Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

Colosseumin kierrokset

Colosseum on ulkoapäin yllättävä, mutta sisältä se on melkoinen spektaakkeli. Erikoistuneen oppaan kanssa vierailu kohottaa kokemusta ja vie sinut ajassa taaksepäin tutustumaan muinaisen Rooman gladiaattorien maailmaan.

Ana Caballero

Ana Caballero

5 minuuttia luettu

Colosseumin kierrokset

Colosseum Roomassa | © Jametlene Reskp

Roomassa on monia paikkoja, jotka jättävät sinut sanattomaksi jo pelkällä katselulla, mutta Colosseum voittaa matkailijan sydämesi ja sielusi. Kerron sinulle kaikki yksityiskohdat, jotta vierailusi maailman kuuluisimpaan amfiteatteriin olisi lyömätön.

Miten valita paras opastettu kierros Colosseumiin?

Parhaiden opastettujen kierrosten valitseminen Colosseumiin ei ole helppoa, sillä löydät monia vaihtoehtoja kaikille budjeteille. Yleisesti ottaen tärkeintä on, että ne sisältävät liput (näin vältyt yllätyksiltä, jotka liittyvät ylimääräiseen maksuun ovella ja jonottamiseen), ja voit valita joko liput , joilla on pääsy areenalle, tai liput, joihin sisältyy myös kiertoajelu Forum Romanumilla ja Palatinuksen kukkulalla

. Helloticketissä kaikki vaihtoehdot sisältävät liput, joilla on pääsy areenalle ja joihin ei tarvitse jonottaa, ja budjetistasi riippuen voit valita eri vaihtoehtojen välillä. Lisäksi kaikissa niissä on ilmainen peruutusmahdollisuus, jos matkasi kärsii viime hetken muutoksista. Löydät ne kaikki täältä:

Varaa kiertoajelu Colosseumille, Forumille ja Palatinuksen kukkulalle

Kuinka kauan opastetut kierrokset Colosseumissa kestävät?

Colosseumin julkisivun yksityiskohta| ©Adèle Beausoleil
Colosseumin julkisivun yksityiskohta| ©Adèle Beausoleil

Opastetut kierrokset Colosseumilla ja Forumilla kestävät yleensä kolme tuntia. Ensin ajattelin, että tämä ei ole tarpeeksi pitkä aika, mutta huomasin, että kun vierailet kohteessa oppaan kanssa, aika on kaksi kertaa pidempi kuin jos tutustuisit kohteeseen yksin. Colosseumiin on myös pikakierros, joka kestää vain puolitoista tuntia, jos sinulla ei ole niin paljon aikaa tai haluat vain lyhyemmän kierroksen.

Myöhemmin vertaan kokemuksiani muihin matkustajiin, jotka tekivät pidempiä kierroksia, ja useimmat heistä olivat samaa mieltä samasta asiasta: oli vaikeaa pitää huomio koko ajan ja viimeiset selitykset olivat liian tiheitä.

Varaa vierailu Colosseumille, Forumille ja Palatinuksen kukkulalle

Vieraile Colosseumissa pienessä ryhmässä

Colosseumin sisätilojen yksityiskohdat| ©Unsplash
Colosseumin sisätilojen yksityiskohdat| ©Unsplash

Opastetulla kierroksella Colosseumissa on monia etuja: tutustut sen historiaan, legendoihin ja arkkitehtuuriin perusteellisesti. Kun retkiin sisältyy myös pääsyliput ja opastettu vierailu Forum Romanumille ja Palatinuksen kukkulalle, kokemus on paljon täydellisempi. Mutta jos haluat intiimimmän ja aidomman vierailun, suosittelen valitsemaan pienryhmämatkan.

Vaikka Colosseumin ja Forumin yleisökierroksella on keskimäärin 25 henkilöä, on olemassa myös muita kierroksia, kuten tämä, joihin mahtuu keskimäärin 16 henkilöä. Voit harkita tätä vaihtoehtoa, jos matkustat suuren ryhmän kanssa, ja näin opas on käytännössä yksityinen.

Kun kiertoajelu oli ohi, voin sanoa, että arvostin eniten sitä, että pääsimme tutustumaan Colosseumiin ilman jonottamista, 25 hengen ryhmässä ja pääsimme alueille, joita ei yleensä näe yksin tehdyllä kiertoajelulla. Tämä on jotain, mitä rakastin tehdä Rooman vierailullani.

Anan matkavinkki

Jos haluat henkeäsalpaavan näkymän Forumille maksamatta sisäänpääsymaksua, mene Piazza del Campidogliolta.

.

Mitä näet Colosseumilla ja Forum Romanumilla vieraillessasi?

