75 parasta tekemistä New Yorkissa [päivitetty 2024]

Lopullinen opas maailman upeimpaan kaupunkiin, jossa kerrotaan Big Applen uusimmista ruoka-, kulttuuri- ja viihdetarjonnoista.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

42 minuuttia luettu

75 parasta tekemistä New Yorkissa [päivitetty 2024]

Times Square | ©Hellotickets

Iso Omena on paikka, jossa suuret taiteilijat ovat haaveilleet menestyksestä, jossa monet eurooppalaiset maahanmuuttajat löysivät keinon muuttaa kohtaloaan ja josta jokainen kävijä on löytänyt syyn olla lähtemättä. Puhumme tietenkin New Yorkista: kaupungista, josta on käytännössä mahdotonta sulkea silmiään. Siellä on niin paljon nähtävää ja tehtävää, että on tärkeää tietää, mikä on näkemisen arvoista ja mikä ei, jotta et hukkuu. Tässä siis upeimmat kokemukset New Yorkin matkallesi.

1. Lennä New Yorkin yllä helikopterikierroksella

Näkymät Manhattanille helikopterista| ©Hellotickets
Näkymät Manhattanille helikopterista| ©Hellotickets

New Yorkin helikopterikierroksella pääset näkemään kaupungin niin kuin harva muu sen näkee. Lintuperspektiivistä näet New Yorkin kuin kämmenelläsi, ja se on kokemus, josta haluat varmasti puhua matkalta palattuasi.

T arjolla on myös monia helikopterikierrosvaihtoehtoja. Kaupungin horisontti on jo itsessään spektaakkeli, ja vielä enemmän se on nähtävissähelikopterilennolta New Yorkin yllä. Useimmat lennot kestävät noin 15 minuuttia, ja ne vievät sinut kierrokselle, jossa yhdistyvät upeat näkymät ja adrenaliinin huuma, kun lennät New Yorkin yllä helikopterilla yli 200 kilometrin tuntinopeudella.

Vertaa parhaita helikopterikierroksia

2. Maailman paras koripallo elää

Madison Square Garden| ©Hellotickets
Madison Square Garden| ©Hellotickets

Olitpa koripallofani tai et, NBA-otteluun meneminen on unohtumaton kokemus. Ikoninen Madison Square Garden on kotijoukkue New York Knicksin kotiareena, ja juuri tällä areenalla pääset näkemään NBA:n tähtien pelaavan sydämensä kyllyydestä kentällä. Se on ehdottomasti kokemus, joka tuo matkallesi paljon lisää ja joka on pakollinen, jos olet intohimoinen koripalloilija. Jos tiedät jo nyt, ettet aio jättää tätä väliin, osta NBA-lippusi täältä.

Jos haluat lukea hieman lisää kokemuksesta, ymmärtää, mitä siellä on tarjolla tai selvittää, miksi se on yksi parhaista kokemuksista, joita voit kokea New Yorkissa, anna minun vakuuttaa sinut NBA:ta käsittelevässä artikkelissani. Kuinka Ostaa Liput NBA Peliin New Yorkissa.

Tutustu legendaariseen Madison Square Gardeniin

Et ehkä ole NBA:n fani sinänsä, mutta et malta olla tutustumatta tähän paikkaan, jossa niin monet artistit ja urheilujoukkueet ovat tehneet historiaa. Siellä järjestetään opastettuja kierroksia, voit osallistua konsertteihin ja voit tietysti nähdä Knicksin kotiottelun. Näin ostat liput Madison Square Gardeniin.

Älä missaa Brooklyn Netsin stadionia

Brooklyn Netsin areena ei ehkä ole yhtä tunnettu kuin Madison Square Garden, mutta se ei tarkoita, etteikö Barclays Center olisi mielenkiintoinen. Areenalla järjestetään NBA-otteluiden lisäksi konsertteja ja tapahtumia, ja siellä kannattaa käydä Brooklynin kierroksella. Tässä on kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää Brooklyn Nets -areenasta.

Varaa NBA-lippusi

3. Nauti Broadway-esityksestä

Times Squaren ja Broadway Avenuen risteyksessä| ©Hellotickets
Times Squaren ja Broadway Avenuen risteyksessä| ©Hellotickets

New York on täysin viihteelle omistettu kaupunki.

Ei ole sattumaa, että Broadway-musikaalit ja -näytelmät ovat maailmankuuluja ja vetävät kävijöitä puoleensa, joten jos haluat nauttia todella ainutlaatuisesta elämyksestä, suosittelen ostamaan liput etukäteen ja antamaan New Yorkin vierailullesi erityisen lisän. SekäLeijonakuningas että Aladdin ovat epäilemättä kaksi suosituinta musikaalia, joten yritä hankkia lippusi mahdollisimman pian varmistaaksesi, että saat parhaan istumapaikan parhaaseen hintaan. Mutta jos et ole vielä varma, kumman haluat nähdä, tässä on luettelo mielestäni parhaista Broadway-musikaaleista.

Muut Broadway-musikaalit

Vertaa parhaita Broadway-musikaaleja

4. Tutustu New Yorkin monikulttuurisuuteen suosituimmilla opastetuilla kierroksilla

Yhden opastetun kierroksen aikana| ©Hellotickets
Yhden opastetun kierroksen aikana| ©Hellotickets

Kontrastien kierros

New York on epäilemättä kaupunki, jossa vastakohdat ovat niin nopeita, että niiden perässä on vaikea pysyä.

Jos varaat kontrastien kierroksen, sinut viedään neljään hyvin erilaiseen kaupunginosaan: Queensiin, Harlemiin, Bronxiin ja Brooklyniin. Näet kaupungin teollisen osan, juutalaiskorttelin, Harlemin historialliset kadut, kaupungin ikonisia rakennuksia, ja vain yhden päivän aikana olet kiertänyt kaupungin ja todella tutustunut siihen kuin paikallinen.

Upper ja Lower Manhattanin kierros

Jos Kontrastit-kierros on ehdoton edellytys, jotta voit tutustua New Yorkin eri alueisiin ja ymmärtää paljon paremmin, miten eri kulttuurit sopivat yhteen, Ylä- ja Ala-Manhattan-kierroksella syvennytään paljon syvemmälle näihin kontrasteihin ja Manhattanin saaren kulmiin, joita et voi jättää väliin.

Olitpa sitten ensimmäistä kertaa New Yorkissa tai olet jo vakiokävijä, tämän asiantuntijaoppaan selitykset paljastavat monia kaupungin keskeisiä paikkoja, joista et varmasti tiennytkään. Jos haluat yllättyä toisesta Lower Manhattanin kaupunginosasta, hemmottele itseäsikierroksella Greenwich Villagessa.

