76 parasta tekemistä New Yorkissa [päivitetty 2024]

Lopullinen opas maailman upeimpaan kaupunkiin, jossa kerrotaan Big Applen uusimmista ruoka-, kulttuuri- ja viihdetarjonnoista.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

37 minuuttia luettu

76 parasta tekemistä New Yorkissa [päivitetty 2024]

Times Square | ©Hellotickets

Iso Omena on paikka, jossa suuret taiteilijat ovat haaveilleet menestyksestä, jossa monet eurooppalaiset maahanmuuttajat löysivät keinon muuttaa kohtaloaan ja josta jokainen kävijä on löytänyt syyn olla lähtemättä.

Puhumme tietenkin New Yorkista: kaupungista, jossa on käytännössä mahdotonta sulkea silmiä. Nähtävää ja koettavaa on niin paljon, että on tärkeää tietää, mikä on näkemisen arvoista ja mikä ei, jotta ei hukkua. Tässä siis upeimmat kokemukset New Yorkin matkallesi.

1. Lennä New Yorkin yllä helikopterikierroksella

Näkymät Manhattanille helikopterista| ©Hellotickets
Näkymät Manhattanille helikopterista| ©Hellotickets

New Yorkin helikopterikierroksella pääset näkemään kaupungin niin kuin harva muu näkee sen. Lintuperspektiivistä näet New Yorkin kuin kämmenelläsi, ja tämä on kokemus, josta haluat varmasti puhua matkalta palattuasi.

Kaupungin horisontti on jo itsessään spektaakkeli, ja vielä enemmän se on sitä New Yorkin yllä helikopterilennolta. Useimmat lennot kestävät noin 15 minuuttia, ja ne vievät sinut kierrokselle, jossa upeat näkymät yhdistyvät adrenaliinipöhinään, kun lennät New Yorkin yllä helikopterilla yli 200 kilometrin tuntinopeudella.

Vertaa parhaita helikopterikierroksia

2. Maailman paras koripallo elää

Madison Square Garden| ©Hellotickets
Madison Square Garden| ©Hellotickets

Olitpa koripallofani tai et, NBA-ottelussa käyminen on jotain, mitä et koe missään muualla. Ikoninen Madison Square Garden on kotijoukkue New York Knicksin kotiareena, ja juuri tällä areenalla pääset näkemään NBA:n tähtien pelaavan sydämensä kyllyydestä kentällä. Se on ehdottomasti kokemus, joka tuo matkallesi paljon uutta ja joka on pakollinen, jos olet intohimoinen koripalloilija. Jos tiedät jo nyt, ettet aio jättää tätä väliin, osta NBA-lippusi täältä.

Jos haluat lukea hieman lisää kokemuksesta, ymmärtää, mitä siellä on tarjolla tai selvittää, miksi se on yksi parhaista kokemuksista, joita voit kokea New Yorkissa, anna minun vakuuttaa sinut NBA:ta käsittelevässä artikkelissani. Kuinka Ostaa Liput NBA Peliin New Yorkissa.

Tutustu legendaariseen Madison Square Gardeniin

Et ehkä ole NBA:n fani sinänsä, mutta et malta olla tutustumatta tähän paikkaan, jossa niin monet artistit ja urheilujoukkueet ovat tehneet historiaa. Siellä järjestetään opastettuja kierroksia, voit osallistua konsertteihin ja voit tietysti nähdä Knicksin kotiottelun. Näin ostat liput Madison Square Gardeniin.

Älä missaa Brooklyn Netsin stadionia

Brooklyn Netsin areena ei ehkä ole yhtä tunnettu kuin Madison Square Garden, mutta se ei tarkoita, etteikö Barclays Center olisi mielenkiintoinen. Areenalla järjestetään NBA-otteluiden lisäksi konsertteja ja tapahtumia, ja siellä kannattaa käydä Brooklynin kierroksella. Tässä on kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää Brooklyn Nets -areenasta.

Varaa NBA-lippusi

3. Nauti Broadway-esityksestä

Times Squaren ja Broadway Avenuen risteyksessä| ©Hellotickets
Times Squaren ja Broadway Avenuen risteyksessä| ©Hellotickets

New York on täysin viihteelle omistettu kaupunki. Ei ole sattumaa, että Broadway-musikaalit ja -näytelmät ovat maailmankuuluja ja vetävät puoleensa kävijöitä, joten jos haluat nauttia todella ainutlaatuisesta kokemuksesta, suosittelen ostamaan liput etukäteen ja antamaan New Yorkin vierailullesi erityisen lisän.

Sekä Leijonakuningas että Aladdin ovat epäilemättä kaksi suosituinta musikaalia, joten yritä hankkia lippusi mahdollisimman pian varmistaaksesi, että saat parhaan istumapaikan parhaaseen hintaan. Mutta jos et ole vielä varma, kumman haluat nähdä, tässä on luettelo mielestäni parhaista Broadway-musikaaleista.

Muut Broadway-musikaalit

Vertaa parhaita Broadway-musikaaleja

4. Tutustu New Yorkin monikulttuurisuuteen suosituilla opastetuilla kierroksilla

Yhden opastetun kierroksen aikana| ©Hellotickets
Yhden opastetun kierroksen aikana| ©Hellotickets

Kontrastien kierros

New York on epäilemättä kaupunki, jossa vastakohdat ovat niin nopeita, että niiden perässä on vaikea pysyä. Contrasts Tour vie sinut neljään hyvin erilaiseen kaupunginosaan: Queensiin, Harlemiin, Bronxiin ja Brooklyniin.

Näet kaupungin teollisen osan, juutalaiskorttelin, Harlemin historialliset kadut, kaupungin ikonisia rakennuksia, ja vain yhden päivän aikana olet kiertänyt kaupungin ja kokenut sen kuin paikallinen.

Upper ja Lower Manhattanin kierros

Jos Kontrastit-kierros on ehdoton edellytys, jotta voit tutustua New Yorkin eri alueisiin ja ymmärtää paljon paremmin, miten eri kulttuurit sopivat yhteen, Ylä- ja Ala-Manhattan-kierroksella syvennytään paljon syvemmälle niihin vastakohtiin ja Manhattanin saaren kulmiin, joita et voi jättää väliin. Olitpa sitten ensimmäistä kertaa New Yorkissa tai olet jo vakiokävijä, tämän asiantuntijaoppaan selitykset paljastavat monia kaupungin keskeisiä paikkoja, joista et varmasti tiennytkään.

Jos haluat yllättyä toisesta Lower Manhattanin kaupunginosasta, hemmottele itseäsi vierailulla Greenwich Villageen. Löydät parhaat kierrokset tähän upeaan kaupunginosaan ja pääset hengittämään 1900-luvun porvarillisten talojen boheemia ilmaa, ja kaikki tämä oppaiden johdolla, jotka kertovat mielenkiintoisimmat tarinat siellä asuneista kuuluisista ihmisistä.

Muut kierrokset

New York on niin hyvässä kuin pahassa turistien mekka miljoonille matkailijoille, jotka tekevät vuosittain pyhiinvaellusmatkan kaupunkiin, joka ei koskaan nuku. Kaupunkikierrokselle on sinänsä kymmeniä vaihtoehtoja (kävellen, bussilla, enemmän tai vähemmän perusteellisesti jne.), ja joskus matkasuunnitelmaamme parhaiten sopivan vaihtoehdon valitseminen voi tuntua ylivoimaiselta. Siksi olen tehnyt tämän valinnan seuraavista New Yorkin matkat jotta voit valita itsellesi parhaiten sopivan.

Yksi kierroksista, jotka saattavat kiinnostaa sinua paljon, jotta pääset tutustumaan finanssimaailman saloihin omakohtaisesti, ovat Wall Streetin parhaat kierrokset. Erikoistuneet oppaat kertovat sinulle mehukkaimmat tarinat viimeisimmistä finanssikriiseistä.

Ja jos salaperäisyys on sinun juttusi, suosittelen, että otat selvää , miten voit vierailla New Yorkin katakombeissa.

Tutustu kaupungin salaisuuksiin

Jos et ole opastettujen kierrosten ystävä ja haluat tutustua kaupunkiin mieluummin omaan tahtiin ja ilman oppaan selityksiä, suosittelen tekemään oman matkasuunnitelmasi, jotta et missaa mitään. Jos et ole kaupungissa ensimmäistä kertaa ja haluat tutustua vaihtoehtoisiin tai piilotettuihin paikkoihin, joissa turistit käyvät vähemmän, älä jätä väliin opastani kaupungin salaisiin paikkoihin.

Vertaa New Yorkin parhaita retkiä

5. Kierrä Harlemia ja osallistu gospelmessuun

Harlemin kadut| ©Nicole Y. C.
Harlemin kadut| ©Nicole Y. C.

Harlemiin tutustuminen oppaan johdolla on yksi parhaista kokemuksista, joita New Yorkissa voi saada, sillä sieltä löydät kaiken sen, mitä monet turistit jättävät näkemättä nähdessään matkansa aikana vain Manhattanin. Voit myös osallistua aitoon gospelmessuun ja tuntea sen valtavan hengellisyyden, joka vallitsee kaupunginosan kirkoissa, joiden jumalanpalvelukset ovat niin intensiivisiä, että ne ovat suorastaan spektaakkeli.

Jos haluat tutustua tähän kaupunginosaan omin päin, suosittelen panemaan merkille olennaiset asiat, joita Harlemissa kannattaa nähdä ja tehdä, jotta et missaa mitään. Niin, ja hyödynnä myös tämä luettelo parhaista paikoista, joissa voi syödä Harlemissa, ja tämä luettelo parhaista paikoista, joissa voi kuunnella musiikkia Harlemissa.

Varaa lippusi gospelmessuun

6. Lähde matkalle Niagaran putouksille

Jonkin opastetun kierroksen aikana| ©Tim Gouw
Jonkin opastetun kierroksen aikana| ©Tim Gouw

Vaikka se ei ole mikään New Yorkin juttu, se on loistava tapa ottaa kaikki irti matkastasi itärannikolle ja ruksata listalta yksi maailman vaikuttavimmista luonnonihmeistä.

Niagaran putousten kierrokset ovat loistava tapa päättää matkasi Isoon Omenaan annoksella luontoa puhtaimmillaan. Asiantuntevan oppaan saattamana ja Manhattanille ja takaisin suuntautuvan kuljetuksen sisältämänä ne ovat paras vaihtoehto kiertää yksi Yhdysvaltojen upeimmista kansallispuistoista.

Mutta onko tämä vierailu sen arvoinen? Jos matkustat New Yorkiin kahdeksi päiväksi tai jos matkasi New Yorkiin kestää kolme päivää, on parasta viettää ne Isossa Omenassa eikä lähteä pois, mutta jos matkustat New Yorkiin 10 tai 15 päiväksi tai pidemmäksi aikaa, tämä on vaihtoehto, jota kannattaa harkita.

Vertaa parhaita retkiä putouksille

7. Kävele Central Parkissa

Kävelyretki Central Parkin läpi| ©Hellotickets
Kävelyretki Central Parkin läpi| ©Hellotickets

Sisällytät varmasti Central Parkin New Yorkin kaupunkisuunnitelmiisi, mutta tiedätkö, mitä ei kannata jättää väliin, kun pääset sinne? Kävele läpi Conservatory Gardens - eurooppalaistyylinen puutarha, jossa on kauniita suihkulähteitä ja patsaita, Belvedere Castle- pieni linna puiston korkeimmalla kohdalla, josta on kaunis näköala, sekä Bethesda Terrace ja sen suihkulähde, arkkitehtuurin ihme, josta voit ottaa upeita valokuvia.

Puisto on valtava, joten olen koonnut tämän oppaan, joka auttaa sinua löytämään perille. 17 aktiviteettia Central Parkissa. Sinulla on monia vaihtoehtoja kiertää tätä ihanaa puistoa, mutta hyvin erityinen vaihtoehto on esimerkiksi vaunukyyditys Central Parkin läpi.

