Lippuja Paavin audienssiin

Yksi Vatikaanin suurista nähtävyyksistä on paavin siunauksen kuuleminen, mutta häntä ei aina ole helppo nähdä henkilökohtaisesti: tässä kerrotaan, miten, milloin ja missä voit nähdä hänet tai jopa osallistua paavin siunaukseen.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

5 minuuttia luettu

Lippuja Paavin audienssiin

Paavi tervehtii uskovia | ©RDMBP

Paavi on Rooman piispa ja maailman suurimman kristillisen yhteisön, katolisen kirkon, johtaja. Lukuun ottamatta persoonallisuuksia, viranomaisia tai muita henkilöitä, joilla voi olla kunnia tervehtiä Pyhää Isää henkilökohtaisesti, useimmilla Vatikaanissa vierailevilla pyhiinvaeltajilla ja turisteilla on kaksi vaihtoehtoa tavata paavi henkilökohtaisesti: sunnuntain Angelus (ei vaadita lippua, riittää, kunhan on keskipäivällä Pietarinaukiolla) ja keskiviikon paavin audienssit, joihin tarvitaan lippu.

Paras vaihtoehto

Paavin vastaanotto Vatikaanissa (keskiviikkoisin)

Varmista lippusi paavin audienssille helpolla tavalla!

Jos haluat Rooman-matkallasi osallistua viikoittaiseen paavin audienssille Vatikaanissa, mutta et halua tuhlata aikaa jonottamiseen, varmista, että saat paikan ostamalla lippusi etukäteen netistä.

Näin saat lipun: Keskiviikon paavin audienssi on ilmainen, mutta siihen osallistuminenedellyttää lipun hankkimista Vatikaanista ja sen noutamista henkilökohtaisesti Roomasta.

Koska paikkoja on rajoitetusti ja kysyntä on erittäin suurta, lipun saaminen on hyvin vaikeaa, ja valitettavasti monet ihmiset jäävät paikkojen puutteen vuoksi pois. Kun saavut Pietarinaukiolle, sinulle annetaan opas, joka auttaa sinuasaamaan hyvän paikan juuri ennen paavin audienssin alkua.

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: Se on helpoin tapa varmistaa lippusi paavin audienssille ja saada paikka Pietarinaukiolta kohtuulliseen hintaan.

Suositellaan, jos... haluat eksklusiivisen Vatikaanikokemuksen etkä halua huolehtia lippujen etsimisestä omin päin ja ottaa riskiä, ettet saa niitä ajoissa.

Miksi kannattaa varata liput paavin audienssille etukäteen?

Pyhän Pietarin aukio audiensiopäivänä| ©Michael Gaylard
Pyhän Pietarin aukio audiensiopäivänä| ©Michael Gaylard

Jos paavi on Roomassa, julkinen paavin audienssi järjestetään joka keskiviikko Pyhän Pietarin aukiolla klo 09:00. Kyseessä ei ole messu, vaan sarja lukuhetkiä ja virsiä, jotka Pyhä Isä pitää eri kielillä kardinaalien seurassa. Se päättyy latinankieliseen rukoukseen, jonka jälkeen paavi kävelee aukiolla ja antaa siunauksensa uskoville.

Keskiviikon paavin audienssi on maksuton, mutta lipun varaaminen paavin audienssille takaa pääsyn, sillä osallistuaksesi siihen sinun on hankittava lippu Vatikaanista ja noudettava se henkilökohtaisesti Roomassa:

  • Paikkoja on rajoitetusti ja kysyntä on erittäin suurta. Varaamalla paavin audienssilipun etukäteen pääset taatusti Pietarinaukiolle ja näet paavin läheltä keskiviikkona järjestettävän audienssin aikana.
  • Tämän aktiviteetin aikana sinua seuraa paikallinen opas, joka huolehtii kaikista yksityiskohdista, jotta saat parhaan mahdollisen näkymän ja voit nauttia tästä kokemuksesta kaikessa rauhassa.
  • Tähän lippuun sisältyy kuulokkeet, joten et menetä mitään, mitä paavi sanoo audienssin aikana.

Voit myös valita, että osallistut paavin audienssille ja otat samalla bussikierroksen Roomassa, jolloin sinun ei tarvitse edes huolehtia siitä, miten pääset hotelliltasi Pietarinaukiolle.

Varaa lippusi paavin audienssille

Mikä on parasta paavin audienssille osallistumisessa?

