, joilla pääset Ciampinon lentoasemalta Rooman keskustaan.

Alex Grande

Alex Grande

3 minuuttia luettu

Ciampinon lentokenttäkuljetukset

Roomaan saapuminen lentokentältä | ©Dan Gold

Ciampino on Rooman halpalentoasema, joka sopii erinomaisesti viikonloppulomalle. Toisin kuin muissa kaupungeissa sijaitsevilla halpalentoyhtiöiden lentoasemilla, Ciampinon lentoasema on yhtä kaukana Roomasta kuin Fiumicinon, kaupungin päälentoasema.

Eikä tämä ole ainoa hyvä uutinen! Kaupunkiin pääsee kolmella eri tavalla, ja jos jatkat lukemista, kerron, mikä niistä on mielestäni paras, sekä annan muutamia vinkkejä, joiden avulla matkan pahin osa, hotellille pääseminen, on helppoa ja mukavaa. Pidemmittä puheitta kerrotaan, miten pääset Roomaan Ciampinon lentokentältä.

Vaihtoehdot Roomaan pääsemiseksi Ciampinon lentoasemalta

Tässä ovat parhaat vaihtoehdot, joilla pääset hotellillesi, kun laskeudut Ciampinon lentokentälle:

Jaetut lentokenttäkuljetukset Ciampinon ja Rooman välillä

Saapumisterminaali| ©Jorgen Berglund
Saapumisterminaali| ©Jorgen Berglund

Kun varaat tämän kuljetuksen etukäteen, et joudu huolehtimaan siitä, että pääset hotellillesi Roomaan laskeuduttuasi. Yhteiskuljetukset toimivat seuraavasti: kuljettaja odottaa sinua lentoaseman uloskäynnillä ja vie sinut ja 5 muuta matkustajaa kuhunkin määränpäähän.

Jos matkustat Roomaan seurueena, voit pyytää yhteiskuljetusta, jotta pääset hotellille ryhmänä. Ajoneuvoissa on yleensä enintään 6 paikkaa, ja jos teitä on neljä tai enemmän, kannattaa ehkä varata yksityinen kuljetus, josta annan teille kaikki tiedot alla.

Voit myös varata yhteiskuljetuksen Roomasta Ciampinoon, kun sinun on palattava lentokentälle matkasi päätteeksi. Näin voit nauttia matkasi viimeisistä minuuteista rauhassa tietäen, että kuljettaja noutaa sinut juuri silloin, kun sinun on oltava lentoasemalla etukäteen.

.

Varaa jaettu kuljetus Ciampinosta

Yksityiset kuljetukset Ciampinon ja Rooman välillä

Matkalla Roomaan| ©Why Kei
Matkalla Roomaan| ©Why Kei

Nämä ovat VIP-kuljetukset, premium-kokemus, tapa päästä Roomaan tyylikkäämmin. Tai yksinkertaisesti halvin tapa päästä lentokentältä kaupunkiin, jos olet kuuden hengen ryhmässä.

Yksityinen tulokuljetus Ciampinosta Roomaan toimii samalla tavalla kuin yhteiskuljetukset, mutta et joudu jakamaan ajoneuvoa tuntemattomien ihmisten kanssa. Jos teitä on kaksi, se ei ole kustannustehokkain vaihtoehto, mutta se on kuin taksi hotellille, ja sen lisäetuna on, että kuljettaja odottaa sinua lentokentällä ja auttaa sinua matkatavaroiden kanssa.

Kuten yhteiskuljetusten kohdalla, voit varata yksityisen kuljetuksen Roomasta Ciampinoon ja puristaa viimeisenkin hetken Roomassa vietetystä päivästäsi.

Mitä sinun on hyvä tietää ennen kuin varaat kuljetuksen lentokentän ja kaupungin välille

