Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

Eiffelin TorninLiput: kuinka ne ostaa, paljonko ne maksavat, paras vaihtoehto, jne.

Eiffel-torniin kiipeäminen on kuorrutus upean matkan kakun päälle. Tässä ovat vaihtoehdot maailman kuuluisimman tornin kiipeämiseen.

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minuuttia luettu

Eiffelin TorninLiput: kuinka ne ostaa, paljonko ne maksavat, paras vaihtoehto, jne.

Eiffel-torni, Pariisi | ©Andrea Maschio

Eiffel-tornista voi nauttia monella tavalla, mutta koko kaupunki on nähtävä huipulta. Voit kiivetä Eiffel-torniin päivällä, jolloin näet Pariisin kaikessa loistossaan, tai yöllä, jolloin kaikki sen valot ovat päällä.

Voit myös yhdistää kiipeämisen risteilyyn Seinen risteilyllä tai kiertoajelulle, joka vie sinut tutustumaan kaupunkiin. Tässä ovat parhaat vaihtoehdot:

Säästöpaketti

Eiffel-tornin liput ja Seine-joen yöristeily

Kiipeä Eiffel-torniin, tee opastettu kaupunkikierros ja nauti iltaristeilystä Seinäjoella.

Et voi lähteä Pariisista kiipeämättä Eiffel-torniin, mutta et myöskään voi lähteä Pariisista kävelemättä Seinen varrella ja nauttimatta kaupungin romanttisista näkymistä.

Pariisin tunnusomaisena monumenttina on helppo löytää matkailutarjouksia, jotka yhdistävät Eiffel-tornin opastetun kierroksen mihin tahansa muuhun kaupungille tyypilliseen aktiviteettiin. Yksi tärkeimmistä vaihtoehdoista on se, joka sisältää pääsyn Eiffel-torniin ilman jonoja ja risteilyn Seinen rannalla, josta voit nauttia Louvren tai Notre Damen katedraalin näkymistä.

Tämän retken aikana sinulla on koko ajan mukanasi erikoistunut opas, joka ei ainoastaan esittele sinulle Pariisin kaupungin yksityiskohtia, vaan myös antaa sinulle neuvoja ja suosituksia, jotta saat kaiken irti matkastasi valon kaupunkiin. Suositeltava vaihtoehto vierailla kahdessa kaupungin tärkeimmässä nähtävyydessä ilman stressiä tai odotusaikaa ja säästää samalla rahaa.

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: Jos suunnittelet matkaa Pariisiin, ajatus opastetusta kierroksesta on luultavasti käynyt mielessäsi. Mutta myös Eiffel-torniin kiipeäminen ja risteily Seinäjoella ovat Pariisissa "must". Tällä yhdistelmällä voit nauttia erittäin täydellisestä kokemuksesta.

Lippu Eiffel-tornin huipulle kiipeämiseen asiantuntevan oppaan johdolla

Riippumatta siitä, käytätkö portaita vai hissiä ja pääsetkö huipulle vai et, Eiffel-tornin lipun lisäarvo erikoistuneen oppaan kanssa on se, että hän kertoo sinulle muistomerkin historian (koska sillä on sellainen), ja kun pääset huipulle, hän esittelee sinulle Pariisin eri alueita ja muistomerkkejä, kertoo sinulle kaupungin historiasta ja kaikesta siitä, mitä sinun on tiedettävä nauttiaksesi siitä täysillä.

Tähän opastettuun kierrokseen sisältyy hissi ensimmäiseen kerrokseen ja mahdollisuus vuokrata erillinen hissi yläkertaan. Jos olet hyväkuntoinen, suosittelen, että käytät portaita, vaikka vain alaspäin, osana kokemusta; sinulla on runsaasti aikaa tehdä se omaan tahtiisi.

Koko matkan ajan mukana on asiantunteva opas, joka huipulle päästyään opastaa sinua kaupunkinäkymässä ja kertoo mielenkiintoisia yksityiskohtia kaikista muistomerkeistä, jotka muodostavat kaupungin.

