Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

PariisinLouvren MuseonLiput ja Kierrokset: eri vaihtoehtoja, mistä ne ostaaja paljon muuta

Aiotko käydä Louvressa? Olipa sinulla kuinka paljon aikaa tahansa, tässä ovat keskeiset teokset ja ohjeet lippujen hankkimiseen tai opastetulle kierrokselle osallistumiseen.

Ana Caballero

Ana Caballero

6 minuuttia luettu

PariisinLouvren MuseonLiput ja Kierrokset: eri vaihtoehtoja, mistä ne ostaaja paljon muuta

Louvre Pyramidi | ©Patrick Langwallner

Louvre voidaan esitellä monella tavalla: voit puhua sen vaikuttavasta rakennuksesta, Tuileries'n puutarhasta, lasipyramidista, egyptiläisestä taidekokoelmasta tai Da Vincin Gioccondasta ja Milon Venuksesta. Suosittelen, että ostat liput etukäteen, jotta sinun ei tarvitse jonottaa ovella tuntikausia. Nämä ovat parhaat vaihtoehdot, jotka löydät netistä:

Taloudellisin

Louvre-museo liput

Pääsy Louvreen ilman jonoja parhaaseen hintaan

Täydellinen vaihtoehto, jos haluat vaeltaa Louvren loputtomilla käytävillä ja gallerioissa omaan tahtiisi ilman, että sinun tarvitsee liittyä järjestäytyneeseen ryhmään, mutta myös ilman, että tuhlaat aikaa lipputiskillä jonottamiseen.

Jos haluat vierailla Louvressa omin päin, suosittelen ostamaan lippusi etukäteen netistä, sillä voit mennä museoon silloin, kun haluat, viettää sisällä niin paljon aikaa kuin haluat ja pysähtyä katsomaan sinua eniten kiinnostavia teoksia. Älä unohda ottaa sisäänkäynnin yhteydessä ilmaista museon karttaa, jos haluat löytää nopeasti kunkin huoneen tärkeimmät teokset: kartta on suunniteltu juuri tätä tarkoitusta varten, ja se on erittäin hyödyllinen suunnistamisen apuväline.

Mitä tulee äänioppaaseen, sitä suositellaan lämpimästi. Se maksaa viisi euroa sisäänkäynnillä, on monikielinen ja sisältyy yleensä moniin lippupaketteihin.

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: Tämän vaihtoehdon avulla voit välttää loputtomat jonot, vierailla museossa niin kauan kuin haluat ja päättää itse, mihin teoksiin haluat pysähtyä.

Suositellaan, jos... haluat nauttia museosta omaan tahtiin, ilman kiinteitä aikatauluja tai opastettuja ryhmiä.


Miten ostaa lippuja Louvreen

Museoon tutustuminen| ©vic15
Museoon tutustuminen| ©vic15

Jos haluat vierailla Louvressa, pääset Helloticketsin kautta ostamaan liput Louvreen nopeasti ja helposti. Voit ostaa liput myös lipputoimistosta, mutta tällöin joudut odottamaan pitkissä jonoissa ja saatat jäädä paitsi.

Suosittelen kuitenkin varaamaan opastetun kierroksen Louvren museoon skip-the-line -periaatteella.

Varaa lippu Louvreen ja risteily Seinäjoella

Louvren lippujen hinnat

Rahaa euroina| ©Ibrahim Boran
Rahaa euroina| ©Ibrahim Boran

Louvren lippujen hinta Helloticketillä ilman jonotusta ja pääsyä tilapäisnäyttelyihin on noin 20 €.

Sinulla on myös mahdollisuus varata yhdistetty elämys ja ottaa Louvren lippujen lisäksi risteily Seinäjoella, jolloin hinta on alkaen 50€.

Tai voit jopa ottaa opastetun kierroksen ilman jonoja, jossa sinua seuraa ammattitaitoinen opas, joka kertoo eri kokoelmista, joista voit nauttia kierroksen aikana.

Varaa pääsylippu Louvreen ja risteily Seinäjoella

Nauti opastetusta kierroksesta Louvressa

Kierroksella| ©zoetnet
Kierroksella| ©zoetnet

Opastettu kierros on mielestäni ihanteellinen tapa nauttia Louvresta, sillä siellä on niin paljon nähtävää, että se on paras tapa tutustua museon valtavuuteen mahdollisimman lyhyessä ajassa. Lisäksi pääset eroon sisäänkäynnin jonoista.

Asiantuntevan oppaan ansiosta, joka seuraa sinua koko kierroksen ajan, saat kaikki yksityiskohdat tärkeimmistä teoksista, kuten Milon Venuksesta, Samothrakian voitosta tai Vapaus johdattaa kansaa-näyttelystä. Näin näet varmasti kaikki tärkeimmät teokset etkä jätä mitään näkemättä. Ja tietenkin, jos haluat jatkaa kierrosta omatoimisesti, kun olet lopettanut, voit jatkaa kierrosta omatoimisesti.

Varaa opastettu kierros Louvren museoon

Vieraile Louvressa ja kävele Seinen varrella, kaksinkertainen kokemus!

