SikstuksenKappeliLiput: kuinka ostaa liput Vatikaanin Museoihin, kuinka ohittaa jono, jne.

Sikstuksen kappelin katsominen Rooman-vierailun aikana on käytännössä pakollista. Näin saat kaiken irti vierailustasi tähän taiteelliseen aarteeseen.

Alex Grande

Alex Grande

6 minuuttia luettu

SikstuksenKappeliLiput: kuinka ostaa liput Vatikaanin Museoihin, kuinka ohittaa jono, jne.

Michelangelon kuuluisa fresko Sikstuksen kappelissa. | ©Agatha Depine

S ikstuksen kappelin freskot ovat yksi niistä harvoista taiteellisista kokonaisuuksista, jotka näyttävät olevan ajasta ja tilasta irti: kun katsot ylöspäin ihaillaksesi niitä, sinulla on tunne, että näet samanaikaisesti jotakin sekä ikivanhaa että modernia, ja kunnioituksen tunne on niin suuri, että voit vain ihmetellä, miten jotakin näin vaikuttavaa on voitu luoda. Kappeli onosa Vatikaanin museoita, joten käydaksesi siellä sinun on ostettava pääsylippu tai osallistuttava opastetulle kierrokselle museossa.

Paras vaihtoehto

Rooman Vatikaani ja Sikstuksen kappeli Skip-the-Line -liput

Vatikaanin museoiden lipuilla pääset myös Sikstuksen kappeliin odottamatta.

Unohda lipputoimiston jonot ja varmista pääsysi Sikstuksen kappeliin parhaaseen hintaan näillä lipuilla, joilla pääset etuoikeutetusti Vatikaanin museoiden sisätiloihin.

Lue seuraavasta, mitä vaihtoehtoja sinulla on vierailla yhdessä maailman suurimmista taideaarteista, sekä vinkkejä, joiden avulla saat vierailustasi kaiken irti. Tutustu Sikstuksen kappelin piilotettuun arvoonohituslippujen avulla Vatikaanin museoihin. Rooman tärkeimmässä nähtävyydessä on niin paljon nähtävää, että tulet katumaan lipunmyyntipisteessä jonottamiseen tuhlaamaan aikaa.

Siksi ensimmäinen suositukseni on varata liput etukäteen. Jos haluat kulkea omaan tahtiisi, jotta voit viettää jokaisen Vatikaanin museoiden taideihmeen parissa niin paljon aikaa kuin haluat, on parasta ostaa liput ilman oppaita tai ryhmiä. Kun pääset Sikstuksen kappeliin museon sisällä, voitkiirehtimättä katsella Michelangelon "Viimeisen tuomion" vaikuttavia freskoja.

Suositellaan, jos...

oleskelusi Roomassa ei ole kovin pitkä, sillä skip-the-line -pääsymahdollisuus säästää paljon aikaa, jonka voit käyttää muihin vertauskuvallisiin kohteisiin tutustumiseen.

Miten ostaa liput Sikstuksen kappeliin?

Sikstuksen kappelin tiedot| ©Slices of Light
Sikstuksen kappelin tiedot| ©Slices of Light

Kuten mainitsin, Sikstuksen kappeliin pääsemiseksi tarvitset lipun Vatikaanin museoihin: lippu kannattaa varata verkossa ja etukäteen, jotta vältät jonot ja varmistat, että saat lippuja parhaaseen hintaan. Helloticketsistä löydät halvimmat englanninkieliset opastetut kierrokset, ja sinulla on mahdollisuus peruuttaa lippu tai kierros, jos sinulle sattuu jokin odottamaton tapahtuma.

Varaa liput Sikstuksen kappeliin

Onko mahdollista ostaa lippuja Sikstuksen kappeliin lipputoimistosta?

Sikstuksen kappeli| ©Richard Mortel
Sikstuksen kappeli| ©Richard Mortel

Lippuja voi ostaa Vatikaanin museoiden lipputoimistosta, mutta en suosittele sitä lainkaan. Jono on niin pitkä, että se kirjaimellisesti kiertää Vatikaanin muurit (näet sen, jos joskus kävelet ympäriinsä, ja olet todella yllättynyt nähdessäsi niin pitkän jonon). Neuvoni on ostaa ne netistä ja etukäteen, jotta voit varmistaa, että saat paikan haluamana päivänä ja haluamana ajankohtana.

