Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

SikstuksenKappeliLiput: kuinka ostaa liput Vatikaanin Museoihin, kuinka ohittaa jono, jne.

Sikstuksen kappelin katsominen Rooman-vierailun aikana on käytännössä pakollista. Näin saat parhaan mahdollisen hyödyn vierailustasi tähän taiteelliseen aarteeseen.

Alex Grande

Alex Grande

5 minuuttia luettu

SikstuksenKappeliLiput: kuinka ostaa liput Vatikaanin Museoihin, kuinka ohittaa jono, jne.

Michelangelon kuuluisa fresko Sikstuksen kappelissa. | ©Agatha Depine

Sikstuksen kappelin freskot ovat yksi niistä harvoista taiteellisista kokonaisuuksista, jotka näyttävät olevan ajasta ja tilasta poissa: kun katsot ylöspäin ihaillaksesi niitä, sinulla on tunne, että näet jotain sekä ikivanhaa että nykyaikaista, ja kunnioituksen tunne on niin suuri, että voit vain ihmetellä, miten jotain näin vaikuttavaa on voitu luoda. Sikstuksen kappeli on osa Vatikaanin museoita, joten käydaksesi siellä sinun on ostettava pääsylippu tai osallistuttava opastetulle kierrokselle museossa. Lue eteenpäin, niin kerron, mitä vaihtoehtoja sinulla on vierailla yhdessä maailman suurimmista taideaarteista, ja annan vinkkejä, joiden avulla saat vierailustasi kaiken irti.## Miten ostaa lippuja Sikstuksen kappeliin?
Sikstuksen kappeliin pääsemiseksi tarvitset lipun Vatikaanin museoihin: lippu kannattaa varata etukäteen verkossa, jotta vältät jonot ja varmistat, että saat lipun parhaaseen hintaan. Helloticketsistä löydät halvimmat englanninkieliset opastetut kierrokset, ja sinulla on mahdollisuus peruuttaa lippu tai kierros, jos sinulla on ennalta arvaamattomia tilanteita.

Varaa liput Vatikaaniin ja Sikstuksen kappeliin.

Osta liput Sikstuksen kappelin lipunmyynnistä

Sikstuksen kappeli| ©Richard Mortel
Sikstuksen kappeli| ©Richard Mortel

Voit ostaa liput Vatikaanin museoiden lipunmyynnistä, mutta en suosittele sitä lainkaan. Jono on niin pitkä, että se kirjaimellisesti kiertää Vatikaanin muurit (näet sen, jos joskus kävelet ympäriinsä, ja yllätyt todella nähdessäsi niin pitkän jonon). Neuvoni on ostaa ne etukäteen verkosta, jotta voit varmistaa, että sinulla on tilaa valitsemanasi päivänä ja kellonaikana.

Varaa liput Vatikaaniin ja Sikstuksen kappeliin

Liput Vatikaanin museoihin

Vatikaanin museoiden sali| ©Corey Buckley
Vatikaanin museoiden sali| ©Corey Buckley

Jos haluat vierailla Vatikaanin museoissa ja Sikstuksen kappelissa omin päin, lippujen ostaminen verkosta on paras vaihtoehto. Vältät jonottamisen tähän kiireiseen nähtävyyteen, jonka tungos on ainoa asia, joka voi pilata kokemuksesi. Sinulla on etuoikeutettu pääsy Vatikaanin museoihin, joissa saat kartan ja lyhyen opastuksen suositellusta kierroksesta sisäänkäynnin yhteydessä, ja pääset Sikstuksen kappeliin ja Rafaelin huoneisiin. Näillä lipuilla voit viipyä Vatikaanin museoissa niin kauan kuin haluat ja tutustua huoneisiin omaan tahtiisi.### Suosittelen sitä, jos
Jos vältät kiertoajeluryhmiä etkä tarvitse opasta vieraillaksesi Vatikaanin museoissa, tämä on sinulle sopiva lippu.

Varaa liput Vatikaaniin ja Sikstuksen kappeliin.

Vieraile Vatikaanissa Premium Early Access -lipulla

Sala Rotonda, Vatikaanin museot| ©Richard Mortel
Sala Rotonda, Vatikaanin museot| ©Richard Mortel

Jos etsit ensiluokkaista kokemusta Sikstuksen kappeliin tutustumisesta, tämä on se. Tämä on yksityinen kiertoajelu Vatikaaniin, jonka erityispiirteenä on, että pääset Vatikaaniin aamunkoitteessa, vältät väkijoukkoja ja tutustut tähän hämmästyttävään paikkaan yksinoikeudella ryhmäsi seurassa. Kuten voitte kuvitella, Sikstuksen kappeli on yksi maailman suosituimmista nähtävyyksistä, joten väkijoukkojen välttäminen ja sen ihaileminen rauhassa muuttavat kokemuksesi täysin.### Suosittelen sitä, jos
Jos etsit täydellistä kokemusta Sikstuksen kappelista, haluat välttää turistijoukkoja ja kiertää Vatikaanin päivänvalossa, tämä on täydellinen kiertomatka sinulle.

