Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

RoomanColosseuminLiput: Kuinka ostaa, mitä ne sisältävät, kuinka paljon ne maksavat, jne...

Jos Rooman Colosseum on upea ulkoapäin, sen sisätilat eivät jätä ketään välinpitämättömäksi. Haluatko tietää, miten voit vierailla siellä ilman tuntikausien jonotusta ovella? Lue lisää!

Ana Caballero

Ana Caballero

11 minuuttia luettu

RoomanColosseuminLiput: Kuinka ostaa, mitä ne sisältävät, kuinka paljon ne maksavat, jne...

Colosseum Roomassa | © Yoal Desurmont

Colosseum on Rooman sydän. Kun näet sen, matkustajan sielu kutistuu hieman. Olet nähnyt sen valokuvissa, elokuvissa... mutta kun katsot ylös ja näet sen livenä, huomaat, että olet vihdoin saapunut Roomaan.

Paras vaihtoehto

Colosseum, opastettu kierros areenalla ja Forum Romanum, Palatine -kukkula

Colosseum ja Forum Romanum: liput ja opastettu kierros

Täydellinen, jos haluat tutustua antiikin Rooman parhaimpiin nähtävyyksiin paikallisen oppaan johdolla. Liput sisältyvät hintaan, ja voit ohittaa jonon Colosseumille ja Forumille.

Kesto: 3 hours

Kierros kestää 3 tuntia, sitä johtaa ammattitaitoinen opas ja se on saatavilla englanniksi. Pääset tutustumaan maailmankuuluun Colosseumiin, maailman tunnetuimpaan amfiteatteriin. Vakuutan teille, että riippumatta siitä, kuinka monta kertaa näette sen ulkopuolelta ja kuvaatte sen julkisivua, sen sisätilat ovat, jos mahdollista, paljon yllättävämpiä. Itse asiassa ensimmäinen ajatukseni sisään tullessani oli, mutta emme olleet nähneet mitään!

Forum Romanum oli antiikin Rooman keskusta-alue (samanlainen kuin nykyisten kaupunkien keskusaukiot). Se on valtava esplanadi, jonka arkeologiset jäännökset tekevät vaikutuksen, jos onnistut nauttimaan niistä kuumien tuntien ulkopuolella.

Foorumin vieressä on Palatinuksen kukkula, joka on Rooman seitsemästä kukkulasta keskeisin ja yksi kaupungin vanhimmista osista. Kävely sen ympäristössä on epäilemättä matka ajassa taaksepäin.

Miksi valita tämä kierros: Tämä on halvin vaihtoehto tutustua Colosseumin ja Forum Romanumin sisätiloihin englanninkielisen oppaan johdolla.

Suositellaan, jos... haluat päästä Colosseumin sisätiloihin ja vierailla Forum Romanumilla oppaan johdolla jonottamatta ikuisuuksia ja kuluttamatta liikaa rahaa.


Säästöpaketti

Rooma Combo: Vatikaanin opastettu kierros sekä Colosseum-liput

Pääsyliput Colosseumiin ja Vatikaaniin opastetulla kierroksella.

Rooman parhaat puolet yhdessä päivässä parhaaseen mahdolliseen hintaan. Sisäänpääsyliput sisältyvät hintaan, ja voit ohittaa jonot sekä Vatikaanissa että Colosseumissa.

Roomasta ei voi lähteä käymättä Colosseumilla ja Vatikaanissa. Kun sinulla on mahdollisuus tehdä molemmat vierailut erittäin edulliseen hintaan ja asiantuntevan oppaan johdolla, se on paras vaihtoehto, jotta matkabudjettisi ei rikkoontuisi.

Tällä vaihtoehdolla pääset sekä Vatikaaniin että Colosseumiin jonoja ohittaen (liput sisältyvät hintaan), ja opas seuraa sinua molemmissa paikoissa selittäen anekdootteja ja tarinoita, jotka sinun on hyvä tietää. Sikstuksen kappeli, upeat Vatikaanin museot ja antiikin Rooma jättävät sinut sanattomaksi.

