Pariisin matkat

Pariisi on kulttuuria, taidetta, arkkitehtuuria, kauneutta... mutta se on myös hyvin suuri. On hyvä ajatus tehdä kierros sen tärkeimpiin nähtävyyksiin erikoistuneen oppaan johdolla.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minuuttia luettu

Pariisin matkat

Pariisin kaupunki | ©Ali Sabbagh

Pariisi on paljon muutakin kuin Eiffel-torni, Louvre ja Luxemburgin puutarha. Pariisissa on kyse sen kaupunginosista, ja jotta voisit tutustua niihin aidolla tavalla, tässä on valikoima parhaita kierroksia.

1. Pariisin yökierrokset

Riemukaari yöllä| ©Florian Wehde
Riemukaari yöllä| ©Florian Wehde

Jos Pariisia kutsutaan valon kaupungiksi, se johtuu siitä, että se on nähtävä yöllä. Sen valaistus on spektaakkeli, ja Pariisin yökierros on suunniteltu erityisesti siihen tutustumista varten. Kierroksen aikana vierailet Trocaderolla, Eiffel-tornissa, Riemukaaressa ja Grand Palais'ssa. Kierrokseen kuuluvat tietenkin myös tarinat yhteiskunnallisista skandaaleista, suurista rakkauksista ja vallankumouksista.

Pariisin yökierroksen kesto on myös noin kaksi tuntia, ja alle 13-vuotiaat lapset pääsevät mukaan ilmaiseksi. Tämän kiertoajeluvaihtoehdon etuna on myös se, että pääset tutustumaan Pariisiin paljon vähemmän ihmisten seurassa kuin päivällä, ja valojen lisäksi pääset kokemaan myös kaupungin yöllisen tunnelman.

Varaa Pariisin yökierros

2. Seinen veneretket ja risteilyt

Seine-joki ja Pariisi| ©jlfaurie
Seine-joki ja Pariisi| ©jlfaurie

Pariisiin voi tutustua monin tavoin, ja yksi suosituimmista on risteily Seinäjoella ja nähtävyyksien, kuten Eiffel-tornin ja Notre Damen katedraalin, katsominen. Parasta tässä Seinen yöristeilyssä, jossa on liput Eiffel-tornille, on se, että se ei sisällä vain laivakierroksen, vaan myös Pariisin yökierroksen näköalajunassa.

Kävelykierrosten vaihtoehtojen joukossa tämä on yksi mukavimmista ja täydellisimmistä yleisistä kierroksista tutustua Pariisiin. Sen avulla voit nähdä kaupungin päivällä ja yöllä ammattitaitoisen oppaan selityksin ilman, että sinun tarvitsee kävellä ja kulkea pitkiä matkoja.

Tähän vaihtoehtoon sisältyy nouto ja paluu hotelliin. Se on suositeltavin vaihtoehto niille, joilla on vähän aikaa ja jotka eivät halua jättää väliin sellaisia paikkoja kuin Pariisin oopperatalo, Notre Damen katedraali, Place de la Concorde, Louvre, Hotel de Ville, Grand Palais, Champs Elysées, Riemukaari, Eiffel-torni, Invalidit tai Pigalle. Ei juuri mitään.

Varaa risteily Seinen vesillä

3. Montmartren kierrokset

Moulin Rouge iltahämärässä
Moulin Rouge iltahämärässä

Jokainen Pariisin kaupunginosa on vierailun arvoinen, mutta aloitan Ranskan pääkaupungin legendaarisimmasta kaupunginosasta, Montmartresta, ja kierroksesta, joka tulee aina olemaan suosikkini: kävelykierros Montmartren kaupunginosassa.

Alueen yksityiskohdat

Montmartren kaupunginosa sijaitsee Pariisin pohjoisosassa, ja se tunnetaan 1800-luvun boheemien taidemaalareiden ja taiteilijoiden synnyinpaikkana. Tätä paikkaa on vaikea verrata mihinkään muuhun, ja vielä vaikeampaa on kuvailla sitä tunnetta, jonka saat, kun sinulle näytetään paikkoja opastetulla kierroksella ja kerrotaan kaikki tarinat siellä asuneista hahmoista.

Kun osallistuin ensimmäiselle opastetulle kierrokselle Montmartressa, olin jo käynyt alueella useamman kerran ja viettänyt lukemattomia tunteja sen kaduilla kuljeskellen. Mikään tästä ei auttanut; oli kuin näkisin sen ensimmäistä kertaa.

Tästä kierroksesta

Tämä on eniten kysytty kierros tämän kaupunginosan historian ja viehätyksen vuoksi. Montmartren näkemiseen on varattava vähintään puoli päivää, ei siksi, että naapurustoon ei pääse kävellen, vaikka se onkin, vaan siksi, että siellä on niin paljon nähtävää, ja paras tapa olla näkemättä mitään niistä on osallistua Montmartren kävelykierrokselle.

