Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

Versaillesin päiväretket Pariisista

Versaillesin palatsissa vierailu ja sen sisätilojen ja puutarhojen kiertäminen vie sinut ajassa taaksepäin. Näin pääset sinne ja kuinka paljon liput maksavat.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minuuttia luettu

Versaillesin päiväretket Pariisista

Versaillesin palatsi | ©Mat Reding

Versaillesin palatsiin astuminen on kuin astuisi toiseen maailmaan. Kaikki Louis XIV:stä, Marie Antoinettesta tai Louis XVI:sta nähtyjä aikakausielokuvia on tiivistetty sen huoneiden rikkauteen ja puutarhojen kauneuteen.

Palatsiin ja sen puutarhoihin pääsee tutustumaan useilla eri lipputyypeillä, joihinkin sisältyy opastettu kierros tai kuljetus Pariisista... Esittelen ne kaikki lyhyesti, jotta valintasi olisi helpompaa:

Suosikkini

Versaillesin palatsin jonojen ohitus sekä opastettu kierros

Parhaan hinta-laatusuhteen mukainen tapa vierailla Versaillesissa Pariisista käsin

Täydellinen, jos haluat kiertää Versailles'n asiantuntevan oppaan johdolla. Pääset sinne junalla Pariisista.

Versailles'n palatsi ja puutarhat (sillä emme saa unohtaa näiden puutarhojen majesteettisuutta!) sijaitsevat noin 50 minuutin matkan päässä Pariisista, mutta se on niin vierailtu nähtävyys, että sinne on erittäin hyvät yhteydet.

Tällä Versailles'n kiertomatkalla , jolla on sisäänpääsy palatsiin ja puutarhoihin, paikallinen opas noutaa sinut Pariisin keskustasta, vie sinut junalla (RER) palatsiin, esittelee sinulle puutarhoja, kertoo sinulle kaikki tarinat tästä historiallisesta maamerkistä ja jättää sinulle sitten mahdollisuuden tutustua palatsiin omassa rauhassa. Voit myös palata valitsemallasi junalla, jolloin sinulla on vapaata aikaa tutustua Versaillesiin omaan tahtiin opastetun kierroksen jälkeen.

Huomaa, että kuljetuksen hinta ei sisälly tähän retkeen, mutta pääset Versaillesiin nopeasti ja mukavasti junalla.

Miksi pidän tästä kierroksesta: Tämä on edullisin tapa tutustua Versaillesin palatsiin ja sen puutarhoihin englanninkielisen oppaan johdolla.

Suositellaan, jos... haluat säästää rahaa matkallasi ja jos sinua ei haittaa matkustaa julkisilla liikennevälineillä.


Premium-vaihtoehto

Versailles päiväretki Pariisista palatsin opastetulla kierroksella

Parhaan hinta-laatusuhteen mukainen tapa vierailla Versaillesissa Pariisista käsin

Tutustu Versaillesiin ja sen puutarhoihin erikoistuneen oppaan johdolla. Sinut kuljetetaan yksityisellä linja-autolla Pariisista.

Tällä opastetulla Versaillesin kierroksella liityt ryhmään jostakin kolmesta Pariisin kaupungin noutopaikasta ja saavut suoraan Versaillesiin, jossa voit ohittaa palatsin jonot tähän vaihtoehtoon sisältyvien lippujen ansiosta. Sisällä oppaasi opastaa sinut huoneiden läpi, ja hän kertoo sinulle parhaiten varjellut salaisuudet ja anekdootit palatsista ja sen rakentamisesta.

Teet myös kierroksen puutarhoihin. Miksi pidän puutarhoja niin tärkeinä? Koska ensimmäisellä kerralla kävin tuntikausia kiertelemässä niitä, ja toisella kerralla tajusin, että olin nähnyt niistä vain puolet. Puutarhat ovat vaikuttavia, suihkulähteet, patsaat, kukat, värit... todellinen ihme.

Lounas ei sisälly hintaan, mutta sinulla on aikaa syödä tai jopa ostaa ruokaa sieltä (voit myös tuoda ruokaa Pariisista repussa).

