Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Miten päästä Colosseumiin

Jos matkustat Roomaan, sinun täytyy (tai pitäisi) laskea tunteja alaspäin, kunnes pääset sukeltamaan Colosseumiin. Näin pääset sinne mistä päin kaupunkia tahansa.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

3 minuuttia luettu

Miten päästä Colosseumiin

Colosseumin ilmakuva | Spencer Davis

Kun sinulla on liput Roomaan, ensimmäinen asia, joka kannattaa tehdä, on alkaa suunnitella vierailuja siellä ollessasi. Etenkin suosituimpien, jotka vaativat hieman suunnittelua. Hanki ensin Colosseum-lippu tai varaa vaikka opastettu kierros Colosseumiin ja Forum Romanumiin, jotta et jää mistään paitsi.

Ja nyt tässä on opas, jonka avulla Colosseumiin pääseminen on helppoa, nopeaa ja kätevää, missä tahansa oletkin.

Kävele ja kävele keskustasta

Piazza Navona| ©Sarah Nichols
Piazza Navona| ©Sarah Nichols

Kävely Roomassa on välttämätöntä. Sen lisäksi, että se on halpa, voit nauttia kaupungista, kävellä sen kaduilla, aukioilla, suihkulähteillä... Ihanaa.

Vaikka kävelymatka Rooman historiallisesta keskustasta saattaa tuntua pitkältä, se on sen arvoinen. Kerron sinulle suosituimmat matkat, jotta voit päättää, haluatko kulkea ne jalan vai etsitkö vaihtoehdon.

Kävelyetäisyydet Colosseumille joistakin Rooman tärkeimmistä nähtävyyksistä

  • Piazza Spagnalta: Kävelymatka kestää 28 minuuttia, kun kävelet ihanaa Piazza Spagnaa ympäröiviä pikkukujia, Via del Corsoa ja Via dei Fori Imperialia pitkin. Tämä kävelymatka on pakollinen.
  • Piazza Navonalta: kuluu 26 minuuttia kävellen hyvin samanlaista reittiä kuin edellisellä reitillä.
  • Montilta: vain 9 minuuttia, sinulla ei ole mitään tekosyitä (lisäksi näkymät Colosseumille Montilta portaita alas kävellessäsi ovat kauniit).
  • Isola Tiberinalta: Vain 24 minuuttia, ja voit valita, ylitätkö Circo Massimon vai käveletkö Teatro Marcellon tai Capitoliumin museoiden eteen.
  • Vatikaanista: 50 minuuttia. Epäilemättä pisin kävelyreitti kaupungin keskustan alueella, mutta varmasti yksi kiehtovimmista reiteistä.

Varaa liput Colosseumille, Forumille ja Palatinuksen kukkulalle

Metrolla, nopein tapa

Rooman metron Colosseum-pysäkki| ©N i c o l a
Rooman metron Colosseum-pysäkki| ©N i c o l a

Jos etsit nopeutta, Rooman metro on aina hyvä vaihtoehto, olitpa missä tahansa. Metrolinja B yhdistää Colosseumin ja Forum Romanumin kaupungin tärkeimpiin kohteisiin.

Lisäksi pysäkki (Piazza del Colosseo) on aivan Colosseumin ja Forum Romanumin sisäänkäynnin edessä, parin minuutin kävelymatkan päässä. Sitä ei voi olla huomaamatta. Laita muuten kamerasi valmiiksi, sillä metropysäkin uloskäynniltä avautuva näkymä Colosseumille jättää sinut suu auki. Valmistaudu tulevaan!

Varaa vierailu Colosseumiin, Forumiin ja Palatinuksen kukkulalle

Matkusta kaupunkibussilla

Bussi Rooman kaduilla| ©Chris Sampson
Bussi Rooman kaduilla| ©Chris Sampson

Ehkä kävely ei ole sinun juttusi tai et vain halua lähteä pitkälle kävelylle heti aamusta. Jos haluat silti nauttia kaupungista ja sen nähtävyyksistä, mutta mukavuudesta tinkimättä ja pienellä budjetilla, Roomassa liikkuminen kaupunkibussilla on erittäin hyvä idea.

Ole kärsivällinen, sillä liikenne on kaoottista, kadut ovat kapeita ja bussilinjat yleensä melko täynnä, mutta ainakin pääset Colosseumille levänneenä. Katso lisätietoja aikatauluista, lipuista ja hinnoista Rooman julkisen liikenteen verkkosivuilta.