Löydät parhaat kierrokset tästä upeasta kaupunginosasta, ja pääset hengittämään 1900-luvun porvarillisten talojen boheemia ilmaa, ja kaiken tämän opastavat oppaat, jotka kertovat mielenkiintoisimmat tarinat siellä asuneista kuuluisista ihmisistä.

Muut kierrokset

New York on niin hyvässä kuin pahassa turistien mekka miljoonille matkailijoille, jotka tekevät vuosittain pyhiinvaellusmatkan kaupunkiin, joka ei koskaan nuku. Kaupunkikierrokselle on sinänsä kymmeniä vaihtoehtoja (kävellen, bussilla, enemmän tai vähemmän perusteellisesti jne.), ja joskus matkasuunnitelmaamme parhaiten sopivan vaihtoehdon valitseminen voi tuntua ylivoimaiselta. Siksi olen tehnyt tämän valinnan seuraavista New Yorkin matkat jotta voit valita itsellesi parhaiten sopivan.

Yksi kierroksista, jotka saattavat kiinnostaa sinua paljon, jotta saat ensikäden näkemyksen finanssimaailman sisäpiiristä, ovat parhaat Wall Street -kierrokset.

Jos varaat kierroksen Wall Streetin ammattilaiselta, hän kertoo sinulle mehukkaimmat tarinat viimeisimmistä finanssikriiseistä. Ja jos mysteeri on sinun juttusi, suosittelen varaamaanopastetun kierroksen New Yorkin katakombeihin.

Tutustu kaupungin salaisuuksiin

Jos et ole opastettujen kierrosten ystävä ja haluat tutustua kaupunkiin mieluummin omaan tahtiisi ja ilman oppaan selityksiä, suosittelen tekemään oman matkasuunnitelmasi, jotta et missaa mitään. Jos et ole kaupungissa ensimmäistä kertaa ja haluat tutustua vaihtoehtoisiin tai piilotettuihin paikkoihin, joissa turistit käyvät vähemmän, älä jätä väliin opastani kaupungin salaisiin paikkoihin.

Vertaa New Yorkin parhaita retkiä

5. Kierrä Harlemia ja osallistu gospel-tilaisuuteen

Harlemin kadut| ©Nicole Y. C.
Harlemin kadut| ©Nicole Y. C.

Harlemiin tutustuminen oppaan johdolla on yksi parhaista kokemuksista, joita voit saada New Yorkissa, sillä löydät sieltä kaiken sen, mitä monet turistit jättävät näkemättä nähdessään matkansa aikana vain Manhattanin.

Voit myös osallistua aitoon gospelmessuun ja tuntea sen valtavan hengellisyyden, joka vallitsee kaupunginosan kirkoissa, joiden jumalanpalvelukset ovat niin intensiivisiä, että ne ovat suorastaan spektaakkeli. Jos haluat tutustua tähän kaupunginosaan omin päin, suosittelen panemaan merkille olennaiset asiat, joitaHarlemissa kannattaa nähdä ja tehdä, jotta et missaa mitään. Niin, ja hyödynnä myös tämä luettelo parhaista paikoista, joissa voi syödä Harlemissa, ja tämä luettelo parhaista paikoista, joissa voi kuunnella musiikkia Harlemissa.

Suosittelen kuitenkin varaamaan Harlemin kiertoajelun gospelmessun kanssa

Varaa lippusi gospelmessuun

6. Lähde retkelle Niagaran putouksille

Niagaran putoukset| ©Tim Gouw
Niagaran putoukset| ©Tim Gouw

Vaikka Niagaran putoukset eivät ole mikään New Yorkin nähtävyys, se on loistava tapa ottaa kaikki irti matkastasi itärannikolle ja yliviivata listalta yksi maailman vaikuttavimmista luonnonihmeistä.Niagaran putousten kiertoajelut ovat loistava tapa päättää matkasi Isoon Omenaan suurella annoksella luontoa sen puhtaimmassa muodossa.

Asiantuntevan oppaan saattamana ja Manhattanille ja takaisin suuntautuvan kuljetuksen sisältämänä ne ovat paras vaihtoehto kiertää yksi Yhdysvaltojen upeimmista kansallispuistoista. Mutta onko tämä vierailu sen arvoinen?

J os matkustat New Yorkiin kahdeksi päiväksi tai jos matkasi New Yorkiin kestää kolme päivää, on parasta viettää ne Isossa Omenassa eikä lähteä pois, mutta jos matkustat New Yorkiin 10 päiväksi tai 15 päiväksi tai pidemmäksi aikaa, Niagaran putousten matkan varaaminen on vaihtoehto, jota kannattaa harkita.

Vertaa parhaita matkoja Niagaran putouksille

7. Kierros Central Parkissa

Kävely Central Parkin läpi| ©Hellotickets
Kävely Central Parkin läpi| ©Hellotickets

Sisällytät varmasti Central Parkin New Yorkin kaupunkisuunnitelmiisi, mutta tiedätkö, mitä ei kannata jättää väliin, kun pääset sinne?

Kävele läpi Conservatory Gardens, eurooppalaistyylinen puutarha, jossa on kauniita suihkulähteitä ja patsaita, Belvedere Castle, puiston korkeimmalla kohdalla sijaitseva pieni linna, josta on kaunis näköala, sekä Bethesda Terrace ja sen suihkulähde, arkkitehtuurin ihme, josta voit ottaa upeita valokuvia. Puisto on valtava, joten jotta löydät siellä helpommin perille, olen koonnut yhteen tämän oppaan, jossa kerrotaan17 aktiviteettia Central Parkissa. Sinulla on monia vaihtoehtoja kiertää tätä ihanaa puistoa, mutta hyvin erityinen vaihtoehto on esimerkiksi vaunukyyti Central Parkin läpi. Voit myös vuokrata pyörän Central Parkissa ja kiertää sitä tällä tavoin.

Yleisesti ottaen suosittelen, että vuokraat pyörän (jos lumi sallii) ja vietät muutaman tunnin eksyen Manhattanin keuhkoihin. Let's roll! Mutta jos matkustat lasten kanssa, et voi jättää väliin myöskään Central Parkin eläintarhaa, jossa voit nähdä mitä eksoottisimpia lajeja, sekä eläimiä että villejä. Central Parkin eläintarhan lipuilla pääset pääeläintarhaan, toiseen, erityisesti lapsille suunnattuun eläintarhaan ja myös 4-D-teatteriin.

Vuokraa pyörä Central Parkissa

8. Midtownin uusimman observatorion, SUMMIT One Vanderbilt Observatorion, avajaiset

One Vanderbilt| ©SUMMIT
One Vanderbilt| ©SUMMIT

Kyllä, luit oikein. Voit varata lippuja SUMMIT One Vanderbilt-observatorioon. Vain muutama kuukausi sen jälkeen, kun New Yorkissa avattiin lasikattoinen näköalatasanne The Edge, se on jälleen leukojaan hivelevä avaus: SUMMIT on upea näköalatasanne, jota et voi jättää väliin, sekä sen tarjoamien Manhattanin näkymien että itse rakennuksen uskomattoman arkkitehtuurin vuoksi.