Iltapäivällä lähdet Versaillesista takaisin Pariisiin.

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: Tällä kiertoajelulla voit tutustua Versaillesiin ja sen puutarhoihin ilman huolta mistään, sillä sinua opastaa erikoistunut opas.

Suositellaan, jos... haluat mieluummin liittyä järjestäytyneeseen ryhmään alusta alkaen ja sinut haetaan Pariisista bussilla Versaillesiin ja takaisin.


Täydellisin

Versailles-päiväretki Pariisista palatsin puutarhaan ja Marie Antoinette talolle opastetulla kierroksella

Parhaan hinta-laatusuhteen mukainen tapa vierailla Versaillesissa Pariisista käsin

Tutustu Versaillesiin opastetulla kierroksella palatsissa, sen puutarhoissa ja Marie-Antoinetten kartanossa erikoistuneen oppaan johdolla. Sinut kuljetetaan yksityisbussilla Pariisista, ja lounas sisältyy hintaan.

Jos haluat ottaa kaiken irti kiertoajelusta, tämä on sinulle sopiva vaihtoehto: tutustu Versaillesiin kokonaisuudessaan tällä kiertoajelulla, joka vie sinut Versaillesin palatsiin. Versailles-päiväretki Pariisista palatsin puutarhaan ja Marie Antoinette talolle opastetulla kierroksella Tällä kierroksella tutustut Versaillesin palatsiin, sen vaikuttavaan palatsiin ja sitä ympäröiviin laajoihin puutarhoihin. Voit myös vierailla aristokraattisen Marie Antoinetten maatilalla ja viihtyä kuin lapsi siellä yhä elävien eläinten kanssa.

Kaikki tämä 8-tuntisella pienryhmäretkellä, joka sisältää edestakaiset junaliput, oppaan, joka kertoo sinulle tarinan tämän ihanan paikan takana, ja kolmen ruokalajin lounaan. Sinun tarvitsee vain huolehtia siitä, että voit nauttia yhdestä Pariisin matkasi kauneimmista kokemuksista.

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: Jos et halua jättää Versailles'ta väliin ja haluat nauttia koko päivästä ilman huolta aterioista tai kuljetuksista.

Suositellaan, jos... niille, jotka haluavat kaiken olevan järjestyksessä. Lisäksi tämä on halvin vaihtoehto, sillä se sisältää kaiken noin 139 eurolla: junakuljetukset, liput ja opastetun kierroksen palatsiin, kierroksen puutarhoihin ja maatilalle sekä tietenkin lounaan.


Käy Versaillesissa Paris Passilla

Versaillesin palatsin puutarhat| ©Clark Van Der Beken
Versaillesin palatsin puutarhat| ©Clark Van Der Beken

Jos käytät Paris Passia Ranskan pääkaupungissa vieraillessasi, Versaillesiin on ilmainen sisäänpääsy osana Pariisin museopassia, joka sisältyy tähän pakettiin. Matkakorttiin ei sisälly paluumatka Versaillesiin, sillä vaikka kortti sisältää metron, Versailles sijaitsee kaupungin keskustan ulkopuolella.

Jos haluat tietää lisää tästä "turistikortista", voit lukea tämän oppaan, jonka kirjoitin aiheesta. Pariisi-passi jossa kerron myös muista vastaavista korteista, joilla pääset ilmaiseksi Pariisin tärkeimpiin nähtävyyksiin ja museoihin.

Anan matkavinkki

Kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina Versaillesiin on ilmainen sisäänpääsy, mutta sesonkiaikana se kannattaa jättää väliin, sillä valtava turistivirta voi estää sinua nauttimasta vierailustasi.

Miten päästä Versaillesiin Pariisista

Lähikuva suihkulähteestä Versaillesin palatsin ulkopuolella
Lähikuva suihkulähteestä Versaillesin palatsin ulkopuolella

Versaillesin palatsi on saanut nimensä kunnasta, jossa se sijaitsee; se sijaitsee Pariisin eteläisellä laitamilla, noin 45 minuutin ajomatkan päässä. Palatsikompleksi ja puutarhat ovat tietenkin Versaillesin tärkein nähtävyys, joten sinne pääsee helposti ja hyvin opastetuilla kulkuneuvoilla.

