Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

Vatikaanin MuseoLiput: Kuinka paljon ne maksvat, mistä ostaa, kuinka säästää rahaa...

Jos vierailet Roomassa, et voi jättää väliin yhtä sen jalokivistä: kerron kaiken, mitä sinun on tiedettävä saadaksesi liput Vatikaanin museoihin, joissa voit nähdä uskomattoman Sikstuksen kappelin.

Ana Caballero

Ana Caballero

11 minuuttia luettu

Vatikaanin MuseoLiput: Kuinka paljon ne maksvat, mistä ostaa, kuinka säästää rahaa...

Colonnadi Pietarinaukiolla | ©Mathew Schwartz

Vatikaani, jonne pääsee kävellen Rooman keskustasta, on paavien asuinpaikka ja katolisen vallan keskus maailmassa. Sen tärkeimmät nähtävyydet ovat Pietarinkirkko ja sen kupoli, Pietarinaukio ja Vatikaanin museot Sikstuksen kappelineen.

Jos haluat välttää jonot, jotka ovat kirjaimellisesti Rooman pisimmät jonot, osta lippusi etukäteen. Seuraavat lipputyypit voi ostaa ennakkoon:

Paras vaihtoehto

Rooman Vatikaanin museo ja Sikstuksen kappeli Opastettu kierros

Lipun Vatikaaniin ja opastetun kierroksen pienessä ryhmässä.

Nauti intiimimmästä kokemuksesta, kun vierailet Vatikaanissa asiantuntijaoppaan johdolla pienessä ryhmässä.

Kesto: 2 hours 30 minutes

Tässä vaihtoehdossa maksat pääsystäsi Vatikaanin museoihin, joissa voit nähdä tuhansien muiden taideteosten ohella upean Sikstuksen kappelin. Etu? Siihen sisältyy lippu, joka säästää sinut loputtomilta jonoilta ovella, ja sinulla on mukanasi asiantunteva opas, joka auttaa sinua suhteuttamaan kaiken näkemäsi.

Usko minua: paikassa, jossa on niin paljon teoksia, niin paljon historiaa ja niin paljon symboliikkaa, arvostat sitä, että sinulla on tietoa tärkeimmistä gallerioista, tärkeimmistä taiteilijoista ja tärkeimmistä teoksista, jotta et hukkuu Vatikaanin museoiden suureen määrään ärsykkeitä, käytäviä ja taidetta, joita löydät Vatikaanin museoista. Tällä kierroksella kävelet museoiden päähuoneiden ja gallerioiden läpi ja opit tärkeimmät yksityiskohdat Vatikaanin museoiden merkittävimmistä teoksista.

Jos kuulut niihin, jotka eivät nauti suurissa järjestetyissä ryhmissä järjestetyistä kierroksista, harkitse tätä vaihtoehtoa, koska silloin voit olla lähempänä oppaan selityksiä, sinulla on kevyempi tahti vierailun aikana ja enemmän vapautta kysyä kysymyksiä, kysyä suosituksia, olla paremmin yhteydessä oppaaseen jne.

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: Tämä on hyvä vaihtoehto vierailla Vatikaanin museoissa oppaan kanssa pienessä ryhmässä, jolloin voit nauttia intiimimmästä kokemuksesta.

Suositellaan, jos... haluat vierailla museossa oppaan kanssa, mutta ilman, että sinun tarvitsee liittyä suureen ryhmään.


Premium-vaihtoehto

Early Entry Vatikaanin ja Sikstuksen kappelin kierros

Lippusi Vatikaaniin aikaisin aamulla tungoksen välttämiseksi.

Tämä on epäilemättä eksklusiivisin tapa vierailla Vatikaanin museoissa: pääset Sikstuksen kappeliin ennen kuin se avataan suurelle yleisölle ja voit nauttia taiteesta ilman liikaa turisteja pienessä ryhmässä asiantuntijaoppaan johdolla.

Kesto: 2 hours 30 minutes

Kaikista Vatikaanin Premium-lipputuotteista, joita voit löytää, jos sinun täytyy vakavasti harkita yhtä, se on tämä aikainen sisäänpääsy, jolla on etuoikeutettu sisäänpääsy Sikstuksen kappeliin. Pidän erityisesti siitä, että museoissa vallitsee tietty seesteisyys ja rauhallisuus, enkä valehtele, jos sanon, että Vatikaanin museoissa yleensä ja erityisesti Sikstuksen kappelissa se oli erityisen vaikeaa.