Näkymä Colosseumille ja Forum Romanumille| ©Unsplash
Näkymä Colosseumille ja Forum Romanumille| ©Unsplash

Tässä ovat kaikkien kierrosten tavanomaiset pysähdyspaikat, mutta jos valitset yksityisen opastetun kierroksen Colosseumille ja Forum Romanumille, voit poiketa vakioreitistä ja pyytää opasta räätälöimään sen omaan makuusi sopivaksi.

Rooman Colosseum

Tämä on kierroksen pääkohde, jossa vietetään eniten aikaa. Useimmat meistä olivat nähneet Gladiaattorin ja tiesivät roomalaisessa amfiteatterissa järjestetyistä gladiaattori- ja eläintaisteluista, mutta esimerkiksi minä en tiennyt, ja meille kerrottiin vierailun aikana, että täällä esitettiin myös meritaisteluja.

Oli hyvin mielenkiintoista kuvitella Colosseum eri kontekstissa ja nähdä, miten kaikki täällä järjestetyt esitykset olivat mahdollisia amfiteatterin tekniikan maksimaalisen hyödyntämisen ansiosta.

Palatine Hill

Se sijaitsee lähellä Colosseumia ja Forumin vieressä, ja se on yksi kaupungin vanhimmista paikoista ja keskeisin Rooman kaupungin seitsemästä kukkulasta. Muistan hyvin mielelläni, että he valitsivat tämän paikan kertoakseen meille Romuluksen ja Remuksen tarinan, sillä juuri tässä kohdassa Romulus perusti kaupungin.

Jos et tunne tarinaa tai olet unohtanut sen, suosittelen, ettet etsi mitään ennen vierailua ja kuuntelet oppaan selityksiä aivan kuin sinulle kerrottaisiin tarina ensimmäistä kertaa. Vaikka valitsisit tavallisen opastetun ryhmäkierroksen Colosseumiin, vierailet myös tässä osassa Foorumia, sillä se kuuluu ohjelmaan.

Forum Romanum

Palatinuksen kukkulan nähtyämme jatkoimme kiertoajelulle Forum Romanumille; se oli yksi niistä osista, joita odotin eniten, koska yksittäisen kiertoajelun aikana ei ole saatavilla tietoa, jonka avulla voisimme ymmärtää paremmin, mitä näemme. Todennäköisesti opastetulla kierroksella Forum Romanumilla, Palatine-kukkulalla ja Colosseumilla sinulla on enemmän aikaa esittää kysymyksiä oppaalle, mutta he ovat kaikki hyvin ammattitaitoisia ja yrittävät vastata kysymyksiisi vierailun aikana.

Näytettyään meille foorumin eri osat (Saturnuksen, Venuksen, Vestan jne. temppelit) hän selitti meille, millaisia toimintoja ja seremonioita täällä järjestettiin. Tiesimme kaikki, että tämä erillisalue oli roomalaisen yhteiskuntaelämän keskus, mutta luulen, että selitysten jälkeen ymmärsimme todella miksi.

Varaa vierailu Colosseumille, Forumille ja Palatinuksen kukkulalle

Järjestä opastettu kierros Rooman Colosseumiin

Colosseumin sisällä| ©Unsplash
Colosseumin sisällä| ©Unsplash

Oletko jo varannut matkasi Colosseumiin? Seuraavassa on muutamia suosituksia, jotka sinun tulisi tietää, jotta sinne päästyäsi ei ole mitään takaiskuja, jotka voisivat pilata vierailusi yhdessä Rooman kaupungin tärkeimmistä monumenteista.

Mitä ottaa mukaan

Kun pakkaat reppuasi, älä unohda kuponkia, jonka saat sähköpostitse, kun varaat kierroksen (opas antaa sinulle liput); jos et pysty tulostamaan sitä, älä huoli, sillä sähköpostin näyttäminen tai tietojen antaminen riittää. Colosseumilla ja erityisesti Forumilla on erittäin kuuma, joten ota mukaan vettä, hattu, aurinkovoidetta ja viileitä vaatteita, jos on kesä. Vaikka opastetut kierrokset eivät yleensä ole pitkiä, ota mukaasi jotain syötävää, sillä ruoka ei yleensä sisälly tämän alueen kierroksiin.

Miten pääset tapaamispaikalle

Kokoontumispaikka on lähes aina Colosseumin lähellä, ja opas kertoo, miten löydät sen, joten et voi olla huomaamatta sitä. Pääset Colosseumille Rooman keskustasta metrolinjalla B Colosseon pysäkille (helpoin vaihtoehto), busseilla C3, 60, 81, 85, 87, 175, 628 tai raitiovaunulla numero 3. Jos asut Rooman keskustassa, voit myös kävellä sinne; vaikka Colosseum ei olekaan keskustassa, sinne pääsee kävellen.

