Miten vierailla Ellis Islandilla ja maahanmuuttomuseossa?

Varaa vapaudenpatsaalla käydessäsi aikaa nähdäksesi viereisen Ellis Islandin, joka tunnetaan nimellä "toivon ja kyynelten saari".

Isabel Catalán

Isabel Catalán

6 minuuttia luettu

Miten vierailla Ellis Islandilla ja maahanmuuttomuseossa?

Näkymä Ellis Islandille | ©Andi M

Vain 10 minuutin lauttamatkan päässä Vapaudenpatsaalta on Ellis Island, kuuluisa portti Yhdysvaltoihin, jonka miljoonat siirtolaiset ylittivät etsiessään parempaa elämää Amerikassa ja jonka olet nähnyt niin monta kertaa elokuvissa.

Vierailemalla sellaisissa paikoissa kuin maahanmuuttomuseo, Suuri sali, kunniamuuri tai Ellis Islandin sairaala saat paremman käsityksen hyvin mielenkiintoisesta luvusta Yhdysvaltojen historiassa ja niiden ihmisten nimistä ja tarinoista, jotka auttoivat maan rakentamisessa. Tässä postauksessa käymme läpi joitakin Ellis Islandin merkittävimpiä nähtävyyksiä. Ota huomioon!

Paras vaihtoehto

Vapaudenpatsas ja Ellis Island Kierros Lautalla

Nauti lauttamatkasta ja pysähdy Liberty Islandilla ja Ellis Islandilla.

Lähde kiertoajelulle risteilyalukselle oppaan johdolla. Vieraile Vapaudenpatsaalla ja kiertele Ellis Islandilla, johon sisältyy sisäänpääsy Liberty Islandin museoon ja maahanmuuttomuseoon.

Tällä laivakierroksella pääset nauttimaan kahdesta pakollisesta vierailusta, jos olet Isossa Omenassa: Liberty Island ja Ellis Island. Vesillä rentoutumisen lisäksi sinulla on mahdollisuus kierrellä saarilla, vierailla kummankin saaren museoissa ja oppia oppaan johdolla tarinoita kummankin saaren takana.

Voit valita kahden vaihtoehdon välillä: kattavamman, noin 4 tunnin kierroksen, jossa on opastettu kierros Liberty Islandilla ja Ellis Islandilla, tai noin 30 minuutin peruskierroksen Battery Parkin ympäristössä, jossa on ääniopas, joka kiertää saaret.

Täydellisin vaihtoehto

Vapaudenpatsas, Ellis Island ja 9/11 Muistomerkki Kierros

Näe kolme New Yorkin ikonisinta nähtävyyttä ja matkusta lautalla.

Vieraile asiantuntijaoppaan johdolla Vapaudenpatsaalla, Ellis Islandilla ja 9/11 Memorialilla. Opit muistomerkeistä ja museoista, jotka pitävät elossa satojentuhansien Yhdysvaltain kansalaisten historiaa.

Tämä 5 tunnin opastettu kierros antaa sinulle täyden kokemuksen. Matkustat lautalla Vapaudenpatsaalle, joka on yksi maan ikoneita ja kaikkien Atlantin yli saapuvien eurooppalaisten siirtolaisten ensimmäinen pysähdyspaikka. Sitten vierailet Ellis Islandilla ja opit kaikkien niiden historiasta, jotka aikoinaan ponnistivat saavuttaakseen amerikkalaisen unelman, ja lopuksi kiertelet 9/11 Memorial -muistomerkillä ja syvennyt yhden maan historian traagisimman hetken historiaan, jolla oli eksponentiaalinen vaikutus maailmaan.

Tutustu maahanmuuton historiaan Yhdysvalloissa

Ellis Islandin maahanmuuttomuseo| ©Lenny Spiro
Ellis Islandin maahanmuuttomuseo| ©Lenny Spiro

Maahanmuuttomuseoon astuminen on tärkein osa Ellis Islandin vierailua. Rakennus sijaitsee saaren pohjoispuolella, ja se on jaettu useisiin kerroksiin, jotka käsittelevät Yhdysvaltoihin suuntautuvan maahanmuuton ilmiötä eri historiallisilta ajanjaksoilta aina nykypäivään saakka.