Pääsy Versaillesiin yksityiskuljetuksella

Järjestettyihin Versailles'n kierroksiin tai opastettuihin kierroksiin palatsissa ja puutarhoissa sisältyy yleensä kuljetus Pariisin keskustasta. Matkustat yleensä yksityisellä bussilla kaupungin keskustasta, mutta voit löytää myös hienompia vaihtoehtoja, joissa matkustat autolla tai hyvin varustetulla pakettiautolla.

Pääsy Versaillesiin junalla

Tämä on helpoin vaihtoehto. Pariisissa metro- ja RER-junat on integroitu täydellisesti toisiinsa, ja mistä tahansa kaupungin kolkasta pääset RER C -junalla, joka vie sinut Versaillesiin ja pysähtyy palatsin luona. Huomaa kuitenkin, että tämä linja haarautuu linjan lopussa, joten ennen kuin nouset junaan, tarkista näytöltä, että päätepysäkki on Versailles-Rive Gauche eikä Saint-Quentin-en-Yvelines.

Saapuminen Versaillesiin bussilla

Versailles Express -bussi lähtee Eiffel-tornilta tiistaista sunnuntaihin ja vie sinut suoraan Palais'n linnaan. Se maksaa 25 euroa, ja se kulkee vain kerran tai kaksi kertaa päivässä vuodenajasta riippuen; tästä syystä ihmiset jättävät sen pois ja suosivat kaupunkilinjaa 171, joka vie sinut lähelle Versailles'n kompleksia paljon halvemmalla.

Mitä nähdä Versaillesissa

Yksi Versailles'n palatsin vaikuttavimmista huoneista.
Yksi Versailles'n palatsin vaikuttavimmista huoneista.

Palatsin sisätilat

Versaillesin palatsi on kompleksin tärkein nähtävyys. Kierros on selkeästi merkitty, joten kun astut sisään pääsisäänkäynnistä (Verge d'Honneur), on helppo kävellä koko palatsin läpi menemättä mistään ohi. Ensimmäinen asia, joka tekee sinuun vaikutuksen, on ylellisyys ja mahtipontisuus, jota tämän palatsin jokainen nurkka huokuu, mutta todella mielenkiintoista on oppia tarinat jokaisen huoneen takana.

Jos et ole varannut opastettua kierrosta, älä epäröi käyttää ääniopasta, jonka saat lipun mukana; se kertoo uskomattomia tarinoita näiden muurien sisällä asuneista henkilöistä, kuten Ludvig XVI:sta ja Marie Antoinettesta. Vakuutan teille, että Euroopan aikoinaan mahtavimman monarkian omalaatuisuus tekee teihin yhtä suuren vaikutuksen kuin palatsin kauneus ja sen sisustus.

Puutarhat

Klassinen ranskalaistyylinen pohjaratkaisu, huolellisesti hoidettu kasvillisuus, suihkulähteet ja patsaat koristeina ja 800 hehtaarin pinta-ala; tällaisia ovat Versaillesin puutarhat. Monet eivät tiedä, että Versaillesin puutarhat ovat itse asiassa ilmaisia (paitsi silloin, kun siellä on esitys), eikä sinne tarvitse ostaa lippua palatsiin päästäkseen.

Jos olet menossa palatsiin, suosittelen, että näet puutarhat sen jälkeen, koska voit käyttää ääniopasta; rakastat tarinoita suihkulähteistä, jotka koristavat puutarhoja, jos olet mytologian ystävä. Palatsin tavoin Versaillesin puutarhat eivät ole vain esteettinen kauneus, vaan aikakauden symboli ja Euroopan mahtavimpiin kuuluneen poliittisen hallinnon huippu.

