Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

Colosseumin kierrokset

Colosseum on ulkoapäin yllättävä, mutta sisältä se on melkoinen spektaakkeli. Erikoistuneen oppaan kanssa vierailu kohottaa kokemusta ja vie sinut ajassa taaksepäin tutustumaan antiikin Rooman gladiaattorien maailmaan.

Ana Caballero

Ana Caballero

5 minuuttia luettu

Colosseumin kierrokset

Colosseum Roomassa | © Jametlene Reskp

Roomassa on monia paikkoja, jotka jättävät sinut sanattomaksi jo pelkällä katselulla, mutta Colosseum voittaa matkailijan sydämesi ja sielusi. Kerron sinulle kaikki yksityiskohdat, jotta vierailusi maailman kuuluisimpaan amfiteatteriin olisi lyömätön.

Miten valita paras opastettu kierros Colosseumiin?

Parhaiden opastettujen kierrosten valitseminen Colosseumiin ei ole helppoa, sillä löydät monia vaihtoehtoja kaikille budjeteille. Yleisesti ottaen tärkeintä on, että liput sisältyvät hintaan (jolloin vältyt yllätyksiltä, jotka liittyvät ylimääräiseen maksuun ovella ja jonottamiseen), ja voit valita liput, joilla pääset areenalle tai jotka sisältävät myös kierroksen Forum Romanumille ja Palatine-kukkulalle.

Helloticketsin kaikki vaihtoehdot sisältävät liput, joilla pääset ohittamaan jonon, ja budjetistasi riippuen voit valita eri vaihtoehtojen välillä. Lisäksi kaikissa niissä on ilmainen peruutusmahdollisuus, jos matkasi kärsii viime hetken muutoksista. Löydät ne kaikki täältä:

Vertaa Colosseumin retkiä

Kuinka kauan opastetut kierrokset Colosseumissa kestävät?

Colosseumin julkisivun yksityiskohta| ©Adèle Beausoleil
Colosseumin julkisivun yksityiskohta| ©Adèle Beausoleil

Colosseum- ja Forum-kierrokset kestävät yleensä kolme tuntia. Ensin ajattelin, että tämä ei ollut tarpeeksi pitkä aika, mutta tajusin, että jos Colosseumissa vierailee oppaan kanssa, aika on kaksi kertaa pidempi kuin jos sitä katselisi omin päin. Colosseumiin on myös pikakierros, joka kestää vain puolitoista tuntia, jos sinulla ei ole niin paljon aikaa tai haluat vain lyhyemmän kierroksen.

Vertailin myöhemmin kokemuksiani muiden pidempiä kiertomatkoja tehneiden matkailijoiden kanssa, ja useimmat heistä olivat samaa mieltä: oli vaikeaa pitää huomio koko ajan ja viimeiset selitykset olivat liian tiheitä.

Vertaa Colosseumin retkiä

Vieraile Colosseumissa pienessä ryhmässä

Colosseumin sisätilojen yksityiskohdat| ©Unsplash
Colosseumin sisätilojen yksityiskohdat| ©Unsplash

Opastetulla kierroksella Colosseumissa on monia etuja: tutustut sen historiaan, legendoihin ja arkkitehtuuriin perusteellisesti. Kun retkiin sisältyy myös pääsyliput ja opastettu vierailu Forum Romanumille, kokemus on paljon täydellisempi. Mutta jos haluat intiimimmän ja aidomman vierailun, suosittelen valitsemaan pienryhmämatkan.

Jos Colosseumin ja Foorumin yleisökierroksella on keskimäärin 25 henkilöä, on olemassa muita tämän kaltaisia kierroksia, joihin mahtuu keskimäärin 16 henkilöä. Voit harkita tätä vaihtoehtoa, jos matkustat suuren ryhmän kanssa, ja näin opas on käytännössä yksityinen.

Kun kiertoajelu oli ohi, voin sanoa, että arvostin eniten sitä, että pääsimme tutustumaan Colosseumiin ilman jonottamista, 25 hengen ryhmässä ja pääsimme alueille, joita ei yleensä näe yksin tehdyllä kiertoajelulla. Tämä on jotakin, josta olin iloinen vieraillessani Roomassa.

Anan matkavinkki

Jos haluat nauttia henkeäsalpaavasta näkymästä Foorumille maksamatta sisäänpääsymaksua, lähde Piazza del Campidogliolta.

Mitä näet Colosseumin ja Forum Romanumin kierroksilla?

