Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

Lippuja Paavin audienssiin

Yksi Vatikaanin suurista nähtävyyksistä on paavin siunauksen kuuleminen, mutta aina ei ole helppoa nähdä häntä henkilökohtaisesti: tässä kerrotaan, miten, milloin ja missä voit nähdä hänet tai jopa osallistua paavin siunaukseen.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

5 minuuttia luettu

Lippuja Paavin audienssiin

Paavi tervehtii uskovia | ©RDMBP

Paavi on Rooman piispa ja maailman suurimman kristillisen yhteisön, katolisen kirkon, johtaja. Olitpa uskonnollinen tai et, Vatikaanin ja Pyhän isän näkeminen on kokemus, jota ei kannata jättää väliin Rooman ja Vatikaanin vierailulla.

Mutta miten nähdä paavi läheltä? Lukuun ottamatta VIP-henkilöitä, viranomaisia ja muita henkilöitä, joilla voi olla kunnia tervehtiä Pyhää Isää henkilökohtaisesti, useimmilla Vatikaanissa vierailevilla pyhiinvaeltajilla ja turisteilla on kaksi vaihtoehtoa tavata paavi henkilökohtaisesti: sunnuntain Angelus (johon ei tarvita lippua, riittää, että on paikalla Pietarinaukiolla keskipäivällä) ja keskiviikon paavin audienssit, joihin tarvitaan liput. Näin saat lipun, joten ole varovainen!

Paras vaihtoehto

Paavin vastaanotto Vatikaanissa (keskiviikkoisin)

Varmista lippusi paavin audienssille helpolla tavalla!

Jos haluat Rooman matkasi aikana osallistua viikoittaiseen paavin audienssitilaisuuteen Vatikaanissa, mutta et halua tuhlata aikaa jonottamiseen, varmista, että saat paikan ostamalla lippusi etukäteen netistä.

Jos paavi on Roomassa, julkinen paavin audienssi järjestetään joka keskiviikko Pyhän Pietarin aukiolla kello 9 aamulla. Kyseessä ei ole messu, vaan sarja lukuhetkiä ja virsiä, jotka Pyhä Isä pitää eri kielillä kardinaalien seurassa. Se päättyy latinankieliseen rukoukseen, jonka jälkeen paavi kävelee aukion ympäri ja siunaa uskovia.

Keskiviikon paavin audienssi on maksuton, mutta osallistuminen edellyttää lipun hankkimista Vatikaanista ja sen noutamista henkilökohtaisesti Roomassa. Koska paikkoja on rajoitetusti ja kysyntä on erittäin suurta, lippua on hyvin vaikea saada, ja valitettavasti monet ihmiset jäävät pois tilanpuutteen vuoksi.

Kun pääset Pyhän Pietarin aukiolle, pääset rauhassa sisään oppaan kanssa, joka auttaa sinua saamaan hyvän paikan juuri ennen paavin audienssin alkua.

Miksipidän tästä vaihtoehdosta: Se on helpoin tapa varmistaa lippusi ja saada istumapaikka Pietarinaukiolta kohtuulliseen hintaan.

Suositellaan, jos... haluat eksklusiivisen kokemuksen Vatikaanista etkä halua huolehtia omien lippujesi hankkimisesta ja riskeerata, ettet saa niitä ajoissa matkallesi.


Paavin audienssin ennakkovarauksen edut

Pyhän Pietarin aukio yleisöpäivänä| ©Michael Gaylard
Pyhän Pietarin aukio yleisöpäivänä| ©Michael Gaylard
 • Ensinnäkin siksi, että paikkoja on rajoitetusti ja kysyntä on erittäin suurta. Varaamalla paavin audienssilipun etukäteen voit taata pääsyn Pietarinaukiolle ja nähdä paavin läheltä keskiviikkona järjestettävän audienssin aikana.
 • Toiseksi, koska tämän aktiviteetin aikana sinua seuraa paikallinen opas, joka huolehtii kaikista yksityiskohdista, jotta sinulla on paras mahdollinen näkymä ja voit nauttia tästä kokemuksesta kaikessa rauhassa.
 • Kolmanneksi, koska tähän lippuun sisältyy kuulokkeet, joten et menetä mitään, mitä paavi sanoo audienssin aikana.

Varaa lippusi paavin audienssille

Miksi suosittelen tätä toimintaa?

Uskovia Pietarinaukiolla odottamassa viikoittaista audienssia.| ©Dennis Sylvester Hurd
Uskovia Pietarinaukiolla odottamassa viikoittaista audienssia.| ©Dennis Sylvester Hurd

Mahdollisuus olla vain muutaman metrin päässä paavista ja pienellä tuurilla jopa kätellä häntä ja rukoilla hänen kanssaan Rooman sydämessä on unohtumaton muisto jokaiselle uskovalle kristitylle ja erittäin suositeltava kokemus.