Grand Trianon ja Petit Trianon -rakennukset

Täydellisellä lipulla (jonka suosittelen ostamaan, sillä se maksaa vain kaksi tai kolme euroa enemmän kuin lippu, joka kattaa vain palatsin ja puutarhat) pääset näihin kahteen itsenäiseen palatsiin, joita kutsutaan trianoneiksi. Näiden palatsien ja niitä ympäröivien puutarhojen tyyli eroaa pääpalatsin ja puutarhojen tyylistä, joten jos luulet, että vierailu näissä palatseissa on "enemmän samaa", olet väärässä.

Grand Trianon on barokkipalatsi, jonka Ludvig XIV rakennutti virkistyspaikaksi ja jossa myöhemmin asuivat monet Ranskan monarkit ja Napoleon. Tämän palatsin sisustus on erinomaisen tyylikäs, mutta kahdesta Trianonista suosikkini on Petit Trianon.

Petit Trianon oli Ludvig XV:n lahja yhdelle hänen rakastajattarelleen, mutta Marie Antoinette käytti sitä myöhemmin yksityiseen käyttöönsä. Palatsin sisätilat muistuttavat nukkekotia, mutta viehättävintä on sen ympäristö, joka tunnetaan nimellä Queen's Village. Marie Antoinette rakennutti tämän pienoiskoossa olevan maalaiskylän, jossa on mylly, maatila, järvi ja mökkejä, joissa on pieniä vihannestarhoja.

Annen matkailijan vinkki

Varaa runsaasti aikaa puutarhoihin tutustumiseen. Useimmat ihmiset keskittyvät palatsin edustalla sijaitsevaan pääalueeseen, mutta jos tutkit hieman kauemmas, löydät ainutlaatuisia ja yllättäviä nurkkia ja kolkkia.

Suunnittele vierailusi Versaillesiin

Freskot Versaillesin palatsissa
Freskot Versaillesin palatsissa

Milloin mennä

Menitpä Versaillesiin milloin tahansa, siellä on ihmisiä. Palatsi on yksi Pariisin tärkeimmistä nähtävyyksistä, ja siellä vierailee vuosittain kahdeksan miljoonaa turistia. Palatsi on kuitenkin niin suuri, ettei se tunnu ahtaalta, etenkään jos jätät palatsin sisätilat iltapäiväksi tai jos menet puutarhan piilotetummille alueille.

Erikoisnäytökset

Versailles'n palatsissa järjestetään tiistaisin musiikkinäytös puutarhoissa, ja viikonloppuisin suihkulähteet valaistaan. Vaikka siellä on enemmän väkeä, kannattaa vierailla viikonloppuna, sillä valaistut suihkulähteet herättävät puutarhat eloon. Mitä tulee vuoden aikaan, on parasta ajoittaa vierailu Versaillesiin aurinkoiseen päivään, jotta voit nauttia pitkästä kävelyretkestä palatsin ympäri.

Vierailun kesto

Varaa sisäänpääsylippu etukäteen Versaillesiin vierailupäivänäsi, jotta säästät aikaa; muuten voit odottaa vähintään kahden tunnin jonoa sesonkiaikana. Palatsin sisätilojen kiertäminen kestää noin kaksi tuntia, varsinkin jos käytät ääniopasta, jota suosittelen.

Sen jälkeen puutarhoihin ja kolmioihin tutustuminen voi kestää niin kauan kuin haluat, mutta kokonaisuuden katsomiseen menee vähintään kolme tuntia. Kaiken kaikkiaan Versailles'n kompleksiin tutustuminen voi viedä kokonaisen päivän, kun otetaan huomioon matka sinne ja takaisin, vierailu palatsin sisätiloissa, puutarhoissa ja trianonissa.

Mitä ottaa mukaan

Palatsiin ei pääse sisään reppujen tai suurten laukkujen kanssa, vaan ne on jätettävä lipunmyyntipisteeseen. Laukkusi on myös läpäistävä turvatarkastus. Jos olet menossa Versaillesiin kesällä, ota matkatavaroihisi mukaan aurinkovoide, sillä saatat palaa auringossa puutarhavierailun aikana, äläkä tietenkään unohda kameraa.