Varaaaikainen vierailu Vatikaaniin ja Sikstuksen kappeliin.

Miten ohittaa jonot Sikstuksen kappeliin pääsemiseksi

Vatikaanin museoihin ja suosittuun Sikstuksen kappeliin voi olla useita tunteja pitkä jono, mikä varmasti vaikeuttaa kokemuksesta nauttimista. Siksi on parasta ostaa liput verkosta, välttää lipunmyyntiä ja valita varauksen yhteydessä vaihtoehto, joka takaa, että vältät jonot. Esimerkiksi tällä Sikstuksen kappelin, Vatikaanin museoiden ja Pietarinkirkon opastetulla kierroksella pääset suoraan Sikstuksen kappeliin ilman odottelua.

Varaa liput Vatikaaniin ja Sikstuksen kappeliin.

Sikstuksen kappelin aukioloajat ja paras aika vierailla Sikstuksen kappelissa

Sikstuksen kappeli| ©Richard Mortel
Sikstuksen kappeli| ©Richard Mortel

Sikstuksen kappeliin voi tutustua maanantaista lauantaihin kello 9-18. Viimeinen sisäänpääsy on klo 16.30, ja noin klo 17.30 kaikki Vatikaanin kävijät alkavat poistua. Paras aika vierailla Sikstuksen kappelissa on heti aamulla, joko Early Bird -kierroksella tai ensimmäisellä sisäänpääsyllä avaamisen jälkeen. Torstaisin ja perjantaisin siellä on yleensä vähemmän väkeä. Voit myös käydä Vatikaanin museoissa juuri ennen sulkemisaikaa, jolloin vältät väkijoukon, mutta vaarana on, että museo suljetaan ennen vierailun päättymistä. Joka kuukauden viimeisenä sunnuntaina Vatikaanin museot ja Sikstuksen kappeli ovat avoinna klo 9.00-14.30, ja viimeinen sisäänpääsy on klo 12.00. Tänä päivänä Sikstuksen kappeliin on ilmainen sisäänpääsy, joten se voi olla hyvä vaihtoehto, jos budjetti on tiukka, mutta en suosittele sitä, koska jonot ja väkijoukko ovat hirvittäviä. Mukava kokemus on käydä Vatikaanin museoissa yöllä; ne ovat avoinna perjantai-iltaisin kello 19-23 huhtikuun puolivälistä lokakuun lopulle.

Varaa aikainen aamuvierailu Vatikaaniin ja Sikstuksen kappeliin.

Vinkkejä Sikstuksen kappelissa vierailuun

Sikstuksen kappeli| ©Dennis Jarvis
Sikstuksen kappeli| ©Dennis Jarvis

Seuraavassa on muutamia vinkkejä, jotka opin vieraillessani Sikstuksen kappelissa ja jotka auttavat sinua säästämään aikaa ja kiertelemään Vatikaanin laajuutta kuin olisit jo käynyt siellä.### Miten löytää Sikstuksen kappeli

Pääset Sikstuksen kappeliin heti Vatikaaniin tultuasi, kun nouset liukuportaita ylös ja käännyt vasemmalle ananaspihalle. Mene sisäpihan läpi ja käänny vasempaan, josta löydät portaat kahdeksankulmaisen sisäpihan läpi pyöreään huoneeseen, jossa näet Neron kylpyammeen. Käänny nyt vasemmalle, mene Konstantinuksen haudan huoneen läpi, portaita ylös, Gobeliinisaliin ja suoraan eteenpäin, kunnes löydät Sikstuksen kappelin.### Vaatetus ja valokuvaus

Vieraillessasi paikassa, jonka lempinimi on Pyhä istuin, tiedät, että sinun on pukeuduttava asianmukaisesti (kuten monissa muissakin Rooman jumalanpalveluspaikoissa, joten Sikstuksen kappelissa vieraillessasi olet jo tottunut siihen). Polvet ja olkapäät on peitettävä kokonaan, myös kesällä. Ja ei, Sikstuksen kappelin sisällä ei voi ottaa kuvia useista syistä, erityisesti siksi, että salama ei saisi pilata sitä koristavia freskoja. Vartijat ovat hyvin tarkkaavaisia ja huutavat sinulle, jos he näkevät sinun ottavan kuvia joko kameralla tai matkapuhelimella, ja jos he saavat sinut kiinni useita kertoja, he voivat jopa heittää sinut ulos huoneesta. Nauti siis vierailustasi ja ihaile omin silmin edessäsi olevaa henkeäsalpaavaa kauneutta.## Mitä sinun tulisi tietää ennen varauksen tekemistä