Sisäänpääsy Eiffel-torniin+Louvre-museo+Ohjattu kierros ja risteily Seinen joella

Jos sinulla on vain muutama päivä aikaa Pariisissa etkä halua jättää väliin tämän ihanan kaupungin kohokohtia, voit hyödyntää tätä Pariisin kiertomatkaa, johon sisältyy liput Eiffel-torniin, vierailu Louvre-museossa ja risteily Seinäjoella. Epäilemättä erittäin täydellinen kokemus, sillä saman päivän aikana (noin 8 tunnissa) olet käynyt kahdessa Ranskan pääkaupungin tärkeimmässä monumentissa, Louvren museossa ja Eiffel-tornissa, tietenkin lipuilla ilman jonoja ja asiantuntevan oppaan kanssa, joka antaa sinulle kaikki selitykset.

Erikoistunut opas esittelee sinulle yhden maailman parhaimpiin kuuluvan museon historiallisia teoksia, kuten Mona Lisan. Mutta kiipeät myös kuuluisaan Eiffel-torniin, josta avautuvat näkymät kunnioittavat valon kaupunkia. Tämän uskomattoman tornin historia ja sen rakentaminen eivät jätä sinua välinpitämättömäksi.

Lisäksi voit edellisen vaihtoehdon tapaan nauttia risteilystä Seinäjoella ja tutustua kaupunkiin ainutlaatuisesta näkökulmasta. Valokuvistasi tulee aitoja postikortteja.

Miten ostaa lippu Eiffel-torniin

Risteily Seinen risteilyllä, taustalla Eiffel-torni| ©Heather (Gruber) Williams
Risteily Seinen risteilyllä, taustalla Eiffel-torni| ©Heather (Gruber) Williams

Voit ostaa sen jonottamalla lipunmyyntipisteessä tai virallisella verkkosivustolla etukäteen. Muista, että hinta vaihtelee valitsemasi hissin osaston mukaan, ja muista, että hisseissä voi olla jonoa, koska kaikki eivät pääse hissiin yhtä aikaa.

Alle nelivuotiaat lapset pääsevät ilmaiseksi, ja 25-vuotiaille lapsille ja nuorille myönnetään alennuksia lipun hinnasta. Myös liikuntarajoitteiset pääsevät torniin. Pariisi-passin haltijoiden on kuitenkin ostettava lippunsa tavalliseen tapaan, sillä tämä on yksi niistä harvoista monumenteista, jotka eivät sisälly Pariisin matkakortteihin.

Varaa Eiffel-tornipaketti, jossa on kiertoajelu ja risteily

Kuinka paljon liput Eiffel-torniin maksavat?

Iltahämärä ja näkymä Eiffel-tornille
Iltahämärä ja näkymä Eiffel-tornille

Eiffel-tornin lippujen hinnat riippuvat siitä, valitsetko opastetun kierroksen ja haluatko kävellä portaat ylös vai käyttää hissiä. Pääsy ensimmäiseen kerrokseen sisältyy kaikkiin lippuihin, mutta sieltä avautuvat näkymät eivät ole parhaimmillaan; niitä nähdäkseen on noustava ensimmäiseen kerrokseen (kävellen tai hissillä riippuen siitä, minkä lipun ostat) tai kupoliin (vain hissillä).

Anan matkavinkki

Jos haluat vierailla Eiffel-tornissa omin päin, voit yhdistää kävelyn ensimmäiseen kerrokseen ja hissin käytön huipulle, jolloin sisäänpääsymaksu tulee halvemmaksi ja voit nauttia kaikista näkymistä.

Kiipeä Eiffel-tornin huipulle

Eiffel-tornin näköalapaikka kaukoputki| ©JOHN TOWNER
Eiffel-tornin näköalapaikka kaukoputki| ©JOHN TOWNER

Pääsy Eiffel-torniin

Eiffel-tornin sisäänkäynnit ovat Eiffel-tornin neljä jalkaa, ja jokaisen sisäänkäynnin luona on jonoja, joissa turistit jonottavat ostamaan lippuja. Siksi paras vaihtoehto on varata liput etukäteen; näin sinun tarvitsee odottaa vain sisäänkäyntijonossa (mikä on tärkeää, jotta torni ei ruuhkaudu ja voit nauttia näköaloista) eikä lipputoimistoissa, joissa jonot ovat pisimpään.

Neuvoni on, että kannattaa maksaa hintaero (noin 9 euroa), jotta pääset ylös asti. Välivaihtoehto, joka on minulle paras, on mennä portaita ensimmäiseen kerrokseen ja hissillä yläkertaan.