Tämän päivän nähtävyyksien katselun jälkeen sinulla on mahdollisuus jatkaa Rooman kiertelyä omaan tahtiisi ja nauttia mielenrauhasta, joka tulee siitä, että olet nähnyt olennaiset asiat sisältäpäin.

Miksi valita tämä retki: Tämä on kattavin vaihtoehto nähdä Rooman parhaat puolet yhdessä päivässä erittäin edulliseen hintaan.

Suositellaan, jos... tiedät, ettet halua lähteä Roomasta näkemättä olennaisia asioita erikoistuneen oppaan johdolla.Miten varata lippuja Colosseumiin

Colosseumin sisätilat| ©Unsplash
Colosseumin sisätilat| ©Unsplash

Kuten lähes kaikkien Rooman vierailujen kohdalla, liput kannattaa varata etukäteen verkossa. Helloticketsin kaltaisilta verkkosivustoilta löydät parhaan hinnan sekä pääsylippuihin että opastettuihin kierroksiin, ja sinulla on myös oikeus maksuttomaan peruutukseen, jos matkasi aikana ilmenee odottamattomia tilanteita.

Muista, että roomalaiseen Colosseumiin mahtuu jopa 3000 ihmistä, ja jonot lipunmyyntipisteessä voivat kestää tunteja. Lippujen varaaminen Colosseumiin etukäteen on ensimmäinen vinkki, joka koskee kaikkia kaupunkivierailuja.

Ja mikä parasta, ostamalla liput Colosseumille pääset myös Forum Romanumille ja Palatinuksen kukkulalle. Muista, että voit myös täydentää vierailuasi lisäämällä opastetun kierroksen lippuihisi tai ottamalla ääniopastuksen (minulle opastettu kierros on aina suositeltavin vaihtoehto).

Jos mietit, paljonko liput tai kierrokset maksavat, kerron myöhemmin tarkemmin, mutta aikuisten liput maksavat noin 18 euroa ja opastetut kierrokset yleensä enintään 40 euroa riippuen siitä, varaatko ne sesonkiaikana, haluatko pikakierroksen vai täydellisemmän kierroksen, joka vie sinut myös Foorumin ympärille, jne.

Varaa liput Colosseumiin

Liput, joihin sisältyy opastettuja kierroksia Colosseumissa: onko se sen arvoista?

Ehdottomasti kyllä. Colosseumin mitat, sen säilyttämien yksityiskohtien määrä, sen tarinat ja anekdootit antiikin Rooman ajalta ja tietysti kävelyretki Forum Romanumilla eivät ole samanlaisia asiantuntijaoppaan kanssa.

Opastetulla kierroksella Colosseumissa saat kaiken irti ajasta: tiedät, mistä ja mitä etsiä, ymmärrät näkemäsi ja palaat kotiin monien muistojen kera. Jos aiot nähdä Colosseumin kerran elämässäsi, tee se oppaan kanssa.

Yksi Colosseumiin oppaan kanssa tutustumisen suurista eduista on se, että sen lisäksi, että saat paljon enemmän irti itse monumentista, koska kävijöiden kierrosten kysyntä on suurta, monet aikataulut ovat saatavilla englanniksi, joten sinun ei tarvitse huolehtia kierroksen tekemisestä englanniksi.

Toisaalta, riippuen siitä, kuinka paljon aikaa sinulla on käytettävissäsi (tai kuinka paljon aikaa haluat käyttää), voit valita täysimittaisten kierrosten välillä, jotka vievät sinut ympäri Palatinuksen kukkulaa ja Forum Romanumia, tai pikakierrosten välillä, jotka näyttävät sinulle vain amfiteatterin sisätilat.

