Pariisi-passi

Paris Passin avulla voit ottaa kaiken irti kaupungin nähtävyyksistä huolehtimatta budjetistasi: tässä kerrotaan, miten se hankitaan ja kannattaako se.

Ana Caballero

Ana Caballero

6 minuuttia luettu

Pariisi-passi

Pariisi Notre Damen katoilta käsin | © Pedro Lastra

Louvre, Pompidou, Musée d'Orsay, Musée Rodin, Eiffel-torni, Opéra Garnier, Versailles, Notre Dame, Sacre Coeur, Riemukaari... Pariisissa on niin paljon nähtävää! Tässä on kaikki tiedot Pariisin-passiin sisältyvistä monumenteista ja aktiviteeteista, jotta voit tehdä matkasuunnitelmasi helpommin.

Paras vaihtoehto

Paris Pass

Jos etsit turistikorttia, jolla voit vierailla Pariisin tärkeimmissä nähtävyyksissä, Paris Pass on paras valinta.

Nauti Pariisin parhaista monumenteista, kiertoajelubusseista ja jopa risteilystä tällä kahden päivän kiertoajelupassilla.

Turistikortit ovat kulkukortteja, jotka voit ostaa tietyksi määräksi päiviä ja joilla pääset kulkemaan kaupungin liikennevälineissä ja tärkeimmissä nähtävyyksissä alennettuun hintaan. Paris Pass on Pariisin tärkein kortti ja myös yksi kannattavimmista.

Tällä kortilla pääset Pariisin suosituimpiin nähtävyyksiin, kuten Eiffel-torniin tai Notre Dameen, parhaaseen hintaan. Se sisältää myös pariisilaisen aamiaisen, viinin ja juuston maistelun, ja voit myös hypätä nähtävyysbussin kyytiin ja tehdä risteilyn Seinäjoella - todella edullista!

 • Miksi suosittelen Paris Passia: Jos haluat ottaa matkastasi kaiken irti ja vierailla merkittävimmissä monumenteissa ja museoissa, voit säästää aikaa (Paris Passin avulla säästyt jonoilta lippukassoilla) ja rahaa, sillä sen avulla pääset nähtävyyksiin kiinteään hintaan.

Varaa Paris Pass

Kuinka paljon Paris Pass maksaa?

Ilmakuva Riemukaaresta
Ilmakuva Riemukaaresta

Paris Passin saa 98 eurolla. Ensimmäiseksi on hyvä tietää, että Paris Passin hinta riippuu siitä, kuinka moneksi päiväksi kortin varaat. Voit varata Paris Passin kahdeksi tai kolmeksi päiväksi.

Sinä aikana, kun kortti on voimassa, pääset niin moneen mukana olevaan nähtävyyteen kuin haluat maksamatta mitään ylimääräistä ja jonottamatta (joissakin paikoissa on sisäänkäynti, joka on varattu vain tämän kortin jäsenille).

Varaa Paris Pass

Miten Paris Pass toimii

Kävely Louvren pyramidin läpi
Kävely Louvren pyramidin läpi

Kokoelma

Kun olet ostanut Passin, voit valita seuraavista toimitustavoista:

 • Kotiinkuljetus
 • Toimitus majoituspaikkaan, jossa majoitut Pariisin matkasi aikana.
 • Nouto mistä tahansa Pariisin toimipisteestä, joka on mainittu varauksen yhteydessä lähetetyn kupongin yhteydessä.
 • Digitaalinen versio, jonka voit ottaa mukaan kännykkääsi (ostohetkellä näin ei ollut, mutta luulen, että se päivitetään pian).

Aktivointi

Kun olet ostanut Paris Passin, se on voimassa kaksi vuotta, kunnes se aktivoidaan, ja se aktivoidaan, kun käytät sitä ensimmäistä kertaa nähtävyydessä tai aktiviteetissa. Huomaa, että aktivointi tapahtuu kalenteripäivien eikä tuntien mukaan, joten sinun ei kannata käyttää Paris Passia ensimmäistä kertaa matkasi päivän lopussa, vaan päivän alussa, jotta saat siitä kaiken irti koko päivän ajan.