Varaa Eiffel-tornipaketti, jossa on kiertoajelu ja risteily

Ajankohdat ja paras aika vierailla Eiffel-tornissa

Valaistu Eiffel-torni| ©Denys Nevozhai
Valaistu Eiffel-torni| ©Denys Nevozhai

Eiffel-torni on avoinna vuoden jokaisena päivänä; kesällä kello 9.00 - 24.00 ja talvella kello 9.30 - 23.00. Toisin kuin monet muut Pariisin museot, monumentti ei ole suljettu kaikkina viikonpäivinä, mutta pääsy sinne voi olla ajoittain estetty korjausten, sääolosuhteiden tai tungoksen vuoksi.

Mielestäni näkymät ovat näkemisen arvoisia sekä päivällä että yöllä, ja siksi paras aika on mennä ylös ennen auringonlaskua, jos et halua tehdä sitä kahdesti. Se on kuitenkin myös yksi päivän ruuhkaisimmista ajankohdista. Jos haluat nauttia näkymistä pienen väkijoukon kanssa, paras aika on iltahämärässä tai aikaisin aamulla, jos ei ole sumua (mikä on Pariisissa yleistä ja voi "pilata" näkymät).

Varaa Eiffel-tornipaketti, jossa on kiertoajelu ja risteily

Eiffel-tornin valaistus yöllä

Eiffel-torni yöllä| ©Paul Gaudriault
Eiffel-torni yöllä| ©Paul Gaudriault

Eiffel-tornin valaistus alkaa iltahämärässä. Keskiyön aikaan torni vilkkuu viiden minuutin ajan kello yhteen aamulla; nämä vilkut otettiin käyttöön vuoden 2000 saapumisen kunniaksi, ja ne ovat edelleen aktiivisia. Eiffel-tornin valaistus muuttuu myös tiettyinä päivinä tai päivinä, joten kannattaa tarkistaa kalenteri matkan aikana, jos sinulla on mahdollisuus nähdä erilainen valaistus.

Varaa Eiffel-torni paketti kiertoajelulla ja risteilyllä

Suunnittele vierailusi Eiffel-torniin

Näkymä Eiffel-tornin juurelta
Näkymä Eiffel-tornin juurelta

Miten päästä Eiffel-torniin

Eiffel-torni on Pariisin keskeisin ja tunnetuin monumentti, ja se näkyy lähes kaikkialta kaupungista. Sinne on helppo kävellä mistä tahansa keskustan alueelta karttaa katsomalla, ja sinne on myös erittäin hyvät julkiset liikenneyhteydet. Jos käytät metrolinjaa 6, pysäkki on Bir-Hakeim, mutta jos sinulla on aikaa, suosittelen kävelemään saman linjan Trocaderon pysäkiltä.

Vierailun kesto

Voit viettää Eiffel-tornissa vierailuun niin paljon aikaa kuin haluat riippuen siitä, kuinka monta valokuvaa haluat ottaa ja kuinka kauan käytät aikaa portaiden kiipeämiseen tai hissien odotteluun. Useimmat ihmiset viettävät kierroksella noin puolitoista tuntia, mutta opastetut kierrokset kestävät yleensä noin kaksi tuntia, koska niissä kerrotaan paljon enemmän yksityiskohtia ja voit nauttia tornista kaikessa rauhassa.

Missä syödä Eiffel-tornin ympäristössä

Eiffel-tornin luona on kaksi baaria, joista voit ostaa ruokaa mukaan, pariisilainen macaron-myymälä ja kaksi näköalaravintolaa, joissa voit varata pöydän ja nauttia kauden ranskalaisesta keittiöstä. Jos haluat nauttia kokemuksesta ja nauttia ylellisistä herkuista, suosittelen ravintoloita; baareissa tarjottava ruoka on kallista, ja se on vain välipalaa.

Jos haluat syödä alueella, sinun on mentävä hieman kauemmas etsimään ravintoloita, mutta suosittelen tilaamaan upean crepe-annoksen Champs de Marsin ja Trocaderon välissä olevasta katukojuista, sillä ne valmistetaan paikan päällä, ja alueella istuminen ja näkymistä nauttiminen antaa sinulle keskivertoravintolaa aidomman kokemuksen.

Eiffel-torniin kiipeäminen lasten kanssa

Auringonlasku Eiffel-tornista
Auringonlasku Eiffel-tornista

Voiko Eiffel-torniin kiivetä lasten kanssa? Totta kai voi! Eiffel-tornissa on riittävät turvatoimet, jotta voit vierailla siellä lasten kanssa täysin rauhassa. Kaikki alueet on suojattu turva-aidalla, ja kunhan lapset ovat varovaisia portaissa, he ovat turvassa.