Kaikista Colosseumilla tarjottavista opastetuista kierroksista voit myös valita joko ne, jotka sisältävät vierailun areenalle ja gladiaattoreiden portille, tai ne, jotka rajoittuvat amfiteatterin kiertämiseen katsomosta käsin. Kuten huomaatte, vaihtoehtoja, budjetteja ja makuja löytyy kaikille, joten ei ole mitään tekosyytä olla osallistumatta opastetulle kierrokselle - ette tule katumaan!

Varaa opastettu kierros Colosseumissa

Miten ostaa lippuja Forum Romanumiin

Pääsy Forum Romanumille sisältyy Colosseumin sisäänpääsyyn ja lähes kaikkiin sen opastettuihin kierroksiin. Vaikka kyseessä on maksullinen alue, sinun ei siis tarvitse maksaa ylimääräistä maksua tai ostaa erillistä lippua.

Jos päätät osallistua opastetulle kierrokselle, opas seuraa sinua koko matkan ajan Colosseumilla, Forum Romanumilla ja Palatine-kukkulalla. Jos haluat tutustua Colosseumiin ja Forum Romanumiin omatoimisesti, voit käydä Colosseumissa ja Forum Romanumissa eri päivinä.

Varaa vierailusi Forum Romanumiin

Hanki yhdistetyt liput Colosseumiin ja Vatikaaniin

Kyllä, luit oikein. Voit säästää aikaa ja rahaa hankkimalla liput Colosseumiin ja Vatikaaniin yhdessä. Molempia ei kannata jättää väliin Rooman-matkallasi, joten suosittelen hankkimaan liput, joilla pääset molempiin nähtävyyksiin.

Vierailun aikana sinua seuraa koko ajan asiantunteva opas, ja sinulla on myös etuoikeutettu pääsy, joten voit ohittaa Vatikaanin ja Colosseumin jonot.

Omasta mielestäni on erittäin hyvä idea tehdä molemmat vierailut yhdessä päivässä ja jättää loput päivät Roomaan nauttimaan sen gastronomiasta, ikuisista kävelyistä sen kapeilla kaduilla, öistä Trasteveressä....

Varaa liput Colosseumiin

Vieraile Colosseum-areenalla

Jos suunnittelet vierailua Colosseumiin, sinun on hyvä tietää, että voit laskeutua amfiteatterin omalle areenalle, jolloin saat ainutlaatuisen näkymän sen katsomoihin ja paljon yksityiskohtaisemman näkymän sen tunneleihin ja maanalaisiin gallerioihin.

Tämä osa vierailusta on mielestäni mielenkiintoisin: tunnet itsesi todelliseksi gladiaattoriksi ja saat kokemuksen valmiiksi vierailemalla ainutlaatuisessa osassa, johon kaikilla ei ole pääsyä (kapasiteetti on rajoitetumpi, ja voit vierailla siellä vain osana opastettua kierrosta asiantuntijaoppaan johdolla). Jos haluat lisätietoja, voit lukea artikkelini vierailusta areenalla ja Colosseumin maanalaisessa kerroksessa.

Varaa opastettu kierros Colosseumissa

Paljonko Colosseumiin pääseminen todella maksaa?

Voit ostaa yksittäisen lipun 17 eurolla lippukassasta, mutta joudut odottamaan pitkissä jonoissa auringonpaisteessa. On parasta ostaa liput netistä etukäteen, jotta saat Coliseum-liput hyvään hintaan.

Noin tunnin kestävä Colosseumin pikakierros maksaa noin 40 euroa, ja hieman suuremmalla hinnalla (46 euroa) saat täyden pääsyn opastetulle kierrokselle Forum Romanumille ja Palatine-kukkulalle.

Varaa liput Colosseumiin

Onko Colosseumiin pääsyyn alennuksia?

Näkymä Colosseum-areenalle katsomosta käsin| ©Unsplash
Näkymä Colosseum-areenalle katsomosta käsin| ©Unsplash

Colosseumiin ei ole tarjolla alennuskuponkeja tai ilmaisia lippuja, mutta opettajille, lapsille, taideopiskelijoille ja vammaisille on tarjolla alennettuja hintoja.

