Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Pariisin Disneyland Halloweenina

Halloween Disneyland Parkissa on muutakin kuin pelkkä kauhujen yö, se on kokonainen festivaali täynnä ainutlaatuisia aktiviteetteja, jotka kestävät kuukauden ajan.

Carlos Bleda

Carlos Bleda

6 minuuttia luettu

Pariisin Disneyland Halloweenina

Disneyland Pariisin linna Halloweenina | ©Clem

Halloween on yksi merkittävimmistä tapahtumista Euroopan kuuluisimman huvipuiston kalenterissa. Niin paljon, että se ylittää lokakuun 31. päivän yön ja merkitsee kokonaista kauden, joka alkaa 1. lokakuuta ja päättyy 7. marraskuuta. Jos matkustat Pariisiin kyseisinä päivinä, Disney-lippujen ostaminen on erittäin suositeltavaa.

Tänä aikana voimme nauttia monenlaisista halloweeniin liittyvistä aktiviteeteista, joista voi nauttia vain näinä päivinä. Elokuvien pahikset hyökkäävät puistoon, kadut koristellaan pelottavilla koristeilla ja puistossa järjestetään erikoistapahtumia. Jos haluat tietää, mitkä ovat tämän tapahtuman erityispiirteet ja mitä voimme tehdä Pariisin Disneylandissa Halloweenina, sinun on vain jatkettava lukemista.

1. Astu sisään kummituskartanoon Phantom Manoriin

Aaveen kartano| ©David Jafra
Aaveen kartano| ©David Jafra

Koska kyseessä on huvipuisto, paras tapa päästä halloweenin tunnelmaan on tietenkin käydä pelottavimmissa nähtävyyksissä. Phantom-kartanon kummituskartano on puiston suosituin kauhunähtävyys. Se sijaitsee Disneyland-puiston Frontierland-alueella ja jäljittelee villin lännen puukartanoa.

Sisällä odottavat kummitukset ja muut yllätykset, jotka yrittävät pelotella kävijöitä enemmän kuin pelotella. Erikoistehosteet ja hologrammit ovat erittäin onnistuneita ja onnistuvat upottamaan meidät pelottavaan mutta hauskaan tunnelmaan. Lapset voivat mennä sinne aivan hyvin, vaikka siellä on monia pimeitä alueita, joista pelokkaammat kävijät eivät ehkä nauti niin paljon.

Varaa päivälippu Disneylandiin

2. Hollywoodin pelottavin puoli. Kauhun torni

Hämärän vyöhykkeen kauhun torni| ©Alexf
Hämärän vyöhykkeen kauhun torni| ©Alexf

Disney-kompleksin toisessa puistossa, Walt Disney Studiosissa, on myös tilaa kauhulle. Tämä puisto sijoittuu elokuva- ja televisiomaailmaan ja kaikkeen, mitä valkokankaiden takana on. Jos haluat kokea kauhuelokuvan kaltaisen elämyksen, Hollywood Tower on sinulle sopiva nähtävyys.

Production Courtyard -alueella ja keskellä Los Angelesille tyypillistä glamouria on tämä torni, joka Hollywoodin kulta-aikana oli hotelli ja joka on nyt rappeutunut ja jonka ainoat asukkaat ovat henkiä ja pahoja olentoja. Tämän vetonaulan erikoisuus on, ettei siellä ole yhtä reittiä, vaan se muuttuu satunnaisesti. Jokaisella kävijällä on siis erilainen kokemus, mutta kauhu on aina läsnä.

Varaa monen päivän lippu Disneylandiin

3. Halloween puhtaimmillaan. Halloween Soirée

Soirée Halloween-juhlat| ©Timili Timili
Soirée Halloween-juhlat| ©Timili Timili

Festivaalin keskeinen tapahtuma on Halloween Soirée. Se järjestetään 31. lokakuuta, ja se maksetaan erikseen puiston pääsymaksusta. Se alkaa kello 20:00 ja päättyy kello 2:00 aamulla, ja se on varattu vain niille, jotka ovat hankkineet lipun. Osa nähtävyyksistä pidetään auki, kun kyseisenä iltana järjestetään ainutlaatuisia tapahtumia, kuten:

  • Loppunäytös, jonka pääosissa nähdään Disneyn tunnetuimpia roistoja, kuten Maleficent, Kapteeni Koukku ja Jafar.
  • Luurankojuhlat, joita isännöivät kukaan muu kuin Goofy ja hänen poikansa Max.
  • Jos haluat tulla merirosvoksi, Kapteeni Koukku opettaa sinua interaktiivisessa esityksessä nimeltä**"Kapteeni Koukun merirosvoakatemia**".
  • Jos pidät tanssimisesta, puiston eri alueilla on eri tyylejä edustavia tanssilattioita, joilla voit tanssia Disney-hahmojen kanssa.
  • Toinen juhlien kohokohta on erikoisajelu nimeltään**"Mickey's Halloween Surprise**".

