Colosseumin kierrokset

Colosseum on ulkoapäin yllättävä, mutta sisältä se on melkoinen spektaakkeli. Erikoistuneen oppaan kanssa vierailu nostaa kokemusta ja vie sinut ajassa taaksepäin tutustumaan muinaisen Rooman gladiaattorien maailmaan.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minuuttia luettu

Colosseumin kierrokset

Colosseum Roomassa | © Jametlene Reskp

Roomassa on monia paikkoja, jotka jättävät sinut sanattomaksi jo pelkällä katselullaan, mutta Colosseum voittaa matkailijan sydämesi ja sielusi. Kerron sinulle kaikki yksityiskohdat, jotta vierailusi maailman kuuluisimmassa amfiteatterissa on lyömätön.

Halvin vaihtoehto

Colosseumin opastettu kierros, johon kuuluu pääsy Forum Romanumille ja areenalle

Tutustu Colosseumiin opastetulla kierroksella ja pääset areenan alueelle.

Koe Colosseum kuin roomalainen gladiaattori. Kävele joka nurkan ympäri ja astu jopa areenan alueelle, jossa esitettiin antiikin Rooman suurimmat spektaakkelit.

Tämä 3 tunnin opastettu kierros vie sinut ajassa taaksepäin. Sinulla on mahdollisuus kiertää tämä gladiaattoritemppeli asiantuntijan kanssa, joka kertoo sinulle yksityiskohtia sen historiasta ja anekdootteja.

Voit ottaa lukemattomia ainutlaatuisia valokuvia ja ottaa kaiken irti yhdestä Rooman pääkaupungin tärkeimmistä nähtävyyksistä.

Suositellaan, jos... haluat saada täyden kokemuksen Colosseumista, mutta sinulla ei ole paljon aikaa.


Täydellisin vaihtoehto

Colosseum, Palatine Hill ja Forum Romanum Opastettu kierros

Tutustu Colosseumiin, Forum Romanumiin ja Palatine-kukkulaan asiantuntijaoppaan johdolla.

Matkusta muinaiseen Roomaan ja koe täydellinen kokemus tällä opastetulla kierroksella paikoissa, jotka leimasivat valtakunnan historiaa ja nykypäivän sivilisaation kohtaloa.

.

Vieraile Rooman pääkaupungin ikonisimmissa paikoissa ja siinä, mikä lujitti imperiumia menneisyydessä. Tämä 3 tunnin kierros vie sinut matkalle menneisyyteen, ja voit tuntea itsesi gladiaattoriksi tai keisariksi.

Sinulla on koko ajan mukanasi ammattitaitoinen opas, joka kertoo sinulle faktat ja tapahtumat samassa paikassa, jossa ne tapahtuivat.

Suositellaan, jos... sinulla on vähän aikaa Roomassa ja haluat säästää aikaa, jolloin säästyt lippujen loppumiselta.Säästöpaketti

Tarjous: opastettu kierros Colosseumissa, Forum Romanumissa, Vatikaanin museoissa ja Sikstuksen kappelissa

Vieraile Vatikaanissa ja Colosseumissa yhdellä kiertoajelulla ja unohda jonot.

Matkusta muinaiseen Roomaan ja koe täydellinen kokemus tällä opastetulla kierroksella paikoissa, jotka leimasivat valtakunnan historiaa ja nykypäivän sivilisaation kohtaloa.

.

Uppoudu muinaisen Rooman ja katolilaisuuden kiemuroihin. Vieraile peräti Vatikaanissa ja Colosseumilla yhdellä kiertoajelulla asiantuntevan oppaan johdolla. Kävele Rooman foorumilla ja Palatinuksen kukkulalla. Tutustu tarinoihin ja kuriositeetteihin, jotka muokkasivat kulkua ja vaikuttavat nykypäivän yhteiskuntaan.

Tämä kokopäivän opastettu kierros vie sinut Rooman tunnusomaisimpiin kohtiin, joten saat täydellisen ja yksityiskohtaisen kokemuksen ilman jonottamista tai odottelua.

Suositellaan, jos... sinulla on hyvin vähän aikaa tutustua kaupunkiin ja haluat maksimoida matkasuunnitelmasi jokaisen kohdan ilman, että joudut miettimään sisäänpääsymaksuja tai reittiä.