Kaikki täällä on suunniteltu vierailijan nautintoa varten: peileillä ja lasilla varustettuja näkymiä, jotta voit ottaa parhaat valokuvat, lasitettuja näköalatasanteita, jotta voit tuntea huimauksen omakohtaisesti, huippumoderneja hissejä, jotta voit tuntea adrenaliinin kehossasi? En kerro enempää. Jos haluat järjestää vierailusi, tutustu tähän artikkeliin, jossa kerrotaan, miten pääset uudelle SUMMIT One Vanderbiltin näköalatasanteelle.

Mene ylös SUMMIT One Vanderbiltin näköalatasanteelle

9. Kierrä High Linen kelluva puisto

Kävely High Linen varrella| ©Hellotickets
Kävely High Linen varrella| ©Hellotickets

Tämä entisille junaradoille rakennettu lineaarinen puisto kulkee Chelsean kaupunginosan poikki, ja sitä reunustavat kukka-asetelmien reunustamat kävelyreitit ja näkymät ympäröiviin rakennuksiin ja etelässä sijaitsevalle Hudson-joelle. Kävely sitä pitkin on erilainen tapa tutustua New Yorkiin, ja suosittelen sisällyttämään sen Chelsean kävelykierrokseen.

Tässä artikkelissa High Line -opas New Yorkissa annan vinkkejä siitä, miten kulkea, missä kannattaa pysähtyä lounaalle tai nähdä parhaat näkymät, ja annan ehdotetun reittisuunnitelman, jotta et missaa tärkeimpiä nähtävyyksiä.

Varaa kiertoajelu High Linella

10. Leukasi loksahtaa alas Times Squarella

Poseeraa valaistun Times Squaren lipun edessä.| ©Hellotickets
Poseeraa valaistun Times Squaren lipun edessä.| ©Hellotickets

Times Square ei kaipaa esittelyä: neonvaloja, valkokankaita ja paljon ihmisiä. Se voi olla yhtä lailla häkellyttävä ja ihmeellinen, mutta ei varmasti jätä välinpitämättömäksi. Se on ehdottomasti paikka, johon kannattaa eksyä New Yorkin vierailun aikana, ja vielä enemmän yöllä, kun rakennukset loistavat kirkkaina ja New Yorkin taika alkaa loistaa läpi.

Mitä muuta Manhattanilla voi nähdä ja tehdä?

Vaikka se saattaa tuntua kliseiseltä, Times Square on epäilemättä yksi kaupungin ikonisimmista maamerkeistä. Mutta onneksi Manhattanilla on monia muitakin paikkoja (jotkut niistä yllättäviä, toiset olemme nähneet tuhanteen kertaan elokuvissa), jotka saavat sinut hämmästymään. Jos et tiedä, mistä aloittaa, tässä on kätevä opas Manhattanin tärkeimmistä nähtävyyksistä, jotta voit järjestää vierailusi.

Varaa hevosvaunukierros Times Squarella

11. Käy ostoksilla

Shoppailu Macy'sissa| ©Hellotickets
Shoppailu Macy'sissa| ©Hellotickets

SoHon ympäristössä

SoHo ("South of Houston Street") oli aikoinaan teollisuusalue, joka oli täynnä tehtaita, ja jo kauan ennen gentrifikaatiota kaupunginosan viehätysvoima houkutteli rikkaita, jotka tekivät sen rakennuksista ja kaduista "industrial chicin" synnyinpaikan.

Nykyään alue on täynnä baareja, ravintoloita ja kauppoja entisten tehtaiden paikalla: käy siellä, jos pidät paljaista tiiliseinistä, paljaista putkista ja rautaisesta arkkitehtuurista.

Tutustu parhaisiin Soho-retkiin, jotta saat ensikäden käsityksen tämän ainutlaatuisen kaupunginosan glamourista.

Fifth Avenuen varrella

Fifth Avenue on New Yorkin ylellisyyden katu, jolla näet kaupungin ylellisimmät asuinrakennukset, maailman arvostetuimpien koru- ja muotimerkkien pääkonttorit sekä lukuisia museoita, kuten Guggenheimin ja Metropolitan Museum of Artin.

Vieraile New Yorkin parhaassa outlet-ostoskeskuksessa

Jos rakastat shoppailua, mutta etsit parhaita löytöjä, olet onnekas New Yorkissa, sillä voit vierailla Premium Outlets -ostoskeskuksessa, josta löydät kymmeniä luksusmerkkikauppoja syvästi alennettuihin hintoihin.

Koska Outlet Outlet on hieman kaukana Manhattanilta, sinne järjestetään järjestettyjä kiertoajeluja, joten voit käydä ostoksilla ilman, että sinun tarvitsee huolehtia logistiikasta, miten sinne pääsee. Kerron, miten minä tein sen, ja annan sinulle vinkkejä ostospäivän järjestämiseen täällä: Premium Outlet -päiväretket New Yorkista.

Mitä ostaa

Olet luultavasti lähdössä New Yorkiin alennusmyynnit mielessäsi. Etkä ole väärässä: amerikkalaiset tuotemerkit (sekä vaatteet että elektroniikka) ovat epäilemättä niitä, jotka kannattavat eniten. New Yorkissa voit löytää tiettyjä tuotteita erittäin hyvään hintaan, mutta sinun on osattava etsiä niitä.

Tätä varten on erittäin suositeltavaa varata ostosmatka New Yorkin outlet-myymälöihin. Tässä on käytännön opas, joka auttaa sinua suunnistamaan ostosten tekemisessä:10 ostettavaa New Yorkissa

Muista jättää matkalaukkuun runsaasti tilaa!

Vieraile New York Outlets -myymälöissä

12. Tutustu New Yorkin unohdettuihin nähtävyyksiin

Bronxin eläintarha| ©Joaquín Montaño - midjourney
Bronxin eläintarha| ©Joaquín Montaño - midjourney

New Yorkin kasvitieteellinen puutarha

New Yorkin kasvitieteellinen puutarha on rehevä 100 hehtaarin puisto, jossa kasvatetaan yli miljoonaa lajia 50 eri tilassa ja ympäristössä. Yksi sen tärkeimmistä nähtävyyksistä on se, että siellä on osa vanhaa metsää, joka peitti New Yorkin ennen sen asuttamista 1600-luvulla. Sieltä löytyy kauniita yksilöitä valkotuhkaa, koivua, tulppaania, kirsikkaa ja pyökkiä. Suosittelen lämpimästi vierailua, varsinkin jos matkustat New Yorkiin keväällä.

