Lissabonin Oceanarium hinnat

Lissabonin akvaario on yksi kaupungin tärkeimmistä nähtävyyksistä, selvitä lippujen hinnat Euroopan suurimpaan sisäakvaarioon.

Ana Caballero

Ana Caballero

5 minuuttia luettu

Lissabonin Oceanarium hinnat

Lissabonin valtamerenpuisto | ©Nahália Segato

Lissabonin akvaariossa, Euroopan suurimmassa sisäakvaariossa, on yli 450 lajia. Se on epäilemättä yksi kaupungin vaikuttavimmista nähtävyyksistä sekä matkailijoille että asukkaille. Lipulla voit vierailla vedenalaisessa metsässä, valtamerirakennuksessa ja merirakennuksessa sekä käydä sekä väliaikaisissa että pysyvissä näyttelyissä.

Yhtenä maailman parhaista meribiologisista museoista Lissabonin Oseanarium on yksi parhaista nähtävyyksistä ja aktiviteeteista Lissabonissa. Lisäksi sen hinnat ovat erittäin edulliset, joten liput eivät tee matkastasi Portugalin pääkaupunkiin yhtään kalliimpaa.

Kuinka paljon liput Lissabonin merentutkimuslaitokseen maksavat?

Lissabonin oseanarium| ©Vitor Oliveira
Lissabonin oseanarium| ©Vitor Oliveira

Liput Lissabonin oseanariumiin maksavat noin 23 euroa. Lippu sisältää vierailun sekä pysyviin että tilapäisiin merentutkimusnäyttelyihin. Voit myös ottaa valokuvia akvaarion sisällä olevasta eläimistöstä. Pääset myös meribiologiseen museoon, jossa on yli 1 500 näytettä yhteensä 450 lajista.

Jos et jostain syystä pääse osallistumaan ja haluat saada maksamasi summan takaisin kokonaisuudessaan, jos liput peruutetaan, sinun on tehtävä se vähintään 24 tuntia etukäteen. Näin peruutus on maksuton.

Osta liput Lissabonin Oseanariumiin

Lissabonin Oceanariumin lippujen hinnat lipunmyyntipisteestä

Lissabonin Oseanarium| ©Max Kukurudziak
Lissabonin Oseanarium| ©Max Kukurudziak

Jos et halua ostaa lippuja netistä ja haluat mieluummin odottaa ja ostaa liput lippukassasta, hinnat vaihtelevat hieman. 13-64-vuotiaille aikuisille hinta on noin 23 euroa. Yli 65-vuotiaille hinta laskee noin 17 euroon.

Kuten verkkoliput, lippukassalippuihin sisältyvät kaikki Lissabonin oseanariumin näyttelyt, sekä pysyvät että väliaikaiset, esimerkiksi vedenalainen metsänäyttely. Lisäksi lippujen hinta lippukassassa ja verkossa on hyvin samanlainen; vaikka lippuja lippukassasta ostamalla otat riskin siitä, että et pääse sisään, koska lippuja ei ole saatavilla.

Lasten lippujen alennettu hinta Lissabonin oseanariumiin

Lissabonin merentutkimuslaitos| ©Max Kukurudziak
Lissabonin merentutkimuslaitos| ©Max Kukurudziak

Jos ostat liput verkosta, 13-64-vuotiaiden aikuisten lipun hinta on 23 euroa. Jos nämä aikuiset ovat yli 64-vuotiaita, he saavat alennusta, jolloin hinta on heille noin 18 euroa. 3-12-vuotiaille lapsille liput maksavat 16 euroa. Jos he ovat alle 3-vuotiaita, he pääsevät ilmaiseksi.

Jos ostat liput lipunmyynnistä, 13-64-vuotiaiden aikuisten lippujen hinta on noin 23 euroa. Yli 65-vuotiaille hinta on noin 17 euroa. Lapsille 3-12-vuotiaiden lippujen hinta on 15 euroa. Lopuksi 0-2-vuotiaat lapset pääsevät sisään ilmaiseksi.

Lissabonin Oseanariumin ja turistibussin yhdistetyt lippujen hinnat.

Lissabonin merentutkimus| ©J
Lissabonin merentutkimus| ©J

Esittelemieni Lissabonin oseanariumin lippujen lisäksi on olemassa myös lippuja, jotka sisältävät muita aktiviteetteja kaupungissa. Jos olet kiinnostunut tästä vaihtoehdosta, sinun on hyvä tietää, että Lissabonin oseariumiin on olemassa lippuja, joihin sisältyy turistibussikierros ympäri kaupunkia.