Jotta tämä valtava maahanmuuttokeskus palvelisi niin monia ihmisiä, se rakennettiin ja jaettiin useisiin kerroksiin, jotka palvelivat eri toimintoja maahanmuuttoprosessissa. Nykyään ne näyttävät hyvin erilaisilta kuin yli sata vuotta sitten, mutta käytävillä kävellessä on helppo kuvitella, millaista hälinää, kaaosta ja hämmennystä monet ulkomaalaiset tunsivat näiden muurien sisällä, kun he nousivat maihin Ellis Islandilla pitkän merimatkan jälkeen.

Varaa vapaudenpatsas- ja Ellis Island -kierros

Mitä nähtävää Ellis Islandin maahanmuuttomuseossa on?

Ellis Islandin maahanmuuttomuseo|©Pablo Díaz
Ellis Islandin maahanmuuttomuseo|©Pablo Díaz

Museokierroksella näet mm:

 • Ensimmäisessä kerroksessa: pohjakerroksessa sijaitsee matkatavarahuone, tila, jossa uudet tulokkaat luovuttivat tavaransa maihinnousun jälkeen. Täällä voit nähdä paljon vanhoja matkalaukkuja, joiden kanssa ihmiset matkustivat Ellis Islandille. Se on erikoinen näky, varsinkin verrattuna nykypäivän kevyempiin ja helpommin kuljetettaviin matkatavaroihin.
 • Ensimmäinen kerros: Täältä löydät vierailun vaikuttavimman osan, The Registry Roomin (tunnetaan myös nimellä "The Great Hall") ja The Hearing Roomin, kaksi huonetta, joissa tehtiin lääkärintarkastus ja oikeudellinen haastattelu, joissa päätettiin maahanmuuttajien maahantulosta tai karkottamisesta Yhdysvalloista, mikä oli heidän matkansa ratkaisevin hetki!
 • Kolmas kerros: Lopuksi näet The Dormitory Roomin, jossa eri syistä väliaikaisesti pidätetyt maahanmuuttajat viettivät yönsä. Asuntolaan mahtui noin 300 ihmistä, jotka nukkuivat kerrossängyissä, jotka voitiin nostaa ylös, jotta tila voitiin muuttaa odotushuoneeksi loppupäivän ajaksi.

Varaa kiertoajelu Vapaudenpatsaalle ja Ellis Islandille

Kuinka paljon aikaa tarvitsen kiertoajeluun maahanmuuttomuseossa?

Maahanmuuttomuseo|©coco&bambú
Maahanmuuttomuseo|©coco&bambú

Kuten huomaat, Ellis Islandin maahanmuuttomuseo on melko suuri, ja sen yksityiskohtaiseen tutkimiseen voi kulua useita tunteja, jos olet todella kiinnostunut aiheesta. Muista kuitenkin, että viimeinen lautta Battery Parkiin ja Liberty State Parkiin lähtee kello 17.15, joten pidä silmällä kelloa.

Käytännön tietoa

 • Osoite: Ellis Island National Museum of Immigration, Statue of Liberty National Monument, New York, NY 10004.
 • Miten sinne pääsee: Lautalla Battery Parkista tai Liberty State Parkista.
 • Aukioloajat: Avoinna päivittäin maanantaista sunnuntaihin klo 9.30-16.45. Suljettu kiitospäivänä ja joulupäivänä.
 • Hinta: Alkaen 20 €.

Varaa Vapaudenpatsaan ja Ellis Islandin kierros

Hämmästy Suuren salin koosta

Ellis Islandin suuri sali| ©Mark
Ellis Islandin suuri sali| ©Mark

Maahanmuuttomuseon sisällä yksi kuuluisimmista tiloista, jonka olet luultavasti nähnyt elokuvissa moneen otteeseen, on tämä valtava huone, joka sijaitsee maahanmuuttomuseon ensimmäisessä kerroksessa ja jota kutsutaan nimellä The Great Hall. Tänne kerättiin Ellis Islandille saapuneet uudet tulijat, jotta viranomaiset voisivat jatkaa heidän lääkärintarkastustaan ja laillista rekisteröintiään tarkistaakseen, että he täyttävät kaikki maahantulon edellytykset.

Nykyään se on vain suuri tyhjä huone, jossa vallitsee hiljaisuus, mutta aikoinaan sinne saapui päivittäin 5 000 ihmistä, jotka odottivat täällä kärsimättömästi vuoroaan tulla tutkituksi. Vain 1 prosenttia maahanmuuttajista ei päässyt tarkastukseen.

Yksi niistä ulkomaalaisista, jotka tulivat Yhdysvaltoihin unelmiensa perässä, espanjalainen arkkitehti Rafael Gustavino, sai tehtäväkseen rakentaa uudelleen Suuren salin sisäänkäynnin ja holvit.