New Yorkin akvaario

Tämä on yksi miellyttävimmistä kokemuksista, jos vierailet New Yorkissa perheesi kanssa. Coney Islandin rantakadulla sijaitseva New Yorkin akvaario on koti yli 500 merilajille. Vierailu on järjestetty viihdyttävällä tavalla näyttelyiden ja pelien avulla, joiden tarkoituksena on opettaa lapsille luontoon liittyviä arvoja. Tästä New Yorkin akvaariota koskevasta oppaasta löydät kaikki tarvitsemasi tiedot.

Bronxin eläintarha

Yksi New Yorkin suurista nähtävyyksistä, joka jää valitettavasti (tai sinun onneksesi) huomaamatta miljoonilta kaupungissa vierailevilta turisteilta, on Bronxin eläintarha.

Jos varaat liput Bronxin eläintarhaan, sinulla on mahdollisuus nähdä satoja lajeja, jotka elävät puolivapaudessa tässä jättimäisessä eläintarhassa, mikä tekee siitä täydellisen vierailukohteen. Varsinkin jos matkustat lasten kanssa, vierailu Bronxin eläintarhan eläimiin on sen arvoinen.

Seuraavassa on artikkeleita, joissa on kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää siitä, miten saat liput Bronxin eläintarhaan, eläintarhan aukioloajat ja Bronxin eläintarhan hinnat.

Varaa liput Bronxin eläintarhaan

13. Kierros Chinatownissa

Tyypillisiä Chinatownin katuja| ©Hellotickets
Tyypillisiä Chinatownin katuja| ©Hellotickets

TriBeCan, vanhan Little Italian ja Lower East Siden ympäröimä Manhattanin Chinatown on paikka, jossa voisi helposti kuvitella olevansa Aasian mantereella, kun kantoninkielisten lauseiden ja kylttien tulo ja meno sekä jatkuva markkinatunnelma kalakauppiaiden, lihakauppiaiden ja vihanneskauppiaiden vilkkaassa touhussa.

C hinatown ei ole koko maan kaunein kaupunginosa, mutta se on varmasti yksi autenttisimmista, ja kannattaa varata kierros Chinatowniin. Jotta et vain eksyisi sen kaduille (vaikka kaduilla vaeltelu onkinaina erittäin suositeltavaa), jätän sinulle käytännön oppaan, joka kertoo 10 erilaista aktiviteettia Chinatownissa jossa on vinkkejä ja luettelo asioista, joita et voi jättää näkemättä ja tekemättä siellä. Äläkä jätä väliin tilaisuutta kokeilla kaupungin autenttisinta kiinalaista ruokaa: tässä on opas Chinatownin parhaista ruokapaikoista.

Lähde kierrokselle Chinatowniin

14. Kävele Hudson Yardsissa

The Vessel, yksi Hudson Yardsin suurimmista nähtävyyksistä.| ©Hellotickets
The Vessel, yksi Hudson Yardsin suurimmista nähtävyyksistä.| ©Hellotickets

Se on New Yorkin kuumin uusi kaupunginosa. Vain muutamassa vuodessa se on muuttunut täysin hylätystä alueesta luksusasuntojen, Manhattanin huippumodernien pilvenpiirtäjien ja trendikkäiden ravintoloiden ja kauppojen uudeksi kultaiseksi mailiksi. Sen lisäksi, että täällä sijaitsevat The Vessel ja The Edge (kerron niistä lisää myöhemmin, mutta et voi jättää niitä väliin), siellä sijaitsee myös kuuluisa High Line, kaupungin uusi puisto, josta olen jo kertonut.

Tällä alueella voit syödä ylellisesti, ihailla New Yorkin arkkitehtuurin uusia ihmeitä ja käydä ostoksilla uudessa luksusostoskeskuksessa. Jätän sinulle myös käytännön oppaan, jonka avulla voit tutustua naapurustoon. Tekemistä Hudson YardsissaRiippumatta siitä, käytkö vierailulla omin päin vai varaatko retken Hudson Yardsiin ja The High Lineen, tässä on kätevä opas naapurustoon tutustumiseen.

Varaa kiertoajelu Hudson Yardsiin ja The High Lineen

15. Tervehdi Vapaudenpatsasta

Vapaudenpatsas auringonlaskun aikaan lautalta.| ©Hellotickets
Vapaudenpatsas auringonlaskun aikaan lautalta.| ©Hellotickets

Jos sinun pitäisi valita vain yksi symboli edustamaan kaupunkia, joka ei koskaan nuku, se olisi Vapaudenpatsas. Kuuluisa Vapaudenpatsas sijaitsee Liberty Islandilla, joka on lauttamatkan päässä Manhattanin eteläpuolella sijaitsevista laitureista, ja vierailu sen luona on yksi New Yorkin-matkan pakollisista aktiviteeteista.

Jos muuten menet lautalla Battery Parkissa sijaitsevalle Vapaudenpatsaalle, älä jätä väliin kaikkea sitä, mitä voit nähdä ja tehdä Battery Parkissa ennen laivaan nousua tai palatessasi patsaalla vierailusta. Josvaraat liput Vapaudenpatsaalle, sinulla on mahdollisuus mennä sisälle ja vierailla patsaan jalustalla tai jopa kiivetä kruunuun. Voit myös kierrellä museossa ja nauttia näkymistä Vapaudenpatsaan näköalatasanteelta, josta on kauniit panoraamanäkymät Manhattanille. Jos valitset myös opastetun kierroksen, sinun on hyvä tietää, että jotkut täydentävät kokemuksen käymällä Ellis Islandilla ja maahanmuuttomuseossa.

Varaa liput Vapaudenpatsaalle

16. Lähde etsimään elokuvasettejä

*Friends*-asunto| ©Hellotickets
*Friends*-asunto| ©Hellotickets

Ja suosikkivaihtoehtoni on varata elokuvakierros New Yorkiin. On selvää, että kaupunki kätkee kaduilleen ja toreilleen tuhansia kohtauksia myyttisistä elokuvista ja sarjoista.

Jos haluat tietää tarkalleen, missä on asunto, jossa Monicalla ja Rachelilla oli Chandler ja Joey naapureina Friends-elokuvassa, tai haluat löytää Ghostbusters-elokuvan myyttisen paloaseman, tämä artikkeli osoitteessa 10 TV- ja elokuvakohdetta New Yorkissa auttaa sinua. Olitpa sitten liittymässä johonkin opastettuun kierrokseen tai haluat tutkia paikkoja omin päin, muista etsiä ne!

Varaa elokuvakierros New Yorkissa

17. Vieraile 9/11-muistomerkillä ja -museossa

Kunnianosoitus 9/11:n uhreille Ground Zerossa| ©Hellotickets
Kunnianosoitus 9/11:n uhreille Ground Zerossa| ©Hellotickets

9/11 Memorial and Museum sijaitsee nykyisen kaksoistornien paikalla, joka tunnetaan myös nimellä Ground Zero.