Yleensä suosittelen vuokraamaan pyörän (jos lumi sallii) ja viettämään muutaman tunnin eksyen Manhattanin keuhkoihin. Let's roll!

Mutta jos matkustat lasten kanssa, et voi jättää väliin Central Parkin eläintarhaa, jossa voit nähdä eksoottisimpia lajeja, sekä eläimiä että villejä. Central Parkin eläintarhan lipuilla pääset pääeläintarhaan, toiseen, erityisesti lapsille suunnattuun eläintarhaan ja myös 4-D-teatteriin.

Vuokraa pyörä Central Parkissa

8. SUMMIT One Vanderbiltin näköalatasanne avataan: Midtownin uusin observatorio

One Vanderbilt| ©SUMMIT
One Vanderbilt| ©SUMMIT

Kyllä, luit oikein. Vain muutama kuukausi sen jälkeen, kun New Yorkissa avattiin lasikattoinen näköalatasanne The Edge, edessä on jälleen avajaiset, jotka ovat saaneet kaikki suu auki: SUMMIT on upea näköalatasanne, jota ei voi jättää väliin, sekä sen tarjoamien Manhattanin näkymien että itse rakennuksen uskomattoman arkkitehtuurin vuoksi.

Kaikki täällä on suunniteltu vierailijan nautintoa varten: peili- ja lasinäkymät, jotta voit ottaa parhaat valokuvat, lasitetut näköalatasanteet, jotta voit tuntea huimauksen omakohtaisesti, huippumodernit hissit, jotta voit tuntea adrenaliinin kehossasi... En kerro enempää. Jos haluat järjestää vierailusi, tutustu tähän artikkeliin, jossa kerrotaan, miten pääset uudelle SUMMIT One Vanderbiltin näköalatasanteelle.

SUMMIT One Vanderbiltin näköalatasanteelle nouseminen

9. Pidä piknik Mahattanin toisessa puistossa: Bryant Parkissa

Bryant Park kesällä| ©Istock
Bryant Park kesällä| ©Istock

Jos luulit, ettei New Yorkissa ole Central Parkin lisäksi muita viheralueita, olit väärässä. Pitkien katujen ja väylien varrella on pieniä aukioita ja puistoja, joissa voit nähdä joukoittain newyorkilaisia kävelemässä, urheilemassa tai pitämässä piknikkiä tauolla töistä. Jos minun pitäisi valita suosikkini New Yorkin parhaista puistoista (tietysti pakollisen Central Park -vierailun jälkeen), se olisi Bryant Park.

Suosittelen hankkimaan yhden heidän pienistä pöydistään (niitä tuodaan esiin, kun sää on kaunis) piknikille näköalalla, mutta kerron siitä lisää artikkelissani osoitteessa 10 erilaista aktiviteettia Bryant Parkissa.

10. Kierrä High Linen kelluva puisto

Kävely High Linen varrella| ©Hellotickets
Kävely High Linen varrella| ©Hellotickets

Tämä vanhoille junaradoille rakennettu lineaarinen puisto kulkee Chelsean kaupunginosan poikki kävelyreitillä, jota reunustavat kukka-asetelmat ja josta avautuu näkymä ympäröiviin rakennuksiin ja etelässä sijaitsevalle Hudson-joelle. Kävely sitä pitkin on erilainen tapa tutustua New Yorkiin, ja suosittelen sisällyttämään sen Chelsean kävelykierrokseen.

Tässä artikkelissa High Line -opas New Yorkissa annan sinulle vinkkejä siitä, miten kulkea, missä kannattaa pysähtyä lounaalle tai nähdä parhaat näkymät, ja annan ehdotetun reittisuunnitelman, jotta et missaa tärkeimpiä nähtävyyksiä.

Varaa kiertoajelu High Linen ja Chelsean alueella

11. Leukasi loksahtaa alas Times Squarella

Poseeraa Times Squarella loistavan lipun edessä.| ©Hellotickets
Poseeraa Times Squarella loistavan lipun edessä.| ©Hellotickets

Times Square ei kaipaa esittelyä: neonvaloja, valkokankaita ja paljon ihmisiä. Se voi olla yhtä lailla häkellyttävä ja ihmeellinen, mutta ei varmasti jätä välinpitämättömäksi. Se on ehdottomasti paikka, johon kannattaa eksyä New Yorkin vierailun aikana, ja vielä enemmän yöllä, kun rakennukset loistavat kirkkaina ja New Yorkin taika alkaa loistaa läpi.

Mitä muuta Manhattanilla voi nähdä ja tehdä?

Vaikka se saattaa tuntua kliseiseltä, Times Square on epäilemättä yksi kaupungin ikonisimmista maamerkeistä. Mutta onneksi Manhattanilla on monia muitakin paikkoja (jotkut niistä yllättäviä, toiset olemme nähneet tuhanteen kertaan elokuvissa), jotka saavat sinut hämmästymään. Jos et tiedä, mistä aloittaa, tässä on käytännön opas Manhattanin tärkeimmistä nähtävyyksistä, jotta voit järjestää vierailusi.

12. Käy ostoksilla

Shoppailu Macy'sissa| ©Hellotickets
Shoppailu Macy'sissa| ©Hellotickets

SoHon ympäristössä

SoHo ("South of Houston Street") oli aikoinaan teollisuusalue, joka oli täynnä tehtaita, ja jo kauan ennen gentrifikaatiota kaupunginosan viehätysvoima houkutteli rikkaita, jotka tekivät sen rakennuksista ja kaduista "industrial chicin" synnyinpaikan. Nykyään alue on täynnä baareja, ravintoloita ja kauppoja entisten tehtaiden paikalla: käy siellä, jos pidät paljaista tiiliseinistä, paljaista putkista ja rautaisesta arkkitehtuurista.

Tutustu parhaisiin Soho-retkiin, jotta saat ensikäden käsityksen tämän ainutlaatuisen kaupunginosan glamourista.

Fifth Avenuen varrella

Fifth Avenue on New Yorkin ylellisyyden katu, jolla näet kaupungin ylellisimmät asuinrakennukset, maailman arvostetuimpien koru- ja muotimerkkien pääkonttorit sekä lukuisia museoita, kuten Guggenheimin ja Metropolitan Museum of Artin.

Vieraile New Yorkin parhaassa outlet-ostoskeskuksessa

Jos rakastat shoppailua mutta etsit parhaita löytöjä, olet onnekas New Yorkissa, sillä voit vierailla Premium Outlets -ostoskeskuksessa, josta löydät kymmeniä luksusmerkkiliikkeitä syvästi alennettuihin hintoihin. Koska ostoskeskus sijaitsee hieman kaukana Manhattanilta, sinne järjestetään järjestettyjä kierroksia, joten voit lähteä ostoksille ilman, että sinun tarvitsee huolehtia logistiikasta ja siitä, miten pääset sinne. Kerron, miten minä tein sen, ja annan sinulle vinkkejä ostospäivän järjestämiseen täällä: Premium Outlet -päiväretket New Yorkista.

Mitä ostaa

Olet luultavasti lähdössä New Yorkiin alennusmyynnit mielessäsi. Etkä ole väärässä: amerikkalaiset tuotemerkit (sekä vaatteet että elektroniikka) ovat epäilemättä niitä, jotka kannattavat eniten. New Yorkissa voit löytää tiettyjä tuotteita erittäin hyvään hintaan, mutta sinun on osattava etsiä niitä. Siksi olen kirjoittanut käytännönläheisen oppaan, joka auttaa sinua suunnistamaan ostoksilla: 10 ostettavaa New Yorkissa Muista jättää matkalaukkuun runsaasti tilaa!

Vieraile New Yorkin Outlet-kaupoissa

13. Tutustu New Yorkin upeisiin nähtävyyksiin, jotka monet turistit jättävät huomiotta

New Yorkin kasvitieteellinen puutarha

New Yorkin kasvitieteellinen puutarha on rehevä 100 hehtaarin puisto, jossa kasvatetaan yli miljoonaa lajia 50 eri tilassa ja ympäristössä. Yksi sen tärkeimmistä nähtävyyksistä on se, että siellä on osa vanhaa metsää, joka peitti New Yorkin ennen sen asuttamista 1600-luvulla, ja sieltä löytyy kauniita yksilöitä valkotuhkaa, koivua, tulppaania, kirsikkaa ja pyökkiä. Suosittelen lämpimästi vierailua, varsinkin jos matkustat New Yorkiin keväällä.

New Yorkin akvaario

Tämä on yksi miellyttävimmistä kokemuksista, jos vierailet New Yorkissa perheesi kanssa. Coney Islandin rantakadulla sijaitseva New Yorkin akvaario on koti yli 500 merilajille. Vierailu on järjestetty viihdyttävästi näyttelyiden ja pelien avulla, joiden tarkoituksena on opettaa lapsille luontoon liittyviä arvoja. Tässä New Yorkin akvaariota käsittelevässä oppaassa on kaikki tarvitsemasi tiedot.

Bronxin eläintarha

Yksi New Yorkin suurista nähtävyyksistä, joka jää valitettavasti (tai sinun onneksesi) huomaamatta miljoonilta kaupungissa vierailevilta turisteilta, on Bronxin eläintarha. Sadat lajit elävät tässä jättimäisessä eläintarhassa puolivapaudessa, mikä tekee siitä täydellisen vierailukohteen. Varsinkin jos matkustat lasten kanssa, vierailu Bronxin eläintarhan eläimiin on sen arvoinen. Tässä on artikkeleita, joissa on kaikki mitä sinun tarvitsee tietää siitä, miten saat liput Bronxin eläintarhaan, eläintarhan aukioloajat ja Bronxin eläintarhan hinnat.

.

Varaa liput Bronxin eläintarhaan

14. Kierros Chinatownissa

Tyypillisiä Chinatownin katuja| ©Hellotickets
Tyypillisiä Chinatownin katuja| ©Hellotickets

TriBeCan, vanhan Little Italian ja Lower East Siden ympäröimä Manhattanin Chinatown on paikka, jossa voisi helposti kuvitella olevansa Aasian mantereella, kun kantoninkielisten lauseiden ja kylttien tulo ja meno sekä jatkuva markkinatunnelma kalakauppiaiden, lihakauppiaiden ja vihanneskauppiaiden vilkkaassa touhussa on läsnä. Chinatown ei ole koko maan kaunein kaupunginosa, mutta se on varmasti yksi aidoimmista, ja siellä kannattaa vierailla, jos satut olemaan lähistöllä.

Jotta et eksyisi sen kaduille (vaikka kaduilla kulkeminen onkin aina erittäin suositeltavaa), tässä on käytännön opas Chinatowniin vinkkeineen ja luettelolla asioista, joita kannattaa tehdä ja nähdä. 10 erilaista aktiviteettia Chinatownissa jossa on vinkkejä ja luettelo asioista, joita et voi jättää näkemättä ja tekemättä siellä. Äläkä jätä väliin mahdollisuutta kokeilla kaupungin aidointa kiinalaista ruokaa: tässä on opas Chinatownin parhaista ruokapaikoista.

Lähde kierrokselle Chinatowniin

15. Kävele Hudson Yardsissa

The Vessel, yksi Hudson Yardsin suurimmista nähtävyyksistä.| ©Hellotickets
The Vessel, yksi Hudson Yardsin suurimmista nähtävyyksistä.| ©Hellotickets

Se on New Yorkin kuumin uusi kaupunginosa. Vain muutamassa vuodessa se on muuttunut täysin hylätystä alueesta luksusasuntojen, Manhattanin huippumodernien pilvenpiirtäjien ja trendikkäiden ravintoloiden ja kauppojen uudeksi kultaiseksi mailiksi. Sen lisäksi, että täällä sijaitsevat The Vessel ja The Edge (kerron niistä lisää myöhemmin, mutta et voi jättää niitä väliin), siellä sijaitsee myös kuuluisa High Line, kaupungin uusi puisto, josta olen jo kertonut.