Varaa Paris Pass

Mitä Paris Pass sisältää

Pariisin oopperatalo| ©Edgardo W. Olivera
Pariisin oopperatalo| ©Edgardo W. Olivera

Paris Pass on digitaalinen passi, joka on voimassa 2 tai 3 peräkkäistä päivää ja jolla pääset suoraan joihinkin kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin sekä joihinkin Pariisin pakollisiin aktiviteetteihin, kuten risteilylle, pariisilaiselle aamiaiselle tai viinin ja juuston maisteluun.

Mukana olevat nähtävyydet ja aktiviteetit

 • Opastettu kierros Eiffel-tornissa
 • Risteily Seinen risteilyllä
 • Päiväkierros Pariisin kiertoajelubussilla.
 • Montparnasse-tornin nousu.
 • Opastettu kierros Notre Damen arkeologisessa kryptassa.
 • Juustonmaistelu
 • Viinin ja samppanjan maistelu
 • Pariisilainen aamiainen
 • Kierros Stade de France -stadionilla

Nähtävyydet eivät sisälly

Kuten huomaat, tästä luettelosta puuttuu yksi merkittävä nähtävyys: Pariisin passin hintaan ei kuulu pääsy Louvren kaltaisiin museoihin, katakombeihin, Disneylandiin tai Moulin Rouge-näytökseen. Näistä kokemuksista sinun on maksettava erikseen, mutta kun otetaan huomioon, mitä kaikkea tämä passi kattaa, voin vakuuttaa sinulle, että se on silti hintansa väärti.

Varaa Pariisi-passi

Onko Paris Pass sen arvoinen vai ei?

Musée d'Orsayn sisällä| ©Derek Key
Musée d'Orsayn sisällä| ©Derek Key

Tarkkaa vastausta ei ole, vaan kaikki riippuu siitä, mihin aiot käyttää passia ja millainen matkustaja olet. Jos otat siitä kaiken irti, Paris Pass säästää rahaa ja aikaa, se on varmaa.

Milloin Paris Pass maksaa itsensä takaisin?

 • Jos et halua jäädä paitsi ikonisista nähtävyyksistä (kuten Eiffel-tornista ja Notre Damesta), tee luettelo niiden erillishinnoista, laske ne yhteen ja vertaa sitä passin hintaan.
 • Jos suunnittelet risteilyä Seinäjoella, sekin sisältyy hintaan.
 • Jos haluat panoraamanäkymän kaupungista, kiertoajelu bussilla on aina hyvä vaihtoehto, ja kiertoajelu Big Busilla sisältyy hintaan.
 • Jos olet kiinnostunut gastronomisista suunnitelmista, Pariisi on täydellinen paikka juustojen, viinien ja samppanjan maisteluun. Voit myös nauttia aidon ranskalaisen aamiaisen.

Milloin Paris Pass EI maksa itseään takaisin?

 • Jos aiot olla Pariisissa pitkän matkan, sinun ei tarvitse pakata kaikkia nähtävyyksiä muutamaan päivään, joten Paris Pass ei kannata maksaa, vaan on parempi nauttia Pariisin kulttuurista kaikessa rauhassa.
 • Jos olet enemmän kiinnostunut kulttuurista etkä halua jättää väliin Pariisin pakollisia nähtävyyksiä, kuten Louvrea, Versailles'ta tai Riemukaarta, joudut maksamaan ylimääräistä.

Anan matkustajavinkki

Tee luettelo museoista ja nähtävyyksistä, jotka haluat nähdä Pariisissa, ja laske, kuinka paljon liput maksaisivat erikseen, jotta näet, kuinka paljon voit säästää Paris Passilla.