Sen sijaan siellä on uhrien nimillä kaiverrettuja suihkulähteitä ja muistomuseo, joka kertoo iskujen tarinan ja sen, miten New York rakentui hitaasti uudelleen seuraavina päivinä. Vaikkavierailu 9/11-museon näyttelyssä on emotionaalisesti musertava kokemus, suosittelen sitä, sillä se antaa matkallesi vaihtoehtoisen kontekstin, ja näet New Yorkin erilaisin silmin vierailusi jälkeen.

Älä epäröi, varaa retki 9/11-museoon, ja jos haluat arvioida eri vaihtoehtoja oppia siitä, mitä 9/11 tapahtui, jätän sinulle tämän postauksen kanssa Parhaat 9/11-matkat New Yorkissa.

Varaa vierailusi 9/11-museoon

18. One World -observatorio: kunnianosoitus tulevaisuuteen katsoen

One World -observatorio| ©Hellotickets
One World -observatorio| ©Hellotickets

Jos olet alueella ja olet käynyt 9/11-muistomerkillä tai 9/11-museossa, kannattaa varata lippu One World Observatory -observatorioon ja nousta ihailemaan New Yorkia ylhäältä päin. Ground Zerolle 9/11-iskujen jälkeen rakennetun pilvenpiirtäjän, One World Trade Centerin, huipulla on lasinen näköalatasanne, jolta on selkeä näkymä Etelä-Manhattanille, Hudsonille ja Brooklyniin.

Jos sinulla on hieman korkeanpaikankammoa, sinun ei tarvitse jättää väliin One World Observatorion näkymiä, sillä tämä on kaupungin paras näköalatasanne, sillä koska se on lasitettu, se antaa suojan tunteen, jota muilla avoimilla näköalatasanteilla ei ole. Voit lukea kaikki yksityiskohdat täältä: NYC One World ObservatorionLiput: Kuinka ostaa ne, turistipassitjotka sisältävät tämän nähtävyden, jne. ja ota huomioon , miten One World Observatoryyn pääsee tästä toisesta artikkelista.

Varaa lippu One World Observatoryyn

19. Tutustu kaikkeen, mitä Rockefeller Centerillä on tarjottavanaan

Näkymät kallion huipulta| ©Hellotickets
Näkymät kallion huipulta| ©Hellotickets

Kiipeä Rockin huipulle

Ja kun kerran olet siellä, miten voisit olla varaamatta lippua Top of the Rockille, joka on yksi kaupungin suosituimmista observatorioista?

Älä missaa New Yorkin horisonttia ja Rockefeller Centerin huipulla sijaitsevalta Top of the Rockilta avautuvia näkymiä, mukaan lukien yönäkymät... Tässä ovat tiedot, joiden avulla voit järjestää kiipeämisen:Top of the Rockin liput jotta voit päättää, haluatko nousta Top of the Rockille vai Empire State Buildingiin. Kannattaa kuitenkin muistaa, että Rockefeller Centerissä on runsaasti ruokapaikkoja, joten vierailu voi olla suositeltava, vaikka et menisikään näköalatasanteelle.

Joulun aikaan

Jos vierailet kaupungissa joulun aikaan, Rockefeller Center on jouluna myös ehdoton nähtävyys, sekä kuuluisan kuusensa (yksi New Yorkin parhaista joulukuusista) että luistinradan vuoksi. Kaupunki ei olisi sama jouluna ilman tätä pientä nurkkaa, jossa voit ottaa valokuvan ja jopa laittaa luistimet jalkaan ja hypätä kaukalossa. Kaiken kaikkiaan en aio kieltää, etteikö New Yorkin joulu ansaitsisi erityismaininnan.

Siksi olen koonnut tämän oppaan. 15 jouluista aktiviteettia New Yorkissa Ja jos sinulla on onni vierailla New Yorkissa jouluna, älä jätä väliin upeita koristeita, joita Brooklynin asukkaat pystyttävät joka vuosi Dyker Heightsin koteihinsa. Loistava tapa nauttia tästä kokemuksesta on varata Dyker Heightsin jouluvalokierros. Jos valaistus on sinun juttusi, älä myöskään jätä väliin mahdollisuutta nähdä Bronxin eläintarhan jouluvalot.

Joulun ystävät, tämä on paratiisi! Toinen vaihtoehto on osallistua yhdelleopastetuista kierroksista, joilla voit tutustua kaupungin valoihin- se on varmasti uskomaton kokemus, kun pääset tutustumaan Isoon Omenaan, joka on koristeltu jouluksi!

Varaa lippusi Top of the Rockiin

20. Kultturellistu New Yorkin parhaissa museoissa

Luonnonhistoriallinen museo| ©Aditya Vyas
Luonnonhistoriallinen museo| ©Aditya Vyas

Halusitpa sitten ahmia kaupungin koko museotarjonnan tai valita yhden tai kaksi museota, joissa haluat vierailla matkasi aikana, olen koonnut tämän listan New Yorkin parhaista museoista. 14 parasta museota New Yorkissa. Täältä voit lukea kunkin museon kohokohdat, jotta näet kaikki tarjolla olevat vaihtoehdot, mitä näet kussakin ja miten saat liput parhaaseen hintaan.

MoMa

On mahdotonta olla mainitsematta MoMa:ta eli Museum of Modern Art ia New Yorkin pakollisten nähtävyyksien joukossa.

M oMan parhaimpiin teoksiin kuuluvat Van Goghin Tähtiyö, Dalín Muistin pysyvyys, Picasson Avignonin nuoret naiset, Andy Warholin Cambell Soup Cans ja monet muut modernin taiteen teokset, jotka kannattaa nähdä livenä ainakin kerran elämässä. Ota selvääMoMan hinnoista ja aukioloajoista, jotta et missaa tilaisuutta vierailla tässä upeassa museossa.

MET

V iidennellä Avenuella sijaitseva majesteettinen museo MET (jonka portaat tunnistat heti, jos olet nähnyt Gossip Girlin) pitää sisällään taideteoksia ja esineitä, kuten kiinalaisia kalligrafiakirjoja, kiilteisiä kirjoitustauluja, egyptiläisiä muumioita, eurooppalaisten kuninkaiden haarniskoja, soittimia ja leukoja hivelevän maalauskokoelman, jonka kohokohtiin kuuluvat Van Goghin, Rembrandtin ja Rafaelin teokset.

Madame Tussauds

Jos olet utelias käymään vahakabinetissa ja näkemään läheltä, miltä epäjumalasi tai nykypäivän ja historian suosituimmat hahmot näyttävät, Madame Tussauds ja sen vahahahmot ovat loistava vaihtoehto. Sen lisäksi, että vierailu on hauska, se jättää sinulle lukemattomia valokuvia ja anekdootteja, jotka ovat vaivan arvoisia. Jos olet lähdössä New Yorkiin lasten tai ystävien kanssa, sinun on ehdottomasti varattava liput Madame Tussaudsiin. Täältä löydät kaikki tiedot Madame Tussauds New YorkLiput:vahamuseo kaikki mitä sinun tulee tietää

.