Tällä alueella voit syödä ylellisesti, ihailla New Yorkin arkkitehtuurin uusia ihmeitä ja käydä ostoksilla uudessa luksusostoskeskuksessa. Tässä on käytännöllinen opas naapurustoon: Tekemistä Hudson Yardsissa.

Varaa kierros Hudson Yards & The High Line -alueelle

16. Tervehdi Vapaudenpatsasta

Vapaudenpatsas auringonlaskun aikaan lautalta.| ©Hellotickets
Vapaudenpatsas auringonlaskun aikaan lautalta.| ©Hellotickets

Jos sinun pitäisi valita vain yksi symboli edustamaan kaupunkia, joka ei koskaan nuku, se olisi Vapaudenpatsas. Kuuluisa Vapaudenpatsas sijaitsee Liberty Islandilla, lauttamatkan päässä Manhattanin eteläpuolella sijaitsevista laitureista, ja sen vieraileminen on yksi New Yorkin matkan pakollisista aktiviteeteista.

Muuten, jos matkustat lautalla Battery Parkissa sijaitsevalle Vapaudenpatsaalle, älä jätä väliin kaikkia Battery Parkin näht ävyyksiä ja tekemistä ennen laivaan nousua tai palatessasi patsaalla käynnistä.

Kun saavut Vapaudenpatsaalle, sinulla on mahdollisuus mennä sisälle ja käydä patsaan jalustalla tai jopa kiivetä kruunuun. Voit myös kierrellä museossa ja nauttia näkymistä Vapaudenpatsaan näköalatasanteelta, josta on kauniit panoraamanäkymät Manhattanille. Jos valitset myös opastetun kierroksen, sinun on hyvä tietää, että jotkut täydentävät kokemuksen käymällä Ellis Islandilla ja maahanmuuttomuseossa.

Varaa liput Vapaudenpatsaalle

17. Lähde etsimään elokuvasettejä

Ystävien asunto| ©Hellotickets
Ystävien asunto| ©Hellotickets

On selvää, että kaupungin kaduilla ja aukioilla piilee tuhansia kohtauksia legendaarisista elokuvista ja sarjoista. Jos haluat tietää tarkalleen, missä on asunto, jossa Monicalla ja Rachelilla oli naapureina Chandler ja Joey elokuvassa Ystävät tai haluat löytää Ghostbustersin myyttisen paloaseman, tämä artikkeli osoitteessa 10 TV- ja elokuvakohdetta New Yorkissa auttaa sinua. Olitpa sitten liittymässä johonkin opastettuun kierrokseen tai tutkimassa paikkoja omin päin, muista etsiä ne!

Varaa New Yorkin elokuvakierros

18. Vieraile 9/11-muistomerkillä ja -museossa

Kunnianosoitus 9/11:n uhreille Ground Zerossa| ©Hellotickets
Kunnianosoitus 9/11:n uhreille Ground Zerossa| ©Hellotickets

9/11 Memorial and Museum sijaitsee nykyisen kaksoistornien paikalla, joka tunnetaan myös nimellä Ground Zero. Sen sijaan siellä on suihkulähteitä, joihin on kaiverrettu uhrien nimet, ja muistomuseo, joka kertoo iskuista ja siitä, miten New York rakentui hitaasti uudelleen seuraavina päivinä.

Vaikka vierailu 9/11-museon näyttelyssä on emotionaalisesti musertava kokemus, suosittelen sitä, sillä se antaa matkallesi vaihtoehtoisen kontekstin, ja näet New Yorkin erilaisin silmin vierailun jälkeen.

Jos haluat arvioida eri vaihtoehtoja oppia siitä, mitä 9/11 tapahtui, jätän sinulle tämän postauksen, jossa käsitellään eri vaihtoehtoja oppia siitä, mitä 9/11 tapahtui. Parhaat 9/11-matkat New Yorkissa.

Varaa vierailusi 9/11-museoon

19. One World -observatorio: kunnianosoitus tulevaisuuteen katsoen

One World -observatorio| ©Hellotickets
One World -observatorio| ©Hellotickets

Jos olet alueella ja olet käynyt 9/11-muistomerkillä tai 9/11-museossa, haluat ehkä mennä ylös ja ihailla New Yorkia ylhäältä One World Observatory -observatoriossa. Ground Zerolle 9/11-iskujen jälkeen rakennetun pilvenpiirtäjän, One World Trade Centerin, huipulla on lasinen näköalatasanne, jolta on selkeä näkymä Manhattanin eteläosaan, Hudson-joelle ja Brooklyniin.

Jos sinulla on hieman korkeanpaikankammoa, sinun ei tarvitse jättää väliin One World Observatorion näkymiä, sillä tämä on kaupungin paras näköalatasanne, sillä koska se on lasitettu, se antaa suojan tunteen, jota muilla avoimilla näköalatasanteilla ei ole. Voit lukea kaikki yksityiskohdat täältä: NYC One World ObservatorionLiput: Kuinka ostaa ne, turistipassitjotka sisältävät tämän nähtävyden, jne. ja ota huomioon , miten One World Observatoryyn pääsee tästä toisesta artikkelista.

Varaa lippusi One World Observatoryyn

20. Tutustu kaikkeen, mitä Rockefeller Centerillä on tarjottavanaan

Näkymät kallion huipulta| ©Hellotickets
Näkymät kallion huipulta| ©Hellotickets

Kiipeä Rockin huipulle

Ja kun kerran olet siellä, miten voisit olla kiipeämättä yhteen kaupungin suosituimmista observatorioista? Älä jätä väliin New Yorkin horisonttia ja Rockefeller Centerin huipulla sijaitsevan Top of the Rockin näköalapaikalta avautuvia näkymiä, mukaan lukien yönäkymät.... Tässä ovat yksityiskohdat, jotka auttavat sinua järjestämään kiipeämisen: Top of the Rockin liput ja voit päättää, onko sinulle parempi kiivetä Top of the Rockille vai Empire State Buildingiin. Muista kuitenkin, että Rockefeller Centerissä on runsaasti ruokapaikkoja, joten vierailu voi olla suositeltava, vaikka et menisikään näköalatasanteelle.

Joulun aikaan

Jos vierailet kaupungissa joulun aikaan, Rockefeller Center on jouluna myös ehdoton vierailukohde sekä kuuluisan kuusensa (yksi New Yorkin parhaista joulukuusista ) että luistinradan vuoksi. Kaupunki ei olisi sama jouluna ilman tätä pientä nurkkaa, jossa voit ottaa valokuvan ja jopa laittaa luistimet jalkaan ja hypätä kaukalossa. Kaiken kaikkiaan en aio kieltää, etteikö New Yorkin joulu ansaitsisi erityismaininnan.

Siksi olen koonnut tämän oppaan. 15 jouluista aktiviteettia New Yorkissa Ja jos sinulla on onni vierailla New Yorkissa jouluna, älä jätä väliin upeita koristeita, joita Brooklynin asukkaat pystyttävät joka vuosi Dyker Heightsin koteihinsa. Ja jos valaistus on sinun juttusi, älä jätä väliin mahdollisuutta nähdä Bronxin eläintarhan jouluvalot. Joulun ystävät, tämä on paratiisi!

Toinen vaihtoehto on lähteä opastetulle kierrokselle tutustumaan kaupungin valoihin- se on uskomaton kokemus, kun pääset tutustumaan Isoon Omenaan, joka on koristeltu jouluksi!

Varaa lippusi Top of the Rockiin

21. Kultturellistu New Yorkin parhaissa museoissa

Luonnonhistoriallinen museo| ©Aditya Vyas
Luonnonhistoriallinen museo| ©Aditya Vyas

Halusitpa sitten ahmia kaupungin koko museotarjonnan tai valita yhden tai kaksi museota, joissa haluat vierailla matkasi aikana, olen koonnut tämän listan New Yorkin parhaista museoista. 14 parasta museota New Yorkissa. Täältä voit lukea kunkin museon kohokohdat, jotta näet kaikki tarjolla olevat vaihtoehdot, mitä näet kussakin ja miten saat liput parhaaseen hintaan.

MoMa

On mahdotonta olla mainitsematta MoMa:ta eli Museum of Modern Art ia New Yorkin pakollisten nähtävyyksien joukossa. MoMa:n parhaita teoksia ovat Van Goghin "The Starry Night", Dalín "The Persistence of Memory", Picasson "Les Demoiselles d'Avignon", Andy Warholin "Cambell Soup Cans" ja monet muut modernin taiteen teokset, jotka kannattaa nähdä livenä ainakin kerran elämässä.

Ota huomioon MoMa:n hinnat ja MoMa:n aukioloajat, ettet missaa tilaisuutta vierailla tässä upeassa museossa.

.

MET

Viidennellä Avenuella sijaitseva majesteettinen museo MET (jonka portaat tunnistat heti, jos olet nähnyt Gossip Girlin) pitää sisällään taideteoksia ja esineitä, kuten kiinalaisia kalligrafiakirjoja, kiilakirjoitustauluja, egyptiläisiä muumioita, eurooppalaisten kuninkaiden haarniskoja, soittimia ja leukoja hivelevän maalaustaidekokoelman, jonka kohokohtiin kuuluvat muun muassa Van Goghin, Rembrandtin ja Rafaelin teokset.

Madame Tussauds

Jos olet utelias käymään vahakabinetissa ja näkemään läheltä, miltä idoliesi tai nykypäivän ja historian suosituimpien hahmojen ulkonäkö näyttää, Madame Tussauds ja sen vahahahmot ovat loistava vaihtoehto. Sen lisäksi, että vierailu on hauska, se jättää sinulle lukemattomia valokuvia ja anekdootteja, jotka ovat vaivan arvoisia. Jos olet menossa New Yorkiin lasten tai ystävien kanssa, se on loistava vaihtoehto. Täältä löydät kaikki tiedot Madame Tussauds New YorkLiput:vahamuseo kaikki mitä sinun tulee tietää.

Päivä museossa "Yö museossa"

Vaikka elokuva "Yö museossa" toi sille mainetta, Central Parkin lähellä on jo vuosikymmeniä sijainnut yksi museoista, joka tekee eniten vaikutuksen kävijöihinsä suurella määrällä kuriositeetteja ja esineitä, joita sisällä voi nähdä (ja oppia): Luonnonhistoriallinen museo.

Nykyään se on edelleen yksi kaupungin tärkeimmistä tiede- ja tutkimuskeskuksista, ja sen kokoelmissa on tuhansia fossiileja, meteoriitteja ja kivennäisaineita, joita et näe missään muualla. Jos olet New Yorkissa myös lasten kanssa, älä epäröi lähteä tälle leukoja hivelevälle kierrokselle.

Guggenheim-museo New Yorkissa

Tämä uskomaton museo varastaa sydämesi, ei vain sen uskomattomien teosten vuoksi, vaan myös sen suunnittelun ja rakenteen vuoksi, joka on ainutlaatuinen maailmassa. Astu sisään sen majesteettiseen portaikkoon ja tunne, kuinka kadotat ajantajun Manhattanin sydämessä New Yorkin Guggenheim-museossa. Et tule katumaan!

Muita mielenkiintoisia museoita kaupungissa

Kuten lähes kaikessa New Yorkissa, kaupungissa on enemmän kulttuuritarjontaa kuin missään muussa kaupungissa maailmassa. On vaikea laskea, kuinka paljon aikaa tarvitaan kaikkien uskomattomien museoiden kiertämiseen, mutta jos sinulla on aikaa tai intohimoa taiteeseen ja kulttuuriin, tutustu näihin muihin museoihin, jotka eivät jätä sinua välinpitämättömäksi:

Lue lisää Fotografiska New Yorkista, uskaltaudu Brooklyn Museumiin, tutustu kaupungin historiaan Museum of the City of New Yorkissa, syvenny Whitney Museum of American Artiin, tutustu Intrepid-lentotukialukseen vieraillessasi Sea, Air and Space Museumissa tai tunne itsesi vakoojaksi KGB:n vakoilumuseossa.

