20 parasta tekemistä Pariisissa

Pariisi on valon, taiteen, rakkauden, Eiffel-tornin, kreppien ja croissanttien kaupunki. Jos vierailet siellä, anna itsesi innostua ja eksyä sen kaduille, mutta älä unohda niitä olennaisia asioita, joita kaupunki tarjoaa sinulle.

Ana Caballero

Ana Caballero

11 minuuttia luettu

20 parasta tekemistä Pariisissa

Alexandre III -silta Pariisissa | ©Leonard Cotte

Useiden Ranskan pääkaupunkiin tehtyjen matkojen jälkeen ei ole harvinaista, että tuntuu siltä, ettei ole nähnyt kaikkia pakollisia nähtävyyksiä; Pariisissa on se hyvä puoli, että kaupunki odottaa aina sinua. Tässä on 20 asiaa, jotka tulet aina muistamaan Pariisista.

1. Vieraile Eiffel-tornilla, Trocaderolla ja Champs de Marsilla

Näkymä Eiffel-torniin Trocaderolta.| ©Dimitry Anikin
Näkymä Eiffel-torniin Trocaderolta.| ©Dimitry Anikin

Epäilemättä Pariisin tunnus on torni, jonka monet pariisilaiset aikoinaan hylkäsivät kaupungin esteettisenä poikkeavuutena. Nykyään kukaan ei voi kuvitella ensimmäistäkään Pariisin-vierailua ilman Eiffel-torniin kiipeämistä. Jos olet onnekas, huomaat sen ensin lentokoneesta, sitten etsit Eiffel-tornin valoja yöllä horisontissa, kun kävelet öisen Pariisin läpi, ja lopuksi otat varmasti pakollisen valokuvan Place du Trocadérolta.

Eiffel-tornille pääs eminen on helppoa, mutta mitä sinun on tiedettävä, jos haluat nousta ylös? Ensinnäkin, kuten useimpien Pariisin nähtävyyksien kohdalla, liput Eiffel-torniin: liput kannattaa varata etukäteen, jotta vältät jonottamisen lipunmyyntipisteessä. Kun ostat lippuja, sinun on ensin päätettävä, haluatko nousta vain ensimmäiseen kerrokseen vai ylös ja haluatko nousta hissillä vai portaita pitkin. Eiffel-tornin lippujen hinta vaihtelee sen mukaan, mitä päätät.

Kummassakin tapauksessa sinulla on mahdollisuus osallistua opastetulle kierrokselle Eiffel-torniin tai ostaa yhdistetty lippu Eiffel-tornin ja Seinen risteilyn kanssa, jolloin säästät rahaa.

Tulet rakastamaan Eiffel-tornista avautuvia näkymiä sekä päivällä että kaupungin ollessa valaistu (jos haluat tehdä sen molemmilla tavoilla ilman, että sinun tarvitsee nousta ylös kahdesti, paras aika on auringonlaskun aikaan), mutta älä unohda vierailla ympäröivällä alueella ja jopa syödä jossakin Eiffel-tornin lähistöllä sijaitsevista ravintoloista vierailun jälkeen. Eiffel-tornin toisella puolella on Champs de Mars, jossa voit kesäisin makoilla piknikillä, ja vastakkaisella puolella on Trocaderon puutarha.

Seuraavassa on muutamia vinkkejä siitä, miten voit ottaa kaiken irti vierailustasi Eiffel-tornissa, jotta kokemuksesta tulisi vieläkin parempi.

Osta liput Eiffel-torniin

2. Kultturellistu Louvren museossa ja rentoudu Tuileries'n puutarhassa

Louvre-museo|Marla Prusik
Louvre-museo|Marla Prusik

Kävele Seinen rantaa pitkin, saavu Louvre-museota edeltävään Tuileries-puutarhaan, istahda lukemaan kirjaa sen valtavia suihkulähteitä ympäröiviin tuoleihin... Minulle se on yksi parhaista Pariisin kokemuksista. Tällä tarkoitan sitä, että vaikka Louvren taidekokoelma on yksi maailman laajimmista ja tunnetuimmista, kävelymatka Louvreen ja museon ympäristö, mukaan luettuna lasipyramidi, jonka läpi sisään astutaan, ovat vertaansa vailla.

