Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

Eiffelin TorninLiput: kuinka ne ostaa, paljonko ne maksavat, paras vaihtoehto, jne.

Eiffel-torniin kiipeäminen on kuorrutus upean matkan kakun päälle. Tässä ovat vaihtoehdot kiivetä maailman kuuluisimpaan torniin.

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minuuttia luettu

Eiffelin TorninLiput: kuinka ne ostaa, paljonko ne maksavat, paras vaihtoehto, jne.

Eiffel-torni, Pariisi | ©Andrea Maschio

Eiffel-tornista voi nauttia monella eri tavalla, mutta sinun on noustava ylös nähdäksesi koko kaupungin huipulta. Voit kiivetä Eiffel-torniin päivällä, jolloin näet Pariisin kaikessa loistossaan, tai yöllä, jolloin kaikki sen valot ovat päällä.

Voit myös yhdistää kiipeämisen risteilyyn Seinen risteilyllä tai kiertoajelulle, joka vie sinut tutustumaan kaupunkiin. Tässä ovat parhaat vaihtoehdot:

Paras vaihtoehto

Eiffel-tornin opastettu kierros portaita pitkin ja vaihtoehtoisesti myös nouseminen

Lippu Eiffel-tornin huipulle kiipeämiseen asiantuntevan oppaan johdolla.

Täydellinen, jos haluat nauttia parhaista näkymistä kaupunkiin Eiffel-tornin huipulta ja täydentää kokemusta asiantuntijaoppaan selityksillä.

Kesto: 2 hours

Riippumatta siitä, nousetko portaita vai hissillä ja pääsetkö huipulle vai et, lisäarvoa Eiffel-tornin sisäänkäynnillä erikoistuneen oppaan kanssa on se, että hän kertoo sinulle monumentin historian (koska sillä on sellainen) ja että huipulle päästyäsi hän näyttää sinulle Pariisin eri alueet ja muistomerkit ja kertoo sinulle kaupungin historiasta ja kaikesta, mitä sinun on tiedettävä nauttiaksesi siitä täysillä.

Tähän opastettuun kierrokseen sisältyy hissi ensimmäiseen kerrokseen ja mahdollisuus vuokrata erillinen hissi yläkertaan. Jos olet hyväkuntoinen, suosittelen, että käytät portaita, vaikka menisitkin vain alaspäin, osana kokemusta; näin sinulla on runsaasti aikaa tehdä se omaan tahtiisi.

Koko kierroksen ajan sinua seuraa erikoistunut opas, joka huipulle päästyäsi opastaa sinua kaupunkinäkymässä ja kertoo mielenkiintoisia yksityiskohtia kaikista muistomerkeistä, jotka muodostavat kaupungin.

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: lyhyesti sanottuna opastettu kierros kuvaa Pariisia ja kaikkia sen tunnusmerkkejä, eikä siihen ole parempaa paikkaa kuin kaupungin edustavimman paikan korkeuksista.


Säästöpaketti

Eiffel-tornin liput ja Seine-joen yöristeily

Kiipeä Eiffel-torniin, tee opastettu kaupunkikierros ja nauti iltaristeilystä Seine-joella.

Et voi lähteä Pariisista kiipeämättä Eiffel-torniin, mutta et myöskään voi lähteä Pariisista kävelemättä Seinen varrella ja nauttimatta romanttisista näkymistä kaupunkiin.

Pariisin tunnusomaisena monumenttina on helppo löytää matkailutarjouksia, joissa Eiffel-tornin opastettu kiertoajelu yhdistetään mihin tahansa muuhun kaupungille ominaiseen aktiviteettiin. Yksi tärkeimmistä vaihtoehdoista on se, joka sisältää pääsyn Eiffel-torniin ilman jonoja ja risteilyn Seinen rannalla, josta voit nauttia Louvren tai Notre Damen katedraalin näkymistä.

Tämän retken aikana sinulla on koko ajan mukanasi erikoistunut opas, joka ei ainoastaan näytä sinulle Pariisin kaupungin yksityiskohtia, vaan myös antaa sinulle neuvoja ja suosituksia, jotta saat kaiken irti matkastasi valon kaupunkiin. Suositeltava vaihtoehto vierailla kahdessa kaupungin tärkeimmässä nähtävyydessä ilman stressiä tai odotusaikaa ja säästää samalla rahaa.

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: Jos suunnittelet matkaa Pariisiin, ajatus opastetusta kierroksesta on luultavasti käynyt mielessäsi. Eiffel-torniin kiipeäminen ja risteily Seinäjoella ovat kuitenkin myös Pariisin ehdoton nähtävyys. Tällä yhdistelmällä voit nauttia erittäin täydellisestä kokemuksesta.


