Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Lippuja Paavin audienssiin

Yksi Vatikaanin suurista nähtävyyksistä on paavin siunauksen kuuleminen, mutta häntä ei aina ole helppo nähdä henkilökohtaisesti: tässä kerrotaan, miten, milloin ja missä voit nähdä hänet tai jopa osallistua paavin siunaukseen.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

5 minuuttia luettu

Lippuja Paavin audienssiin

Paavi tervehtii uskovia | ©RDMBP

Paavi on Rooman piispa ja maailman suurimman kristillisen yhteisön, katolisen kirkon, johtaja. Olitpa uskonnollinen tai et, Vatikaanin ja Pyhän isän näkeminen on kokemus, jota ei kannata jättää väliin Rooman ja Vatikaanin vierailulla.

Mutta miten nähdä paavi läheltä? Lukuun ottamatta VIP-henkilöitä, viranomaisia tai muita henkilöitä, joilla voi olla kunnia tervehtiä Pyhää Isää henkilökohtaisesti, useimmilla Vatikaanissa vierailevilla pyhiinvaeltajilla ja turisteilla on kaksi vaihtoehtoa nähdä paavi henkilökohtaisesti: sunnuntain Angelus (ei vaadita lippua, riittää, että olet Pyhän Pietarin aukiolla keskipäivällä) ja keskiviikon paavin audienssit, joihin tarvitaan liput. Näin saat lipun:

Paras vaihtoehto

Paavin vastaanotto Vatikaanissa (keskiviikkoisin)

Varmista lippusi paavin audienssille helpolla tavalla!

Jos haluat Rooman-matkallasi osallistua viikoittaiseen paavin audienssille Vatikaanissa, mutta et halua tuhlata aikaa jonottamiseen, varmista, että saat paikan ostamalla lippusi etukäteen netistä.

Jos paavi on Roomassa, julkinen paavin audienssi järjestetään joka keskiviikko klo 9.00 Pyhän Pietarin aukiolla. Kyseessä ei ole messu, vaan sarja lukuhetkiä ja virsiä, joita Pyhä Isä pitää eri kielillä kardinaalien seurassa. Se päättyy latinankieliseen rukoukseen, jonka jälkeen paavi kävelee aukiolla ja antaa siunauksensa uskoville.

Keskiviikon paavin audienssi on maksuton, mutta osallistuminen edellyttää lipun hankkimista Vatikaanista ja sen noutamista henkilökohtaisesti Roomassa. Koska paikkoja on rajoitetusti ja kysyntä on erittäin suurta, lipun saaminen on hyvin vaikeaa, ja valitettavasti monet ihmiset jäävät pois paikkojen puutteen vuoksi.

Kun saavut Pietarinaukiolle, saat oppaan, joka auttaa sinua saamaan hyvän paikan juuri ennen paavin audienssin alkua.

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: Se on helpoin tapa varmistaa lippusi ja saada paikka Pietarinaukiolla kohtuuhintaan.

Suositellaan, jos... haluat eksklusiivisen Vatikaanikokemuksen etkä halua huolehtia omien lippujen etsimisestä ja ottaa riskiä, ettet saa niitä ajoissa.


Paavin audienssilippujen ennakkovarauksen edut etukäteen

Pyhän Pietarin aukio audiensiopäivänä| ©Michael Gaylard
Pyhän Pietarin aukio audiensiopäivänä| ©Michael Gaylard
  • Ensinnäkin, koska paikkoja on rajoitetusti ja kysyntä on erittäin suurta. Varaamalla paavin audienssilippusi etukäteen pääset taatusti Pyhän Pietarin aukiolle näkemään paavin läheltä keskiviikon audienssin aikana.

  • Toiseksi siksi, että tämän aktiviteetin aikana sinua seuraa paikallinen opas, joka huolehtii kaikista yksityiskohdista, jotta saat parhaan mahdollisen näkymän ja voit nauttia tästä kokemuksesta kaikessa rauhassa.

  • Kolmanneksi, koska tähän lippuun sisältyy kuulokkeet, joten et menetä mitään, mitä paavi sanoo audienssin aikana.

Varaa lippusi paavin audienssille

Miksi suosittelen tätä aktiviteettia?

Uskovia Pietarinaukiolla odottamassa viikoittaista audienssia.| ©Dennis Sylvester Hurd
Uskovia Pietarinaukiolla odottamassa viikoittaista audienssia.| ©Dennis Sylvester Hurd

Mahdollisuus olla vain muutaman metrin päässä paavista ja pienellä tuurilla jopa kätellä häntä ja rukoilla hänen kanssaan Rooman sydämessä on unohtumaton muisto jokaiselle uskovalle kristitylle ja erittäin suositeltava kokemus.

