Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

Pariisin matkat

Pariisi on kulttuuria, taidetta, arkkitehtuuria, kauneutta... mutta se on myös hyvin suuri. On hyvä idea tehdä kierros sen tärkeimpiin nähtävyyksiin erikoistuneen oppaan johdolla.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minuuttia luettu

Pariisin matkat

Pariisin kaupunki | ©Pedro Lastra

Pariisi on paljon muutakin kuin Eiffel-torni, Louvre ja Luxemburgin puutarha. Pariisi on sen kaupunginosia, ja jotta voisit tutustua niihin aidolla tavalla, olen valinnut sinulle parhaat kierrokset.

1. Pariisin yökierrokset

Riemukaari yöllä| ©Florian Wehde
Riemukaari yöllä| ©Florian Wehde

Jos Pariisia kutsutaan valon kaupungiksi, se johtuu siitä, että se on nähtävä yöllä. Sen valaistus on spektaakkeli, ja Pariisin yökierros on suunniteltu erityisesti siihen tutustumista varten. Kierroksen aikana vierailet Trocaderolla, Eiffel-tornissa, Riemukaaressa ja Grand Palais'ssa. Kierroksella kuullaan tietenkin myös tarinoita yhteiskunnallisista skandaaleista, suurista rakkauksista ja vallankumouksista.

Pariisin yökierroksen kesto on myös noin kaksi tuntia, ja alle 13-vuotiaat lapset pääsevät mukaan ilmaiseksi. Tämän kiertomatkavaihtoehdon etuna on myös se, että Pariisissa on paljon vähemmän ihmisiä kuin päivällä, ja valojen lisäksi pääset kokemaan myös kaupungin yöllisen tunnelman.

Varaa Pariisin yökierros

2. Veneretket ja risteilyt Seinäjoella

Pariisin yöstä nauttiminen
Pariisin yöstä nauttiminen

Pariisiin voi tutustua monella tavalla, ja yksi suosituimmista on risteillä Seinäjoella ja nähdä Eiffel-tornin ja Notre Damen katedraalin kaltaisia monumentteja. Parasta tässä Seinen yöristeilyssä, johon sisältyy liput Eiffel-tornille, on se, että se sisältää paitsi laivakierroksen, myös Pariisin yökierroksen näköalalla varustetussa ajoneuvossa.

Kävelykierrosten vaihtoehtojen joukossa tämä on yksi mukavimmista ja täydellisimmistä yleisistä kierroksista Pariisiin tutustumiseen. Sen avulla voit tutustua kaupunkiin sekä päivällä että yöllä ammattitaitoisen oppaan selityksin ilman, että sinun tarvitsee kävellä ja kulkea pitkiä matkoja.

Tähän vaihtoehtoon sisältyy nouto ja paluu hotelliin. Se on suositeltavin vaihtoehto niille, joilla on vähän aikaa ja jotka eivät halua jättää väliin sellaisia paikkoja kuin Pariisin oopperatalo, Notre Damen katedraali, Place de la Concorde, Louvre, Hotel de Ville, Grand Palais, Champs Elysées, Riemukaari, Eiffel-torni, Invalidit tai Pigalle. Ei juuri mitään.

Varaa Seine-joen risteily

3. Montmartren kierrokset

Moulin Rouge iltahämärässä
Moulin Rouge iltahämärässä

Jokainen Pariisin kaupunginosa on vierailun arvoinen, mutta aloitan Ranskan pääkaupungin legendaarisimmasta kaupunginosasta, Montmartresta, ja kierroksesta, joka tulee aina olemaan suosikkini: kävelykierros Montmartren kaupunginosassa.

Alueen yksityiskohdat

Montmartre sijaitsee Pariisin pohjoisosassa, ja se tunnetaan 1800-luvun boheemien maalareiden ja taiteilijoiden synnyinpaikkana. Tätä paikkaa on vaikea verrata mihinkään muuhun, ja vielä vaikeampaa on kuvailla sitä tunnetta, jonka saat, kun sinulle näytetään paikkoja opastetulla kierroksella ja kerrotaan kaikki tarinat siellä asuneista henkilöistä.

Kun osallistuin ensimmäiselle opastetulle kierrokselle Montmartrelle, olin jo vieraillut alueella useaan otteeseen ja viettänyt lukemattomia tunteja sen kaduilla kuljeskellen. Mikään tästä ei auttanut; oli kuin olisin nähnyt sen ensimmäistä kertaa.

Tietoa tästä kiertueesta

Se on halutuin tämän kaupunginosan historian ja viehätyksen vuoksi. Montmartren näkemiseen on varattava vähintään puoli päivää, ei siksi, että naapurustoon ei pääse kävellen, vaikka se onkin, vaan siksi, että siellä on niin paljon nähtävää, ja paras tapa olla näkemättä mitään niistä on tehdä kävelykierros Montmartren naapurustossa.

