Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Lissabon 3 päivässä: vinkkejä, nähtävää ja paljon muuta!

Jos meillä on kolme päivää aikaa vierailla Lissabonissa, ehdimme nähdä tärkeimmät muistomerkit ja tehdä myös retken ympäröivälle alueelle.

Carlos Bleda

Carlos Bleda

5 minuuttia luettu

Lissabon 3 päivässä: vinkkejä, nähtävää ja paljon muuta!

Näkymä Lissaboniin | ©Louis Paulin

Jos suunnittelet kolmen päivän matkaa Lissaboniin, sinun pitäisi tietää , mitä Lissabonissa on parasta nähdä tuona aikana. Onneksi 72 tunnissa ehdit tutustua Portugalin pääkaupungin olennaisiin piirteisiin ja tehdä myös retken yhteen kaupungin tärkeimmistä nähtävyyksistä.

Jotta saat matkastasi kaiken irti, jätän sinulle tämän kolmen päivän matkasuunnitelman, joka on suunniteltu niin, että saat kaiken irti portugalilaisesta kaupungista. Ensin tutustut Lissabonin historialliseen keskustaan ja kaikkiin sen muistomerkkeihin, toisena päivänä lähdemme kaupungista ja vierailemme Sintran kylässä, ja viimeisen päivän varaamme kuuluisaan Belémin kaupunginosaan tutustumiseen perusteellisesti.

1. päivä: Historiallinen keskusta: Alfama, Baixa, Chiado ja Bairro Alto

Alfaman alue| ©Louis Droege
Alfaman alue| ©Louis Droege

Kolmipäiväisen Lissabonin-matkan ensimmäinen päivä voidaan omistaa tutustumiselle kaupungin historialliseen keskustaan. Tämä osa koostuu Alfaman, Baixan, Chiadon ja Bairro Alton kaupunginosista. Näillä vierekkäisillä alueilla sijaitsevat monet kaupungin tärkeimmistä nähtävyyksistä, ja niihin voi tutustua päivässä kävellen. Seuraavassa on ehdoton vierailukohde jokaisessa niistä:

Aamu Alfaman kaupunginosassa

Ihanteellinen paikka aloittaa vierailu Lissabonissa on Alfaman kaupunginosa. Tämä kaupunginosa kasvaa Pyhän Yrjön linnan alla, ja sen jyrkät kadut ovat täynnä Lissabonin aitoa olemusta. Alun perin kalastajien asuinalueesta on nykyään tullut pääkaupungin aidoin alue ja Portugalin suosituimman musiikkilajin, fadon, syntypaikka.

Tällä alueella on useita vierailukohteita. Alkaen sen näköalapaikoista, Portas do Solista ja Santa Luciasta, jotka tarjoavat kauniit ja täydelliset näkymät kaupunkiin. Pyhän Yrjön linna, Kansallinen pantheon ja Lissabonin katedraali ovat muita pakollisia nähtävyyksiä tällä alueella.

Alfama on myös hyvä paikka nauttia Lissabonin kulttuurista. Kiitos sen markkinoiden, katumuusikoiden ja paikkojen, joissa voit kuunnella portugalilaista fadoa, sekä ravintoloiden, joissa voit maistaa kaupungin perinteistä ruokakulttuuria.

Varaa opastettu kierros Alfamassa

Kävele Baixan ja Chiadon läpi

Pedro IV-aukio Lissabonissa| ©Thomas
Pedro IV-aukio Lissabonissa| ©Thomas

Alfaman kaupunginosassa vietetyn aamupäivän jälkeen on aika vierailla Baixan ja Chiadon kaupunginosissa. Alfamasta voit kävellä alaspäin ja tutustua näihin kaupunginosiin Pedro IV -aukion kautta. Tämän kauniin aukion vieressä on Baixa-tori, jossa voit syödä lounasta ja kävellä sitten Rua Augustaa pitkin Comercio-aukiolle. Tämä ostoskatu yhdistää Lissabonin kaksi tärkeintä aukiota.

Praça do Comércio on yksi kaupungin hermokeskuksista. Sinne pääsee ylittämällä Arco de Rua Augustan, josta pääsee ylös näköalapaikalle. Aukiolla on José I:n patsas ja sen laituri, josta voi nauttia Tajo-joesta.

Päivän päättäminen iloisesti

Iltapäivällä voimme kävellä Chiadon kaupunginosassa, kunnes palaamme Rua do Ouroa pitkin Santa Justan hissille. Tämä on hissi, joka nousee Baixan ja Chiadon kaupunginosat yhdistävälle 45 metriä korkealle kävelytielle. Voit nousta sen terassille, joka toimii näköalapaikkana, ennen kuin menet ulos huipulta ja vierailet Carmon luostarissa.