Täydellinen vaihtoehto

Pariisin kiertue oppaan kanssa: Louvre-museo, Eiffel-torni ja Seine-joen risteily

Uskaltaudu vierailemaan Eiffel-tornissa ja Louvre-museossa tällä opastetulla kierroksella ja risteilyllä Seinäjoella.

Tällä 8-tuntisella kiertoajelulla tutustut Pariisin tärkeimpiin nähtävyyksiin tämän erittäin kattavan kiertoajelun ansiosta.

Kesto: 8 hours

Jos sinulla on Pariisissa vain muutama päivä aikaa etkä halua jättää väliin tämän ihanan kaupungin kohokohtia, voit hyödyntää tätä Pariisin kiertomatkaa, johon sisältyy liput Eiffel-torniin, vierailu Louvre-museossa ja risteily Seinen risteilyllä. Epäilemättä erittäin täydellinen kokemus, sillä saman päivän aikana (noin 8 tunnissa) olet käynyt kahdessa Ranskan pääkaupungin tärkeimmässä monumentissa, Louvren museossa ja Eiffel-tornissa, tietenkin lipuilla ilman jonoja ja asiantuntevan oppaan kanssa, joka antaa sinulle kaikki selitykset.

Erikoistunut opas esittelee sinulle yhden maailman parhaimpiin kuuluvan museon historiallisia teoksia, kuten Mona Lisan. Mutta kiipeät myös kuuluisaan Eiffel-torniin, josta avautuvat näkymät kunnioittavat valon kaupunkia. Tämän uskomattoman tornin historia ja sen rakentaminen eivät jätä sinua välinpitämättömäksi.

Lisäksi voit edellisen vaihtoehdon tapaan nauttia risteilystä Seinäjoella ja tutustua kaupunkiin ainutlaatuisesta näkökulmasta. Valokuvistasi tulee aitoja postikortteja.

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: Se on kaikista täydellisin vaihtoehto, sillä puolessa päivässä olet nähnyt kaupungin olennaiset piirteet kierroksella, johon osallistuu enintään 25 henkilöä.


Miten ostaa lippu Eiffel-torniin?

Risteily Seinen risteilyllä, taustalla Eiffel-torni| ©Heather (Gruber) Williams
Risteily Seinen risteilyllä, taustalla Eiffel-torni| ©Heather (Gruber) Williams

Voit ostaa sen jonottamalla lipunmyyntipisteessä tai virallisella verkkosivustolla etukäteen. Muista, että hissin hinta vaihtelee valitsemastasi hissin osasta riippuen ja että hississä voi olla jonoa, koska kaikki eivät pääse hissiin yhtä aikaa.

Alle nelivuotiaat lapset pääsevät ilmaiseksi, ja 25-vuotiaille lapsille ja nuorille myönnetään alennuksia lipun hinnasta. Myös liikuntarajoitteiset pääsevät torniin. Pariisi-passin haltijoiden on kuitenkin ostettava lippunsa tavalliseen tapaan, sillä tämä on yksi niistä harvoista monumenteista, jotka eivät sisälly Pariisin matkakortteihin.

Varaa liput Eiffel-torniin skip-the-line -liput

Kuinka paljon liput Eiffel-torniin maksavat?

Auringonlasku ja näkymä Eiffel-tornille
Auringonlasku ja näkymä Eiffel-tornille

Eiffel-tornin lippujen hinnat riippuvat siitä, valitsetko opastetun kierroksen ja haluatko kävellä portaat ylös vai käyttää hissiä. Pääsy ensimmäiseen kerrokseen sisältyy kaikkiin lippuihin, mutta sieltä avautuvat näkymät eivät ole parhaimmillaan; niitä nähdäkseen on noustava ensimmäiseen kerrokseen (kävellen tai hissillä riippuen siitä, minkä lipun ostat) tai kupoliin (vain hissillä).

Anan matkavinkki

Jos haluat vierailla Eiffel-tornissa yksin, voit yhdistää kävelyn ensimmäiseen kerrokseen ja hissin huipulle, jolloin lippu tulee halvemmaksi ja voit nauttia näköaloista.

Kiipeäminen Eiffel-tornin huipulle

Eiffel-tornin näköalatasanteen kaukoputki| ©JOHN TOWNER
Eiffel-tornin näköalatasanteen kaukoputki| ©JOHN TOWNER

Miten sinne pääsee

Eiffel-tornin sisäänkäynnit ovat Eiffel-tornin neljä jalkaa, ja jokaisen sisäänkäynnin luona on jonoja, joissa turistit jonottavat ostamaan lippuja. Siksi paras vaihtoehto on varata liput etukäteen; näin sinun tarvitsee odottaa vain sisäänkäyntijonossa (mikä on tärkeää, jotta torni ei ruuhkaudu kävijöistä ja jotta voit nauttia näköaloista) eikä lipputoimistoissa, joissa jonot ovat pisimmät.