Tämän vaihtoehdon ansiosta voit vierailla Sikstuksen kappelissa pienemmällä kapasiteetilla (ennen kuin se avataan suurelle yleisölle ja muille kierroksille), ja sen ansiosta voit epäilemättä nauttia siitä paljon paremmin.

Ero tämän paikan näkemisessä pienessä ryhmässä, yksityiskohtaisesti, hiljaisuudessa ja ilman satoja salamavaloja ympärilläsi merkitsee varmasti sitä, miten elät tämän kokemuksen. Tämäntyyppinen lippu takaa, että pääset tutustumaan Vatikaanin museoihin yleensä ja Sikstuksen kappeliin erityisesti puolitoista tuntia ennen kuin väkijoukko tulvii käytäville. Jos sinun on pakko hemmotella itseäsi matkallasi, suosittelen ottamaan tämän hyvin vakavasti.

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: ensinnäkin siksi, että tavallisella vierailulla Sikstuksen kappeli on yleensä täynnä turisteja, jolloin se menettää paljon viehätyksestään. Jos vierailet siellä heti aamulla asiantuntijaoppaan johdolla, joka auttaa sinua ymmärtämään kaiken näkemäsi, ja pienen ryhmän seurassa, kokemus nousee aivan uudelle tasolle.

Suositellaan, jos... uskot, että vierailu Vatikaanin museoissa on jotain, joka on tehtävä kerran elämässä ja josta on nautittava täysillä, usko minua, tämä on sinun vaihtoehtosi.


Säästöpaketti

Tarjous: opastettu kierros Colosseumissa, Forum Romanumissa, Vatikaanin museoissa ja Sikstuksen kappelissa

Liput Rooman parhaimpiin nähtävyyksiin yhdessä päivässä ja parhaaseen hintaan.

Roomasta ei voi lähteä käymättä Colosseumilla ja Vatikaanin museoissa. Tällä vaihtoehdolla voit tehdä opastetun kierroksen molempiin kohteisiin parhaaseen hintaan.

Toinen erittäin suositeltava vaihtoehto on yhdistää vierailu Vatikaanin museoihin aamulla vierailuun Colosseumilla iltapäivällä. Kuten ehkä jo tiedätkin, Colosseumissa vierailu on Rooman-matkasi ehdoton osa (vaikka olisit nähnyt sen julkisivun kuinka monta kertaa, et voi kuvitella kaikkea sen sisätiloissa, ennen kuin olet käynyt siellä).

Jos haluat säästää aikaa ja rahaa ostaessasi lippuja Rooman kahteen merkittävimpään paikkaan, tämä yhdistetty lippu, johon sisältyy opastettu kierros Vatikaanin museoihin ja Colosseumiin, on mielestäni paras vaihtoehto. Tässä artikkelissa Kuinka ostaa liput Colosseumiinja Vatikaaniin Kerroin, mistä tämä yhdistetty opastettu kierros koostuu, mitä se sisältää, miten sen voi järjestää jne.

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: Jos suunnittelet matkaa Roomaan, sinun pitäisi jo tietää, että sekä Colosseum että Vatikaani ovat kaupungin kaksi ehdotonta nähtävyyttä. Ja paras tapa vierailla niissä on yhdistää pääsy molempiin paikkoihin, jotta säästät rahaa ja voit myös vierailla niissä asiantuntevan oppaan kanssa, joka varmistaa, ettet missaa mitään.

Suositellaan, jos... aiot vierailla Colosseumissa ja Vatikaanissa, tämä on suositeltavin tapa vuokrata molemmat opastetut kierrokset. Nauti kiertoajelusta paikallisen oppaan johdolla, etkä joudu huolehtimaan minkään järjestämisestä!


Yhteenvetona vertailemme kolmea vaihtoehtoa:


Kuinka paljon liput Vatikaaniin maksavat?