Minulla on tuosta päivästä hyviä muistoja paitsi siksi, että minulla oli tilaisuus nähdä paavi henkilökohtaisesti näin erityisessä juhlassa, myös siksi, että meillä oli hauskaa oppaamme ansiosta, joka oli aina hyvin huomaavainen meitä kohtaan ja auttoi ryhmämme ihmisiä saamaan hyvän paikan paavin audienssin aikana.

Uskon, että jos olisin mennyt paavin audienssille yksin, kokemus olisi ollut kaoottisempi, kun varauksia piti tehdä kerran Roomassa, koska kysyntä oli suurta ja paikkoja oli niukasti. Puhumattakaan pitkistä jonoista Pietarinaukiolle pääsemiseksi ja vaikeudesta löytää hyvää paikkaa väkijoukossa.

Me pääsimme oppaan ansiosta onneksi näkemään hänet läh eltä ja ottamaan paljon kuvia - kaikki meni hienosti!

Varaa lippusi paavin audienssille

Usein kysytyt kysymykset

Paavi Franciscus Angeluksen aikana| ©Wikipedia - Paris Orlando
Paavi Franciscus Angeluksen aikana| ©Wikipedia - Paris Orlando

Kuinka kauan se kestää?

Paavin audienssi-seremonia sinänsä kestää noin 90 minuuttia.

Millä kielillä tämä aktiviteetti on saatavilla?

Espanjaksi, englanniksi ja ranskaksi.

Onko paavin tapaamiseen pukeutumiskoodi?

Kyllä, on. Tiettyihin jumalanpalveluspaikkoihin pääsemiseksi vaaditaan pukeutumissääntöjä, jotka koskevat tiukasti sekä miehiä että naisia. Olkapäät ja polvet paljastavat vaatteet eivät ole sallittuja, joten jos et noudata tätä pukeutumissääntöä, saatat joutua kieltäytymään pääsystä paavin audienssille tai Angelus-tunnille.

Ei ole välttämätöntä pukeutua erittäin muodollisesti, mutta koska tapaat näin merkittävän henkilön ja saat ehkä ottaa muistokuvan hänen kanssaan, suosittelen valitsemaan tyylikkään asun.

Voiko paavin siunausta varten tuoda mukanaan jonkin esineen?

Kyllä, se on mahdollista. Suosittelen tuomaan pienen esineen, kuten rukousnauhan, krusifiksin tai pyhän kortin. Turvallisuussyistä ei kannata tuoda suuria esineitä, laukkuja tai reppuja.

Pääseekö pyörätuolin käyttäjät mukaan tähän toimintaan?

Kyllä, tämä retki sopii pyörätuolin käyttäjille, kunhan heillä on mukanaan matkaseuralainen, joka voi auttaa heitä nousemaan bussiin ja poistumaan siitä. Matkanjärjestäjä ilmoittaa, että pyörätuoleja säilytetään bussin tavaratilassa.

Voiko matkalle ottaa mukaan lastenvaunuja?

Kyllä, lastenrattaat voidaan ottaa mukaan toiminnan aikana, mutta lasten on istuttava vanhempiensa sylissä bussissa.

Mitä tapahtuu, jos sataa?

Jos sääolosuhteet eivät salli keskiviikon paavin audienssin järjestämistä ulkona, se järjestetään Pietarinkirkon sisällä tai audienssisalissa (Paavali VI -sali tai Nervi-sali) osallistujien määrästä riippuen, minkä vuoksi heidät jaetaan ryhmiin, jotta he mahtuvat asianmukaisesti.

Pitääkö minun jonottaa päästäkseni sisään?

Jotkut ihmiset jonottavat jo varhain aamulla, mutta ei ole välttämätöntä olla paikalla niin aikaisin, vaan riittää, että ehtii käydä turvatarkastusten läpi ja yrittää saada hyvän paikan, josta huolehtii aktiviteettiopas, joka pitää kaiken hallinnassaan.

Onko meillä varatut paikat?

On tärkeää muistaa, että lippuihin ei sisälly varattuja istumapaikkoja, sillä paikat varataan sitä mukaa, kun ihmiset saapuvat paikalle. Paikkoja ei ole numeroitu. Jos et saa istumapaikkaa parhaalta paikalta, älä huoli, sillä tapahtumapaikka on valtava, ja voit seisoa sivuilla tai takana. Itse asiassa tapahtuma kuuluu hyvin kaikista paikoista.

Kuinka kauan seremonia kestää?