.

Vertaa New Yorkin parhaita museoita

22. Uhmaa huimausta Empire State Buildingin huipulta käsin

Empire State Building yöllä| ©Hellotickets
Empire State Building yöllä| ©Hellotickets

Empire State Building on New Yorkin ikonisin maamerkki, ja sen näköalatasanteelta voit nauttia upeista näkymistä Isoon Omenaan. Voit nousta ylös auringonnousun aikaan, juuri ennen auringonlaskua tai jopa yöllä: valitsitpa minkä tahansa, se on kokemus, jonka muistat varmasti nostalgisesti vielä vuosienkin päästä.

Suosittelen lämpimästi ostamaan Empire Staten liput netistä etukäteen, jotta voit välttää lipputoimistossa jonottamisen, valita parhaan ajankohdan Empire Staten nousulle ja välttää suuret turistijoukot, jotka tietenkin pitävät tätä vierailua tärkeimpinä kohteinaan New Yorkissa vieraillessaan.

Varaa liput Empire State Buildingiin

23. Rohkeimmille: The Edge

The Edge alhaalta päin| ©Hellotickets
The Edge alhaalta päin| ©Hellotickets

Yksi maailman upeimmista näköalatasanteista on hiljattain avannut ovensa New Yorkissa: The Edge. Sen lasilattian (kyllä, kyllä, luit oikein) ansiosta voit lentää New Yorkin horisontin yllä omin jaloin. Rakennuksen rakenne (se on kirjaimellisesti "reuna", kuten nimikin kertoo) on suunniteltu niin, että voit tuntea tuulen (ja huimauksen) ihollasi, kun nojaat ulos huipulta. Oletko valmis testaamaan adrenaliinisi The Edgen näköalojen avulla?

.

Varaa liput kohteeseen The Edge

24. Vieraile Bostonissa sijaitsevassa Harvardin yliopistossa New Yorkista käsin

Harvardin yliopiston kampus| ©Benjamin Rascoe
Harvardin yliopiston kampus| ©Benjamin Rascoe

Kuten luit: Harvardissa vierailu on mahdollista, eikä sinun tarvitse olla koulutettu henkilö (tai alumnus) tehdessäsi sen. Yksi maailman tunnetuimmista yliopistoista avaa ovensa matkailijoille, jotka voivat vierailla opastetulla kierroksella. Kun teet New Yorkista matkan Bostoniin, voit tutustua myös Bostonin historialliseen keskustaan, jossa taottiin yksi Amerikan historian tärkeimmistä jaksoista: Yhdysvaltain itsenäisyyssota.

Tällä kierroksella näet myös MIT:n ja opit kaiken tarpeellisen kaupungista ja sen tavoista, jotka ovat vastakohta New Yorkin hälinälle. Ja mikä parasta? Illalla olet takaisin hotellissasi Isossa Omenassa valmiina jatkamaan matkaasi.

Varaa matkasi Bostoniin

25. Kaupungin valot, jotka näkee parhaiten matkabussista

Yöllinen kiertoajelu kiertoajelubussilla| ©Hellotickets
Yöllinen kiertoajelu kiertoajelubussilla| ©Hellotickets

Vierailitpa New Yorkissa talvella, kun pakkanen riehuu, tai lyhyellä varoitusajalla, kiertoajelubussi helpottaa kylmää ja mahdollistaa kaupunkikierroksen mahdollisimman helposti. Vaikka se saattaa ensisilmäyksellä vaikuttaa epäaidolta kokemukselta, totuus on, että New Yorkin kiertoajelubussin reitit on suunniteltu niin, että pääset nähtävyydeltä toiselle mahdollisimman nopeasti (ja ilman taistelua maanalaisen kartan kanssa!).

Pidän tässä kokemuksessa eniten siitä, että voit tehdä sen sekä päivällä että ottaa New Yorkin kiertoajelubussin myös yöllä, kun olet saanut maratoonimaisen nähtävyyksien katselupäivän valmiiksi ja haluat vain rentoutua samalla, kun jatkat panoraamanäkymien nauttimista.

.

Varaa bussilippusi

26. Mitä uutta, New York: The Vessel

The Vesselin rakenne| ©Hellotickets
The Vesselin rakenne| ©Hellotickets

Vaikka et olisikaan ensimmäistä kertaa kaupungissa, tämä alue on sinulle täysin vieras: oltuaan vuosikymmeniä puoliksi hylättynä teollisuusalueena Hudson Yards on viime vuosina noussut Midtown Manhattanille (ja on edelleen rakenteilla), ja sinne on rakennettu ostoskeskuksia ja luksusasuntoja. Ja suuri osa tämän uuden, futuristisen Manhattanin alueen valokeilasta on The Vesselillä (tai Hiveilla, kuten monet sitä kutsuvat).

Puolivälissä arkkitehtonista jalokiveä ja turistinähtävyyttä tai näköalapaikkaa sijaitseva rakennus erottuu paitsi ulkoisen olemuksensa myös optisten pelien ja näkymien ansiosta, joita se tarjoaa vierailijoilleen. Kannustan teitä menemään sisälle, kiipeämään sen neljä kerrosta ja tekemään omat johtopäätöksenne.

.

27. Nauti hyvä cocktail kaupungin parhailla katoilla

Harrietin katto| ©Time Out
Harrietin katto| ©Time Out

Jos kaupungin observatorion näkymät eivät riitä sinulle, voit nauttia niistä myös joltakin Manhattanin upeista katoista tai terasseista. Vaikka näkymät eivät olekaan yhtä vaikuttavia (lähes mikään niistä ei tarjoa 360-näkymiä kaupunkiin, koska kadun toisella puolella olevat muut pilvenpiirtäjät voivat estää näkymät), niillä on yleensä elävää musiikkia ja hyvin newyorkilainen tunnelma, joka on mielestäni aina loistava tapa päättää kiireinen nähtävyyksien katselupäivä kaupungissa.

Joskus näiden kattojen löytäminen voi tuntua hankalalta, joten olen koonnut listan New Yorkin mielestäni parhaista katoista.

28. Lähde pois Manhattanilta ja tutustu muihin New Yorkin kaupunginosiin.

Brooklynin sillan ylittäminen| ©Hellotickets
Brooklynin sillan ylittäminen| ©Hellotickets

Olen pahoillani, mutta... New York on niin paljon muutakin kuin Manhattan, ja vaikka on houkuttelevaa pitäytyä saaren ikonisimpien maamerkkien tutkimisessa, New Yorkissa on niin paljon muutakin. Itse asiassa kaupunki koostuu viidestä kaupunginosasta (Boroughs), joissa newyorkilaiset asuvat, syövät, käyvät ostoksilla, tanssivat,... Älä anna laiskuuden viedä sinua ja tutustu siihen, mitä Brooklyn, Queens, Bronx ja Staten Island tarjoavat Manhattanin lisäksi. Tässä on, mitä et voi jättää väliin kaupunkivierailullasi: Parasta New Yorkin kaupunginosaa.

Mitä tehdä ja nähdä Brooklynissa

En peittele tai kiellä, että Brooklyn on yksi kaupungin suosikkialueistani, joten kannustan sinua (koska en voi pakottaa sinua) lähtemään kaduille ja jättämään mitään nurkkaa tältä alueelta koskematta. Tulet rakastamaan sen kahviloita, vintage-marketteja, vaihtoehtoliikkeitä ja gastronomisia markkinoita. Huomioi myös Brooklynin parhaat ruokapaikat, sillä siellä voit kokeilla hyvin aitoja ruokia edullisemmin kuin Manhattanilla. Tässä ovat suositukseni: Tekemistä Brooklynissa.

Vieraile Williamsburgissa

Brooklynin sisällä voit myös vierailla Williamsburgissa ja New Yorkin juutalaiskorttelissa, joka on todellinen erilainen maailma ja joka räjäytti tajuntani, kun vierailin siellä ensimmäistä kertaa. Annan sinulle vinkkejä vierailun järjestämiseen tässä käytännön oppaassa juutalaiskortteliin. Tekemistä Williamsburgissa, Brooklynissa.

Varaa kiertomatka New Yorkiin

29. Amerikkalaistaudu jalkapallo- tai baseball-ottelussa.

Yankee Stadium| ©Hellotickets
Yankee Stadium| ©Hellotickets

Jos on yksi asia, joka saa sinut tuntemaan olosi aidosti Amerikan sydämessä, se on sen suosituimmista urheilulajeista nauttiminen. New Yorkissa ollessasi sinulla on mahdollisuus nähdä legendaarinen New York Yankees baseball-ottelussa, mikä oli minulle todellinen elämys (en edes tiennyt pelin sääntöjä, mutta näihin tapahtumiin liittyvä kokemus oli mahtava).

Jos et matkusta New Yorkiin MLB-kauden aikana, voit aina käydä kiertoajelulla stadionilla tai tutustua ympäröivään alueeseen. Kyseessä on loppujen lopuksi myyttinen paikka, joka määrittää newyorkilaisten kulttuuri-, urheilu- ja vapaa-ajan ohjelman. Tässä on artikkeli, jonka avulla saat selville , miten voit vierailla Yankee Stadiumilla.

Jos haluat mieluummin katsoa NFL-ottelun (National Football League), New York Giants pelaa MetLife Stadiumilla, ja sen katsominen livenä on melkoinen spektaakkeli.

Varaa NFL-liput

30. Irrottaudu turistielämästä Hudson-joen risteilyllä

Manhattanin horisontti veneestä käsin| ©Hellotickets
Manhattanin horisontti veneestä käsin| ©Hellotickets

Risteily Hudsonin vesillä antaa sinulle taukoa pitkistä kävelyistä, kun voit ihailla Manhattanin horisonttiin avautuvia näkymiä, ylittää alla olevan Brooklynin sillan ja päästä lähelle Vapaudenpatsasta.

Mikä parasta, tarjolla on retkiä ja matkareittejä kaikille budjeteille (lyhyestä tunnin retkestä luksusristeilyyn, jossa on illallinen ja elävää musiikkia) ja jopa risteilyjä Hudsonilla lapsille. Kokeile sitä, ja vaikka olisi kylmä, kääriydy lämpimästi ja mene kannelle ottamaan parhaat kuvat. Tässä on artikkeli, jonka kirjoitin Parhaat Manhattanin risteilyt suosikkivaihtoehdoistani, mutta kerron heti, että illallisristeily Hudsonilla voi olla matkasi upein kokemus.

Lisätietoja saat artikkelista, jossa kerrotaan, mikä on paras aika lähteä Hudsonin risteilylle, toisessa artikkelissa kerrotaan, kuinka paljon Hudsonin risteilyt maksavat, ja tässä viimeisessä artikkelissa on vinkkejä, joilla voit nauttia risteilystä Manhattanilla.

Liikkuminen lautalla

Hudson on yksi kaupungin tärkeimmistä nähtävyyksistä, ja jos haluat liikkua Manhattanilla, sinun on ylitettävä se metrolla, junalla tai lautalla. Mielestäni lautta on loistava tapa liikkua ympäri kaupunkia ja nauttia samalla Skyline-näkymistä, joten vaikka laiva ei olisikaan yhtä mukava kuin risteilyalukset, älä epäröi käyttää lauttaa matkasi aikana. Täältä löydät kaikki tarvitsemasi tiedot New Yorkin lautasta.

