Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Fiumicinon lentokenttäkuljetukset

Tässä ovat parhaat vaihtoehdot hotellille pääsemiseksi Rooman lentokentältä, jos laskeudut Fiumicinoon.

Alex Grande

Alex Grande

4 minuuttia luettu

Fiumicinon lentokenttäkuljetukset

Lentokentällä odottamassa kuljetusta | ©Atoms

Kaupungissa on kaksi lentokenttää, Fiumicino, päälentokenttä, ja Ciampino. Jos lennät Fiumicinoon, tämä artikkeli helpottaa elämääsi laskeutumisen jälkeen.

Mikään ei ole niin hyvä kuin huono kokemus lentokentällä, joka vie halusi tehdä matkan, joten lue lisää, miten Roomaan pääseminen Fiumicinon lentokentältä on mahdollisimman helppoa.

Vaihtoehdot Roomaan pääsemiseksi Fiumicinon lentokentältä

Tässä ovat parhaat vaihtoehdot, joilla pääset hotelliin lentokoneesta noustuasi. Voit jakaa matkan muiden matkustajien kanssa tai valita yksityisen matkan, riippuen siitä, mikä sinulle parhaiten sopii. Tai jos haluat säästää mahdollisimman paljon, valitse bussivaihtoehto, jonka voit varata myös paluumatkaa varten.

Jaetut kuljetukset Fiumicinon ja Rooman välillä

Lentokentällä| ©Dan Gold
Lentokentällä| ©Dan Gold

Yhteiskuljetukset ovat yksi parhaista vaihtoehdoista päästäksesi hotelliin mukavasti, kun laskeudut lentokentälle. Ne toimivat hyvin yksinkertaisesti: varaat ne etukäteen, kun saavut Fiumicinoon, sinua odottaa tila-auto, joka ottaa sinut ja muut matkustajat paikkojen määrän mukaan, ja kuljettaja lähtee Roomaan ja vie sinut hotellillesi.

Kaikista tarjoamistaan eduista huolimatta yhteiskuljetukset Fiumicinosta Romasoniinovat erittäin kohtuuhintainen vaihtoehto, ja vältyt bussilipun tai junalippujen ostamiselta ja laukkujen raahaamiselta ruuhkaisissa julkisissa liikennevälineissä.

On myös mahdollista varata yhteinen lähtösiirto Roomasta Fiumicinoon, joka tekee viimeisestä päivästäsi Roomassa paljon rauhallisemman ja siedettävämmän kokemuksen, jotta voit jättää rauhassa jäähyväiset ikuisen kaupungin upealle kauneudelle.

.

Yksityiset kuljetukset Fiumicinon ja Rooman välillä

Lentoasemalla, saapuvien lentojen terminaali| ©Richard Lee
Lentoasemalla, saapuvien lentojen terminaali| ©Richard Lee

Ensiluokkainen vaihtoehto Roomaan pääsemiseksi lentokentältä. Yksityinen tulokuljetus Fiumicinosta Roomaan toimii samalla tavalla kuin yhteiskuljetus, mutta vain sinä ja seuralaisesi olette ajoneuvossa. Jos matkustat perheen tai suuren kaveriporukan kanssa, tämä on paras vaihtoehto, jos aiotte täyttää 6 paikkaa ajoneuvossa, sillä se maksaa samansuuruisen hinnan kuin yhteiskuljetus ja voitte matkustaa seurassa.

Jos asutte kuitenkin eri paikoissa, muistakaa, että tämä kuljetus pysähtyy vain yhdessä kohteessa.

Kuten yhteiskuljetukset, voit varata yksityisen kuljetuksen Roomasta Fiumicinoon ja nauttia viimeisestä päivästäsi Roomassa ilman vaivaa tai stressiä.

Varaa yksityinen kuljetus Rooman lentokentiltä

Mitä sinun on hyvä tietää ennen kuin varaat lentokenttä-/kaupunkikuljetuksen?