Luostarikirkko jäi raunioiksi vuoden 1755 maanjäristyksen jälkeen, ja sitä voi nyt käydä katsomassa, ja sieltä avautuu hyvin erityinen postikorttinäköala. On harvinaista nähdä goottilainen kirkko, jonka katto on itse taivas. Luostarissa sijaitsee myös Do Carmon arkeologinen museo.

Luostarin viereiset kadut kuuluvat jo Lissabonin Bairro Altoon. Se on avantgardistinen kaupunginosa, joka on täynnä elämää ja toimintaa, ja se on ihanteellinen alue illalliselle ja päivän päätteeksi kaupungin yöelämästä nauttimiseen.

Varaa opastettu kierros Lissabonissa

Päivä 2: Retki Sintran kylään

Sintran kylä| ©Drew Bae
Sintran kylä| ©Drew Bae

Lissabonissa oleskelumme toisena päivänä voimme tehdä päiväretken kaupungin ulkopuolelle. Kohde on lähes koko päivän arvoinen. Kyseessä on Villa de Sintral, palatsien kokonaisuus, joka on julistettu maailmanperintökohteeksi vuodesta 1995 lähtien.

Tässä linkissä on kaikki tiedot, jotka sinun tarvitsee tietää päästäksesi Lissabonista Sintraan.Sintran kylässä on paljon nähtävää, joten meillä menee melkein koko päivä tutustua siihen. Tärkeimmät muistomerkit, joissa kannattaa vierailla, ovat:

Penan palatsi

Penan palatsi on Sintran tunnetuin ja suosituin monumentti arkkitehtonisen monimuotoisuutensa ja silmiinpistävien värien ansiosta. Rakennus on suhteellisen moderni, sillä se on rakennettu 1800-luvulla, ja sitä pidetään yhtenä Euroopan kauneimmista palatseista. Eklektisyys on yksi Palacio da Penan tunnusmerkeistä, ja siinä sekoitetaan erilaisia tyylejä, kuten romaanista, mudejaria ja jopa goottilaista tyyliä.

Vaikka palatsin suurin viehätys piilee sen ulkopuolella, sen sisätiloissa voi vierailla, ja ne ovat myös upeat. Ympäröivät kuninkaalliset puutarhat ovat myös näkemisen arvoisia. Penan palatsi on yksi Portugalin suosituimmista monumenteista, ja jonot ovat tavallisia.

Varaa vierailusi Penan palatsiin

Quinta da Regaleira

Quinta da Regaleira on toinen upea palatsi Sintran alueella. Historiallisesti vapaamuurarien riitteihin liittyvä paikka on täynnä symboliikkaa ja salaperäisyyttä, joten on erittäin suositeltavaa vierailla siellä oppaan johdolla, jotta kaikki sen salaisuudet löytyisivät.

Puutarhassa sijaitseva vihkimyskaivo on yksi sen vaikuttavimmista kohdista. Se on käänteinen torni, josta nimi "kaivo" juontaa juurensa, ja siinä on kierreportaat, jotka kulkevat sen 9 kerrosta pitkin.

Sintran kansallinen palatsi

Sintran kansallinen palatsi| ©Diego Delso
Sintran kansallinen palatsi| ©Diego Delso

Kansallispalatsi sijaitsee Sintran keskustassa ja näkyy lähes koko kaupungista. Se on erikoinen arabialaistyylinen rakennus, jonka kruunaa kaksi erikoista savupiippua. Tärkein nähtävyys on sisällä, sillä huoneet on koristeltu hyvin säilyneillä kaakelimosaiikeilla.

Monserraten palatsi

Monserraten palatsi ei ole yhtä tunnettu kuin muut palatsit, mutta se on ansainnut myös maineen Sintran piilotettuna helmenä. Rakennuksen arkkitehtuuri on selvästi arabialaisen tyylin vaikutteita, ja siinä on upea puutarha, jossa on yli 3 000 lajia eksoottisia kasveja.

Nämä ovat Sintran tärkeimmät nähtävyydet , mutta jos aikaa on, kannattaa käydä vielä muutamassa muussakin, kuten Castelo dos Mourosissa, Convento dos Capuchosissa tai kreivittären chaletissa ja puutarhassa.

Varaa retki Sintraan

Päivä 3: Belém syvällisesti

Jerónimosin luostari| ©Minh TRAN
Jerónimosin luostari| ©Minh TRAN

Teknisesti Belém ei ole Lissabonin kaupunginosa. Se oli aikoinaan erillinen paikkakunta, mutta pääkaupungin kasvu on imenyt mukaansa tämän alueen, jossa sijaitsee joitakin kaupungin ja koko maan kuuluisimpia muistomerkkejä.