Mitä näet

Van Gogh, Toulouse-Lautrec, Monet ja Picasso asuivat kaikki tässä kaupunginosassa, joten kahden tunnin kävelykierroksen aikana saat kuulla monia heidän anekdoottejaan, paikkoja, joissa he kävivät, ja sitä, mikä heitä viehätti Montmartressa.

Maalareiden lisäksi kortteli on inspiroinut myös elokuvantekijöitä, joten Amélie-elokuvan kaltaiset kahvilat ovat myös tämän kierroksen ehdoton nähtävyys. Montmartren kierroksella näet myös sellaisia tunnuskohteita kuin mm:

Moulin Rouge

Montmartren alaosassa sijaitsee kuuluisa kabaree, johon Tolouse-Lautrecin piirrokset sijoittuivat ja joka esiintyy useissa elokuvissa. Se on pakko nähdä, kun se on valaistu. Jos harkitset osallistumista myyttiseen esitykseen maailman kuuluisimmassa kabareessa, kehotan sinua lukemaan tämän kirjoittamani artikkelin. Moulin RougeLiput: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää.

Sacré-Coeurin basilika

Montmartren kukkulan huipulla seisoo tämä vaikuttava, hohtavan valkoinen basilika. Sen arkkitehtuurin kauneuden ihailun lisäksi voit myös ihailla Pariisin kaupunkia sitä edeltävien portaiden huipulta.

Maalareiden aukio

Sacré-Coeurin takana sijaitseva aukio on oikeastaan nimeltään Place du Tertre, mutta kaikki tuntevat sen nimellä Place des Painters. Aukiota ympäröi joukko ravintoloita, joiden tuolit ovat rivissä (niinhän Ranskan pääkaupungissa tehdään), ja siellä eri taiteilijat maalaavat ja myyvät maalauksiaan.

Pariisin punaisen valon alue, Pigalle

Kabareja, yökerhoja, erotiikkakauppoja, neonvaloja... Pariisin punaisen valon kaupunginosa on vierailun arvoinen ja myös useamman kuin yhden anekdootin lähde.

Varaa kierros Montmartren kaupunginosassa

4. Latinalaisen korttelin kierrokset

Pariisin Pantheon| ©Juanedc
Pariisin Pantheon| ©Juanedc

Toinen vierailun arvoinen kaupunginosa Pariisissa on Latinalaiskortteli Ile de la Citén eteläpuolella. Vaikka monet turistit jättävät sen usein huomiotta, Latinalaisella korttelilla on erityinen, vieraanvarainen viehätysvoima. Pantheonin ja Sorbonnen kaltaisten ikonisten maamerkkien lisäksi tässä kaupunginosassa on joitakin erinomaisia makeisliikkeitä, ja tällä noin tunnin kestävällä kävelykierroksella Pariisin Latinalaisessa korttelissa vierailet yhdessä niistä, ja siihen sisältyy aperitiivi.

Mitä tämä kierros sisältää

Tärkein etu on, että kyseessä on yksityinen kierros, jossa opas on yksinomaan sinun ja matkaseurueesi käytettävissä. Näin voit räätälöidä kierroksen reitin, selitykset kaupunginosan ja Pariisin kaupungin historiasta sekä alueen gastronomiset suositukset mieltymystesi mukaan.

Varaa kierros Pariisin latinalaiseen kortteliin

5. Henkilökohtaiset kierrokset Pariisissa

Näkymät Eiffel-tornille
Näkymät Eiffel-tornille

Pariisi on niin monipuolinen, että jokainen matkailija suosii jotakin tiettyä aluetta. Tästä syystä on olemassa yksityisiä kiertomatkoja, joilla matkustaja itse määrittelee matkareitin. Tämä räätälöity Pariisin kiertoajelu on paras vaihtoehto tutustua kaupunkiin perusteellisesti ja paikallisen oppaan kanssa, joka on kaupungin asiantuntija.

Mitä tämä kiertomatka sisältää

Tämä yksityinen kiertoajelu (olet vain matkaseurueesi kanssa) alkaa Louvren museosta, ja siitä eteenpäin matkustaja määrittelee matkan kulun. Kävelykierros voi kestää kahdesta kuuteen tuntia, ja voit itse valita, missä kohteissa haluat vierailla, haluatko keskittyä enemmän johonkin kaupungin osa-alueeseen ja haluatko pysähtyä enemmän tai vähemmän aikaa jossakin kohteessa.

Opas mukautuu täysin mieltymyksiisi, kun hän paljastaa kaupungin käytännön yksityiskohtia ja kertoo tarinoita jokaisen kulman takaa.

