Eiffelin TorninLiput: kuinka ne ostaa, paljonko ne maksavat, paras vaihtoehto, jne.

Ota selvää, mitä vaihtoehtoja on kiivetä maailman tunnetuimpaan torniin.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minuuttia luettu

Eiffelin TorninLiput: kuinka ne ostaa, paljonko ne maksavat, paras vaihtoehto, jne.

Eiffel-torni, Pariisi | ©Andrea Maschio

Eiffel-tornista voi nauttia monella eri tavalla, mutta sinun on noustava ylös nähdäksesi koko kaupungin huipulta. Tässä ovat parhaat vaihtoehdot:

Taloudellisin

Pariisin Eiffel Tornin Liput

Saat aidomman kokemuksen näillä lipuilla, joilla pääset kiipeämään Eiffel-tornin portaita.

Säästä Pariisin ikonisen maamerkin sisäänpääsymaksuissa ja kiipeä portaat tornin 2. kerrokseen.

.

Jos haluat säästää mahdollisimman paljon Eiffel-tornissa käydessäsi etkä pelkää yli 600 askeleen kiipeämistä , nämä porrasliput ovat paras vaihtoehtosi.

Kuten hissiliput, tämä lippu vie sinut tornin ensimmäiseen kerrokseen, josta avautuvat parhaat panoraamanäkymät kaupunkiin. Koska ne ovat halvimmat liput, ne ovat myös suosituimmat (muista, että 30 minuutin kiipeäminen on mukavaa), joten suosittelen varaamaan ne etukäteen.

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: Voit kiivetä omaan tahtiisi, rennosti ja turvallisesti, nauttia näköaloista ja tehdä tarvitsemasi pysähdykset levätäksesi. Se on erilainen tapa tutustua Eiffel-torniin ja maksaa vähemmän.


Suosikkini

Eiffel-tornin lippu hissiltä

Vältä Eiffel-tornin 600 askelmaa ja nouse hissillä suoraan 2. kerrokseen näiden lippujen ansiosta.

Älä tuhlaa aikaa kävelemällä Eiffel-torniin, vaan mene 2. kerrokseen, josta avautuu paras panoraamanäkymä Pariisiin.

Kesto: 2 tuntia

.

Paras tapa päästä Eiffel-torniin on hankkia liput netistä etukäteen, jotta vältyt pitkiltä jonoilta lippukassoilla. Etuoikeutettujen lippujen ansiosta pääset tämän kaupungin tunnusomaisen maamerkin 2. kerrokseen, mutta hissillä, jolloin vältät tornin 672 askelmaa.

Näin pääset suoraan huipulle ihailemaan kaupungin parhaita näköaloja. Sinulla on myös ääniopas, joka kertoo sinulle kaiken Gustave Eiffelin teoksen rakentamisen historiasta.

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: Tämä on paras vaihtoehto nähdä Eiffel-torni, koska et tuhlaa aikaa lipunmyyntipisteessä tai menemällä 2. kerrokseen.


Premium-vaihtoehto

Eiffel-tornin liput ja valinnainen risteily Seinäjoella

Kiipeä Eiffel-torniin ja nauti yöllisestä risteilystä Seine-joella.

Et voi lähteä Pariisista kiipeämättä Eiffel-torniin, mutta et myöskään voi lähteä Pariisista kävelemättä Seinen varrella ja nauttimatta romanttisista näkymistä kaupunkiin.

Pariisin tunnusomaisena monumenttina on helppo löytää matkailutarjouksia, joissa Eiffel-tornin opastettu kierros yhdistetään mihin tahansa muuhun kaupungille tyypilliseen aktiviteettiin. Yksi merkityksellisimmistä vaihtoehdoista on sellainen, joka sisältää sisäänpääsyn Eiffel-torniin ilman jonotusta ja risteilyn Seinen rannalla, josta avautuvat näkymät Louvreen tai Notre Damen katedraaliin.

Tämän retken aikana sinua seuraa koko ajan erikoistunut opas, joka ei ainoastaan esittele sinulle Pariisin kaupungin yksityiskohtia, vaan on myös käytettävissäsi antaakseen sinulle neuvoja ja suosituksia, joita tarvitset saadaksesi kaiken irti matkastasi valon kaupunkiin. Suositeltava vaihtoehto vierailla kahdessa kaupungin tärkeimmässä nähtävyydessä ilman stressiä ja odottelua ja samalla säästää rahaa.