Minulla on hyviä muistoja tuosta päivästä paitsi siksi, että minulla oli tilaisuus nähdä paavi henkilökohtaisesti näin erityisessä juhlassa, myös siksi, että meillä oli hauskaa oppaamme ansiosta, joka oli aina hyvin huomaavainen meitä kohtaan ja auttoi ryhmämme jäseniä saamaan hyvän paikan paavin audienssin aikana.

Luulen, että jos olisimme menneet paavin audienssille yksin, kokemus olisi ollut kaoottisempi, kun varauksia olisi pitänyt tehdä kerran Roomassa, koska kysyntä oli suuri ja paikkoja oli niukasti. Puhumattakaan pitkistä jonoista Pietarinaukiolle pääsemiseksi ja vaikeudesta löytää hyvää paikkaa väkijoukosta.

Oppaan ansiosta saimme onneksi nähdä hänet läh eltä ja ottaa paljon valokuvia - kaikki meni hienosti!

Varaa lippusi paavin audienssille

Usein kysytyt kysymykset

Paavi Franciscus Angeluksen aikana| ©Wikipedia - Paris Orlando
Paavi Franciscus Angeluksen aikana| ©Wikipedia - Paris Orlando

Kuinka kauan toiminta kestää?

Paavin audienssiseremonia sinänsä kestää noin 90 minuuttia.

Millä kielillä tämä toiminta on saatavilla?

Espanjaksi, englanniksi ja ranskaksi.

Onko paavin tapaamiseen pukeutumiskoodi?

Juuri niin. Tiettyihin jumalanpalveluspaikkoihin pääsy edellyttää pukeutumisen etikettiä, joka koskee tiukasti sekä miehiä että naisia. Olka- tai polvipituiset vaatteet eivät ole sallittuja, joten jos et noudata tätä pukeutumissääntöä, sinua ei ehkä päästetä paavin audienssille tai Angelukseen.

Pukeutuminen ei ole välttämätöntä äärimmäisen muodollisesti, mutta koska aiot tavata näin merkittävän henkilön ja ehkä ottaa muistokuvan hänen kanssaan, suosittelen, että valitset tyylikkään ulkoasun.

Onko mahdollista tuoda esine paavin siunattavaksi?

Kyllä, se on mahdollista. Neuvon sinua valitsemaan pienen esineen, kuten rukousnauhan, krusifiksin tai pyhän kortin. Turvallisuussyistä ei kannata kuljettaa suuria esineitä, laukkuja tai reppuja.

Onko tämä toiminta pyörätuolilla liikkuvien henkilöiden käytettävissä?

Tämä kiertomatka sopii pyörätuolin käyttäjille, kunhan heillä on mukanaan matkaseuralainen, joka auttaa heitä nousemaan bussiin ja poistumaan siitä. Matkanjärjestäjä huomauttaa, että pyörätuolit säilytetään bussin tavaratilassa.

Voiko lastenvaunuja ottaa mukaan?

Kyllä, lastenrattaat voidaan ottaa mukaan toimintaan, mutta lasten on istuttava vanhempiensa sylissä bussissa.

Mitä tapahtuu, jos sataa?

Jos sääolosuhteet eivät salli keskiviikon paavin audienssia ulkona, se pidetään Pietarinkirkossa tai audienssisalissa (Paavali VI-sali tai Nervi-sali) riippuen osallistujien määrästä, jota varten heidät jaetaan ryhmiin, jotta heidät voidaan majoittaa asianmukaisesti.

Pitääkö meidän jonottaa sisäänpääsyä?

Jotkut ihmiset jonottavat jo varhain aamulla, mutta ei ole tarpeen olla paikalla niin aikaisin, vaan aikaa riittää juuri ja juuri turvatarkastusten läpikäymiseen ja hyvän paikan etsimiseen, josta huolehtii aktiviteettiopas, jolla on kaikki hallinnassa.

Saammeko varattuja istumapaikkoja?

On tärkeää muistaa, että lippuihin ei sisälly istumapaikkavarausta, sillä paikat varataan sitä mukaa, kun ihmiset saapuvat torille. Paikkoja ei ole numeroitu. Jos et saa paikkaa parhaista paikoista, älä huoli, sillä aukio on valtava, ja voit seisoa sivuilla tai takana. Itse asiassa tapahtuma kuuluu hyvin kaikista paikoista.

Kuinka kauan tapahtuma kestää?

Paavi saapuu Pietarinaukiolle klo 9.00 paavimobiililla tervehtimään uskovia henkilökohtaisesti, ja paavin audienssi alkaa noin klo 9.30. Tilaisuuden alku voi viivästyä hieman, koska eturivissä olevien ihmisten tervehtiminen vie eniten aikaa, erityisesti kun on kyse sairaista, lapsista ja nuorista aviopuolisoista, joihin hän kiinnittää erityistä huomiota.