Päivä museossa "Yö museossa"

Vaikka museo tuli tunnetuksi elokuvasta "Yö museossa", jo vuosikymmenien ajan yksi museoista on tehnyt suurimman vaikutuksen kävijöihinsä sen suuren määrän kuriositeetteja ja esineitä ansiosta, joita museossa voi nähdä (ja oppia): Luonnonhistoriallinen museo. Nykyään se on edelleen yksi kaupungin tärkeimmistä tiede- ja tutkimuskeskuksista, ja sen kokoelmissa on tuhansia fossiileja, meteoriitteja ja mineraaleja, joita et näe missään muualla.

Jos vierailet New Yorkissa myös lasten kanssa, älä epäröi lähteä tälle leuanvetokierrokselle.

Guggenheim-museo New Yorkissa

Tämä uskomaton museo varastaa sydämesi, ei vain sen uskomattomien teosten vuoksi, vaan myös sen suunnittelun ja rakenteen vuoksi, joka on ainutlaatuinen maailmassa.

Astu sisään sen majesteettiseen portaikkoon ja tunne, kuinka kadotat ajantajun Manhattanin sydämessä New Yorkin Guggenheim-museossa. Et tule katumaan!

Muita mielenkiintoisia museoita kaupungissa

Kuten lähes kaikessa New Yorkissa, kaupungissa on enemmän kulttuuritarjontaa kuin missään muussa kaupungissa maailmassa. On vaikea laskea, kuinka paljon aikaa tarvitaan kaikkien uskomattomien museoiden katsomiseen, mutta jos sinulla on aikaa tai intohimoa taiteeseen ja kulttuuriin, tutustu näihin muihin museoihin, jotka eivät jätä sinua välinpitämättömäksi:

Lue lisää Fotografiska New Yorkista, uskaltaudu Brooklyn Museumiin, tutustu kaupungin historiaan Museum of the City of New Yorkissa, syvenny Whitney Museum of American Artiin, tutustu Intrepid-lentotukialukseen vieraillessasi Sea, Air and Space Museumissa tai tunne itsesi vakoojaksi KGB:n vakoilumuseossa.

Osta liput New Yorkin parhaisiin museoihin

21. Uhmaa huimausta Empire State Buildingin huipulta

Empire State Building yöllä| ©Hellotickets
Empire State Building yöllä| ©Hellotickets

Empire State Building on New Yorkin ikonisin maamerkki, ja sen näköalatasanteelta avautuu upea näkymä Isoon Omenaan.

Voit nousta ylös auringonnousun aikaan, juuri ennen auringonlaskua tai jopa yöllä: valitsitpa minkä tahansa, se on kokemus, jonka muistat nostalgisesti vielä vuosienkin päästä. Suosittelen, että ostat Empire State Buildingin liput netistä etukäteen, jotta voit välttää jonotuksen lipunmyyntipisteessä, valita parhaan ajankohdan Empire State Buildingin nousuun ja välttää valtavat turistijoukot, jotka tietysti pitävät tätä vierailua tärkeimpänä vierailunaan New Yorkissa.

Varaa liput Empire State Buildingiin

22. Rohkeimmille: The Edge

The Edge| ©Hellotickets
The Edge| ©Hellotickets

Yksi maailman upeimmista näköalatasanteista on hiljattain avannut ovensa New Yorkissa: The Edge. Lasilattialla (kyllä, kyllä, luit oikein) varustettuun The Edgeen voit lentää New Yorkin horisontin yllä omin jaloin, jos varaat liput.

Rakennuksen rakenne (se on kirjaimellisesti "reuna", kuten nimikin kertoo) on suunniteltu niin, että saat tuntea tuulen (ja huimauksen) ihollasi, kun nojaat ulos huipulta. Oletko valmis testaamaan adrenaliinisi The Edgen näkymien avulla?

Varaa liput kohteeseen The Edge

23. Vieraile Harvardin yliopistossa Bostonissa

Harvardin yliopiston kampus| ©Benjamin Rascoe
Harvardin yliopiston kampus| ©Benjamin Rascoe

Kuten luit: Harvardissa vieraileminen on mahdollista, eikä sinun tarvitse olla koulutettu henkilö (tai alumni) tehdessäsi sen. Yksi maailman tunnetuimmista yliopistoista avaa ovensa matkailijoille, jotka voivat vierailla opastetulla kierroksella.

Kun matkustat New Yorkista Bostoniin, voit myös tutustua Bostonin historialliseen keskustaan, jossa taottiin yksi Amerikan historian tärkeimmistä jaksoista: Yhdysvaltain itsenäisyyssota. Josvaraat Bostonin kierroksen, pääset myös tutustumaan MIT:hen ja opit kaiken tarpeellisen kaupungista ja sen tavoista, jotka ovat vastakohtana New Yorkin hälinälle. Mikä parasta?

Illalla olet takaisin Big Apple -hotellissasi valmiina jatkamaan matkaasi.

Varaa matka Bostoniin ja Harvardiin

24. Kaupungin valot, jotka näet parhaiten matkabussista

Yöllinen kiertoajelu kiertoajelubussilla| ©Hellotickets
Yöllinen kiertoajelu kiertoajelubussilla| ©Hellotickets

Vierailitpa New Yorkissa talvella, jolloin kylmyys riehuu, tai kun aikaa on vähän, kiertoajelubussi helpottaa kylmää ja mahdollistaa kaupunkikierroksen helpoimmalla mahdollisella tavalla.

Vaikka se saattaa ensisilmäyksellä vaikuttaa epäaidolta kokemukselta, totuus on, että New Yorkin kiertoajelubussin reitit on suunniteltu niin, että pääset nähtävyydeltä toiselle mahdollisimman nopeasti (ja ilman taistelua maanalaisen kartan kanssa!).

Rakastan tässä kokemuksessa eniten sitä, että voit tehdä sen sekä päivällä että ottaa New Yorkin kiertoajelubussin yöllä, kun olet saanut nähtävyyksien katselumaratonin valmiiksi ja haluat vain rentoutua ja nauttia samalla panoraamanäkymistä.

Varaa kiertoajelubussilippusi

25. Mitä uutta, New York: The Vessel

The Vessel -rakennelma| ©Hellotickets
The Vessel -rakennelma| ©Hellotickets

Vaikka et olisikaan ensimmäistä kertaa kaupungissa, tämä alue on sinulle täysin vieras: oltuaan vuosikymmeniä puoliksi hylättynä teollisuusalueena Hudson Yards on viime vuosina noussut Midtown Manhattanille (ja on edelleen rakenteilla), ja sinne on rakennettu ostoskeskuksia ja luksusasuntoja.

Ja suuri osa tämän uuden, futuristisen Manhattanin alueen valokeilasta on The Vesselillä (tai Hiveilla, kuten monet sitä kutsuvat).