Vatikaanin Pietarinkirkko| ©CALIN STAN
Vatikaanin Pietarinkirkko| ©CALIN STAN

Suositeltavinta on ostaa lippu, joka sisältää espanjankielisen opastetun kierroksen ryhmässä, ja se maksaa vain 38 euroa. Mutta kuten näet, hinta on täysin erilainen riippuen siitä, minkä tyyppisen lipun haluat ostaa. Hyvä asia on se, että vaihtoehtoja löytyy kaikille budjeteille. Jos haluat lisätietoja Vatikaaniin pääsyn lipun hinnoista, voit lukea artikkelini siitä täältä: Vatikaanin lippujen hinnat 2023.

Ensiluokkaisempi vaihtoehto, jossa voit välttää väkijoukkoja, on päästä Sikstuksen kappeliin ja Vatikaanin museoihin ennen kuin ne avataan yleisölle. Hinta on hieman korkeampi, mutta jos haluat saada kokemuksesta kaiken irti, et tule katumaan sitä. Se maksaa hieman yli 100 euroa. Asiantunteva opas seuraa sinua koko ajan, ja gallerioissa vallitseva hiljaisuus tähän aikaan päivästä on lisämaksun arvoinen.

Varaa aikainen aamuvierailu Vatikaaniin

Säästä hankkimalla lippuja

Bramanten portaikko| ©Bibi Pace
Bramanten portaikko| ©Bibi Pace

Lisäksi on myös paketteja, joiden avulla voit säästää Vatikaanissa ja muissa kaupungin nähtävyyksissä käydessäsi. Esimerkiksi Helloticketistä saat yhdistetyn Colosseum + Vatikaani -lippupaketin. Yhden päivän aikana vierailet molemmissa nähtävyyksissä erikoistuneen oppaan johdolla, ja hinta on noin 90 euroa, mikä tekee siitä edullisemman vaihtoehdon kuin jos ostaisit molemmat vierailut erikseen.

Tutustu myös kaupungin turistikortteihin Omnia Card ja Roma Pass, joilla pääset alennettuun hintaan Vatikaanin lisäksi myös muihin museoihin ja muistomerkkeihin.

Varaa Vatikaanin vierailu ja Colosseumin sisäänpääsylipun kanssa

Mistä ostaa lippuja Vatikaaniin ilman jonoja

Pyhän Pietarin aukio basilikan kupolista katsottuna.| ©Alan Liu
Pyhän Pietarin aukio basilikan kupolista katsottuna.| ©Alan Liu

Paras vaihtoehto on ostaa liput ennakkoon netistä ja varmistaa, että ostamasi vaihtoehto sisältää pääsyn Vatikaaniin jonon ohi. Se sisältyy kaikkiin Helloticketistä löytyviin vaihtoehtoihin, ja se on suuri etusi, kun vierailet Vatikaanissa.

Vatikaanin porteille muodostuvat pitkät jonot kiertävät museoita reunustavat muurit, ja ne ovat kirjaimellisesti Rooman pisimmät jonot. Tuntikausien odottelu auringossa päästäksesi museoihin, basilikaan ja Sikstuksen kappeliin voi muuttua pahimmaksi painajaiseksesi, jos pääset sinne ilman lippuja ja joudut käymään lipputoimiston kautta.

Jos haluat lukea lisää vinkkejä ja niksejä, joiden avulla voit ottaa kaiken irti Vatikaanista, lue käytännön opas Vatikaaniin: 10 vinkkiä Vatikaanissa vierailuun.

Varaa liput Vatikaaniin skip-the-line -liput

Miten saada lippuja Vatikaaniin Roma Passilla ja Omnia Cardilla?

Vatikaanin museot| ©Unsplash
Vatikaanin museot| ©Unsplash

Koska Rooma on matkailukaupunki ja siellä on niin paljon ihmeitä nähtävää, voit ostaa kaupungin turistikortin, joka on hyödyllinen Vatikaanin museoissa käymiseksi, koska pääsyliput sisältyvät hintaan.

Omnia Vatican ja Roma Pass

Tämä kortti tunnetaan myös nimellä Omnia card Roma, ja se yhdistetään usein Roma Pass -korttiin, ja se on paras vaihtoehto Vatikaanissa vierailuun, sillä se sisältää pääsyn museoihin ja muihin nähtävyyksiin. Jos aiot vierailla alueella perusteellisesti ja aiot tutustua nähtävyyksiin muualla Roomassa, suosittelen tutustumaan tähän toiseen artikkeliin Roma Passista, jossa kerron, miten sitä käytetään ja mitä etuja se tarjoaa.