Varaa Hudson-joen risteily

31. Nauti parhaasta kansainvälisestä keittiöstä

Kirkkaasti valaistu kyltti yhdessä Manhattanin kahviloista.| ©Hellotickets
Kirkkaasti valaistu kyltti yhdessä Manhattanin kahviloista.| ©Hellotickets

Kyllä, tiedän, hampurilaiset eivät ole ihan sitä, mitä ajattelet, kun ajattelet "haute cuisinea", mutta New Yorkissa on hienoa se, että voit kirjaimellisesti syödä kaikkea. Halvimmasta pikaruoasta aina parhaaseen pastaan, kalaan, sushiin ja pizzaan, jota voit kuvitella.

Matkasi ei tietenkään ole täydellinen ilman hodareita, legendaarisia hampurilaisia ja juustokakkuja. Haluat varmasti pitää piknikin jossakin sen puistoista, säästää rahaa sen pikaruokaketjuissa ja istahtaa illalliselle johonkin sen viihtyisistä, kynttilänvalaistuista ravintoloista West Villagessa tai SoHossa. Kerron sinulle kaiken siitä täällä: 10 ruokapaikkaa New Yorkissa.

Vieraile Chelsea Marketissa

Jos suunnittelet kävelyretkeä High Linea pitkin, ruokailu Chelsea Marketissa ennen tai jälkeen kävelyn on loistava vaihtoehto. Näiltä gastronomisilta markkinoilta löydät kauppoja, joista voit ostaa laadukasta ruokaa, mutta myös useita kojuja, joissa voit pysähtyä syömään. Jos etsit jälkiruokia, aamiaisia tai välipaloja, olet myös onnekas: täällä on leipomoita, kuppiloita, konditorioita...

32. Hyödynnä tilaisuus vierailla muissa kaupungeissa, kuten Washingtonissa tai Philadelphiassa

Capitol, Washington DC| ©Caleb Pérez
Capitol, Washington DC| ©Caleb Pérez

New York itsessään on maailmanloppu, mutta Yhdysvalloissa on niin paljon nähtävää, että olisi sääli unohtaa tehdä New Yorkista matka muihin lähikaupunkeihin, kuten Washingtoniin tai Philadelphiaan. Jos teet opastetun kierroksen Amerikan historian kehtoon, voit oppia paljon lisää maan kulttuurista ja omituisuuksista. Minusta erityisesti Washington oli uskomaton paikka, hyvin monumentaalinen ja siellä on niin monia kulmia, muistomerkkejä ja maamerkkejä, joihin voi tutustua.

Lisäksi sen järjestys, siisteys ja majesteettisuus ovat vastakohta Ison Omenan kaaokselle, joten täydennät matkasi lisäämällä siihen tämän vastakohdan, joka ei jätä sinua välinpitämättömäksi. Mikä parasta, Washingtoniin ja sen ympäristöön tutustumiseen on useita vaihtoehtoja, varsinkin jos teet kaksipäiväisen matkan Washingtoniin, joten olen koonnut kiinnostavimmat tähän: Washington päiväretket New Yorkista.

Muut matkat

Jos sinua huvittaa tutustua New Yorkin ympäristöön, mutta et ole vielä varma, mikä on suosikkikohteesi, olen kirjoittanut oppaan New Yorkin parhaista vierailukohteista täällä: . 5 päiväretkeä New Yorkista johon olen koonnut parhaat paikat, joihin kannattaa tutustua, ja ohjeet opastettuun kierrokseen osallistumisesta, jotta sinun ei tarvitse huolehtia logistiikasta, joka liittyy julkisilla kulkuneuvoilla kulkemiseen tai auton vuokraamiseen. Lähde matkalle!

Varaa kierros Washingtonissa

33. Nauti näkymistä Roosevelt Islandin köysiradalta

Näkymät köysiradalta| ©Dan Gold
Näkymät köysiradalta| ©Dan Gold

Et ehkä ole edes kuullut tästä Manhattanin itäpuolella sijaitsevasta pienestä saaresta, mutta jos sinulla on aikaa ja haluat tutustua johonkin erilaiseen, se on loistava paikka viettää iltapäivä. Sinne pääset parhaiten kaapeliautolla (se lähtee Second Avenuelta ja 60th Streetiltä) ja voit nauttia matkan varrella avautuvista näkymistä.

Näet joitakin Manhattanin ikonisimpia rakennuksia ja laskeudut toisella puolella, Roosevelt Islandilla, nauttimaan kävelystä laituria pitkin. Jos harkitset joen ylittämistä tällä köysiradalla, voit lukea lisää kokemuksesta artikkelistani osoitteessa Roosevelt Islandin raitiovaunu.

Muita ainutlaatuisia kokemuksia New Yorkissa

Jos haluat tietää köysiradan lisäksi muista ainutlaatuisista aktiviteeteista kaupungissa, olen laatinut listan parhaista elämyksistä New Yorkissa, jotta matkasi ei ole samanlainen kuin muilla. Suosittelen sitä erityisesti, jos et tiedä, mitä tehdä New Yorkissa. Suosittelen sitä erityisesti, jos et ole kaupungissa ensimmäistä kertaa tai jos haluat poiketa totutusta ja viedä kotiin ainutlaatuisen matkamuiston New Yorkissa oleskelustasi.

34. Katso amerikkalainen jääkiekko-ottelu

Madison Square Gardenissa ei nähdä vain NBA:n parhaita kolmosheittoja tai upeita esityksiä ja konsertteja, vaan siellä voit myös kokea New York Rangersin, New Yorkin jääkiekkojoukkueen, tunnelman.

NHL-ottelun katsominen on erittäin suositeltava kokemus. Sen nopea tempo ja pelaajien väliset "taistelut" kiekkoa liu'uttaessa nostavat adrenaliinitasosi kaikkien aikojen korkeimmalle tasolle. Jos haluat tietää lisää neljännestä kansallisurheilulajista, lue postauksemme siitä, miten saat jääkiekkolippuja New Yorkissa ja pääset käsiksi niihin.

Varaa liput jääkiekkoon New Yorkissa

35. Vieraile Radio City Music Hallissa

Rockefeller Centerissä sinulla on treffit Yhdysvaltojen tärkeimpänä pidetyn teatterin, Radio City Music Hallin, kanssa. Sen tiloissa on nähty vuosikymmeniä maan upeimpia esityksiä, ja nyt voit kiertää sitä opastetulla kierroksella, jossa sinulle kerrotaan parhaat kulissien takaiset salaisuudet. Voit myös keskustella Rockette-tanssijan kanssa, joka on instituutio tällä näyttämöllä.

Jos vierailet New Yorkissa myös joulun aikaan, älä jätä väliin Radio City Christmas Spectacularia, jouluklassikkoa, jota on esitetty tässä teatterissa 1930-luvulta lähtien ja josta voi nauttia koko perheen kanssa.

Varaa vierailu Radio City Music Halliin

36. Pyöräile ikonisen Brooklyn Bridgen yli

Brooklynissa voi liikkua monella tavalla, mutta et voi jättää väliin ikonista siltaa, joka yhdistää kaupunginosan Manhattanin saareen. Voit kävellä sen yli, mikä kestää noin 45 minuuttia, mutta loistava tapa liikkua on pyöräretki. Tarjolla on opastettuja kierroksia, joilla voit oppia sillan historiasta ja nauttia samalla upeista näkymistä sillalta.

Pyöräilemällä näet matkan varrella muita nähtävyyksiä, kuten Brooklyn Heightsin, Wall Streetin ja Dumbon. Opas kertoo sinulle kaikki mielenkiintoiset yksityiskohdat kustakin niistä.

Varaa Brooklyn Bridge Bike Tour

37. Harjoittele joogaa Central Parkissa

Jos olet joogi etkä voi antaa enää yhdenkään päivän kulua ilman meditaatiota, osallistu joogatunnille upeassa Central Parkissa. Tässä jättimäisessä puistossa on paljon nähtävää ja koettavaa, kuten kävelylenkkejä sen kahden ja puolen kilometrin pituisessa luonnossa. Mutta jos haluat lisätä vierailuusi hieman ekstraa, voit hyödyntää jooga- ja meditaatiokierroksen.

Irrottaudu New Yorkinkatujen vilskeestä ja hemmottele itseäsi hetkeksi rentoutumalla ja hyvinvoimalla kehoa ja mieltä. Erikoistuneen ohjaajan opettamien joogaharjoitusten ansiosta voit pitää tauon ja harrastaa liikuntaa New Yorkin vihreässä keuhkossa.

Varaa pyöräretki Brooklynin sillan yli

38. Laskeudu Pyhän Patrickin katedraalin syvyyksiin

New Yorkin alla, tarkemmin sanottuna entisen Pyhän Patrickin katedraalin maanalaisissa kerroksissa, sijaitsevat katakombit, joihin on kätketty piispojen ja muiden kaupungin katolisen maailman merkkihenkilöiden jäännökset.

Katedraalin käytävien varrella on lukuisia krypteja, joihin voi tutustua kynttilänvalossa. On olemassa kierroksia, jotka vievät sinut tämän temppelin hautausmaille ja kertovat sen suurimmat salaisuudet. Jos salaperäisyys on sinun juttusi, suosittelen ottamaan selvää , miten New Yorkin katakombeissa voi vierailla.

Varaa kierros New Yorkin katakombeihin

39. Makeannälkäisten kannattaa käydä jäätelömuseossa

Haluatko kokeilla mehukkaimpia ja käsittämättömimpiä jäätelöitä? Vietä hauskaa ja maukasta aikaa New Yorkin jäätelömuseossa. Jos olet jäätelön ystävä vuodenajasta riippumatta, et voi jättää väliin tätä interaktiivista museota, jossa voit päästää mielikuvituksesi valloilleen ja kokeilla ainutlaatuisia makuja ja värejä.

Siellä voit tietysti maistella makeisia, laskeutua etananmuotoista liukumäkeä alas, uida suklaalastujen altaassa ja monia muita asioita. Laita Instagram valmiiksi, sillä täällä otat paljon kuvia, jotka haluat nähdä kaikissa verkostoissa.

Varaa liput Museum of Ice Cream -museoon New Yorkissa

40. Toista Sex and the City -sarjan parhaat kohtaukset

Vierailu Ison Omenan paikoissa, joissa kuvattiin kohtauksia legendaarisesta Sex and the City -sarjasta, on loistava tapa viettää aikaa kaupungissa. Voit elää uudelleen Carrien, Samanthan, Mirandan ja Charlotten parhaat hetket tekemällä bussikierroksen yli 40 kohteeseen.

Meatpacking District, jossa he kävivät ostoksilla, Plaza Hotel, Buddakan-ravintola tai Scout-baari, jossa he joivat Cosmopolitaniaan, ovat vain muutamia paikkoja, joissa voit vierailla noin 3,5 tunnin ajan ammattitaitoisen oppaan johdolla, joka kertoo sinulle kaikki sarjan salaisuudet.

Varaa Sex and the City -elokuvakierros

41. Pidä hauskaa Stone Streetin pubeissa

Jos haluat viettää hauskaa aikaa New Yorkissa, sinun on vain ilmoittauduttava yhdelle Stone Streetillä järjestettävistä kierroksista, joilla pääset tutustumaan todelliseen amerikkalaiseen juhlaan muutaman oluen kera samalla, kun sinulle kerrotaan parhaita tarinoita siirtomaa-ajan Amerikasta.

Samalla, kun paikallinen opas kertoo vallankumouskauden taisteluista Yhdysvalloissa, voit juoda muutaman oluen hanasta tai siiderin kaupungin parhaissa kapakoissa. Tapaa ihmisiä hauskan iltapäivän aikana, mutta opi myös amerikkalaisesta kulttuurista.

42. Vietä pelottava iltapäivä Greenwichin aaveiden kanssa

Jos rakastat kauhua ja haluat kuulla karmaisevia tarinoita yhdessä New Yorkin ikonisimmista kaupunginosista, kannattaa osallistua Greenwich Villagen aavekierrokselle. Se on reitti läpi paikkojen, jotka ovat täynnä legendoja ja karmivia tarinoita.