Puolivälissä arkkitehtonista jalokiveä ja turistinähtävyyttä tai näköalapaikkaa sijaitseva rakennus erottuu paitsi ulkoisen olemuksensa myös optisten pelien ja näkymien ansiosta, joita se tarjoaa vierailijoilleen. Kannustan teitä menemään sisälle, kiipeämään sen neljä portaikkoa ja tekemään omat johtopäätöksenne.

Varaa kierros Hudson Yardsissa

26. Nauti cocktail yhdellä New Yorkin parhaista kattokattoista

The Harriet Rooftop| ©Time Out
The Harriet Rooftop| ©Time Out

Jos näköalat jostakin kaupungin observatoriosta eivät riittäneet sinulle, voit nauttia niistä vielä joltakin Manhattanin upeista katoista tai terasseista.

Vaikka näkymät eivät olekaan yhtä vaikuttavia (lähes mikään niistä ei tarjoa 360-näkymiä kaupunkiin, sillä kadun toisella puolella olevat muut pilvenpiirtäjät voivat estää näkymät), niillä on yleensä elävää musiikkia ja hyvin newyorkilainen tunnelma, joka on mielestäni aina loistava tapa päättää kiireinen päivä nähtävyyksien katselussa kaupungissa.

Joskus näiden kattojen löytäminen voi tuntua hankalalta, joten olen koonnut listan New Yorkin mielestäni parhaista katoista.

Varaa liput Empire State Buildingiin

27. Lähde pois Manhattanilta ja tutustu muihin New Yorkin kaupunginosiin.

Brooklynin sillan ylittäminen| ©Hellotickets
Brooklynin sillan ylittäminen| ©Hellotickets

Anteeksi, mutta... New Yorkissa on paljon muutakin kuin Manhattan, ja vaikka onkin houkuttelevaa pitäytyä saaren ikonisimpien maamerkkien tutkimisessa, New Yorkissa on paljon muutakin. Itse asiassa kaupunki koostuu viidestä kaupunginosasta (Boroughs), joissa newyorkilaiset asuvat, ruokailevat, tekevät ostoksia, tanssivat,... Älä anna laiskuuden viedä sinua ja tutustu siihen, mitä Brooklyn, Queens, Bronx ja Staten Island tarjoavat Manhattanin lisäksi. Tässä on, mitä et voi jättää väliin kaupunkivierailullasi: Parasta New Yorkin kaupunginosaa.

Mitä tehdä ja nähdä Brooklynissa

En peittele tai kiellä, että Brooklyn on yksi kaupungin suosikkialueistani, joten kannustan sinua (koska en voi pakottaa sinua) lähtemään kaduille ja jättämään mitään nurkkaa tältä alueelta koskematta. Tulet rakastamaan sen kahviloita, vintage-marketteja, vaihtoehtoliikkeitä ja gastronomisia markkinoita. Huomioi myös Brooklynin parhaat ruokapaikat, sillä siellä voit kokeilla hyvin aitoja ruokia edullisemmin kuin Manhattanilla. Tässä ovat suositukseni: Tekemistä Brooklynissa.

Vieraile Williamsburgissa

Brooklynin sisällä voit myös vierailla Williamsburgissa ja New Yorkin juutalaiskorttelissa, joka on todellinen erilainen maailma ja joka räjäytti tajuntani, kun kävin siellä ensimmäistä kertaa. Annan sinulle vinkkejä vierailun järjestämiseen tässä käytännön oppaassa juutalaiskortteliin. Tekemistä Williamsburgissa, Brooklynissa

.

Varaa kiertomatka New Yorkiin

28. Amerikkalaistu jalkapallo- tai baseball-ottelussa.

Yankee Stadium| ©Hellotickets
Yankee Stadium| ©Hellotickets

Jos on yksi asia, joka saa sinut tuntemaan olosi aidosti Amerikan sydämessä, se on sen suosituimmista urheilulajeista nauttiminen. New Yorkissa ollessasi sinulla on mahdollisuus nähdä legendaarinen New York Yankees baseball-ottelussa, mikä oli minulle todellinen elämys (en edes tiennyt pelin sääntöjä, mutta näihin tapahtumiin liittyvä kokemus oli mahtava).

Älä epäröi, varaa NFL-liput. Ja jos et ole New Yorkissa MLB-kauden aikana, voit aina tehdä kierroksen stadionilla tai vierailla lähialueella. Loppujen lopuksi kyseessä on myyttinen paikka, joka määrittää newyorkilaisten kulttuuri-, urheilu- ja vapaa-ajan ohjelman.

Tässä on artikkeli, jonka avulla saat selville , miten voit vierailla Yankee Stadiumilla. Jos haluat mieluummin katsoaNFL-ottelun (National Football League), New York Giants pelaa MetLife Stadiumilla, ja sen seuraaminen livenä on melkoinen spektaakkeli.

Varaa NFL-liput

29. Irrottaudu turistielämästä Hudson-joen risteilyllä

Manhattanin horisontti veneestä käsin| ©Hellotickets
Manhattanin horisontti veneestä käsin| ©Hellotickets

Hudson-joen risteilyn varaaminen ja risteily Hudsonin vesillä antaa sinulle taukoa pitkistä kävelyretkistä samalla, kun nautit Manhattanin horisontista, ylität alla olevan Brooklynin sillan ja pääset lähelle Vapaudenpatsasta.

Mikä parasta, tarjolla on retkiä ja matkareittejä kaikille budjeteille (lyhyestä tunnin retkestä luksusristeilyyn, johon sisältyy illallinen ja elävää musiikkia) ja jopa lapsille suunnattuja Hudsonin risteilyjä. Kokeile sitä, ja vaikka olisi kylmä, kääriydy lämpimästi ja mene kannelle ottamaan parhaat kuvat.

Tässä on artikkeli, jonka kirjoitin Parhaat Manhattanin risteilyt suosikkivaihtoehdoistani, mutta kerron heti, että illallisristeily Hudsonilla voi olla matkasi upein kokemus. Lisätietoja saat artikkelista, jossa kerrotaan, mikä on paras aika lähteä Hudsonin risteilylle, toisessa artikkelissa kerrotaan, kuinka paljon Hudsonin risteilyt maksavat, ja tässä artikkelissa on vinkkejä risteilystä nauttimiseen Manhattanilla.

Liikkuminen lautalla

Hudson on yksi kaupungin tärkeimmistä nähtävyyksistä, ja jos haluat liikkua Manhattanilla, sinun on ylitettävä se metrolla, junalla tai lautalla. Mielestäni lautta on loistava tapa liikkua ympäri kaupunkia ja nauttia samalla Skyline-näkymistä, joten vaikka laiva ei olisikaan yhtä mukava kuin risteilyalukset, älä epäröi käyttää lauttaa matkasi aikana. Täältä löydät kaikki tarvitsemasi tiedot New Yorkin lautasta.