Varaa liput Sikstuksen kappeliin

Ilmainen vierailu Vatikaanin museoihin

Vatikaanin museoiden sali| ©Corey Buckley
Vatikaanin museoiden sali| ©Corey Buckley

Jos haluat vierailla omatoimisesti, lippujen ostaminen verkossa Vatikaanin museoihin ja Sikstuksen kappeliin on paras vaihtoehto.

Vältät jonottamisen tähän kiireiseen nähtävyyteen, jonka tungos on ainoa asia, joka voi pilata kokemuksesi. Sinulla on etuoikeus Vatikaanin museoihin, sisäänkäynnillä saat kartan ja lyhyen opastuksen suositellusta reitistä, ja pääset Sikstuksen kappeliin ja Rafaelin huoneisiin.

Näillä lipuilla voit oleskella Vatikaanin museoissa niin kauan kuin haluat ja käydä huoneissa omaan tahtiisi.Suosittelen sitä, jos... haluat välttää väkijoukkoja etkä tarvitse opasta vieraillaksesi Vatikaanin museoissa.

Varaa liput Vatikaanin museoihin

Vieraile Vatikaanissa Early Access Premium -lipulla

Rotunda-sali, Vatikaanin museot| ©Richard Mortel
Rotunda-sali, Vatikaanin museot| ©Richard Mortel

Jos etsit ensiluokkaista kokemusta Sikstuksen kappeliin tutustumisesta, tämä on se. Tämä on yksityinen kiertoajelu Vatikaaniin, jonka lisäbonuksena on, että pääset Vatikaaniin aamunkoitteessa, vältät väkijoukkoja ja voit tutustua tähän upeaan paikkaan yksinoikeudella oman ryhmäsi seurassa.

Kuten voitte kuvitella, Sikstuksen kappeli on yksi maailman suosituimmista nähtävyyksistä, joten väkijoukkojen välttäminen ja sen ihailu rauhassa muuttaa kokemuksenne täysin.Suosittelen tätä, jos... etsitte täydellistä Sikstuksen kappeli-kokemusta, haluatte välttää turistijoukkoja ja kiertää Vatikaanin aamunkoitteessa.

Varaa aikainen aamukierros Vatikaaniin

Näin ohitat Sikstuksen kappeliin pääsyä koskevat jonot

Vieraile Sikstuksen kappelissa| ©Calvin Craig
Vieraile Sikstuksen kappelissa| ©Calvin Craig

Vatikaanin museoihin ja suosittuun Sikstuksen kappeliin pääsyä odottavat jonot voivat kestää useita tunteja, mikä voi vaikeuttaa kokemuksesta nauttimista. Siksi on parasta ostaa liput netistä, välttää lipunmyyntiä ja valita varauksen yhteydessä vaihtoehto, joka takaa, että vältät jonot. Esimerkiksi tällä opastetulla kierroksella Sikstuksen kappeliin, Vatikaanin museoihin ja Piet arinkirkkoon pääset suoraan sisään ilman odottelua.

Varaa Sikstuksen kappelin opastettu kierros jonon ohittamiseksi

Sikstuksen kappelin aukioloajat ja paras aika vierailla Sikstuksen kappelissa

Sikstuksen kappeli| ©Richard Mortel
Sikstuksen kappeli| ©Richard Mortel

Tässä on kaikki tarvittavat tiedot aukioloajoista vierailua varten.

 • Maanantaista lauantaihin klo 9-18.
 • Viimeinen sisäänpääsy on klo 16:30, ja noin klo 17:30 kaikki Vatikaanin kävijät alkavat poistua.
 • Paras aika vierailla Sikstuksen kappelissa on aikaisin aamulla, joko Early Bird -kierroksella tai ensimmäisellä sisäänkäynnillä avaamisen jälkeen.
 • Torstaisin ja perjantaisin siellä on yleensä vähemmän väkeä.
 • Voit myös käydä Vatikaanin museoissa juuri ennen sulkemisaikaa välttyäksesi väkijoukoilta, mutta tällöin on vaarana, että museo suljetaan ennen vierailun päättymistä.
 • Joka kuukauden viimeisenä sunnuntaina Vatikaanin museot ja Sikstuksen kappeli ovat avoinna klo 9.00-14.30, ja viimeinen sisäänpääsy on klo 12.00. Tänä päivänä Sikstuksen kappeliin on ilmainen sisäänpääsy, joten se voi olla hyvä vaihtoehto, jos sinulla on tiukka budjetti, mutta en suosittele sitä, koska jonot ja väkijoukko ovat hirvittäviä.
 • Erittäin mukava kokemus on käydä Vatikaanin museoissa yöllä. Ne ovat avoinna perjantaisin kello 19-23 huhtikuun puolivälistä lokakuun loppuun.