Mitä näet

Van Gogh, Toulouse-Lautrec, Monet ja Picasso asuivat kaikki tässä kaupunginosassa, joten tämän kaksituntisen kierroksen aikana saat kuulla monia heidän anekdoottejaan, paikkoja, joissa he kävivät, ja sitä, mikä viehätti heitä niin paljon Montmartressa.

Maalareiden lisäksi naapurusto on inspiroinut myös elokuvantekijöitä, joten Amélie-elokuvan kaltaiset kahvilat ovat myös tämän kierroksen ehdoton nähtävyys. Montmartren kierroksella näet myös sellaisia tunnuskohteita kuin:

Moulin Rouge

Montmartren alaosassa sijaitsee kuuluisa kabaree, johon Tolouse-Lautrecin piirrokset sijoittuivat ja joka esiintyy eri elokuvissa. Se on pakko nähdä, kun se on valaistu. Jos harkitset osallistumista myyttiseen esitykseen maailman kuuluisimmassa kabareessa, pyydän sinua lukemaan tämän artikkelin, jonka olen kirjoittanut siitä. Moulin RougeLiput: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää.

Sacré-Coeurin basilika

Montmartren kukkulan huipulla kohoaa tämä vaikuttava, valkoisena hohtava basilika. Sen arkkitehtuurin kauneuden ihailun lisäksi voit myös ihailla Pariisin kaupunkia sitä edeltävien portaiden huipulta.

Place des Painters

Sacré-Coeurin takana sijaitseva aukio on oikeastaan nimeltään Place du Tertre, vaikka kaikki tuntevat sen nimellä Place des Painters. Aukiota ympäröi joukko ravintoloita, joiden tuolit on järjestetty riveihin (näin tehdään Ranskan pääkaupungissa) ja joissa eri taiteilijat maalaavat ja myyvät taulujaan.

Pariisin punainen valoalue, Pigalle

Kabareet, yökerhot, eroottiset kaupat, neonvalot... Pariisin punaisen valon kaupunginosa on vierailun arvoinen, ja se on myös useamman kuin yhden anekdootin aihe.

Varaa kiertoajelu Montmartressa

4. Kierrokset Latinalaisessa korttelissa

Pariisin Pantheon| ©Juanedc
Pariisin Pantheon| ©Juanedc

Toinen vierailun arvoinen kaupunginosa Pariisissa on Latinalaiskortteli, joka sijaitsee Ile de la Citén eteläpuolella. Vaikka monet matkailijat usein unohtavat Latinalaisen korttelin, sillä on erityinen, vieraanvarainen viehätysvoima. Pantheonin ja Sorbonnen kaltaisten maamerkkien lisäksi tässä kaupunginosassa on erinomaisia makeisliikkeitä, ja tällä noin tunnin mittaisella kävelykierroksella Pariisin Latinalaisessa korttelissa vierailet yhdessä niistä ja nautit aperitiivin.

Mitä tämä kiertue sisältää

Tärkein etu on se, että kyseessä on yksityinen kiertoajelu, jossa opas on yksinomaan sinun ja matkaseurueesi käytettävissä. Näin voit räätälöidä kierroksen reitin, selitykset kaupunginosan ja Pariisin kaupungin historiasta sekä alueen gastronomiset suositukset mieltymystesi mukaan.

Varaa kierros Pariisin latinalaiseen kortteliin

5. Henkilökohtaiset kierrokset Pariisissa

Näkymät Eiffel-tornille
Näkymät Eiffel-tornille

Pariisi on niin monipuolinen, että jokainen matkailija suosii jotakin tiettyä aluetta. Tästä syystä on olemassa yksityisiä matkoja, joilla matkustaja itse määrittelee matkasuunnitelman. Tämä räätälöity Pariisin kiertoajelu on paras vaihtoehto tutustua kaupunkiin perusteellisesti ja paikallisen oppaan johdolla, joka on kaupungin asiantuntija.

Mitä tämä kiertue sisältää

Tämä yksityinen kiertoajelu (olet vain matkaseurueesi kanssa) alkaa Louvren museosta, ja siitä eteenpäin matkan kulku määräytyy matkustajan mukaan. Kävelykierros voi kestää kahdesta kuuteen tuntia, ja voit itse valita, mihin kohteisiin haluat tutustua, haluatko keskittyä enemmän johonkin kaupungin osa-alueeseen ja haluatko pysähtyä enemmän tai vähemmän aikaa yhdessä tai toisessa kohdassa.

