Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

Opera Garnierin kierrokset

Vierailu Pariisin oopperan sisätiloihin on mahdollista ilman, että sinun tarvitsee maksaa esityksen katsomisesta: kerron, miten pääset kulissien taakse.

Ana Caballero

Ana Caballero

6 minuuttia luettu

Opera Garnierin kierrokset

Opera Garnier | ©Caleb Maxwell

Vaikka Pariisissa on loputtomasti upeita monumentteja, sen ehkä suurin maamerkki on oopperatalo. Nykyään on mahdollista vierailla siellä maksamatta esityksestä, joten ei ole mitään tekosyytä jättää sitä väliin.

Paras vaihtoehto

Pariisin oopperan Garnier kiertue

Tutustu Opéra Garnieriin omaan tahtiisi

Jos odotat innolla Pariisin oopperan taikaa, tämä lippu, jolla voit ohittaa jonon, antaa sinulle etuoikeutetun pääsyn tutustua oopperan historiaan ja parhaiten varjeltuihin salaisuuksiin kulissien takana.

Kuten useimpien Pariisin nähtävyyksien kohdalla suositellaan, Opéra Garnieriin kannattaa ostaa liput hyvissä ajoin etukäteen, jotta vältytään odottelulta ja varmistetaan pääsy valitsemanasi päivänä ja kellonaikana. Jos valitset itseopastetun kierroksen Oopperaan, sinulla on mahdollisuus valita passi tavanomaisten vierailuaikojen ulkopuolella (klo 10-17) ja tutustua Oopperan sisätiloihin ilman tungosta.

Tällä itseopastetulla kierroksella voit järjestää aikasi haluamallasi tavalla. Suosittelen varaamaan kierrokselle noin tunnin ja hankkimaan sisäänkäynnillä omalla kielelläsi laaditun audio-oppaan, sillä se ei sisälly skip-the-line -lipun hintaan.


Osta liput oopperaan

Ilmakuva oopperatalon takaosasta
Ilmakuva oopperatalon takaosasta

Jos päätät ostaa liput vierailua varten omin päin, suosittelen, että menet lipunmyyntipisteeseen hyvissä ajoin ja mieluiten 15 minuuttia ennen aukioloaikaa kello 10.00. Alle 10-vuotiaat lapset ja Paris Passin haltijat pääsevät sisään ilmaiseksi.

Vaikka Pariisin ooppera on avoinna maanantaista sunnuntaihin, tiettyinä päivinä voi olla poikkeuksellisia sulkemisia, jotka voit tarkistaa viralliselta verkkosivustolta.

Näytökseen osallistuminen Pariisin oopperassa

On eri asia vierailla Pariisin oopperan rakennuksessa kuin osallistua johonkin sen esitykseen. Valitsemalla toisen vaihtoehdon (tai ensimmäisen) pääset pääsemään pääsisään pääsaliin valitsemasi esityksen aikana, mutta et muualle rakennukseen (itse asiassa esitykset ovat aukioloaikojen ulkopuolella).

Jos haluat ostaa lippuja mihin tahansa Pariisin oopperan esitykseen, voit tehdä sen lipputoimistosta (useita päiviä etukäteen) tai Opéra Garnierin viralliselta verkkosivustolta.

Varaa opastettu kierros Opéra Garnieriin

Opera Garnierin aukioloajat

Näkymiä Pariisin Opera Garnierista
Näkymiä Pariisin Opera Garnierista

Pariisin oopperatalo on avoinna kello 10-17 maanantaista sunnuntaihin, mutta on yleisiä vapaapäiviä, jolloin kierros voidaan perua. Opastettu kierros kestää yleensä puolitoista tuntia, mutta jos vierailet rakennuksessa omin päin, yksi tunti riittää näkemään sen perusteellisesti. Näin voit yhdistää vierailun Pariisin oopperassa muihin aktiviteetteihin tai museoihin, jotka haluat nähdä matkasi aikana.

Suosittelen viimeistä passia (klo 16:30), jotta voit viettää iltapäivän lähistöllä ja jättää aamupäivän vapaaksi muiden nähtävyyksien, kuten Louvren museon, katsomiseen, jotka vaativat enemmän aikaa vierailuun ja odotteluun.

