Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

Vatikaanin MuseoLiput: Kuinka paljon ne maksvat, mistä ostaa, kuinka säästää rahaa...

Jos vierailet Roomassa, et voi jättää väliin yhtä sen jalokivistä: kerron kaiken, mitä sinun on tiedettävä saadaksesi liput Vatikaanin museoihin, joissa voit nähdä uskomattoman Sikstuksen kappelin.

Ana Caballero

Ana Caballero

11 minuuttia luettu

Vatikaanin MuseoLiput: Kuinka paljon ne maksvat, mistä ostaa, kuinka säästää rahaa...

Pietarinaukion pylväikkö | ©Mathew Schwartz

Vatikaani, jonne pääsee kävellen Rooman keskustasta, on paavien asuinpaikka ja katolisen vallan keskus maailmassa. Sen tärkeimmät nähtävyydet ovat Pietarinkirkko ja sen kupoli, Pietarinaukio ja Vatikaanin museot sekä Sikstuksen kappeli.

Jos haluat välttää jonot, jotka ovat kirjaimellisesti Rooman pisimmät jonot, osta lippusi etukäteen. Seuraavassa on lueteltu lipputyypit, joita voit ostaa ennakkoon:

Paras vaihtoehto

Rooman Vatikaanin museo ja Sikstuksen kappeli Opastettu kierros

Lipun Vatikaaniin ja opastetun kierroksen pienessä ryhmässä.

Nauti intiimimmästä kokemuksesta, kun vierailet Vatikaanissa asiantuntijaoppaan johdolla pienessä ryhmässä.

Kesto: 3 hours

Tässä vaihtoehdossa maksat pääsystäsi Vatikaanin museoihin, joissa voit katsella tuhansien muiden taideteosten ohella upeaa Sikstuksen kappelia. Etusi? Se sisältää lipun, joka säästää sinut loputtomilta jonoilta ovella, ja mukana on asiantunteva opas, joka auttaa sinua ymmärtämään kaiken näkemäsi asiayhteyden.

Uskokaa minua: paikassa, jossa on niin paljon teoksia, niin paljon historiaa ja niin paljon symboliikkaa, arvostatte varmasti tietoa tärkeimmistä gallerioista, tärkeimmistä taiteilijoista ja tärkeimmistä teoksista, jotta ette hukkua Vatikaanin museoiden suureen määrään virikkeitä, käytäviä ja taidetta. Tällä kierroksella kävelet museoiden päähuoneiden ja gallerioiden läpi ja opit tärkeimmät yksityiskohdat Vatikaanin museoiden merkittävimmistä teoksista.

Jos kuulut niihin, jotka eivät pidä suurissa järjestetyissä ryhmissä järjestetyistä retkistä, harkitse tätä vaihtoehtoa, koska silloin voit olla lähempänä oppaan selityksiä, sinulla on kevyempi tahti vierailun aikana ja enemmän vapautta kysyä kysymyksiä, kysyä suosituksia, olla paremmin yhteydessä oppaaseen jne.

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: Tämä on hyvä vaihtoehto vierailla Vatikaanin museoissa oppaan kanssa pienessä ryhmässä, jolloin voit nauttia intiimimmästä kokemuksesta.

Suositellaan, jos... haluat vierailla museossa oppaan johdolla mutta ilman, että sinun tarvitsee liittyä suureen ryhmään.


Premium-vaihtoehto

Early Entry Vatikaanin ja Sikstuksen kappelin kierros

Lippusi Vatikaaniin aikaisin aamulla tungoksen välttämiseksi.

Tämä on epäilemättä eksklusiivisin tapa vierailla Vatikaanin museoissa: pääset Sikstuksen kappeliin ennen kuin se avataan suurelle yleisölle ja voit nauttia taiteesta ilman liikaa turisteja pienessä ryhmässä asiantuntijaoppaan johdolla.

Kesto: 3 hours 45 minutes

Kaikista Vatikaanin Premium-lippujen joukosta, joita voit löytää, jos sinun täytyy vakavasti harkita jotakin niistä, se on tämä aikainen sisäänpääsy, jolla on etuoikeutettu pääsy Sikstuksen kappeliin. Pidän erityisen paljon siitä, että museoissa vallitsee tietty seesteisyys ja rauhallisuus, enkä valehtele, jos sanon, että Vatikaanin museoissa yleensä ja erityisesti Sikstuksen kappelissa se oli erityisen vaikeaa.

