Miten päästä Colosseumiin

Jos matkustat Roomaan, sinun täytyy (tai pitäisi) laskea tunteja alaspäin, kunnes pääset sukeltamaan Colosseumiin. Näin pääset sinne mistä päin kaupunkia tahansa.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

4 minuuttia luettu

Miten päästä Colosseumiin

Colosseumin ilmakuva | Spencer Davis

Kun sinulla on liput Roomaan, ensimmäinen asia, joka kannattaa tehdä, on alkaa suunnitella vierailuja, jotka aiot tehdä siellä ollessasi. Etenkin suosituimmat, jotka vaativat hieman suunnittelua. Hanki ensin Colosseum-lippusi tai jopa, jos haluat, varaa lippu Colosseumille, Forum Romanumille ja Palatinuksen kukkulalle, joka sisältää myös 24 tunnin pääsyn turistibussiin. Näin et jää mistään paitsi!

Ja nyt tässä on opas, jonka avulla Colosseumille pääseminen on helppoa, nopeaa ja kätevää, olitpa missä tahansa.

Kävele ja kävele keskustasta

Piazza Navona| ©Sarah Nichols
Piazza Navona| ©Sarah Nichols

Kävely Roomassa on välttämätöntä. Sen lisäksi, että kävely on halpaa, voit hyödyntää kävelyä nauttiaksesi kaupungista, kävellä sen kaduilla, aukioilla, suihkulähteillä... Ihanaa.

Vaikka kävely Rooman historiallisesta keskustasta saattaa tuntua pitkältä, se on sen arvoista. Kerron sinulle suosituimmat matkat, jotta voit päättää, haluatko tehdä sen mieluummin kävellen vai etsitkö vaihtoehdon.

Kävelyetäisyydet Colosseumille joistakin Rooman tärkeimmistä nähtävyyksistä

  • Piazza Spagnalta: Kävelyyn menee 28 minuuttia, kun kävelet pitkin pieniä katuja, jotka ympäröivät upeaa Piazza Spagnaa, Via del Corsoa ja Via dei Fori Imperialia. Tämä kävelymatka on ehdoton.
  • Piazza Navonalta: Kävelyyn kuluu 26 minuuttia hyvin samanlaista reittiä kuin edelliseen reittiin.
  • Montilta: vain 9 minuuttia, sinulla ei ole mitään tekosyitä (lisäksi näkymät Colosseumille, kun kävelet Montilta portaita alas, ovat kauniit).
  • Isola Tiberinalta: vain 24 minuuttia, ja voit valita, ylitätkö Circo Massimon vai käveletkö Teatro Marcellon tai Capitoliinisen museon eteen.
  • Vatikaanista: 50 minuuttia. Epäilemättä pisin kävelymatka kaupungin keskipisteenä pidettävällä alueella, mutta varmasti yksi kiehtovimmista reiteistä.

Varaa liput Colosseumille, Forumille ja Palatinuksen kukkulalle turistibussilla

Metrolla, nopein tapa

Rooman metron Colosseum-pysäkki| ©N i c o l a
Rooman metron Colosseum-pysäkki| ©N i c o l a

Jos kaipaat nopeutta, missä tahansa oletkin, Rooman metro on aina hyvä vaihtoehto. Metrolinja B yhdistää Colosseumin ja Forum Romanumin kaupungin tärkeimpiin kohteisiin.

Lisäksi pysäkki (Piazza del Colosseo) on aivan Colosseumin ja Forum Romanumin sisäänkäynnin edessä, vain parin minuutin kävelymatkan päässä. Et voi olla huomaamatta. Laita muuten kamerasi valmiiksi, sillä metropysäkin uloskäynniltä avautuva näkymä Colosseumille jättää sinut suu auki. Valmistaudu tulevaan!

Varaa liput Colosseumille, Forumille ja Palatinuksen kukkulalle turistibussilla

Matkusta kaupunkibussilla

Bussilla Rooman kaduilla| ©Chris Sampson
Bussilla Rooman kaduilla| ©Chris Sampson

Ehkä kävely ei ole sinun juttusi tai sinua ei vain huvita lähteä pitkälle kävelylle heti aamulla. Jos haluat silti nauttia kaupungista ja sen nähtävyyksistä, mutta kuitenkin mukavasti ja pienellä budjetilla, Roomassa liikkuminen kaupunkibussilla on loistava idea.

Ole kärsivällinen, sillä liikenne on kaoottista, kadut ovat kapeita ja bussilinjat yleensä melko täynnä, mutta ainakin pääset Colosseumille levänneempänä. Katso lisätietoja aikatauluista, lipuista ja hinnoista Rooman julkisen liikenteen verkkosivuilta.