Opas mukautuu täysin mieltymyksiisi, kun hän paljastaa kaupungin käytännön yksityiskohtia ja kertoo tarinoita jokaisen kulman takana.

Varaa henkilökohtainen kiertoajelu Pariisissa

6. Pariisin gourmet-kierrokset

Place Vendôme
Place Vendôme

Jos pidät Pariisin katukierroksen kokemuksesta ja haluat lisätä siihen hieman omaperäisyyttä, suosittelen kokeilemaan gastronomista kierrosta Pariisissa. Tämäntyyppisten kierrosten ydin on myös oppia lisää kaupungista, mutta ne keskittyvät gastronomiaan ja sisältävät myös maistiaisia Ranskan pääkaupungin tähtituotteista, kuten juustosta, suklaasta ja viinistä.

Jos haluat suosituksen, suosittelen tätä gastronomista kierrosta Pariisin latinalaiseen kortteliin. Maistiaisten ja oppaan selitysten lisäksi nautit myös keskusteluista myyjien kanssa, mikä tekee tästä kierroksesta hyvin autenttisen kokemuksen, josta on vaikea nauttia millään muulla tavalla.

7. Kiertoajelut bussilla

Louvre-museo| ©Robert Bye
Louvre-museo| ©Robert Bye

Voit myös nauttia Pariisista sen koko laajuudessa ilman, että sinun tarvitsee kävellä jokaisen kadun läpi. Vaikka kiertoajelubussi saattaa tuntua turistikokemukselta, jos etsit autenttisempaa kiertoajelua, se on loistava tapa nauttia kaupungin uskomattomista nähtävyyksistä, kun pidät taukoa tai siirryt alueelta toiselle.

Etenkin Pariisin kaltaisissa suurkaupungeissa bussi on usein hyvä tapa päästä kiinnostavimmille alueille ilman, että joudut ahtautumaan metroon väkijoukkojen läpi, ja ennen kaikkea ilman, että menetät mitään yksityiskohtia siitä, mitä ulkona tapahtuu. Tässä on artikkeli, jonka kirjoitin Hop on Hop off -bussikierrokset jos haluat tietää lisää.

Varaa Pariisin bussikierros

8. Opera Garnierin kierrokset

Älä huoli, jos Pariisin oopperatalon valaistukseen jää yökierroksen aikana; rakennuksessa järjestetään opastettuja kierroksia, joilla voit tutustua sen historiaan. Näiden matkojen tavoitteena on antaa sinulle yleinen yleiskatsaus ja herättää uteliaisuutesi matkailijana, ja on sinusta itsestäsi kiinni, mihin haluat syventyä. Olen kirjoittanut oppaan Opera Garnierin kierrokset joka saattaa kiinnostaa sinua, jos haluat tietää lisää yhdestä Pariisin tunnusomaisimmista rakennuksista.

Varaa Pariisin oopperakierros

9. Louvren kierrokset

Me kaikki tiedämme, että Louvre on Pariisin (ja luultavasti koko maailman) kuuluisin museo. Ja kun on kyse vierailusta näin suuressa museossa, mikään ei ole parempaa kuin opastettu kierros, jotta voimme tutustua museoon hyvin, ymmärtää, mitä näemme ja tehostaa museossa vietettyä aikaa ja saada vierailusta kaiken irti.

Opastettuja kierroksia on erityyppisiä, "pikakierroksista", joissa opas huolehtii siitä, ettet missaa olennaista, laajempiin kierroksiin, joissa taideasiantuntija kuvaa tärkeimmät teokset kattavammalla kierroksella. Tule tutustumaan Louvren kulttuuriin asiantuntijaoppaan johdolla.

Jos haluat lukea lisää Louvressa vierailusta, olen luonut oppaan Louvresta, opastetuista kierroksista ja lippujen ostamisesta, joten et jää epätietoiseksi!

10. Versailles Tours

Päiväretki kaupungin ulkopuolelle Versaillesiin täydentää matkaasi päivällä, jolloin voit matkustaa ajassa taaksepäin ja rentoutua Versaillesin palatsin upeissa puutarhoissa. Koska Versailles on niin suosittu vierailukohde, tarjolla on erilaisia retkiä: niistä, joilla voit tutustua Versaillesiin omaan tahtiin, aina niihin, joilla saat opastetun kierroksen palatsissa ja sen puutarhoissa. Plussaa? Jääkää katsomaan palatsin suihkulähteiden spektaakkelia: upea näky!

Jos haluat tehdä tämän retken, voit lukea lisätietoja oppaastani parhaista retkistä Versaillesiin Pariisista. Pääset sinne junalla tai bussilla, ja jo yhden päivän aikana voit ottaa kaiken irti upeasta maisemasta, joka ei jätä sinua välinpitämättömäksi.

.

