Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Lähtökuljetukset Pariisin lentokentille

Kun laskeudut Pariisiin, sinulla ei ole aikaa hukattavaksi: tässä ovat parhaat vaihtoehdot, joilla pääset hotelliisi mahdollisimman nopeasti ja mukavasti.

Ana Caballero

Ana Caballero

6 minuuttia luettu

Lähtökuljetukset Pariisin lentokentille

Lentokenttäkuljetukset | ©Colin Brown Photography

Pariisin kaksi tärkeintä lentoasemaa ovat Charles de Gaulle ja Orly. Molemmista on hyvät yhteydet kaupungin keskustaan ja Disneylandiin, ja kerron sinulle parhaan tavan päästä sinne kummaltakin lentoasemalta.

1. Miten Pariisin lentokentiltä pääsee kaupungin keskustaan?

Louvre-museo| ©Fabio Fistarol
Louvre-museo| ©Fabio Fistarol

Charles de Gaullen lentoasemalta Pariisiin tai Disneylandiin

Orlysta Pariisiin tai Disneyyn

Varaa kuljetus Pariisiin lentokentiltä

2. Kuljetukset Charles de Gaullen lentokentälle ja lentokentältä

Yksityinen kuljetus| ©Kārlis Dambrāns
Yksityinen kuljetus| ©Kārlis Dambrāns

Kuljetuksen varaaminen etukäteen (julkinen tai yksityinen) on mukavin ja aikaa säästävin vaihtoehto.

Yhteiskuljetus Charles de Gaullen lentoasemalta hotelliisi

Yhteiskuljetuksessa Pariisiin Charles de Gaullesta on ajoneuvoja enintään 8 matkustajalle. Kyseessä on täysin varusteltu kuljetus tai pakettiauto, jossa on runsaasti matkatavaratilaa, joka noutaa sinut saapuessasi muiden matkustajien kanssa ja jättää sinut hotellisi ovelle mukavan ja vaivattoman matkan jälkeen.

Miten se toimii? Kun olet tehnyt varauksen, sinun ei tarvitse huolehtia mistään: kun lentosi saapuu, kuljettaja on lentokentällä ja odottaa sinua jopa tunnin ajan (kun lasketaan aika, joka sinulla on poistumiseen ja matkatavaroiden noutamiseen, se on enemmän kuin tarpeeksi).

Varaa kuljetus Pariisiin lentokentiltä

Yhteiskuljetus hotellista Charles de Gaullen lentokentälle

Lentokentältä hotellille pääseminen on ensimmäinen asia, josta olemme huolissamme matkustaessamme, mutta joskus unohdamme sen tosiasian, että matkan lopussa meidän on kuljetettava Pariisista takaisin lentokentälle, emmekä halua myöhästyä tai tuhlata arvokasta matka-aikaa saapumalla lentokentälle liian aikaisin.

Palatessasi kuljettaja noutaa sinut hotelliltasi hyvissä ajoin, matkustat enintään 8 hengen ryhmässä täysin varustetussa ajoneuvossa, ja sinut jätetään suoraan terminaaliin, josta lentosi lähtee. Sinun on annettava paluulentosi tiedot ja hotellisi osoite varausta tehdessäsi, jotta kuljettajasi tietää, mistä ja mihin aikaan hän tulee hakemaan sinut.

Varaa kuljetus Pariisista lentokentille

Yksityinen kuljetus Charles de Gaullesta hotelliin

Jos haluat mukavimman ja nopeimman tavan päästä Charles de Gaullen lentoasemalta Pariisin hotelliisi, voit varata yksityisen kuljetuksen, jossa on lentokenttäkuljetus. Vaikka lentosi saapuisi maanantaista sunnuntaihin kello 4:n ja 22:n välillä, ammattitaitoinen kuljettaja noutaa sinut, kun lentosi saapuu, ja vie sinut hotellisi ovelle vain 40 minuutissa.

Tämän vaihtoehdon edut vaihtelevat mukavuudesta matkatavaratilaan ja henkilökohtaiseen palveluun. Varaus tapahtuu verkossa; sinun on annettava yhteystietosi ja lentotietosi, jotta kuljettaja voi löytää sinut. Kun olet lentokentällä, säästyt odottelulta tai kuljetuksen etsimiseltä.

Yksityinen kuljetus hotellistasi Charles de Gaullen lentokentälle

Muista, että jos sinulla on erityistarpeita tai matkatavaroita, voit ottaa yhteyttä yritykseen varauksen tehtyäsi, jotta he voivat vastata mahdollisiin kysymyksiisi; kyseessä on henkilökohtainen palvelu.

Jaettu kuljetus Charles de Gaullesta Disneylandiin

Jos matkasi tarkoituksena on vierailla Disneyland-puistossa ja yövyt jossakin puiston hotelleista, voit varata yhteiskuljetuksen Disneylandiin Charles de Gaullen lentoasemalta. Täysin varusteltu bussi noutaa sinut ja perheesi ja jättää teidät joko hotellillesi tai Pariisin Disneylandin linja-autoasemalle, josta pääset majapaikkaasi muutamassa minuutissa.