Tämän vaihtoehdon ansiosta voit vierailla Sikstuksen kappelissa pienemmällä kapasiteetilla (ennen kuin se avataan yleisölle ja muille kierroksille), ja voit epäilemättä nauttia siitä paljon paremmin.

Se, että näet tämän paikan pienessä ryhmässä, yksityiskohtaisesti, hiljaisuudessa ja ilman satoja salamavaloja ympärilläsi, vaikuttaa varmasti siihen, miten koet sen. Tämäntyyppinen lippu takaa, että pääset tutustumaan Vatikaanin museoihin yleensä ja Sikstuksen kappeliin erityisesti puolitoista tuntia ennen kuin väkijoukko tulvii käytäville. Jos sinun täytyy hemmotella itseäsi matkallasi, suosittelen sinua suhtautumaan tähän erittäin vakavasti.

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: Ensinnäkin siksi, että tavallisena vierailuna Sikstuksen kappeli on yleensä täynnä turisteja, jolloin se menettää paljon viehätyksestään. Jos vierailet siellä heti aamulla asiantuntijaoppaan johdolla, joka auttaa sinua ymmärtämään kaiken näkemäsi, ja pienen ryhmän seurassa, kokemus nousee aivan uudelle tasolle.

Suositellaan, jos... uskot, että vierailu Vatikaanin museoissa on jotain, joka sinun on tehtävä kerran elämässäsi ja sinun on nautittava siitä täysillä, usko minua, tämä on sinun vaihtoehtosi.


Säästöpaketti

Rooma Combo: Vatikaanin opastettu kierros sekä Colosseum-liput

Liput Rooman parhaimpiin nähtävyyksiin, yhdessä päivässä ja parhaaseen hintaan.

Roomasta ei voi lähteä käymättä Colosseumilla ja Vatikaanin museoissa. Tällä vaihtoehdolla voit tehdä opastetun kierroksen molempiin kohteisiin parhaaseen hintaan.

Toinen erittäin suositeltava vaihtoehto on yhdistää aamupäivän vierailu Vatikaanin museoihin ja iltapäivän vierailu Colosseumiin. Kuten ehkä jo tiedätkin, Colosseumissa vierailu on Rooman-matkasi ehdoton osa (vaikka olisit nähnyt sen julkisivun kuinka monta kertaa, et voi kuvitella, mitä kaikkea sen sisällä on, ennen kuin olet käynyt siellä).

Jos haluat säästää aikaa ja rahaa ostaessasi lippuja Rooman kahteen merkittävimpään paikkaan, tämä yhdistetty lippu, johon sisältyy opastettu kierros Vatikaanin museoihin ja Colosseumiin, on mielestäni paras vaihtoehto. Tässä artikkelissa Kuinka ostaa liput Colosseumiinja Vatikaaniin Olen kuvannut, mistä tämä yhdistetty opastettu kierros koostuu, mitä siihen sisältyy, miten se voidaan järjestää jne.

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: Jos suunnittelet matkaa Roomaan, sinun pitäisi jo tietää, että sekä Colosseum että Vatikaani ovat kaupungin kaksi ehdotonta nähtävyyttä. Ja paras tapa vierailla niissä on yhdistää pääsy molempiin paikkoihin, jotta säästät rahaa ja voit vierailla niissä asiantuntijaoppaan kanssa, joka varmistaa, ettet missaa mitään.

Suositellaan, jos... aiot vierailla Colosseumissa ja Vatikaanissa, tämä on paras tapa varata molemmat opastetut kierrokset - nauti kierroksesta paikallisen oppaan johdolla, etkä tarvitse huolehtia mistään järjestelyistä!


Yhteenvetona vertailemme kolmea vaihtoehtoa:


Kuinka paljon liput Vatikaaniin maksavat?