Paavin audienssi kestää noin 90 minuuttia, ja sen päätteeksi Pyhä Isä kiertää takaisin aukiolle ja siunaa läsnäolijat ennen poistumistaan.

.

Muita vaihtoehtoja paavin tapaamiseen

Yksityisauditio paavin kanssa| ©Presidencia El Salvador
Yksityisauditio paavin kanssa| ©Presidencia El Salvador

Sunnuntain Angelus

Toinen loistava tilaisuus nähdä paavi henkilökohtaisesti on Angeluksen vietto sunnuntaisin puoliltapäivin aina, kun hänen pyhyytensä on Vatikaanissa.

Toisin kuin keskiviikkoisin pidettäviin paavin audienssitilaisuuksiin, Angelus-seremoniaan ei tarvitse ostaa lippua. Tapahtuma on yksinkertainen, ja riittää, että pääset Pietarinaukiolle ennen klo 12, jotta saat hyvän paikan.

Tässä sunnuntaisessa seremoniassa, joka kestää noin 20 minuuttia, paavi katsoo apostolisen palatsin huoneensa ikkunasta (Pietarinkirkon julkisivun oikealla puolella) tervehtiäkseen aukiolle kokoontuneita uskovia. Sen jälkeen hän pitää lyhyen saarnan läsnäolijoille, rukoilee heidän kanssaan Angeluksen ja lopettaa yleiseen siunaukseen.

Tällöin näet paavin kaukaa, paavin asunnon ikkunasta, mutta osallistuminen Angelukseen Roomassa ja rukoileminen Pyhän Isän kanssa on myös ainutlaatuinen ja unohtumaton kokemus jokaiselle kristitylle.

.

Paavin päivittäinen messu Santa Martassa

Hänen pyhyytensä viettää päivittäin messun Santa Martassa sijaitsevassa residenssissään. Jos jostain erityisestä syystä haluatte osallistua tähän juhlaan Pyhän Isän seurassa, voitte pyytää paavillisen talouden prefektuurilta lupaa faksilla täyttämällä prefektuurin verkkosivuilla olevan lomakkeen.

Kuten on loogista, tällainen lupa myönnetään kuitenkin hyvin rajoitetusti paavin kappelin mittasuhteiden ja tämäntyyppisen seremonian ominaispiirteiden vuoksi.

Yksityisauditio paavin kanssa

Monien ihmisten unelma on saada yksityinen audienssi Pyhän Isän kanssa. Hänen kiireisen aikataulunsa vuoksi tämä on usein hankalaa mutta ei mahdotonta.

Jos tämä on sinun tapauksessasi, sinun tarvitsee vain kirjoittaa Vatikaaniin kirje, jossa pyydät yksityisvastaanottoa paavin kanssa ja kerrot, miksi haluaisit tavata hänet henkilökohtaisesti. Kuka tietää, saatat olla onnekas - kokeileminen ei ole pahitteeksi!

Jos pidät paavin audienssista Roomassa, saatat olla kiinnostunut myös

Vieraile Sikstuksen kappelissa| ©Calvin Craig
Vieraile Sikstuksen kappelissa| ©Calvin Craig

Kun olet nähnyt paavin henkilökohtaisesti, voit halutessasi vierailla kristinuskon keskuspaikassa, Pietarinkirkossa. Voit lukea lisää tästä kokemuksesta täältä: Liput Pietarinkirkkoon Roomassa.

Jos vierailet Roomassa, et voi jättää väliin Vatikaanin museoita, joka on yksi sen suurista aarteista ja jossa voit myös nähdä upean Sikstuksen kappelin. Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää, löydät artikkeleista Mistä ostaa lippuja Vatikaaniin ja Liput Sikstuksen kappeliin Roomassa.

Ja vaikka se ei ole yhtä kuuluisa kuin Vatikaanin näyttelytilat, Kapitolina-museot ovat erittäin suositeltava vierailukohde, joka ei yleensä sisälly tyypillisimpiin turistiretkiin. Jos haluat tietää lisää tästä museosta, älä jätä väliin artikkelia: Liput Capitoliumin museoihin.

UKK

 • Kuinka kauan paavin audienssi kestää?

  Paavin audienssi kestää yleensä 1 tunnista 30 minuutista 2 tuntiin.

 • Mihin aikaan minun pitäisi saapua paavin audienssille?

  Jos haluat saada hyvän paikan paavin audienssille, on yleensä suositeltavaa saapua paikalle 3 tuntia etukäteen. Huomaa, että sinun on käytävä turvatarkastuksessa, mikä voi viivästyttää pääsyäsi Vatikaaniin, varsinkin jos edessäsi on suuri ihmisjoukko.

 • Voinko tuoda esineen siunattavaksi paavin audienssille?

  Kyllä, voit kantaa siunattavaa esinettä, mutta turvallisuussyistä on parempi olla kantamatta reppua tai suurta laukkua.