Liput tähän erikoistapahtumaan maksavat yleensä noin 89 euroa. Jos haluat mennä näihin juhliin, sinun kannattaa kiirehtiä ja hankkia liput hyvissä ajoin, sillä ne myydään aina loppuun.

Varaa päivälippu Disneylandiin

4. Tapaa Disneyn roistot

Hookin kanssa Disneyssä| ©Bert Snyers
Hookin kanssa Disneyssä| ©Bert Snyers

Halloween-festivaali on ainutlaatuinen tilaisuus tavata Disneyn maailman tunnetuimpia roistoja. Tähän aikaan vuodesta ne ovat puiston tähtiä, ja niitä näkee puistossa useammin. Mutta älä huoli, ruudun ulkopuolella he ovat ystävällisempiä, ja voit ottaa valokuvan heidän kanssaan ilman ongelmia. Jafar, Cruella de Vil ja Kapteeni Koukku ovat joitakin roistoja, joita voit tavata.

Pariisin Disneylandin symboli, Prinsessa Ruususen linna, muuttuu radikaalisti festivaalin aikana, ja se johtuu Maleficentistä. Paha noita loitsuaa linnan ja vartioi sitä muiden roistojen avulla.

Kerää selfieitä suosikkihahmojesi kanssa

Toinen asia, jota voimme tehdä Disneyllä näinä päivinä, on kerätä selfieitä kuuluisimpien konnien ja hahmojen kanssa. Tätä varten elokuvien päähenkilöt tulevat satunnaisesti Studio-teatteriin Ruususen linnan alle, jotta voimme ottaa kuvia heidän kanssaan. Aikoja ei ole sovittu, joten pysy kuulolla.

Varaa monen päivän lippu Disneylandiin

5. Disney-hahmot erikoispuvuissa

Daisy Paw Halloween| ©morfredus
Daisy Paw Halloween| ©morfredus

Pääsemme tapaamaan Mikki, Aku, Hessu ja kumppanit ympäri vuoden, mutta vain halloweenina voimme nähdä heidät erikoisasuissaan. Festivaalia hyödyntäen kaikki Disney-hahmot pukeutuvat ainutlaatuisiin Halloween-aiheisiin pukuihin. Roistot ovat enemmän esillä, mutta he jakavat sen Mikki ja hänen ystävänsä kanssa - kukapa ei haluaisi nähdä Mikkiä noitana tai Hessua kurpitsana?

Fantasylandin alueella on edelleen "Meet Mickey" -esitys, jossa voit tavata Goofyn, Donaldin, Minnien ja monia muita. Kaikki heistä Halloween-asuissaan.

Varaa Disneylandin päivälippu

6. Ainutlaatuinen tunnelma puiston koristeiden ansiosta

Disney Halloween koristelu| ©Shagshag
Disney Halloween koristelu| ©Shagshag

Yksi Disneyn Halloween-festivaalin tärkeimmistä nähtävyyksistä on sen koristeet. Kaikilla kaduilla ja nähtävyyksillä on tyypillisiä koriste-elementtejä, kuten kurpitsoja tai hämähäkinverkkoja, mutta ne on viety seuraavalle tasolle. Halloween-koristeiden yksityiskohtaisuus on häkellyttävää. Jo pelkästään tästä syystä vierailu Disneyyn Halloween-festivaalin aikana on erittäin suositeltavaa.

Tyypillisten kurpitsojen ja hämähäkinseittien lisäksi on erityisiä alueita, kuten Frontierland, joka on saanut inspiraationsa Pixarin elokuvasta Coco, jossa puhutaan kuolleiden päivästä.

Varaa monen päivän lippu Disneylandiin

7. Koe erityinen Halloween-paraati

Halloween paraati| ©Aurélien JEANNE
Halloween paraati| ©Aurélien JEANNE

Lähes joka päivä Disney järjestää perinteisen paraatinsa, jossa on näyttäviä vaunuja ja tansseja, joihin sen tunnetuimmat hahmot liittyvät. Halloweenina vaunut muuttuvat, niistä tulee pelottavampia ja niiden päähenkilöt pukeutuvat tilaisuuden mukaan.

Tärkein uutuus on Ruususen lohikäärme, joka tulee luolastaan osallistumaan paraatiin ja ilahduttaa yleisöä sylkemällä suustaan liekkejä.