Kun olet nauttinut alueesta (äläkä unohda nähdä sitä yöllä), voit suunnitella museovierailusi. Louvren parhaisiin teoksiin kuuluvat Da Vincin Mona Lisa, Milon Venus, Samothrakeen voitto, Delacroix'n Vapaus johtaa kansaa ja Hammurabin laki. Louvren katsomiseen kuluva aika vaihtelee sen mukaan, mitä haluat nähdä perusteellisesti, mutta en suosittele alle kolmea tuntia.

Valitse päivä ja aika, jolloin haluat vierailla Louvressa ( Louvren aukioloajoista on hyvä tietää, että se on suljettu tiistaisin ja aukeaa myöhemmin keskiviikkoisin ja perjantaisin), ja ennen kaikkea osta Louvren liput ennakkoon, sillä lipputiskille pääsyä varten voi olla tuntikausia pitkä jono.

Älä sulje pois opastettua kierrosta Louvressa, jotta saat kokoelmasta kaiken irti (jos menet Louvreen lasten kanssa, löydät myös heille suunnattuja erikoiskierroksia), ja vältä yleisiä juhlapäiviä, jolloin väkijoukkoja on vielä tavallista enemmän. Näinä päivinä Louvren lippujen hinnoista saatetaan saada alennuksia, mutta mielestäni se ei kannata, koska museo on silloin liian täynnä, jotta siitä voisi nauttia rauhassa.

Muista lopuksi käydä Louvren museokaupassa, josta voit löytää hyviä löytöjä, sekä maanalaisessa ostoskeskuksessa. Tässä on muutamia suosituksia ruokapaikoista Louvren lähellä.

Osta lippuja Louvren museoon

3. Kävele Montmartrella ja käy Sacre Coeurissa

Sacre Coeur| ©Mattia Bericchia
Sacre Coeur| ©Mattia Bericchia

Olet varmasti lukenut tarinoita boheemista Pariisista ja 1900-luvun alussa kaupunkiin kerääntyneistä maalareista ja taiteilijoista. Kaikki nämä tarinat tapahtuivat Montmartren kaupunginosassa, joka ei yllättäen ole nykyäänkään menettänyt sitä erityistä viehätystään, joka tekee siitä Pariisin suosituimman kaupunginosan.

Tämä kaupunginosa sijaitsee Pariisin pohjoisosassa, kaukana keskustasta, mutta sinne pääsee hyvin Pariisin metrolla (linjan 2 pysäkit Blanche, Pigalle tai Anvers). Tärkeimpiä nähtävyyksiä ovat Sacre Coeur, Moulin Rouge ja Place des Painters, mutta varsinainen olemus on kierrellä sen kaduilla ja kahviloissa ja tutustua sen historiaan. Suosittelen aina opastettua kierrosta alueella.

Varaa kierros Montmartren ja Sacre Coeurin alueella

4. Nauti esityksestä Moulin Rougen teatterissa

Moulin Rouge| ©Lola Delabays
Moulin Rouge| ©Lola Delabays

Moulin Rougeen pääsee Pariisin boheemissa kaupunginosassa. Montmartren alaosassa, eroottisten kauppojen ja neonvalojen ympäröimänä on Pariisin kuuluisin kabaree, joka tunnetaan parhaiten Toulouse Lautrec -julisteistaan ja cancan-tanssistaan.

Nykyään jotkut luulevat, että Moulin Rouge on museo, mutta se ei ole sitä: se on edelleen yökerho, josta voi ostaa lippuja Moulin Rougeen. Moulin Rouge -esityksen hinta ei ole halpa, mutta kokemus on sen arvoinen. Osallistuitpa sitten illalliselle tai päätät käydä syömässä Moulin Rougen lähellä, älä unohda käydä yöllä, jotta näet sen valaistuna ja saat todellisen käsityksen alueen luonteesta.

Osta liput Moulin Rougeen

5. Kävele Notre Damen katedraalissa

Notre Damen katedraali| ©Mehmet Turgut Kirkgoz
Notre Damen katedraali| ©Mehmet Turgut Kirkgoz

On väistämätöntä viitata yhteen Pariisin ikonisimmista muistomerkeistä ilman, että vapiset hieman ja mainitset liekit, jotka tuhosivat rakennuksen 15. huhtikuuta 2019.

Vaikka et pysty kiipeämään ylös katsomaan Pariisia vartioivia gargoyleja sen torneista, Notre Damen katedraali on parhaillaan restauroitavana, ja voit piipahtaa Île de la Citén saarella käymässä sen ulkopuolella ja kiertelemässä ympäröivää aluetta. Jos olet kirjojen ystävä, älä unohda vierailla maailman ihanimmassa kirjakaupassa, joka sijaitsee muutaman metrin päässä katedraalista: Shakespeare and Co.

