Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

Kuinka ostaa liput Colosseumiinja Vatikaaniin

Colosseum ja Forum Romanum olivat antiikin Rooman keskus. Vatikaani ja sen Sikstuksen kappeli ja Pietarinkirkko ovat kaupungin suurimpia taideteoksia. Molemmat paikat ovat välttämättömiä Roomassa. Näin saat niistä kaiken irti tekemällä yhdistetyn vierailun.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minuuttia luettu

Kuinka ostaa liput Colosseumiinja Vatikaaniin

Näkymä Vatikaaniin | © Mathew Schwartz

Kysymykseen "mitä en voi jättää väliin Roomassa"? Vastaus on todellakin "Colosseum ja Vatikaani". Mikään Rooman matka ei ole täydellinen ilman pysähdystä näissä kahdessa kaupungin symbolisessa pisteessä.

Sekä Rooman Colosseumissa että Vatikaanin museoissa käy päivittäin tuhansia kävijöitä, ja molempiin paikkoihin on päästävä sisään lipulla, ja jos et halua viettää tunteja jonossa tai ottaa riskiä siitä, että jäät ilman lippua, on suositeltavaa varata paikat etukäteen. Siksi suosittelen ostamaan tämän Colosseumin ja Vatikaanin yhdistelmälipun etukäteen verkossa.

Paras vaihtoehto

Tarjous: liput Colosseumiin, Forum Romanumiin, Vatikaanin museoihin sekä Sikstuksen kappeliin

Pääset Vatikaaniin ja Colosseumiin parhaaseen hintaan tällä säästöpaketilla.

Täydellinen, jos et halua lähteä Roomasta vierailematta kahdessa sen tunnetuimmassa paikassa: Vatikaanissa ja sen kuuluisassa Sikstuksen kappelissa sekä roomalaisessa Colosseumissa ja sen Forumissa, jossa voit tehdä todellisen aikamatkan ajassa taaksepäin.

Tämän vaihtoehdon avulla saat mielenrauhan, jotta voit hyödyntää ikuisessa kaupungissa viettämäsi ajan mahdollisimman hyvin, ja voit vierailla sen kahdessa tärkeimmässä maamerkissä ilman kilometrien mittaista jonottamista auringossa. Suunnittele nämä kaksi vierailua etukäteen ja käytä loput ajastasi Rooman kaduilla kiertelyyn, sen patsaiden ja rakennusten ihailuun, historian olemuksen tuntemiseen joka nurkassa ja parhaiden pizza- ja pastaruokien maistelemiseen ilman kiirettä. Se on sen arvoista.

Suositellaan, jos... aiot vierailla molemmissa paikoissa. Sinun on myös hyvä tietää, että tämä on edullisin vaihtoehto, sillä jos varaat molemmat liput erikseen, maksat lopulta korkeamman hinnan.


Mitä Colosseumin ja Vatikaanin yhdistettyyn lippuun sisältyy?

Pietarinkirkko| ©Unsplash
Pietarinkirkko| ©Unsplash

Sisäänkäynti Colosseumille, Forum Romanumille ja Palatinuksen kukkulalle

Colosseum-lippu on täysi lippu, joka sisältää myös vierailun Forum Romanumille, joka on valtava esplanadi arkeologisine jäänteineen, joka oli aikoinaan kaupungin sosiaalisen elämän keskus, sekä Palatinuksen kukkulalle, joka on Rooman seitsemästä kukkulasta keskeisin ja yksi kaupungin vanhimmista paikoista. Nämä kolme pistettä ovat hyvin lähellä toisiaan, ja ne sisältyvät retkeen.

Sisäänpääsy Vatikaanin museoihin ja Pietarinkirkkoon

Vatikaanin lipuilla tarkoitetaan itse asiassa pääsylippua Vatikaanin museoihin, jotka ovat yksi Euroopan suurimmista taidekokoelmista. Alueella, jolla Vatikaani sijaitsee, on kaksi tärkeintä nähtävyyttä: museot ja Pietarinkirkko, joka on maksuton. Vatikaanin ja Colosseumin yhteisellä kiertoajelulla vieraillaan myös Vatikaanin basilikassa.