8. Erikoisruokaa ravintoloissa

Disney koristelu| ©morfredus
Disney koristelu| ©morfredus

Puiston jokainen elementti on muutettu Halloween-tunnelmaa edistäväksi, eivätkä ravintoloiden ruoat ole poikkeus.

Valmistetaan erityisiä ruokalistoja, joissa juomat korvataan juomilla ja tavalliset ruokalajit vaihtuvat perinteisiin Halloween-kakkuihin ja -herkkuihin. Myös Disneyland Pariisin ravintolat on koristeltu festivaaliin sopivilla elementeillä. Myös Disney Village -alueen, erillisen vapaa-ajan alueen, jossa on ravintoloita ja kauppoja, tilat on sovitettu puiston muun osan tunnelmaan.

9. Osta Halloween-muistoja

Koristeltu Halloween linna| ©David Jafra
Koristeltu Halloween linna| ©David Jafra

Jotta elämyksesi ei jäisi vain mieleesi, puiston myymälöissä myydään myös erityisiä Halloween-muistoja. Pukuja, makeisia, pehmoleluja ja hahmoja suosikkihahmoistasi Halloween-puvuissa.

Parhaat kaupat Halloween-muistoesineiden hankkimiseen ovat Thunder Mesa Mercantile Building Frontierlandissa ja Tower Hotel Gifts Walt Disney Studiosissa.

10. Pukeudu suosikkihahmoiksesi

Henkilö valepuvussa Pariisin Disneylandissa| ©natasha jerjomina
Henkilö valepuvussa Pariisin Disneylandissa| ©natasha jerjomina

Loppuvuoden aikana lapset voivat pukeutua suosikki Disney-hahmoikseen, mutta aikuiset eivät, sillä puisto kieltää sen. Halloweenina tehdään kuitenkin poikkeus, ja aikuiset, jotka haluavat pukeutua naamiaisasuihin, saavat tulla sisään.

Se on hyvä tilaisuus pukeutua perheenä hyvään ja pelottavaan pukuun. Jos ideat ovat vähissä tai sinulla ei ole asua, puiston kaupoissa on monia vaihtoehtoja pukeutua haluamaksesi Disney-hahmoksi. Älä tuhlaa tilaisuutta.

Disneyn halloweenin väkijoukot

Disneyn työntekijät| ©Aurélien JEANNE
Disneyn työntekijät| ©Aurélien JEANNE

Vaikka Pariisin sesonki on hiljainen, Halloween-festivaali saa Disneylandin kävijämäärät kasvamaan. Lokakuun 31. päivän lähestyessä Disneylandin parhaiden nähtävyyksien kävijämäärät ja jonot kasvavat, sillä Halloween on yksi vuoden vilkkaimmista päivistä. Jos haluat nauttia tunnelmasta ilman hälinää, kannattaa mennä kuukauden alussa tai keskellä ja viikolla.

Ja jos haluat mennä 31. päivä järjestettäviin juhliin, sinun on hyvä tietää, että kysyntä on suurta ja kaikki saatavilla olevat liput myydään aina loppuun. Kun otetaan huomioon, että 1. marraskuuta on Ranskassa yleinen vapaapäivä, kävijöitä on enemmän tämän päivän lähipäivinä.

Disney Halloween hinnat

Valmistele mitä tuoda mukanasi| ©Ketut Subiyanto
Valmistele mitä tuoda mukanasi| ©Ketut Subiyanto

Koska päivämäärät ovat erittäin kysyttyjä, hinnat ovat Disneyssä jonkin verran korkeammat. Varsinkin Halloweenia lähinnä olevina päivinä hotellit täyttyvät, ja huoneen saaminen on monimutkaisempaa ja hieman kalliimpaa. Puiston liput säilyttävät normaalihintansa lukuun ottamatta 31. päivä järjestettävien juhlien lippuja, jotka myydään erikseen ja joiden hinta on alkaen 89 €.

Mitä pakata Halloween Disney-vierailua varten

Raha| ©cottonbro
Raha| ©cottonbro

Lokakuun lopussa ja marraskuun alussa Pariisiin alkaa saapua kylmää, joten lämpimät vaatteet ovat välttämättömiä. Muista, että puisto on enimmäkseen ulkona. Sinun on käveltävä puistossa paljon, joten pukeudu mukaviin kenkiin. Sateenvarjo repussa on myös hyvä idea.

Ja uutuutena halloweenina aikuiset saavat poikkeuksellisesti pukeutua naamiaisasuihin. Älä siis unohda pakata halloween-asuasi. Toivottavasti nämä vinkit auttavat sinua saamaan pelottavan ja hauskan kokemuksen Pariisin Disneylandissa.

Varaa Disneylandin päivälippu