Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

34 parasta tekemistä New Yorkissa [päivitetty 2022]

Lopullinen opas maailman upeimpaan kaupunkiin, jossa kerrotaan Big Applen uusimmista ruoka-, kulttuuri- ja viihdetarjonnoista.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

26 minuuttia luettu

34 parasta tekemistä New Yorkissa [päivitetty 2022]

Times Square | ©Hellotickets

Iso Omena on paikka, jossa suuret taiteilijat ovat haaveilleet menestyksestä, jossa monet eurooppalaiset maahanmuuttajat löysivät keinon muuttaa kohtaloaan ja jossa jokainen vierailija on löytänyt syyn olla lähtemättä.

Puhumme tietenkin New Yorkista: kaupungista, jossa on käytännössä mahdotonta sulkea silmiään. Siellä on niin paljon nähtävää ja tehtävää, että on tärkeää tietää, mitä kannattaa nähdä ja mitä ei, jotta et hukkuu. Tässä ovat siis upeimmat kokemukset New Yorkin matkallesi.

1. Lennä New Yorkin yllä helikopterikierroksella

Näkymät Manhattanille helikopterista| ©Hellotickets
Näkymät Manhattanille helikopterista| ©Hellotickets

New Yorkin helikopterikierroksella näet kaupungin sellaisena kuin vain harvat muut sen näkevät. Lintuperspektiivistä näet New Yorkin kuin kämmenelläsi, ja se on kokemus, josta haluat varmasti puhua matkalta palattuasi.

Kaupungin horisontti on jo itsessään upea näky, ja vielä upeampi se on New Yorkin yllä helikopterilennolla. Useimmat lennot kestävät noin 15 minuuttia, ja ne vievät sinut matkalle, jossa yhdistyvät upeat näkymät ja adrenaliinihuuma New Yorkin yli lentämisestä helikopterilla yli 200 kilometrin tuntinopeudella.

Vertaa parhaita helikopterikierroksia

2. Maailman paras koripallo elää

Madison Square Garden| ©Hellotickets
Madison Square Garden| ©Hellotickets

Olitpa koripallofani tai et, NBA-ottelussa käyminen on jotain, mitä et koe missään muualla. Ikoninen Madison Square Garden on New York Knicksin kotijoukkueen koti, ja juuri tällä areenalla voit seurata NBA:n tähtien pelaavan sydämensä kyllyydestä kentällä. Se on ehdottomasti kokemus, joka tuo matkallesi paljon uutta, ja se on pakollinen, jos olet innostunut koripallosta. Jos tiedät jo nyt, ettet aio jättää sitä väliin, osta NBA-lippusi täältä.

Jos haluat lukea hieman lisää kokemuksesta, ymmärtää, mitä sieltä löytyy, tai selvittää, miksi se on yksi parhaista kokemuksista, joita voit kokea New Yorkissa, anna minun vakuuttaa sinut NBA:ta käsittelevässä artikkelissani. Kuinka Ostaa Liput NBA Peliin New Yorkissa.

Tutustu legendaariseen Madison Square Gardeniin

Et ehkä sinänsä ole NBA-fani, mutta et malta odottaa, että pääset tutustumaan tähän paikkaan, jossa niin monet taiteilijat ja urheilujoukkueet ovat tehneet historiaa. Siellä järjestetään opastettuja kierroksia, voit osallistua konsertteihin ja voit tietysti katsella Knicksin kotiottelua. Näin ostat liput Madison Square Gardeniin.

Älä missaa Brooklyn Netsin kotistadionia

Brooklyn Netsin kotiareena ei ehkä ole yhtä tunnettu kuin Madison Square Garden, mutta Barclays Center ei ole yhtään vähemmän mielenkiintoinen. Siellä järjestetään konsertteja ja tapahtumia sekä NBA-otteluita, ja siellä kannattaa vierailla Brooklynin kierroksella. Tässä on kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää Brooklyn Netsin areenasta.

Varaa NBA-lippusi

3. Nauti Broadway-esityksestä

Times Squaren ja Broadway Avenuen risteys.| ©Hellotickets
Times Squaren ja Broadway Avenuen risteys.| ©Hellotickets

New York on täysin viihteelle omistettu kaupunki. Ei ole sattumaa, että Broadway-musikaalit ja -näytelmät ovat maailmankuuluja ja vetävät kävijöitä puoleensa, joten jos haluat nauttia todella ainutlaatuisesta kokemuksesta, suosittelen, että ostat liput ennakkoon ja lisäät New Yorkin vierailullesi erikoisen säväyksen.

Sekä Leijonakuningas että Aladdin ovat epäilemättä kaksi suosituinta musikaalia, joten yritä hankkia liput mahdollisimman aikaisin, jotta saat parhaan paikan parhaaseen hintaan. Mutta jos et ole vielä varma, minkä haluat nähdä, tässä on luettelo mielestäni parhaista Broadway-musikaaleista.

Muut Broadway-musikaalit

Vertaa parhaita Broadway-musikaaleja

4. Tutustu New Yorkin monikulttuurisuuteen suosituilla opastetuilla kierroksilla

Yhden opastetun kierroksen aikana| ©Hellotickets
Yhden opastetun kierroksen aikana| ©Hellotickets

Vastakohtien kierros

New York on epäilemättä kaupunki, jossa vastakohtaisuudet ovat niin nopeita, että niiden perässä on vaikea pysyä. Contrasts Tour vie sinut neljään hyvin erilaiseen kaupunginosaan: Queensiin, Harlemiin, Bronxiin ja Brooklyniin.

Näet kaupungin teollisuusalueen, juutalaiskorttelin, Harlemin historialliset kadut ja ikoniset rakennukset, ja vain yhden päivän aikana olet kiertänyt kaupungin ja tutustunut siihen kuin paikallinen.

Ylä- ja Ala-Manhattanin kierros

Jos Kontrastit-kierros on ehdoton edellytys, jotta voit tutustua New Yorkin eri alueisiin ja ymmärtää paljon paremmin, miten eri kulttuurit sopivat yhteen, Ylä- ja Ala-Manhattan-kierroksella syvennytään paljon syvemmälle näihin kontrasteihin ja Manhattanin saaren kulmiin, joita et voi jättää väliin. Olitpa sitten ensimmäistä kertaa New Yorkissa tai olet jo vakiokävijä, tämän asiantuntijaoppaan selitykset paljastavat kaupungin monia tärkeitä paikkoja, joista et varmasti tiennytkään.

Jos haluat yllättyä toisesta Lower Manhattanin kaupunginosasta, vieraile Greenwich Villagessa. Löydät parhaat kierrokset tästä upeasta kaupunginosasta ja voit hengittää 1900-luvun porvarillisten talojen boheemia ilmaa, ja kaikki tämä oppaiden johdolla, jotka kertovat sinulle mielenkiintoisia tarinoita siellä asuneista kuuluisista ihmisistä.

Muut matkat

New York on niin hyvässä kuin pahassa turistien mekka miljoonille matkailijoille, jotka tekevät vuosittain pyhiinvaellusmatkan kaupunkiin, joka ei koskaan nuku. Kaupunkikierrokselle on kymmeniä vaihtoehtoja (kävellen, bussilla, enemmän tai vähemmän perusteellisesti jne.), ja joskus matkasuunnitelmaan parhaiten sopivan vaihtoehdon valitseminen voi tuntua ylivoimaiselta. Siksi olen tehnyt tämän valinnan. New Yorkin matkat jotta voit valita sinulle parhaiten sopivan.

Wall Streetin parhaat kierrokset ovat yksi niistä kierroksista, jotka saattavat kiinnostaa sinua paljon, kun haluat tutustua finanssimaailman sisä- ja ulkopuolisten ominaisuuksien tuntemukseen omakohtaisesti. Täällä erikoistuneet oppaat kertovat sinulle viimeisimpien rahoituskriisien mehevimmät tarinat.

Ja jos salaperäisyys on sinun juttusi, suosittelen, että otat selvää , miten New Yorkin katakombeissa voi vierailla.