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: Jos suunnittelet matkaa Pariisiin, mielessäsi on luultavasti käynyt ajatus Eiffel-torniin kiipeämisestä. Mutta myös risteilystä Seinäjoella nauttiminen on "pakollinen" Pariisissa. Tällä yhdistelmällä voit nauttia erittäin täydellisestä kokemuksesta.

.

Vertailemme vaihtoehtoja

ihmiset Eiffel-tornin lähellä|© Il Vagabiondo
ihmiset Eiffel-tornin lähellä|© Il Vagabiondo

Kuinka paljon liput Eiffel-torniin maksavat?

Rahaa euroina| ©Ibrahim Boran
Rahaa euroina| ©Ibrahim Boran

Eiffel-torniin pääsee noin 20 eurolla. Hinnat riippuvat kuitenkin useista tekijöistä: siitä, haluatko nousta ylös jalan vai hissillä, vuorokaudenajasta (yöliput maksavat noin 39 euroa) ja siitä, valitsetko opastetun kierroksen.

Kaikkiin lippuihin sisältyy pääsy ensimmäiseen kerrokseen, mutta sieltä avautuvat näkymät eivät ole niin hyvät kuin ne voisivat olla; nähdäksenne näkymät teidän on noustava ylös ensimmäiseen kerrokseen (jalan tai hissillä ostamastanne lipputyypistä riippuen) tai huipulle (vain hissillä).

Alle nelivuotiaat lapset pääsevät ilmaiseksi, ja 25-vuotiaille lapsille ja nuorille on tarjolla alennuksia. Paris Passin haltijoiden on kuitenkin ostettava lippunsa tavalliseen tapaan. Jos haluat tietää lisää, kaikki tiedot löydät täältä: Eiffel-tornin lippujen hinnat

Varaa liput Eiffel-torniin

Miten ostaa lippuja Eiffel-torniin?

Risteily Seinäjoella, taustalla Eiffel-torni| ©Heather (Gruber) Williams
Risteily Seinäjoella, taustalla Eiffel-torni| ©Heather (Gruber) Williams

Voit ostaa liput jonottamalla lipputoimistosta tai viralliselta Hellotickets-sivustolta etukäteen. Sinulla on kaikki tarjolla olevat liput, joista voit varata itsellesi mieluisimman, ja voit valita päivän ja kellonajan ostohetkellä.

Neuvoni: varaa mahdollisimman pian. Eiffel-torni on Pariisin suosituin monumentti, ja lippuja ostetaan päivittäin tuhansia. Ja jos jätät sen sattuman varaan ja päätät ostaa ne itse monumentilta, on vaarana, että jonojen lisäksi lippuja ei ole saatavilla.

Varaa liput Eiffel-torniin

Onko Eiffel-tornissa järjestetty opastettuja kierroksia?

Eiffel-torni kaukaa|© Austin Kehmeier
Eiffel-torni kaukaa|© Austin Kehmeier

Riippumatta siitä, käytkö portaita vai hissiä ja pääsetkö huipulle vai et, Eiffel-tornin opastetun kierroksen lisäarvo on se, että sinulle kerrotaan monumentin historiasta (koska sillä on sellainen), ja huipulle päästyäsi sinulle näytetään Pariisin eri alueita ja muistomerkkejä, kerrotaan kaupungin historiasta ja kaikesta, mitä sinun on tiedettävä nauttiaksesi siitä täysillä.

Tähän opastettuun kierrokseen sisältyy hissi ensimmäiseen ker rokseen ja mahdollisuus varata huipulle kiipeäminen erikseen. Jos olet hyväkuntoinen, suosittelen käyttämään portaita, vaikka vain alaspäin, osana kokemusta; he antavat sinulle runsaasti aikaa tehdä se omaan tahtiisi.

Koko kierroksen ajan sinua seuraa erikoistunut opas, joka huipulle päästyäsi opastaa sinua kaupunkinäkymässä ja kertoo mielenkiintoisia yksityiskohtia kaikista muistomerkeistä, jotka muodostavat sen. Tässä on postauksemme Eiffel-tornin parhaat opastetut kierrokset, jossa kerron kaiken eri kierroksista.