Varaa Ellis Islandin ja Vapaudenpatsaan lauttakierros

Ihaile maahanmuuttomuseon näyttelyitä

Ellis Islandin maahanmuuttomuseon näyttelyesineet| ©Lotte Meijer
Ellis Islandin maahanmuuttomuseon näyttelyesineet| ©Lotte Meijer

Maahanmuuttomuseon näyttelyt antavat sinulle tarvittavan kontekstin ymmärtääksesi maahanmuuttoilmiön merkityksen Yhdysvalloissa ja sen vaikutuksen maan nykypäivään.

Suosittelen, että vierailusi aikana et jätä niitä huomiotta ja vietät niiden parissa aikaa, sillä kaikki näyttelyesineet on esitelty opettavaisella ja viihdyttävällä tavalla selittävien paneelien, infografiikan, videoiden ja valokuvien avulla. Menitpä sitten lasten kanssa tai jos et ole suuri museoiden ystävä, voin vakuuttaa, että sinulla on erittäin viihdyttävää aikaa.

Maahanmuuttomuseon osastot

 • Ensimmäisessä osastossa on näyttely Journeys: The Peopling of America 1550-1890, joka käsittelee maahanmuuttoa siirtomaa-ajoista Ellis Islandin tulleihin.
 • Toisessa osassa The Ellis Island Experience 1890- 1954 - näyttelyn kautta käsitellään maahan suuntautuneiden suurten maahanmuuttoaaltojen aikaa näyttelyiden "Peak Immigration Years" ja "Through America's Gate" kautta. Näet, millainen maahanpääsyprosessi oli, mitkä vaatimukset täytettiin ja mikä oli heidän roolinsa nykyisen Amerikan rakentamisessa.
 • Viimeisessä osiossa Journeys: New Eas of Immigration 1945-Present tarkastellaan viime aikojen maahanmuuttoilmiötä, ja on erittäin mielenkiintoista verrata sitä vanhaan menetelmään ja nähdä valtavat erot prosessissa.
 • Huoneessa on myös Restoring a Landmark -näyttely, joka kertoo itse rakennuksen tarinan.

Varaa kierros Vapaudenpatsaalle ja Ellis Islandille

Mitä kokoelmia voin nähdä maahanmuuttomuseossa?

Ellis Islandin maahanmuuttomuseon kokoelma| ©David Cornforth
Ellis Islandin maahanmuuttomuseon kokoelma| ©David Cornforth

Yksi asia, joka todella erottuu Ellis Islandin vierailun aikana, on maahanmuuttomuseossa olevat kokoelmat, jotka kertovat tapahtumista, joita täällä tapahtui hieman yli sata vuotta sitten.

Kun kuljeskelet museon saleissa, näet lukuisia aitoja henkilökohtaisia esineitä, joita nämä ihmiset toivat mukanaan lähtömaistaan (kuten valokuvia, kirjeitä, passeja, tarkastuskortteja, laivalippuja, matkalaukkuja jne.), jotka auttavat meitä rekonstruoimaan heidän tarinoitaan ja ymmärtämään Yhdysvaltojen monikulttuurisia juuria paikasta, josta kaikki alkoi. Se on kiehtova kokemus, jota ei kannata jättää väliin!

Kohokohtia:

 • Aarteita kotimaasta: Näyttelyn emotionaalisen sisällön vuoksi, sillä se koostuu monista esineistä, joita nämä perheet toivat mukanaan kotimaastaan ja joihin he kiinnittivät niin paljon henkilökohtaista arvoa, etteivät jättäneet niitä jälkeensä: Raamattuja ja rukouskirjoja, perhedokumentteja ja valokuvia, astioita, perinteisiä pukuja ja paljon muuta. Kaikki nämä esineet maahan tulleet perheet lahjoittivat National Park Servicelle.
 • Hiljaiset äänet: kertoo ajasta sen jälkeen, kun Ellis Island suljettiin maahanmuuttokeskuksena vuonna 1954. Tämä laiminlyönnin aika ikuistettiin monien valokuvaajien kameroihin, ennen kuin restaurointityöt aloitettiin 1980-luvulla. Näyttelyn sisällä osa alkuperäisistä huonekaluista ja kalusteista on samassa kunnossa kuin ne olivat ennen rakennuksen kunnostamista, aivan kuin aika olisi pysähtynyt.