Rooma City Pass

Tämä on Rooman VIP-passi, ja sillä pääset ilmaiseksi Vatikaanin museoihin ja muihin kohteisiin, kuten Colosseumiin. Voit varata passin 1-7 päivän ajaksi ja sisällyttää siihen lisämaksusta kuljetuksen tai lentokenttäkuljetuksen.

Varaa turistipassi

Osta halpoja lippuja Vatikaaniin ja Colosseumiin yhdessä

Yksityiskohtia yhdestä Vatikaanin museoiden käytävästä.| ©Berto Macario
Yksityiskohtia yhdestä Vatikaanin museoiden käytävästä.| ©Berto Macario

Jos aiot käydä Colosseumissa (se on itse asiassa ehdoton nähtävyys), sinun on hyvä tietää, että on mahdollista ostaa yhdistetty lippu Vatikaaniin ja Colosseumiin, jolloin säästät aikaa ja rahaa, joten se on todella kätevää. Hinta on halvempi kuin jos ostat molemmat liput erikseen, ja vältät jonot molemmissa nähtävyyksissä, mikä tekee vierailusta paljon miellyttävämmän.

Lisäksi sinulla on mahdollisuus vierailla molemmissa monumenteissa asiantuntijaoppaan seurassa, joka varmistaa, ettet missaa mitään näistä kahdesta ikuisen kaupungin jalokivestä.

Varaa vierailu Vatikaaniin ja sisäänpääsy Colosseumiin

Miten ostaa lippuja Vatikaaniin lipputoimistosta?

Vatikaanin sisäänkäynti
Vatikaanin sisäänkäynti

Kokemuksesta voin vakuuttaa, että kahden tunnin jonot ulkona (pitkät pätkät auringossa) vievät paljon energiaa Vatikaanin museoiden näkemiseltä. Kannattaa muistaa, että riippuen siitä, mihin aikaan menette, on vaarana, että paikat ovat loppuunmyytyjä, joten suosittelen menemään heti aamulla.

Ensimmäinen asia, joka sinun on tiedettävä, on se, että kun puhumme Vatikaanin yleisestä sisäänpääsystä ilman jonoja, tarkoitamme Vatikaanin museoiden sisäänpääsyä. Vatikaaniin pääsee ilmaiseksi (et tarvitse lippua; se on kuin vierailisi toisessa osassa Roomaa), ja Pietarinkirkkoon on vapaa pääsy.

Sikstuksen kappeli ja kaikki Vatikaanin museoiden teokset ja galleriat, joissa on joitakin maailman kuuluisimpia teoksia, ovat kuitenkin maksullisia ja vaativat pääsylippua, ja mikä tärkeintä, ne myydään nopeasti loppuun, sillä istumapaikkoja on rajoitetusti ja sinne pyrkii tuhansia ihmisiä joka päivä.

Varaa liput Vatikaaniin ja Sikstuksen kappeliin

Sisältyykö Sikstuksen kappeli Vatikaanin lippuihin?

Sikstuksen kappeli
Sikstuksen kappeli

Kyllä, kaikkiin Vatikaanin lippuihin sisältyy vierailu kuuluisaan Sikstuksen kappeliin. Vaikka Vatikaanin museot ovat niin suuria, huomaat heti, että Sikstuksen kappeli houkuttelee eniten kävijöitä, sillä lähes kaikki pysähtyvät tähän huoneeseen katsomaan sitä.

Jos haluat nauttia siitä rauhassa, voit aina ostaa pääsylipun, jolla pääset sisään aikaisin aamulla, ja välttää väkijoukkoja. Jos haluat valmistautua vierailuun ja ottaa siitä kaiken irti, voit lukea artikkelini siitä, miten ostaa lippuja Sikstuksen kappeliin tai miten vierailla Sikstuksen kappelissa.

Varaa liput Vatikaaniin jonon ohittamiseen

Sisältyykö Pietarinkirkko Vatikaanin lippuihin?

Pietarinkirkko
Pietarinkirkko

Ei aina, mutta Pietarinkirkkoon on vapaa pääsy, joten sinun ei tarvitse maksaa, jos et halua. Jonot ovat kuitenkin hyvin pitkät, joten on mahdollista maksaa sisäänpääsystä (opastetulla kierroksella tai ilman), jolloin jonot jäävät väliin. Sisälle päästyäsi voit ihmetellä sen kokoa ja joidenkin teosten laatua.