Varaukset verkossa| ©Charles Deluvio
Varaukset verkossa| ©Charles Deluvio
  • Tee kuljetusvarauksesi sen jälkeen, kun olet varannut lentolippusi! Sinun on annettava joitakin keskeisiä tietoja lennostasi, kuten lennon tunnuskoodi ja likimääräinen laskeutumisaika (jos varaat saapumiskuljetuksen) tai nousuaika (jos kyseessä on lähtökuljetus). Näin kuljettaja tietää, jos lentosi on myöhässä, missä lähdössä sinua odotetaan, jotta elämäsi olisi helpompaa, ja paluukuljetusten tapauksessa kuljettaja noutaa sinut tarkalleen oikeaan aikaan, jotta pääset ajoissa lentokentälle.
  • Sinulta pyydetään myös yhteystietosi puhelinnumero, jotta kuljettaja voi soittaa sinulle ongelmatilanteissa.
  • Palvelu toimii maanantaista sunnuntaihin kaikkina aikoina.
  • Kuinka kauan kestää matka Roomaan Ciampinosta? Noin puoli tuntia, ehkä enintään 40 minuuttia kiireisenä päivänä
  • Kuljettajasi odottaa sinua enintään 30 minuuttia. Mutta älä huoli, hänellä on lentotietosi ja hän tietää suurin piirtein, kuinka kauan sinulta kestää lähtöpaikalta tapaamispaikkaan.
  • Kuljetukseen saa ottaa mukaan vain yhden matkalaukun ja käsilaukun, ja kuljettaja auttaa sinua laittamaan ne matkatavaratilaan. Jos sinulla on mukanasi ylimääräisiä matkatavaroita, kuten instrumentti tai suuri laukku, suosittelen, että keskustelet asiasta varauksen yhteydessä tai otat yhteyttä kuljetusliikkeeseen ennen lentopäivääsi.
  • Kuljetukset kattavat Rooman keskustan alueen, ja voit pyytää, että sinut jätetään hotelliin tai mihin tahansa haluamaasi paikkaan, mutta on hyvin mahdollista, että kuljettaja ei vie sinua kaupungin pääkaupunkiseudun ulkopuolelle.
  • Paluukuljetus suositellaan yleensä tehtäväksi 3,5 tuntia ennen aikataulun mukaista lentoaikaa. Kuljetusliike suosittelee aikaa, jolloin voit vaihtaa vaatteet. Lasten- ja vauvanistuimia on saatavilla. Pyydä näitä varauksen yhteydessä.

Varaa bussikuljetus Ciampinosta

Miten päästä Roomaan Ciampinosta julkisilla liikennevälineillä?

Terminin rautatieasema| ©Dan Visan
Terminin rautatieasema| ©Dan Visan

Tiedät jo lentokentälle laskeuduttuasi, mikä on paras tapa päästä Roomaan, mutta jos kuljetukset eivät vakuuttaneet sinua, sinulla on kaksi muuta vaihtoehtoa päästä hotelliisi: ota bussi tai varaa taksi.

Roomaan pääseminen Ciampinosta bussilla

Paras vaihtoehto kuljetuksen varaamiselle, sillä juna ei kulje Ciampinoon. Halvin vaihtoehto on ATRAL-bussit, jotka yhdistävät Ciampinon lentoaseman Rooman metrolinjan A:n linjaan (Anagninan asemalla). Kun pääset perille, sinun on matkustettava metrolla tai muulla kulkuvälineellä hotellille, mikä voi olla hieman hankalaa.

Ciampinon lentoaseman ja Rooman keskustan välilläon myös busseja, jotka kulkevat suoraan Rooman keskustaan. Niillä on useita pysäkkejä, joten voit jäädä pois hotellia lähimpänä olevalla pysäkillä. Tämän kuljetusmuodon etuna on, että voit ostaa lippusi myös etukäteen verkossa, ja suosittelen, että valitset tämän vaihtoehdon varmistaaksesi paikkasi. Voit ostaa lippusi Termini-asemalta, jos haluat kuljettaa sinut takaisin lentokentälle.

Ciampinosta lähtevät bussit vievät Roomaan noin 45 minuuttia, ja ne lähtevät noin puolen tunnin välein.

Roomaan pääseminen Ciampinosta taksilla

Kun sinulla on kuljetukset lentokentältä hotelliin, taksilla Ciampinosta Roomaan matkustaminen ei todellakaan ole sen arvoista. Hinta voi olla kalliimpi kuin kuljetus, sillä kaupunginhallitus on asettanut hinnaksi 30 euroa, johon kuljettaja voi lisätä yö- tai matkatavaralisän.

Ainoa etu on se, ettei sinun tarvitse varata mitään etukäteen, mutta sinun on syytä olla hyvin varovainen epävirallisen taksin ottamisessa (etsi valkoisia autoja, joiden katolla on taksikyltti ja joissa on selvästi näkyvä toimiluvan numero), ja sovi varmuuden vuoksi hinnasta kuljettajan kanssa ennen Roomaan lähtöä.