Tutustu kaupungin salaisuuksiin

Jos et ole opastettujen kierrosten ystävä ja haluat tutustua kaupunkiin mieluummin omaan tahtiin ja ilman oppaan selityksiä, suosittelen tekemään oman matkasuunnitelmasi varmistaaksesi, ettet missaa mitään. Jos et ole kaupungissa ensimmäistä kertaa ja haluat löytää vaihtoehtoisia tai piilotettuja paikkoja, joissa turistit eivät käy niin paljon, älä missaa opastani kaupungin salaisiin paikkoihin.

Vertaile New Yorkin parhaita retkiä

5. Kierros Harlemissa ja osallistu gospelmessuun

Harlemin pienet kadut| ©Nicole Y. C.
Harlemin pienet kadut| ©Nicole Y. C.

Harlemiin tutustuminen oppaan kanssa on yksi parhaista kokemuksista, joita New Yorkissa voi saada, sillä siellä on kaikkea sitä, mitä monet turistit eivät näe, kun he näkevät matkallaan vain Manhattanin. Pääset myös osallistumaan aitoon evankeliumimessuun ja kokemaan naapuruston kirkkojen hengellisyyden, sillä niiden jumalanpalvelukset ovat niin intensiivisiä, että ne ovat spektaakkeli.

Jos haluat tutustua tähän kaupunginosaan omin päin, suosittelen, että otat huomioon Harlemin tärkeimmät nähtävyydet ja tekemiset, jotta et missaa mitään, ja hyödynnät myös tätä luetteloa Harlemin parhaista ruokapaikoista ja tätä luetteloa Harlemin parhaista paikoista kuunnella musiikkia.

Varaa lippusi evankeliumimessuun

6. Lähde matkalle Niagaran putouksille

Yhden opastetun kierroksen aikana| ©Tim Gouw
Yhden opastetun kierroksen aikana| ©Tim Gouw

Vaikka se ei ole mitään New Yorkissa tehtävää, se on loistava tapa käyttää matkasi Yhdysvaltojen itärannikolle yhden maailman vaikuttavimpiin kuuluvan luonnonihmeen yliviivaamiseen.

Niagaran putousten kiertoajelut ovat loistava tapa päättää matkasi Isoon Omenaan suurella annoksella luontoa sen puhtaimmassa muodossa. Asiantuntevan oppaan saattamana ja Manhattanille ja takaisin suuntautuvan kuljetuksen sisältämänä ne ovat paras vaihtoehto kiertää yksi Yhdysvaltojen upeimmista kansallispuistoista.

Mutta onko se sen arvoista? Jos matkustat New Yorkiin kahdeksi päiväksi tai jos matkasi New Yorkiin kestää kolme päivää, on parasta viettää ne Isossa Omenassa eikä lähteä pois, mutta jos matkustat New Yorkiin 10 tai 15 päiväksi tai pidemmäksi aikaa, tätä vaihtoehtoa kannattaa harkita.

Vertaa parhaita matkoja Niagaran putouksille

7. Kävele Central Parkissa

Kävely Central Parkissa| ©Hellotickets
Kävely Central Parkissa| ©Hellotickets

Olet luultavasti ottanut Central Parkin yhdeksi New Yorkin kaupunkisuunnitelmistasi, mutta tiedätkö, mitä et saa jättää väliin, kun pääset sinne? Kävele konservatoriopuutarhassa, joka on eurooppalaistyylinen puutarha, jossa on kauniita suihkulähteitä ja patsaita, Belvederen linnassa, joka on puiston korkeimmalla kohdalla sijaitseva pieni linna, josta on kaunis näköala, sekä Bethesdan terassilla ja sen suihkulähteellä, joka on arkkitehtuurin ihme ja josta voit ottaa upeita valokuvia.

Puisto on valtava, joten olen koonnut tämän puisto-oppaan, joka auttaa sinua suunnistamaan siellä. 15 aktiviteettia Central Parkissa. Sinulla on monia vaihtoehtoja kiertää tätä upeaa puistoa, mutta yksi hyvin erityinen vaihtoehto on esimerkiksi vaunukyyti Central Parkin läpi.

Yleisesti ottaen suosittelen vuokraamaan pyörän (jos lumi sallii) ja viettämään muutaman tunnin Manhattanin keuhkoihin eksyen. Let's roll!

Vuokraa pyörä Central Parkissa

Mutta jos matkustat lasten kanssa, et voi jättää väliin Central Parkin eläintarhaa, jossa voit nähdä eksoottisimpia eläin- ja villieläinlajeja. Central Parkin eläintarhan lipuilla pääset pääeläintarhaan, toiseen erityisesti lapsille tarkoitettuun eläintarhaan ja myös 4-D-teatteriin.

8. SUMMIT One Vanderbilt Observatory avautuu: Midtownin uusin observatorio

Yksi Vanderbilt| ©SUMMIT
Yksi Vanderbilt| ©SUMMIT

Kyllä, luit oikein. Muutama kuukausi sen jälkeen, kun New Yorkissa avattiin lasinen näköalatasanne The Edge, olemme jälleen kerran avajaisten edessä, jotka ovat jättäneet kaikki suu auki: SUMMIT on upea näköalatasanne, jota ei voi jättää väliin, sekä sen tarjoamien Manhattanin näkymien että itse rakennuksen uskomattoman arkkitehtuurin vuoksi.

Kaikki täällä on suunniteltu kävijän nauttimista varten: peilillä ja lasilla varustetut näkymät, jotta voit ottaa parhaat valokuvat, lasitetut näköalatasanteet, jotta voit tuntea huimauksen omakohtaisesti, huippumodernit hissit, jotta voit tuntea adrenaliinin kehossasi? En kerro enempää. Jos haluat järjestää vierailun, tutustu tähän artikkeliin, jossa kerrotaan, miten pääset uudelle SUMMIT One Vanderbiltin näköalatasanteelle.

Astu ylös SUMMIT One Vanderbilt Observatory -observatorioon

9. Pidä piknik Mahattanin toisessa puistossa: Bryant Parkissa

Bryant Park kesällä| ©Istock
Bryant Park kesällä| ©Istock

Jos luulit, ettei New Yorkissa ole muuta viheraluetta kuin Central Park, olit väärässä. Sen pitkien katujen ja avenuiden varrella on pieniä aukioita ja puistoja, joissa voit nähdä joukoittain newyorkilaisia kävelemässä, urheilemassa tai pitämässä piknikkiä tauolla töistä. Jos minun pitäisi valita suosikkini New Yorkin parhaista puistoista (tietysti pakollisen Central Park -vierailun jälkeen), se olisi Bryant Park.

Suosittelen, että hankit yhden heidän pienistä pöydistään (ne tuodaan esiin, kun sää on kaunis) piknikille näköalalla, mutta kerron siitä lisää artikkelissani aiheesta 10 erilaista aktiviteettia Bryant Parkissa.

10. Kierrä High Linen kelluva puisto

Kävelyretki High Linea pitkin| ©Hellotickets
Kävelyretki High Linea pitkin| ©Hellotickets

Tämä entisille junaradoille rakennettu lineaarinen puisto kulkee Chelsean kaupunginosan halki, ja sitä reunustavat kukka-asetelmien reunustamat kävelyreitit, joista on näkymät ympäröiviin rakennuksiin ja etelässä sijaitsevalle Hudson-joelle. Se on erilainen tapa kävellä New Yorkissa, ja suosittelen, että otat sen mukaan Chelsean kävelykierrokselle.

Tässä artikkelissa noin High Line -opas New Yorkissa Annan sinulle vinkkejä siitä, miten kiertää sitä, missä kannattaa pysähtyä lounaalle tai nähdä parhaat näkymät, ja annan sinulle ehdotetun matkasuunnitelman, jotta et missaa tärkeimpiä nähtävyyksiä.