Pyhän Pietarin aukio audiensiopäivänä| ©Dennis Sylvester Hurd
Pyhän Pietarin aukio audiensiopäivänä| ©Dennis Sylvester Hurd

Mahdollisuus olla muutaman metrin päässä paavista ja jopa pienellä tuurilla kätellä häntä ja rukoilla hänen kanssaan Rooman sydämessä on unohtumaton muisto jokaiselle uskovalle kristitylle ja erittäin suositeltava kokemus. Minulla on tuosta päivästä hienoja muistoja paitsi siksi, että minulla oli tilaisuus nähdä paavi henkilökohtaisesti näin erityisessä juhlassa, myös siksi, että meillä oli hauskaa oppaamme ansiosta, joka oli aina hyvin huomaavainen meitä kohtaan ja auttoi ryhmämme ihmisiäsaamaan hyvän istumapaikan paavin audienssin aikana.

Minulle paavin audienssin lipun ostaminen ja pääsyn takaaminen oli edullista, sillä jos olisin mennyt omin päin, kokemus olisi ollut kaoottisempi, kun varauksia olisi pitänyt tehdä kerran Roomassa, koska kysyntä oli suurta ja paikkoja oli niukasti. Puhumattakaan pitkistä jonoista Pietarinaukiolle pääsemiseksi ja vaikeudesta löytää hyvä paikka väkijoukossa.

Varaa lippusi paavin audienssille

Kaikki mitä sinun on tiedettävä ennen paavin audienssille menoa

Paavi Franciscus Angeluksen aikana| ©Wikipedia - Paris Orlando
Paavi Franciscus Angeluksen aikana| ©Wikipedia - Paris Orlando

Kuinka kauan seremonia kestää?

Paavi saapuu Pyhän Pietarin aukiolle klo 9 aamulla Popemobilella tervehtiäkseen uskovia henkilökohtaisesti, ja paavin audienssi alkaa noin klo 9.30.

Tilaisuuden alku voi hieman viivästyä, koska eturivissä olevien ihmisten tervehtiminen vie eniten aikaa, varsinkin kun on kyse sairaista, lapsista ja vastanaineista, joille hän osoittaa erityistä huomiota. Paavillinen audienssi kestäänoin 90 minuuttia, ja sen päätteeksi pyhä isä palaa kiertämään aukiota ja siunaa läsnäolijat ennen poistumistaan.

Millä kielillä audienssit järjestetään?

Voit kuunnella paavin audienssia espanjaksi, englanniksi ja ranskaksi.

Onko paavin tapaamisella pukeutumissääntöjä?

Kyllä, tiettyihin jumalanpalveluspaikkoihin pääsemiseksi on olemassa pukukoodi, joka koskee tiukasti sekä miehiä että naisia.

O lkapäät ja polvet paljastavat vaatteet eivät ole sallittuja, joten jos et noudata tätä pukeutumissääntöä, saatat joutua kieltäytymään pääsystä paavin audienssille tai Angelus-tilaisuuteen. Pukeutuminen ei ole välttämätöntä äärimmäisen muodollisesti, mutta koska aiot nähdä näin merkittävän henkilön ja ehkä ottaa muistokuvan hänen kanssaan, suosittelen valitsemaantyylikkään asun.

Voiko paavin siunausta varten tuoda mukanaan esineen?

Kyllä, se on mahdollista. Suosittelen tuomaan pienen esineen, kuten rukousnauhan, krusifiksin tai pyhän kortin. Turvallisuussyistä ei kannata tuoda suuria esineitä, laukkuja tai reppuja.

Pääseekö pyörätuolin käyttäjät mukaan tähän toimintaan?

Kyllä, tämä retki sopii pyörätuolin käyttäjille, kunhan heillä on mukanaan matkaseuralainen, joka voi auttaa heitä nousemaan bussiin ja poistumaan siitä. Matkanjärjestäjä ilmoittaa, että pyörätuoleja säilytetään bussin tavaratilassa.

Voiko matkalle ottaa mukaan lastenvaunuja?

Kyllä, lastenrattaat voidaan ottaa mukaan toiminnan aikana, mutta lasten on istuttava vanhempiensa sylissä bussissa.

Mitä tapahtuu, jos sataa?

Jos sääolosuhteet eivät salli keskiviikon paavin audienssin järjestämistä ulkona, se järjestetään Pietarinkirkon sisällä tai audienssisalissa (Paavali VI -sali tai Nervi-sali) riippuen osallistujien määrästä, minkä vuoksi heidät jaetaan ryhmiin, jotta heidät voidaan majoittaa asianmukaisesti.

Pitääkö minun jonottaa päästäkseni sisään?

Jotkut ihmiset jonottavat jo varhain aamulla, mutta ei ole välttämätöntä olla paikalla niin aikaisin, vaan riittää, että ehtii käydä turvatarkastusten läpi ja yrittää saada hyvän paikan, josta huolehtii aktiviteettiopas, joka pitää kaiken hallinnassaan.