Suositellut linjat

Kuten alla näet, Colosseumilta on hyvät yhteydet muualle kaupunkiin:

  • Colosseumille johtavat tiheät linjat: 117, 175, 186, 271, 53, 571, 53, 571, 571, 571, 75, 80, 810, 85, 87.
  • Yölinja, joka yhdistää sinut Colosseumille: N2.

Entä jos ajattelit käyttää turistibussia?

Lipun ostaminen Rooman turistibussiin on loistava idea, koska tämä liikenneväline yhdistää kaupungin tärkeimmät turistikohteet (Colosseum ei voisi olla vähempää), sillä on kunnollinen vuoroväli ja mikä parasta, siinä on kaksi kerrosta, joista toinen on kattamaton, joten voit nauttia parhaista näkymistä samalla kun päästät itsesi irti (kirjaimellisesti). Eikö kuulosta enää niin pahalta?

Ja jos tämä ei riitä, osta Colosseumin liput täältä, niin saat yhdistelmälipun, joka sisältää sisäänpääsyn Forum Romanumille, Palatinuksen kukkulalle ja rajoittamattoman pääsyn kiertoajelubussiin 24 tunnin ajan. Kaikki yhdessä!

Varaa liput Colosseumille, Forumille ja Palatinuksen kukkulalle bussikierroksen kanssa

Taksi tai Uber, laiskimmille (tai käytännöllisimmille!)

Taksit Colosseumin luona| ©Robert Lowe
Taksit Colosseumin luona| ©Robert Lowe

Yksi yleisimmistä liikennevälineistä, taksi, toimii myös Roomassa. Ei ole vaikeaa löytää taksia, joka on käynnissä tai odottaa sinua taksitolpalta (etsi niitä Rooman pääkaduilta tai aukioilta, ne on merkitty hyvin).

Kerro kuljettajalle määränpääsi (ja muista pyytää häntä aktivoimaan mittari, jotta vältyt ikäviltä yllätyksiltä). Colosseum on melko keskeisellä paikalla, joten sen ei pitäisi maksaa sinulle liikaa. Vältä vain ruuhka-aikoja, jotta budjettisi pysyy kurissa.

Jos haluat valita kokemuksen, joka on yhtä mukava kuin tämä, mutta ei jätä samalla mitään avoimia kysymyksiä, sinun on hyvä tietää, että Uber toimii myös Roomassa, ja erittäin hyvin. Lataa APP, anna lähtö- ja määränpääosoite, ja kartta laskee automaattisesti reitin, hinnan ja sen, kuinka monta minuuttia kyytiin tuleminen kestää.

Varaa liput Colosseumille, Forumille ja Palatine-kukkulalle turistibussilla

Käytä vastuullista liikennettä ajamalla julkisella polkupyörällä tai skootterilla

Pyöräile ympäri Roomaa| ©Mike Steele
Pyöräile ympäri Roomaa| ©Mike Steele

Heti kun astut kaupunkiin, huomaat, että Rooman muinaisten katujen liikenne on täysin modernisoitu ja toivottaa uudet liikennemuodot tervetulleiksi. Jalkakäytävillä näet kymmeniä skoottereita, sähköpotkulautoja ja polkupyöriä pysäköitynä jalkakäytäville, joilla voit liikkua kaupunginosasta toiseen.

Näitä ajoneuvoja hallinnoivat useat yritykset ja APPit, joten suosittelen tutustumaan suosituimpiin ja selvittämään hinnat. Miten se toimii? Hyvin helppoa: APP:lla (olipa se mikä tahansa) on aina kaupungin kartta, joka paikantaa sinut maantieteellisesti ja ehdottaa, mitkä skootterit, polkupyörät tai potkulautat ovat lähimpänä sinua. Varaa yksi klikkaamalla, aktivoi se ja maksa vain minuuteista, jotka käytät sitä. Se tuntuu taikaiskusta!

Vuokraa yhteiskäyttöpalvelu, äläkä huolehdi mistään muusta.

Jos tunnet olosi turvallisemmaksi käyttää jotain vastaavaa, mutta matkustaa neljällä pyörällä, autoille on olemassa samanlainen palvelu. Car2GO on yksi kansainvälisimmistä, ja sen avulla voit vuokrata ajoneuvon, jolla voit liikkua ympäri kaupunkia, ja maksaa vain niistä minuuteista, jotka aiot käyttää sitä.

Sinun ei tarvitse huolehtia vakuutuksesta, bensiinistä tai auton viemisestä vuokraamoon. Muuten! Jos aiot vierailla Colosseumilla sunnuntaina, Via dei Fori Imperiali on kävelykatu koko sunnuntain, joten jätä auto jollekin muulle viikonpäivälle ja lähde kävelylle tai pyöräilemään yhtä kaupungin valokuvauksellisimmista väylistä pitkin.

Varaa liput Colosseumille, Forumille ja Palatine-kukkulalle turistibussilla