11. Leukasi putoaa Times Squarella

Poseeraa Times Squarella loistavan lipun edessä| ©Hellotickets
Poseeraa Times Squarella loistavan lipun edessä| ©Hellotickets

Times Square ei kaipaa esittelyä: neonvalot, valkokankaat ja paljon ihmisiä. Se voi olla yhtä aikaa ylivoimainen ja ihana, mutta se ei jätä sinua välinpitämättömäksi. Se on ehdottomasti paikka, jonne kannattaa eksyä New Yorkin vierailun aikana, ja vielä enemmän yöllä, kun rakennukset loistavat ja New Yorkin taika alkaa loistaa läpi.

Muuta nähtävää ja koettavaa Manhattanilla

Vaikka Times Square saattaa tuntua kliseiseltä, se on epäilemättä yksi kaupungin maamerkeistä. Mutta onneksi Manhattanilla on monia muitakin paikkoja (jotkut niistä ovat yllättäviä, toiset olemme nähneet tuhansia kertoja elokuvissa), jotka jättävät meidät ihmetyksen valtaan. Jos et tiedä, mistä aloittaa, tässä on käytännön opas Manhattanin tärkeimmistä nähtävyyksistä, jotta voit järjestää vierailusi.

12. Mene ostoksille

Ostokset Macy'sissa| ©Hellotickets
Ostokset Macy'sissa| ©Hellotickets

SoHossa

SoHo ("South of Houston Street") oli aikoinaan teollisuusalue, joka oli täynnä tehtaita, ja jo kauan ennen gentrifikaatiota kaupunginosan viehätysvoima houkutteli rikkaita, jotka tekivät sen rakennuksista ja kaduista "industrial chicin" syntysijan. Nykyään se on täynnä baareja, ravintoloita ja kauppoja entisten tehtaiden alueella - käy siellä, jos pidät tiiliseinistä, putkista ja rauta-arkkitehtuurista.

Tutustu parhaisiin Soho-retkiin, jotta saat ensikäden käsityksen tämän ainutlaatuisen kaupunginosan glamourista.

Fifth Avenuen varrella

Fifth Avenue on New Yorkin ylellisyyden katu, jossa näet kaupungin ylellisimmät asuinrakennukset, maailman arvostetuimpien koru- ja muotimerkkien pääkonttorit sekä lukuisia museoita, kuten Guggenheimin ja Metropolitan Museum of Artin.

Vieraile New Yorkin parhaassa outlet-ostoskeskuksessa

Jos rakastat shoppailua, mutta etsit parhaita löytöjä, olet onnekas New Yorkissa, sillä voit vierailla Premium Outletsissa, jossa on kymmeniä luksusmerkkikauppoja erittäin alennettuihin hintoihin. Koska se on hieman kaukana Manhattanilta, siellä järjestetään järjestettyjä kiertoajeluja, joten voit käydä ostoksilla ilman, että sinun tarvitsee huolehtia logistiikasta, miten sinne pääsee. Kerron, miten tein sen, ja annan sinulle vinkkejä ostospäivän järjestämiseen: Premium Outlet -päiväretket New Yorkista.

Mitä ostaa

Olet luultavasti lähdössä New Yorkiin halutessasi tehdä kaupat. Etkä ole väärässä: amerikkalaiset tuotemerkit (sekä vaatteet että elektroniikka) ovat epäilemättä niitä, jotka kannattavat eniten. New Yorkissa voit löytää tiettyjä tuotteita erittäin hyvään hintaan, mutta sinun on osattava etsiä niitä. Siksi olen kirjoittanut käytännönläheisen oppaan, joka auttaa sinua suunnistamaan ostoksilla: 10 ostettavaa New Yorkissa Muista jättää matkalaukkuun tarpeeksi tilaa!

Käy New York Outletsissa

13. Tutustu New Yorkin upeisiin nähtävyyksiin, jotka jäävät monilta matkailijoilta huomaamatta

New Yorkin kasvitieteellinen puutarha

New Yorkin kasvitieteellinen puutarha on rehevä 100 hehtaarin puisto, jossa kasvatetaan yli miljoonaa lajia 50 eri tilassa ja ympäristössä. Yksi sen tärkeimmistä nähtävyyksistä on se, että siellä on osa vanhaa metsää, joka peitti New Yorkin ennen sen asuttamista 1600-luvulla, ja siellä on kauniita yksilöitä valkoista saarta, koivua, tulppaania, kirsikkaa ja pyökkiä. Suosittelen lämpimästi vierailua, varsinkin jos matkustat New Yorkiin keväällä.

New Yorkin akvaario

Se on yksi miellyttävimmistä kokemuksista, jos vierailet New Yorkissa perheesi kanssa. Coney Islandin rantakadulla sijaitseva New Yorkin akvaario on koti yli 500 merilajille. Vierailu järjestetään viihdyttävällä tavalla näyttelyiden ja pelien avulla, joiden tarkoituksena on opettaa lapsille luontoon liittyviä arvoja. Tässä New Yorkin akvaario-oppaassa on kaikki tarvitsemasi tiedot.

Bronxin eläintarha

Bronxin eläintarha on yksi New Yorkin suurista nähtävyyksistä, joka jää valitettavasti (tai onneksi sinulle) huomaamatta miljoonilta kaupungissa vierailevilta turisteilta. Satoja lajeja elää tässä jättimäisessä eläintarhassa puolivapaudessa, mikä tekee siitä täydellisen vierailukohteen. Etenkin jos matkustat lasten kanssa, vierailu Bronxin eläintarhan eläimiin on sen arvoinen. Tässä on muutamia artikkeleita, joissa kerrotaan kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää siitä, miten saat lippuja Bronxin eläintarhaan, eläintarhan aukioloajat ja hinnat Bronxin eläintarhassa.

Varaa liput Bronxin eläintarhaan

14. Kierros Chinatownissa

Tyypillisiä Chinatownin katuja| ©Hellotickets
Tyypillisiä Chinatownin katuja| ©Hellotickets

Manhattanin Chinatown, jota ympäröivät TriBeCa, vanha Little Italy ja Lower East Side, on paikka, jossa voisi helposti kuvitella olevansa Aasian mantereella, kun kantoninkieliset fraasit ja kyltit vilisevät ja kulkevat ja kun markkinoilla vallitsee jatkuva tunnelma, jossa kalakauppiaat, lihakauppiaat ja vihanneskauppiaat ovat jatkuvassa toiminnassa. Chinatown ei ole maan kaunein kaupunginosa, mutta se on varmasti yksi autenttisimmista, ja siellä kannattaa käydä, jos satut olemaan lähistöllä.

Jotta et vain vaeltaisi päämäärättömästi sen kaduilla (vaikka kaduilla vaeltelu on aina erittäin suositeltavaa), tässä on käytännön opas, jonka avulla voit 10 erilaista aktiviteettia Chinatownissa vinkkejä ja luettelo asioista, joita et voi jättää näkemättä ja tekemättä siellä. Äläkä jätä väliin tilaisuutta kokeilla kaupungin autenttisinta kiinalaista ruokaa: tässä on opas Chinatownin parhaista ruokapaikoista.

15. Kävele Hudson Yardsissa

The Vessel, yksi Hudson Yardsin suurimmista nähtävyyksistä.| ©Hellotickets
The Vessel, yksi Hudson Yardsin suurimmista nähtävyyksistä.| ©Hellotickets

Se on New Yorkin kuumin uusi kaupunginosa. Vain muutamassa vuodessa se on muuttunut täysin hylätystä alueesta luksusasuntojen, huippumodernien Manhattanin pilvenpiirtäjien ja trendikkäiden ravintoloiden ja kauppojen uudeksi kultaiseksi mailiksi. Sen lisäksi, että siellä sijaitsevat The Vessel ja The Edge (kerron niistä lisää myöhemmin, mutta et voi jättää niitä väliin), siellä sijaitsee myös kuuluisa High Line, kaupungin uusi puisto, josta olen jo kertonut.

Tällä alueella voit syödä ylellisesti, ihailla New Yorkin arkkitehtuurin uusia ihmeitä ja käydä ostoksilla uudessa luksusostoskeskuksessa. Tässä on käytännön opas naapurustoon: Tekemistä Hudson Yardsissa.