Onko meillä varatut paikat?

On tärkeää pitää mielessä, että kun ostat lipun paavin audienssille, sinulle taataan pääsy, mutta et tiettyä paikkaa, sillä nämä paikat varataan sitä mukaa, kun ihmisiä saapuu aukiolle. Paikkoja ei ole numeroitu. Jos et saa istumapaikkaa parhaalta paikalta, älä huoli, sillä aukio on valtava, ja voit seisoa sivuilla tai takana.

Itse asiassa voit kuulla istunnon kulun hyvin kaikista paikoista.

Varaa lippusi paavin audienssille

Muita vaihtoehtoja paavin tapaamiseen

Yksityisaudienssi paavin kanssa| ©Presidencia El Salvador
Yksityisaudienssi paavin kanssa| ©Presidencia El Salvador

Sunnuntain Angelus

Toisin kuin keskiviikon paavin audienssit, Angelus-seremoniaan osallistuminen ei edellytä lipun hankkimista.

Kyseessä on yksinkertainen tapahtuma, ja riittää, että saapuu Pietarinaukiolle ennen kello 12, jotta saa hyvän istumapaikan. Tässä sunnuntaisessa seremoniassa, jokakestää noin 20 minuuttia, paavi katsoo Apostolisessa palatsissa (Pietarinkirkon julkisivun oikealla puolella) sijaitsevan huoneensa ikkunasta tervehtiäkseen aukiolle kokoontuneita uskovia. Sen jälkeen hän pitää lyhyen saarnan läsnäolijoille, rukoilee heidän kanssaan Angeluksen ja lopettaa yleiseen siunaukseen.

Tällöin näet paavin kaukaa, paavin asuntojen ikkunasta, mutta osallistuminen Angelukseen Roomassa ja rukoileminen Pyhän Isän kanssa on myös ainutlaatuinen ja unohtumaton kokemus jokaiselle kristitylle.

Paavin päivittäinen messu Santa Martassa

Hänen pyhyytensä viettää joka päivä messun residenssissään Santa Martassa. Jos jostain erityisestä syystä haluatte osallistua tähän juhlaan Pyhän Isän seurassa, voitte pyytää lupaa paavin talouden prefektuurilta faksilla täyttämällä prefektuurin verkkosivuilla olevan lomakkeen.

Kuten on loogista, tällainen lupa myönnetään kuitenkin hyvin rajoitetusti paavin kappelin koon ja tämäntyyppisen seremonian ominaispiirteiden vuoksi.

Yksityisauditio paavin kanssa

Monien ihmisten unelma on saada yksityis-audienssi Pyhän Isän kanssa. Hänen kiireisen aikataulunsa vuoksi tämä on usein hankalaa, mutta ei mahdotonta.

Jos tämä on sinun tapauksessasi, sinun tarvitsee vain kirjoittaa Vatikaaniin kirje, jossa pyydät yksityisauditointia paavin kanssa, ja ilmaista syyt, miksi haluaisit tavata hänet henkilökohtaisesti. Kuka tietää, ehkä sinulla käy tuuri - yrittäminen ei ole pahitteeksi!

Varaa lippusi paavin audienssille

Jos pidit paavin audienssista Roomassa, saatat olla kiinnostunut myös

Vieraile Sikstuksen kappelissa| ©Calvin Craig
Vieraile Sikstuksen kappelissa| ©Calvin Craig

Kun olet nähnyt paavin henkilökohtaisesti, voit halutessasi vierailla kristinuskon keskuspaikan, Pyhän Pietarin basilikan, sisätiloissa.

Neuvoni on varata opastettu kierros basilikaan, johon sisältyy myös pääsy luoliin, jos todella haluat imeä kaiken sisään. Jos vierailet Roomassa, et voi myöskään jättää väliin Vatikaanin museoita, yhtä sen suurista aarteista, jossa voit nähdä myös upean Sikstuksen kappelin.

Tiesitkö, että jos varaat viime hetken liput Vatikaanin museoihin ja Sikstuksen kappeliin, vältät jonot ja pääset myös kaikkiin vierailusi aikaan avoinna oleviin huoneisiin ja gallerioihin? Ja vaikka se ei ole yhtä kuuluisa kuin Vatikaanin näyttelytilat,Kapitolinaari-museot ovat erittäin suositeltava vierailukohde, joka ei yleensä sisälly tyypillisimpiin turistiretkiin. Varaa liput Capitoliinisiin museoihin etukäteen ja varmista, että pääset tutustumaan maailman ensimmäisinä museoina pidettyihin museoihin.

Varaa liput paavin audienssille ja Rooman bussikierrokselle