Parhaat päiväretket Roomasta

Rooma on kaupunki, josta kannattaa nauttia kokonaisuutena, mutta jos sinulla on tarpeeksi aikaa, älä unohda vierailla sen ympäristössä: luonnossa, historiassa ja unenomaisissa kolkissa. Eikö kuulostakin hyvältä?

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minuuttia luettu

Parhaat päiväretket Roomasta

Auringonlasku Firenzen ponte vecchiolla | © Xavier Mejorada

Kun olet käynyt Roomassa, haluat nähdä lisää maata ja nähdä, voitko rakastua muihin kaupunkeihin samalla tavalla kuin Roomaan. Rooman ympäristö on täynnä ihmeitä, joihin voit tutustua päiväretkillä.

1. Retket Pompeijiin

Pompeji ja Vesuvius taustalla
Pompeji ja Vesuvius taustalla

Italia on Euroopan maa, jossa on eniten Unescon maailmanperintökohteita, ja tällä retkellä näet yhden niistä: Pompeijin kaupungin rauniot, jotka sijaitsevat lähellä Vesuviusta, jolle voit kiivetä tämän vierailun aikana. Retki Pompeijiin ja Vesuviukseen sisältää ilmastoidun kuljetuksen, lounaan, opastetun kierroksen ja skip-the-line -pääsyn raunioille ja Vesuviukselle. Tämä retki Roomasta sopii erinomaisesti arkeologian ja antiikin historian harrastajille.

Jos haluat tietää lisää Pompeijiin suuntautuvista retkistä, voit tutustua tähän toiseen artikkeliin parhaista retkistä Pompeijiin Roomasta.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia tästä retkestä

 • Pompeji on noin kolmen tunnin ajomatkan päässä Roomasta.
 • Pompejin raunioilla käydessäsi opit tämän kaupungin historiasta ja siitä, kuinka monet sen asukkaista menehtyivät Italian aktiivisimman tulivuoren purkauksessa.
 • Kävelet tulivuoren harjanteella ja kiertelet kaupungin raunioilla ja fossiileilla itse kaivauksilla.
 • Jos osallistut tälle retkelle 20. marraskuuta ja 31. maaliskuuta välisenä aikana, Vesuvius on suljettu, joten tämä pysähdys korvataan vierailulla Napolin kaupunkiin.
 • Lähtö Roomasta on aikaisin aamulla, ja kiertoajelu kestää koko päivän.
 • Jos päätät tehdä tämän kierroksen yksin, voit käyttää tilaisuuden hyväksenne nähdä Napolin, mutta siinä tapauksessa on parasta viettää yö siellä, jotta pysyt ajantasalla.

Varaa retki Pompeijiin

2. Retket Rooman katakombeihin

Rooman katakombit| ©Unsplash
Rooman katakombit| ©Unsplash

Ennen kuin aloitat tutustumisen Rooman lähistöllä sijaitseviin paikkoihin, kaupungissa itsessään on tarjolla erilaisia retkiä, jotka ovat kaukana turistiradoista. Tällainen on Katakombien retki; retki, joka kulkee Rooman maanalaisen Rooman läpi ja yhdistää eri kiinnostavia kohteita.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia tästä retkestä

Rooman katakombeihin pääsee parhaiten tutustumaan järjestetyllä kierroksella. Seuraavassa kerrotaan, mitä sinun tulisi tietää, jos olet kiinnostunut varaamaan sellaisen:

 • Kierroksen kesto on noin 1 tunti.
 • Nämä ovat pienryhmäkierroksia.
 • Vierailu sisältää pääsyliput seuraaviin kohteisiin: Callixtuksen katakombeihin, joissa on paavien krypta, Pyhän Cecilian krypta ja sakramenttien kammiot, sekä muihin tunneliverkoston alueisiin.
 • Kierrokset lähtevät yleensä jostakin Rooman keskuspaikasta.
 • Kaikilla kierroksilla on erikoistunut opas.

Varaa opastettu kierros katakombeihin

3. Firenzen retket

Firenze| ©Faruk Kaymak
Firenze| ©Faruk Kaymak

En voi olla kovin objektiivinen tämän retken suhteen, koska Firenze on Rooman jälkeen suosikkikaupunkini Italiassa. Toisin kuin ikuisessa kaupungissa vallitseva kaaos (hyvällä tavalla), Firenzessä on kyse kauneudesta ja täydellisyydestä. Toscanan pääkaupunki on pakko nähdä, ja tämä kiertoajelu on täydellinen tapa saada ensimakua kaupungista, joka (varaudu siihen) saa sinut haluamaan palata takaisin yhä uudelleen ja uudelleen.