Vatikaanin Pietarinkirkko| ©CALIN STAN
Vatikaanin Pietarinkirkko| ©CALIN STAN

Suositeltavinta on ostaa lippu, joka sisältää espanjankielisen opastetun kierroksen ryhmässä, ja se maksaa vain 38 euroa. Mutta kuten näet, hinta on täysin erilainen riippuen siitä, minkä tyyppisen lipun haluat ostaa. Hyvä asia on se, että vaihtoehtoja löytyy kaikille budjeteille. Jos haluat lisätietoja Vatikaaniin pääsyn lipun hinnoista, voit lukea artikkelini siitä täältä: Vatikaanin lippujen hinnat 2022.

Jos haluat valita premium-luokan vaihtoehdon, jossa vältytään väkijoukoilta, voit päästä Sikstuksen kappeliin ja Vatikaanin museoihin ennen kuin ne avataan suurelle yleisölle. Tämä maksaa hieman enemmän, mutta jos haluat saada kaiken irti kokemuksesta, et tule katumaan sitä. Se maksaa hieman yli 100 euroa. Asiantunteva opas seuraa sinua koko ajan, ja gallerioissa vallitseva hiljaisuus tähän aikaan päivästä on lisämaksun arvoinen.

Varaa liput Vatikaaniin

Säästä hankkimalla lippuja

Bramanten portaikko| ©Bibi Pace
Bramanten portaikko| ©Bibi Pace

Lisäksi on myös paketteja, joiden avulla voit säästää rahaa Vatikaanissa ja muissa kaupungin nähtävyyksissä käydessäsi. Esimerkiksi Helloticketsissä voit hankkia yhdistetyn Colosseum + Vatikaani -paketin. Yhden päivän aikana vierailet molemmissa nähtävyyksissä erikoistuneen oppaan johdolla, ja hinta on noin 90 euroa, mikä tekee siitä edullisemman vaihtoehdon kuin jos ostaisit molemmat vierailut erikseen.

Tutustu myös kaupungin turistikortteihin Omnia Card ja Roma Pass, joilla pääset Vatikaanin lisäksi myös muihin museoihin ja monumentteihin alennettuun hintaan.

Varaa liput Vatikaaniin

Mistä ostaa lippuja Vatikaaniin ilman jonoja

Pyhän Pietarin aukio basilikan kupolista katsottuna.| ©Alan Liu
Pyhän Pietarin aukio basilikan kupolista katsottuna.| ©Alan Liu

Paras vaihtoehto on ostaa liput ennakkoon netistä ja varmistaa, että ostamasi vaihtoehto sisältää pääsyn Vatikaaniin jonon ohi. Kaikki Helloticketistä löytyvät vaihtoehdot sisältävät sen, ja se on suuri etusi, kun vierailet Vatikaanissa.

Vatikaanin porteille voi muodostua pitkiä jonoja, jotka kiertävät museoita reunustavat muurit ja ovat kirjaimellisesti Rooman pisimmät jonot. Tuntikausien odottelu auringossa päästäkseen museoihin, basilikaan ja Sikstuksen kappeliin voi olla pahin painajaisesi, jos pääset sinne ilman lippuja ja joudut käymään lipputoimiston kautta.

Jos haluat lukea lisää vinkkejä ja niksejä, joiden avulla voit ottaa kaiken irti Vatikaanista, lue käytännön opas Vatikaaniin: 10 vinkkiä Vatikaanissa vierailuun.

Varaa liput Vatikaaniin

Vatikaanin lippujen hankkiminen Roma Passilla ja Omnia Cardilla

Vatikaanin museot| ©Unsplash
Vatikaanin museot| ©Unsplash

Koska Rooma on matkailukaupunki ja siellä on niin paljon ihmeitä nähtävää, voit ostaa kaupungin turistikortin, joka on hyödyllinen Vatikaanin museoissa käymiseksi, koska pääsyliput sisältyvät hintaan.

Omnia Vatican ja Roma Pass

Tämä kortti tunnetaan myös nimellä Omnia card Roma, ja se yhdistetään usein Roma Pass -korttiin, ja se on paras vaihtoehto Vatikaanissa vierailuun, sillä se sisältää sisäänpääsyn museoihin ja muihin nähtävyyksiin. Jos aiot tutustua alueeseen perusteellisesti ja aiot tutustua nähtävyyksiin muualla Roomassa, suosittelen tutustumaan tähän toiseen Roma Passia käsittelevään artikkeliin, jossa kerron, miten sitä käytetään ja mitkä ovat sen edut.