Varaa liput Vatikaaniin ja Sikstuksen kappeliin

Sisältyykö kupoliin nousu Vatikaanin lippuihin?

Pietarin kupoli
Pietarin kupoli

Jos haluat nousta Pietarinkirkon kupoliin, sinun on maksettava erillinen lippu, mutta voit ostaa sen paikan päällä ilman varausta, eikä sisäänpääsyä yleensä tarvitse odottaa kauan. Jos epäröit sen välillä, maksatko kupoliin kiipeämisestä vai et, suosittelen ottamaan henkeä ja menemään ylös.

Puolimatkassa ylöspäin tulet luultavasti katumaan sitä (kapeat kierreportaat ovat melkoinen haaste), mutta huipulle päästyäsi näkymät ovat sen arvoiset, ja voit tallentaa kokemuksen yhdeksi matkasi kohokohdista. Jos haluat lisätietoja, voit lukea artikkelini siitä, miten Pietarinkirkon kupoliin voi kiivetä.

Varaa liput Vatikaaniin skip-the-line -liput

Kuuluuko Vatikaanin lippu myös hautausmaalle ja katakombeihin?

Paavi Pius XI:n hauta| ©Northfielder
Paavi Pius XI:n hauta| ©Northfielder

Vatikaanin hautausmaa, joka sijaitsee Pietarinkirkon kellarissa, vaatii erillisen pääsylipun. Se on varsin mielenkiintoinen vierailu, ja siellä voit nähdä joidenkin historiallisten paavien ja apostoli Pietarin hautakammiot ja haudat. Jos haluatte järjestää vierailun, suosittelen, että teette sen etukäteen, sillä kapasiteetti on melko rajallinen ja kysyntä on erittäin suurta. Kerron teille kaiken siitä artikkelissani aiheesta Vatikaanin krypta ja katakombit.

Onko Vatikaanin lipuista saatavissa alennuksia?

Ilmakuva Vatikaanin puutarhoista
Ilmakuva Vatikaanin puutarhoista

Vatikaaniin on ilmainen sisäänpääsy tai erityishinta alle 25-vuotiaille opiskelijoille ja korkeakouluopiskelijoille, uskonnollisten koulujen jäsenille tai akkreditoiduille pyhiinvaeltajille, vammaisille, toimittajille ja alle kuusivuotiaille lapsille. Jos olet kiinnostunut vierailemaan Vatikaanissa parhaaseen hintaan, tässä on opas siitä, miten saat halvat, ilmaiset tai alennetut liput Vatikaaniin.

Vatikaanin aukioloajat

Michelangelon Pieta| ©Sonse
Michelangelon Pieta| ©Sonse

Vatikaanin museoiden aukioloajat ovat muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta klo 9-16. Huomaa, että sunnuntaisin museo on suljettu koko päivän Pietarinaukiolla vietettävän paavin messun vuoksi ja myös joinakin juhlapäivinä. Paras aika vierailulle on yleensä, kuten kaikille nähtävyyksille, joko aikaisin tai myöhään.

Kerron kaiken tästä tässä yksityiskohtaisessa oppaassa, jossa on Vatikaanin kaikki aukioloajat (museot, basilika, nousu kupoliin...jne).

Varaa liput Vatikaaniin ja Sikstuksen kappeliin

Vatikaanin vierailun kesto

Vatikaanin museot| ©iam_os
Vatikaanin museot| ©iam_os

Riippuen siitä, mitä haluat käydä Vatikaanissa, tarvitset vähintään kolme tuntia (kaksi, jos sinulla on kiire, mutta se ei ole sen arvoista). Henkilökohtaisesti käytän mieluummin kolme tuntia rauhalliseen museokierrokseen, jossa on vielä muutama asia näkemättä kokoelmista, kuin että kävisin koko museot kahdessa tunnissa saadakseni "shekin" siitä, että olen "nähnyt" kaiken.

Jos haluat pysähtyä myös Pietarinkirkossa, nousta kupoliin tai nauttia kävelystä Pietarinaukiolla ja sen pylväskäytävällä, vierailu kestää jopa koko päivän. Tässä on yksityiskohtainen opas Vatikaanin vierailujen kesto joten voit laskea, kuinka paljon aikaa tarvitset sen mukaan, mistä haluat nauttia vierailusi aikana.