Varaa opastettu kierros Eiffel-torniin

Kiipeä Eiffel-tornin huipulle

Eiffel-tornin näköalapaikka kaukoputkella| ©JOHN TOWNER
Eiffel-tornin näköalapaikka kaukoputkella| ©JOHN TOWNER

Eiffel-tornin sisäänkäynnit ovat Eiffel-tornin neljä jalkaa, ja jokaisen sisäänkäynnin luona on jonoja, joissa turistit jonottavat ostamaan lippuja. Siksi paras vaihtoehto on varata liput etukäteen; näin sinun tarvitsee odottaa vain sisäänkäyntijonossa (välttämätöntä, jotta torni ei ole täynnä kävijöitä ja voit nauttia näköaloista) eikä myöskään lippujonoissa, jotka ovat pisimpiä.

Neuvoni on, että kannattaa maksaa hintaero (noin 9 euroa), jotta pääset huipulle asti. Välivaihtoehto, joka minulle on paras, on mennä portaita ensimmäiseen kerrokseen ja hissillä huipulle. Liput huipulle ovat kuitenkin yleensä loppuunmyytyjä. Kerron tästä lisää postauksessamme Kuinka kiivetä Eiffel-torniin.

Varaa liput Eiffel-torniin

Ajankohdat ja paras aika mennä Eiffel-torniin

Eiffel-tornin päivä| ©Campus France
Eiffel-tornin päivä| ©Campus France

Eiffel-torni on avoinna vuoden jokaisena päivänä; kesällä kello 9.00 - 24.00 ja talvella kello 9.30 - 23.00. Toisin kuin monet Pariisin museot, monumentti ei ole suljettu minä viikonpäivänä tahansa, mutta pääsy sinne voi olla ajoittain keskeytetty korjausten, sääolosuhteiden tai tungoksen vuoksi.

Mielestäni näkymät ovat näkemisen arvoisia sekä päivällä että yöllä, ja sen vuoksi ylös meneminen ennen auringonlaskua on paras aika, jos et halua tehdä sitä kahdesti. Se on kuitenkin myös yksi päivän ruuhkaisimmista ajankohdista. Jos haluat nauttia näkymistä pienen väkijoukon kanssa, paras aika on iltahämärässä ja varhain aamulla, jos ei ole sumua (joka on yleistä Pariisissa ja voi pilata näkymät).

Varaa liput Eiffel-torniin

Eiffel-tornin yövalaistus

Eiffel-tornin valaistusaikataulu alkaa iltahämärässä. Keskiyön aikaan torni välähtää viiden minuutin ajan kello yhteen aamulla; nämä välähdykset otettiin käyttöön vuoden 2000 saapumisen kunniaksi, ja ne ovat edelleen käytössä. Tietyinä päivinä tai päivinä Eiffel-tornin valaistus myös vaihtuu, joten kannattaa tarkistaa kalenteri matkan aikana, jos sinulla on mahdollisuus nähdä erilainen valaistus.

Varaa liput Eiffel-torniin

Suunnittele vierailusi Eiffel-torniin

Näkymät Eiffel-tornin juurelta
Näkymät Eiffel-tornin juurelta

Miten Eiffel-tornille pääsee

Eiffel-torni on Pariisin keskeisin ja tunnetuin monumentti, ja se näkyy käytännössä kaikkialta kaupungista. Sen luo on helppo kävellä mistä tahansa keskustan kolkasta karttaa katsomalla, ja sinne on myös erittäin hyvät julkiset kulkuyhteydet. Jos käytät metrolinjaa 6, pysäkki on Bir-Hakeim, vaikka jos sinulla on aikaa, suosittelen kävelemään saman linjan Trocaderon pysäkiltä. Lisätietoja täältä.

Vierailun kesto

Voit viettää Eiffel-tornissa vierailuun niin paljon aikaa kuin haluat riippuen siitä, kuinka monta valokuvaa haluat ottaa ja kuinka paljon aikaa käytät portaiden kiipeämiseen tai hissien odotteluun. Useimmat ihmiset viettävät kierroksella noin puolitoista tuntia, mutta opastetut kierrokset kestävät yleensä noin kaksi tuntia, koska niissä kerrotaan paljon enemmän yksityiskohtia ja voit nauttia tornista rauhassa.

Ruokapaikat lähistöllä

Eiffel-tornin luona on kaksi baaria, joista voit ostaa ruokaa take away -periaatteella, pariisilainen macaron-myymälä ja kaksi näköalaravintolaa, joissa voit tehdä pöytävarauksen ja nauttia kausittaista ranskalaista ruokaa. Jos haluat nauttia kokemuksesta ja hemmotella ylellisellä herkulla, suosittelen läheisiä ravintoloita; baareissa tarjottava ruoka on kallista ja vain välipalaksi.