Neuvoni on, että kannattaa maksaa hintaero (noin 9 euroa), jotta pääset ylös asti. Välivaihtoehto, joka on minulle paras, on mennä portaita ensimmäiseen kerrokseen ja hissillä yläkertaan.

Varaa opastettu kierros Eiffel-torniin

Ajankohdat ja paras aika mennä Eiffel-torniin

Valaistu Eiffel-torni| ©Denys Nevozhai
Valaistu Eiffel-torni| ©Denys Nevozhai

Eiffel-torni on avoinna vuoden jokaisena päivänä, kesällä kello 9.00 - 24.00 ja talvella kello 9.30 - 23.00. Toisin kuin monet muut Pariisin museot, monumentti ei ole suljettu kaikkina viikonpäivinä, mutta pääsy sinne voi olla ajoittain estetty korjausten, sääolosuhteiden tai tungoksen vuoksi.

Mielestäni näkymät ovat näkemisen arvoisia sekä päivällä että yöllä, ja paras aika on mennä ylös ennen auringonlaskua, jos et halua tehdä sitä kahdesti. Se on kuitenkin myös yksi päivän ruuhkaisimmista ajankohdista. Jos haluat nauttia näkymistä pienen väkijoukon kanssa, paras aika on iltahämärässä tai aikaisin aamulla, jos ei ole sumua (mikä on Pariisissa yleistä ja voi "pilata" näkymät).

Eiffel-tornin yövalaistus

Eiffel-torni yöllä| ©Paul Gaudriault
Eiffel-torni yöllä| ©Paul Gaudriault

Eiffel-tornin valaistus alkaa iltahämärässä. Keskiyön aikaan torni vilkkuu viiden minuutin ajan kello yhteen aamulla; nämä vilkut otettiin käyttöön vuoden 2000 saapumisen kunniaksi, ja ne ovat edelleen aktiivisia. Eiffel-tornin valaistus muuttuu myös tiettyinä päivinä tai päivinä, joten kannattaa tarkistaa kalenteri matkan aikana, jos sinulla on mahdollisuus nähdä erilainen valaistus.

Suunnittele vierailusi Eiffel-torniin

Näkymiä Eiffel-tornin juurelta
Näkymiä Eiffel-tornin juurelta

Miten päästä Eiffel-torniin

Eiffel-torni on Pariisin keskeisin ja tunnetuin monumentti, ja se näkyy käytännössä kaikkialta kaupungista. Sinne on helppo kävellä mistä tahansa keskustan alueelta karttaa katsomalla, ja sinne on myös erittäin hyvät julkiset liikenneyhteydet. Jos käytät metrolinjaa 6, pysäkki on Bir-Hakeim, mutta jos sinulla on aikaa, suosittelen kävelemään saman linjan Trocaderon pysäkiltä.

Vierailun kesto

Voit viettää Eiffel-tornissa käydessäsi niin paljon aikaa kuin haluat riippuen siitä, kuinka monta valokuvaa haluat ottaa ja kuinka paljon aikaa käytät portaiden kiipeämiseen tai hissien odotteluun. Useimmat ihmiset viettävät kierroksella noin puolitoista tuntia, mutta opastetut kierrokset kestävät yleensä noin kaksi tuntia, sillä niissä kerrotaan paljon enemmän yksityiskohtia ja voit nauttia tornista rauhassa.

Missä syödä Eiffel-tornin ympäristössä

Eiffel-tornin luona on kaksi baaria, joista voit ostaa ruokaa mukaan, pariisilainen macaron-myymälä ja kaksi näköalaravintolaa, joissa voit varata pöydän ja nauttia kauden ranskalaisesta keittiöstä. Jos haluat nauttia kokemuksesta ja nauttia ylellisistä herkuista, suosittelen ravintoloita; baareissa tarjottava ruoka on kallista, ja se on vain välipalaa.

Jos haluat syödä alueella, sinun on mentävä hieman kauemmas etsimään ravintoloita, mutta suosittelen tilaamaan upean crepen Champs de Marsin ja Trocaderon välissä sijaitsevasta katukojuista, sillä ne valmistetaan paikan päällä, ja alueella istuminen ja näköalasta nauttiminen antaa sinulle keskivertoravintoloita aidomman kokemuksen.