Nämä liput maksavat noin 37 euroa aikuiselta. Lapsille hinta laskee noin 24 euroon, kunhan he ovat alle 11-vuotiaita. Bussiin kuuluu eri kielillä toimiva ääniopas, joka kertoo kaupungin historiasta. Bussi on myös ulkoilmakäytössä, joten se on ihanteellinen suunnitelma päiville, jolloin Lissabonissa on kaunis sää.

Bussilla pääset sekä Belém- että Moderni Lissabon -reiteille, jotka kulkevat kymmenien Portugalin pääkaupungin muistomerkkien ohi. Ensimmäisestä käyttökerrasta alkaen sinulla on yhteensä 48 tuntia aikaa käyttää lippua.

Varaa kiertoajelubussi, johon sisältyy liput Lissabonin valtamerenpuistoon

24 tunnin kiertoajelubussi Lissabonissa

Lissabonissa on erilaisia vaihtoehtoja kiertoajelubusseille. Yksi niistä on 24 tunnin kiertoajelubussi Lissabonissa. Tämä kiertoajelu kulkee keskustasta Belémin tornille ja ohittaa Lissabonin Oseanariumin. Siihen sisältyy 12 kielellä saatavilla oleva ääniopas, joka kertoo yleistietoa nähtävistä muistomerkeistä.

Toisaalta tämä turistipassi sisältää myös pääsyn kaupungin julkisiin raitiovaunuihin sekä joukon alennuksia eri kaupoissa ja ravintoloissa Lissabonissa. Huomaa, että bussi kulkee noin klo 9.30-17.30. Kun käytät sitä ensimmäisen kerran, voit käyttää sitä seuraavat 24 tuntia.

Varaa 24 tunnin kiertoajelubussi Lissabonissa

Muut kiertoajelubussit, joihin kuuluu Lissabonin merentutkimuslaitos

Edellä mainitun vaihtoehdon lisäksi kaupungissa on muitakin kiertoajelubusseja, jotka vievät sinut Oseanariumiin. Yksi suosituimmista on Lissabonin kiertoajelubussi ja raitiovaunu. Tämä on reitti, joka vie sinut ympäri kaupunkia sekä avobussilla että raitiovaunulla. Pysäkkejä on erilaisia, ja voit jäädä pois niin monella pysäkillä kuin haluat kävellä monumenttien ympärillä.

Lippu on voimassa 48 tuntia ensimmäisestä käyttökerrasta. Ensinnäkin bussilla on käytettävissä kaksi reittiä: toinen Belémin ja toinen Modernin Lissabonin läpi. Voit valita toisen tai molemmat, se on sinusta kiinni.

Näiden kahden reitin välillä bussi ohittaa yli 50 Lissabonin muistomerkkiä ja nähtävyyttä, kuten Lissabonin kansojen puiston, josta löydät Belémin tornin, Vasco da Gaman sillan ja Orienten aseman.

Sinulla on myös mahdollisuus nähdä Jeronimosin luostari, jonka UNESCO on julistanut maailmanperintökohteeksi. En voi unohtaa Lissabonin katedraalia ja kansallista kaakelimuseota. Bussikierroksen päätteeksi voit tehdä bussimatkan Lissabonin eri kukkuloiden läpi, josta löydät Pyhän Yrjön linnan ja Tähtikirkon basilikan. Suosittelen jäämään pois jossakin alueen ravintoloista lasilliselle viiniä.

Varaa kiertoajelu bussilla ja raitiovaunulla Lissabonissa

Onko Lissabonin Oseanarium ilmainen ja onko se sen arvoinen?

Lissabonin merentutkimuslaitos| ©Maksim Shutov
Lissabonin merentutkimuslaitos| ©Maksim Shutov

Ainoat ilmaiset liput ovat alle 3-vuotiaille lapsille. Muiden kävijöiden on maksettava ikänsä ja ryhmänsä mukainen hinta. Hintaan nähden liput Lissabonin oseanariumiin ovat kuitenkin erittäin edullisia. Lisäksi niihin sisältyy täydellinen vierailu merentutkimuslaitoksessa, sen tilapäisissä ja pysyvissä näyttelyissä sekä museossa.

Kuka pääsee Lissabonin Oseanariumiin ilmaiseksi?

Lissabonin Oseanarium| ©Maksim Shutov
Lissabonin Oseanarium| ©Maksim Shutov

Lissabonin Oseanariumiin pääsevät ilmaiseksi vain alle 3-vuotiaat lapset ja 0-2-vuotiaat lapset. Kaikkien muiden kävijöiden on maksettava vierailusta Oseanariumiin.

Hinta kuitenkin vaihtelee iän mukaan. Esimerkiksi 3-12-vuotiaat lapset maksavat alennettua hintaa, mutta heidän mukanaan on oltava aikuinen. Kun otetaan huomioon nämä alennukset kotona oleville pienimmille, Lissabonin oseanarium on yksi parhaista asioista, joita voi tehdä Lissabonissa lasten kanssa.