Varaa verkossa| ©Charles Deluvio
Varaa verkossa| ©Charles Deluvio
  • Sinulta kysytään joitakin tietoja lennostasi, kuten lennon tunnuskoodi ja likimääräinen laskeutumisaika (saapumiskuljetusten osalta) tai nousuaika (lähtökuljetusten osalta). Näin kuljetusyritys voi ilmoittaa kuljettajalle mahdollisista viivästyksistä ja siitä, missä uloskäynnissä kuljettaja voi odottaa sinua, ja kun kyseessä on paluukuljetus lentoasemalle, se voi tietää, mihin aikaan kuljettaja voi noutaa sinut ja jättää sinut lentoasemalle, jotta sinulle ei aiheudu ongelmia.
  • Anna myös puhelinnumerosi, jotta kuljettaja voi ottaa sinuun yhteyttä ja ilmoittaa sinulle mahdollisista muutoksista, jotka sinun on syytä tietää.
  • Kuinka kauan kestää päästä Roomaan lentokentältä? Noin 45 minuuttia, jos olet onnekas, ja se voi hieman viivästyä, jos on ruuhkaa.
  • Kuljettaja odottaa sinua enintään 30 minuuttia. Älä siis kiirehdi lentokoneesta, sillä ei ole mitään kiirettä: kuljettajalla on lentotietosi ja hän tietää suunnilleen, kuinka kauan sinulta kestää päästä tapaamispaikalle.
  • Sinulle sallitaan yksi matkalaukku ja yksi käsilaukku, ja kuljettaja auttaa sinua laittamaan matkatavarasi tavaratilaan. Jos matkustat erikoismatkatavaroiden, kuten soittimen, polkupyörän tai vempaimen kanssa, suosittelen, että otat yhteyttä kuljetusliikkeeseen ennen varauksen tekemistä tai, jos voit, ilmoitat siitä varauksen yhteydessä kommentteihin.
  • Kuljetukset kattavat yleensä vain Rooman keskusta-alueen, joten jos asut keskustan ulkopuolella, tämä kuljetus ei välttämättä sovi sinulle. Jos olet epävarma, on parasta tarkistaa varausta tehdessäsi, kuuluuko hotelli hintaan, ja jos ei kuulu, voit helposti palauttaa varauksen.

Miten päästä Roomaan Fiumicinosta: muut kuljetustavat

Roma Terminin rautatieasema| ©Dan Visan
Roma Terminin rautatieasema| ©Dan Visan

Jos et halua varata kuljetusta hintasyistä tai haluat vain päästä Roomaan paikallisten tapaan, tässä on muutamia muita vaihtoehtoja, joilla pääset kaupunkiin Fiumicinon lentoasemalta.

Yksi asia, jota kannattaa missään tapauksessa välttää, ovat yksityisautot, jotka tarjoutuvat kuljettamaan sinut Roomaan näennäisesti edulliseen hintaan. Jos ajattelet asiaa, se ei tule paljon halvemmaksi kuin kuljetus, ja koskaan ei voi tietää, mitä voi tapahtua, vaikka Rooma onkin erittäin turvallinen kaupunki matkustaa. Valitse sen sijaan jokin näistä vaihtoehdoista:

Roomaan pääseminen Fiumicinosta bussilla

Paluubussi Rooman ja Fiumicinon välillä on erittäin edullinen vaihtoehto, ja hyvä puoli on se, että tässä tapauksessa voit varata lippusi etukäteen. Osa busseista pysähtyy Terminin asemalla ja osa eri puolilla keskustaa, riippuen kuljetusyhtiöstä.

Matka kestää noin 45 minuuttia, ja bussit lähtevät Fiumicinon lentokentältä 30-40 minuutin välein. Sinulla on tilaa jättää laukkusi ja kaikki matkatavarasi, sillä täällä ei ole rajoituksia.

Voit myös palata lentokentälle bussilla Rooman keskustasta, ja pysähdykset ovat Terminissä, Vatikaanissa ja Via Aureliassa.

Roomaan pääseminen Fiumicinosta junalla

Roomaan pääsee junalla kahdella tavalla. Yksi vaihtoehto on ottaa Leonardo-pikajuna Terminin asemalle, joka kestää 55 minuuttia ja maksaa 15 euroa. Toinen vaihtoehto on FL-1-juna, jolla matka Roomaan kestää hieman pidempään (noin 1 tunti 15 minuuttia), mutta se on hieman halvempi, 8 euroa.

Voit myös käyttää näitä junia palataksesi Roomasta takaisin lentokentälle. Terminin asemalla voit ostaa lipun ja nousta junaan.

.

Roomaan pääseminen Fiumicinosta taksilla

Vaihtoehto, jota en todellakaan suosittele, sillä maksat samanlaisen hinnan kuin kuljetukset, mutta et saa kaikkia etukäteisvarauksen etuja. Joka tapauksessa, jos suunnittelit käyttäväsi julkisia liikennevälineitä, mutta kadut sitä viime hetkellä, muista, että Rooman kaupunginvaltuuston vahvistama virallinen hinta taksilla Roomaan Fiumicinosta on 48 euroa.

Neuvoni on varmistaa ennen junaan nousemista, että kuljettaja veloittaa sinulta tämän hinnan, ja neuvotella, jos hän haluaa veloittaa ylimääräistä yömatkasta tai matkatavaroista.

Roomaan pääseminen Fiumicinosta vuokra-autolla

Lopuksi, vaihtoehto, joka ei ole kovin suosittu, mutta joka voi antaa sinulle idean siitä, miten matkasi kannattaa järjestää, on vuokrata auto lentokentältä. Tämä on erityisen hyödyllistä, jos aiot tehdä useita retkiä muihin kaupunkeihin Roomassa oleskelusi aikana, sillä säästät kuljetuksissa ja varmistat samalla kuljetustapasi.

Jos päätät vuokrata auton, sinulla on useita vaihtoehtoja tehdä se lentokentällä, eri autovuokraamojen tiskeillä.

Varaa matkatavarasäilytys Termini