Opastettujen kierrosten vertailu

 • Colosseumin opastettu kierros, johon kuuluu pääsy Forum Romanumille ja areenalle
 • Alkaen 100 €
 • 3 tuntia
 • Colosseum (pääsy areenalle) + Forum Romanum
 • Oppaan kanssa
 • Varaa nyt
 • Colosseum, Palatine Hill ja Forum Romanum Opastettu kierros
 • Alkaen 40 €
 • 3 tuntia
 • Colosseum + Forum Romanum + Palatine-kukkula
 • Oppaan kanssa
 • Varaa nyt
 • Tarjous: opastettu kierros Colosseumissa, Forum Romanumissa, Vatikaanin museoissa ja Sikstuksen kappelissa
 • Alkaen 212 €
 • Puoli päivää
 • Vatikaanin museot + Sikstuksen kappeli + Colosseum + Forum Romanum + Palatinuksen kukkula
 • Oppaan kanssa
 • Varaa nyt

Miten valita paras opastettu kierros Colosseumiin?

Colosseumin julkisivun yksityiskohta| ©Adèle Beausoleil
Colosseumin julkisivun yksityiskohta| ©Adèle Beausoleil

Colosseumin parhaiden opastettujen kierrosten valitseminen ei ole helppoa, sillä löydät monia vaihtoehtoja kaikille budjeteille. Yleisesti ottaen tärkeintä on, että niihin sisältyy liput (näin vältyt yllätyksiltä, jotka liittyvät ylimääräiseen maksuun ovella ja jonottamiseen), ja voit valita niiden välillä , joihin sisältyy pääsy areenalle, tai niiden välillä, joihin sisältyy myös kiertoajelu Forum Romanumilla ja Palatinuksen kukkulalla

. Helloticketissä kaikki vaihtoehdot sisältävät liput, joihin on pääsy ilman jonotusta, ja budjetistasi riippuen voit valita eri vaihtoehtojen välillä. Lisäksi kaikissa on ilmainen peruutus, jos matkasi kärsii viime hetken muutoksista. Löydät ne kaikki täältä:

Colosseum, Forum ja Palatinus-kukkula: Varaa vierailu Colosseumille, Forumille ja Palatinus-kukkulalle

Kuinka kauan opastetut kierrokset Colosseumissa kestävät?

Colosseumin julkisivun yksityiskohta| ©Adèle Beausoleil
Colosseumin julkisivun yksityiskohta| ©Adèle Beausoleil

Opastetut kierrokset Colosseumilla ja Forumilla kestävät yleensä kolme tuntia. Ensin ajattelin, ettei tämä ole tarpeeksi pitkä aika, mutta tajusin, että jos Colosseumilla vierailee erikoistuneen oppaan kanssa, aika on kaksi kertaa pidempi kuin yksin. Colosseumiin on olemassa myös pikakierros, joka on vain puolitoista tuntia pitkä, jos aikaa ei ole niin paljon tai haluaa vain lyhyemmän kierroksen.

Myöhemmin vertaan kokemuksiani muiden pidemmillä kierroksilla olleiden matkailijoiden kokemuksiin, ja useimmat heistä olivat samaa mieltä: huomion kiinnittäminen koko ajaksi oli vaikeaa ja viimeiset selitykset olivat liian tiheitä.

Varaa vierailu Colosseumille, Forumille ja Palatinuksen kukkulalle

Vieraile Colosseumissa pienessä ryhmässä

Colosseumin sisätilojen yksityiskohdat| ©Unsplash
Colosseumin sisätilojen yksityiskohdat| ©Unsplash

Colosseumiin tutustumisella opastetulla kierroksella on monia etuja: opit sen historiasta, legendoista ja arkkitehtuurista. Lisäksi kierroksilla, joihin sisältyy myös pääsyliput ja opastettu vierailu Forum Romanumille ja Palatine-kukkulalle, kokemus on paljon täydellisempi. Jos kuitenkin haluat intiimimmän ja aidomman vierailun, suosittelen valitsemaan pienryhmäkierroksen.

Jos Colosseumin ja Foorumin yleisökierroksella on keskimäärin 25 henkeä, on olemassa myös muita tämän kaltaisia kierroksia, joihin mahtuu keskimäärin 16 henkeä. Voit harkita tätä vaihtoehtoa, jos matkustat suuren ryhmän kanssa, ja näin opas on käytännössä yksityinen sinulle.

Kierroksen jälkeen voin sanoa, että arvostin eniten sitä, että pääsimme tutustumaan Colosseumiin ilman jonottamista tai odottelua, 25 hengen ryhmässä ja pääsimme alueille, joita ei normaalisti näe yksittäisellä kierroksella yksin. Se on jotain, mitä rakastin tehdä Rooman vierailullani.

Anan matkavinkki

Jos haluat upean näkymän Forumille maksamatta sisäänpääsymaksua, mene Piazza del Campidogliolta.

.

Mitä kannattaa nähdä Colosseumilla ja Forum Romanumilla vieraillessa?