Anan matkavinkki

Tarkista ennen vierailun suunnittelua sää ja varmista, ettei ole sumua; aikaisin aamulla Pariisissa on usein sumuista, eikä näkymistä pääse nauttimaan yhtä paljon.

Eiffel-tornin ympäristö

Näkymä Trocadérosta Eiffel-tornista käsin| ©Álvaro Bertelsen
Näkymä Trocadérosta Eiffel-tornista käsin| ©Álvaro Bertelsen

Yhtä tärkeää kuin Eiffel-torniin kiipeäminen on nähdä se alhaalta päin. Torni sijaitsee Champs de Marsin ja Trocaderon palatsin puutarhojen välissä, ja alue on ihanteellinen rauhalliselle kävelylle crepe kädessä, etenkin lämpimällä säällä. Kesäisin Champs de Marsin nurmikolla saa lisäksi makoilla, ja iltaisin monet ryhmät kokoontuvat sinne piknikille ja katselemaan tornin valaistusta.

Siinä makoilu, kiireettömyys ja vain tornin katseleminen ylöspäin on ainutlaatuinen kokemus Pariisissa. Jos saan antaa teille neuvon, olkaa varovaisia laukkujen, selkäreppujen, kukkaroiden jne. kanssa. Tällä alueella on yleensä melko paljon väkeä, ja varsinkin pimeän tultua näkee usein taskuvarkaita, jotka yrittävät tienata rahaa hajamielisten turistien kustannuksella, jotka jättävät tavaransa vartioimatta ottaessaan kuvia Rautarouvasta.

Parhaat kuvat Eiffel-tornista

Eiffel-torni rauhan muurilta| ©Fred Romero
Eiffel-torni rauhan muurilta| ©Fred Romero

Toisaalta, sen lisäksi, että Eiffel-torni on yksi Pariisin suosituimmista monumenteista, se on myös yksi eniten kuvatuista, mutta missä ottaa parhaat kuvat Eiffel-tornista? Ehdotan useita paikkoja, jotka sopivat jokaiseen makuun.

Kun olet alueella, ehkä on hyvä aika lähteä jollekin Seine-joen risteilylle (itse asiassa on olemassa paketteja, joissa myydään sisäänpääsy torniin ja Seine-joen risteily, joten voit säästää rahaa ostamalla ne yhdessä). Selitän kaiken artikkelissani: Seine-joen risteilyt.

Trocaderosta

Tunnistat paikan helposti, koska kaikki turistit kokoontuvat sinne ottamaan "tyypillisen valokuvan" Eiffel-tornin ollessa taustalla. Ennen se sai kiivetä portaiden reunalle, mutta viime vuosina se on aidattu alueen suojaamiseksi ja putoamisten estämiseksi; siitä huolimatta aita on helppo jättää huomaamatta, jos käyttää oikeaa perspektiiviä.

Läheiseltä nurmikolta

Ensimmäinen asia, jonka huomaat nähdessäsi Eiffel-tornin ensimmäistä kertaa, on se, että et voi saada käsitystä sen koosta, vaikka olisit nähnyt kuinka monta valokuvaa. Sen kuvaaminen kokonaisuudessaan läheltä ja ilman laajakulmaobjektiivia on käytännössä mahdotonta, mutta itse pidän kuvasta, jossa huippu kurkistaa puiden läpi.

Rauhan muurilta

Champs de Mars -kadun päässä sijaitseva "rauhanmuuri " tarjoaa hyvän näköalapaikan Eiffel-tornin kuvaamiseen. Muistomerkki koostuu kahdesta lasiseinästä, joissa sana "Peace" on luettavissa 32 kielellä ja 18 eri aakkosella.

Pont Alexandre III:lta

Sillan kaiteet ja koristeet mahdollistavat myös kauniit valokuvat Eiffel-tornista ja joesta taustalla. Kävele ehdottomasti tämän Ranskan kolmannen tasavallan aikaisen sillan yli, joka ylittää Seinen ja johtaa Les Invalidesiin.

Muualta Pariisista

Sinun ei tarvitse ottaa täydellistä, kehystettyä lähikuvaa Eiffel-tornista, vaan voit napata sen helposti eri puolilta Pariisia, koska se on niin suuri. Kokeile kiivetä Riemukaarelle ja ottaa kuva sieltä tai tutustu Sacre Coeurin takaosaan saadaksesi näkymän Pariisin valaisevaan Eiffel-torniin. Jos sinulla on havainnointikykyä, sinulla on kokonainen albumi käytössäsi, kun palaat matkalta.