Iltapäivä Louvressa| ©brando
Iltapäivä Louvressa| ©brando

Nauti Pariisista 100-prosenttisesti kahdella halutuimmalla elämyksellä: risteily Seinäjoella ja vierailu Louvressa. Mitä muuta voisit toivoa?

Matkalla Seinen varrella näet uskomattomia monumentteja, kuten Eiffel-tornin, Aleksanteri III:n sillan, Musée d'Orsayn ja Notre Damen katedraalin ainutlaatuisesta liikkuvasta observatoriosta.

Ja tietysti, kun ostat lipun Louvre-museoon, voit ihmetellä maailman kuuluisimpia taideteoksia, maalauksia ja veistoksia, kuten Leonardo Da Vincin La Giocondaa. Yli 5 500 taiteilijan maalauksia ja 2 000 veistosta voit katsella omaan tahtiisi. Lisäksi vältät yleensä ruuhkaiset sisäänkäyntijonot.

Varaa lippusi Louvreen ja Seinen risteilylle

Osta liput Louvreen Louvren lippukassasta

Louvren ulkopuolella| ©Unsplash
Louvren ulkopuolella| ©Unsplash

Jos ostat Louvren liput lipunmyyntipisteestä, voit säästää kaksi tai kolme euroa (ylimääräinen käsittelymaksu, kun ostat liput verkosta), mutta joudut vastineeksi odottamaan pitkissä jonoissa ja vaarana on, että liput ovat jo loppuunmyytyjä sinä päivänä ja kellonaikana, jolloin haluat käydä museossa.

Jos päätät ostaa lippusi lipunmyyntipisteestä, yritä mennä sinne heti aamulla (lippu avataan kello 9.00) äläkä valitse museovierailun ajankohdaksi juhlapäivää. Tässä vaihtoehdossa audioguide on erikseen noin viiden euron hintaan.

Haluan myös käyttää tilaisuutta hyväkseni ja jättää teille artikkelin, jossa on vinkkejä siitä, miten Louvren voi nähdä lasten kanssa.

Varaa liput Louvreen ilman jonoja

Käytännön vinkkejä Louvressa vierailuun

Louvren museo ja Tuileries'n puutarha| ©Groume
Louvren museo ja Tuileries'n puutarha| ©Groume
 • Milloin mennä: Museo on avoinna lähes vuoden jokaisena päivänä paitsi tiistaisin. Kaikkina aikoina on hyvä aika vierailla tässä vaikuttavassa kokoelmassa, mutta iltaisin, erityisesti keskiviikkoisin ja perjantaisin, jolloin museo on avoinna lähes klo 22 asti, ja lounasaikaan on yleensä vähemmän ruuhkaa. Tarkista kaikki tiedot aukioloajoista täältä.
 • Miten sinne pääsee: Louvre sijaitsee Pariisin keskustassa. Sisäänkäynti tapahtuu lasipyramidin kautta, ja sinne pääsee myös suoraan Pariisin metropysäkiltä "Palais Royal Musée du Louvre" linjalla 1. Jos olet epävarma, katso postaus siitä , miten Louvreen pääsee.
 • Vierailun kesto: Louvren katsominen alle kolmessa tunnissa on turhaa, ellet ota opastettua kierrosta, jossa keskitytään tiettyihin teoksiin. Selitän eri tyypit täällä. Perusteellinen vierailu vie todennäköisesti päivän. Lisätietoja löydät postauksesta Kuinka kauan kestää nähdä Louvre?
 • Ilmainen sisäänpääsy: On tiettyjä ryhmiä, jotka saavat ilmaisen sisäänpääsyn Louvreen, kuten alle 18-vuotiaat lapset, alle 25-vuotiaat EU-kansalaiset, taideopettajat ja vammaiset, joilla on saattaja. On myös joitakin päiviä ja kellonaikoja, jolloin sisäänpääsy on ilmainen kaikille, kuten kuukauden ensimmäinen sunnuntai ja 14. heinäkuuta (Bastilian päivä) kello 18.00 alkaen. Vaikka sisäänpääsy olisikin ilmainen, sinun on varattava päivä ja aika museon virallisella verkkosivustolla. Lisätietoja hinnoista saat täältä.
 • Missä syödä: Louvren museon sisällä on kahvila ja ravintola. Tämä on paras vaihtoehto, jos vierailet museossa. Ympäröivältä alueelta on kuitenkin hieman vaikeampi löytää ruokapaikkoja. Jos kuitenkin haluat lisätietoja, lue postaus missä syödä Louvren lähellä.
 • Käy kaupassa: Suosittelen lämpimästi käymään kaupassa, vaikka haluat varmasti kokeilla kaikkea, joten jos budjettisi on tiukka, mieti kahdesti.
 • Kuinka käyttäytyä: Louvressa on suurelle museolle tyypilliset säännöt. Valokuvia saa ottaa, taideteoksiin ei saa koskea, on noudatettava tiettyä hiljaisuutta, eikä museoon saa tuoda ruokaa.