Näkymä Colosseumille ja Forum Romanumille| ©Unsplash
Näkymä Colosseumille ja Forum Romanumille| ©Unsplash

Tässä ovat kaikkien kierrosten tavanomaiset pysähdyspaikat, mutta jos valitset yksityisen opastetun kierroksen Colosseumiin ja Forum Romanumiin, voit poiketa vakioreitistä ja pyytää opasta räätälöimään sen omaan makuusi sopivaksi.

Rooman Colosseum

Tämä on kierroksen pääkohde, johon käytetään eniten aikaa. Useimmat meistä olivat nähneet Gladiaattorin ja tiesivät roomalaisessa amfiteatterissa järjestetyistä gladiaattori- ja eläintaisteluista, mutta mitä esimerkiksi minä en tiennyt ja mitä meille kerrottiin kierroksella, oli se, että myös meritaistelut esitettiin täällä uudelleen.

Oli hyvin mielenkiintoista kuvitella Colosseum eri kontekstissa ja nähdä, miten kaikki täällä järjestetyt näytökset olivat mahdollisia amfiteatterin tekniikan maksimaalisen hyödyntämisen ansiosta.

Palatinuksen kukkula

Lähellä Colosseumia ja Forumin vieressä sijaitseva kukkula on yksi kaupungin vanhimmista kohdista ja keskeisin Rooman seitsemästä kukkulasta. Muistan hyvin mielelläni, että tämä paikka valittiin kertomaan meille Romuluksen ja Remuksen tarina, sillä juuri täällä Romulus perusti kaupungin.

Jos et tiedä tarinaa tai olet unohtanut sen, suosittelen, ettet etsi mitään ennen vierailua ja kuuntelet oppaan selityksiä kuin sinulle kerrottaisiin tarina ensimmäistä kertaa. Vaikka valitsisit tavallisen ryhmäopastetun kierroksen Colosseumiin, vierailet myös tässä Foorumin osassa, sillä se kuuluu kierrokseen.

Forum Romanum

Palatinuksen kukkulan nähtyämme siirryimme Forum Romanumille; se oli yksi niistä osista, joita odotin eniten, koska yksilöllisen kierroksen aikana ei ole saatavilla tietoa, jonka avulla voisi paremmin ymmärtää näkemäänsä. Todennäköisesti opastetulla kierroksella Forum Romanumilla, Palatinuksen kukkulalla ja Colosseumilla sinulla on enemmän aikaa esittää kysymyksiä oppaalle, mutta he ovat kaikki hyvin ammattitaitoisia ja yrittävät vastata kysymyksiisi vierailun aikana.

Näytettyään meille Foorumin eri osat (Saturnuksen, Venuksen, Vestan jne. temppelit) hän selitti meille, millaisia toimintoja ja seremonioita täällä järjestettiin. Tiesimme kaikki, että tämä enklaavi oli roomalaisen yhteiskuntaelämän keskus, mutta luulen, että selitysten jälkeen ymmärsimme todella miksi.

.

Varaa vierailu Colosseumille, Forumille ja Palatinuksen kukkulalle

Järjestä opastettu kierros Colosseumiin Roomassa

Colosseumin sisällä| ©Unsplash
Colosseumin sisällä| ©Unsplash

Oletko jo varannut vierailun Colosseumiin? No, tässä on muutamia suosituksia, jotka sinun on hyvä tietää, jotta siellä ollessasi ei tule takaiskuja, jotka pilaavat vierailusi yhdessä Rooman kaupungin tärkeimmistä monumenteista.

Mitä ottaa mukaan

Kun pakkaat reppuasi, älä unohda kuponkia, jonka saat sähköpostitse, kun varaat kierroksen (liput saat oppaalta); jos et pysty tulostamaan sitä, älä huoli, sillä sähköpostin näyttäminen tai tietojesi antaminen riittää. Colosseumilla ja erityisesti Forumilla on erittäin kuuma, joten ota mukaan vettä, hattu, aurinkovoidetta ja viileitä vaatteita, jos on kesä. Vaikka opastetut kierrokset eivät yleensä ole pitkiä, ota mukaasi jotain syötävää, sillä ruoka ei yleensä sisälly kierroksiin tällä alueella.

Miten pääset tapaamispaikalle

Kohtaamispaikka on lähes aina Colosseumin lähellä, ja opas kertoo, miten löydät sen, jotta et voi eksyä. Pääset Colosseumille Rooman keskustasta metrolinjalla B Colosseon pysäkille (helpoin vaihtoehto), busseilla C3, 60, 81, 85, 87, 175, 628 tai raitiovaunulla numero 3. Jos asut Rooman keskustassa, voit myös kävellä sinne; vaikka Colosseum ei olekaan keskustassa, sinne pääsee kävellen.