Varaa kiertoajelu Vapaudenpatsaalle ja Ellis Islandille

Tutustu kunniaseinään

Kunniaseinä Ellis Islandilla| ©Nicola's Picture
Kunniaseinä Ellis Islandilla| ©Nicola's Picture

Maahanmuuttomuseon ulkopuolella ja Lower Manhattanin horisonttiin nähden on kunniaseinä, muistomerkki, johon on kaiverrettu niiden tuhansien maahanmuuttajien nimet, jotka tulivat Ellis Islandille etsimään parempaa tulevaisuutta ja jotka osallistuivat Yhdysvaltojen rakentamiseen.

Kuriositeetti on se, että The Wall of Honor ei ole valmis muistomerkki, sillä näiden maahanmuuttajien jälkeläiset voivat edelleen osoittaa kunnioitusta esi-isilleen lisäämällä nimensä seinään vastineeksi lahjoituksesta The Statue of Liberty-Ellis Island Foundationille.

Ota aikaa ottaa kuvia kauniista maisemista täältä käsin ja etsiä jonkun esi-isäsi nimi, jos tiedät hänen muuttaneen Amerikkaan. Ehkä heidän nimensä on sekoittunut monien aikanaan muuttaneiden kuuluisien ihmisten, kuten kirjailija Isaac Asimovin, näyttelijä Bela Lugosin tai taidemaalari Max Ernstin, joukkoon.

Etsi esivanhempasi Ellis Islandin arkistoista

Ellis Islandin arkistot| ©Antxoa
Ellis Islandin arkistot| ©Antxoa

Jos tiedät, että joku sukulaisistasi on muuttanut aikoinaan Yhdysvaltoihin, voit hyödyntää Ellis Islandin vierailuasi sen lisäksi, että tutustut The Great Wall -tapahtumaan, tutustua asiakirjoihin ja ehkä löytää heidän nimensä The American Family Immigration History Centerin tietokannasta.

Löydät sen Immigration Museumin ensimmäisestä kerroksesta, ja siellä on huikeat 65 miljoonaa maahanmuuttajien saapumistietoa tallennettuna Ellis Islandin arkistoihin.

Jos etsit vihjeitä saadaksesi selville lisää tietoa sukupuustasi, tämä saattaa olla oikea paikka aloittaa tutkimuksesi! Pääset kuitenkin tietokantaan myös verkossa The Statue of Liberty - Ellis Island Foundation-sivuston kautta.

Tutustu hylättyyn Ellis Islandin sairaalaan

Ellis Islandin hylätty sairaala| ©Allison Meier
Ellis Islandin hylätty sairaala| ©Allison Meier

Saaren eteläpuolella ja maahanmuuttomuseota vastapäätä sijaitsee Ellis Islandin sairaala, paikka, jonne sairauden oireista kärsivät maahanmuuttajat lähetettiin sen jälkeen, kun he olivat käyneet pikaisen lääkärintarkastuksen The Great Hallissa. On arvioitu, että ainakin 10 prosenttia kaikista Ellis Islandille saapuneista maahanmuuttajista päätyi tähän sairaalaan.

Rakennus on nykyään hylätty ja raunioina, mutta siihen voi tutustua opastetulla kierroksella. Kierroksen aikana opas vie sinut läpi eri osastojen ja huoneiden, jotka ovat avoinna yleisölle. Näet muun muassa pesulan, tartuntatautiosaston, keittiöt, ruumishuoneen ja ruumiinavaushuoneen.

Nauti Ellis Islandin näkymistä

Lower Manhattan Ellis Islandilta| ©Reinhard
Lower Manhattan Ellis Islandilta| ©Reinhard

Hyödynnä vierailu Ellis Islandilla ja nauti New Yorkin näkymistä eri näkökulmasta tästä Hudson-joen varrella sijaitsevasta enklaavista. Voit lisätä kokoelmaasi uusia valokuvia matkaltasi ja erityisesti tästä jännittävästä vierailusta.

Kiinnitä huomiota ympäristöön ja laita kamerasi valmiiksi, sillä Ellis Islandin kierroksen aikana näet mm:

 • Vapaudenpatsas, jonka eteläpuolella "Lady Liberty" seisoo mahtipontisesti soihtunsa valaistessa maailmaa.
 • Lower Manhattanin horisontti täynnä pilvenpiirtäjiä, mukaan lukien One World -observatorio.
 • Liberty State Park New Jerseyssä ja Battery Park Manhattanilla.
 • Governor's Islandin kansallinen muistomerkki ja puisto.
 • Hudson-joki kaikessa loistossaan.

Varaa kierros Vapaudenpatsaalle ja Ellis Islandille