Jos haluat lisätietoja siitä, mitä voit nähdä ilmaiseksi tai miten saat halpoja lippuja Colosseumiin, klikkaa tästä.

Varaa liput Colosseumiin

Colosseumin aukioloajat ja -päivät

Via del Fori Imperiali| ©Unsplash
Via del Fori Imperiali| ©Unsplash

Colosseum on avoinna ympäri vuoden joulua ja uudenvuodenpäivää lukuun ottamatta. Vaikka aukeamis- ja sulkeutumisaika on aina sama, huomioithan, että viimeinen sisäänpääsy tapahtuu tuntia ennen sulkemisaikaa.

Suosittelen, että jos olet päättänyt ostaa lippusi lipputoimistosta, nouse (hyvin) aikaisin. Voit tarkistaa Colosseumin aukioloajat täältä.

Turistien tulvan hallitsemiseksi on valittava sisäänpääsyaika riippumatta siitä, ostatko liput etukäteen vai et. Viimeinen sisäänpääsy on tuntia ennen sulkemisaikaa, ja sinun on oltava etuoikeutetussa lipunmyyntipisteessä (ei jonoja) 30 minuuttia ennen valittua aikaa.

Colosseumiin pääseevasta 15 minuuttia valitsemasi ajan jälkeen. Sisällä ollessasi sinulla ei ole aikarajoitusta muistomerkin aukioloaikojen ulkopuolella.

Varaa liput Colosseumiin

Hanki liput Colosseumiin Roma Passilla

Colosseumin takaosa| ©Unsplash
Colosseumin takaosa| ©Unsplash

Roomassa on niin paljon nähtävää ja tehtävää, että jos aiot viipyä kaupungissa pidemmän aikaa, olet luultavasti jo harkinnut Roma Passin kaltaisen passin hankkimista, joka säästää aikaa ja rahaa käydessäsi merkittävimmissä monumenteissa.

Roma Pass sisältää ilmaisen sisäänpääsyn Colosseumiin ääniopastuksella, ja sen avulla voit välttää jonot. Voit myös vierailla Pietarinkirkossa ja muissa museoissa etuoikeutetulla sisäänpääsyllä ja ääniopastuksella 20 prosentin alennuksella. Siihen sisältyy myös kuljetus Ciampinon tai Fiumicinon lentoasemalle ja lentoasemalta.

Voit ostaa sen 48 tai 72 tunniksi, ja sinä aikana voit käyttää kaikkia kaupungin liikennevälineitä ilmaiseksi. Sen lisäksi, että saat alennuksia tai etuoikeutetun pääsyn tiettyihin museoihin, voit tällä kortilla valita yhden tai kaksi haluamaasi museota, joihin sinulla on vapaa pääsy. Lue lisää siitä täältä: Rooma-passi ja muut passit.

Varaa liput Colosseumiin

Osta liput Colosseumiin lippukassasta

Colosseumin etuosan yksityiskohta| ©Unsplash
Colosseumin etuosan yksityiskohta| ©Unsplash

Jos päätät ostaa liput lipputoimistosta pa ikan päällä, suosittelen menemään ajoissa (jo ennen kuin lipputoimisto aukeaa klo 8.30) tai ostamaan liput Palatinuksen kukkulalla sijaitsevasta lipputoimistosta, jossa on yleensä vähemmän ihmisiä.

Jos päätät silti ostaa lippusi "vanhanaikaisella tavalla" eli lipputoimistosta, suosittelen, että otat mukaasi hatun tai lippalakin ja virvoitusjuoman tai vesipullon, sillä odotusaika on yleensä auringon alla (alueella on hyvin vähän varjoa).