Ruokailu alueella

Jos päätät Colosseumin ja Foorumin kierroksen lounas- tai illallisaikaan, on parasta pysytellä poissa alueelta, jotta vältät väkijoukkoja ja ylikuumentunutta ruokaa (mikä on synti, kun ottaa huomioon pizzat ja pastat, joita Roomassa voi saada), mutta opastetulla kierroksella sinulla on mahdollisuus pyytää opasta suosittelemaan läheistä paikkaa, joka ei ole liian turistinen ja jossa voit syödä autenttisemman aterian.

Colosseum-kierrokset lasten kanssa

Jos aiot vierailla Colosseumilla lasten kanssa, yksityinen opastettu kierros Colosseumilla ja Forumilla voi olla hyvä vaihtoehto, sillä jos ryhmässä on lapsia, opas esittelee usein lapsia kiinnostavia anekdootteja ja mukauttaa osan puheesta heitä varten. Löydät kuitenkin myös kierroksia, jotka on mukautettu täysin lapsille, ja ne voivat olla hyvä vaihtoehto herättää heidän kiinnostuksensa paikan historiaa kohtaan.

Erityisvaihtoehdot

Jos matkustat liikuntarajoitteisen henkilön kanssa, varmista, että valitsemasi opastettu kierros on mukautettu tälle ryhmälle. Colosseumilla on useita pyörätuoleja vierailijoiden käytettävissä.

Varaa yökierros Colosseumiin ja maanalaisiin tiloihin

Käytännön vinkkejä opastettuja kierroksia varten

Näkymä Colosseumille ja Forumille Campidogliosta käsin| ©Unsplash
Näkymä Colosseumille ja Forumille Campidogliosta käsin| ©Unsplash

Kuvat

Tärkein vinkki, jonka annan sinulle, on hyödyllinen kaikilla opastetuilla kierroksilla Roomassa. Jos rakastat valokuvausta, Roomassa on satoja paikkoja, jotka ihastuttavat sinua, mutta älä yritä ottaa liikaa kuvia opastetun kierroksen aikana.

Sinulla on runsaasti aikaa ottaa kuvia Colosseumista ulkopuolelta. Nauti vierailun aikana selityksistä ja anna ympäristön vietellä itsesi. Vastapainoksi tässä on pari paikkaa, joista voit ottaa vaikuttavia kuvia näistä kahdesta monumentista:

 • Piazza del Campidogliolta ja Capitoliumin museoilta avautuva näkymä Foorumille on upea, eikä sinun tarvitse maksaa pääsymaksua, kuten muilta kaupungin näköalapaikoilta.
 • Via del Colosseon ja Via Nicola Salvin katujen välissä on korkea kohta, josta voit ottaa upean kuvan Colosseumista. Suosittelen myös, että vaikka amfiteatteri ei näyttäisikään "kokonaisena" kuvassa, kokeile eri vuorokaudenaikoina sitä ympäröivältä aukiolta.

Varo kuumuutta

Minun on myös toistettava teille, että olkaa varovaisia korkeiden lämpötilojen kanssa. Kannattaa muistaa, että Forum on esplanadi, jossa ei ole varjoa, ja että vierailun aikana kuumuus voi olla hyvin kovaa. Ottakaa runsaasti vettä nesteyttääksenne itsenne ja suojautukaa auringolta.

Mitä tehdä reppujen ja matkatavaroiden kanssa?

Huomaa lopuksi, että Colosseumiin ei pääse suurten rinkkojen tai matkatavaroiden kanssa, joten vältä osallistumista tälle opastetulle kierrokselle päivää ennen lentokentälle lähtöäsi tai heti saapuessasi pysähtymättä hotellissasi.

Muut opastetut kierrokset, joista saatat olla kiinnostunut

Vatikaanin museot| ©Ana Rey
Vatikaanin museot| ©Ana Rey

Vatikaanin museot ovat Colosseumin ohella Rooman tunnusomaisin paikka, ja niillä on niin paljon tarjottavaa, että niihin kannattaa tutustua jonkun kanssa, joka osaa kertoa niiden historiasta viihdyttävästi. Voit tutustua tähän artikkeliin, jonka kirjoitin Parhaat Vatikaanin opastetut kierrokset.

En unohtaisi Galleria Borghesea, joka on yksi kaupungin upeimmista paikoista ja jää usein turisteilta huomaamatta. Jätän teille tänne oppaan Borghese Gardens ja GalleriaKierrokset&Liput tutustuttavaksi.

Jos haluat kattavampia kaupunkikierroksia, suosittelen sinua lukemaan Parhaat Rooman kierrokset. Olen varma, että löydät makusi mukaisen, sillä kaupungin kierrosten ja opastettujen vierailujen valikoima on loputon!

Varaa vierailu Colosseumille, Forumille ja Palatinuksen kukkulalle