Joissakin palatsin huoneissa ei saa ottaa valokuvia tai valokuvia ei saa ottaa salaman kanssa, mutta puutarhassa olevat värit ja kasvillisuus ovat useamman kuin yhden kuvan arvoisia. Toisaalta kannattaa käyttää mukavia kenkiä, koska kävelet paljon, ja älä unohda ottaa vettä mukaan puutarhavierailun ajaksi.

Missä syödä

Versailles'n palatsin alueella on erilaisia ruokakojuja ja ravintoloita. Voitko käydä ulkona syömässä lähialueella ja palata takaisin? En suosittele sitä, koska tuhlaat turhaan aikaa, sillä lähistöllä ei ole ravintoloita, jotka erottuisivat laadultaan tai hinnaltaan palatsin sisältä löytyviä ravintoloita korkeammalla tasolla.

Voit tehdä piknikretken tietyillä puutarha-alueilla, mutta kaikki eivät tiedä siitä, joten älä epäröi, jos vierailet Versaillesissa miellyttävänä päivänä.

Versaillesiin meneminen lasten kanssa

Lapset pääsevät Versaillesiin ilmaiseksi, ja sekä palatsi että puutarhat ovat täydellisiä perhevierailuja varten. Kompleksin ulkopuolella on useampia paikkoja, joissa lapset voivat juoksennella, mutta palatsin sisällä he saattavat väsyä hieman enemmän kierroksen pituuden vuoksi.

Anan matkavinkki

Jos et ole varma, minä päivänä mennä Versaillesiin, puutarhassa on musiikkinäytös tiistaisin, ja viikonloppuisin suihkulähteet on valaistu.

Jos Versaillesin palatsi kiinnostaa sinua, pidät myös

Mikään Pariisissa ei vedä vertoja Versaillesin palatsille. Itse asiassa Euroopan lähin on Schönbrunnin palatsi Wienissä. Versailles on ainutlaatuinen, mutta jos haluat oppia enemmän absolutistisesta monarkiasta ja Ranskan vallankumouksen historiasta (josta opit eniten tällä vierailulla), suosittelen osallistumaan jollekin Pariisin keskustan kävelykierroksista.

Siellä sinulle kerrotaan eniten tarinoita kaupungin menneisyydestä, ja sinulla on monenlaisia vaihtoehtoja, jotka voit tarkistaa tästä artikkelista, jonka kirjoitin osoitteesta Pariisin matkat.

Jos haluat tutustua johonkin kaupungin monista symboleista, voin suositella (tietenkin) Eiffel-tornia, Garnier-oopperataloa tai Louvrea. Seuraavassa on joitakin aihetta käsitteleviä artikkeleitani, jos olet kiinnostunut tutkimaan joitakin vaihtoehtoja: Eiffelin TorninLiput: kuinka ne ostaa, paljonko ne maksavat, paras vaihtoehto, jne., Opera Garnierin kierrokset y PariisinLouvren MuseonLiput ja Kierrokset: eri vaihtoehtoja, mistä ne ostaaja paljon muuta.

UKK

 • Voiko Versaillesiin tuoda ruokaa?

  Ruokaa ja juomaa saa tuoda palatsin ulkopuutarhaan, mutta sisälle ei saa tuoda ruokaa.

 • Voiko Versaillesiin mennä reppu selässä?

  Matkatavarat ja suuret laukut eivät ole sallittuja palatsin sisällä. Voit tuoda pieniä laukkuja palatsiin, mutta ne on jätettävä matkatavarahuoneeseen turvatarkastuksen jälkeen. Valokuvaus ilman salamaa on sallittua palatsin sisällä.

 • Milloin on paras aika nähdä Versaillesin suihkulähde-esitykset?

  Yleensä paras aika suihkulähde-esityksen katsomiseen on iltapäivällä, jolloin useampi suihkulähde aktivoituu samaan aikaan.

 • Voinko mennä Versaillesiin yksin?

  Kyllä, voit matkustaa Versaillesiin julkisilla liikennevälineillä (RER-junalla) ja järjestää vierailun rauhassa, kun olet siellä.