Vatikaanin museoiden sisäpiha| ©robertsharp
Vatikaanin museoiden sisäpiha| ©robertsharp
  • Kun varaat lippusi tai matkasi, saat vahvistussähköpostin antamaasi osoitteeseen. Neuvoni on avata se tarkistaaksesi, että kaikki on oikein, ja pitää se näkyvässä postissa, jotta se on kätevästi mukana Vatikaanin sisäänkäynnillä tai tapaamispaikalla oppaan kanssa - voit saada 100 prosentin hyvityksen, jos haluat peruuttaa kokemuksen, mutta ole varovainen, koska vain jos palautat sen 24 tuntia ennen kokemuksen päivää. Jos haluat palauttaa lippusi tai peruuttaa kierroksen, mene sähköpostiin ja etsi ohjeet - Keskiviikkoisin et pääse Pietarinkirkkoon paavin audienssin vuoksi. Suosittelen, että varaatte paikan muuksi päiväksi kuin keskiviikoksi, jotta voitte sisällyttää tämän vierailun Vatikaanin kiertoajeluihinne - Jos olette ostanut tai aiotte ostaa Omnia Card -kortin, huomioikaa, että se sisältää sisäänpääsyn Vatikaanin museoihin, joten voitte säästää itsenne ostamasta sitä erikseen. Jos kuitenkin haluat osallistua kiertoajelulle, sinun on varattava se erikseen.

Varaa liput Vatikaaniin ja Sikstuksen kappeliin

Mitä muuta nähtävää Vatikaanin museoissa on?

Karttagalleria| ©Northfielder
Karttagalleria| ©Northfielder

Tässä ovat ne huoneet, jotka tekivät minuun suurimman vaikutuksen Vatikaanin museoissa käydessäni, ilman erityistä järjestystä, vain tiedoksi. Kaiken kaikkiaan kaiken näkemiseen heti aamusta ja ilman erityistä kiirettä meni noin 3 tuntia.

  • Vatikaanin kuvagalleria: Tässä palatsissa on yli 400 taideteosta, jotka ovat peräisin varhaisrenessanssin johtavilta taiteilijoilta, kuten Giottolta ja Fra Angelicolta, sekä Rafaelilta, Leonardo da Vincilta ja Caravaggiolta.
  • Uskonnollisen nykytaiteen kokoelma: 55 huoneessa on noin 800 teosta taiteilijoilta, kuten Chagallilta, Dalílta, Gauguinilta, Kandinskylta tai Van Goghilta, mitä en todellakaan odottanut löytäväni Vatikaanista. Pio-Clementine-museo: Useissa huoneissa on esillä kreikkalaisia ja roomalaisia veistoksia, joista osa on hyvin kuuluisia, kuten Belvederen Apollo, Apoksimies tai Cniduksen Afrodite. Egyptin gregoriaaninen museo: Täällä säilytetään arkeologisia jäännöksiä ja taideteoksia egyptiläisistä, assyrialaisista, mesopotamialaisista ja muista muinaisista kulttuureista, pääasiassa Hadrianuksen huvilasta Tivolissa. Rafaelin huoneet: Vatikaanin museoiden tärkein vierailukohde Sikstuksen kappelin jälkeen. Neljässä huoneessa on Rafaelin ja hänen koulukuntansa jäsenten freskoja - Tahrattoman käsityksen huone: Huone on koristeltu kokonaan Neitsyt Marian elämään liittyvillä freskoilla - Karttagalleria: Tässä huoneessa on maailman luultavasti suurin karttakokoelma, joka on esillä vaikuttavan gallerian seinillä.
  • Sikstuksen kappeli: En usko, että unohdat käydä Sikstuksen kappelissa Vatikaanin museoissa käydessäsi, mutta koska oudompiakin asioita on nähty, jätän sen varmuuden vuoksi listan loppuun.

Varaa liput Vatikaaniin ja Sikstuksen kappeliin

Muita arvokkaita Rooman kokemuksia

Roomassa ei ole kyse pelkästään sen muistomerkkien ja historiallisten rakennusten katselusta. Monet ihmiset keskittyvät kaikkiin paikkoihin, joihin heidän on päästävä, ja kaikkiin nähtävyyksiin, jotka on ehdottomasti nähtävä, ja huomaavat sitten matkan lopussa, että he ovat jättäneet huomiotta sen, mikä on todella tärkeää: tutustua kaupunkiin. Jotta et missaa mitään, jätän sinulle artikkelin, joka opastaa sinua valitsemaan parhaan Rooman kiertoajelun, kokemuksen, jota suosittelen sinulle: Parhaat Rooman kierroksetVaikka ne eivät ole yhtä loistokkaita ja valtavia kuin Vatikaanin näyttelytilat, Kapitolina-museot ovat vierailun arvoinen kohde, joka ei yleensä kuulu tyypillisimpiin turistiretkiin. Jos haluat lukea lisää tästä museosta, olen kirjoittanut oppaan, josta voi olla apua vierailun suunnittelussa: Rooman Capitoline MuseonLiput: Kaikki mitä sinun kuuluu tietää.