Varaa opastettu kierros Vatikaaniin ja Colosseumiin

Paljonko lipun ostaminen Colosseumiin ja Vatikaaniin maksaa?

Colosseum yksityiskohta| ©Unsplash
Colosseum yksityiskohta| ©Unsplash

Yhdistetyn lipun ostaminen Colosseumiin ja Vatikaaniin maksaa noin 100 euroa Helloticketsiltä, ja voit myös ohittaa jonon ja saat paikallisen asiantuntijaoppaan, joka kertoo Vatikaanin, Colosseumin ja Forum Romanumin kohokohdista.

Tämä vaihtoehto kannattaa varata etukäteen ja verkossa, jotta voit vertailla aikoja ja saatavuutta ja ennen kaikkea, jotta et joudu maksamaan erillisiä lippujen hintoja pitkän jonotuksen jälkeen molemmissa lipunmyyntipisteissä. Voit aina varata opastetun kierroksen Vatikaaniin ja opastetun kierroksen Colosseumiin erikseen, mutta jos teet ne yhdessä, säästät aikaa ja rahaa.

Varaa liput Colosseumiin ja Vatikaaniin

Kuinka paljon yhdistelmälipun ostaminen maksaa?

Sikstuksen kappeli| ©Unsplash
Sikstuksen kappeli| ©Unsplash

Kyllä, jos sinun pitäisi ostaa molemmat liput erikseen tai varata opastetut kierrokset erikseen, käyttäisit lopulta enemmän aikaa ja rahaa. Seuraavassa on yhteenveto yhdistetyn lipun tärkeimmistä eduista:

 • Säästät tuntikausien odotusaikaa (kyllä, tuntikausia, monikossa) molemmissa kohteissa, sillä varaamalla liput etukäteen pääset molempiin kohteisiin välittömästi ja täydellisessä järjestyksessä.
 • Parempi organisointi. Haluan aina jättää matkoilla tilaa improvisoinnille ja antaa kaupungin viedä minut mukanaan. On kuitenkin aina paikkoja, jotka on nähtävä, ja koska ne ovat niin myyttisiä, ne ovat täynnä turisteja, ja vierailu sinne aiheuttaa joskus ylimääräistä stressiä (on laskettava ajat, miten sinne pääsee, aikataulut, odottelu...), joka voi jopa pilata vierailun kokemuksen.
 • Säästät molemmissa lipuissa: Kun ostat tarjouksen yhdessä näiden Rooman pakollisten nähtävyyksien paketin kanssa, käytät vähemmän rahaa kuin jos ostat ne erikseen. Tarkista ja kerro minulle!

Varaa liput Colosseumiin ja Vatikaaniin

Toinen vaihtoehto: osallistu opastetulle kierrokselle Colosseumiin ja Vatikaaniin

Colosseumin vanha paperinen sisäänkäynti| ©Unsplash
Colosseumin vanha paperinen sisäänkäynti| ©Unsplash

Hyvä puoli tämän opastetun kierroksen ostamisessa Colosseumin ja Vatikaanin lipuilla on se, että sinun on huolehdittava vain vähäisestä järjestelystä; sinun on vain oltava tapaamispaikalla sovittuun aikaan ja seurattava opasta sinulle annettavien kuulokkeiden avulla. On kuitenkin muutama asia, jotka sinun tulisi tietää:

Kokouspaikka

Kokoontumispaikka voi vaihdella vuodenajasta riippuen, mutta se on keskeinen paikka, kuten Piazza del Risorgimento, joten sinne pääsee helposti joko kävellen, jos asut Rooman keskustassa (kaupunki on yleensä hyvin saavutettavissa kävellen), tai julkisilla liikennevälineillä. Joka tapauksessa, kun olet varannut retken, voit kysyä reittiohjeita, ja he kertovat sinulle, miten pääset paikalle.