6. Tutustu tuntemattomaan Sainte Chapelleen

Sainte Chapellen ikkunat ©Ema Suriano
Sainte Chapellen ikkunat ©Ema Suriano

Minua on aina ihmetyttänyt, miten Sainte Chapelle jää Pariisissa vierailevilta turisteilta niin huomaamatta. Tämä kirkko sijaitsee vain muutaman metrin päässä Notre Damen kirkosta ja erottuu edukseen vaikuttavien lasimaalaustensa ansiosta. Sinne kannattaa mennä katsomaan valon ja lasin näyttämöä, josta voi nauttia rauhallisemmin ja hiljaisemmin kuin ruuhkaisemmissa kirkoissa, kuten Sacre Coeurissa tai Notre Damessa, juuri siksi, että se on vähän tunnettu.

Varaa liput kohteeseen Sainte Chapelle kohteeseen Pariisi

7. Opastettu kierros Pariisin oopperarakennuksessa

Opera Garnierin portaat| ©Valerian Guillot
Opera Garnierin portaat| ©Valerian Guillot

Toinen ikoninen rakennus on Opéra Garnier. Tässä upeassa rakennuksessa pidetyt esitykset (se kannattaa nähdä sekä päivällä että yöllä valaistuna) kokosivat yhteen Ranskan yhteiskunnan ja politiikan eliitin, ja nämä tarinat kerrotaan sinulle, kun vierailet sen ylellisillä käytävillä ja esityssalissa. Päivisin voit tutustua rakennukseen ostamalla liput Opéra Garnierin opastetulle kierrokselle: ja jos olet Pariisissa yöllä, muista, että konsertteja ja esityksiä järjestetään edelleen.

8. Ylitä Riemukaari ja Champs Elysées

Riemukaari|Misko
Riemukaari|Misko

Seinen pohjoispuolella ja Place Charles de Gaulle -aukion keskellä on Pariisin kuuluisa Riemukaari, jota voit käydä katsomassa alhaalta päin tai kiivetä ylös katsomaan kaupunkia ylhäältä päin. Jälkimmäisessä tapauksessa huomaat, että Defénse de Paris'n (liikekorttelin) pilvenpiirtäjät, itse kaari ja Louvren pyramidi muodostavat täydellisen suoran linjan.

Voit myös kävellä pitkin Avenue des Champs Elysées -katua (jos vierailet Pariisissa joulun aikaan, kuusenkoristelut ovat ihmeellisiä) ja katsella sen molemmin puolin sijaitsevia lukuisia näyteikkunoita.

9. Kävele Luxemburgin puutarhassa

Luxemburgin puutarha| ©Juanedc
Luxemburgin puutarha| ©Juanedc

Pariisi on suurten viheralueiden kaupunki, ja yksi hoidetuimmista ja suosituimmista on Seine-joen eteläpuolella sijaitseva Luxemburgin puutarha. Sen muotoilu, suihkulähteet ja kukat ovat vierailun arvoisia, mutta älä mene sinne vain tekemään turistitarkastusta: istu ja lue, osta jäätelö ja seuraa Pariisin arkea tässä puistossa. Pariisin vilske pysähtyy näihin moitteettomiin puutarhoihin, joiden sisällä on myös palatsi, josta ne ovat saaneet nimensä.

10. Rakastu Musée d'Orsay'hen

D'Orsay-museo| ©Johan Mouchet
D'Orsay-museo| ©Johan Mouchet

Louvren jälkeen tämä on Pariisin suosituin museo ja monien suosikki. Musée d'Orsayn kokoelmissa on Monet'n, Rodinin, Cézannen ja Gauguinin teoksia, ja se sijaitsee useissa kerroksissa ja on täydellisesti järjestetty vierailua varten.

Musée d'Orsayn keskellä on päärakennus, jossa on patsaita ja veistoksia ja joka kylpee upeassa valossa; eri huoneet jakautuvat jatkuvasti gallerian sivuille. Louvreen verrattuna pienemmän väkijoukon ansiosta voit nauttia tästä vierailusta kaikessa rauhassa (suosittelen varaamaan pari tuntia aikaa). Lue lisää tästä ja muista museoista Pariisin parhaiden museoiden oppaastamme.