16. Tervehdi Vapaudenpatsasta

Vapaudenpatsas auringonlaskun aikaan lautalta.| ©Hellotickets
Vapaudenpatsas auringonlaskun aikaan lautalta.| ©Hellotickets

Jos sinun pitäisi valita vain yksi symboli, joka edustaa kaupunkia, joka ei koskaan nuku, se olisi vapaudenpatsas. Kuuluisa "Lady Liberty" sijaitsee Liberty Islandilla, joka sijaitsee lauttamatkan päässä Manhattanin eteläpuolella sijaitsevista laitureista, ja vierailu siellä on yksi New Yorkin matkan pakollisista aktiviteeteista.

Jos muuten menet lautalla Battery Parkissa sijaitsevalle Vapaudenpatsaalle, älä jätä väliin kaikkea, mitä Battery Parkissa on nähtävää ja koettavaa ennen laivaan nousua tai palatessasi patsaalla käymisestä.

Kun saavut Vapaudenpatsaalle, voit mennä sisälle ja käydä patsaan jalustalla tai jopa kiivetä kruunuun. Voit myös kierrellä museossa ja nauttia näkymistä Vapaudenpatsaan näköalatasanteelta, josta on kauniit panoraamanäkymät Manhattanille. Jos valitset myös opastetun kierroksen, sinun on hyvä tietää, että jotkut niistä täydentävät kokemusta käymällä Ellis Islandilla ja maahanmuuttomuseossa.

Varaa vierailusi Vapaudenpatsaalle!

17. Mene etsimään kuvauspaikkoja

Ystävien asunto| ©Hellotickets
Ystävien asunto| ©Hellotickets

On selvää, että kaupunki kätkee kaduilleen ja toreilleen tuhansia kohtauksia myyttisistä elokuvista ja sarjoista. Jos haluat tietää tarkalleen, missä on asunto, jossa Monicalla ja Rachelilla oli Chandler ja Joey naapureina Ystävät-sarjassa, tai jos haluat löytää Ghostbustersin myyttisen paloaseman, tämä artikkeli osoitteessa 10 TV- ja elokuvakohdetta New Yorkissa auttaa sinua. Olipa kyseessä sitten opastettu kierros tai omatoiminen tutustuminen kohteisiin, muista etsiä ne!

Varaa New Yorkin elokuvakierros

16. Vieraile 9/11-muistomerkillä ja -museossa

Kunnianosoitus 9/11 uhreille Ground Zerolla| ©Hellotickets
Kunnianosoitus 9/11 uhreille Ground Zerolla| ©Hellotickets

9/11-muistomerkki ja -museo sijaitsee paikalla, jossa kaksoistornit olisivat nykyään, eli niin sanotulla Ground Zerolla. Sen sijaan siellä on suihkulähteitä, joihin on kaiverrettu uhrien nimet, ja muistomuseo, jossa kerrotaan iskujen tarinasta ja siitä, miten New York rakentui hitaasti uudelleen seuraavina päivinä.

Vaikka vierailu 9/11-museon näyttelyssä on emotionaalisesti musertava kokemus, suosittelen sitä lämpimästi, sillä se antaa sinulle vaihtoehtoisen kontekstin matkallesi ja näet New Yorkin erilaisin silmin vierailusi jälkeen.

Jos haluat arvioida eri vaihtoehtoja siitä, mitä 9/11 tapahtui, jätän sinulle tämän viestin, jossa käsitellään eri vaihtoehtoja siitä, mitä 9/11 tapahtui. Parhaat 9/11-matkat New Yorkissa.

Varaa vierailusi 9/11-museoon

18. One World Observatory: kunnianosoitus tulevaisuuteen katsoen

Yhden maailman observatorio| ©Hellotickets
Yhden maailman observatorio| ©Hellotickets

Jos olet alueella ja olet käynyt 9/11-muistomerkillä tai 9/11-museossa, kannattaa mennä One World Observatoryyn ihailemaan New Yorkia ylhäältä käsin. Ground Zerolle 9/11-iskujen jälkeen rakennetun pilvenpiirtäjän, One World Trade Centerin, huipulla on lasinen näköalatasanne, jolta on selkeä näkymä Etelä-Manhattanille, Hudsonille ja Brooklyniin.

Jos sinulla on hieman korkeanpaikankammoa, sinun ei tarvitse jättää väliin näköaloja One World Observatory -observatoriosta, sillä se on kaupungin paras näköalatasanne, sillä koska se on lasitettu, se antaa suojan tunteen, jota muilla avoimilla observatorioilla ei ole. Voit lukea kaikki yksityiskohdat täältä: NYC One World ObservatorionLiput: Kuinka ostaa ne, turistipassitjotka sisältävät tämän nähtävyden, jne. ja ota huomioon, miten pääset One World Observatoryyn tässä toisessa artikkelissa.

Varaa lippusi One World Observatoryyn

19. Tutustu kaikkeen, mitä Rockefeller Centerillä on tarjottavanaan

Näkymät kallion huipulta| ©Hellotickets
Näkymät kallion huipulta| ©Hellotickets

Kiipeä kallion huipulle

Ja kun kerran olet siellä, miten voisit olla menemättä yhteen kaupungin suosituimmista observatorioista? Älä jätä väliin New Yorkin horisonttia ja Rockefeller Centerin huipulla sijaitsevalta Top of the Rockilta avautuvia näkymiä, mukaan lukien yönäkymät.... Tässä ovat tiedot, joiden avulla voit järjestää kiipeämisen: Top of the Rockin liput ja sinun on päätettävä, onko sinulle parempi kiivetä Top of the Rockille vai Empire State Buildingiin. Kannattaa kuitenkin muistaa, että Rockefeller Centerissä on runsaasti ruokapaikkoja, joten vierailu voi olla suositeltavaa, vaikka et menisikään näköalatasanteelle.

Jouluna

Jos vierailet kaupungissa joulun aikaan, Rockefeller Centerin joulun aikaan on myös pakko käydä katsomassa, sekä sen kuuluisan kuusen (yksi New Yorkin parhaista joulukuusista ) että sen luistinradan vuoksi. Kaupunki ei olisi sama jouluna ilman tätä pientä nurkkaa, jossa voit ottaa valokuvan ja jopa hypätä luistimilla kaukalossa. Kaiken kaikkiaan en aio kieltää, etteikö Joulu New Yorkissa ansaitsisi erityismaininnan.

Siksi olen koonnut tämän oppaan. 15 jouluista aktiviteettia New Yorkissa Jos sinulla on onni vierailla New Yorkissa joulun aikaan, älä jätä väliin upeita koristeita, joita Brooklynin asukkaat pystyttävät joka vuosi Dyker Heightsin koteihinsa. Ja jos valaistus on sinun juttusi, älä jätä väliin mahdollisuutta nähdä Bronxin eläintarhan jouluvalot. Joulun ystävät, tämä on paratiisi!

Toinen vaihtoehto on osallistua opastetulle kierrokselle, jolla voit tutustua kaupungin valoihin- on uskomaton kokemus tutustua Isoon Omenaan, joka on koristeltu juhlapyhiksi!

Varaa lippusi Top of the Rockiin

20. Kultturellistu New Yorkin parhaissa museoissa

Luonnonhistoriallinen museo| ©Aditya Vyas
Luonnonhistoriallinen museo| ©Aditya Vyas

Halusitpa sitten ahmia kaupungin koko museovalikoiman tai valita vain yhden tai kaksi museota, joissa haluat vierailla matkasi aikana, olen koonnut tähän listan parhaista museoista, joissa kannattaa vierailla. 12 parasta museota New Yorkissa. Täältä voit lukea kunkin kohokohdat, jotta näet kaikki tarjolla olevat vaihtoehdot, mitä näet kussakin ja miten saat liput parhaaseen hintaan.

MoMA

On mahdotonta olla mainitsematta New Yorkin pakollisten nähtävyyksien joukossa MoMaa eli Museum of Modern Artia. MoMA:n parhaita teoksia ovat Van Goghin "Tähtiyö", Dalin "Muistin pysyvyys", Picasson "Les Demoiselles d'Avignon", Andy Warholin "Cambellin keittotölkit" ja monet muut modernin taiteen teokset, jotka kannattaa nähdä livenä ainakin kerran elämässä.