Varaa aikainen aamuvierailu Sikstuksen kappeliin

Vinkkejä Sikstuksen kappeliin tutustumiseen

Sikstuksen kappeli| ©Dennis Jarvis
Sikstuksen kappeli| ©Dennis Jarvis

Seuraavassa on muutamia vinkkejä, jotka opin Sikstuksen kappelissa käydessäni ja jotka auttavat sinua säästämään aikaa ja kiertämään Vatikaanin laajuutta kuin olisit jo käynyt siellä.

Miten löytää Sikstuksen kappeli

Pääset Sikstuksen kappeliin heti Vatikaaniin astuttuasi ylös liukuportaita ja käänny vasemmalle ananaspihalle. Mene sisäpihan läpi ja käänny vasemmalle, jossa on portaat.

Mene kahdeksankulmaisen sisäpihan läpi pyöreään huoneeseen, jossa näet Neron kylpyammeen. Käänny nyt vasemmalle, mene Konstantinuksen haudan huoneen läpi, portaita ylös, Gobeliinisaliin ja suoraan eteenpäin löytääksesi Sikstuksen kappelin.

Vaatteet ja valokuvat

Vieraillessasi paikassa, jonka lempinimi on Pyhä istuin, tiedät, että sinun on pukeuduttava asianmukaisesti (kuten niin monissa muissakin Rooman jumalanpalveluspaikoissa, joten Sikstuksen kappelissa vieraillessasi olet tottunut siihen). Polvet ja olkapäät on peitettävä kokonaan, jopa kesällä.

Neuvon käyttämään kevyttä puseroa, jonka voi helposti pukea päälleen. Ja ei, Sikstuksen kappelissaei voi ottaa kuvia useista syistä, erityisesti siksi, että mahdollinen salama ei saa pilata sitä koristavia freskoja. Vartijat ovat hyvin tarkkaavaisia ja huutavat sinulle, jos he näkevät sinun ottavan kuvia joko kameralla tai kännykällä, ja jos he saavat sinut kiinni useita kertoja, he saattavat jopa heittää sinut ulos huoneesta. Nauti siis vierailustasi ja ihaile omin silmin edessäsi olevaa henkeäsalpaavaa kauneutta.

Varaa opastettu kierros Vatikaaniin

Mitä sinun tulisi tietää ennen varausta

Vatikaanin museoiden sisäpiha| ©robertsharp
Vatikaanin museoiden sisäpiha| ©robertsharp
 • Kun varaat liput tai kiertoajelun, saat vahvistussähköpostin antamaasi osoitteeseen. Suosittelen, että avaat sen tarkistaaksesi, että kaikki on oikein, ja säilytät sen näkyvästi postissa, jotta sinulla on se kädessäsi Vatikaanin sisäänkäynnillä tai tapaamispaikalla oppaasi kanssa.
 • Voit saada 100-prosenttisen hyvityksen, jos haluat peruuttaa kokemuksen, mutta ole varovainen, koska vain jos palautat liput 24 tuntia ennen kokemuksen päivää. Jos haluat palauttaa lippusi tai peruuttaa kiertoajelusi, tarkista ohjeet sähköpostista.
 • Keskiviikkoisin et pääse Pietarinkirkkoon, koska silloin on paavin audienssin päivä. Suosittelen varaamaan minkä tahansa muun päivän kuin keskiviikon, jotta voit sisällyttää tämän vierailun Vatikaanin kierrokseen.
 • Jos olet ostanut tai aiot ostaa Omnia-kortin, muista, että se sisältää sisäänpääsyn Vatikaanin museoihin, joten voit säästää itsesi ostamasta sitä erikseen. Jos kuitenkin haluat osallistua kierrokselle, sinun on varattava se erikseen.