Varaa opastettu kierros Opera Garnieriin

Vieraile oopperassa lasten kanssa

Opera Garnierin sali| ©Gwen King
Opera Garnierin sali| ©Gwen King

Oopperassa voi vierailla lasten kanssa, mutta monille opastetuille kierroksille ei oteta mukaan alle viisivuotiaita lapsia. Siitä huolimatta Ooppera on mielestäni yksi sopivimmista paikoista Pariisissa, jossa voi vierailla koko perheen kanssa, koska vierailu on keskimäärin pitkä ja koska pienet lapset eivät väsy pitkissä odotustunneissa kuten muissa museoissa.

Vierailu Opéra Garnieriin Paris Passilla

Opera Garnierin istumapaikat ja aitiot| ©Sheila Sund
Opera Garnierin istumapaikat ja aitiot| ©Sheila Sund

Jos Pariisin ooppera on yksi niistä rakennuksista, joissa varmasti vierailet matkasi aikana, kannattaa hankkia Paris Pass. Kyseessä on kaupunkikierrospassi, jolla pääset ilmaiseksi useisiin Pariisin muistomerkkeihin ja museoihin (myös oopperaan) ja saat alennuksia monista muista.

Paris Passilla voit vierailla ilmaiseksi Pariisin oopperatalossa ja osallistua myös opastetuille kierroksille oopperatalon sisällä. Kokemukseni mukaan Paris Pass on yksi kattavimmista saatavilla olevista kaupunkipasseista; kun otetaan huomioon kaikki kaupungin tarjoamat nähtävyydet, sen käyttäminen (riippumatta valitsemistasi päivistä) kannattaa, mutta se vaatii myös enemmän suunnittelua Pariisin-vierailua varten, jotta saat siitä kaiken irti.

Olen kirjoittanut oppaan aiheesta Pariisi-passi täynnä vinkkejä siitä, milloin sitä kannattaa käyttää, sen eduista ja haitoista ja kaikesta, mitä sinun on tiedettävä ennen sen vuokraamista.

Suunnittele vierailusi Pariisin oopperataloon

Ylellisen Galeries Lafayetten ravintolan lasimaalauskatto, vain muutaman metrin päässä Opera Garnierista.| ©Les Corpographes
Ylellisen Galeries Lafayetten ravintolan lasimaalauskatto, vain muutaman metrin päässä Opera Garnierista.| ©Les Corpographes

Miten sinne pääsee

Pariisin ooppera sijaitsee Quartier de L'Operassa, joka on keskeinen kaupunginosa Tuileries'n puutarhojen ja Louvren museon pohjoispuolella. Tämä komea kortteli on ihanteellinen ostos- ja kävelykortteli ilman turistijoukkoja, ja sinne pääsee joko kävellen Pariisin pohjoisrannan läheisistä kortteleista (Louvre tai Champs Elysées) tai metrolla (linja 7, linja 8 ja linja 3).

.

Missä syödä

Jos haluat syödä naapurustossa ennen tai jälkeen vierailusi, löydät sekä yksinkertaisia ravintoloita että tyylikkäitä kahviloita, joissa voit nauttia ranskalaisesta ruoasta ilman pääkaupungin muiden vilkkaampien alueiden tungosta. Suosittelen kuitenkin pitämään mielessä ranskalaiset aikataulut (lounasaika on yleensä klo 12-14 ja illallinen alkaa klo 19) ja varaamaan pöydän ajoissa, jotta vältyt odottamiselta.

Anan matkavinkki

Hyödynnä sitä, että olet Opera Granierin alueella, ja tee kierros alueen ylellisissä "käytävissä" ja ostoskäytävissä.

Kävele alueella

Näkymät Pariisin oopperatalon katolta
Näkymät Pariisin oopperatalon katolta

Pariisin oopperatalo on varakkaan pariisilaisen elämäntyylin symboli, joka heijastuu rakennuksen ympäristöön ja sitä ympäröiviin katettuihin ostoskäytäviin. Yksi käytännöllisimmistä vaihtoehdoista tutustua alueeseen on valita kiertoajelu, jossa yhdistetään opastettu vierailu oopperassa ja kävelykierros ympäröivällä alueella sekä vierailu Palais Royalissa, joka sijaitsee ooppera- ja Tulleries-korttelien välissä.

