5 ruokapaikkaa Colosseumin lähellä

Rooman huippunähtävyyksillä, kuten Colosseumilla, vieraileminen on yhtä tärkeää kuin hyvä ruokailu matkan aikana. Tässä on ruokapaikkoja Colosseumin ja Forum Romanumin lähellä.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

3 minuuttia luettu

5 ruokapaikkaa Colosseumin lähellä

Tyypillinen italialainen pizza | Amirali Mirhashemian

On tosiasia, että italialainen ruoka on pahe ja että jo pelkkä ajatus Roomaan matkustamisesta saa suupielet pyörimään... se on tosiasia. Kuten kaikissa matkailukohteissa ympäri maailmaa, on kuitenkin alueita, joita on parasta välttää, jos et tunne niitä hyvin, sillä niiden laatu ja hinnat eivät yleensä ole parhaita.

Siksi olen koonnut tämän pienen gastronomisen listan, jotta jos opastettu kierros Colosseumissa saa sinut nälkäiseksi, lähdet sieltä hyvä maku suussa.

Ja jos et ole vielä hankkinut lippua Colosseumiin, sen pitäisi olla etusijalla (pitkät jonot tappavat kärsivällisyytesi). Ravintoloiden ja jäätelökioskien luettelo voi odottaa.

1. Hyvää ruokaa ja paras tunnelma trendikkäimmällä alueella: Suburra 1930, Montissa

Munakoiso ja parmesaanilasagne| ©Boca Dorada
Munakoiso ja parmesaanilasagne| ©Boca Dorada

Vain 10 minuutin kävelymatkan päässä Colosseumilta on erittäin suosittu Montin kaupunginosa, jota roomalaiset arvostavat ja jonka kapeilla kaduilla he kävelevät mielellään lounaalle, aperitiiville tai illalliselle.

Viime vuosina tällä alueella on lisääntynyt erittäin hyviä ravintoloita, ja kannattaa poiketa Colosseum-aukiolta ja Forum Romanumilta lounaalle tai illalliselle tutustumaan tähän aitoon alueeseen.

Meidän valintamme alueella on aina Suburra 1930. Sen ruokalista on muutakin kuin tyypillistä italialaista pastaa (jota se tietysti myös tarjoaa). Tarjolla on hyvää lihaa, herkullisia sekaruokia ja upea munakoiso-parmesaanilasagne.

Kävele lounaan jälkeen pitkin katuja ja ota jäätelö (miksipä ei?) gastronomisen päivän päätteeksi. Et tule katumaan!

Varaa yksityinen gastronominen kiertue Romaihin

2. Nauti italialais-juutalaisista herkuista Rooman läheisessä juutalaiskorttelissa

Rooman juutalaiskortteli| ©Gabriella Clare Marino
Rooman juutalaiskortteli| ©Gabriella Clare Marino

Vain 20 minuutin kävelymatkan päässä Colosseumilta (ja vieläkin lyhyemmän kävelymatkan päässä, jos päätät vierailusi antiikin Roomassa Circus Massimoon) olet täysin uppoutunut Rooman juutalaiskortteliin.

Sen kadut tunnistat heti, sillä ravintoloiden ja tyypillisten kauppojen hepreankielinen typografia tekee sinuun vaikutuksen. Viikonloppuisin on hyvin tavallista nähdä kymmeniä roomalaisia lounaalla tai illallisella sen viihtyisillä terasseilla, joten sinäkään et jää vähemmälle.

Kävele juutalaiskorttelin läpi ja kokeile Bottega Tredicin ruokalistaa. Tässä perinteisessä roomalaisessa "osteriassa" on maistelumenu, joka on puhdas nautinto ja vie sinut vähemmän tyypillisiin fuusiomakuihin, joita ei kannata jättää väliin.

Varaa yksityinen ruokakierros Romaihin

3. Paras pizza Colosseumin lähistöllä on Li Rionissa

Maista roomalaista pizzaa| ©Pablo Pacheco
Maista roomalaista pizzaa| ©Pablo Pacheco

Luonnonmukaiset elintarvikkeet, puulämmitteinen pizza, maukas, pehmeä ja pehmeä taikina? Eikö tämä olekin täydellisen pizzan määritelmä? Jos tähän lisätään vielä se, että paikka on vain kivenheiton päässä Colosseumilta ja että henkilökunta kohtelee sinua uskomattoman huolellisesti ja herkullisesti, meillä on voittava yhdistelmä.

En voi suositella vain yhtä Le Rioniin pizzaa, sillä mielestäni kaikki maistamani pizzat ovat herkullisia. Ainoa neuvo, jonka voin antaa, on, että jos matkustatte ryhmässä, käyttäkää tilaisuutta hyväksenne tilata eri makuja ja maistakaa niin paljon kuin mahdollista, älkääkä epäröikö antaa henkilökunnan suositella teitä. He ovat kaikki "täysverisiä" italialaisia, ja he osaavat suositella sinua erittäin hyvin.

Varaa yksityinen ruokakierros Romaihin

4. Gelateria La Costanzan jäätelö antaa vierailullesi makean lisän

Nauti parhaista jäätelöistä| ©Jonathan Borba
Nauti parhaista jäätelöistä| ©Jonathan Borba

Et voi päättää päivääsi Roomassa syömättä kunnon annosta *italialaista jäätelöä. Ja vaikka yksikään Colosseumin ympärillä olevista jäätelökioskeista tai kojuista ei olisi kiinnittänyt huomiota, älä huoli, olen jo etsinyt sinua.

Suuntaa heti Gelateria La Costanzaan Via de San Giovanni Lateranolla numero 40 ja nauti. Kaikki heidän makunsa ovat täysin käsintehtyjä, ja gelaton koostumus on ainutlaatuinen. Se on varmasti makea kuorrutus Colosseumin vierailunne kakun päälle.

5. Koska ihminen ei elä pelkällä ruoalla: VIP-cocktaileja Colosseumille päin Palazzo Manfredissa

Kokeile Rooman parhaita cocktaileja| ©M.S. Meeuwesen
Kokeile Rooman parhaita cocktaileja| ©M.S. Meeuwesen

Tämä pysähdyspaikka ei ehkä sovi kaikkien budjettiin, mutta Palazzo Manfredi on yksi kaupungin suosituimmista luksushotelleista, ja sen Colosseumille avautuva terassi on henkeäsalpaava.

Jos matkabudjettisi ei salli yöpymistä Palazzo Manfredissä, ei hätää. Me muut kuolevaiset pääsemme tähän pieneen roomalaiseen paratiisiin, jos haluamme nauttia cocktailin tai kahvin näköalalla. Varoitetaan, että kokemus ei ole halpa, mutta tunnet olevasi hetken aikaa kuin Dolce Vitan elokuvasarjassa.