Jos haluat syödä alueella, sinun on mentävä hieman kauemmas ravintoloita etsiessäsi, mutta suosittelen tilaamaan upean crepen Champs de Marsin ja Trocaderon välissä olevasta katukojuista, sillä ne valmistetaan paikan päällä, ja istuminen alueella nauttimassa näköalasta antaa autenttisemman kokemuksen kuin keskiverto ravintola.

Varaa liput Eiffel-torniin

Kiipeä Eiffel-torniin lasten kanssa

Auringonlasku Eiffel-tornista
Auringonlasku Eiffel-tornista

Voiko Eiffel-torniin kiivetä lasten kanssa? Totta kai voi! Eiffel-tornissa on riittävät turvatoimet, joten voit vierailla siellä lasten kanssa täysin rauhassa. Kaikki alueet on suojattu turva-aidalla, ja kunhan lapset ovat varovaisia portailla, he ovat turvassa.

Anan matkavinkki

Tarkista ennen vierailun suunnittelua sää ja varmista, ettei ole sumua; aikaiset aamut ovat usein sumuisia Pariisissa, etkä pysty nauttimaan näkymistä yhtä paljon.

Eiffel-tornin ympärillä

Näkymä Trocadéroon Eiffel-tornista.| ©Álvaro Bertelsen
Näkymä Trocadéroon Eiffel-tornista.| ©Álvaro Bertelsen

Yhtä tärkeää kuin Eiffel-torniin kiipeäminen on näkymä tornin juurelta. Torni sijaitsee Champs de Marsin ja Trocaderon palatsin puutarhojen välissä, ja alue sopii etenkin lämpimällä säällä erinomaisesti leppoisaan kävelyyn crepe kädessä. Kesällä saa lisäksi makoilla Champs de Marsin nurmikolla, ja iltaisin monet ryhmät kokoontuvat sinne piknikille ja katselemaan tornin valaistusta.

Siellä makaaminen, kiireettömyys ja vain tornin katseleminen ylöspäin on ainutlaatuinen kokemus Pariisissa. Jos saan antaa sinulle yhden neuvon, ole varovainen laukkujen, selkäreppujen, kukkaroiden jne. kanssa. Tällä alueella on yleensä melko paljon väkeä, ja varsinkin pimeän tultua taskuvarkaat yrittävät usein tienata rahaa tietämättömistä turisteista, jotka jättävät tavaransa vartioimatta ottaessaan kuvia Rautarouvasta. Muista lukea postauksemme Eiffel-tornissa vierailuun liittyvistä vinkeistä.

Varaa liput Eiffel-torniin

Parhaat kuvat Eiffel-tornista

Eiffel-torni rauhan muurilta| ©Fred Romero
Eiffel-torni rauhan muurilta| ©Fred Romero

Sen lisäksi, että Eiffel-torni on yksi Pariisin suosituimmista monumenteista, se on myös yksi eniten kuvatuista, mutta mistä ottaa parhaat kuvat Eiffel-tornista? Ehdotan useita paikkoja, jotka sopivat jokaiseen makuun.

Jos olet alueella, ehkä on hyvä aika lähteä jollekin Seine-joen risteilylle (itse asiassa on olemassa paketteja, joissa myydään sisäänpääsy torniin ja Seine-joen risteily, joten voit säästää rahaa ostamalla ne yhdessä). Selitän kaiken artikkelissani osoitteessa: Seine-joen risteilyt.

Trocaderolta

Tunnistat paikan helposti, koska kaikki turistit kokoontuvat sinne ottamaan "tyypillisen valokuvan" Eiffel-tornin ollessa taustalla. Portaiden reunalle sai ennen kiivetä, mutta viime vuosina se on aidattu alueen suojaamiseksi ja putoamisten estämiseksi; siitä huolimatta aita on helppo jättää huomaamatta, jos käyttää oikeaa perspektiiviä.

Läheiseltä nurmikolta

Ensimmäinen asia, jonka huomaat nähdessäsi Eiffel-tornin ensimmäistä kertaa, on se, että vaikka olisit nähnyt kuinka monta valokuvaa, et saa käsitystä sen koosta. Koko rakennuksen kuvaaminen läheltä ilman laajakulmaobjektiivia on käytännössä mahdotonta, mutta itse pidän kuvasta, jossa tornin huippu kurkistaa puiden välistä.