Varaa liput Pariisin museoihin

11. Pidä hauskaa Pompidou-museossa

Pompidou-keskus| ©Luis Tamayo
Pompidou-keskus| ©Luis Tamayo

Pariisin kaltaisessa kosmopoliittisessa kaupungissa nykytaiteella on paljon sanottavaa, ja vierailu George Pompidou -museossa on siitä todiste. Pompidou-museossa näet yhden Euroopan suurimmista nykytaiteen kokoelmista, jossa on Duchampin, Kandinskyn, Picasson ja Matissen teoksia sekä muiden taiteilijoiden alkuperäisiä teoksia, joiden parissa vierailusi aikana on varmasti hauskaa.

Pompidou on museo, jossa voi pitää hauskaa, pitää hauskaa ja nauttia taiteesta samalla kun oppii, ja siksi sanon aina, että Pompidou on ihanteellinen museo, jos matkustat Pariisiin lasten kanssa. Lue lisää tästä artikkelista Pariisin parhaista museoista.

Varaa liput Pariisin museoihin

12. Vieraile Napoleonin haudalla Les Invalidesissa

Invalidit| ©Brieuc DANIEL
Invalidit| ©Brieuc DANIEL

Champs de Marsin lähellä on Invalidesin arkkitehtuurikompleksi. Se herättää varmasti huomiota suurella kultaisella kupolillaan, mutta mitä rakennuksen sisällä oikeastaan on? Vastaus on sotamuseo ja kirkko, jossa on Napoleonin jäännökset. Jos olet kiinnostunut Ranskan vallankumouksen ja toisen maailmansodan aikakausista, löydät valtavan kokoelman näihin aikakausiin liittyviä aseita ja esineitä.

Varaa liput Invalidesiin Pariisissa

13. Kävele Latinalaisen korttelin ja Pantheonin läpi

Pantheon
Pantheon

Uusklassiseen tyyliin rakennettu ja Rooman Pantheonin innoittama rakennus on yksi Latinalaisen korttelin tärkeimmistä rakennuksista. Sen maanalaiset galleriat tai korotettu holvi ovat sisällä järjestettävän opastetun kierroksen tärkeimmät nähtävyydet, mutta sen näkeminen ulkopuolelta ja muuten kävely alueen kaduilla on sen arvoista.

Varaa liput Pantheoniin Pariisissa

14. Nouse Montparnasse-tornin näköalatasanteelle

Näkymä Montparnasse-tornin näköalatasanteelta| ©Henrique Ferreira
Näkymä Montparnasse-tornin näköalatasanteelta| ©Henrique Ferreira

Pariisin eteläpuolella on yksi Pariisin parhaista näköalapaikoista, josta on upeat näkymät kaupunkiin. Montparnasse-torni ei ole tässä luettelossa siksi, että se olisi erityisen kaunis, kaukana siitä (itse asiassa se rikkoo Pariisin horisontin), mutta sieltä avautuvat näkymät ovat näkemisen arvoisia sekä korkeuden vuoksi (se ei ole yhtä korkea kuin Eiffel-torni, joten näet kaupungin yksityiskohtaisemmin) että siksi, että et näe itse tornia.

Varaa liput Montparnassen torniin

15. Lähde opastetulle kierrokselle Pariisiin

Paris | ©deepskyobject
Paris | ©deepskyobject

Kun sinulla on kaupungissa vain vähän aikaa tai olet vain läpikulkumatkalla, suosittelen aina kahta asiaa: vuokraa lentokenttäkuljetus, jotta säästät aikaa meno- ja paluumatkalla, ja jos voit valita vain yhden matkailutoiminnon, valitse opastettu kävelykierros kaupungin keskustassa. Pariisissa on kaupungin koon vuoksi paljon valinnanvaraa, ja kierrokset on yleensä järjestetty niin, että ne kattavat Pariisin parhaat kaupunginosat.

Tässä Pariisin erilaisia opastettuja kierroksia käsittelevässä artikkelissa on yhteenveto mielenkiintoisimmista kierroksista. Esimerkiksi Pariisin yökierros voi olla loistava tilaisuus nähdä kaupunki valaistuna, mutta älä sulje pois mitään kaupunginosaa - jokaisella kaupunginosalla on oma viehätyksensä!