Galeries Lafayette ja sen kattoterassi

Jos olet shoppailuhullu, tämä on yksi paratiiseistasi. Kirjoita sijainti muistiin, jotta voit palata myöhemmin tutkimaan tällaista ostoskeskusta kaikessa rauhassa, ja kysy oppaaltasi, missä on paras paikka ostaa omaperäisiä lahjoja. Vierailun aikana haluat varmasti nousta katolle ihailemaan alueen näkymiä; laita kamera valmiiksi.

Galeries Lafayetten katoilta avautuvat panoraamanäkymät koko kaupunkiin, ja voit nauttia niistä samalla, kun sinulle kerrotaan tarinoita Pariisin yläluokasta ja aateliston skandaaleista.

Place des Pyramides

Yksi Ranskan pääkaupungin monista ikonisista aukioista, joka sijaitsee kaupungin 1. arrondissementissa ja jota hallitsee Jeanne d'Arcin ratsastajapatsas. Oppaasi hyödyntää epäilemättä tämän kierroksen ensimmäistä pysähdyspaikkaa kertoakseen sinulle myyttisen tarinan Lothringenin neidosta.

Theatre du Palais Royal

Palais Royal oli kardinaali Richelieun koti 1600-luvun alussa. Nykyään siinä sijaitsevat muun muassa valtioneuvosto ja kulttuuriministeriö, jotka symboloivat maan poliittista organisaatiota, mutta sen todellinen nähtävyys on katetut galleriat, jotka ovat täynnä kauppoja ja taidegallerioita. Vierailet niissä kierroksen aikana, mutta suosittelen, että varaatte toisen päivän ostosten tekoon alueella.

Galerie Vivienne

Galerie Vivienne| ©Benh LIEU SONG
Galerie Vivienne| ©Benh LIEU SONG

Tämä on yksi Pariisin ikonisimmista sisätiloissa sijaitsevista gallerioista. Sen lasikatot ja myymälöiden sisustus ovat saaneet sille kaupungin historiallisen muistomerkin aseman.

Temple La Madeleine

Tämä kreikkalaistyylinen kirkko on yksi pääkaupungin suosituimmista. Sen 52 korinttilaista pylvästä ja pronssiovien basreliefit, jotka kuvaavat kymmentä käskyä, erottuvat edukseen. Se on ihanteellinen pysähdyspaikka, jossa voi oppia lisää siitä, millainen rooli uskonnolla on ollut Pariisissa vuosisatojen ajan ja miten läheisesti kirkon asiat saattoivat liittyä Pariisin ylimystön asioihin.

Place de la Concorde

Tämä on Ranskan toiseksi suurin aukio, ja se sijaitsee Avenue des Champs Elysées -kadun alussa. Juuri nyt näet tämän aukion keskellä Luxorin obeliskin, jonka Egypti on lahjoittanut Pariisin kaupungille, mutta muutama vuosisata sitten sen keskellä seisoi Ludvig XV:n patsas, joka pystytettiin juhlistamaan hänen parantumistaan pitkän sairauden jälkeen.

Jos pidät Ranskan vallankumouksen tarinoista, oppaasi kertoo sinulle niistä kaiken, sillä tämä aukio oli yksi aikakauden verisimmistä tapahtumapaikoista; siellä sijaitsi kuuluisa giljotiini, jolla mestattiin Marie Antoinetten, Ludvig XVI:n ja Robespierren kaltaisia henkilöitä.

Jos tämän kierroksen jälkeen haluat vielä lisää, ooppera-alueella on vielä paljon tarjottavaa. Tällaisia ovat Musée Grévin, Pariisin vahakabinetti, jossa on kuuluisat vääristyneet peilit, Palais de la Bourse, uusklassinen rakennus, johon kaupungin taloudellinen toiminta on keskittynyt, tai Place de la Madeleine -aukion tryffeli-, samppanja- ja kaviaarikauppoihin erikoistuneet liikkeet.

.

Mitä nähdä Pariisin Opéra Garnierissa?

Opera Garnierin portaat| ©Valerian Guillot
Opera Garnierin portaat| ©Valerian Guillot

Pariisin ooppera on rakennus, joka kannattaa nähdä jo ulkoapäin; sekä päivällä, jotta voit arvostaa tämän uusbarokkirakennuksen kaikkia arkkitehtonisia yksityiskohtia, että yöllä, jolloin se on yksi valaistun Pariisin voimakkaimmista nähtävyyksistä. Jos jo julkisivussa on merkkejä ylellisyydestä ja mahtipontisuudesta, oopperatalon sisälle meneminen on kuin astuisi sisään pieneen Versaillesiin.