Varaa henkilökohtainen Pariisin kierros

6. Pariisin gastronomiset kierrokset

Place Vendôme
Place Vendôme

Jos pidät Pariisin katukierroksen kokemuksesta ja haluat lisätä siihen hieman omaperäisyyttä, suosittelen kokeilemaan gastronomista kierrosta Pariisissa. Tämäntyyppisen kierroksen ydin on myös oppia lisää kaupungista, mutta ne keskittyvät gastronomiaan ja sisältävät myös maistiaisia Ranskan pääkaupungin tähtituotteista, kuten juustosta, suklaasta ja viinistä.

Jos haluat erityisen suosituksen, suosittelen tätä gastronomista kierrosta Pariisin latinalaiseen kortteliin. Maistiaisten ja oppaan selitysten lisäksi nautit myös keskusteluista myyjien kanssa, mikä tekee tästä kierroksesta hyvin autenttisen kokemuksen, josta on vaikea nauttia millään muulla tavalla.

7. Bussikierrokset

Louvre-museo| ©Robert Bye
Louvre-museo| ©Robert Bye

On myös mahdollisuus nauttia Pariisista kaikessa mittaamattomuudessaan ilman, että sinun tarvitsee kävellä joka ikisen kadun läpi. Vaikka turistibussi saattaa tuntua turistikokemukselta, jos etsit autenttisempaa matkaa, se on loistava vaihtoehto jatkaa kaupungin uskomattomista näkymistä nauttimista samalla, kun levähdät hieman tai siirryt alueelta toiselle.

Etenkin Pariisin kaltaisissa suurkaupungeissa bussi on usein hyvä tapa päästä kiinnostavimmille alueille ilman, että joudut ahtautumaan metroon väkijoukkojen läpi ja ennen kaikkea menettämättä yhtään yksityiskohtaa siitä, mitä ulkona tapahtuu. Tässä on artikkeli, jonka kirjoitin Hop on Hop off -bussikierrokset jos haluat tietää lisää.

Varaa Pariisin kiertoajelubussi

8. Opera Garnierin kierrokset

Opera Garnier| ©Guilhem Vellut
Opera Garnier| ©Guilhem Vellut

Älä huoli, jos Pariisin oopperatalon valaistukseen jää yökierroksen aikana; rakennuksessa järjestetään opastettuja kierroksia, joilla voit tutustua sen historiaan. Näiden kierrosten tarkoituksena on antaa sinulle yleinen yleiskatsaus ja herättää uteliaisuutesi matkailijana, ja on sinusta itsestäsi kiinni, mihin haluat syventyä. Olen kirjoittanut oppaan Opera Garnierin kierrokset joka saattaa kiinnostaa sinua, jos haluat oppia lisää yhdestä Pariisin tunnusomaisimmista rakennuksista.

Varaa opastettu kierros Opéra Garnieriin

9. Louvre-kierrokset

Louvre-museo| ©Pedro Szekely
Louvre-museo| ©Pedro Szekely

Me kaikki tiedämme, että Louvre on Pariisin (ja luultavasti koko maailman) kuuluisin museo. Ja kun on kyse vierailusta näin suuressa museossa, ei ole mitään parempaa kuin osallistua opastetulle kierrokselle, jotta voimme tutustua museoon hyvin, ymmärtää, mitä näemme ja tehostaa museossa vietettyä aikaa ja saada vierailusta kaiken irti.

Opastettuja kierroksia on erityyppisiä, "pikakierroksista", joissa opas huolehtii siitä, ettet missaa olennaista, laajempiin kierroksiin, joissa taideasiantuntija kertoo tärkeimmistä teoksista kattavammalla kierroksella. Tule ja tutustu Louvressa sinua odottavaan kulttuuriin asiantuntevan oppaan johdolla.

Jos haluat lukea lisää Louvressa vierailusta, olen laatinut oppaan Louvresta, opastetuista kierroksista ja lippujen ostamisesta- et jää epätietoiseksi!

10. Retket Versaillesiin

Versaillesin palatsi| ©lameato feliz
Versaillesin palatsi| ©lameato feliz

Päiväretki kaupungista Versaillesiin täydentää matkasi päivällä, jolloin voit aikamatkan lisäksi rentoutua Versaillesin palatsin upeissa puutarhoissa. Koska se on niin suosittu vierailukohde, tarjolla on erilaisia retkiä: niistä, joilla voit tutustua Versaillesiin omaan tahtiisi, aina niihin, joilla saat opastetun kierroksen palatsissa ja sen puutarhoissa. Plussaa? Jää katsomaan palatsin suihkulähteiden spektaakkelia: ihme!

Jos haluat tehdä tämän retken, voit lukea lisätietoja oppaastani parhaista retkistä Versaillesiin Pariisista. Pääset sinne junalla tai bussilla, ja vain yhden päivän aikana voit ottaa kaiken irti upeista maisemista, jotka eivät jätä sinua välinpitämättömäksi.