Varaa opastettu kierros Louvressa

Louvre lasten kanssa

Louvren museon sali| ©SpirosK photography
Louvren museon sali| ©SpirosK photography

Jos vierailet museossa lasten kanssa, varmista, etteivät lapset väsy ja juokse ympäri käytäviä ja huoneita. Erittäin hyvä vaihtoehto on ottaa lapsille sovitettu kierros Louvressa; näin edistät heidän kiinnostustaan taidetta kohtaan ja he nauttivat museosta paljon enemmän.

Suosittelen tätä mukautettua äänikierrosvaihtoehtoa, jotta kaikki perheenjäsenet voivat tutustua museoon omaan tahtiinsa ja keskittyä kiinnostavimpiin aiheisiin.

Varaa liput Louvreen ilman jonoja

Tärkeimmät Louvressa nähtävät teokset

Mona Lisa, suojattu
Mona Lisa, suojattu

Henkilökohtaisesti en ole koskaan käynyt museossa, jossa olisin nähnyt yhtä paljon taideteoksia kuin Louvressa. Jos tämä on Euroopan suositu in museo, se johtuu myös siitä, että se ei ole vain taiteen ystävien ilo, vaan myös siitä, että tavallinen kävijä tunnistaa suuren osan museossa olevista teoksista.

Louvressa on vaikeampaa tehdä valintaa nähtävyyksien välillä kuin missään muussa museossa (museossa on 35 000 taideteosta lähes kaikilta taiteen kausilta ja monista eri lähteistä). Jos kuitenkin (ja tässä on joitakin tärkeitä poisjättöjä) tekisimme top 10:n tunnetuimmista, se näyttäisi suunnilleen tältä:

 • Leonardo Da Vincin La Gioconda: Tämä on museon tähtiteos. Ennen kuin "pettynyt", kerron kuitenkin, että et pääse näkemään sitä läheltä; maalausta suojaa usean metrin mittainen turvamuuri, koska maalausta vastaan on useaan otteeseen yritetty hyökätä. Teidän on nähtävä se kaukaa, sillä se on renessanssin tähtiteos ja yksi myyttisimmistä maalauksista.
 • Delacroix'n teos "Vapaus johtaa kansaa": Maalauksessa kuvataan Pariisissa vuonna 1830 tapahtunutta kruunun vastaista kansannousua, joka päättyi Ranskan viimeisen Bourbonin, Kaarle X:n, syrjäyttämiseen. Teoksessa vapaus esitetään allegorisesti naisena, joka on maalauksen keskellä ja pitää kädessään lippua.
 • Venus de Milo: Yksi kreikkalaisen kuvanveiston hellenistisen kauden edustavimmista patsaista. Tämä naishahmo ei ole aina ollut torso ilman käsivarsia, mutta tapaa, jolla hän "kadotti" ne, ei tunneta, ja on jopa olemassa erilaisia teorioita siitä, miten ne esitettiin. Tosiasia on, että muotojen täydellisyys on muutaman minuutin virkistyksen arvoinen.
 • Veronesen Häät Kaanassa: Yksi Veronesen kuuluisimmista maalauksista. Se kuvaa Jeesuksen Kristuksen ensimmäistä ihmettä; Johanneksen evankeliumin mukaan hän muutti häiden aikana veden viiniksi. Maalauksen valaistus ja sen hahmojen yksityiskohdat ovat useiden minuuttien ajan arvoista.
 • Samothrakian voitto: Yksi museon suurimmista patsaista. Se esittää kreikkalaista jumalattarta Nikeä, voiton jumalatarta. Vaikka monet ovat kritisoineet sen estetiikkaa (veistoksesta puuttuu pää), sitä pidetään keskeisenä veistoksen teoksena, ja sinun tarvitsee vain katsoa sen taitosten yksityiskohtia todetaksesi sen itse.
 • Hammurabin säännöstö: Mesopotamian taiteen tunnusomaisin teos. Se sisältää Hammurabin valtakaudella voimassa olleet siviililait, joten se on olennainen löytö, jonka avulla voi oppia lisää tämän historiallisen ajanjakson kulttuurista.

Tässä on erittäin mielenkiintoinen postaus, jos haluat oppia lisää näistä teoksista.

Jos olet kiinnostunut vierailusta Louvressa, sinua kiinnostaa myös

Musée d'Orsayyn tutustuminen| ©Dimitry B.
Musée d'Orsayyn tutustuminen| ©Dimitry B.

Louvre on niin suuri ja kuuluisa, että se jää helposti muiden Pariisin kaupungin museoiden varjoon. Louvren kaikkien teosten tarkastelun jälkeen on helppo kysyä itseltään: mutta voiko siellä olla enemmän? On. Pariisi on täynnä museoita, ja jokainen niistä on vierailun arvoinen.

Omat suosikkini ovat Musée d'Orsay (todellinen ihme) ja nykytaiteen Pompidou-museo, mutta vaihtoehtojen luettelo on paljon pidempi. Jos haluat tietää lisää, voit lukea tämän artikkelin osoitteesta Museot.