Paris Pass ja Pariisin kiertoajelubussi

Riemukaari ilmakuvasta
Riemukaari ilmakuvasta

Jos olet päättänyt ostaa Paris Passin, älä jätä käyttämättä tilaisuutta osallistua Pariisin kiertoajelulle bussilla. Bussikierroksia aliarvioidaan usein "liian turistiseksi" vaihtoehdoksi, mutta kehotan sinua luopumaan ennakkoluuloistasi, sillä tämä kierros on erittäin nautinnollinen.

Huomaa, että kaupungin koon vuoksi sitä on mahdotonta nähdä "yhdellä silmäyksellä", minkä Pariisin iso bussikierros kuitenkin tarjoaa. Se, että kaupunkiin tutustuminen ajoneuvosta käsin ei ole ihanteellinen vaihtoehto, ei sulje pois mahdollisuutta nauttia kiertoajelusta, johon sisältyy selostus, jotta voit nauttia sen tärkeimmistä nähtävyyksistä ennen tai jälkeen perusteellisen tutustumisen niihin.

Koko kiertoajelun kesto on puolitoista tuntia, ja saat lisätietoja reitistä ja siitä, mitä näet tässä artikkelissa osoitteessa osoitteessa Hop on Hop off -bussikierrokset.

Varaa Paris Pass

Pariisin museopassi

Musée d'Orsay| ©mfnure31
Musée d'Orsay| ©mfnure31

Pariisin museopassi on loistava vaihtoehto, jos pääkiinnostuksesi kohdistuu Pariisin museoihin. Erona Paris Passiin on se, että suurin osa siihen sisältyvistä käynneistä suuntautuu museoihin. Toisin kuin Paris Pass, Paris Museum Pass ei esimerkiksi sisällä viininmaistiaisia, vierailua Pariisin oopperassa, kävelykierroksia tai Montparnasse-torniin kiipeämistä.

Se sisältää kuitenkin vierailun Riemukaarelle, vierailun Sainte Chapelleen, sisäänpääsyn Versaillesiin tai kiipeämisen Notre Damen torneihin (jälkimmäinen ei ole tällä hetkellä saatavilla vuoden 2019 tulipalon vuoksi) sekä tunnin risteilyn Seinäjoella, jota selostetaan elävällä selostuksella kierroksen aikana. Jos ostat tämän kortin verkosta, sinulla on mahdollisuus toimittaa se hotelliin Pariisissa, mutta ei kaupungin sisällä sijaitsevaan yksityisasuntoon.

Muut Pariisin kiertoajelupassit

Pompidou-keskuksen yksityiskohta| ©Matt Seymour
Pompidou-keskuksen yksityiskohta| ©Matt Seymour

Vaikka Pariisi-passi on** suosituin**, on olemassa muitakin Pariisissa vierailemiseen tarkoitettuja turistikortteja. Ne ovat kaikki melko samanlaisia käytön, mukana olevien nähtävyyksien määrän ja ehtojen suhteen. Niiden välillä on kuitenkin hienoisia eroja, jotka saattavat saada sinut valitsemaan yhden tai toisen.

Paris Passlib on hyvin samankaltainen kuin Paris Pass, mutta se sopii sinulle, jos etsit 5 päivän vaihtoehtoa, joka on ainoa, jota Paris Passissa ei ole. Sen hinta on hieman alhaisempi, joten se voi olla hyvä vaihtoehto, jos et ole kiinnostunut Pariisin oopperan katsomisesta, Montparnasse-torniin kiipeämisestä tai viininmaistajaisista.

Nämä kolme nähtävyyttä ovat Paris Passin suurin ero, joten jos mikään niistä ei kiinnosta, Paris Passlib voi olla parempi vaihtoehto. Paris Passin avulla voit myös päästä kiertoajelulle Eiffel-tornin ensimmäiseen kerrokseen, jos maksat siitä hieman ylimääräistä.

.