Lippujen päivämäärä

Kun varaat liput Colosseumiin ja Vatikaaniin osana yhteistä kiertoajelua, sinun on varattava ne tietylle päivälle. Jos sinulla on ennalta arvaamattomia tilanteita, peruuntuu 24 tuntia etukäteen ja saat täyden hyvityksen. Kierroksen järjestäjät järjestävät vierailuajat kuhunkin kierroksen kohteeseen. Lähtöaika on kuitenkin aikainen, joten sinun on noustava aikaisin.

Matkan kesto

Vierailu kestää yhteensä noin yhdeksän tuntia molemmissa kohteissa. Näistä yhdeksästä tunnista 2-3 tuntia on varattu Colosseumille ja saman verran Vatikaanin museoille. En aio valehdella sinulle: siitä tulee intensiivinen päivä, mutta mielestäni se on sen arvoisempi kuin Colosseumin kiertäminen ja Vatikaanin kiertäminen.

Kieli

Kierrokseen sisältyy kuulokkeet, joissa on ääni useilla kielillä: espanjaksi, englanniksi, ranskaksi, saksaksi ja portugaliksi.

Tietoa lounaasta

Ruokailu ei sisälly hintaan, joten vaikka sinulle annetaan lounastauko, suosittelen, että otat reppuusi mukaan välipaloja ja pari juomaa, jotta voit tarvittaessa sammuttaa nälkäsi. Molemmilla alueilla on kuitenkin runsaasti ruokakojuja ja ravintoloita. Tässä ovat parhaat ruokapaikat Vatikaanin lähellä ja tässä ovat parhaat ruokapaikat Colosseumin lähellä.

Vieraile Colosseumissa ja Vatikaanissa lasten kanssa

Jos aiot tehdä tämän kierroksen lasten kanssa, pidä mielessä, että he saattavat väsyä kovasti... Jos lapset ovat kiinnostuneita taiteesta, se ei ole ongelma, koska heillä on paljon nähtävää, mutta jos he ovat liian nuoria, kannattaa valita toinen vaihtoehto Colosseumin ja Vatikaanin vierailulle. Jos olet kiinnostunut, voit lukea nämä vinkit Colosseumiin tutustumiseen lasten kanssa.

Varaa opastettu kierros Vatikaaniin ja Colosseumiin

Tietoa Colosseumista

Roomalainen Colosseum| ©Unsplash
Roomalainen Colosseum| ©Unsplash

Colosseum on Rooman menneisyys, suuruuden, keisareiden ja gladiaattoreiden Rooma, mutta myös kansan Rooma, sillä juuri tähän amfiteatteriin Rooman kansa kokoontui seuraamaan kuuluisia gladiaattoritaisteluita ja villieläinten taisteluita. Se on ehdottomasti nähtävä, jos menet Roomaan.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Se on koko Italian suosituin muistomerkki.
 • Sen rakennutti noin vuonna 72 eaa. keisari Vespasianus, joka oli ammattisotilas ja josta myöhemmin tuli keisari.
 • Jos ihmettelet, se on nimensä saanut amfiteatterin edessä sijaitsevasta Neron kolossin patsaasta.
 • Vaikka amfiteatteriin mahtuu nykyään vain 3000 ihmistä, sen katsomoon mahtui 55 000 katsojaa. Jos se olisi jalkapallostadion, sen kapasiteetti olisi Italian viidenneksi suurin.

Vatikaanista

Pietarinaukion pylväikkö| ©Unsplash
Pietarinaukion pylväikkö| ©Unsplash

Vatikaani puolestaan huokuu suuruutta ja mahtipontisuutta; se on lahja, jota leimaa uskonnon voima. Katolisen kirkon pääkonttori sijaitsee Rooman kaupungissa (tarkemmin sanottuna Vatikaanissa, jota pidetään erillisenä valtiona), ja sen rikkauksia ei voi kuin ihastella.