Eiffel-torniin kiipeäminen lasten kanssa

Auringonlasku Eiffel-tornista
Auringonlasku Eiffel-tornista

Voiko Eiffel-torniin kiivetä lasten kanssa? Totta kai voi! Eiffel-tornissa on riittävästi turvatoimia, joten voit vierailla siellä lasten kanssa täysin rauhassa. Kaikki alueet on suojattu turva-aidalla, ja kunhan olet varovainen portaiden kanssa, lapset eivät ole vaarassa.

Anan matkavinkki

Ennen kuin suunnittelet vierailuasi, tarkista sää ja varmista, ettei ole sumua; aikaisin aamulla Pariisissa on usein sumuista, etkä pysty nauttimaan näkymistä yhtä paljon.

Eiffel-tornin ympärillä

Näkymä Trocaderolle Eiffel-tornista käsin| ©Álvaro Bertelsen
Näkymä Trocaderolle Eiffel-tornista käsin| ©Álvaro Bertelsen

Yhtä tärkeää kuin Eiffel-torniin kiipeäminen on näkymä alhaalta. Torni sijaitsee Champs de Marsin ja Trocaderon palatsin puutarhojen välissä, ja alue on ihanteellinen, etenkin lämpimällä säällä, rauhalliseen kävelyyn crepe kädessä. Kesällä Champs de Marsin nurmikolla saa makoilla, ja monet ryhmät kokoontuvat sinne iltaisin piknikille ja katselemaan tornin valaistusta.

Siinä makoilu, kiireettömyys ja vain tornin katseleminen ylöspäin on ainutlaatuinen kokemus Pariisissa. Jos saan antaa teille neuvon, olkaa varovaisia laukkujen, selkäreppujen, kukkaroiden jne. kanssa. Tällä alueella on yleensä melko paljon väkeä, ja varsinkin pimeän tultua taskuvarkaat yrittävät usein tienata rahaa niiden hajamielisten turistien kustannuksella, jotka jättävät tavaransa vartioimatta ottaessaan kuvia Rautarouvasta.

Parhaat kuvat Eiffel-tornista

Eiffel-torni rauhan muurilta| ©Fred Romero
Eiffel-torni rauhan muurilta| ©Fred Romero

Sen lisäksi, että Eiffel-torni on yksi Pariisin suosituimmista monumenteista, se on myös yksi eniten valokuvattuja, mutta missä ottaa parhaat kuvat Eiffel-tornista? Suosittelen useita paikkoja, jotka sopivat jokaiseen makuun.

Kun olet alueella, ehkä on hyvä aika lähteä jollekin Seine-joen risteilylle (itse asiassa on olemassa paketteja, joissa myydään sisäänpääsy torniin ja Seine-joen risteily, joten voit säästää rahaa ostamalla ne yhdessä). Selitän kaiken artikkelissani: Seine-joen risteilyt.

Trocaderosta

Tunnistat paikan helposti, koska kaikki turistit kokoontuvat sinne ottamaan "tyypillisen valokuvan" Eiffel-tornin kanssa taustalla. Ennen se sai kiivetä portaiden reunalle, mutta viime vuosina se on aidattu alueen suojaamiseksi ja putoamisten estämiseksi; siitä huolimatta aita on helppo jättää huomaamatta, jos käyttää oikeaa perspektiiviä.

Läheiseltä nurmikolta

Ensimmäinen asia, jonka huomaat nähdessäsi Eiffel-tornin ensimmäistä kertaa, on se, että vaikka olisit nähnyt kuinka monta valokuvaa, et saa käsitystä sen koosta. Sen kuvaaminen kokonaisuudessaan läheltä ja ilman laajakulmaobjektiivia on käytännössä mahdotonta, mutta itse pidän kuvasta, jossa huippu kurkistaa puiden läpi.

Rauhan muurilta

Champs de Mars -kadun päässä sijaitseva "rauhanmuuri " tarjoaa hyvän näköalapaikan Eiffel-tornin kuvaamiseen. Muistomerkki koostuu kahdesta lasiseinästä, joissa sana "Peace" on luettavissa 32 kielellä ja 18 eri aakkosella.

Pont Alexandre III:lta

Tämän sillan kaiteet ja koristeet mahdollistavat myös kauniit valokuvat Eiffel-tornista ja joesta taustalla. Kävele ehdottomasti tämän Seinen ylittävän ja Les Invalidesiin johtavan Ranskan kolmannen tasavallan sillan yli.