Varaa matka Versaillesiin

Järjestä opastettu kierros Pariisissa

Opera Garnier| ©Edgardo W. Olivera
Opera Garnier| ©Edgardo W. Olivera

Kuinka varata kierros

Useimmat Pariisin kierrokset voi varata verkossa. Kun olet tehnyt varauksen, saat kupongin, jossa on ohjeet siitä, miten tapaat oppaasi valitsemanasi päivänä ja ajankohtana. Jos haluat mieluummin improvisoida matkasi aikana ja jättää tilaa odottamattomille tapahtumille, varmista, että valitset kierroksen, jolla on ilmainen peruutusoikeus, jotta voit siirtää kierroksen toiselle päivälle 24 tuntia etukäteen menettämättä rahojasi.

Tapaamispaikka

Kokoontumispaikka vaihtelee sen mukaan, millä Pariisin alueella kiertoajelu järjestetään, mutta ne kaikki ovat saavutettavissa julkisilla liikennevälineillä ja sijaitsevat hyvällä paikalla. Jos haluat vierailla läheisessä museossa, valitse aika ja päivä, jolloin voit tehdä sen ennen tai jälkeen kierroksen, mutta suosittelen, että säästät energiaa kävelyyn, jos valitset kävelykierrosvaihtoehdon.

Aikataulu

Pariisin kävelykierroksia järjestetään viikon jokaisena päivänä, ja valittavana on yleensä eri aikoja. Kannattaa muistaa, että monet kaupungin museoista ovat tiistaisin kiinni, joten se voi olla hyvä päivä lähteä kävelykierrokselle Pariisin kaduilla. Jos haluat välttää väkijoukkoja, valitse iltakierrokset ja vältä viikonloppuja sesonkiaikoina.

Kesto

Keskimääräinen kierros kestää noin kaksi tuntia, mutta kierrokset voivat olla pidempiä. Löydät myös kattavampia kierroksia ja lyhyempiä kierroksia. Muista, että kierroksen aikana sinulla on runsaasti aikaa tutustua matkan varrella oleviin eri nähtävyyksiin; näitä kierroksia ei ole tarkoitettu kiirehtimiseen, sillä tarkoitus on rentoutua ja nauttia kaupungista. Yritä olla viivyttämättä ryhmää ja muista, että voit aina käydä uudelleen missä tahansa kierroksen kiinnostavista kohteista.

Hinta

Kierrosten hinta voi vaihdella alueesta ja kierroksesta riippuen, mutta suosittelen, ettet jätä käyttämättä tilaisuutta osallistua opastetulle Pariisin kierrokselle rahan edestä. Hintoja on erilaisia (esimerkiksi yksityinen kierros tai laivakierros on kalliimpi), ja jotkut ovat hyvin edullisia; lupaan, että kaikesta siitä, mitä opit, saat rahoillesi vastinetta.

Suositukset

Kierroksia vetävät oppaat tuntevat Pariisin läpikotaisin. Kysy heiltä suosituksia siitä, missä kannattaa syödä, missä kannattaa vierailla mieltymystesi mukaan, mistä ostaa alkuperäisiä matkamuistoja, mikä on paras alue juhlia... Voit tehdä edellisenä päivänä listan kysymyksistä; he vastaavat niihin mielellään kierroksen aikana tai sen lopussa.

Kielet

Pariisissa vierailee kävijöitä kaikkialta maailmasta, joten useimmat kierrokset ovat saatavilla useilla kielillä. Englanti, ranska ja espanja ovat lähes taattuja, mutta monilla kierroksilla voi valita myös saksan, italian, portugalin ja muiden kielten vaihtoehdon.

UKK

  • Mikä on keskimääräinen kävelymatka?

    Useimmat kestävät noin 2 tuntia. Kaikki kierrokset ovat omatoimisia, mutta täydellisen kokemuksen saamiseksi on silti hyvä käyttää mukavia kenkiä ja pukeutua sään mukaan.

  • Mikä on paras tapa liikkua Pariisissa?

    Parasta on kävellä aina kun voit: näin löydät viehättäviä pikkukujia, käsityöläisleipomoita ja muita piilotettuja helmiä, jotka ovat osa sitä, mistä Pariisissa on kyse. Kaupungin keskusta on melko kompakti, ja kaikki kiinnostavat alueet ovat suhteellisen lähellä toisiaan, joten kävelyn ja metron yhdistelmällä pääset haluamaasi paikkaan melko helposti.

  • Mitä voin tehdä Louvren ympäristössä?

    Voit kävellä rue de Rivolilla ja nauttia rauhallisesta hetkestä Jardin des Tuileries'ssa. Voit myös vierailla Molièren patsaalla osoitteessa rue Richelieu 40, ohittaa Place de la Concorde -aukion ja ihailla Palais Royalia sen edustalta.