Älä jätä väliin Pietarinkirkkoa, sen kupolia, Pietarinaukiota ja Vatikaanin museoita, joissa on upea Sikstuksen kappeli. Kerron myös, mitä Vatikaanin museoissa on nähtävä, jotta vierailustasi saat kaiken irti:

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Kaikki Sikstuksen kappelin freskot (joissa korostuvat "Aatamin luominen" tai "Viimeinen tuomio"), jotka ovat Michelangelon tai Botticellin kaltaisten taiteilijoiden tekemiä.
 • Rafaelin maalauksia, kuten "Kirkastuminen" (hänen viimeinen maalauksensa), "Heliodoruksen karkottaminen temppelistä", "Parnassos" tai "Ateenan koulu", ei voi jättää väliin.
 • Sen museoissa on tunnettuja veistoksia, kuten "Laooconte ja hänen poikansa" tai "Belvederen Apollo".
 • Pietarinkirkossa on Michelangelon kuuluisa Pietà.
 • Yleisölle avoimen kupolin huipulta avautuva näkymä on luultavasti yksi Rooman parhaista.

Hyödyllisiä vinkkejä Colosseumin ja Vatikaanin vierailua varten

Pyhän Pietarin aukio valmistautuu uskonnolliseen juhlaan| ©Unsplash
Pyhän Pietarin aukio valmistautuu uskonnolliseen juhlaan| ©Unsplash

Miten pukeutua

Jos matkustat kesällä, Roomassa on erittäin kuuma. Erityisesti Forum Romanumilla lämpötila on korkea eikä varjoa ole, joten sinun on otettava mukaan vettä, aurinkovoidetta, hattu ja aurinkolasit.

Colosseumissa on varjostettuja osia, mutta siellä on myös enemmän aurinkoa. Ajattelet: hienoa, laitan vierailupäivänä päälleni siisteimmät vaatteet, mitä minulla on. Väärin! Vinkki Vatikaanissa vierailua varten: sinne ei päästetä sisään paljain olkapäin tai liian lyhyissä vaatteissa. Sinun on kannettava huivi repussasi ja pidettävä sitä olkapäilläsi päästessäsi Pietarinkirkkoon ja Vatikaanin museoihin.

Tärkeä vinkki Colosseumiin ja Forum Romanumiin tutustumiseen: käytä mukavia kenkiä, sillä muuten yhdeksän tunnin kierros voi kestää kauan. Vaikka se saattaa tuntua itsestään selvältä, älä käytä upouusia kenkiä.

Älä ota mukaan isoa reppua tai matkatavaroita, sillä et pääse kulkemaan näiden tavaroiden kanssa kummallakaan alueella.

Älä erotu ryhmästä

Pidä kirjaa ajasta kierroksen aikana. He odottavat sinua, jos olet hieman myöhässä, mutta se tarkoittaa paitsi sitä, että hidastat koko ryhmää, myös sitä, että seuraavalle nähtävyydelle on vähemmän aikaa ja sinun on nähtävä se nopeammin. Järjestetyillä kiertomatkoilla ei ole aikaa ostaa lahjoja tai tutustua alueeseen omassa rauhassa; siihen on aikaa.

Valokuvat

Älä unohda ladata matkapuhelinta ja kameraa. En sano tätä (lainkaan) siksi, että katsoisit puhelintasi; olisi sääli, jos niin tekisit. Sanon tämän siksi, että jos aiot ottaa valokuvia kierroksesta (ja valokuvien ottamatta jättäminen on hyvin vaikeaa), akku saattaa loppua kesken (näet paljon asioita). Itse teen matkoilla niin, että jos minulla ei ole kameraa mukana tai en halua kantaa mukanani paljon virtaa ja aion käyttää matkapuhelinta, laitan puhelimen lentokonetilaan (jotta voin hyödyntää tilannetta ja katkaista yhteyden) ja käytän vain kameraa.

Opastetut kierrokset Colosseumiin ja Vatikaaniin

Vieraile Colosseumissa| ©Juliana Malta
Vieraile Colosseumissa| ©Juliana Malta

Jos etsit Colosseumin ja Vatikaanin lippuja ostaessasi yksityiskohtaista ja yksityiskohtaista vierailua, tämä vaihtoehto ei ole sinua varten. Molempiin kohteisiin tutustumiseen on rajoitetusti aikaa, sillä ensisijaisena tavoitteena on nähdä kaikki kiertomatkan kohteet mahdollisimman mukavasti, mutta ei tutustua niihin syvällisesti.