Ota huomioon MoMan hinnat ja aukioloajat, jotta et menetä tilaisuutta käydä tässä upeassa museossa.

Varaa lippusi MoMaan

Markkinatalouskohtelu

Fifth Avenuen majesteettisessa museossa MET:s sä (jonka portaat tunnistat heti, jos olet nähnyt Gossip Girlin) on taideteoksia ja esineitä, kuten kiinalaisia kalligrafiakirjoja, kiilteisiä tauluja, egyptiläisiä muumioita, eurooppalaisten kuninkaiden haarniskoja, soittimia ja huikea kokoelma maalauksia, joiden kohokohtiin kuuluvat muun muassa Van Goghin, Rembrandtin ja Rafaelin teokset.

Varaa lippusi MET-tapahtumaan

Madame Tussaudit

Jos olet utelias käymään vahakabinetissa ja näkemään läheltä, millaisia idoleidesi tai suosituimmat hahmot ovat nykyään ja historiallisesti, Madame Tussauds ja sen vahahahmot ovat loistava vaihtoehto. Vierailu on hauska ja jättää sinulle lukemattomia valokuvia ja anekdootteja, jotka ovat vaivan arvoisia. Jos olet menossa New Yorkiin lasten tai ystävien kanssa, se on loistava vaihtoehto. Täällä on kaikki tiedot Madame Tussauds New YorkLiput:vahamuseo kaikki mitä sinun tulee tietää.

Varaa lippusi Madame Tussaudsiin

Päivä museossa elokuvassa "Yö museossa"

Vaikka se tuli tunnetuksi elokuvasta "Yö museossa", yksi museoista, joka on tehnyt vuosikymmeniä suurimman vaikutuksen kävijöihinsä suurella määrällä kuriositeetteja ja esineitä, joita museossa voi nähdä (ja oppia), on Luonnonhistoriallinen museo.

Nykyäänkin se on yksi kaupungin tärkeimmistä tiede- ja tutkimuskeskuksista, ja sen kokoelmissa on tuhansia fossiileja, meteoriitteja ja mineraaleja, joita et näe missään muualla. Jos olet New Yorkissa myös lasten kanssa, älä epäröi ottaa heitä mukaan tälle leuanvetovierailulle.

Varaa lippusi Natural History Museumiin

Guggenheim New Yorkissa

Tämä uskomaton museo varastaa sydämesi, ei ainoastaan uskomattomien teostensa vuoksi, vaan myös sen suunnittelun ja rakenteen vuoksi, joka on ainutlaatuinen maailmassa. Astu sisään sen majesteettiseen portaikkoon ja tunne, kuinka kadotat ajantajun Manhattanin sydämessä Guggenheim New Yorkissa- et tule katumaan!

Varaa lippusi Guggenheim New Yorkiin

Muita mielenkiintoisia museoita kaupungissa

New Yorkissa on enemmän kulttuuritarjontaa kuin missään muualla maailmassa. On vaikea laskea, kuinka paljon aikaa tarvitaan kaikkien sen uskomattomien museoiden katsomiseen, mutta jos sinulla on aikaa tai intohimoa taiteeseen ja kulttuuriin, tutustu näihin muihin museoihin, jotka eivät jätä sinua välinpitämättömäksi:

Lue lisää Fotografiska New Yorkista, vieraile Brooklyn Museumissa, tutustu kaupungin historiaan Museum of the City of New Yorkissa, syvenny Whitney Museum of American Artiin, tutustu Intrepid-lentotukialukseen käydessäsi Sea, Air and Space Museumissa tai tunne itsesi vakoojaksi KGB:n vakoilumuseossa.

Vertaa New Yorkin parhaita museoita

21. Uhmaa huimausta Empire State Buildingin huipulta

Näkymät Empire State Buildingistä yöllä| ©Hellotickets
Näkymät Empire State Buildingistä yöllä| ©Hellotickets

Empire State Building on New Yorkin ikonisin maamerkki, ja sen näköalatasanteelta avautuvat upeat näkymät Isoon Omenaan. Voit nousta ylös auringonnousun aikaan, juuri ennen auringonlaskua tai jopa yöllä- minkä tahansa valitsetkin, se on kokemus, jota muistelet varmasti nostalgisesti vielä vuosienkin päästä.

Tämän vuoksi suosittelen lämpimästi Empire State -lippujen ostamista etukäteen verkosta, jotta voit välttää lippuluukuilla jonottamisen, valita parhaan ajankohdan Empire Stateen kiipeämiselle ja välttää valtavat turistijoukot, joilla tämä vierailu on tietysti yksi tärkeimmistä tavoitteistaan New Yorkissa vieraillessaan.

Varaa lippu Empire State Buildingiin

22. Rohkeimmille, The Edge

The Edge alhaalta päin| ©Hellotickets
The Edge alhaalta päin| ©Hellotickets

Yksi maailman upeimmista näköalatasanteista on hiljattain avannut ovensa New Yorkissa: The Edge. Sen lasilattian (kyllä, kyllä, luit oikein) ansiosta voit lentää New Yorkin horisontin yllä omin jaloin. Rakennuksen rakenne (se on kirjaimellisesti "reuna", kuten nimikin kertoo) on suunniteltu niin, että voit tuntea tuulen (ja huimauksen) ihollasi, kun nojaat ulos huipulta. Oletko valmis testaamaan adrenaliinisi The Edge -näkymien avulla?

Varaa lippusi The Edge -tapahtumaan

23. Vieraile Harvardin yliopistossa, Bostonissa, New Yorkista käsin

Harvardin yliopiston kampus| ©Benjamin Rascoe
Harvardin yliopiston kampus| ©Benjamin Rascoe

Kuten luit: Harvardissa vierailu on mahdollista, eikä sinun tarvitse olla koulutettu henkilö (tai alumni) voidaksesi tehdä niin. Yksi maailman tunnetuimmista yliopistoista avaa ovensa matkustajille, jotka voivat vierailla opastetulla kierroksella. Kun matkustat New Yorkista Bostoniin, voit tutustua myös Bostonin historialliseen keskustaan, jossa syntyi yksi Amerikan historian tärkeimmistä vaiheista: Amerikan itsenäisyyssota.

Pääset myös tutustumaan MIT:hen ja oppimaan kaiken tarpeellisen kaupungista ja sen tavoista, jotka ovat vastakohta New Yorkin hälinälle. Ja mikä parasta? Illalla olet takaisin hotellissasi Isossa Omenassa valmiina jatkamaan matkaasi.

Varaa matkasi Bostoniin

24. Kaupungin valot, parhaiten nähtävissä turistibussista

Yömatka turistibussilla| ©Hellotickets
Yömatka turistibussilla| ©Hellotickets

Vierailitpa New Yorkissa talvella, kun kylmä sää on raivoisa, tai sinulla on vähän aikaa, kiertoajelubussi helpottaa kylmää lämpötilaa ja mahdollistaa kaupungin kiertämisen mahdollisimman helposti. Vaikka se saattaa tuntua epäaidolta kokemukselta, totuus on, että New Yorkin kiertoajelubussien reitit on suunniteltu niin, että pääset nähtävyydeltä toiselle mahdollisimman nopeasti (ja ilman taistelua maanalaisen kartan kanssa!).

Pidän tässä kokemuksessa eniten siitä, että voit tehdä sen sekä päivällä että ottaa New Yorkin kiertoajelubussin yöllä, kun olet lopettanut nähtävyyksien katselun maratonpäivän ja haluat vain rentoutua ja nauttia panoraamanäkymistä.