Varaa retki Versaillesiin

Järjestä opastettu kierros Pariisissa

Opera Garnier| ©Edgardo W. Olivera
Opera Garnier| ©Edgardo W. Olivera

Miten varata kiertue

Useimmat Pariisin kierrokset voi varata verkossa. Kun olet tehnyt varauksen, saat kupongin, jossa on tarvittavat ohjeet oppaan tapaamiseen valitsemanasi päivänä ja ajankohtana. Jos haluat mieluummin improvisoida matkasi aikana ja jättää tilaa odottamattomille tapahtumille, varmista, että valitset matkan, jolla on ilmainen peruutusoikeus, jotta voit siirtää matkan toiselle päivälle 24 tuntia etukäteen menettämättä rahojasi.

Kokouspaikka

Kokoontumispaikka vaihtelee sen mukaan, millä Pariisin alueella kierros järjestetään, mutta ne ovat kaikki saavutettavissa julkisilla liikennevälineillä ja sijaitsevat hyvällä paikalla. Jos haluat vierailla läheisessä museossa, valitse aika ja päivä, jolloin voit tehdä sen ennen tai jälkeen kierroksen, mutta suosittelen, että säästät energiaa kävelyyn, jos valitset kävelykierrosvaihtoehdon.

Aikataulu

Pariisin kävelykierroksia järjestetään viikon jokaisena päivänä, ja yleensä on valittavana eri aikoja. Muista, että monet kaupungin museoista ovat tiistaisin kiinni, joten se voi olla hyvä päivä tehdä kävelykierros Pariisissa. Jos haluat välttää väkijoukkoja, valitse iltakierroksia ja vältä viikonloppuja sesonkiaikoina.

Kesto

Keskimääräinen kierros kestää noin kaksi tuntia, mutta kierrokset voivat olla pidempiä. Löydät myös kattavampia ja lyhyempiä retkiä. Muista, että kierroksen aikana sinulla on runsaasti aikaa tutustua matkan varrella oleviin nähtävyyksiin; näitä kierroksia ei ole tarkoitettu kiirehtimiseen, sillä tarkoitus on rentoutua ja nauttia kaupungista. Yritä olla viivyttämättä ryhmää ja muista, että voit aina käydä uudelleen missä tahansa retken kiinnostavista kohteista.

Hinta

Kierrosten hinta voi vaihdella alueesta ja kierroksesta riippuen, mutta suosittelen, ettet jätä käyttämättä tilaisuutta osallistua opastetulle kierrokselle Pariisissa rahan edestä. Hinnat vaihtelevat (esimerkiksi yksityinen kierros tai laivakierros on kalliimpi), ja jotkut ovat hyvin edullisia; lupaan sinulle, että saat rahoillesi vastinetta kaikesta siitä, mitä opit.

Suositukset

Näiden kierrosten oppaat tuntevat Pariisin läpikotaisin. Kysy heiltä suosituksia siitä, missä syödä, mitä vierailla mieltymystesi mukaan, mistä ostaa omaperäisiä matkamuistoja, mikä on paras alue juhlia... Voit tehdä edellisenä päivänä listan kysymyksistä; he vastaavat niihin mielellään kierroksen aikana tai sen lopussa.

Kielet

Pariisi houkuttelee kävijöitä kaikkialta maailmasta, joten useimmat kierrokset ovat saatavilla useilla kielillä. Englanti, ranska ja espanja ovat lähes taattuja, mutta monilla matkoilla voi valita myös saksan, italian, portugalin ja muita kieliä.

UKK

  • Mikä on keskimääräinen kävelymatka?

    Useimmat kestävät noin 2 tuntia. Kaikki kierrokset ovat omatoimisia, mutta on silti hyvä idea pukeutua mukaviin kenkiin ja säähän sopiviin vaatteisiin täydellisen kokemuksen saamiseksi.

  • Mikä on paras tapa liikkua Pariisissa?

    Parasta on kävellä aina kun voit: näin löydät viehättäviä pikkukujia, käsityöläisleipomoita ja muita piilotettuja helmiä, jotka ovat osa sitä, mistä Pariisissa on kyse. Kaupungin keskusta on melko kompakti, ja kaikki kiinnostavat alueet ovat suhteellisen lähellä toisiaan, joten kävelyn ja metron yhdistelmällä pääset haluamaasi kohteeseen melko helposti.

  • Mitä voin tehdä Louvren ympäristössä?

    Voit kävellä rue de Rivolilla ja nauttia rauhallisesta hetkestä Jardin des Tuileries'ssa. Voit myös vierailla Molièren patsaalla osoitteessa rue Richelieu 40, ohittaa Place de la Concorde -aukion ja ihailla Palais Royalia sen edustalta.