Vieraile kummitusrakennuksissa, kuten New Yorkin yliopistossa, Washington Square Parkissa ja Jefferson Marketin kirjastossa, joissa kaikissa on tarinoita hengistä ja aaveista, jotka saavat sinut muistamaan tämän päivän ikuisesti. Vain kaikkein nuhaisimmat tulevat katumaan sitä!

Varaa Greenwich Villagen aavekierros

43. Tutustu New Yorkin legendaarisiin kaupunginosiin

Queens, Bronx, Brooklyn... Tunnetko New Yorkin aidoimmat kaupunginosat? Vieraile joissakin niistä ja tutustu niiden asukkaisiin ja kulttuuriin. Tunnistat New Yorkille ominaisen monimuotoisuuden heti, kun astut kaupunkiin, mutta mikään ei voita tutustumista Isoa Omenaa ympäröivien kaupunginosien kaduille.

Paikallisen oppaan johdolla järjestetään bussikierroksia, joilla tutustut Coney Islandin kaltaisten kaupunginosien erikoisimpiin paikkoihin, joihin voit paeta keskustan vilkkailta kaduilta. Voit myös tutustua hiphopin synnyinpaikkaan ja todelliseen katutaiteeseen eli graffiteihin Bronxissa. Tai tutustu New York Metsin Citi Field -stadioniin. Mene syvälle Amerikkaan ja tutustu New Yorkin kaupunginosiin.

Varaa Boroughs-kierros Manhattanilta

44. Nauti show'sta liikkeellä The Riden kanssa

The Ride on ainutlaatuinen show, jonka voit kokea ennennäkemättömässä ympäristössä - bussissa. Tämä Broadway-tyylinen show-elämys bussissa on ehdottomasti pakollinen kokemus New Yorkissa.

Mukavasta bussista pääset nauttimaan upeasta produktiosta porrastetuilla istuimilla. Näet esiintyjien laulavan ja tanssivan, kun bussi kulkee ympäri kaupunkia. Perheen tai ystävien kanssa The Ride jättää sinut ihastumaan.

45. Maistele amerikkalaista ruokalistaa aidossa Hard Rock Cafessa

Maistuisiko hyvä juustohampurilainen, rib-eye tai texasilainen voileipä? Pelaa varman päälle varaamalla kolmen ruokalajin ateria, juoma ja jälkiruoka Hard Rock Cafen tyyliin, legendaariseen Times Square -ravintolaan.

Nauti amerikkalaisesta keittiöstä tässä franchising-baarissa, joka syntyi Lontoossa yli 50 vuotta sitten ja on nyt levinnyt yli 63 maahan. Istahda alas New Yorkin matkallasi ja tutustu Hard Rock Cafe New Yorkin suurimpaan musiikkimuistoesineitä esittelevään näyttelyyn. Vaikeinta on valita ruokalistan monipuolisesta tarjonnasta.

Varaa menu Hard Rock Cafessa New Yorkissa

46. Tutustu orjuuden historiaan maanalaisella rautatielinjalla (Underground Railroad)

New Yorkissa on kaksi keskeistä maamerkkiä, joissa voit vierailla tutustumassa orjuuden historiaan. Toinen on African Burial Ground National Monument, jossa säilytetään afroamerikkalaisten orjien jäännöksiä 1600- ja 1700-luvuilta, ja toinen on Underground Railroad, jossa voit matkustaa ajassa taaksepäin kulkiessasi verkostoa, jonka tuhannet orjat loivat paetakseen maasta joidenkin silloisten amerikkalaisten avustamina.

Joidenkin kierrosten ansiosta, jotka vievät sinut näiden ja muiden Amerikan historian tätä synkkää ajanjaksoa edustavien paikkojen läpi, opit lisää orjien jokapäiväisestä elämästä ja heidän vapautumisestaan.

Varaa orjuuden historian kierros

47. Ryhdy graffititaiteilijaksi Brooklynissa

Jos olet aina halunnut olla osa katutaidekenttää tekemällä omia graffiteja, mutta et ole koskaan uskaltanut, ei ole parempaa aikaa kuin matka New Yorkiin, jolloin voit oppia oikean asian spray-maaleilla.

Ilmoittaudu työpajoihin asiantuntijagraffititaiteilijan kanssa ja opettele spraymaalaamaan seinämaalauksia New Yorkin taidekentän keskeisessä osassa, Brooklynin Bushwickin kaupunginosassa. Sinulla on mahdollisuus debytoida oma luomuksesi ja viedä se kotiin matkamuistoksi. Täydellinen kaikenikäisille ja -tasoisille.

Varaa graffiti-työpaja New Yorkissa

48. Tuo vakoilijan puolesi esiin New Yorkin Spyscape-museossa

Spyscape-museo on paikka, jossa voit kokeilla ja antaa pelottomille vapaat kädet. Se on interaktiivinen seikkailu, jossa voit vaeltaa ympäriinsä ja haastaa älysi ja selvittää, millainen vakooja olisit.

Salaisen tiedustelupalvelun entisen päällikön suunnittelemat haasteet tässä immersiivisessä museossa tarjoavat hauskan iltapäivän koodinmurron tai piilotettujen maailmojen tutkimisen parissa. Testaa taitosi Spyscape-museossa ja tunne itsesi aidoksi CIA:n agentiksi päivän ajaksi.

Varaa liput Spyscape-museoon

49. Juhli monimuotoisuutta Gay Pride -kierroksella

LGBTQ-yhteisö on Yhdysvalloissa laaja, ja kävelykierros New Yorkin historiallisissa kohteissa voi auttaa sinua tunnistamaan ja oppimaan heidän kamppailustaan vuosien varrella. Osa kierroksen tuotosta lahjoitetaan Heritage of Pride -järjestön tukemiseen, joka edistää Pride-marsseja kaupungissa.

Gay Liberation Monument, Axis Theatre Center tai Stonewall Inn ovat joitakin rakennuksia, joissa voit vierailla tämän reitin varrella, jossa opas kertoo kunkin paikan historialliset yksityiskohdat. Esimerkiksi Stonewall Inn on baari, jossa 28. kesäkuuta 1969 tapahtuneet mellakat johtivat LGBTQ-yhteisön kansannousuun maassa.

Varaa Gay Pride -kiertoajelu New Yorkissa

50. Käy Central Parkissa ja sen muistomerkeillä sähköpotkulaudalla

Upeaan Central Parkiin voi tutustua monella tavalla, mutta jos haluat mukavan ja samalla hauskan tavan, valitse sähköskootteri. Tällä skootterilla voit tutustua moniin puiston nähtävyyksiin ja nähtävyyksiin väsymättä.

Koko puistossa on opastettuja kierroksia, jotka kertovat myös yksityiskohtia kustakin monumentista. Ja vakuutan, että opas, joka seuraa sinua reitin varrella, on erittäin hyödyllinen, sillä muuten saatat eksyä tuhansiin kolkkiin ja kolkkiin. Lisäksi sähköskootterilla pääset vielä moneen muuhun paikkaan tässä upeassa, yli 4 km pitkässä kaupunkipuistossa.

Varaa sähköskootterikierros Central Parkiin

51. Ota valokuvaus Brooklynissa

Jos rakastat valokuvauksen maailmaa, tulet rakastamaan tätä suunnitelmaa. Valokuvaus ammattivalokuvaajan kanssa Brooklynissa antaa sinulle upean matkamuiston New Yorkista. Tämä kokemus vie sinut symbolisten paikkojen läpi, jotka sopivat erinomaisesti näyttäviin valokuviin, kuten Dumbo, Rockefeller Center, Manhattan Borough tai Times Square.

Voit valita reittisi ja kuvaussession keston, ja muutaman päivän kuluttua saat kuvasi valmiina ladattavaksi. Etkö rakastakin tätä suunnitelmaa? Vaikeinta on valita, mitkä kuvat haluat jakaa sosiaalisissa verkostoissa...

Varaa valokuvaus Brooklynissa

52. Mene jazzkonserttiin Harlemiin

Harlem on yksi New Yorkin kulttuurisesti elinvoimaisimmista kaupunginosista, ja sen voi tuntea alueen yöelämässä. Parhaat jazzklubit sijaitsevat siellä, ja elävän konsertin kokeminen jossakin niistä saa sinut tuntemaan itsesi todelliseksi amerikkalaiseksi, olitpa sitten intohimoinen jazzin ystävä tai et.

Joillakin kierroksilla tällä legendaarisella alueella voit tutustua Harlemin taidekenttään, jota jotkut pitävät jazzin synnyinpaikkana. Voit myös vaeltaa kaduilla, vierailla gospel-kirkoissa ja tutustua kuuluisimpiin tapahtumapaikkoihin, joissa voit viettää upean illan.

Varaa Harlemin jazz-kiertue

53. Rentoudu New Yorkin arabikylpylässä

Tarvitsetko taukoa matkaltasi Yhdysvaltain pääkaupunkiin? Jos olet kyllästynyt kiertoajeluihin, pilvenpiirtäjiin ja nähtävyyksien katseluun, suosittelen tätä kokemusta, jossa voit rentoutua muutaman tunnin ajan aidoissa arabikylvyissä. New Yorkin AIRE Ancient Baths sijaitsee vanhassa kunnostetussa rakennuksessa vuodelta 1883.

Siellä voit nauttia rentouttavista kylvyistä eri lämpötiloissa tai saada hierontaa ainutlaatuisessa ilmapiirissä, joka vie sinut takaisin roomalaisiin ja kreikkalaisiin aikoihin.

.

54. Ota kotiin matkamuistotatuointi Bang Bangista

Bang Bang on New Yorkin julkkisten suosima tatuointistudio. Sitä johtaa Keith McCordy, musteiden maailman arvostettu hahmo, joka omistaa käytännössä kaiken työnsä julkkisten tatuoinnille. Mutta ei hätää, hänellä on takanaan kokonainen ammattilaisten tiimi, joka voi varmistaa, että viet kotiin parhaan matkamuiston Yhdysvaltain-matkaltasi.

Tee hyperrealistinen tatuointi, minitatuointi tai hanki symboli, jonka olet aina halunnut tatuoitavaksi ja joka merkitsee sinulle niin paljon. Jos et ole varma suunnittelusta, älä huoli, tatuoijat antavat sinulle hyviä ideoita. Varaa siis aika Bang Bangiin ja yllätä kaikki New Yorkin tatuoinnillasi.

.

55. Vietä hauska iltapäivä flipperillä

Flipperipelit ovat loistava tapa viettää iltapäivä lasten kanssa New Yorkissa. Jos he ovat pieniä, he eivät luultavasti ole koskaan ennen nähneet flipperiä, mutta voit lyödä vetoa, että he pitävät siitä. Modern Pinball NYC:s sä on laaja valikoima arcade- ja teemakoneita, joita voitte kokeilla ja joista voitte nauttia.

Siellä on myös Modern Pinball Museum, jossa voitte tutustua vintage- ja huipputeknisiä koneita esittelevään näyttelyyn, seurata asiantuntijoiden suoraa esittelyä ja osallistua lapsille ja aikuisille suunnattuun opetukselliseen peliohjelmaan.

56. Uhmaa painovoimaa sisätiloissa tapahtuvassa laskuvarjohypyssä

Jos olet joskus haaveillut hyppäämisestä laskuvarjolla, mutta haluat kokeilla sitä sisätiloissa turvallisemmalla tavalla, ilmoittaudu iFLY:n sisätiloissa järjestettävään laskuvarjohyppyyn. Vältä kaikki vaarat tuulitunneleissa, joissa voit luoda todellisen lentämisen tunteen.

Tarjolla on kokemuksia kaikenikäisille ja -tasoisille. Opettajat opettavat sinulle kaikki tekniikat, jotta voit oppia tämän ainutlaatuisen kokemuksen turvallisesta laskuvarjohyppäämisestä. Uskalla ja vietä erilainen päivä.