Varaa bussilippusi

25. Entä Nuevo, New York: The Vessel?

The Vessel -ohjelman rakenne| ©Hellotickets
The Vessel -ohjelman rakenne| ©Hellotickets

Vaikka et olisikaan ensimmäistä kertaa kaupungissa, tämä alue on sinulle täysin vieras: Hudson Yards on ollut vuosikymmeniä puoliksi hylätty teollisuusalue, mutta se on viime vuosina noussut Manhattanin keskikaupunkialueelle (ja sitä rakennetaan edelleen), ja sinne on rakennettu ostoskeskuksia ja luksusasuntoja. Suuri osa Manhattanin futuristisen uuden alueen huomiosta kohdistuu The Vesseliin (tai Hiveen, kuten monet sitä kutsuvat).

Puolivälissä arkkitehtonista jalokiveä ja turistinähtävyyttä tai näköalapaikkaa sijaitseva rakennus erottuu paitsi ulkoisen olemuksensa myös optisten leikkien ja näkymien ansiosta, joita se tarjoaa vierailijoilleen. Kannustan sinua menemään sisälle, kiipeämään neljä kerrosta portaita ja tekemään omat johtopäätöksesi.

Varaa lippusi The Vesseliin

26. Nauti cocktail kaupungin parhaimmilla katoilla

Harrietin katto| ©Time Out
Harrietin katto| ©Time Out

Jos kaupungin observatorioiden näkymät eivät riitä, voit nauttia niistä myös joltakin Manhattanin upeista katoista tai terasseista. Vaikka näkymät eivät olekaan yhtä vaikuttavia (melkein yhdestäkään niistä ei ole 360 asteen näkymiä kaupunkiin, koska niiden edessä olevat pilvenpiirtäjät voivat peittää näkymät), niissä on yleensä elävää musiikkia ja hyvin newyorkilainen tunnelma, joka on mielestäni aina hyvä tapa päättää kiireinen päivä kaupungin nähtävyyksien katselulla.

Joskus näiden pienten baarien tai kattojen löytäminen voi tuntua hankalalta, joten olen koonnut listan New Yorkin mielestäni parhaista katoista.

27. Lähde pois Manhattanilta ja tutustu muihin New Yorkin kaupunginosiin.

Brooklynin sillan yli| ©Hellotickets
Brooklynin sillan yli| ©Hellotickets

Olen pahoillani, mutta... New York on paljon muutakin kuin Manhattan, ja vaikka onkin houkuttelevaa tutustua vain saaren ikonisimpiin maamerkkeihin, New Yorkissa on paljon muutakin. Itse asiassa kaupunki koostuu viidestä kaupunginosasta (Boroughs), joissa newyorkilaiset asuvat, ruokailevat, käyvät ostoksilla, tanssivat,... Älä anna laiskuuden voittaa itseäsi, vaan tutustu Manhattanin lisäksi Brooklynin, Queensin, Bronxin ja Staten Islandin tarjontaan. Seuraavassa kerrotaan, mitä et voi jättää väliin, kun vierailet kaupungissa: Parasta New Yorkin kaupunginosaa.

Mitä nähdä ja tehdä Brooklynissa

En salaa enkä kiellä, että Brooklyn on yksi suosikkialueistani kaupungissa, joten kannustan sinua (koska en voi pakottaa sinua) lähtemään kaduille ja jättämään mitään kulmaa koskemattomaksi. Tulet rakastamaan sen kahviloita, vintage-markkinoita, vaihtoehtoisia kauppoja ja gastronomisia markkinoita. Ota myös huomioon Brooklynin parhaat ruokapaikat, sillä siellä voit kokeilla hyvin aitoja ruokia edullisemmin kuin Manhattanilla. Tässä ovat suositukseni: Tekemistä Brooklynissa.

Vieraile Williamsburgissa

Brooklynissa voit myös vierailla Williamsburgissa ja New Yorkin juutalaiskorttelissa, joka on erilainen maailma ja joka räjäytti tajuntani, kun kävin siellä ensimmäistä kertaa. Tässä käytännön oppaassa annan sinulle vinkkejä vierailun järjestämiseen. Tekemistä Williamsburgissa, Brooklynissa.

Varaa New Yorkin kiertoajelu

28. Amerikkalaistuminen jalkapallo- tai baseball-ottelussa

Yankee Stadium| ©Hellotickets
Yankee Stadium| ©Hellotickets

Jos on yksi asia, joka saa sinut tuntemaan olosi aidosti Yhdysvaltojen sydämessä, se on sen suosituimmista urheilulajeista nauttiminen. New Yorkissa ollessasi sinulla on mahdollisuus nähdä legendaarinen New York Yankees baseball-ottelussa, joka oli minulle todellinen elämys (en edes tiennyt pelin sääntöjä, mutta tapahtumiin liittyvä kokemus oli mahtava).

Jos et matkusta New Yorkiin MLB-kauden aikana, voit aina käydä kiertoajelulla stadionilla tai tutustua ympäröivään alueeseen. Loppujen lopuksi se on myyttinen paikka, joka määrittää newyorkilaisten kulttuuri-, urheilu- ja vapaa-ajan ohjelmat. Tässä on artikkeli, joka auttaa sinua löytämään , miten vierailla Yankee Stadiumilla.

Jos taas haluat mieluummin katsoa NFL-ottelun (National Football League), New York Giants pelaa MetLife Stadiumilla, ja sen katsominen livenä on melkoinen spektaakkeli.

Varaa NFL-liput

29. Irtaudu turistielämästä Hudson-joen risteilyllä

Manhattanin horisontti veneestä| ©Hellotickets
Manhattanin horisontti veneestä| ©Hellotickets

Risteily Hudsonin vesillä antaa sinulle taukoa pitkistä kävelyistä, kun näet Manhattanin horisontin, ylität Brooklynin sillan ja pääset lähelle Vapaudenpatsasta.

Mikä parasta, tarjolla on retkiä ja matkareittejä kaikille budjeteille (lyhyestä tunnin retkestä luksusristeilyyn, jossa on illallinen ja elävää musiikkia) ja jopa Hudson-joen risteilyjä lapsille. Kokeile sitä, ja vaikka olisi kylmä, pukeudu lämpimästi ja mene kannelle ottamaan parhaat kuvat. Tässä on artikkeli, jonka kirjoitin Parhaat Manhattanin risteilyt suosikkivaihtoehtojeni kanssa, mutta sanon heti, että illallisristeily Hudsonilla voi olla matkasi upein kokemus.

Jos haluat lisätietoja, löydät artikkelin parhaasta ajankohdasta Hudson-joen risteilylle, toisen artikkelin siitä, kuinka paljon Hudson-joen risteilyt maksavat, ja tämän viimeisen artikkelin vinkkejä risteilyn nauttimiseen Manhattanilla.

Liikkuminen lautalla

Hudson on yksi kaupungin tärkeimmistä nähtävyyksistä, ja jos haluat päästä pois Manhattanilta, sinun on ylitettävä se metrolla, junalla tai lautalla. Mielestäni lautta on loistava tapa kiertää kaupunkia ja nauttia samalla Skyline-näkymistä, joten vaikka laiva ei olisikaan yhtä mukava kuin risteilyalukset, älä epäröi käyttää lauttaa matkasi aikana. Tässä on kaikki tarvitsemasi tiedot New Yorkin lautasta.

Varaa Hudson-joen risteily

30. Nauti parhaasta kansainvälisestä keittiöstä

Valaistu kyltti eräässä Manhattanin kahvilassa| ©Hellotickets
Valaistu kyltti eräässä Manhattanin kahvilassa| ©Hellotickets

Tiedän, että hampurilaiset eivät ole ihan sitä, mitä tulee mieleen, kun ajattelee "haute cuisinea", mutta New Yorkissa on hienoa se, että siellä voi syödä kirjaimellisesti kaikkea. Halvimmasta pikaruoasta parhaaseen pastaan, kalaan, sushiin ja pizzaan, jota voit kuvitella.

Matka ei tietenkään ole täydellinen ilman hodareita, legendaarisia hampurilaisia ja juustokakkuja. Haluat varmasti pitää piknikin jossakin puistossa, säästää rahaa pikaruokaketjuissa ja istahtaa illalliselle johonkin West Villagen tai SoHon viihtyisään, kynttilänvalaistuun ravintolaan. Kerron siitä kaiken tässä: 10 ruokapaikkaa New Yorkissa.