Varaa opastettu kierros Pariisissa

16. Rentoudu risteilyllä Seine-joella

Seinen risteily| ©Joe deSousa
Seinen risteily| ©Joe deSousa

Laivamatka Seinäjoella on yksi Ranskan pääkaupungin suosituimmista aktiviteeteista. Kaupungin muistomerkkien sijoittelun ansiosta monet niistä voi nähdä joelta käsin, ja tämäntyyppinen risteily on täydellinen tilaisuus tehdä se omaperäisellä ja rennolla tavalla.

Suuren kysynnän vuoksi tarjolla on erilaisia vaihtoehtoja, kuten Seinen illallisristeily tai Seinen yöristeily, jotka sopivat kaikille budjeteille. Kerromme niistä kaiken käytännönläheisessä oppaassa parhaista Seinen risteilyistä, joille voit lähteä:.

Varaa risteily Seinen varrella

17. Palaa lapsuuteen Pariisin Disneylandissa

Disneyland Pariisi| ©Mathis Jrdl
Disneyland Pariisi| ©Mathis Jrdl

Tässä suosituksessa on vaikea olla objektiivinen: meissä kaikissa on lapsi, ja monet meistä rakastavat huvipuistoja, erityisesti teemapuistoja ja erityisesti Disneylandia. Sekä lapsilla että aikuisilla on pitkä lista nähtävää ja tehtävää Disneyland Parisissa.

Jos menet lasten kanssa, vierailu on lähes pakollinen. Jos et ole menossa lasten kanssa, mutta aiot viettää Pariisissa useita päiviä, suosittelen hyödyntämään pakomatkaa. Sinne pääsee helposti Pariisin keskustasta ja kokemus on elokuvien ja nähtävyyksien ystäville sen arvoinen. Jos harkitset tätä vierailua, suosittelen lukemaan artikkelin siitä, miten ostaa lippuja Disneylandiin: ja tarkistamaan sekä Disney-puiston aukioloajat että sen, miten Disneylandiin pääsee Pariisista. Hyvä suunnittelu on avainasemassa, jotta voit säästää aikaa (menetät tarpeeksi aikaa jonottamalla moniin Disney-puistojen nähtävyyksiin) ja rahaa (muista, että Disney-puiston sisällä syöminen on jo ylimääräinen kustannus) tässä kokemuksessa.

Mitä tulee aikaan, vinkit Pariisin Disneylandissa vierailuun vaihtelevat riippuen siitä, kuinka monta päivää vietät puistossa. Jätän sinulle tämän luettelon, joka auttaa sinua riippumatta siitä, minkä vaihtoehdon valitset:

Lopuksi, jos haluatte mielipiteeni siitä, mikä on paras aika vierailla Disneyland Parisissa, minulla on se selvä: vierailu Disney-puistossa jouluna tai Disneylandin taikuuden kokeminen Halloweenin aikaan ovat parhaita vaihtoehtoja.

Osta liput Disneyland Parisiin

18. Matkusta ajassa taaksepäin Versailles'n palatsissa

Versaillesin palatsi| ©Anthony Choren
Versaillesin palatsi| ©Anthony Choren

Me kaikki tunnemme historian absolutismin noususta ja sen kaatumisesta Ranskan vallankumouksen myötä, mutta Versaillesin palatsissa ja puutarhoissa vierailemalla voit kokea sen uudelleen jokaisessa sen huoneessa. Historiasta huolimatta Versailles'n palatsissa on ehdottomasti käytävä sekä palatsin ylellisyyden että sen upeiden puutarhojen vuoksi.

Mikä tahansa matka Versailles'n palatsiin Pariisista: matka kestää lähes koko päivän, ja Versailles'n palatsiin pääset Pariisin keskustasta junalla tai voit vuokrata itsenäisen kuljetuksen ja opastetun kierroksen.

Kun suunnittelet vierailuasi, tarkista Versaillesin palatsin aukioloajat, mutta muista, että Versaillesin palatsin lippujonot ovat vähintään kaksi tuntia; varaamalla liput etukäteen säästät arvokasta aikaa, jonka voit käyttää kaikkeen, mitä Versaillesin palatsissa on nähtävää.

Jos olet päättänyt lähteä Pariisin parhaimpiin kuuluvalle kiertomatkalle, nämä vinkit Versaillesiin tutustumiseen (sekä nämä vinkit Versaillesiin tutustumiseen lasten kanssa) ja tämä postaus siitä, missä Versaillesissa kannattaa syödä, ovat varmasti hyödyllisiä.