Muualta Pariisista

Sinun ei tarvitse ottaa täydellistä, kehystettyä lähikuvaa Eiffel-tornista, vaan voit napata sen helposti eri puolilta Pariisia, koska se on niin suuri. Kokeile kiivetä Riemukaarelle ja ottaa kuva sieltä tai tutustu Sacre Coeurin takaosaan saadaksesi näkymän Pariisia valaisevaan Eiffel-torniin. Jos sinulla on havainnointikykyä, sinulla on kokonainen albumi käytettävissäsi, kun palaat matkalta.

Anan matkavinkki

Älä missaa näkymää Eiffel-torniin Champ de Marsin rauhan muurilta, jossa voit myös kuvata sitä ilman väkijoukkoja.

Nähtävyydet, joista on samanlaiset näkymät kuin Eiffel-tornista Pariisissa

Notre Damen julkisivu| ©Mehmet Turgut Kirkgoz
Notre Damen julkisivu| ©Mehmet Turgut Kirkgoz

Näkymät Eiffel-tornin huipulta ovat henkeäsalpaavat ja Pariisin korkeimmat. Tarkoittaako se, että ne ovat parhaat? Ei välttämättä; vaikka Eiffel-torniin kiipeäminen on ehdoton tavoite, kaupungissa on monia muita paikkoja, joista voit nauttia Pariisin ilmasta avautuvista näkymistä, ja monissa niistä on yksityiskohtaisempia kuin Eiffel-tornin huipulta, koska matalammalta korkeudelta yksityiskohdat ovat paremmin nähtävissä.

Itse suosittelen kolmea niistä:

Notre Dame

Pariisin katedraalin vesikourut antavat kaupunkinäkymille erityistä ilmettä. Katedraali näyttää todella siltä, että vesipojat vahtivat kaupunkia, ja sen sijainti Pariisin keskustassa antaa sinulle mahdollisuuden nähdä monia kaupungin muistomerkkejä. Tämä paikka on tällä hetkellä suljettu vuoden 2019 tulipalon jälkeen, mutta se on varmasti saatavilla uudelleen ennemmin tai myöhemmin.

Montparnassen torni

Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että tämä on yksi niistä harvoista Pariisin elementeistä, jotka rikkovat kaupungin estetiikkaa. Miksi sitten mennä ylös? Koska kaupungin eteläosassa sijaitsevan tornin huipulta ei näe itse tornia, vaan näet muut Pariisin suuret monumentit, kuten Eiffel-tornin.

Sacre-Coeur

Ehkä se johtuu Montmartren kaupunginosan tunnelmasta, mutta totuus on, että koko Pariisin näkeminen Sacre-Coeurin portaiden huipulta on vaikuttava kokemus, joka yhdistää sinut vielä enemmän kaupunkiin, joka vangitsee sinut jo ennen kuin astut sinne ensimmäistä kertaa. Montmartren kaupunginosa on ylipäätään ehdoton nähtävyys, jota et voi jättää väliin, kun vierailet kaupungissa. Olen kirjoittanut oppaan Pariisin matkat jossa kerron, miten voit vierailla tällä alueella ja mitä paikkoja ei kannata jättää väliin.

Kiertoajelubussi

Päätitpä sitten valita yhden tai useamman Pariisin nähtävyyksistä, niiden väliset etäisyydet eivät ole lyhyitä, joten älä aliarvioi niitä. Kiertoajelubussi on hyvä tapa kiertää kaupunkia tärkeimpien nähtävyyksien välillä ja pitää samalla taukoa matkan väistämättömästä kävelystä. Tässä on kätevä opas kaikesta, mitä sinun on tiedettävä ennen lipun hankkimista: Hop on Hop off -bussikierrokset.

UKK

  • Voiko Eiffel-torniin mennä repun tai matkatavaroiden kanssa?

    Pienet laukut ja reput ovat sallittuja Eiffel-tornissa, mutta laukkusi tarkastetaan todennäköisesti turvatarkastuksessa ennen sisäänpääsyä.

  • Kuinka kauan kestää kiivetä Eiffel-torniin?

    Ensimmäiseen kerrokseen pääsee noin 20 minuutissa, jos kulkee yli 700 askeleen portaita pitkin. Kolmanteen kerrokseen pääsee vain hissillä. Paras neuvo on ottaa hissi, sillä voit ohittaa jonon, jos varaat lippusi etukäteen, ja laskeutua sitten portaita alas ja nauttia samalla henkeäsalpaavista näkymistä kaupunkiin.

  • Mihin aikaan Eiffel-tornin valoshow alkaa?

    Se alkaa illalla ja kestää viisi minuuttia tunnin välein kello 01:00 asti (kesäkaudella kello 02:00).