Yhteiskuljetus Disneylandista Charles de Gaulleen

Paluukuljetus Disneylandista noutaa sinut Disneyland Paris -hotellistasi ja vie sinut Charles de Gaulleen hyvissä ajoin, jotta et myöhästy lennoltasi. On tärkeää huomioida varausta tehdessäsi ilmoitetun bussin lähtöaika: bussit Charles de Gaulleen lähtevät 1-2 tunnin välein. Kun olet tehnyt varauksen, saat aikataulun ja ohjeet siitä, miten pääset Charles de Gaulleen.

Muita vaihtoehtoja kaupungin ja Charles de Gaullen välisen matkan järjestämiseksi

  • Juna (RER): Juna pysähtyy vain Charles de Gaullen lentoaseman terminaaleissa 1 ja 2. Jos saavut johonkin muuhun terminaaliin, voit käyttää terminaalien välisiä suoria vuoroja. RER B kulkee klo 4:50-23:15, maksaa 10,50 euroa ja sillä on useita pysäkkejä Pariisin keskustassa: Gare Du Nord (voit varata yksityisen kuljetuksen Gare du Nordilta Pariisin keskustassa sijaitsevaan hotelliisi), St. Michel-Notre Dame, Châtelet Les Halles ja Denfert-Rochereau. Kaikista näistä pääset metrolla majapaikkaasi poistumatta asemalta.
  • Suora bussi: Suosittelen tätä vain, jos hotellisi on lähellä määränpäätäsi; muuten juna on parempi. Voit ottaa Roissy Busin, joka pysähtyy Operan metroasemalla, ja Le Bus Directin. Jälkimmäisessä on kaksi linjaa, joilla kummallakin on useita pysäkkejä: linjalla 2 pääset Porte Maillot'lle, Champs Elysées'lle tai Eiffel-tornille ja linjalla 4 Gare de Lyonille tai Gare de Montparnasselle.
  • Kaupunkibussi: halvin, mutta myös hankalin ajallisesti ja matkatavaroiden kannalta. Linjat 350 ja 351 kulkevat lentokentän kautta. Jos et tunne kaupunkia, harkitse kahdesti ennen kuin käytät kaupunkibussia, sillä Pariisiin saavuttuasi et löydä perille yhtä helposti kuin RER:llä ja metrolla.
  • Yöbussi: Jos saavut lentokentälle varhain aamulla eikä sinulla ole muuta kuljetusvaihtoehtoa, Charles de Gaullen lentokentältä kulkevat linjat N140 ja N143 kulkevat Pariisin Gare de l'Est -asemalle. Ne kulkevat 30 minuutin välein kello 25:55 ja 5:00 välillä, ja ne maksavat 8 euroa.
  • Taksi tai VTC Charles de Gaullen lentokentältä hotellille: Tämä on erittäin mukava vaihtoehto, mutta myös kallein, sillä se voi maksaa 45-55 euroa per suunta.

Anan matkustajavinkki

Paluukuljetuksissa kannattaa varautua mahdolliseen ruuhkaan ja varata runsaasti aikaa, jotta ehdit ajoissa lennolle.

3. Kuljetukset Orlyn lentokentälle ja lentokentältä

RER-juna Pariisiin| ©m-louis .®
RER-juna Pariisiin| ©m-louis .®

Yhteiskuljetus Orlysta hotelliin Pariisissa

Jos varaat yhteiskuljetuksen Orlysta Pariisiin, matkustat enintään 8 matkustajan ryhmässä, ja sinut jätetään hotellisi ovelle. Kun tapaat kuljettajasi lentokentällä, sinun ei tarvitse odottaa muuta ryhmää 10-15 minuuttia kauempaa, sillä yrityksellä on useita ajoneuvoja ja kuljettajia, jotta näin ei kävisi.

Miten se toimii? Sinulta kysytään yhteystietosi ja lentotietosi, ja saat sähköpostitse vahvistussetelin, joka sinun on esitettävä saapuessasi. Jos matkustat lasten kanssa, alle kolmevuotiaat lapset pääsevät lennolle ilmaiseksi, mutta jos tarvitset lastenistuimen, sinun on hankittava se itse. Vaikka matkatavaratilaa on runsaasti, ilmoitathan yhtiölle, jos kuljetat tilaa vieviä tai herkkiä matkatavaroita.

Yhteiskuljetus Pariisin hotellista Orlyyn

Tämä palvelu on saatavilla paluuseen lentokentälle kaupungin keskustasta. Kun varaat sen, sinun on myös jätettävä yhteystietosi ja hotellisi osoite, josta sinut noudetaan, ja myöhemmin voit vahvistaa kellonajan, jolloin haluat tulla noudetuksi. Jos haluat sujuvan kyydin, suosittelen varaamaan runsaasti aikaa etukäteen, sillä Pariisin liikenne voi olla hieman kaoottista ruuhka-aikaan.