Varaa liput Vatikaaniin ja Sikstuksen kappeliin

Kannattaako ostaa liput Vatikaaniin opastetulla kierroksella?

Yksityiskohta Sikstuksen kappelista| ©Unsplash
Yksityiskohta Sikstuksen kappelista| ©Unsplash

Kyllä, opastettu kierros on 100-prosenttisesti suositeltava: kokoelma, jossa on niin paljon symboliikkaa ja historiallista kontekstia, on paljon miellyttävämpi asiantuntijan seurassa, joka voi kertoa anekdootteja sen luojasta, tyylistä tai historiallisen merkityksen syistä. Vatikaanin opastetuille kierroksille on erilaisia vaihtoehtoja, jotka riippuvat ajasta ja budjetista.

Esimerkiksi kattavin ja edullisin kiertoajelu maksaa 38 euroa, ja sillä pääset tutustumaan Vatikaanin museoiden ja Sikstuksen kappelin parhaimpiin nähtävyyksiin. Jos haluat välttää väkijoukkoja, voit aina valita premium-vaihtoehdon, jolla pääset Sikstuksen kappeliin heti aamulla, ennen kuin se avataan muulle yleisölle, jolloin voit nauttia siitä rauhassa ja hiljaisuudessa hyvin pienessä etuoikeutetussa ryhmässä.

Varaa liput Vatikaaniin ja Sikstuksen kappeliin

Miten päästä Vatikaaniin

Yksityiskohta Sikstuksen kappelista| ©Unsplash
Yksityiskohta Sikstuksen kappelista| ©Unsplash

Vatikaani on kaukana Rooman keskustasta, mutta se ei tarkoita, että sinne olisi vaikea päästä.

 • Kävely: majoituspaikasta riippuen voit ehkä päästä perille kävellen. Jos esimerkiksi majoituspaikkasi on lähellä Piazza Navonaa ja haluat kävellä, voit ylittää Tiberin, ja puolessa tunnissa olet Pietarinaukiolla; jos teet kiertotien, voit jopa ohittaa Enkeltenlinnan ensin. Mikään kävelymatka Roomassa ei ole ajanhukkaa, mutta jos valitset tämän vaihtoehdon, muista lähteä ajoissa, jotta pääset perille oikeaan aikaan.
 • Julkisilla liikennevälineillä: Nopein tapa päästä Vatikaaniin julkisilla liikennevälineillä on ottaa metrolinja A Ottaviano S Pietroon. Jos metro ei sovi sinulle, Piazza dei Cinquecento -aukiolta tai Terminin asemalta kulkee myös busseja.

Jos haluat tarkempia tietoja, olen koonnut oppaan siitä , miten Vatikaaniin pääsee.

.

Miten ostaa lippuja Vatikaanin virallisilta verkkosivuilta?

Pietarinaukion pylväikkö
Pietarinaukion pylväikkö

Jos ostat liput Vatikaanin viralliselta verkkosivustolta, huomaa, että niitä ei voi palauttaa ja että ne ovat voimassa vain valitsemasi päivän. Jos haluat improvisoida matkojesi aikana, suosittelen tätä Hellotickets-vaihtoehtoa, sillä se mahdollistaa ilmaisen peruutuksen; näin et menetä rahojasi, jos matkan aikana tulee jokin takaisku.

Anan matkustajavinkki

Jos varaat lippusi etukäteen, vältyt yli kahden tunnin jonoilta.

Käytännön vinkkejä Vatikaanissa vierailuun

Pyhän Pietarin kirkon sisällä
Pyhän Pietarin kirkon sisällä

Vierailu Vatikaanissa on ehdoton osa Rooman matkaa, mutta jotta saat päivästä kaiken irti, kannattaa vierailua suunnitella hieman. Tässä on luettelo vinkkejä Vatikaanissa vierailuun, ja tärkeimmät niistä on koottu yhteen alla:

Suojaudu, kun vierailet Vatikaanissa

Virheistä voi oppia, ja tunnet varmasti jonkun, joka on suunnitellut vierailunsa ja joutunut kääntymään takaisin käymättä museoissa tai basilikassa. Molemmissa paikoissa sinun on peitettävä jalkasi ja hartiasi. Hihaton, matalaksi leikattu vaatetus, shortsit, minihameet ja hattu ovat kiellettyjä.