Alennetut sisäänpääsymaksut Lissabonin oseanariumiin

Lissabonin merentutkimuslaitos| ©Maksim Shutov
Lissabonin merentutkimuslaitos| ©Maksim Shutov

13-64-vuotiaiden aikuisten on maksettava noin 23 euroa lipusta. Sekä verkossa että lipunmyyntipisteessä on kuitenkin alennettuja hintoja tietyille ikäryhmille.

Ensimmäinen kävijöille tarjottu hinta on lapsille. Ensinnäkin 3-12-vuotiaat lapset saavat tietyn alennuksen, jolloin hinta on noin 16 euroa. Toiseksi alle kaksivuotiaat lapset pääsevät Lissabonin Oseanariumiin ilmaiseksi. Toinen museon tarjoama alennettu hinta on yli 65-vuotiaille, jotka pääsevät museoon noin 15 eurolla.

Kuinka paljon sisäänpääsymaksu maksaa, jos haluat lisätä opastetun kierroksen?

Lissabonin oseanarium| ©Max Kukurudziak
Lissabonin oseanarium| ©Max Kukurudziak

Lissabonin merentutkimus tarjoaa opastetun kierroksen lipun kahdelle henkilölle. Tähän lippuun sisältyy aiheen ammattitaitoisen asiantuntijan saattaminen, joka selittää jokaisen oseanariumin muodostavan osan. Opit kaiken akvaariossa elävistä eri lajeista ja tutustut syvällisesti merelliseen maailmankaikkeuteen.

Opastetun kierroksen lippujen hinta on noin 75 euroa. Tämä hinta on kiinteä riippumatta kävijöiden iästä. Aikuiset, seniorit ja lapset maksavat kaikki saman hinnan. Kustannukset ovat siis noin 37 euroa per henkilö.

Lissabonin Oseanariumin hinnat sesonkiaikana vs. matalasesonkina

Lissabonin merentutkimus| ©Maksim Shutov
Lissabonin merentutkimus| ©Maksim Shutov

Lissabonin oseanariumin hinnat eivät muutu sen mukaan, minä kuukautena vuodesta vierailet. Riippumatta siitä, vierailetko kaupungissa talvella vai kesällä, akvaariossa käymisestä maksettava hinta on sama. Ei siis ole väliä, onko sesonkiaika, sillä se ei vaikuta hintaan.

Ainoa asia, joka kannattaa pitää mielessä, on se, että sesonkiaikana on luonnollisesti enemmän turisteja. Siksi on todennäköisempää, että et pääse akvaarioon tai joudut odottamaan pidempiä jonoja lippuja ostaaksesi. Henkilökohtainen suositukseni on siis ostaa liput netistä. Maksat keskihinnan ja pääset varmasti sisään.

Tämän lisäksi, jos haluat välttää jonot, suosittelen sinua menemään Oseanariumiin talvella. Koska silloin on hiljainen sesonki, sinulla ei ole niin paljon ongelmia. Lisäksi, koska se on sisätiloissa, se on täydellinen suunnitelma sateisena päivänä. Minun makuuni tämä on yksi parhaista asioista, joita voi tehdä Lissabonissa talvella.

Miten säästää rahaa, kun vierailet Lissabonin merentutkimuslaitoksessa?

Lissabonin merentutkimuslaitos| ©Tomás Evaristo
Lissabonin merentutkimuslaitos| ©Tomás Evaristo

Jos haluat säästää vieraillessasi Lissabonin oseanariumissa, kannattaa tutustua erilaisiin ehdotuksiin, kuten turistibussiin, jolla voit yhdistää molemmat kokemukset edullisemmin.

Toisaalta on tiettyjä päiviä ja kellonaikoja, jolloin lippuihin sisältyy tiettyjä alennuksia. Pidä siis silmällä näitä alennuksia, jotta voit säästää rahaa Lissabonin Oseanariumissa.

Pääsenkö Lissabonin oseanariumiin ilmaiseksi Lissabonin turistikortilla?

Lissabonin oseanarium| ©Julia Goralski
Lissabonin oseanarium| ©Julia Goralski

On olemassa Lissabonin turistikortteja, jotka sisältävät vierailun sekä Lissabonin oseanariumiin että muihin kaupungin nähtävyyksiin. Ostamastasi kortista riippuen se sisältää tietyn määrän nähtävyyksiä. Näiden nähtävyyskorttien lisäksi on olemassa myös reittejä, joiden pysähdyspaikkojen joukossa on myös Lissabonin merentutkimus. Liput Lissabonin oseanariumiin sisältyvät hintaan.