57. Matkusta tulevaisuuteen Artechouse-museon kanssa.

Taide ja teknologia yhdistyvät New Yorkissa sijaitsevassa futuristisessa museossa, Artechousessa. Kyseessä on taidealalle sovellettu tiede ja innovaatio, jossa voit nähdä ainutlaatuisia näyttelyitä, joissa käytetään valoa ja ääntä. Uppoava kokemus avantgardetaiteesta niille, jotka ovat jo käyneet perinteisemmissä museoissa ja haluavat nähdä jotain uutta New Yorkissa.

Tarjolla on moniaistisia näyttelyitä, joista osa on tilapäisiä ja osa pysyviä, ja kaikkia suositellaan lämpimästi. Älä missaa sitä!

58. Kiipeä Beastin kyytiin

Anna adrenaliinipumppusi nousta ajelulla Hudsonilla kulkevalla pikaveneellä, jonka nimi "The Beast" kuvaa sitä energiaryöppyä, jonka se sinulle antaa. Se on täyttä vauhtia jokea pitkin kulkeva matka, jossa soi rockmusiikki ja jota johtaa kaksi koomikkoa, jotka tarjoavat sinulle unohtumattoman hetken hulvattomilla selostuksillaan.

Tarjolla on 30 minuutin mittaisia kyytejä, jotka vievät sinut Vapaudenpatsaalle, jossa voit ottaa selfien ennen paluuta.

59. Mene New Yorkin filharmonikkojen konserttiin

New Yorkin filharmoninen orkesteri on yksi maailman vanhimmista sinfoniaorkestereista, sillä se perustettiin vuonna 1842. Se esiintyy David Geffen Hallissa ja Broadwaylla Manhattanin Upper West Sidella.

Jos et halua jäädä paitsi suurista klassisista säveltäjistä, suosittelen hankkimaan liput heidän konsertteihinsa. Tässä on heidän virallinen verkkosivustonsa, josta voit tutustua koko ohjelmaan.

60. Aja Teslalla New Yorkin kaduilla

Oletko koskaan ajatellut koeajaa todellista luksusluokan sähköautoa? Varaa Tesla ja kruisaile New Yorkin kaduilla tulevaisuuden kulkuneuvoilla. Luksusautoista autoihin, joita on superhelppo ajaa.

Ympäristön kunnioittaminen ja sitoutuminen kestävään energiaan on Elon Muskin yrityksen missio, ja voitko keksiä paremman suunnitelman kuin koeajaa yhtä näistä upeista autoista ympäri Isoa Omenaa?

61. Tutustu Inside Out -elokuvan maailmaan Stranger Things Experience -elämyksellä

Stranger Things -sarjan faneille on tarjolla interaktiivinen kokemus, joka vie sinut Hawkinsin laboratorioon. Palaa 80-luvulle ja auta pelastamaan kaupunki Demogorgonilta, ryhdy sankariksi ja selvitä kuuluisan Netflix-sarjan ympärillä olevat mysteerit, kun tutustut Stranger Thingsin maailmaan.

Näyttelyssä voit käydä Family Video -myymälässä, maistella sarjan inspiroimia ruokia ja cocktaileja, ottaa tuhansia valokuvia suosikkihahmojesi kanssa, pelata pelihallissa tai ostaa suosittuun sarjaan perustuvista myymälöistä yksinoikeudella myytäviä tuotteita.

62. Etsi vohveliautosi ja hemmottele itseäsi!

Wafels & Dinges -vohvelit eivät ole mitä tahansa. Siksi kannustan sinua etsimään yhden heidän New Yorkissa pysähtyvistä kiertävistä rekka-autoistaan ja maistamaan heidän herkullisia belgialaisia vohveleitaan. Tarjolla on klassisesta suklaasta ja muista täytteistä manteli-, mini-, gluteenittomiin tai vegaanisiin.

Etsi keltainen rekka ja ota laatikollinen vohveleita ja nauti tästä hienosta leivotusta taikinasta, joka vie sinut Belgiaan. Tässä linkki Wafels & Dinges -kojuihin ja niiden aukioloaikoihin.

63. Mene liikkuvan kuvan museoon

Jos olet elokuvan ystävä, et voi jättää väliin tätä esittäville taiteille omistettua museota, jossa näet seitsemännelle taiteelle ja digitaaliselle maailmalle omistettuja näyttelyitä, näytöksiä ja opetusohjelmia.

Museum of the Moving Image sijaitsee historiallisessa Astoria Studiossa Queensissa, ja se tarjoaa kuvamateriaalia kaikkien genrejen elokuvista ja sarjoista tieteiselokuvista draamaan ja animaatioihin.

64. Naura Comedy Cellarissa, kaupungin parhaassa komediaklubissa

Jos New Yorkissa on yksi hauska aktiviteetti, se on lippujen ostaminen esitykseen Comedy Cellariin, jota pidetään kaupungin parhaana komediaklubina ja jossa voit nauraa.

Comedy Cellar sijaitsee Greenwich Villagessa, joten voit hyödyntää tilaisuutta lähteä sen jälkeen jollekin kaupunginosakierrokselle, kuten ruokakierrokselle. Molemmista aktiviteeteista saat fantastisen päivän hauskanpidon ja kulinaarisen nautinnon parissa Greenwich Villagessa.

65. Maista herkullista pastramia Katz'sissa.

Pastrami on tyypillinen juutalaisen keittiön tuote, joka koostuu punaisesta naudanlihasta, joka on kypsytetty ja suolattu. Jos et ole koskaan kokeillut sitä, paras paikka siihen on epäilemättä napata voileipä Katz's Delicatessemistä.

Varoitan, että ne aiheuttavat riippuvuutta, eikä ole ihme, että tämä juutalaiseen ruokaan erikoistunut satavuotias kauppa myy päivittäin tuhansia voileipiä. Suuntaa osoitteeseen 205 East Houston Street ja tulet kiittämään minua - nauti!

66. Bileet Brooklyn Mirage -ravintolassa

Etsitkö illanviettoa kaupungissa, joka ei koskaan nuku? Suuntaa yhteen New Yorkin vaikuttavimmista hot spoteista, Brooklyn Mirageen, joka on musiikille, äänille ja spektaakkelille omistettu ulkoilmabileiden temppeli, jota et koskaan unohda.

Muun muassa erityinen äänentoistojärjestelmä, huoneen muoto, catwalk ja sen kokonaan kasveilla ja LED-valoilla peitetyt seinät saavat sinut luulemaan olevasi unessa. Lähde ystäviesi kanssa viettämään unohtumaton ilta tällä uskomattomalla kesäklubilla, joka on juhlien ystävien paratiisi.

67. Pelasta taideteos The Escape Game -pelissä

Pakohuoneet ovat aina loistava tapa viettää iltaa ystävien tai perheen kanssa. Tässä on yksi, joka tuo esiin salapoliisin puolesi. Tarkemmin sanottuna "The Heist" -pelissä sinun on otettava talteen arvokas Monet-maalaus, joka on varastettu museosta. Sinulla on 60 minuuttia aikaa löytää se, uskallatko?

The Escape Game on New Yorkissa sijaitseva scape room -keskus, jossa on viisi eri vaikeusasteista peliä. Vaikein ratkaistava on se, jossa sinun on yritettävä paeta vankilasta, mutta on myös yksinkertaisempia, kuten "Leikkikenttä", jossa vietät päivän koulussa tiimityöskentelyssä.

68. Lähde matkalle maapallon keskipisteeseen Arcadia Earthin avulla

Arcadia Earth on mukaansatempaava matka, jossa yhdistyvät tiede ja teknologia, jotta sinä ja lapsesi voitte tutustua planeetan ytimeen. Tällä virtuaalitodellisuusalustalla voitte olla vuorovaikutuksessa vedenalaisen maailman kanssa, nähdä maapallon sisältäpäin ja tuntea, miten jokainen luonnon elementti herää henkiin.

Älä missaa tätä moniaistista ajelua osoitteessa 705 Broadway, tulet rakastamaan sitä!

69. Nauti burleski-illasta The Rose Roomissa

New Yorkin yöelämä on loputon, ja tarjolla on tuhansia yöelämäsuunnitelmia. Mutta jos haluat jotain erilaista, piipahda The Rose Roomissa katsomassa burleskia, sirkusesitystä tai taikuriesitystä.

Tämä Midtownissa sijaitseva varietee-paikka tarjoaa maagisen illan. Voit siemailla cocktaileja rennossa ilmapiirissä samalla kun katsot kabaree-esitystä. Älä jätä väliin yhtä New Yorkin ylistetyimmistä yöpaikoista.

70. Ahmi maukas amerikkalainen hampurilainen JG Melonsissa

Aiotko lähteä Yhdysvalloista maistamatta aitoa amerikkalaista hampurilaista? Jos haluat suositella New Yorkin parhaita, suuntaa Upper East Sideen ja pyydä pöytää JG Melonsista. Ainutlaatuinen paikka, joka ympäröi sinut jenkkityylisellä ilmapiirillä ja jossa voit syödä mehukkaita hampurilaisia bloody maryn kera.

Jos se ei tyydytä sinua, suosittelen paahtopaistivoileipiä tai aitoa pihvitartaria, eikö suusi olekin vetistävä?

71. Muistele suosikkisarjaasi Friends Experience -tapahtumassa

Legendaarisen Friends-sarjan maailma odottaa sinua tässä ohittamattomassa kokemuksessa, jossa voit tuntea itsesi yhdeksi hahmoista. Astu sisään Monican ja Rachelin asuntoon ja istu heidän oranssille sohvalleen tai osallistu Rossin ja Rachelin häihin.

Friends Experiencie luo parhaat kohtaukset uudelleen uppoutuvalla matkalla, joka sijoittuu täydellisesti tähän manhattanilaiseen ystäväporukkaan, joka sai meidät viettämään niin monia hauskoja hetkiä 90-luvulla.

72. Vieraile New Yorkin seksimuseossa

Tee pysähdys New Yorkin-reitilläsi ja astu sisään Museum of Sexiin. Sieltä löydät erilaisia taidenäyttelyitä, salaisia valokuvia, esineiden gallerioita sekä seksuaalisuutta ja erotiikkaa käsitteleviä teoksia.

Tutustu tässä museossa ihmisen tieteeseen, historiaan ja seksuaalikulttuuriin. Erikoinen paikka, jota et voi jättää väliin matkallasi Yhdysvaltain pääkaupunkiin.

73. Lähde aarrejahtiin New Yorkin kaduille

New Yorkin suuri metropoli kätkee sisäänsä monia piilotettuja aarteita. Siksi suosittelen tätä superhauskaa suunnitelmaa, jossa voit löytää piilotettuja kulmia, veistoksia ja piilotettuja paikkoja, kun tutkit kaupunkia.

Tutustu upeaan Central Parkiin ja etsi sen piilotetut muistomerkit, kävele Greenwich Villagessa ja etsi Jimmy Hendrixin kaltaisten legendaaristen julkkisten jättämät jäänteet tai löydä Times Squaren ja Rockefeller Centerin piilotetut salaisuudet. New Yorkissa on paljon tutkimusmatkailu- ja seikkailupelejä hauskan päivän viettoon, kokeile joitakin niistä.

74. Lähde kuumailmapallolennolle

Jos haluat erilaista seikkailua, varaa kuumailmapallolento ja ihaile New Yorkin taivaanrantaa. Lennä Hudson-joen yli ja saat parhaat näkymät New Jerseystä. Se on rentouttava 45-60 minuutin matka pilvien halki auringonnousun tai -laskun aikaan, ja siitä jää hyvä maku suuhun.

Joihinkin näistä lennoista sisältyy samppanjaa, jos haluat juhlistaa erityistä tapahtumaa kumppanisi kanssa, mutta myös yli 10-vuotiaat lapset ovat sallittuja lennolla, jos matkustatte perheenä. Varmista vain, että valitset kirkkaan päivän, jotta saat kaiken irti tästä kiehtovasta seikkailusta New Yorkin taivaalla.