Varaa opastettu kierros Sikstuksen kappeliin

Mitä muuta nähtävää Vatikaanin museoissa on?

Karttojen galleria| ©Northfielder
Karttojen galleria| ©Northfielder

Tässä ovat huoneet, jotka tekivät minuun suurimman vaikutuksen vierailuni aikana Vatikaanin museoissa, ilman erityistä järjestystä, vain tiedoksi. Kaikkiaan kaiken näkemiseen heti aamusta ja ilman erityistä kiirettä meni noin 3 tuntia.

 • Vatikaanin kuvagalleria: Tässä palatsissa on yli 400 taideteosta sellaisilta maalareilta kuin Giotto ja Fra Angelico, varhaisrenessanssin suurimmat edustajat, sekä Rafael, Leonardo da Vinci ja Caravaggio.
 • Uskonnollisen nykytaiteen kokoelma: 55 huoneessa on noin 800 teosta taiteilijoilta, kuten Chagallilta, Dalílta, Gauguinilta, Kandinskylta tai Van Goghilta, mitä en todellakaan odottanut löytäväni Vatikaanista.
 • Museo Pio-Clementino: Museossa on useita huoneita, jotka on omistettu kreikkalaisten ja roomalaisten veistosten näyttelylle, joista jotkut ovat hyvin kuuluisia, kuten Belvederen Apollo, Apoksymene tai Cnidon Afrodite. Suosittelen erityisesti kävelyä täällä.
 • Gregorian egyptiläismuseo: Täällä säilytetään arkeologisia jäännöksiä ja taideteoksia egyptiläisistä, assyrialaisista, mesopotamialaisista ja muista muinaisista kulttuureista, pääasiassa Hadrianuksen huvilasta Tivolissa.
 • Rafaelin huoneet: Vatikaanin museoiden tärkein vierailukohde Sikstuksen kappelin jälkeen. Neljässä huoneessa on Rafaelin ja hänen koulukuntansa jäsenten freskoja.
 • Tahrattoman sikiämisen huone: Huone, joka on koristeltu kokonaan Neitsyt Marian elämälle omistetuilla freskoilla.
 • Karttagalleria: Täällä on maailman luultavasti suurin karttakokoelma, joka on esillä vaikuttavan gallerian seinillä.
 • Sikstuksen kappeli: En usko, että unohdat käydä Sikstuksen kappelissa Vatikaanin museoissa käydessäsi, mutta koska oudompiakin asioita on nähty, jätän sen varmuuden vuoksi listan loppuun.

Varaa opastettu kierros Vatikaaniin

Muita kokemisen arvoisia Rooma-kokemuksia

Capitoliumin museoiden julkisivu| ©Erik Drost
Capitoliumin museoiden julkisivu| ©Erik Drost

Kaikki Roomassa ei ole pelkästään sen monumenttien ja historiallisten rakennusten vierailemista. Monet ihmiset keskittyvät kaikkiin paikkoihin, joihin heidän on mentävä, ja kaikkiin nähtävyyksiin, jotka on ehdottomasti nähtävä, ja huomaavat sitten matkan lopussa, että he ovat jättäneet väliin sen, mikä on todella tärkeää: tutustua kaupunkiin. Jotta et jättäisi mitään väliin, jätän sinulle artikkelin, joka opastaa sinua valitsemaan parhaan Rooman kiertoajelun, kokemuksen, jota suosittelen lämpimästi: Parhaat Rooman kierrokset

Vaikka ne eivät ole yhtä loistavia ja valtavia kuin Vatikaanin näyttelytilat, Kapitolina-museot ovat vierailun arvoinen kohde, joka ei yleensä sisälly tyypillisimpiin turistiretkiin. Jos haluat lukea lisää tästä museosta, olen kirjoittanut oppaan, josta voi olla apua vierailun suunnittelussa: Rooman Capitoline MuseonLiput: Kaikki mitä sinun kuuluu tietää. Muista myös, että voit ostaa lipun, jolla voit käydä Vatikaanin museoiden ja Sikstuksen kappelin lisäksi myös Colosseumilla ja Forum Romanumilla.

Varaa opastettu kierros Roomassa