Varaa retki Versaillesiin Pariisista käsin

19. Kierrä Pariisissa bussilla

Vierailu Pariisissa kiertoajelubussilla| ©zoetnet
Vierailu Pariisissa kiertoajelubussilla| ©zoetnet

Joillekin saattaa tulla yllätyksenä, että yksi tämän luettelon kohdista on suositus kiertoajelubussin käyttämisestä. Tähän on kaksi syytä, ja molemmat liittyvät siihen, millainen kaupunki Pariisi on. Ensinnäkin, kun kaupunki on niin suuri kuin se on, on hyvin vaikeaa liikkua kävellen, ainakin yhden päivän aikana.

Siksi turistibussin käyttäminen on täydellinen tapa kattaa suuri osa kaupungista lyhyessä ajassa, mikä on mielestäni ihanteellista niille, joilla on vähän aikaa tai jotka haluavat vain tehdä yleisen kierroksen kaupungissa. Jos ostat Paris Passin, kiertoajelubussi on myös yksi siihen sisältyvistä nähtävyyksistä.

Toiseksi mukavuus on tärkeä tekijä; Pariisi on kaunis kaupunki, ja joskus haluat vain katsella ympärillesi ilman pitkiä kävelyretkiä väsyttävän päivän päätteeksi. Tämäntyyppisen bussin maisemalliset olosuhteet sopivat siihen erinomaisesti. Tässä on lisätietoja Pariisin kiertoajelubussista.

Varaa paikka Pariisin kiertoajelubussista

20. Vieraile Pariisin katakombeissa

Pariisin katakombit| ©MykReeve
Pariisin katakombit| ©MykReeve

Jos olet ihastunut Pariisiin päällisin puolin, sinulta puuttuu matkasi viimeistely: maanalainen Pariisi. Pariisin katakombit ovat kiehtova matka kaupungin menneisyyteen ja erittäin mielenkiintoinen vierailukohde, jos haluat tietää lisää sen historiasta. Muista kääriytyä lämpimästi, sillä sisällä on kosteuden vuoksi melko kylmä.

Varaa liput Pariisin katakombeihin

Vinkkejä, jotta matkastasi Pariisiin tulisi yhtä näyttävä kuin itse kaupunki

Champs Elysées| ©PCA Stream
Champs Elysées| ©PCA Stream

Voin antaa sinulle monia vinkkejä Pariisin matkaa varten, kaupungin parhaista ravintoloista ja paikoista, joissa voit syödä Pariisin parhaita creppejä, aina suosituksiin Pariisin keskustassa liikkumiseen. Kokemukseni kuitenkin kertoo, että ensimmäinen asia, joka sinun on otettava huomioon, on se, milloin aiot vierailla kaupungissa ja kuinka monta päivää.

Parasta tekemistä Pariisissa kaikkina vuodenaikoina

Yksi ensimmäisistä kysymyksistä, joita luultavasti kysyt itseltäsi matkaa suunnitellessasi, on se, milloin on paras aika vierailla Pariisissa. Niin kliseiseltä kuin se saattaakin kuulostaa, jokaisena vuodenaikana (esimerkiksi) on tarjolla hyviä asioita, mikä ei ole harvinaista Ranskan pääkaupungin kokoisessa kaupungissa.

Mitä tehdä Pariisissa kuukausittain

Eri värejä löytyy jokaiseen makuun. Suosikkiaikani kaupungissa vierailuun on joulu, sillä Pariisissa on joulumarkkinoita ja jouluvaloja sekä keskustassa että Pariisin eri kaupunginosissa. Kuten vuodenajoilla, myös valon kaupungissa jokaisella kuukaudella on kuitenkin oma viehätyksensä:

Kuinka kauan olet Pariisissa?

En aio huijata sinua: jos olet Pariisissa alle neljä päivää, on asioita, joita et näe, ja se on todella sääli. Tarkoittaako se, että et voi saada tuntumaa kaupunkiin lyhyemmässä ajassa? Ei suinkaan, voit aina palata takaisin, ja jos noudatat näitä oppaita, löydät tekemistä Pariisissa yhdestä päivästä kahteen viikkoon:

Kuljetukset Pariisin ja Pariisin lentokenttien välillä

Viimeinen kohta on luultavasti yksi tylsimmistä, mutta myös yksi tärkeimmistä. Tiedätkö jo, mille lentokentälle pääset? Charles de Gaulle on lähimpänä keskustaa ja Beauvais kauimpana, mutta miltä tahansa näistä kolmesta voit säästää aikaa, jos varaat kuljetuksen (joko sinne tai sieltä) etukäteen.