Versaillesin päiväretket Pariisista

Versaillesin palatsissa vierailu ja sen sisätilojen ja puutarhojen kiertäminen vie sinut ajassa taaksepäin. Näin pääset sinne ja kuinka paljon pääsyliput maksavat.

Ana Caballero

Ana Caballero

6 minuuttia luettu

Versaillesin päiväretket Pariisista

Versaillesin palatsi | ©Mat Reding

Versaillesin palatsiin astuminen on kuin astuisi toiseen maailmaan. Kaikki Ludvig XIV:stä, Marie Antoinettesta tai Ludvig XVI:sta nähtyjä aikakausielokuvia on tiivistetty sen huoneiden rikkauteen ja puutarhojen kauneuteen.

Palatsiin ja sen puutarhoihin tutustumista varten on useita erilaisia lippuja, joista osa sisältää opastetun kierroksen tai kuljetuksen Pariisista... Teen niistä kaikista yhteenvedon, jotta valinnan tekeminen olisi helpompaa:

Suosikkini

Versailles päiväretki Pariisista palatsin opastetulla kierroksella

Parhaan hinta-laatusuhteen tapa vierailla Versaillesissa Pariisista käsin

Tutustu Versaillesiin ja sen puutarhoihin erikoistuneen oppaan johdolla. Sinut kuljetetaan yksityisellä linja-autolla Pariisista.

Kesto: 4 hours 30 minutes

Tällä opastetulla kierroksella Versailles'n palatsissa liitytte ryhmään jostakin bussin kolmesta noutopisteestä Pariisin kaupungissa, ja saavutte suoraan Versailles'n palatsiin, jossa voitte ohittaa palatsin jonot tämän vaihtoehdon sisältämien lippujen ansiosta. Sisälle päästyänne oppaasi opastaa teidät huoneiden läpi, ja hän kertoo teille parhaiten varjellut salaisuudet ja anekdootit palatsista ja sen rakentamisesta.

Teette myös kierroksen palatsin vaikuttaviin puutarhoihin, suihkulähteisiin, patsaisiin, kukkiin, väreihin... todellinen ihme.

Lounas ei sisälly hintaan, mutta sinulla on aikaa syödä tai jopa ostaa jotain sieltä.

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: Tällä kiertoajelulla voit tutustua Versaillesiin ja sen puutarhoihin huolehtimatta mistään, erikoistuneen oppaan johdolla.

Suositellaan, jos... haluat mieluummin liittyä järjestäytyneeseen ryhmään alusta alkaen ja tulla haetuksi Pariisista bussilla, joka vie sinut Versaillesiin ja takaisin.


Taloudellisin vaihtoehto

Versaillesin palatsin jonojen ohitus sekä opastettu kierros

Parhaan hinta-laatusuhteen tapa vierailla Versaillesissa Pariisista käsin

Täydellinen, jos haluat kiertää Versaillesin asiantuntevan oppaan johdolla, mutta matkustaa omaan tahtiin.

Kesto: from 1 hour 30 minutes to 2 hours 30 minutes

Versaillesin palatsi ja puutarhat sijaitsevat noin 50 pitkän minuutin päässä Pariisista, mutta se on niin suosittu nähtävyys, että sinne on hyvät yhteydet.

Tällä opastetulla Versaillesin kiertoajelulla, jolla on sisäänpääsy palatsiin ja puutarhoihin, paikallinen opas tapaa sinut palatsilla, esittelee sinulle puutarhoja, kertoo kaikki tarinat tästä historiallisesta paikasta ja jättää sinulle mahdollisuuden tutustua palatsiin rauhassa opastetun kierroksen jälkeen. Huomaa, että kuljetus Pariisiin ja Pariisista ei sisälly tähän retkeen, mutta pääset Versaillesiin nopeasti ja mukavasti junalla.

Miksi pidän tästä kierroksesta: Tämä on edullisin tapa tutustua Versaillesin palatsiin ja sen puutarhoihin englanninkielisen oppaan johdolla.

Suositellaan, jos... haluat säästää rahaa vierailussasi ja jos sinua ei haittaa matkustaa julkisilla kulkuneuvoilla.