Rooma City Pass

Se on Rooman VIP-passi, ja sillä pääset ilmaiseksi Vatikaanin museoihin ja muihin paikkoihin, kuten Colosseumiin. Voit ostaa kortin 1-7 päivän ajaksi ja sisällyttää siihen lisämaksusta kuljetuksen tai lentokenttäkuljetuksen.

Varaa Vatikaanin liput

Osta halpoja lippuja Vatikaaniin ja Colosseumiin yhdessä

Yksityiskohtia yhdestä Vatikaanin museoiden käytävästä.| ©Berto Macario
Yksityiskohtia yhdestä Vatikaanin museoiden käytävästä.| ©Berto Macario

Jos aiot käydä Colosseumissa (se on itse asiassa ehdoton nähtävyys), sinun on hyvä tietää, että on mahdollista ostaa yhdistetty lippu Vatikaaniin ja Colosseumiin, mikä säästää aikaa ja rahaa, joten se on todella kätevää. Hinta on halvempi kuin jos ostat molemmat liput erikseen, ja vältät jonot molemmissa nähtävyyksissä, mikä tekee vierailusta paljon miellyttävämmän.

Lisäksi sinulla on mahdollisuus vierailla molemmissa monumenteissa asiantuntijaoppaan seurassa, joka varmistaa, ettet missaa mitään näistä kahdesta ikuisen kaupungin helmestä.

Varaa liput Vatikaaniin ja Colosseumiin

Miten ostaa lippuja Vatikaaniin lippukassasta?

Sisäänkäynti Vatikaaniin
Sisäänkäynti Vatikaaniin

Kokemuksesta voin vakuuttaa, että kahden tunnin jonot ulkona (pitkät pätkät auringossa) vievät paljon energiaa Vatikaanin museoiden katselulta. Kannattaa muistaa, että riippuen siitä, mihin aikaan menet, saatat olla vaarassa olla loppuunmyyty, joten suosittelen menemään heti aamusta.

Ensimmäinen asia, joka sinun on tiedettävä, on se, että kun puhumme Vatikaanin yleisestä sisäänpääsystä, tarkoitamme Vatikaanin museoiden sisäänpääsyä. Vatikaaniin pääsee ilmaiseksi (et tarvitse lippua; se on kuin vierailisi toisessa osassa Roomaa), ja Pietarinkirkkoon on vapaa pääsy.

Sikstuksen kappeli ja kaikki Vatikaanin museoiden teokset ja galleriat, joissa on joitakin maailman kuuluisimpia teoksia, ovat kuitenkin maksullisia ja vaativat sisäänpääsyn, ja mikä tärkeintä, ne myydään nopeasti loppuun, sillä istumapaikkoja on rajoitetusti ja sinne pyrkii tuhansia ihmisiä joka päivä.

Varaa liput Vatikaaniin

Sisältyykö Sikstuksen kappeli Vatikaanin lippuihin?

Sikstuksen kappeli
Sikstuksen kappeli

Kyllä, kaikkiin Vatikaanin lippuihin sisältyy vierailu kuuluisaan Sikstuksen kappeliin. Vaikka Vatikaanin museot ovat niin suuria, huomaat heti, että Sikstuksen kappeli houkuttelee eniten kävijöitä, sillä lähes kaikki pysähtyvät tähän huoneeseen katsomaan sitä.

Jos haluat nauttia siitä rauhassa, voit aina ostaa pääsylipun, jolla pääset sisään aikaisin aamulla, ja välttää väkijoukkoja. Jos haluat valmistautua vierailuun ja ottaa siitä kaiken irti, voit lukea artikkelini siitä, miten ostaa lippuja Sikstuksen kappeliin tai miten vierailla Sikstuksen kappelissa.

Varaa Vatikaanin liput

Sisältyykö Pietarinkirkko Vatikaanin lippuihin?

Pietarinkirkko
Pietarinkirkko

Ei aina, mutta sisäänpääsy Piet arinkirkkoon on ilmainen, joten sinun ei tarvitse maksaa, jos et halua. Jonot ovat kuitenkin hyvin pitkät, joten on mahdollista maksaa sisäänpääsystä (opastetulla kierroksella tai ilman), jolloin jonot jäävät väliin. Sisälle päästyäsi voit ihmetellä sen kokoa ja joidenkin teosten laatua.