Näkymä Colosseumille ja Forum Romanumille| ©Unsplash
Näkymä Colosseumille ja Forum Romanumille| ©Unsplash

Tässä ovat kaikkien kierrosten tavanomaiset pysähdyspaikat, mutta jos valitset yksityisen opastetun kierroksen Colosseumille ja Forum Romanumille, voit poiketa vakioreitistä ja pyytää opasta mukauttamaan sen omaan makuusi.

Rooman Colosseum

Tämä on kierroksen pääkohde, jossa vietetään eniten aikaa. Useimmat meistä olivat nähneet Gladiaattorin ja tiesivät roomalaisessa amfiteatterissa järjestetyistä gladiaattori- ja eläintaisteluista, mutta esimerkiksi minä en tiennyt ja meille kerrottiin kierroksella, että täällä näytettiin myös meritaisteluja.

Oli hyvin mielenkiintoista kuvitella Colosseum eri kontekstissa ja nähdä, miten kaikki täällä järjestetyt spektaakkelit olivat mahdollisia amfiteatterin tekniikan maksimaalisen hyödyntämisen ansiosta.

Palatine Hill

Se sijaitsee lähellä Colosseumia ja Forumin vieressä, ja se on yksi kaupungin vanhimmista paikoista ja keskeisin Rooman kaupungin seitsemästä kukkulasta. Muistan hyvin mielelläni, että he valitsivat tämän paikan kertoakseen meille tarinan Romuluksesta ja Remuksesta, koska Romulus perusti kaupungin juuri tähän paikkaan.

Jos et tunne tarinaa tai olet unohtanut sen, suosittelen, ettet etsi mitään ennen vierailua ja kuuntelet oppaan selityksiä ikään kuin sinulle kerrottaisiin tarina ensimmäistä kertaa. Vaikka valitsisit tavallisen opastetun ryhmäkierroksen Colosseumiin, vierailet myös tässä osassa Foorumia, sillä se kuuluu ohjelmaan.

Forum Romanum

Palatinuksen kukkulan nähtyämme jatkoimme kiertoajelulle Forum Romanumille; se oli yksi niistä osista, joita odotin eniten, koska yksittäisen kiertoajelun aikana ei ole saatavilla tietoa, jonka avulla voisimme ymmärtää paremmin, mitä näemme. Todennäköisesti opastetulla kierroksella Forum Romanumilla, Palatine-kukkulalla ja Colosseumilla sinulla on enemmän aikaa esittää kysymyksiä oppaalle, mutta totuus on, että kaikki oppaat ovat erittäin ammattitaitoisia ja yrittävät ratkaista kysymyksesi vierailun aikana.

Näytettyään meille foorumin eri osat (Saturnuksen, Venuksen, Vestan jne. temppelit) hän selitti meille, millaisia toimintoja ja seremonioita täällä järjestettiin. Tiesimme kaikki, että tämä erillisalue oli roomalaisen yhteiskuntaelämän keskus, mutta luulen, että selitysten jälkeen ymmärsimme todella miksi.

Anan matkavinkki

Kun valitset opastetun kierroksen, kannattaa valita pieni ryhmä ja sellainen, jossa liput ovat jo mukana.

Järjestä opastettu kierros Colosseumiin Roomassa

Colosseumin sisällä| ©Unsplash
Colosseumin sisällä| ©Unsplash

Mitä ottaa mukaan

Kun pakkaat reppuasi, älä unohda ottaa mukaan kuponkia, joka lähetetään sinulle sähköpostitse, kun varaat retken (opas antaa sinulle liput); jos et pysty tulostamaan sitä, älä huoli, sillä sähköpostin näyttäminen tai tietojen antaminen riittää. Colosseumilla ja erityisesti Forumilla on erittäin kuuma, joten ota mukaan vettä, hattu, aurinkovoidetta ja viileitä vaatteita, jos on kesä. Vaikka opastetut kierrokset eivät yleensä ole pitkiä, ota mukaasi jotain naposteltavaa, sillä ruoka ei yleensä sisälly tämän alueen kierroksiin.

Miten pääset tapaamispaikkaan

Kokoontumispaikka on lähes aina Colosseumin lähellä, ja opas kertoo, miten löydät sen, joten et voi olla huomaamatta sitä. Pääset Colosseumille Rooman keskustasta metrolinjalla B Colosseon pysäkille (helpoin vaihtoehto), busseilla C3, 60, 81, 85, 87, 175, 628 tai raitiovaunulla numero 3. Jos asut Rooman keskustassa, voit myös kävellä sinne; vaikka Colosseum ei olekaan keskustassa, sinne pääsee kävellen.