Paavi saapuu Pyhän Pietarin aukiolle klo 9.00 paavimobiililla tervehtimään uskovia henkilökohtaisesti, ja paavin audienssi alkaa noin klo 9.30. Tilaisuuden alku voi hieman viivästyä, koska eturivissä olevien ihmisten tervehtiminen vie eniten aikaa, erityisesti kun on kyse sairaista, lapsista ja vastanaineista, joihin hän kiinnittää erityistä huomiota.

Paavin audienssi kestää noin 90 minuuttia, ja sen päätteeksi pyhä isä palaa kiertämään aukiota ja siunaa läsnäolijat ennen poistumistaan.

Varaa lippusi paavin audienssille

Muita vaihtoehtoja paavin tapaamiseen

Yksityisaudienssi paavin kanssa| ©Presidencia El Salvador
Yksityisaudienssi paavin kanssa| ©Presidencia El Salvador

Sunnuntain Angelus

Toinen loistava tilaisuus nähdä paavi henkilökohtaisesti on Angeluksen viettäminen sunnuntaisin keskipäivällä aina, kun hänen pyhyytensä on Vatikaanissa.

Toisin kuin keskiviikkoisin järjestettäviin paavin audienssitilaisuuksiin, Angelus-seremoniaan osallistuminen ei edellytä lipun ostamista. Se on yksinkertainen tapahtuma, ja riittää, että saapuu Pietarinaukiolle ennen kello 12, jotta saa hyvän istumapaikan.

Tässä sunnuntaisessa seremoniassa, joka kestää noin 20 minuuttia, paavi katsoo apostolisen palatsin huoneensa ikkunasta (Pietarinkirkon julkisivun oikealla puolella) tervehtiäkseen aukiolle kokoontuneita uskovia. Sen jälkeen hän pitää lyhyen saarnan läsnäolijoille, rukoilee heidän kanssaan Angeluksen ja lopettaa yleiseen siunaukseen.

Tällöin näet paavin kaukaa, paavin asuntojen ikkunasta, mutta osallistuminen Angelukseen Roomassa ja rukoileminen Pyhän Isän kanssa on myös ainutlaatuinen ja unohtumaton kokemus jokaiselle kristitylle.

.

Paavin päivittäinen messu Santa Martassa

Hänen pyhyytensä viettää joka päivä messun residenssissään Santa Martassa. Jos jostain erityisestä syystä haluatte osallistua tähän juhlaan Pyhän Isän seurassa, voitte pyytää lupaa paavin talouden prefektuurilta faksilla täyttämällä prefektuurin verkkosivuilla olevan lomakkeen.

Kuten on loogista, tällainen lupa myönnetään kuitenkin hyvin rajoitetusti paavin kappelin koon ja tämäntyyppisen seremonian ominaispiirteiden vuoksi.

Yksityisauditio paavin kanssa

Monien ihmisten unelma on saada yksityisaudienssi Pyhän Isän kanssa. Hänen kiireisen aikataulunsa vuoksi tämä on usein hankalaa mutta ei mahdotonta.

Jos tämä on sinun tapauksessasi, sinun tarvitsee vain kirjoittaa Vatikaaniin kirje, jossa pyydät yksityisauditointia paavin kanssa, ja ilmaista syyt, miksi haluaisit tavata hänet henkilökohtaisesti. Kuka tietää, ehkä sinua onnistaa - ei ole mitään menetettävää yrittämällä!

Jos pidät paavin audienssista Roomassa, saatat olla kiinnostunut myös

Vierailu Sikstuksen kappelissa| ©Calvin Craig
Vierailu Sikstuksen kappelissa| ©Calvin Craig

Kun olet nähnyt paavin henkilökohtaisesti, voit halutessasi vierailla kristinuskon keskuspaikan, Pyhän Pietarin basilikan, sisätiloissa. Voit lukea lisää tästä kokemuksesta täältä: Liput Pietarinkirkkoon Roomassa.

Jos vierailet Roomassa, et voi jättää väliin Vatikaanin museoita, yhtä sen suurista aarteista, jossa voit myös nähdä upean Sikstuksen kappelin. Kaiken tarvittavan löydät artikkeleista Mistä ostaa lippuja Vatikaaniin ja Liput Sikstuksen kappeliin Roomassa.

Ja vaikka se ei ole yhtä kuuluisa kuin Vatikaanin näyttelytilat, Kapitolina-museot ovat erittäin suositeltava vierailukohde, joka ei yleensä sisälly tyypillisimpiin turistiretkiin. Jos haluat tietää lisää tästä museosta, älä jätä väliin artikkelia: Liput Capitoliinisiin museoihin.

Varaa lippu paavin audienssille