Katto

Lipuilla Pariisin oopperaan pääset sisään paikkaan, joka inspiroi Lerouxin kuuluisaa näytelmää "Oopperan kummitus". Salin katto, jossa oopperoita ja baletteja esitetään vielä nykyäänkin, on yksi tärkeimmistä yksityiskohdista, joita kannattaa tarkkailla vierailun aikana.

Koristelu

Käytävien ja aulojen, joissa 1800-luvun Pariisin eliitin johtohahmot liikkuivat, koristelu on tehty lehtikullasta, kristallikruunuista ja mosaiikeista, jotka symboloivat aikakauden yltäkylläisyyttä ja sitä, että Pariisi oli yksi Euroopan yhteiskunnan ja kulttuurin hermokeskuksista.

Portaikko

Rakennuksen kaksi kerrosta yhdistävät valkoiset marmoriportaat ovat myös keskeinen osa vierailua rakennuksen sisätiloihin, jotka arkkitehti Charles Garnier suunnitteli Napoleon III:n aikana.

.

Jos nautit vierailusta Pariisin oopperassa, nautit myös

Versaillesin palatsi| ©lameato feliz
Versaillesin palatsi| ©lameato feliz

Minulle Pariisin oopperan käytävillä kulkeminen oli hyvin samankaltaista kuin Versailles'n palatsissa nähtävä ylellisyys ja loisto. Sen lisäksi, että molemmissa turistikohteissa on ylellinen sisustustyyli, luulen, että se johtuu siitä, että nämä kaksi rakennusta välittävät samaa viestiä: toisaalta yhteiskunnan vaurautta ja toisaalta absolutistisen monarkian vaurautta.

Pariisi on aina ollut peili, josta Eurooppa on katsonut itseään, ja luulen, että vaikka kumpikin omalla tavallaan, molemmat rakennukset osoittavat sen.

Jos pidit Pariisin oopperan tyylistä, nautit varmasti Versaillesin palatsista. Huomaa, että kyseessä on kokopäiväretki ja että se sijaitsee Pariisin laitamilla. Voit ostaa liput etukäteen ja valita, minkälaisen vierailun haluat tehdä, ja voit myös lukea siitä lisää tästä Versaillesin palatsista kirjoittamastani artikkelista. Versaillesin päiväretket Pariisista.

Jos haluat täydentää Pariisin-matkasi myös kulttuurivierailulla, voin kertoa, että Pariisissa on yksi Euroopan rikkaimmista museotarjonnoista.

Koska valikoima voi olla häkellyttävä, kun valitset, missä museoissa haluat vierailla, olen koonnut suosikkini tähän Pariisin museoita käsittelevään oppaaseen. MuseotLouvre on yksi maailman suosituimmista museoista, mutta todennäköisesti päädyt valitsemaan Louvren. Jätän sinulle tähän tämän artikkelin PariisinLouvren MuseonLiput ja Kierrokset: eri vaihtoehtoja, mistä ne ostaaja paljon muuta jos haluat tietää lisää.

UKK

 • Voiko Opera Garnierin sisällä ottaa valokuvia?

  Kyllä, valokuvat ilman salamaa ovat sallittuja oopperatalon sisällä.

 • Onko Opera Garnierissa järjestetty maanalainen kierros?

  Jos olet ajatellut vierailla Oopperan kummituksen pahamaineisessa maanalaisessa asunnossa, se ei valitettavasti ole avoinna yleisölle. Vuosien varrella tehtyjen kunnostustöiden ansiosta paikassa ei kuitenkaan ole enää paljon jäljellä siitä salaperäisestä tunnelmasta, joka sillä oli 1900-luvun alussa.

 • Mitä voin tehdä Opera Garnierissa käynnin jälkeen?

  Voit tehdä ostoksia Galeries Lafayette -myymälässä, vierailla tyylikkäässä Musée Fragonard du Parfum -museossa tai maistella Pariisin parhaita suklaita Boutique Lindtissä.

 • Onko Pariisin oopperassa pukeutumiskoodi?

  Oopperakierrokselle ei ole erityisiä vaatimuksia, mutta jos olet menossa katsomaan näytelmää, suosittelen tyylikkäämpää pukeutumista (vältä flip-floppeja, shortseja ja turistiasua).