75. Ota kaikki irti kesästä Isossa Omenassa

Ota nokoset Brooklynin sillan alla| ©Hellotickets
Ota nokoset Brooklynin sillan alla| ©Hellotickets

Jos on yksi vuodenaika, jolloin voit nauttia enemmän päivänvalosta ja tutustua kaupunkiin ulkona, se on kesä. On totta, että lämpötilat ovat hyvin korkeat (joskus liiankin korkeat) ja arvostat kauppojen ja rakennusten ilmastointia, mutta viileät illat terasseilla ja loputtomat kävelyretket Manhattanin halki, Hudson-joen rantaa pitkin ja pyöräretket Central Parkissa korvaavat kaiken.

Suosittelen tutustumaan New Yorkin parhaisiin pyöräretkiin tänä kesäkautena ja tutustumaan kaupunkiin terveellisemmällä ja kestävämmällä tavalla.

Heinäkuun 4. päivän ilotulituksesta alkaen ja ottaen huomioon, että baseball-liiga pelataan kesällä, ehdotan lukuisia aktiviteetteja, jotka saavat sinut haluamaan olla lähtemättä kaupungista kuumuudesta huolimatta: mitä tehdä ja mitä nähdä New Yorkissa kesällä.

76. Ja kohdata kylmyys talvella

Luistelu Central Parkissa| ©Hellotickets
Luistelu Central Parkissa| ©Hellotickets

Jos taas päätät vierailla kaupungissa talvella, voin vakuuttaa, että joulun suuren vetovoiman lisäksi kylmyys ei estä sinua nauttimasta kaupungista, sillä se on enemmän kuin valmistautunut alhaisiin lämpötiloihin. Jos olet onnekas, saattaa jopa sataa lunta, ja sinulle jää postikorttimaisia joulukuvia.

NBA:n peleistä nauttimisen lisäksi arvostat lämmintä juomaa jossakin kaupungin viihtyisistä kahviloista. Neuvoni on yhdistää sisäaktiviteetit iltaisin (kuten vierailu näköalatasanteilla, Broadway-musikaalin katsominen tai ostosten tekeminen) ulkoaktiviteetteihin (kävely ympäri kaupunkia, risteily Hudsonilla tai Central Parkin ylittäminen) keskellä päivää, kun aurinko lämmittää hieman lämpötiloja.

Jos sinua palelee, älä huoli, sillä olen koonnut oppaan kaikesta, mitä New Yorkissa voi nähdä ja tehdä talvella ja mitä kannattaa ottaa mukaan, mihin pukeutua jne. jotta vierailusi siellä olisi enemmän kuin miellyttävä: What to do and see in winter in New York.

Joka tapauksessa New Yorkiin matkustaessasi löydät tuhat tekemistä. Jos et kuitenkaan ole vielä varannut lippuja, voit vilkaista tätä artikkelia, jossa on kaikki tiedot parhaasta ajankohdasta matkustaa New Yorkiin.


Vinkkejä New Yorkin matkan suunnitteluun

New Yorkin metrossa| ©Hellotickets
New Yorkin metrossa| ©Hellotickets

Ehkä vähemmän romanttinen, mutta yhtä käytännöllinen kuin muutkin neuvot, joita voin antaa New Yorkin matkaa varten, annan sinulle muutamia vinkkejä, jotta et tuhoa matkabudjettiasi heti saapuessasi (jos matkustat rajattomalla budjetilla, tämä osa ei ehkä kiinnosta sinua yhtä paljon, mutta salli minun puhua muille kuolevaisille).

Hanki turistikortti

Jos aiot vierailla useissa nähtävyyksissä tai tehdä kiertomatkoja (näköalapaikkoja, museoita, bussikierroksia, risteilyjä jne.), on mahdollista, että sisäänpääsymaksuihin käyttämäsi summa on enemmän kuin asianmukainen. Tätä varten on olemassa kaupungin turistikortteja, joilla pääset kaikkein tunnusomaisimpiin kohteisiin kiinteään, alennettuun hintaan.

Päävaihtoehtoja on neljä: New York Pass, New York CityPASS® -turistikortti, New York Explorer Pass y New York Sightseeing Pass. Tiedän: yhden valitseminen näistä neljästä voi tuntua mahdottomalta tehtävältä, joten kunkin vaihtoehdon yksityiskohtaisen selityksen lisäksi suosittelen sinua lukemaan tämän New Yorkin kiertoajelupassien vertailun, jotta voit olla varma, minkä valitset ennen investoinnin tekemistä.

Varaa kuljetus lentokentän ja hotellisi välillä Manhattanilla

Jos etsit kätevää tapaa päästä hotellillesi lentokentältä, jolle laskeudut, kuluttamatta paljon rahaa yrittämiseen, suosittelen varaamaan bussikuljetuksen (jota voit käyttää yksinoikeudella tai jakaa sen muiden matkustajien kanssa) majoituspaikkasi ovelle. Kerron, miten se tehdään tässä artikkelissa osoitteessa Lähtökuljetukset New Yorkin lentokentille ja tässä on toinen artikkeli siitä, miten pääset JFK:lta Manhattanille, jossa sinulla on enemmän vaihtoehtoja.

Käytä julkista liikennettä

Sen lisäksi, että New Yorkin metro on nähtävyys itsessään (jos pidät valokuvien ottamisesta, siellä on joitakin ikonisia asemia, joilla voit nauttia maan alla kulkemisesta), se on nopein tapa päästä kaupunginosasta toiseen. Älä lamaannu kartoilla näkyvästä linjojen ja pysäkkien määrästä: hyppää metroon ja liiku kuin paikallinen. Tässä on kätevä opas New Yorkin metrolla liikkumiseen.

Noudata näitä perusvinkkejä

Jos olet ensimmäistä kertaa New Yorkissa, älä huoli. On satoja epäilyksiä, jotka piinaavat sinua nyt, aivan kuten ne piinaavat meitä kaikkia matkailijoita, kun olimme siellä ensimmäistä kertaa. Samoin olemme kaikki langenneet turistiloukkuihin, joita kaupunki on valmistellut vierailijoilleen. Siksi olen päättänyt koota yhteen parhaat niistä... 15 matkavinkkiä New Yorkiin tähän artikkeliin. Olen varma, että löydät niistä hyötyä matkasi järjestämisen aloittamisessa.

Suunnittele matkasuunnitelma

Jotta vältät tuhlaamasta paljon aikaa (ja rahaa) turhiin retkiin, suosittelen järjestämään - karkeasti ottaen - matkasuunnitelman päivien tai nähtävyyksien mukaan. Seuraavassa on muutamia käytännön oppaita, joiden avulla voit mielestäni järjestää aikasi mahdollisimman tehokkaasti: Tekemistä New Yorkissa syksyllä y 7 päivän New Yorkin matkaohjelma.

Ota matkavakuutus

Vaikka se saattaa aluksi tuntua ylimääräiseltä kuluerältä, vakuutan sinulle, että matkavakuutuksen ottaminen on välttämätöntä, kun matkustat New Yorkiin (tai minne tahansa Yhdysvaltoihin). Sairaanhoitokulut ovat siellä erittäin korkeat, eikä koskaan ole pahitteeksi hankkia hyvää vakuutusta, joka kattaa kaikki odottamattomat tapahtumat. Jos et tiedä, mikä vakuutus sinun pitäisi ottaa, mitä sinun on katettava ja miten se tehdään, jätän sinulle tähän artikkelin, jossa on kaikki yksityiskohdat seuraavista asioista Sairausvakuutus New Yorkiin matkustamista varten.

Muista ottaa viisumi mukaan

Jos haluat päästä New Yorkiin turistina, sinun on todennäköisesti otettava mukaan ESTA-viisumi. Voit täyttää sen verkossa ja maksaa maksun verkossa, mikä helpottaa prosessia huomattavasti. Jos olet epävarma siitä, miten se tehdään, koska et ole koskaan aiemmin tehnyt sitä, voit tutustua artikkeliini ESTA-viisumin hankkimisesta New Yorkiin matkustamista varten.

Seuraa näitä oppaita varmistaaksesi, ettet missaa päivämääriä, milloin tahansa lähdetkin

 • New York tammikuussa: älä anna kylmän sään estää sinua. Vuosi on juuri alkanut, ja nyt on hyvä aika nauttia jouluvaloista loppuun.
 • New York helmikuussa: Hyödynnä hiljaisen sesongin tarjoamat mahtavat hinnat - parhaat hotellit ovat paljon halvempia! Lisäksi ystävänpäivän juhliminen Isossa omenassa on amerikkalainen kokemus, jota ei kannata jättää väliin.
 • New York maaliskuussa: Toivota kevät tervetulleeksi, kun päivät alkavat pidentyä, lämpötilat laskevat ja Manhattanin loputtomilla kujilla on ilo kävellä.
 • New York huhtikuussa: Pääsiäinen ja pääsiäisen pyhät käynnistävät todennäköisesti New Yorkin huippusesongin, johon saapuu tuhansia turisteja. Varaa liput ja aktiviteetit etukäteen, jotta pääset mukaan kysytyimpiin aktiviteetteihin.
 • New York toukokuussa: Kaupungin puistot ovat nyt täydessä kukassa: tutustu niihin kaikkiin kävellen tai pyörällä, äläkä jätä yhtään viheraluetta koskematta - miltä kuulostaisi piknik Bryant Parkissa tai aurinkoinen aamu Central Park -järvellä?
 • New York kesäkuussa: Lämpö alkaa käydä kuumaksi, mutta päivät ovat pitkiä, ja sinulla on aikaa kaikkeen. Se on luultavasti vuoden paras aika nauttia Manhattanin näkymistä jonkin pilvenpiirtäjän huipulta.
 • New York heinäkuussa: Tämä on tärkeä kuukausi amerikkalaisille. Jos olet siellä itsenäisyyspäivän 4. heinäkuuta vietettävien juhlallisuuksien aikaan, älä jätä väliin ilotulitusnäytöstä.
 • New York elokuussa: Helle on päällä, mutta nyt on hyvä aika tutustua kaupunkiin yöllä, kun aurinko antaa taukoa ja Manhattanin puistot pystyttävät uskomattomia kesäisiä ulkoilmateattereita. Käytä tilaisuutta hyväksesi ja käy Brooklynin tai Coney Islandin rannoilla ja jopa Luna Parkissa, jossa viihdyt kuin lapsi.
 • New York syyskuussa: Kouluun paluu on New Yorkissa aivan erityistä aikaa. Toimistot kuhisevat taas, ja newyorkilaiset ovat palanneet kaupunkiin ja haluavat nauttia ravintoloista, katoista ja teattereista, joten käytä tilaisuus hyväksesi ja nauti kaupungin yöelämästä kuin yksi paikallisista!
 • New York lokakuussa: Lokakuussa New York muuttuu kurpitsanoranssiksi. Talojen, kauppojen ja katujen halloween-koristeet ovat uskomattomia (luultavasti maailman parhaita), joten älä jätä tätä vuodenaikaa kaupungissa väliin.
 • New York marraskuussa: Kiitospäivä, musta perjantai ja Macy's-paraati. Kuka enemmän? Jos vierailet kaupungissa vuoden viimeisellä neljänneksellä, jouluvalmistelut ovat täydessä vauhdissa.
 • New York joulukuussa: Tunnet olevasi kuin kuuluisassa Home Alone -elokuvassa: luistelukenttiä ympäri kaupunkia, jouluvaloilla koristeltuja näyteikkunoita ja jättimäisiä joulukuusia, jotka koristavat kaupunkia. Älä jätä väliin Manhattanin juhlallista valojen sytyttämistä tai upeaa Dyker Heightsin kaupunginosaa, jossa kymmenet talot esittelevät koristeitaan ja valojaan - ja hyvää uutta vuotta!