Suositellut linjat

Kuten alla näet, Colosseumilta on erittäin hyvät yhteydet muualle kaupunkiin:

  • Tiheät linjat Colosseumille: 117, 175, 186, 271, 53, 571, 53, 571, 75, 80, 810, 85, 87.
  • Yölinja, joka yhdistää sinut Colosseumille: N2.

Entä jos aiot käyttää kiertoajelubussia?

Jos etsit todella aitoa kokemusta, olet ehkä jo hylännyt liput Rooman turistibussiin, mutta jos näet sen vain yhtenä liikennevälineenä, se on itse asiassa erittäin kätevä.

Turistibussilinjat yhdistävät kaupungin tärkeimmät nähtävyydet (Colosseum ei ole poikkeus), niillä on kunnollinen vuoroväli ja mikä parasta, kaksi kantta, joista toinen on ulkoilmassa, joten voit nauttia parhaista näkymistä samalla kun päästät itsesi irti (kirjaimellisesti). Eikö se nyt kuulosta niin pahalta?

Varaa liput Colosseumille, Forumille ja Palatinuksen kukkulalle

Taksi tai Uber laiskoille (tai käytännöllisille!)

Taksit Colosseumin luona| ©Robert Lowe
Taksit Colosseumin luona| ©Robert Lowe

Yksi yleisimmistä liikennevälineistä, taksi, toimii myös Roomassa. Ei ole vaikeaa löytää taksia, joka on käynnissä tai odottaa sinua taksitolpalta (etsi niitä Rooman pääkaduilta tai aukioilta, ne on merkitty hyvin).

Kerro kuljettajalle määränpääsi (ja muista pyytää häntä aktivoimaan mittari, jotta vältyt ikäviltä yllätyksiltä). Colosseum on melko keskeisellä paikalla, joten sen ei pitäisi maksaa liikaa. Vältä vain ruuhka-aikoja, jotta budjettisi pysyy kurissa.

Jos haluat valita kokemuksen, joka on yhtä mukava kuin tämä, mutta ei jätä samalla mitään avoimia kohtia, sinun on hyvä tietää, että Uber toimii myös Roomassa, ja erittäin hyvin. Lataa sovellus, anna lähtö- ja määränpääosoite, ja kartta laskee automaattisesti reitin, hinnan ja noutoon kuluvan ajan.

Varaa liput Colosseumille, Forumille ja Palatinuksen kukkulalle

Käytä vastuulliseen liikenteeseen yhteiskäyttöautopalveluja tai julkisia skoottereita ja polkupyöriä

Liiku Roomassa pyörällä| ©Mike Steele
Liiku Roomassa pyörällä| ©Mike Steele

Heti kun astut kaupunkiin, huomaat, että Rooman vanhojen katujen liikenne on täysin modernisoitu ja että uudet liikennemuodot ovat tervetulleita. Jalkakäytäville on pysäköity kymmeniä skoottereita, sähköskoottereita ja polkupyöriä, joilla voit liikkua kaupunginosasta toiseen.

Näitä ajoneuvoja hallinnoivat useat yritykset ja sovellukset, joten suosittelen tutustumaan suosituimpiin ja selvittämään hinnat. Miten se toimii? Hyvin helppoa: APP (kumpi tahansa se onkaan) sisältää aina kaupungin kartan, joka paikantaa sinut ja ehdottaa, mitkä skootterit, polkupyörät tai skootterit ovat lähimpänä sinua. Varaa yksi klikkauksella, aktivoi se ja maksa vain käyttämistäsi minuuteista. Se tuntuu taikaiskusta!

Jos tunnet olosi turvallisemmaksi käyttämällä jotakin vastaavaa, mutta matkustaessasi neljällä pyörällä, on olemassa samanlainen palvelu autoille. Car2GO on yksi kansainvälisimmistä, ja sen avulla voit vuokrata ajoneuvon, jolla voit liikkua ympäri kaupunkia, ja maksaa vain minuuteista, jotka käytät sitä.

Sinun ei tarvitse huolehtia vakuutuksesta, bensiinistä tai siitä, että se viedään autonvuokraamon parkkipaikalle. Muuten! Jos aiot vierailla Colosseumilla sunnuntaina, Via dei Fori Imperiali on jalankulkuväylä koko sunnuntaipäivän, joten jätä auto mihin tahansa muuhun viikonpäivään ja kävele tai pyöräile pitkin yhtä kaupungin valokuvauksellisimmista kaduista.

Varaa vierailu Colosseumiin, Forumiin ja Palatinuksen kukkulalle