Rauhan muurilta

Champs de Marsin päässä sijaitseva "rauhanmuuri " tarjoaa mukavan perspektiivin Eiffel-tornin kuvaamiseen. Muistomerkki koostuu kahdesta lasiseinästä, joissa sana "Peace" on luettavissa 32 kielellä ja 18 eri aakkosella.

Aleksanteri III -sillalta

Tämän sillan kaiteet ja sillan koristeet mahdollistavat myös kauniita valokuvia Eiffel-tornista ja joesta taustalla. Muista kävellä tämän sillan yli Ranskan kolmannesta tasavallasta, joka ylittää Seinen ja johtaa Les Invalidesiin.

Muualta Pariisista

Sinun ei tarvitse ottaa täydellistä, kehystettyä lähikuvaa Eiffel-tornista, vaan voit kuvata sitä helposti eri puolilta Pariisia sen pelkän koon vuoksi. Kokeile kiivetä Riemukaarelle ja ottaa kuva sieltä, tai tutki Sacre Coeurin takaosaa saadaksesi perspektiivin Pariisia valaisevaan Eiffel-torniin. Jos sinulla on havainnointikykyä, sinulla on kokonainen albumi käytettävissäsi, kun palaat matkaltasi.

Varaa liput Eiffel-torniin ja risteilylle

Nähtävyydet, joista on samanlaiset näkymät kuin Eiffel-tornista Pariisissa

Notre Damen julkisivu| ©Mehmet Turgut Kirkgoz
Notre Damen julkisivu| ©Mehmet Turgut Kirkgoz

Näkymät Eiffel-tornin huipulta ovat henkeäsalpaavat ja Pariisin korkeimmat. Tarkoittaako se, että ne ovat parhaat? Ei välttämättä; vaikka Eiffel-torniin kiipeäminen onkin ehdoton tavoite, kaupungissa on monia muitakin paikkoja, joista voit nauttia Pariisin ilmasta avautuvista näkymistä, ja monissa niistä on yksityiskohtaisempia kuin Eiffel-tornin huipulta siitä yksinkertaisesta syystä, että matalammalta korkeudelta yksityiskohtia voi arvioida paremmin.

Itse suosittelen kolmea niistä:

Notre Dame

Pariisin katedraalin vesikourut antavat kaupunkinäkymiin erityistä ilmettä. Näyttää todella siltä, että gargoylet vahtivat kaupunkia, ja katedraalin sijainti Pariisin keskustassa antaa sinulle mahdollisuuden arvostaa useita kaupungin muistomerkkejä. Tämä paikka on tällä hetkellä suljettu vuoden 2019 tulipalon jälkeen, mutta olen varma, että ennemmin tai myöhemmin se on taas käytettävissä.

Montparnassen torni

Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että tämä on yksi harvoista Pariisin elementeistä, jotka rikkovat kaupungin estetiikkaa. Miksi sitten kiivetä siihen? Koska nimenomaan kaupungin eteläosassa sijaitsevan tornin huipulta ei näe itse tornia, mutta näkee muut Pariisin suuret monumentit, kuten Eiffel-tornin.

Sacre-Coeur

Ehkä se johtuu Montmartren kaupunginosan tunnelmasta, mutta totuus on, että koko Pariisin näkeminen Sacre-Coeurin portaiden huipulta on vaikuttava kokemus, joka yhdistää sinut entistä enemmän kaupunkiin, joka vangitsee sinut jo ennen kuin astut sinne ensimmäistä kertaa. Montmartren kaupunginosa on ylipäätään ehdoton nähtävyys, jota et voi jättää väliin kaupunkivierailullasi. Olen kirjoittanut oppaan Pariisin matkat jossa kerron, miten tässä kaupunginosassa kannattaa vierailla ja mitä paikkoja ei kannata jättää väliin.

Turistibussi

Valitsitpa sitten yhden tai useamman Pariisin nähtävyyksistä, sinun on hyvä tietää, että niiden väliset etäisyydet eivät ole lyhyitä, joten älä aliarvioi niitä. Hyvä tapa kiertää kaupunkia tärkeimpien nähtävyyksien välillä ja pitää samalla taukoa väistämättömästä kävelystä on kiertoajelubussi. Tässä on kätevä opas kaikesta, mitä sinun on tiedettävä, ennen kuin hankit lipun: Hop on Hop off -bussikierrokset.

Varaa liput Eiffel-torniin