Anan matkavinkki

Älä jätä väliin näkymää Eiffel-torniin Champ de Marsin rauhan muurilta, jossa voit myös kuvata sitä ilman väkijoukkoja.

Nähtävyydet, joista on samanlaiset näkymät kuin Eiffel-tornista Pariisissa

Notre Damen julkisivu| ©Mehmet Turgut Kirkgoz
Notre Damen julkisivu| ©Mehmet Turgut Kirkgoz

Näkymät Eiffel-tornin huipulta ovat henkeäsalpaavat ja Pariisin korkeimmat. Tarkoittaako se, että ne ovat parhaat? Ei välttämättä; vaikka Eiffel-torniin kiipeäminen on ehdoton tavoite, kaupungissa on monia muita paikkoja, joista voit nauttia Pariisin ilmasta avautuvista näkymistä, ja monissa niistä on yksityiskohtaisempia kuin Eiffel-tornin huipulta siitä yksinkertaisesta syystä, että pienemmästä korkeudesta voit paremmin arvostaa yksityiskohtia.

Itse suosittelen kolmea niistä:

Notre Dame

Pariisin katedraalin vesikourut antavat kaupunkinäkymille erityistä ilmettä. Katedraalin vesipoikaset näyttävät todella vahtivan kaupunkia, ja katedraalin sijainti Pariisin keskustassa antaa sinulle mahdollisuuden ihailla useita kaupungin muistomerkkejä. Tämä paikka on tällä hetkellä suljettu vuoden 2019 tulipalon jälkeen, mutta olen varma, että ennemmin tai myöhemmin se on jälleen käytettävissä.

Montparnassen torni

Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että tämä on yksi niistä harvoista Pariisin elementeistä, jotka rikkovat kaupungin estetiikkaa. Miksi sitten mennä ylös? Kaupungin eteläosassa sijaitsevan tornin huipulta ei näet itse tornia, mutta näet muut Pariisin suuret monumentit, kuten Eiffel-tornin.

Sacre-Coeur

Ehkä se johtuu Montmartren kaupunginosan tunnelmasta, mutta totuus on, että koko Pariisin näkeminen Sacre-Coeurin portaiden huipulta on vaikuttava kokemus, joka yhdistää sinut vielä enemmän kaupunkiin, joka vangitsee sinut jo ennen kuin astut sinne ensimmäistä kertaa. Montmartren kaupunginosa on ylipäätään ehdoton nähtävyys, jota et voi jättää väliin, kun vierailet kaupungissa. Olen kirjoittanut oppaan Pariisin matkat jossa kerron sinulle, miten voit vierailla tällä alueella ja paikkoja, joita et saa jättää väliin.

Kiertoajelubussi

Valitsitpa sitten yhden tai useamman Pariisin nähtävyyksistä, sinun on hyvä tietää, että niiden väliset etäisyydet eivät ole lyhyitä, joten älä aliarvioi niitä. Kiertoajelubussi on hyvä tapa kiertää kaupunkia tärkeimpien nähtävyyksien välillä ja pitää samalla taukoa matkan väistämättömästä kävelystä. Tässä on kätevä opas kaikesta, mitä sinun on tiedettävä ennen lipun hankkimista: Hop on Hop off -bussikierrokset.

UKK

  • Voiko Eiffel-torniin mennä repun tai matkatavaroiden kanssa?

    Pienet laukut ja reput ovat sallittuja Eiffel-tornissa, mutta laukkusi tarkastetaan todennäköisesti turvatarkastuksessa ennen sisäänpääsyä.

  • Kuinka kauan kestää kiivetä Eiffel-torniin?

    Ensimmäiseen kerrokseen pääsee noin 20 minuutissa, jos kulkee yli 700 askeleen portaita pitkin. Kolmanteen kerrokseen pääsee vain hissillä. Paras neuvo on ottaa hissi, sillä voit ohittaa jonon, jos varaat lippusi etukäteen, ja laskeutua sitten portaita alas nauttien henkeäsalpaavista näkymistä kaupunkiin.

  • Mihin aikaan Eiffel-tornin valoshow alkaa?

    Se alkaa illalla ja kestää viisi minuuttia tunnin välein kello 01:00 asti (kesäkaudella kello 02:00).