Vieraile Chelsea Marketissa

Jos aiot kävellä High Linea pitkin, Chelsea Marketissa syöminen ennen tai jälkeen kävelyn on hyvä vaihtoehto. Näillä gastronomisilla markkinoilla on kauppoja, joista voit ostaa laadukkaita elintarvikkeita, mutta myös useita kojuja, joissa voit pysähtyä syömään. Jos etsit jälkiruokia, aamiaisia tai välipaloja, olet myös onnekas: täällä on leipomoita, kuppiloita, konditorioita...

31. Käytä tilaisuutta hyväksesi ja vieraile muissa kaupungeissa, kuten Washingtonissa ja Philadelphiassa

Capitol Hill, Washington DC| ©Caleb Pérez
Capitol Hill, Washington DC| ©Caleb Pérez

New York itsessään on erillinen maailma, mutta Yhdysvalloissa on niin paljon nähtävää, että olisi sääli unohtaa tehdä New Yorkista matka muihin lähikaupunkeihin, kuten Washingtoniin tai Philadelphiaan. Jos teet opastetun kierroksen Amerikan historian kehtoon, voit oppia paljon lisää maan kulttuurista ja omituisuuksista. Minusta erityisesti Washington oli uskomaton paikka, hyvin monumentaalinen, ja siellä oli niin monia kulmia, muistomerkkejä ja maamerkkejä, joihin tutustua.

Lisäksi sen järjestys, siisteys ja majesteettisuus ovat ristiriidassa Ison Omenan kaaoksen kanssa, joten täydennät matkasi lisäämällä tämän vastakohdan, joka ei jätä sinua välinpitämättömäksi. Mikä parasta, Washingtoniin ja sen ympäristöön tutustumiseen on useita vaihtoehtoja, varsinkin jos teet kaksipäiväisen matkan Washingtoniin, joten olen koonnut kiinnostavimmat niistä tähän: Washington päiväretket New Yorkista.

Muut retket

Jos haluat tutustua New Yorkin ympäristöön, mutta et ole vielä varma, mikä on paras matkakohteesi, olen kirjoittanut oppaan New Yorkin parhaista vierailukohteista. 5 päiväretkeä New Yorkista johon olen koonnut parhaat paikat, joihin kannattaa tutustua, ja miten voit liittyä opastetulle kierrokselle, jotta sinun ei tarvitse murehtia logistiikasta, joka liittyy julkisilla liikennevälineillä kulkemiseen tai auton vuokraamiseen. Lähde matkalle!

Varaa matka Washingtoniin

32. Nauti näkymistä Roosevelt Islandin köysiradalta

Näkymät köysiradalta| ©Dan Gold
Näkymät köysiradalta| ©Dan Gold

Et ehkä ole edes kuullut tästä Manhattanin itäpuolella sijaitsevasta pienestä saaresta, mutta jos sinulla on aikaa ja haluat tutustua johonkin erilaiseen, se on loistava paikka viettää iltapäivä. Sinne pääset parhaiten köysiradalla (se lähtee Second Avenuelta ja 60th Streetiltä) ja nautit matkan varrella avautuvista näkymistä.

Näet joitakin Manhattanin ikonisimpia rakennuksia ja laskeudut toiselle puolelle, Roosevelt Islandille, jossa voit nauttia kävelystä laiturilla. Jos aiot ylittää joen tällä köysiradalla, voit lukea lisää kokemuksesta artikkelistani osoitteessa Roosevelt Islandin raitiovaunu.

Muita ainutlaatuisia kokemuksia New Yorkissa

Jos kaapeliauton lisäksi haluat tietää muista ainutlaatuisista aktiviteeteista kaupungissa, olen laatinut listan parhaista elämyksistä New Yorkissa, jotta matkasi ei olisi samanlainen kuin muilla. Suosittelen sitä erityisesti, jos et ole ensimmäistä kertaa kaupungissa tai jos haluat päästä pois tyypillisestä ajelusta kaapeliautolla. Suosittelen sitä erityisesti, jos et ole kaupungissa ensimmäistä kertaa tai jos haluat mennä pois totutusta polusta ja viedä kotiin ainutlaatuisen matkamuiston New Yorkissa oleskelustasi.

33. Ota kaikki irti kesästä Isossa Omenassa

Nokoset Brooklynin sillan alla| ©Hellotickets
Nokoset Brooklynin sillan alla| ©Hellotickets

Jos on olemassa yksi vuodenaika, jolloin voit nauttia useammasta päivänvaloisesta ajasta, jolloin voit tutustua kaupunkiin ulkona, se on kesä. On totta, että lämpötilat ovat hyvin korkeat (joskus liiankin korkeat), ja arvostat kauppojen ja rakennusten ilmastointia, mutta viileät illat terasseilla ja loputtomat kävelyretket Manhattanilla, Hudsonin rannalla ja pyöräily Central Parkissa korvaavat kaiken.

Suosittelen tutustumaan New Yorkin parhaisiin pyöräretkiin tänä kesänä, jotta voit tutustua kaupunkiin terveellisemmällä ja kestävämmällä tavalla.

Alkaen heinäkuun 4. päivän ilotulituksesta ja ottaen huomioon, että baseball-liiga järjestetään kesällä, ehdotan lukuisia aktiviteetteja, jotka saavat sinut haluamaan lähteä kaupungista kuumuudesta huolimatta: mitä tehdä ja mitä nähdä New Yorkissa kesällä.

34. Ja kohdata kylmyys talvella

Luistelu Central Parkissa| ©Hellotickets
Luistelu Central Parkissa| ©Hellotickets

Jos taas päätätte vierailla kaupungissa talvella, joulun suuren vetovoiman lisäksi vakuutan teille, että kylmyys ei estä teitä nauttimasta kaupungista, sillä se on enemmän kuin valmis alhaisiin lämpötiloihin. Jos olet onnekas, saattaa jopa sataa lunta, ja saat postikorttimaisia kuvia.

NBA:n peleistä nauttimisen lisäksi voit nauttia lämpimän juoman jossakin kaupungin viihtyisistä kahviloista. Neuvoni on yhdistää iltaisin sisätiloissa tapahtuvat aktiviteetit (kuten vierailu näköalatasanteilla, Broadway-musikaalin katsominen tai shoppailu) ulkoilma-aktiviteetteihin (kävely ympäri kaupunkia, risteily Hudsonilla tai Central Parkin ylittäminen) keskellä päivää, kun aurinko lämmittää lämpötiloja hieman.

Jos sinulla on kylmä, älä huoli, sillä olen koonnut yhteen oppaan kaikesta siitä, mitä New Yorkissa voi nähdä ja tehdä talvella, mitä kannattaa ottaa mukaan, mitä pukea päälle jne., jotta vierailusi siellä olisi enemmän kuin miellyttävä: Mitä tehdä ja nähdä New Yorkissa talvella.

Joka tapauksessa New Yorkiin matkustaessasi voit tehdä tuhansia asioita. Jos et kuitenkaan ole vielä varannut lippuja, voit tutustua tähän artikkeliin, jossa on kaikki tiedot parhaasta ajankohdasta matkustaa New Yorkiin.


Vinkkejä New Yorkin matkan suunnitteluun

New Yorkin metrossa| ©Hellotickets
New Yorkin metrossa| ©Hellotickets

Ehkä vähemmän romanttinen, mutta yhtä käytännöllinen kuin muutkin neuvot, joita voin antaa New Yorkin matkaa varten, annan sinulle vinkkejä siitä, miten voit välttää matkabudjettisi tuhoutumisen heti saapuessasi (jos matkustat rajattomalla budjetilla, tämä osa ei ehkä kiinnosta sinua yhtä paljon, mutta anna minun puhua muille kuolevaisille).