Varaa liput Colosseumiin

Paras viikonpäivä ja kellonaika Colosseumille

Vanha kuva Colosseumista tänään| ©Unsplash
Vanha kuva Colosseumista tänään| ©Unsplash

Mitä tulee sisäänpääsyajan valintaan: vältä kuumia tunteja (jotka Roomassa ovat hyvin, hyvin kuumia tunteja). Colosseumilla on tietysti enemmän varjoa kuin Forum Romanumilla ja Palatinuksen kukkulalla; pidä tämä mielessä, jos aiot vierailla niissä samana päivänä.

Toinen vinkki, jonka voin antaa, on välttää juhlapyhiä ja viikonloppuja mahdollisimman paljon. Niillä on tapana olla tavallista enemmän väkeä, mikä voi heikentää kokemustasi, koska joudut "neuvottelemaan" kävelijöiden kanssa Forum Romanumilla.

Varaa liput Colosseumiin

Miten Colosseumiin pääsee

Bussi Colosseumin ohi| ©Neil
Bussi Colosseumin ohi| ©Neil

Colosseum on kävelymatkan päässä Rooman keskustasta, joten jos asutte keskeisellä alueella, suosittelen kävelyä; se on kaunis ja Rooma on kaupunki, johon kannattaa tutustua kävellen. Google kertoo, että Colosseumilta Trevin suihkulähteelle on noin 20 minuutin kävelymatka.

Joka tapauksessa voit ottaa taksin Piazza del Colosseo 1:lle, tai jos olet hieman kauempana keskustasta etkä halua kuluttaa liikaa rahaa, voit ottaa metrolinjan B Colosseon pysäkille tai käyttää busseja C3, 60, 81, 85, 87, 175, 628 tai raitiovaunua numero 3.

Colosseum on Rooman tunnusomaisin monumentti, joten sinne ei ole vaikea päästä, kysyitpä sitten julkisilla liikennevälineillä tai eksyit kävellen. Jos haluat järjestää vierailun Colosseumiin yksityiskohtaisesti, tässä on artikkelini siitä, miten Colosseumiin pääsee.

Varaa liput Colosseumiin

Kuinka kauan vierailu Colosseumissa kestää?

Colosseumin sivukuva| ©Den Harrson
Colosseumin sivukuva| ©Den Harrson

Vaikka olisi ihanteellista, että meillä olisi kaikki maailman aika käydä kaikissa Rooman monumenteissa, totuus on, että matkalle lähtiessämme katsomme lähes aina kelloa. Siksi on hyödyllistä tietää, että Colosseumin vierailun arvioitu kesto on noin 2-3 tuntia. Voit nähdä sen lyhyemmässä ajassa, mutta vähintään 1 pitkä tunti mennä ilman kiirettä.

Jos olet järjestämässä vierailuasi ja haluat suunnitella vierailusi ja säätää ajankäyttöäsi, suosittelen sinulle artikkeliani Colosseumin ja Forum Romanumin vierailun kestosta.

Varaa liput Colosseumiin

Missä syödä Colosseumin lähellä

Nauti Rooman maukkaasta pizzasta| ©nelson suarez
Nauti Rooman maukkaasta pizzasta| ©nelson suarez

Colosseumin sisällä ei ole ruokaa, mutta saatat löytää lähistöltä katukojuja, joissa voit syödä välipalaa.

Neuvon kuitenkin pitämään nälkääsi loitolla siihen asti, kunnes olet käynyt Colosseumilla ja Forum Romanumilla (jos aloitat aikaisin, se on mahdollista), ja etsi sitten ravintola kau empana alueesta, jotta säästät hinnassa ja voitat laadussa. Joka tapauksessa, älä huoli: olen laatinut tämän listan 5 parhaasta ruokapaikasta Colosseumin lähellä, jotta et lähde nälkäisenä.

Varaa liput Colosseumiin

Vieraile Colosseumissa lasten kanssa

Tutustu Colosseumin salaisuuksiin| ©Square Lab
Tutustu Colosseumin salaisuuksiin| ©Square Lab

Roomalainen amfiteatteri on loistava paikka vierailla lasten kanssa (muista, että alle 18-vuotiaat lapset pääsevät ilmaiseksi); erityisesti roomalaisista tarinoista pitävillä on hauskaa juosta käytävillä.