Tämä on mielestäni paitsi yksi parhaista kiertoajeluista, jotka voit tehdä Roomasta, myös yksi täydellisimmistä ja mukavimmista. Tällä Firenzen kiertomatkalla sinut haetaan Rooman hotellista ja viedään Terminin asemalle, josta lähtee suurnopeusjuna Firenzeen, ja matka kestää vain puolitoista tuntia.

Perillä erikoistunut opas esittelee sinulle kaupungin tärkeimmät nähtävyydet, mukaan lukien opastettu kierros Uffizin galleriassa, ja päivän päätteeksi sinulla on vapaata aikaa nauttia kaupungista kaikessa rauhassa. Tämän päiväretken hintaan sisältyy lounas, kuljetukset, sisäänpääsy galleriaan ja junaliput. Todellista luksusta, jotta sinun tarvitsee huolehtia vain vierailusta sellaisissa vertauskuvallisissa paikoissa kuin..:

Mitä vierailet tällä retkellä

 • Santa Maria del Fioren katedraali ja Piazza del Duomo -aukio
 • Ponte Vecchio
 • Accademia-galleria ja Michelangelon Daavid.
 • Uffizin galleria
 • Bobolin puutarha
 • Brunelleschin kupoli

Varaa retki Firenzeen

4. Retket Pisaan

Vierailu Pisassa| ©Saffron Blaze
Vierailu Pisassa| ©Saffron Blaze

Jos aiot vierailla Firenzessä, on mahdollista tehdä retki Firenzeen, johon sisältyy vierailu Pisaan katsomaan sen kuuluisaa kaltevaa tornia. Jos olet kiinnostunut vierailemaan tällä alueella, suosittelen, että teet sen osana Firenzen vierailuasi, sillä Pisan kaupunki itsessään on pieni eikä vaadi erillistä retkeä.

Jos valitset tämän vaihtoehdon, sinun on hyvä tietää, että saavut Firenzeen lounasaikaan ja että yksi sen tärkeimmistä eduista on, että ryhmät ovat pieniä (enintään 12 henkilöä), joten koko opastettu kierros näissä kahdessa renessanssikaupungissa on entistäkin miellyttävämpi ja kannattavampi.

.

Varaa retki Firenzeen ja Pisaan

5. Vieraile Ostian raunioilla

Ostia Antica| ©Andy Montgomery
Ostia Antica| ©Andy Montgomery

Ostia on hyvin säilyneiden antiikin raunioiden alue, joka sijaitsee lähellä merta noin 40 minuutin päässä Rooman keskustasta. Jos nautit Colosseumista ja Forum Romanumista, tämä retki Ostia Anticaan on ehdottomasti paras valintasi.

Raunioilla on Neptunuksen kylpylät, amfiteatteri, Piazzale delle Corporazioni, Thermopilium, persialaiselle Mithras-jumalalle omistettuja temppeleitä, juutalainen synagoga ja kristillinen basilika tärkeimpinä nähtävyyksinä.

Vaikka voit vierailla raunioilla omin päin, jos haluat säästää aikaa, Roomasta lähtevät retket ovat paras vaihtoehto: niihin sisältyvät pääsyliput, kuljetus Roomasta Ostiaan, hotellin nouto ja paikallinen opas, joka seuraa sinua vierailun aikana.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia tästä vierailusta Ostiassa

 • Retki kestää noin puoli päivää, ja vierailu raunioilla kestää noin neljä tuntia.
 • Useimpiin retkiin ei sisälly lounasta, joten sinun on tuotava omat eväät.
 • Raunioilla on varjoa, eikä siellä yleensä ole turistijoukkoja, joten vierailusta tulee erittäin mukava, kaukana pääkaupungin kaaoksesta.
 • Tärkein asia, jonka opit tällä kierroksella, on se, millaista antiikin Rooman asukkaiden jokapäiväinen elämä oli.
 • Rauniot avataan aamulla klo 8.30, ja vierailuaika päättyy talvella klo 16.00 ja kesällä noin klo 18.00.