Vinkkejä, joiden avulla saat parhaan hyödyn irti Paris Passista (tai mistä tahansa muusta turistipassista)

Aleksanteri III:n silta, Pariisi| ©Léonard Cotte
Aleksanteri III:n silta, Pariisi| ©Léonard Cotte

Suunnitelma

On selvää, että mikä tahansa passi kannattaa, jos aiot nähdä mahdollisimman paljon asioita lyhyessä ajassa, mutta se ei tarkoita, että pitää kiirehtiä paikasta toiseen. Hyvällä suunnittelulla näet enemmän nähtävyyksiä (ja säästät siten rahaa) uhraamatta kuitenkaan rauhaa ja hiljaisuutta.

Tee ennen matkan alkua luettelo nähtävyyksistä, jotka haluat nähdä, ja järjestä itsesi niiden alueiden mukaan, joissa ne sijaitsevat; monilla näistä alueista sinulla on myös mahdollisuus osallistua ilmaiselle kävelykierrokselle, joten älä ajattele, että Paris Passin ostaminen tarkoittaa, että vietät koko päivän käymällä suljetuissa paikoissa.

.

Ole tietoinen aukioloajoista

Tarkista museoiden ja nähtävyyksien aukiolopäivät ja -ajat ennen passin aktivointia. Jotkut ovat usein suljettuina juhlapyhinä tai erityispäivinä. Jos matkasi ajoittuu jollekin näistä päivistä, älä aktivoi korttia kyseisenä päivänä tai jätä Seinen risteily, viininmaistelu tai Versaillesin vierailu käyttämättä.

Lue lisää alennuksista ja opastetuista kierroksista

Pariisin oopperatalo| ©Jacqueline Duclercq
Pariisin oopperatalo| ©Jacqueline Duclercq

Saatat kiertää Notre Damen kaupunginosassa tietämättä, että Paris Pass -korttiisi sisältyy opastettu kierros arkeologisiin kryptapaikkoihin, jotka sijaitsevat aivan katedraalin edustalla. Ennen kuin suunnittelet vierailua nähtävyydessä, tarkista, ettei Paris Pass -lippu sisällä opastettuja kierroksia alueella.

Kysy myös kaupoista tai ravintoloista, joissa käyt, saatko kortilla alennuksia, sillä voit säästää huomattavan paljon paitsi vierailuissa myös paikallisissa ravintoloissa tai matkamuistomyymälöissä.

Huomaa myös, että kortin käyttöaika lasketaan kalenteripäivien eikä tuntien mukaan; jos saavut Pariisiin illalla, vietä kyseinen päivä kaupunkikierroksella ja aktivoi Paris Pass seuraavana aamuna, jotta et menetä aikaa kortin käyttöön.

Varaa Paris Pass

Jos olet kiinnostunut Paris Passista, sinua kiinnostavat myös

Lähellä Moulin Rougea| ©Dennis Jarvis
Lähellä Moulin Rougea| ©Dennis Jarvis

Paris Pass -lipun avulla sinulla on vielä upeaa nähtävää Pariisissa. Jos haluat ottaa kaiken irti lopusta ajasta valon kaupungissa, suosittelen tutustumaan postaukseemme Mitä nähdä ja tehdä Pariisissa, jossa valitsemme pakolliset vierailut, kiertoajelut ja monumentit.

Muistomerkkejä lukuun ottamatta Pariisissa on myös näkemisen arvoisia esityksiä. Yksi kuuluisimmista on Moulin Rouge -show, ja voit myös Moulin Rouge -liput illallisineen ja kuljetuksineen Voit myös käydä Moulin Rouge -näytöksessä täydentämässä Pariisin vierailuasi, ja saat lisätietoja näytöksestä tästä toisesta artikkelista: Tämä on Moulin Rouge Show Pariisissa..

Lopuksi, yksi yleisimmistä epäilyistä, joita saatat herättää lukiessasi Paris Passin sisältämien museoiden laajasta valikoimasta, on se, miten valita. Olen kirjoittanut tämän toisen artikkelin aiheesta Museot johon voit tutustua päätöksenteon helpottamiseksi.