Käy Versaillesissa Paris Passilla

Versaillesin palatsin puutarhat| ©Clark Van Der Beken
Versaillesin palatsin puutarhat| ©Clark Van Der Beken

Jos ostat Paris Passin Ranskan pääkaupungissa vieraillessasi, Versaillesiin on ilmainen sisäänpääsy osana Pariisin museopassia, joka sisältyy tähän pakettiin. Se ei kuitenkaan sisällä paluumatkaa Versaillesiin, sillä vaikka tämä turistikortti sisältää metron, Versailles sijaitsee kaupungin keskustan ulkopuolella.

Jos haluat tietää lisää tästä "turistikortista", voit lukea tämän oppaan, jonka kirjoitin seuraavista asioista Pariisi-passi jossa kerron myös muista samankaltaisista korteista, joilla pääset ilmaiseksi Pariisin tärkeimpiin nähtävyyksiin ja museoihin.

Kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina Versaillesiin on ilmainen sisäänpääsy, mutta sesonkiaikana se on syytä hylätä, sillä valtava turistivirta voi estää sinua nauttimasta vierailustasi.

Varaa Pariisi-passi

Miten päästä Versaillesiin Pariisista

Lähikuva suihkulähteestä Versaillesin palatsin ulkopuolella.
Lähikuva suihkulähteestä Versaillesin palatsin ulkopuolella.

Versaillesin palatsi on saanut nimensä kunnasta, jossa se sijaitsee; se sijaitsee hieman Pariisin ulkopuolella (etelään) noin 45 minuutin ajomatkan päässä. Palatsikompleksi ja puutarhat ovat tietenkin Versaillesin tärkein nähtävyys, joten sinne pääsee helposti kaikilla liikennevälineillä, ja sinne on hyvät opasteet.

Pääsy Versaillesiin yksityisellä liikenteellä

Järjestettyihin Versailles'n kierroksiin tai opastettuihin kierroksiin palatsissa ja puutarhoissa sisältyy yleensä kuljetus Pariisin keskustasta. Tavallisesti yksityinen bussi vie sinut kaupungin keskeiseltä paikalta, mutta voit löytää myös hienompia vaihtoehtoja, jotka kuljettavat sinut henkilöautolla tai hyvin varustetulla pakettiautolla.

Pääsy Versaillesiin junalla

Tämä on helpoin vaihtoehto. Pariisissa metro- ja RER-junat on integroitu täydellisesti toisiinsa, ja mistä tahansa kaupungin kolkasta pääset RER C -junalla, joka on linja, joka vie sinut Versaillesiin ja pysähtyy palatsin luona. Muista kuitenkin, että tämä linja haarautuu linjan lopussa, joten ennen junaan nousemista tarkista näytöltä, että päätepysäkki on Versailles-Rive Gauche eikä Saint-Quentin-en-Yvelines.

Pääsy Versaillesiin bussilla

Versailles Express -bussi lähtee Eiffel-tornilta tiistaista sunnuntaihin ja vie sinut suoraan palatsiin. Se maksaa 25 euroa, ja se kulkee vain kerran tai kaksi kertaa päivässä sesongista riippuen. Tästä syystä ihmiset jättävät sen suosimatta ja käyttävät mieluummin kaupunkilinjaa 171, joka vie sinut Versailles'n lähelle paljon halvemmalla.

Varaa matka Versaillesiin Pariisista

Mitä nähdä Versaillesissa

Yksi Versaillesin palatsin vaikuttavimmista huoneista.
Yksi Versaillesin palatsin vaikuttavimmista huoneista.

Palatsin sisätilat

Versaillesin palatsi on kompleksin tärkein nähtävyys. Reitti on merkitty täydellisesti, joten kun astut sisään pääsisäänkäynnistä (Verge d'Honneur), on helppo kävellä koko palatsin läpi mitään huomaamatta. Ensimmäinen asia, joka tekee sinuun vaikutuksen, on ylellisyys ja mahtipontisuus, jota tämän palatsin jokainen nurkka huokuu, mutta todella mielenkiintoista on jokaisen huoneen takana olevat tarinat.