Yksityinen kuljetus Orlylta hotellillesi Pariisin keskustaan

Jos haluat saapua Pariisiin vielä mukavammin, voit vuokrata yksityisen kuljetuspalvelun hotellillesi. Kun teet varauksen, sinun on annettava tietosi, lennon numero ja saapumispäivä, jotta he voivat järjestää noudon.

Kun saat varausvahvistuksen, sinulle ilmoitetaan tapaamispaikka kuljettajan kanssa. Koska sinun ei myöskään tarvitse jakaa ajoneuvoa kenenkään muun kanssa, sinun ei tarvitse odottaa mitään, ja heti kun tapaat kuljettajasi, olet valmis lähtemään.

Varaa kuljetus Pariisiin lentokentiltä

Yksityinen kuljetus hotellistasi Pariisissa Orlyyn

Jos haluat varata tämän saman palvelun, kun haluat palata hotellilta lentokentälle, sinun on hyvä tietää, että palvelu on täsmälleen sama ja toimii myös 24 tuntia vuorokaudessa, joten se on loistava vaihtoehto aikaisin aamulla lähteville lennoille. Kun varaat yksityisen kuljetuksen, sinulta kysytään jälleen yhteystietosi, hotellin osoite ja lentotiedot, jotta voit ajoittaa noutosi ilman odottamattomia olosuhteita.

Jaettu kuljetus Orlyn lentokentältä Disneylandiin

Orlyn lentoaseman ja Disneylandin välillä on jaettu kuljetuspalvelu, jonka voit varata etukäteen ja joka takaa mukavan ja nopean kuljetuksen näiden kahden paikan välillä. Kun menet varaamaan sen, sinulta kysytään yhteystietosi ja lentotietosi, ja kun olet tehnyt niin, saat ostovahvistuksen mukana kupongin.

Tällä tositteella on tapaamispaikka kuljettajan kanssa, joka odottaa sinua muutaman metrin päässä lentokentän uloskäynniltä.

Yhteiskuljetus Disneylandista Orlyyn

Sama yhdensuuntainen palvelu on saatavilla myös paluuseen Orlyyn Disneyland-puistosta. Se on erittäin suositeltava, sillä kuljetuksia on tunnin välein, ja se on mukavin tapa päästä lentokentälle ilman, että joudut eksymään metron kuljetuksiin matkatavarat selässäsi.

Jos kuljetat erityisen tilaa vieviä tai herkkiä matkatavaroita, suosittelen ottamaan yhteyttä yhtiöön ja ilmoittamaan siitä tai kysymään, onko lisämaksuja.

Muita vaihtoehtoja kaupungin ja Orlyn välisen matkan järjestämiseksi

  • Suora bussi: Orlybus-niminen bussi löytyy helposti terminaaleista. Se on suosituin vaihtoehto, koska matka Denfert-Rochereaun asemalle kestää vain 30 minuuttia, josta pääset metrolla hotellille. Hinta on myös varsin edullinen: 8 euroa.
  • Kaupunkibussi: Bussi 1:llä on useita pysäkkejä Pariisissa. Suosittelen sitä vain, jos jokin niistä on lähellä majapaikkaasi, muuten se kestää yli kaksi kertaa kauemmin kuin Orlybus ja maksaa enemmän (12 euroa). Jos saavut yöllä, yöbussilla on yhteys Gare de Lyoniin ja Gare de L'Estiin linjoilla N31 ja N313.
  • Raitiovaunu (RER): RER B kulkee myös Orlyn lentokentälle, mutta vain terminaaleihin 1 ja 2. Se kestää noin 30 minuuttia, sillä on useita pysäkkejä Pariisin keskustassa, josta pääset metrolla majapaikkaasi, ja se maksaa 10,50 euroa.
  • Taksi tai VTC: Voit myös ottaa lentokentälle saapuessasi taksin tai Uberin, joka vie sinut suoraan hotellillesi, vaikka se onkin kalliimpaa (yhteensä noin 40 euroa).

Varaa kuljetus Pariisista lentokentille

4. Mitä tehdä, kun saavut Pariisiin?

Orlyn lentoaseman terminaali| ©Mathieu Marquer
Orlyn lentoaseman terminaali| ©Mathieu Marquer

Olet saapunut Pariisiin. On aika alkaa tutustua yhteen maailman kauneimmista kaupungeista, joten suosittelen tutustumaan kaupunkia koskeviin postauksiini, sillä ne ovat täynnä käytännön vinkkejä, joiden avulla voit päättää, miten haluat viettää aikasi matkasi aikana. Jätän sinulle kattavimmat, jotta voit alkaa järjestellä ideoitasi.