Varaa retki Ostiaan

6. Retket Assisiin ja Orvietoon

Assisilaisen Pyhän Fransiskuksen basilika| ©Unsplash
Assisilaisen Pyhän Fransiskuksen basilika| ©Unsplash

Niin paljon kuin Rooman kaupunkia rakastatkin, joskus haluat vain päästä pois hälinästä ja hengittää raitista ilmaa maaseudulla. Näin koet toisen osan Italian rikkaudesta, ja pääkaupungin sijainti mahdollistaa sen. Tällä Assisiin ja Orvietoon suuntautuvalla matkalla vierailet pyhän Franciscus Assisilaisen syntymäpaikassa (kahden ja puolen tunnin ajomatkan päässä Roomasta) ja Orvieton vaikuttavassa katedraalissa (puolentoista tunnin ajomatkan päässä Roomasta).

Mitä tähän retkeen sisältyy

Kuljetuksen ja Trasimeno-järven rannalla nautittavan lounaan lisäksi retkeen sisältyy nouto Rooman keskustassa sijaitsevista hotelleista. Pysähdyt ensin Orvietossa ja vierailet sen goottilaisessa katedraalissa, joka on kuuluisa lasimaalauksistaan ja mosaiikeistaan.

Sitten vietät iltapäivän Assisissa, hiljaisessa mukulakivikatujen kaupungissa, jota hallitsee 9. vuosisadan basilika, joka kertoo Italian suojeluspyhimyksen tarinan ja joka on julistettu Unescon maailmanperintökohteeksi. Ihanteellinen valinta niille, jotka haluavat viettää rauhallisen ja rentouttavan päivän luopumatta kuitenkaan historiallisista muistomerkeistä ja oppimasta hieman lisää Italian historiasta.

.

Varaa retki Assisiin ja Orvietoon

7. Retket Caprille

Capri| ©Martyna Bober
Capri| ©Martyna Bober

Caprin saaren näkeminen Rooman-vierailun aikana oli vielä muutama vuosi sitten odysseia. Napoliin pääsyn logistiikan lisäksi oli logistiikkaa, joka liittyi saarelle pääsemiseen laivalla, ja logistiikkaa, joka liittyi saaren sisäiseen liikenteeseen. Kaiken tämän tekeminen yhden päivän aikana oli kallista ja mahdoton hallita, ja siksi olin niin yllättynyt, kun pari vuotta sitten törmäsin järjestettyyn retkeen Caprille.

Mitä sinä aiot nähdä Caprilla?

Pieni näyte Italian saarten poikkeuksellisesta kauneudesta. Caprin maisemat ovat ainutlaatuiset, ja kaupungin ilmasto mahdollistaa ihanan rantapäivän. Tällä retkellä sinulla on mahdollisuus vierailla Sinisessä luolassa (sisäänpääsymaksu on ainoa asia, joka ei sisälly retken hintaan), saat oppaan näyttämään sinulle saaren parhaat paikat ja voit tutustua kaupunkiin omaan tahtiisi.

.

Varaa retki Caprille

8. Monipäiväiset retket Italiassa

Piazza San Marco Venetsiassa| ©Unsplash
Piazza San Marco Venetsiassa| ©Unsplash

Kun olet osallistunut yhdelle tai useammalle näistä retkistä, palaat matkaltasi epäilemättä halusta nähdä lisää Italiaa.

Luultavasti palaat useammin kuin kerran, mutta haluat varmasti jatkaa matkaasi. Ennen kuin sinulle käy näin, jos sinulla on siihen mahdollisuus, suosittelen, että täydennät Rooman-vierailuasi useamman päivän retkellä Italiassa. Et varmasti halua palata takaisin, mutta yhdellä matkalla olet tutustunut suureen osaan tästä ihmeellisestä maasta ja ottanut kokemuksestasi kaiken irti.

Assisi

Pyhän Fransiskus Assisilaisen synnyinpaikka on yksi Euroopan tärkeimmistä pyhiinvaelluskohteista, mutta jos kaupungissa käy päivittäin satoja vierailijoita, se johtuu myös sen basilikan kauneudesta ja sen mukulakivikatujen autenttisuudesta ja elämästä.

Siena

Sienan historiallinen keskusta on myös Unescon maailmanperintökohde, ja ilmakuva tästä pikkukaupungista riittää selvittämään, miksi. Kaikki Toscanan viehätys yhdessä alueen taianomaisimmista kaupungeista.

Firenze

Toscanan pääkaupunki huokuu kauneutta joka kolkassa. Viettäessäsi siellä kaksi yötä voit vierailla sen kuuluisalla Ponte Vecchio -sillalla, Duomon katedraalissa, käydä Uffizin galleriassa, nähdä Michelangelon Daavidin ja nauttia sen viehätyksestä ja gastronomiasta.