Varaa liput Vatikaaniin

Sisältyykö kupoliin nousu Vatikaanin lippuihin?

Pietarin kupoli
Pietarin kupoli

Jos haluat nousta Pietarinkirkon kupoliin, sinun on maksettava erillinen lippu, mutta voit ostaa sen paikan päällä ilman varausta, eikä sisäänpääsyä yleensä odoteta pitkään. Jos olet epävarma siitä, kannattaako kupoliin menemisestä maksaa vai ei, neuvon sinua hengittämään raikasta ilmaa ja menemään ylös.

Puolimatkassa ylöspäin tulet luultavasti katumaan sitä (kapeat kierreportaat ovat melkoinen haaste), mutta huipulle päästyäsi näkymät ovat sen arvoiset, ja voit tallentaa kokemuksen yhdeksi matkasi kohokohdista. Jos haluat lisätietoja, voit lukea artikkelini siitä, miten Pietarinkirkon kupoliin voi kiivetä.

Varaa liput Vatikaaniin

Kuuluuko Vatikaanin lippu myös hautausmaalle ja katakombeihin?

Paavi Pius XI:n hauta| ©Northfielder
Paavi Pius XI:n hauta| ©Northfielder

Vatikaanin hautausmaalle, joka sijaitsee Pietarinkirkon kellarissa, on erillinen sisäänkäynti. Se on varsin mielenkiintoinen vierailu, ja siellä voit nähdä joidenkin historiallisten paavien ja apostoli Pietarin hautakammiot ja haudat. Jos haluatte järjestää vierailun, suosittelen, että teette sen etukäteen, sillä kapasiteetti on melko rajallinen ja kysyntä on hyvin suurta. Kerron teille kaiken siitä artikkelissani aiheesta Vatikaanin krypta ja katakombit.

Varaa liput Vatikaaniin

Onko Vatikaanin lipuista saatavissa alennuksia?

Ilmakuva Vatikaanin puutarhoista
Ilmakuva Vatikaanin puutarhoista

Vatikaaniin on ilmainen sisäänpääsy tai erityishinta alle 25-vuotiaille opiskelijoille ja korkeakouluopiskelijoille, uskonnollisten koulujen jäsenille tai akkreditoiduille pyhiinvaeltajille, vammaisille, toimittajille ja alle kuusivuotiaille lapsille. Jos olet kiinnostunut vierailusta Vatikaaniin parhaaseen hintaan, tässä on opas siitä, miten saat halvat, ilmaiset tai alennetut liput Vatikaaniin.

Varaa Vatikaanin liput

Vatikaanin aukioloajat

Michelangelon Pietà| ©Sonse
Michelangelon Pietà| ©Sonse

Vatikaanin museoiden aukioloajat ovat muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta klo 9-16. Huomaa, että sunnuntaisin museo on suljettu koko päivän Pietarinaukiolla vietettävän paavin messun vuoksi ja myös joinakin juhlapäivinä. Paras aika vierailulle on yleensä, kuten kaikille nähtävyyksille, aikaisin aamulla tai myöhään iltapäivällä.

Kerron sinulle kaiken tässä yksityiskohtaisessa oppaassa, jossa on Vatikaanin aukioloajat (museot, basilika, nousu kupoliin...jne.).

Varaa liput Vatikaaniin

Vatikaanin vierailun kesto

Vatikaanin museot| ©iam_os
Vatikaanin museot| ©iam_os

Riippuen siitä, mitä haluat nähdä Vatikaanissa, tarvitset vähintään kolme tuntia (kaksi, jos sinulla on kiire, mutta se ei ole sen arvoista). Itse käytän mieluummin kolme tuntia rauhalliseen museokierrokseen, jossa on vielä muutama asia näkemättä kokoelmista, kuin että kävisin koko museot kahdessa tunnissa saadakseni "tarkistuksen" siitä, että olen "nähnyt" kaiken.

Jos haluat pysähtyä myös Pietarinkirkossa, nousta kupoliin tai nauttia kävelystä Pietarinaukiolla ja sen pylväskäytävällä, vierailu kestää jopa koko päivän. Tässä on yksityiskohtainen opas Vatikaanin vierailujen kesto jotta voit laskea, kuinka paljon aikaa tarvitset sen mukaan, mistä haluat nauttia vierailusi aikana.