Syöminen alueella

Jos Colosseumin ja Foorumin kiertoajelu päättyy lounasaikaan tai illalliselle, on parasta pysyä poissa alueelta, jotta vältät väkijoukkoja ja ylikuumentunutta ruokaa (mikä on synti, kun ottaa huomioon Roomassa tarjolla olevat pizzat ja pastat), mutta opastetulla kiertoajelulla sinulla on mahdollisuus pyytää opasta suosittelemaan läheistä, ei liian turistista paikkaa, jossa voit syödä autenttisemman aterian.

Colosseumin retket lasten kanssa

Jos aiot vierailla Colosseumilla lasten kanssa, yksityinen opastettu kierros Colosseumilla ja Forumilla voi olla hyvä vaihtoehto, sillä jos ryhmässä on lapsia, he usein esittelevät lapsia kiinnostavia anekdootteja ja mukauttavat osan puheesta heitä varten. Joka tapauksessa löydät myös kierroksia, jotka on täysin sovitettu lapsille, ja ne voivat olla hyvä vaihtoehto herättää heidän kiinnostuksensa paikan historiaa kohtaan.

Erityisvaihtoehdot

Jos matkustat liikuntarajoitteisen henkilön kanssa, varmista, että valitsemasi opastettu kierros on mukautettu tälle ryhmälle. Colosseumissa on useita pyörätuoleja vierailijoiden käytettävissä.

Varaa yökierros Colosseumiin ja maanalaisiin tiloihin

Käytännön vinkkejä opastettuja kierroksia varten

Näkymä Colosseumille ja Forumille Campidogliosta käsin| ©Unsplash
Näkymä Colosseumille ja Forumille Campidogliosta käsin| ©Unsplash

Kuvat

Tärkein vinkki, jonka aion antaa sinulle, koskee kaikkia opastettuja kierroksia Roomassa. Jos rakastat valokuvausta, Roomassa on satoja paikkoja, jotka ilahduttavat sinua, mutta älä yritä ottaa liikaa kuvia opastetun kierroksen aikana.

Sinulla on runsaasti aikaa ottaa kuvia Colosseumista ulkopuolelta. Nauti vierailun aikana selityksistä ja anna ympäristön vietellä itsesi. Vastineeksi tässä on pari paikkaa, joista voit ottaa vaikuttavia kuvia näistä kahdesta monumentista:

  • Piazza del Campidoglion aukiolta ja Capitoliumin museoilta avautuva näkymä Forumille on upea, eikä sinun tarvitse maksaa pääsymaksua kuten muilta kaupungin näköalapaikoilta.
  • Via del Colosseon ja Via Nicola Salvin katujen välissä on korkea kohta, josta voit ottaa upean valokuvan Colosseumista. Suosittelen myös, että vaikka amfiteatteri ei näkyisikään kuvassa "kokonaisena", kokeile sitä eri vuorokaudenaikoina sitä ympäröivältä aukiolta.

Varo kuumuutta

Minun on myös toistettava, että korkeiden lämpötilojen kanssa on oltava varovainen. Kannattaa muistaa, että Forum on esplanadi, jossa ei ole varjoa ja että vierailun aikana kuumuus voi olla hyvin kovaa. Juo runsaasti vettä, jotta voit nesteyttää itsesi ja suojautua auringolta.

Mitä tehdä reppujen ja matkatavaroiden kanssa?

Muista myös, että Colosseumiin ei pääse sisään suurilla repuilla tai matkatavaroilla, joten vältä tätä opastettua kierrosta päivää ennen lentokentälle lähtöäsi tai heti saapuessasi käymättä hotellissasi.

Muut opastetut kierrokset, joista saatat olla kiinnostunut

Vatikaanin museot ovat Colosseumin ohella Rooman tunnetuin nähtävyys, ja niillä on niin paljon tarjottavaa, että niihin kannattaa tutustua jonkun kanssa, joka osaa kertoa niiden historiasta viihdyttävästi. Voit tutustua tähän artikkeliin, jonka kirjoitin Parhaat Vatikaanin opastetut kierrokset.

En unohtaisi Galleria Borghesea, joka on yksi kaupungin upeimmista paikoista ja jää usein turisteilta huomaamatta. Jätän teille tähän oppaan Borghese Gardens ja GalleriaKierrokset&Liput jotta voit tutustua siihen.

Jos haluatte täydellisempiä kaupunkikierroksia, suosittelen, että luette seuraavaa Parhaat Rooman kierrokset. Olen varma, että löydät varmasti juuri sinun makuusi sopivan retken, sillä kaupungin kierrosten ja opastettujen vierailujen valikoima on loputon!

Varaa vierailu Colosseumiin, Forumiin ja Palatinuksen kukkulalle