Bologna

Tämä pieni yliopistokaupunki on täynnä kulkuväyliä, jotka tekevät siitä kävijöille helposti lähestyttävän labyrintin.

Padova

Tämä Veneton alueella sijaitseva kaupunki on yksi vierailun suurista yllätyksistä, sillä sen kaduilla ja palatseilla on paljon tarjottavaa matkailijoille. Sinä ja kamerasi yllätytte siitä, ettei tästä jännittävästä kaupunginosasta puhuta enemmän.

Venetsia

Matkan viimeinen pysähdyspaikka sisältää kaksi yötä yhdessä Italian ikonisimmista kaupungeista. Pyhän Markuksen aukio, Rialton silta ja kanavat ovat ne, joista tämä kaupunki tunnetaan parhaiten, mutta Venetsiassa on viehätysvoimaa, johon ei voi tutustua kävelemättä ja eksymättä sen kaduille. Täydellinen päätös tälle Etelä-Italian kiertomatkalle.

Voit myös varata matkan Venetsiaan suurnopeusjunalla Roomasta ja omistaa matkasi yksinomaan tälle kaupungille - sinulla on jopa mahdollisuus tehdä Roomasta Venetsian retki, johon sisältyy gondoliajelu!

Tämän matkan kohokohdat

Tämä on luultavasti paras tapa vierailla Italiassa ilman, että sinun tarvitsee huolehtia aikatauluista, kuljetuksista, hotellien etsimisestä jne. Tässä ovat tämän paketin kohokohdat:

 • Se on all inclusive-kiertomatka: kuljetus kaupunkien välillä, neljä yötä hotellimajoitusta, ammattitaitoinen opas kaikissa kaupungeissa, lounaat, päivälliset ja aamiaiset.
 • Matka kestää viisi päivää, ja lähtö- ja paluupaikka on Rooma.
 • Matkaan sisältyy ammattitaitoinen opas, joka auttaa sinua tutustumaan vierailemiisi kaupunkeihin välttäen jonoja ja tungosta.
 • Vaikka kyseessä on järjestetty kiertomatka, sinulla on aikaa tutustua kaupunkeihin omaan tahtiisi ilman, että joudut jättämään opastettuja kierroksia väliin.

Varaa junamatka Venetsiaan

9. Retket Tivoliin katsomaan sen huviloita

Villa d'Este Tivolissa| ©Unsplash
Villa d'Este Tivolissa| ©Unsplash

Tivoli on noin tunnin junamatkan päässä Roomasta sijaitseva kaupunki, joka viileämmän ilmastonsa vuoksi toimi roomalaisten "kesäasuntona". Tänä päivänä tärkeitä raunioita on edelleen avoinna yleisölle, kuten esim: Villa Adriana, Villa d'Este, Villa Gregoriana, Rocca Pian linna tai Bleson amfiteatteri.

Parasta tässä Tivolin retkessä on se, miten helppo sinne on päästä, sillä voit ottaa suoran junan Terminin asemalta, ja raunioiden sijainti: ne sijaitsevat suurissa puutarhoissa, jotka ovat täynnä luontoa ja joista avautuu upeita maisemia.

Varaa retki Tivoliin Roomasta

Muita mielenkiintoisia aktiviteetteja Roomassa

Jos et ole vielä päättänyt matkakohdetta tai olet enemmän sitä tyyppiä, joka haluaa tutustua kaupungin jokaiseen nurkkaan ennen kuin lähtee päiväretkelle, suosittelen tutustumaan muihin Rooma-oppaisiini, jotka auttavat sinua matkan järjestämisessä.

Nämä kaksi artikkelia aiheesta Parhaat Rooman kierrokset, RoomanColosseuminLiput: Kuinka ostaa, mitä ne sisältävät, kuinka paljon ne maksavat, jne... y Vatikaanin MuseoLiput: Kuinka paljon ne maksvat, mistä ostaa, kuinka säästää rahaa... ovat hyvä lähtökohta varmistaa, ettet jätä olennaisia asioita huomiotta, toivottavasti niistä on sinulle hyötyä!

Anan matkavinkki

Jos aiot tehdä retkiä omin päin, tarkista viralliset juna- ja bussisivustot, mutta muista, että Italian julkinen liikenne on usein myöhässä.