Varaa liput Vatikaaniin

Kannattaako ostaa liput Vatikaaniin opastetulla kierroksella?

Yksityiskohta Sikstuksen kappelista| ©Unsplash
Yksityiskohta Sikstuksen kappelista| ©Unsplash

Kyllä, opastettu kierros on 100-prosenttisesti suositeltava: kokoelma, jossa on niin paljon symboliikkaa ja historiallista kontekstia, on paljon miellyttävämpi asiantuntijan seurassa, joka voi kertoa anekdootteja sen luojasta, tyylistä tai historiallisen merkityksen syistä. Vatikaanin opastetuille kierroksille on erilaisia vaihtoehtoja, jotka riippuvat käytettävissä olevasta ajasta ja budjetista.

Esimerkiksi kattavin ja edullisin kiertoajelu maksaa 38 euroa, ja sillä pääset tutustumaan Vatikaanin museoiden ja Sikstuksen kappelin parhaimpiin nähtävyyksiin. Jos haluat välttää väkijoukkoja, voit aina valita premium-vaihtoehdon, jolla pääset Sikstuksen kappeliin heti aamulla, ennen kuin se avataan yleisölle, jolloin voit nauttia Sikstuksen kappelista rauhassa ja hiljaisuudessa hyvin pienessä etuoikeutetussa ryhmässä.

Varaa liput Vatikaaniin

Miten päästä Vatikaaniin

Yksityiskohta Sikstuksen kappelista| ©Unsplash
Yksityiskohta Sikstuksen kappelista| ©Unsplash

Vatikaani on kaukana Rooman keskustasta, mutta se ei tarkoita, että sinne olisi vaikea päästä.

 • Kävely: majoituspaikasta riippuen voit ehkä kävellä Vatikaaniin. Jos esimerkiksi majoituspaikkasi on lähellä Piazza Navonaa ja haluat kävellä, voit ylittää Tiberin, ja noin puolessa tunnissa olet Pietarinaukiolla; jos teet kiertotien, voit jopa kävellä ensin Castel Sant'Angelon ohi. Mikään kävely Roomassa ei ole ajanhukkaa, mutta jos valitset tämän vaihtoehdon, muista lähteä ajoissa, jotta pääset perille oikeaan aikaan.
 • Julkisilla liikennevälineillä: Nopein tapa päästä Vatikaaniin julkisilla liikennevälineillä on ottaa metrolinja A Ottaviano S Pietroon. Jos metro ei ole kätevä, Piazza dei Cinquecentolta tai Terminin asemalta kulkee myös busseja.

Jos haluat tarkempia tietoja, olen koonnut oppaan siitä , miten Vatikaaniin pääsee.

Varaa liput Vatikaaniin

Miten ostaa lippuja Vatikaanin virallisilta verkkosivuilta?

Pietarinaukion pylväikkö
Pietarinaukion pylväikkö

Jos aiot ostaa liput Vatikaanin viralliselta verkkosivustolta, muista, että niitä ei voi palauttaa ja että ne ovat voimassa vain valitsemasi päivän. Jos haluat improvisoida matkojesi aikana, suosittelen sinulle tätä Helloticketsin vaihtoehtoa, koska se mahdollistaa ilmaisen peruutuksen; näin et menetä rahaa, jos matkasi aikana tapahtuu jokin takaisku.

Anan matkavinkki

Jos varaat lippusi etukäteen, vältyt yli kahden tunnin jonoilta.

Käytännön vinkkejä Vatikaanissa vierailuun

Pyhän Pietarin kirkon sisällä
Pyhän Pietarin kirkon sisällä

Vierailu Vatikaanissa on ehdoton osa Rooman matkaa, mutta jotta saat päivästä kaiken irti, kannattaa vierailua suunnitella hieman. Tässä on luettelo vinkkejä Vatikaanissa vierailemiseen, ja teen alla yhteenvedon tärkeimmistä:

Suojaudu Vatikaanissa vieraillessasi

Virheistä voi oppia, ja tunnet varmasti jonkun, joka on suunnitellut vierailunsa ja joutunut kääntymään takaisin käymättä museoissa tai basilikassa. Näissä kahdessa paikassa sinun on peitettävä jalkasi ja hartiasi. Hihaton, matalaksi leikattu vaatetus, shortsit, minihameet ja hatut ovat kiellettyjä.