Jos et ole varannut opastettua kierrosta, älä epäröi hyödyntää ääniopasta, johon olet oikeutettu lippusi mukana; se kertoo uskomattomia tarinoita näiden muurien sisällä asuneista henkilöistä, kuten Ludvig XVI:sta ja Marie Antoinettesta. Vakuutan, että Euroopan aikoinaan mahtavimman monarkian eksentrisyys tekee sinuun yhtä suuren vaikutuksen kuin palatsin kauneus ja sen sisustus.

Puutarhat

Klassinen ranskalaistyylinen pohjaratkaisu, huolellisesti hoidettu kasvillisuus, suihkulähteet ja patsaat koristeina ja 800 hehtaarin pinta-ala; sellaisia ovat Versaillesin puutarhat. Monet eivät tiedä, että Versaillesin puutarhat ovat itse asiassa ilmaisia (paitsi silloin, kun siellä on näytös) eikä sinne pääsemiseksi tarvitse ostaa lippua palatsiin.

Jos olet menossa palatsiin, suosittelen, että näet puutarhat sen jälkeen, koska voit käyttää ääniopasta; rakastat tarinoita suihkulähteistä, jotka koristavat puutarhoja, jos olet mytologian ystävä. Palatsin tavoin Versaillesin puutarhat eivät ole vain esteettisesti kauniita, vaan ne symboloivat aikakautta ja Euroopan mahtavimpiin kuuluneen poliittisen hallinnon huippua.

Grand Trianon ja Petit Trianon

Täydellisellä lipulla (jonka suosittelen ostamaan, sillä se maksaa vain pari-kolme euroa enemmän kuin lippu, joka kattaa vain palatsin ja puutarhat) pääset näihin kahteen itsenäiseen palatsiin, joita kutsutaan Trianoniksi. Molempien palatsien ja niitä ympäröivien puutarhojen tyyli eroaa pääpalatsista ja puutarhoista, joten jos luulet, että vierailu niissä on "enemmän samaa", olet väärässä.

Grand Trianon on barokkipalatsi, jonka Ludvig XIV rakennutti virkistyspaikaksi ja jossa myöhemmin asuivat monet Ranskan monarkit ja Napoleon. Tämän palatsin sisustus on erinomaisen tyylikästä, mutta kahden Trianonin välillä suosikkini on Petit Trianon.

Petit Trianon oli Ludvig XV:n lahja yhdelle hänen rakastajattaristaan, mutta Marie Antoinette käytti sitä myöhemmin yksityiseen käyttöönsä. Palatsin sisätilat muistuttavat nukkekotia, mutta kaikkein viehättävintä on sen ympäristö, joka tunnetaan nimellä Queen's Village. Marie Antoinette rakennutti tämän pienoiskoossa olevan maalaiskylän, jossa oli mylly, maatila, järvi ja mökkejä, joissa oli pieniä kasvimaita, ja jolla ei ollut muuta tarkoitusta kuin toimia koristeellisena elementtinä huvituksessaan.

Varaa matka Versaillesiin Pariisista

Suunnittele vierailusi Versaillesiin

Versaillesin palatsin sisäpuolen freskot
Versaillesin palatsin sisäpuolen freskot

Milloin mennä

Menitpä Versaillesiin milloin tahansa, siellä on varmasti paljon väkeä. Palatsi on yksi Pariisin tärkeimmistä nähtävyyksistä, ja siellä vierailee vuosittain kahdeksan miljoonaa turistia. Se on kuitenkin niin suuri, että tungosta ei tunnu, etenkään jos jätät palatsin sisätilat iltapäiväksi tai jos menet puutarhan piiloisemmille alueille.

Erikoisnäytökset

Versailles'n palatsissa järjestetään tiistaisin musiikkiesitys puutarhoissa, ja viikonloppuisin suihkulähteet valaistaan; vaikka siellä on enemmän väkeä, kannattaa vierailla kompleksissa viikonloppuna, sillä valaistut suihkulähteet herättävät puutarhat henkiin. Mitä tulee vuoden aikaan, suunnittele vierailusi Versaillesiin aurinkoiseen päivään, jotta voit nauttia pitkästä kävelystä palatsin ympäri.

Vierailun kesto

Varaa sisäänpääsylippu Versaillesiin vierailupäivänäsi etukäteen, jotta säästät aikaa; muuten voit odottaa vähintään kahden tunnin jonoa sesonkiaikana. Palatsin sisätilojen kiertäminen kestää noin kaksi tuntia, varsinkin jos käytät ääniopasta, jota suosittelen.