Muista ottaa mukaan runsaasti vettä ja nesteitä, jotta he saavat juotavaa, ja suojaa heidät auringolta hatuilla, aurinkolaseilla ja aurinkovoiteella. Perhematkan järjestämistä varten suosittelen lukemaan artikkelini Colosseumiin tutustumisesta lasten kanssa.

Varaa liput Colosseumiin

Virtuaalikierros Colosseumiin

Vanha kuva Colosseumista tänään| ©Unsplash
Vanha kuva Colosseumista tänään| ©Unsplash

Jos haluat tehdä matkastasi antiikin Roomaan sen amfiteatterin kautta vielä täydellisemmän, käytettävissä on virtuaalitodellisuuden sisäänpääsyvaihtoehto. Myös ilman jonoja ja useilla kielillä ja virtuaalitodellisuuslaseilla varustettu ääniopas on käytettävissäsi koko vierailun ajan. Se on ihanteellinen vaihtoehto, jos etsit erilaista kokemusta, joka vie sinut suoraan ensimmäiselle vuosisadalle poistumatta Colosseumin portailta.

Tämä opastettu kierros Colosseumiin on epäilemättä kaikkein omaperäisin ja informatiivisin (ja varmasti hyvä valinta, jos matkustat perheesi kanssa, sillä nuoremmat eivät halua jättää väliin mitään virtuaalitodellisuuden yksityiskohtia). Colosseum-kierroksen aikana käytät oppaan selostuksen lisäksi virtuaalitodellisuuslaseja, jotka esittävät Colosseumin portaat sellaisina kuin ne olivat antiikin Roomassa. Se on täysin upottava ja hyvin täydellinen kokemus.

Varaa liput Colosseumiin

Mitä ottaa mukaan Colosseumiin ja muita vinkkejä

Colosseumin ympärillä| ©Unsplash
Colosseumin ympärillä| ©Unsplash

Jos olet jo vakuuttunut siitä, että vierailu maailman kuuluisimmassa amfiteatterissa on ehdoton osa Rooman-matkaasi, sinun tarvitsee vain ottaa huomioon seuraavat seikat, jotta vierailustasi tulisi paljon mukavampi ja tarpeisiisi sopivampi.

Jätän nämä tiedot tähän, mutta jos haluat lisätietoja, voit tutustua opastukseeni, jossa annan vinkkejä Colosseumiin ja Forum Romanumiin tutustumisesta.

 • Voit mennä sisään pienen tai keskikokoisen repun kanssa, mutta sinun on kuljettava metallinpaljastimen läpi. Unohda retkeilyreput, tilaa vievät laukut tai matkalaukut ja vaunut; ne on jätettävä sisäänkäynnin lipputiskille lisämaksua vastaan.
 • Colosseum on esteetön liikuntarajoitteisille: ensimmäisessä kerroksessa on kolme pyörätuolia ja Colosseumin ja Forum Romanumin pääsisäänkäynneillä viisi pyörätuolia.
 • Kun huomaat tämän arkkitehtonisen muistomerkin valtavuuden, haluat ottaa tuhat ja yksi valokuvaa: suosittelen, että varaat siihen aikaa ennen tai jälkeen vierailun ja etsit hyvän perspektiivin ympäröivistä nurkista.
 • On tärkeää ottaa mukaan runsaasti vettä, aurinkovoidetta ja suojaa auringolta. Colosseumissa on monia aurinkoisia alueita, joissa on erittäin kuuma, ja korkea lämpötila voi pilata vierailun.
 • Jos haluat tutustua Colosseumiin perusteellisesti, voit vuokrata ääniopastimen, vuokrata virtuaalitodellisuuskierroksen tai, jos haluat TOP-tason opastettuja kierroksia, tutustu opastettuja kierroksia koskeviin tietoihin.
 • Jos haluat käyttää virallista audio- tai video-opasta, sinun on pyydettävä sitä lipunmyynnistä. Ensimmäinen kestää tunnin ja 10 minuuttia ja toinen 45 minuuttia. Audio-opas maksaa noin 5,50 euroa ja video-opas 6 euroa; molemmat palautetaan vierailun päätyttyä.