Kolmantena ja viimeisenä päivänä Lissabonissa voimme tutustua tähän alueeseen perusteellisesti ja vierailla Jerónimosin luostarissa ja Belémin tornissa, jotka ovat kaksi Lissabonin tärkeintä symbolia, sekä muissa tälle historialliselle alueelle tyypillisissä muistomerkeissä ja kokemuksissa.

Sinne pääsee parhaiten raitiovaunulla numero 15 keskustasta. Se kestää noin 20 minuuttia. Pysäkki on Plaza del Comercio -aukiolla, ja lähellä aukiota on myös satama, josta voit vaihtoehtoisesti ottaa veneen ja lähteä purjehtimaan pitkin Tagusta.

Varaa opastettu kierros Belemissä

Jerónimosin luostari

Ensimmäinen ja tärkein nähtävyys Belémissä on vaikuttava Jerónimosin luostari. Sanon ensimmäisenä, koska se on Lissabonin suosituin monumentti, ja jonojen ja kaiken nähtävyyden välillä siihen kuluu helposti suuri osa päivästä. Kaikki siellä viettämämme aika on kuitenkin perusteltua.

Luostari julistettiin maailmanperintökohteeksi sen arkkitehtonisen ja taiteellisen arvon vuoksi. Sen luostari ja kirkko olivat Portugalin löytöretkeilyn kultakauden hedelmiä, ja tämä näkyy paikan upeudessa.

Ennakkoliput Jerónimosin luostariinovat lähes pakolliset. Sisäänpääsymaksu on 10 euroa, ja se on avoinna viikon jokaisena päivänä paitsi maanantaisin.

Varaa liput Jerónimosin luostariin

Belémin pastellien maistelu

Luostarissa käynnin jälkeen on aika maistaa yhtä Belémin kuuluisimmista perinteistä. Sen leivonnaiset. Nämä leivonnaiset ovat hieronymiittimunkkien valmistamia, lehtitaikinasta ja kermasta koostuvia leivonnaisia, joita voi maistella kaikkialla Lissabonissa. Tosin paras paikka tähän on alkuperäinen tehdas aivan luostarin vieressä.

Syömisen ja akkujen lataamisen jälkeen on lähes pakollista maistaa näitä leivonnaisia kahvin kanssa, jos haluat nauttia koko Lissabonin kokemuksesta.

Löytöjen muistomerkki

Tämä upea 50 metriä korkeamuistomerkki rakennettiin vuonna 1960 Henrik Merenkulkijan kuoleman 500-vuotispäivän kunniaksi ja kunnianosoitukseksi kaikille seikkailijoille ja löytöretkeilijöille, jotka ovat leimanneet Portugalin historiaa. Se sijaitsee Tejo-joen rannalla, ja sinne pääsee vain ylittämällä luostarin edessä olevan leveän kadun.

Belémin torni

Belemin torni| ©Jan Krutisch
Belemin torni| ©Jan Krutisch

Belemin torni on yksi Lissabonin symboleista. Löytöjen muistomerkiltä pääset sinne Avenida Brasiliaa pitkin länsisuunnassa poispäin luostarista. Puutarhaan pääsee 5 minuutissa, ja sieltä löytyy torni, josta on näkymät joelle.

Tämä pieni linnake työntyy itse asiassa Tagusjokeen, ja puolustustehtävänsä lisäksi se toimi myös vankilana ja majakkana. Sen arkkitehtuuri on varsin erikoinen tämäntyyppiselle rakennukselle, ja voit käydä sisällä tutustumassa tyrmiin ja sen kattoterassille, josta on näkymät joelle. Osallistuminen maksaa vain 6 euroa. Se ei ole pakollista, sillä parhaat näkymät avautuvat ulkoa, mutta se on suositeltavaa, jos jonoa ei ole paljon.

Tornin reunalta on upeat näkymät joelle ja 25. huhtikuuta avatulle sillalle, joka on Euroopan pisin riippusilta.

Varaa liput Bélemin torniin

Belémin museot

Jos näiden monumenttien katsomisen jälkeen meillä on vielä aikaa jäljellä ja haluamme nähdä lisää, Belém tarjoaa meille mahdollisuuden vierailla sen lukuisissa museoissa. Vaihtoehdot ovat: Vaunumuseo, Berardon nykytaiteen museo, sähkömuseo, kansantaiteen museo tai Lissabonin arkeologinen kansallismuseo.

Suosittelen jälkimmäistä, sillä se sijaitsee Hieronymiittien luostarin itäisessä siivessä ja siellä on Portugalin tärkein arkeologinen kokoelma. Mutta kuten näet, Belémin kaupunginosassa on jokaiselle jotakin.

Paras tapa päättää matkamme Lissaboniin on istua Tejo-joen rannalla Belémin kaupunginosassa ja katsella auringonlaskua. Tämän postikortin avulla et koskaan unohda vierailuasi Lissabonissa.

Varaa opastettu kierros Lissabonissa