Sen jälkeen puutarhoihin ja Trianoniin tutustuminen voi kestää niin kauan kuin haluat, mutta koko palatsin kiertäminen kestää vähintään kolme tuntia. Kaiken kaikkiaan Versailles'n kompleksiin tutustuminen voi viedä kokonaisen päivän, kun otetaan huomioon matka sinne ja takaisin, vierailu palatsin sisätiloissa, puutarhoissa ja Trianonissa.

Mitä kannattaa ottaa mukaan

Rinkat ja suuret laukut eivät ole sallittuja palatsin sisällä, vaan ne on jätettävä lipunmyyntipisteeseen. Laukkusi on myös läpäistävä turvatarkastus. Jos olet menossa Versaillesiin kesällä, ota matkatavaroihin mukaan aurinkovoidetta, sillä saatat palaa auringossa puutarhavierailun aikana, äläkä tietenkään unohda kameraa.

Joissakin palatsin huoneissa ei saa ottaa valokuvia tai niitä ei saa ottaa salamalla, mutta puutarhoissa olevat värit ja kasvillisuus ovat useamman kuin yhden kuvan arvoisia. Käytä toisaalta mukavia kenkiä, koska kävelet melko paljon, äläkä unohda ottaa vettä mukaan puutarhavierailun ajaksi.

Missä syödä

Kaikkialla Versaillesin palatsin kompleksissa on erilaisia ruokakojuja ja ravintoloita. Voitko käydä syömässä lähialueella ja palata takaisin? En suosittele sitä, sillä tuhlaat turhaan aikaa, sillä välittömässä läheisyydessä ei ole ravintoloita, jotka erottuisivat laadultaan tai hinnaltaan palatsin sisältä löytyviä ravintoloita paremmiksi.

Se, mitä voit tehdä, ja kaikki eivät tiedä siitä, on piknikretki tietyillä puutarhan alueilla, joten älä epäröi, jos vierailet Versaillesissa päivänä, jolloin lämpötila on miellyttävä.

Versaillesiin meneminen lasten kanssa

Lapset pääsevät Versaillesiin ilmaiseksi, ja sekä palatsi että puutarhat ovat täydellisiä perhevierailuja varten. Lapset voivat juosta ympäriinsä kompleksin ulkopuolella, mutta palatsin sisällä he saattavat väsyä hieman enemmän kierroksen pituuden vuoksi.

Jos et ole varma, minä päivänä lähteä Versaillesiin, puutarhassa järjestetään musiikkinäytös tiistaisin, ja viikonloppuisin suihkulähteet valaistaan.

Varaa matka Versaillesiin Pariisista

Jos Versailles'n palatsi kiinnostaa sinua, pidät myös

Mikään Pariisissa ei vedä vertoja Versaillesin palatsille. Itse asiassa Euroopan lähin on Schönbrunnin palatsi Wienissä. Versailles on ainutlaatuinen, mutta jos haluat oppia enemmän absolutistisesta monarkiasta ja Ranskan vallankumouksen historiasta (josta opit eniten tällä vierailulla), suosittelen osallistumaan jollekin Pariisin keskustan kävelykierroksista.

Täällä sinulle kerrotaan eniten tarinoita kaupungin menneisyydestä, ja sinulla on monenlaisia vaihtoehtoja, joihin voit tutustua tässä Pariisin historiasta kirjoittamassani artikkelissa. Pariisin matkat.

Jos haluat tutustua johonkin kaupungin monista symboleista, voin suositella (tietenkin) Eiffel-tornia, Garnier-oopperaa tai Louvrea. Tässä on muutamia artikkeleitani aiheesta, jos olet kiinnostunut tutustumaan joihinkin vaihtoehtoihin: Eiffelin TorninLiput: kuinka ne ostaa, paljonko ne maksavat, paras vaihtoehto, jne., Opera Garnierin kierrokset y PariisinLouvren MuseonLiput ja Kierrokset: eri vaihtoehtoja, mistä ne ostaaja paljon muuta.

Varaa matkasi Versaillesiin Pariisista