Anan matkustajan vinkki

Nouse mahdollisimman aikaisin, jotta pääset Colosseumiin, jossa on kohtuullisesti turisteja, ja saat nauttia rennommasta ja vähemmän kuumasta vierailusta.

Mitä sinun tulisi tietää ennen vierailua Colosseumiin Roomassa?

Nauti siitä, mitä historia voi opettaa sinulle| ©Serena Repice Lentini
Nauti siitä, mitä historia voi opettaa sinulle| ©Serena Repice Lentini

Tämä luultavasti yksi Rooman ikonisimmista monumenteista on keisari Vespasianuksen (joka oli ammattisotilas ennen kuin hänestä tuli keisari) vuonna 72 jKr. tilaama, ja sitä käytettiin amfiteatterina, jossa järjestettiin esityksiä, jotka olivat kansalle ilmaisia. Rooman Colosseumilla järjestettiin kuuluisat gladiaattoritaistelut ja villieläinten taistelut.

Colosseum on yksi maailman suosituimmista monumenteista; Roomassa vuosittain vierailevista kuudesta miljoonasta turistista viisi miljoonaa ei poistu kaupungista kävelemättä sen 80 kaarevaa sisäänkäyntiä, katselematta sen kolmikerroksisia pylväitä (dorian-, joonian- ja korinttilaispylväitä, jos haluatte kertausta klassisesta kulttuurista), kävelemättä gallerioissa, katselematta areenaa katsomosta, johon mahtui 55 000 katsojaa, ja ihailematta maanalaisten huoneiden verkostoa, jossa eläimiä pidettiin.

Tämän roomalaisen arkkitehtuurin ihmeen (sen nimi tulee muuten amfiteatterin vieressä seisovan valtavan "Neron kolossin" patsaan mukaan) historia voisi täyttää kirjastoja, mutta on parasta tutustua siihen tutkimalla sen nurkkia ja kolkkia. Tätä varten sinun on ensin hankittava liput Rooman Colosseumiin.

Varaa liput Colosseumiin

Jos Colosseum kiinnostaa sinua, sinua kiinnostaa myös

Colosseumin sisällä| ©Unsplash
Colosseumin sisällä| ©Unsplash

Jos Colosseum ja antiikin historia kiinnostavat sinua, saatat olla kiinnostunut myös vierailusta Pompeijissa. Voit lukea tämän postauksen, jonka tein Pompeijin päiväretket Roomasta.

Jos Colosseumissa vierailun jälkeen haluat jatkaa kävelyä kaupungin kaduilla, on parasta vuokrata opastettu kierros, jotta et missaa mitään. Voit myös osallistua opastetulle kaupunkikierrokselle yöllä, jolloin voit ihailla kaupungin valaistua loistoa. Tässä oppaassa teen yhteenvedon tärkeimmistä nähtävyyksistä. Parhaat Rooman kierrokset.

UKK

 • Pääseekö Colosseumin maanalaiseen osaan?

  Kyllä, voit vierailla Colosseumin maanalaisella alueella ja käydä katsomassa aluetta, jossa gladiaattorit odottivat ennen taistelua.

 • Kuinka paljon liput Colosseumiin maksavat?

  17 € aikuisilta normaalilippu. Täydellinen opastettu kierros Colosseumille, Forum Romanumille ja Palatine-kukkulalle maksaa 46 euroa.

 • Onko Colosseumin lähellä mitään vierailun arvoista?

  Itse asiassa kyllä: voit vierailla La Salita del Grillossa ja Trajanuksen markkinoilla, Mamertinan vankilassa ja San Clementen basilikassa.