Hanki nähtävyyskortti

Jos aiot vierailla useissa nähtävyyksissä tai tehdä kiertomatkoja (kiertoajeluja, museoita, bussikierroksia, risteilyjä jne.), on mahdollista, että sisäänpääsymaksuihin käyttämäsi rahamäärä on enemmän kuin asianmukainen. Tätä varten on olemassa kaupungin turistikortteja, joiden avulla pääset kaikkein tunnusomaisimpiin kohteisiin kiinteään, alennettuun hintaan.

Päävaihtoehtoja on neljä: New York Pass, New York CityPASS, New York Explorer Pass y New York Sightseeing Pass. Tiedän: yhden valitseminen näistä neljästä voi tuntua mahdottomalta tehtävältä, joten kunkin yksityiskohtaisen selostuksen lisäksi suosittelen, että luet tämän New Yorkin kiertoajelupassivertailun, jotta voit olla varma, minkä valitset, ennen kuin teet investoinnin.

Varaa kuljetus lentokentän ja hotellisi välillä Manhattanilla

Jos etsit kätevää tapaa päästä hotellillesi lentokentältä, jolle laskeudut ilman, että käytät paljon rahaa yrittämiseen, suosittelen vuokraamaan bussikuljetuksen (jota voit käyttää yksinoikeudella tai jakaa sen muiden matkustajien kanssa) majoituspaikkasi ovelle. Kerron, miten se tehdään tässä artikkelissa osoitteessa Lähtökuljetukset New Yorkin lentokentille ja tässä on toinen, jossa kerrotaan, miten pääset JFK:lta Manhattanille, jossa sinulla on enemmän vaihtoehtoja.

Käytä julkista liikennettä

Sen lisäksi, että New Yorkin metro on nähtävyys itsessään (jos pidät valokuvien ottamisesta, on joitakin ikonisia asemia, joilla voit nauttia maan alla kulkemisesta), se on nopein tapa päästä kaupunginosasta toiseen. Älä lamaannu kartoilla näkyvästä linjojen ja pysäkkien määrästä: hyppää metroon ja liiku kuin paikallinen. Tässä on kätevä opas New Yorkin metrossa liikkumiseen.

Seuraa näitä perusvihjeitä

Jos olet ensimmäistä kertaa New Yorkissa, älä huoli. Sinua vaivaavat nyt sadat epäilykset, aivan kuten ne vaivasivat meitä kaikkia matkustajia, kun olimme siellä ensimmäistä kertaa. Samoin olemme kaikki joutuneet turistirysään, joita kaupunki on valmistanut vierailijoilleen. Siksi olen päättänyt koota parhaat niistä yhteen... 10 matkavinkkiä New Yorkiin tässä artikkelissa. Olen varma, että niistä on hyötyä matkan järjestämisen aloittamisessa.

Suunnittele matkasuunnitelmasi

Jotta vältät tuhlaamasta paljon aikaa (ja rahaa) turhaan nähtävyyksien katseluun, suosittelen, että järjestät matkasuunnitelmasi karkeasti päivien tai nähtävien asioiden mukaan. Seuraavassa on muutamia käytännön oppaita, joiden avulla voit mielestäni järjestää aikasi mahdollisimman tehokkaasti: Tekemistä New Yorkissa syksyllä y 7 päivän New Yorkin matkaohjelma.

Ota matkavakuutus

Vaikka ensi silmäyksellä se saattaa tuntua ylimääräiseltä kustannukselta, vakuutan sinulle, että matkavakuutus on välttämätön, kun matkustat New Yorkiin (tai minne tahansa muualle Yhdysvaltoihin). Sairaanhoitokulut ovat siellä erittäin korkeat, eikä koskaan tee pahaa, jos on hyvä vakuutus, joka kattaa kaikki odottamattomat tapahtumat. Jos et tiedä, mikä niistä kannattaa ottaa, mitä sinun on katettava ja miten se tehdään, jätän sinulle tänne artikkelin, jossa on kaikki yksityiskohdat seuraavista asioista Sairausvakuutus New Yorkiin matkustamista varten.

Muista pitää viisumi valmiina

Jos haluat päästä New Yorkiin turistina, sinun on todennäköisesti hankittava ESTA-viisumi. Voit täyttää sen verkossa ja maksaa maksun verkossa, mikä helpottaa prosessia huomattavasti. Jos epäilet, miten se tehdään, koska et ole koskaan aiemmin tehnyt sitä, voit tutustua artikkeliini ESTA-viisumin hankkimisesta New Yorkiin matkustamista varten.

Seuraa näitä oppaita varmistaaksesi, ettet jää paitsi tärkeistä treffeistä, minne ikinä menetkin

 • New York tammikuussa: älä anna kylmän sään estää sinua. Vuosi on juuri alkanut, ja nyt on hyvä aika nauttia jouluvaloista.
 • New York helmikuussa: Hyödynnä hiljaisen sesongin tarjoamat edulliset hinnat - parhaat hotellit ovat paljon halvempia! Lisäksi ystävänpäivän viettäminen Isossa Omenassa on amerikkalainen kokemus, jota ei kannata jättää väliin.
 • New York maaliskuussa: toivota kevät tervetulleeksi, kun päivät alkavat pidentyä, lämpötilat laskevat ja on ilo kävellä Manhattanin loputtomilla avenueilla.
 • New York huhtikuussa: Pääsiäinen ja pääsiäisen pyhät käynnistävät todennäköisesti New Yorkin huippusesongin, johon saapuu tuhansia turisteja. Varaa liput ja aktiviteetit etukäteen, jotta pääset mukaan kysytyimpiin aktiviteetteihin.
 • New York toukokuussa: Kaupungin puistot ovat nyt täydessä kukassa: tutustu niihin kaikkiin kävellen tai pyörällä, äläkä jätä yhtään viheraluetta koskematta - miltä kuulostaisi piknik Bryant Parkissa tai aurinkoinen aamu Central Park -järvellä?
 • New York kesäkuussa: lämpö alkaa olla kuumaa, mutta päivät ovat pitkiä, ja sinulla on aikaa kaikkeen. Nyt on luultavasti paras aika vuodesta nauttia Manhattanin maisemista jonkin pilvenpiirtäjän huipulta.
 • New York heinäkuussa: Tämä on tärkeä kuukausi amerikkalaisille. Jos olet siellä itsenäisyyspäivän 4. heinäkuuta, älä jätä väliin ilotulitusnäytöstä.
 • New York elokuussa: helle on kuumimmillaan, mutta nyt on hyvä aika tutustua kaupunkiin myös yöllä, kun aurinko taukoaa ja Manhattanin puistot pystyttävät uskomattomia kesäisiä ulkoilmateattereita. Käy Brooklynin rannoilla tai Coney Islandilla ja jopa Luna Parkissa, jossa viihdyt kuin lapsi.
 • New York syyskuussa: Kouluun paluu on New Yorkissa hyvin erityistä aikaa. Toimistot ovat taas vilkkaita, newyorkilaiset ovat palanneet kaupunkiin ja haluavat nauttia ravintoloista, katoista ja teattereista, joten käytä tilaisuutta hyväksesi ja nauti kaupungin yöelämästä paikallisten tavoin!
 • New York lokakuussa: Lokakuussa New York muuttuu kurpitsan oranssiksi. Talojen, kauppojen ja katujen halloween-koristeet ovat uskomattomia (luultavasti maailman parhaita), joten älä missaa tätä vuodenaikaa kaupungissa.
 • New York marraskuussa: kiitospäivä, musta perjantai ja Macy's-paraati. Kuka on enemmän? Jos vierailet kaupungissa vuoden viimeisellä neljänneksellä, jouluvalmistelut ovat täydessä vauhdissa.
 • New York joulukuussa: Tuntuu kuin olisit kuuluisassa Home Alone -elokuvassa: luistelukenttiä ympäri kaupunkia, jouluvaloilla koristeltuja näyteikkunoita ja jättimäisiä joulukuusia, jotka koristavat kaupunkia. Älä jätä väliin Manhattanin juhlallista valojen sytyttämistä tai Dyker Heightsin hämmästyttävää kaupunginosaa, jossa kymmenet talot esittelevät koristeitaan ja valojaan - oi, ja hyvää uutta vuotta!