Syöminen alueella

Jos Colosseumin ja Foorumin kiertoajelu päättyy lounasaikaan tai illalliselle, on parasta pysyä poissa alueelta, jotta vältät väkijoukkoja ja ylikuumentunutta ruokaa (mikä on synti, kun ottaa huomioon Roomassa tarjolla olevat pizzat ja pastat), mutta opastetulla kiertoajelulla sinulla on mahdollisuus pyytää opasta suosittelemaan läheistä, ei liian turistista paikkaa, jossa voit syödä autenttisempaa ruokaa.

Colosseumin retket lasten kanssa

Jos aiot vierailla Colosseumilla lasten kanssa, yksityinen opastettu kierros Colosseumilla ja Forumilla voi olla hyvä vaihtoehto, sillä jos ryhmässä on lapsia, he esittelevät usein heitä kiinnostavia anekdootteja ja mukauttavat osan puheesta heitä varten. Joka tapauksessa löydät myös kierroksia, jotka on täysin sovitettu lapsille, ja ne voivat olla hyvä vaihtoehto herättää heidän kiinnostuksensa paikan historiaa kohtaan.

Erityisvaihtoehdot

Jos matkustat liikuntarajoitteisen henkilön kanssa, varmista, että valitsemasi opastettu kierros on mukautettu tälle ryhmälle. Colosseumissa on useita pyörätuoleja vierailijoiden käytettävissä.

Käytännön vinkkejä opastettuja kierroksia varten

Näkymä Colosseumille ja Forumille Campidogliosta käsin| ©Unsplash
Näkymä Colosseumille ja Forumille Campidogliosta käsin| ©Unsplash

Valokuvat

Tärkein neuvo, jonka annan sinulle, koskee kaikkia opastettuja kierroksia Roomassa. Jos rakastat valokuvausta, Roomassa on satoja paikkoja, jotka ilahduttavat sinua, mutta älä yritä ottaa liikaa kuvia opastetun kierroksen aikana.

Sinulla on runsaasti aikaa ottaa kuvia Colosseumista ulkopuolelta. Nauti vierailun aikana selityksistä ja anna ympäristön vietellä itsesi. Vastineeksi tässä on pari paikkaa, joista voit ottaa vaikuttavia kuvia näistä kahdesta monumentista:

  • Piazza del Campidogliolta avautuva näkymä Forumille ja Capitoliumin museoille on upea, eikä sinun tarvitse maksaa sisäänpääsymaksua, kuten muilta kaupungin näköalapaikoilta.
  • Via del Colosseon ja Via Nicola Salvin katujen välissä on korkea kohta, josta voit ottaa upean valokuvan Colosseumista. Suosittelen myös, että vaikka amfiteatteri ei näkyisikään kuvassa "kokonaisena", kokeile sitä eri vuorokaudenaikoina sitä ympäröivältä aukiolta.

Varo kuumuutta

Minun on myös toistettava, että korkeiden lämpötilojen kanssa on oltava varovainen. Kannattaa muistaa, että Forum on esplanadi, jossa ei ole varjoa ja että vierailun aikana kuumuus voi olla hyvin kovaa. Juo runsaasti vettä, jotta voit nesteyttää itsesi ja suojautua auringolta.

Mitä tehdä reppujen ja matkatavaroiden kanssa?

Huomioi myös, että Colosseumiin ei pääse sisään suurten rinkkojen tai matkatavaroiden kanssa, joten vältä tätä opastettua kierrosta päivää ennen lentokentälle lähtöäsi tai heti saapuessasi käymättä hotellissasi.

Muut opastetut kierrokset, joista saatat olla kiinnostunut

Vatikaanin museot ovat Colosseumin ohella Rooman tunnetuin nähtävyys, ja niillä on niin paljon tarjottavaa, että niihin kannattaa tutustua jonkun kanssa, joka osaa kertoa niiden historiasta viihdyttävästi. Voit tutustua tähän artikkeliin, jonka kirjoitin Parhaat Vatikaanin opastetut kierrokset.

En myöskään unohtaisi Galleria Borghesea, joka on yksi kaupungin upeimmista paikoista ja joka jää usein turisteilta huomaamatta. Jätän teille tähän oppaan Borghese Gardens ja GalleriaKierrokset&Liput jotta voit tutustua siihen.

Jos haluatte täydellisempiä kaupunkikierroksia, suosittelen, että luette seuraavaa Parhaat Rooman kierrokset. Olen varma, että löydät varmasti juuri sinun makuusi sopivan retken, sillä kaupungin kierrosten ja opastettujen vierailujen valikoima on loputon!