Jos haluat pidemmän ja yksityiskohtaisemman opastetun kierroksen, jossa jokainen näkemäsi ihme selitetään sinulle, suosittelen sinua varaamaan Colosseumin opastetun kierroksen tai Vatikaanin museoiden opastetun kierroksen, joista olen myös kirjoittanut artikkeleita, jotta voit arvioida kaikki tiedot. Täältä voit lukea Parhaat Vatikaanin opastetut kierrokset ja tässä yksi Colosseumin kierrokset.

Varaa opastettu kierros Vatikaaniin ja Colosseumiin

Roma Pass ja Omnia Card: matkailijakortti Colosseumiin ja Vatikaaniin tutustumista varten

Pietarinkirkon sisällä| ©Unsplash
Pietarinkirkon sisällä| ©Unsplash

Paras vaihtoehto hyödyntää turistipassia näissä nähtävyyksissä on Roma Pass ja Omnia Card, sillä sen avulla pääset ilmaiseksi kahteen nähtävyyteen, joiden ei välttämättä tarvitse olla Colosseum tai Vatikaani. Tämän kortin avulla voit myös käyttää kaupunkiliikennettä ilmaiseksi, joten voit käyttää sitä matkan kokoontumispaikkaan menemiseen ja sieltä palaamiseen päivän päätteeksi.

Neuvoni on joka tapauksessa, että älä innostu liikaa ja että ennen kuin investoit kaupunkipassiin, varmista, että teet kotiläksysi. Voit lukea täältä kaikki yksityiskohtaiset tiedot Rooma-passi ja muut passit.

Varaa Roma Pass

Jos olet kiinnostunut Colosseumissa ja Vatikaanissa vierailusta, sinua kiinnostaa myös

Tällä vaihtoehdolla näet Rooman kaksi suurta ihmettä, mutta nähtävää on paljon muutakin. Kun olet saanut mielenrauhan siitä, että olet hoitanut olennaiset asiat, neuvon sinua järjestämään loppupäivien vierailusi ja etsimään ikuisen kaupungin tärkeimmät suihkulähteet, nähtävyydet, palatsit ja aukiot ja vierailemaan niissä kävellen.

Jos etsit tämän kierroksen jälkeen lisää vaikuttavia monumentteja, älä jätä väliin Pantheonia, Castel Sant'Angeloa tai kirkkoja, kuten Santa Maria Maggiorea tai Santa Maria in Trasteveressä. Jos taas Vatikaanin museot tekevät sinuun eniten vaikutuksen tällä kiertomatkalla, muista käydä Borghesen galleriassa. Jos haluat, voit lukea lisätietoja postauksestani osoitteessa Borghese Gardens ja GalleriaKierrokset&Liput.

Jos haluat laajemman opastetun kaupunkikierroksen, olen myös laatinut postauksen suosikeistani, joten lue täältä kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää kaupungista. Parhaat Rooman kierrokset.

UKK

 • Mitä etua on yhdistetyn lipun ostamisesta?

  Jos haluat vierailla Colosseumissa ja Vatikaanin museoissa, voit säästää rahaa ostamalla liput yhdessä ja nauttia opastetusta kierroksesta molemmissa kohteissa.

 • Mikä on Vatikaanin museoissa ja Colosseumissa vierailun etiketti?

  Vatikaanin museoissa ainoa sääntö on, että sekä naisten että miesten on peitettävä polvet ja hartiat. Colosseumissa ei ole mitään erityistä sääntöä, joten voit paljastaa olkapääsi (jos on hyvin kuuma, arvostat sitä). Suosittelen kuitenkin, että otatte mukaanne lippiksen tai huivin, jolla suojaudutte auringolta, sillä Colosseumissa on vain vähän varjoa.

 • Voiko Vatikaanin museoissa ja Colosseumissa ottaa valokuvia?

  Colosseumin sisällä sinulla ei ole mitään ongelmia, voit ottaa niin monta kuvaa kuin haluat. Vatikaanin museoissa rajoituksia on vain Sikstuksen kappelissa. Opas muistuttaa sinua joka tapauksessa.