Pitääkö sinun peittää itsesi keskellä kesää? Katsotaanpa, maalaisjärki: ota reppuun huivi tai pitkä foulard, jota voit käyttää näissä paikoissa ja jota sinun ei tarvitse käyttää koko päivää. Vakuutan teille, että ennaltaehkäisy on parempi kuin hoito.

Miten välttää väkijoukkoja Vatikaanissa vieraillessasi?

Jonojen välttämiseksi tiedät jo, että lippu Vatikaanin museoihin on ostettava etukäteen, mutta tungosta ei ole niin helppo välttää... Ainoa keino vähentää sitä on valita ensimmäinen tai viimeinen aikataulu, olla menemättä ennen tai jälkeen pyhäpäivää ja välttää sesonkiaikaa, jos mahdollista.

Mitä tehdä reppujen ja matkatavaroiden kanssa Vatikaanissa vieraillessa?

Niitä ei sallita, ja lipunmyyntipisteisiin voi muodostua jälleen jonoja. Suosittelen, että käytte pelkällä minimimateriaalilla, sillä kun olette niin monta tuntia jaloillanne, jopa nenäliinapaketti alkaa painaa teitä.

Kannattaako lasten äänioppaasta maksaa?

Jos vierailet Vatikaanin museoissa lasten kanssa, suosittelen, että pyydät ääniopasta erityisesti lapsille (suositellaan 6-12-vuotiaille). Näin vierailu on heille vähemmän väsyttävä ja he nauttivat taideteoksista enemmän.

Missä syödä Vatikaanin lähellä

Koska tämä alue on melko turistinen, se ei ehkä ensisilmäyksellä tunnu parhaalta paikalta Roomassa lounaalle tai illalliselle. Siksi olen koonnut tähän artikkeliin parhaat ruokapaikat Vatikaanin lähellä, jotta vältät pettymykset.

Laita makunystyrät valmiiksi ja nauti roomalaisesta gastronomiasta!

Anan matkavinkki

Pidä huivi repussasi, jotta voit peittää olkapääsi, kun menet Vatikaanin museoihin ja Pietarinkirkkoon.

UKK

 • Missä osassa Vatikaanivaltiota voin vierailla?

  Vatikaanin vierailun aikana näet Pietarinaukion, Pietarinkirkon, Vatikaanin puutarhat ja Vatikaanin museon. Vatikaanin kirjastossa on myös Vatikaanin kirjasto, jonne pääsy on varattu tutkijoille, joiden on esitettävä todistus tutkimuksestaan ja pätevyydestään päästäkseen sisään.

 • Onko mahdollista nähdä paavi Vatikaanin vierailuni aikana?

  Vaikka on epätodennäköistä, että näet paavin kävelemässä kaupungilla, hän järjestää paavin audienssin keskiviikkoisin Pietarinaukiolla ja viettää Angeluksen (eli siunauksen) sunnuntaisin kello 12. Suosittelemme saapumaan paikalle aikaisemmin, jotta vältät väkijoukkoja ja saat istumapaikan. Paavi tarjoaa myös joitakin paavin messuja, ja jos haluat osallistua niihin, sinun kannattaa tarkistaa hänen päiväkirjastaan, missä kirkoissa ja milloin ne pidetään.

 • Onko Vatikaanin museoissa paljon väkeä?

  Museon sisällä on hyvin täynnä gallerioita ja kappeleita (erityisesti Sikstuksen kappeli). Jos otat opastetun kierroksen, opas huolehtii siitä, että et joudu päällekkäin muiden ryhmien kanssa, jotta vierailu olisi miellyttävämpi. Covid-19-rajoitusten vuoksi kapasiteetti on paljon hallitumpi, ja väkijoukkoja on vaikea nähdä.

 • Kuinka monta galleriaa Vatikaanin museoissa on?

  Vatikaanin museot koostuvat 54 eri galleriasta, joista viimeinen on Sikstuksen kappeli. Näihin kuuluvat karttagalleria, Rafaelin huoneet, Borgian asunto ja Vatikaanin kuvagalleria.