Onko sinun pakko pukeutua keskellä kesää? Katsotaanpa, maalaisjärki: ota reppuun huivi tai pitkä foulard, jota voit käyttää näissä paikoissa ja jota sinun ei tarvitse käyttää koko päivää. Vakuutan teille, että ennaltaehkäisy on parempi kuin hoito.

Miten välttää väkijoukkoja Vatikaanissa vieraillessasi?

Jonojen välttämiseksi tiedät jo, että lippu Vatikaanin museoihin on ostettava etukäteen, mutta tungosta ei ole niin helppo välttää... Ainoa keino vähentää sitä on valita ensimmäinen tai viimeinen aikataulu, olla menemättä ennen tai jälkeen pyhäpäivää ja välttää sesonkiaikaa, jos mahdollista.

Mitä tehdä reppujen ja matkatavaroiden kanssa Vatikaanissa vieraillessa?

Niitä ei sallita, ja lipunmyyntipisteisiin voi jälleen muodostua jonoja. Suosittelen, että vierailet pelkän minimimateriaalin kanssa, sillä kun olet niin monta tuntia jaloillasi, jopa nenäliinapaketti voi käydä raskaaksi.

Kannattaako lasten äänioppaasta maksaa?

Jos vierailet Vatikaanin museoissa lasten kanssa, suosittelen, että pyydät ääniopasta erityisesti lapsille (suositellaan 6-12-vuotiaille). Näin vierailusta tulee heille vähemmän rasittava ja he nauttivat taideteoksista enemmän.

Missä syödä Vatikaanin lähellä

Koska tämä alue on melko turistinen, se ei ehkä ensisilmäyksellä vaikuta Rooman parhaalta paikalta lounaalle tai illalliselle. Siksi olen koonnut tähän artikkeliin parhaat ruokapaikat Vatikaanin lähellä, jotta vältät pettymykset.

Valmistaudu ja nauti roomalaisesta ruokakulttuurista!

Anan matkavinkki

Pidä huivi repussasi, jotta voit peittää olkapääsi, kun astut sisään Vatikaanin museoihin ja Pietarinkirkkoon.

UKK

 • Missä osassa Vatikaanivaltiota voin vierailla?

  Vatikaanin vierailun aikana näet Pietarinaukion, Pietarinkirkon, Vatikaanin puutarhat ja Vatikaanin museon. Vatikaanin kirjastossa on myös Vatikaanin kirjasto, jonne pääsy on varattu tutkijoille, joiden on esitettävä todistus tutkimuksestaan ja pätevyydestään päästäkseen sisään.

 • Onko mahdollista nähdä paavi Vatikaanin vierailuni aikana?

  Vaikka on epätodennäköistä, että näet paavin kävelemässä kaupungilla, hän järjestää paavin audienssin keskiviikkoisin Pietarinaukiolla ja viettää Angeluksen (eli siunauksen) sunnuntaisin kello 12. Suosittelemme saapumaan paikalle aikaisemmin, jotta vältät väkijoukkoja ja saat istumapaikan. Paavi tarjoaa myös joitakin paavin messuja, ja jos haluat osallistua niihin, sinun kannattaa tarkistaa hänen päiväkirjastaan, missä kirkoissa ja milloin ne pidetään.

 • Onko Vatikaanin museoissa paljon väkeä?

  Museon sisällä on hyvin täynnä gallerioita ja kappeleita (erityisesti Sikstuksen kappeli). Jos otat opastetun kierroksen, opas huolehtii siitä, että et joudu päällekkäin muiden ryhmien kanssa, jotta vierailu olisi miellyttävämpi. Covid-19-rajoitusten vuoksi kapasiteetti on paljon hallitumpi, ja väkijoukkoja on vaikea nähdä.

 • Kuinka monta galleriaa Vatikaanin museoissa on?

  Vatikaanin museot koostuvat 54 eri galleriasta, joista viimeinen on Sikstuksen kappeli. Näihin kuuluvat karttagalleria, Rafaelin huoneet, Borgian asunto ja Vatikaanin kuvagalleria.