Varaa Hudson-joen risteily

30. Nauti parhaasta kansainvälisestä keittiöstä

Kirkkaasti valaistu kyltti yhdessä Manhattanin kahviloista.| ©Hellotickets
Kirkkaasti valaistu kyltti yhdessä Manhattanin kahviloista.| ©Hellotickets

Kyllä, tiedän, hampurilaiset eivät ole ihan sitä, mitä ajattelet, kun ajattelet "haute cuisinea", mutta New Yorkissa on hienoa se, että voit kirjaimellisesti syödä kaikkea. Halvimmasta pikaruoasta aina parhaaseen pastaan, kalaan, sushiin ja pizzaan, jonka voit kuvitella.

Matkasi ei tietenkään ole täydellinen ilman hodareita, legendaarisia hampurilaisia ja juustokakkuja. Haluat varmasti pitää piknikin jossakin puistossa, säästää rahaa pikaruokaketjuissa ja istahtaa illalliselle johonkin West Villagen tai SoHon viihtyisistä, kynttilänvalaistuista ravintoloista. Kerron siitä kaiken täällä: 10 ruokapaikkaa New Yorkissa.

Vieraile Chelsean markkinoilla

Jos aiot varata kierroksen Chelseaan, syöminen Chelsea Marketilla ennen tai jälkeen kierroksen on loistava vaihtoehto. Näiltä gastronomisilta markkinoilta löydät kauppoja, joista voit ostaa laadukasta ruokaa, mutta myös useita kojuja, joissa voit pysähtyä syömään. Jos etsit jälkiruokia, aamiaisia tai välipaloja, olet myös onnekas: täällä on leipomoita, kuppiloita, konditorioita...

Varaa kierros Chelseassa

31. Hyödynnä tilaisuus vierailla muissa kaupungeissa, kuten Washingtonissa tai Philadelphiassa

Capitol, Washington DC| ©Caleb Pérez
Capitol, Washington DC| ©Caleb Pérez

New York itsessään on maailmankolkka, mutta Yhdysvalloissa on niin paljon nähtävää, että olisi sääli unohtaa tehdä matka muihin lähikaupunkeihin. Näin on, kun varaat matkan Washingtoniin tai Philadelphiaan New Yorkista. Jos otat opastetun kierroksen Amerikan historian kehtoon, saat tietää paljon enemmän maan kulttuurista ja omituisuuksista. Minusta erityisesti Washington oli uskomaton paikka, hyvin monumentaalinen ja jossa on niin paljon nurkkia, kolkkia, monumentteja ja maamerkkejä, joihin voi tutustua.

Lisäksi sen järjestys, siisteys ja majesteettisuus ovat vastakohta Ison Omenan kaaokselle, joten täydennät matkasi lisäämällä siihen tämän vastakohdan, joka ei jätä sinua välinpitämättömäksi. Mikä parasta, Washingtoniin ja sen ympäristöön tutustumiseen on useita vaihtoehtoja, varsinkin jos teet kaksipäiväisen matkan Washingtoniin, joten olen koonnut kiinnostavimmat niistä tähän: Washington päiväretket New Yorkista.

Muut matkat

Jos haluat tutustua New Yorkin ympäristöön, mutta et ole vielä varma, mikä on suosikkikohteesi, olen kirjoittanut oppaan New Yorkin parhaista vierailukohteista täällä: . 5 päiväretkeä New Yorkista johon olen koonnut parhaat paikat, joihin kannattaa tutustua, ja ohjeet opastettuun kierrokseen osallistumisesta, jotta sinun ei tarvitse huolehtia logistiikasta, joka liittyy julkisilla kulkuneuvoilla kulkemiseen tai auton vuokraamiseen. Lähde matkalle!

Varaa kierros Washingtonissa

32. Katso amerikkalainen jääkiekko-ottelu

Jääkiekkopeli| ©Joaquín Montaño - Midjourney
Jääkiekkopeli| ©Joaquín Montaño - Midjourney

Madison Square Garden ei ole vain NBA:n parhaiden kolmen pisteen heittojen tai upeiden esitysten ja konserttien koti, vaan voit myös kokea New York Rangersin, New Yorkin jääkiekkojoukkueen, tunnelman.

NHL-ottelun katsominen on erittäin suositeltava kokemus. Sen nopea tempo ja pelaajien väliset "taistelut" kiekkoa liu'uttaessa nostavat adrenaliinitasosi kaikkien aikojen korkeimmalle tasolle. Jos haluat tietää lisää neljännestä kansallisurheilulajista, lue postauksemme siitä, miten saat jääkiekkolippuja New Yorkissa ja pääset käsiksi niihin.

Varaa liput jääkiekkoon New Yorkissa

33. Vieraile Radio City Music Hallissa

Radio City Music Hall| ©flickr4jazz
Radio City Music Hall| ©flickr4jazz

Rockefeller Centerissä sinulla on treffit Yhdysvaltojen tärkeimpänä pidetyn teatterin, Radio City Music Hallin, kanssa. Sen tiloissa on nähty vuosikymmenien ajan maan upeimpia esityksiä, ja nyt voit osallistua opastetulle kierrokselle, jossa sinulle kerrotaan parhaat salaisuudet kulissien takana. Voit myös keskustella Rockette-tanssijan kanssa, joka on instituutio tällä näyttämöllä.

Jos vierailet New Yorkissa myös jouluna, älä jätä väliin Radio City Christmas Spectacularia, jouluklassikkoa, jota on esitetty tässä teatterissa 1930-luvulta lähtien ja josta voit nauttia koko perheen kanssa.

Itse asiassa suosittelen, että varaat etukäteen vierailun Radio City Music Halliin, jotta pääset nauttimaan täydestä kokemuksesta.

Varaa vierailu Radio City Music Halliin

34. Pyöräile ikonisen Brooklyn Bridgen yli

Pyöräretki| ©Joaquín Montaño - Midjourney
Pyöräretki| ©Joaquín Montaño - Midjourney

Brooklynissa voi liikkua monella tavalla, mutta ikonista siltaa, joka yhdistää kaupunginosan Manhattanin saareen, ei voi jättää väliin. Voit kävellä sillan yli, mikä kestää noin 45 minuuttia, mutta loistava tapa kiertää siltaa on varata Brooklyn Bridge -pyöräretki.

Tarjolla on opastettuja kierroksia, joilla voit oppia sillan historiasta ja samalla nauttia upeista näkymistä sillalta. Pyöräilemällä matkan varrella näet muita turistikohteita, kutenBrooklyn Heightsin, Wall Streetin ja Dumbon. Opas kertoo sinulle kaikki mielenkiintoiset yksityiskohdat kustakin niistä.

Varaa Brooklyn Bridge Bike Tour

35. Harjoittele joogaa Central Parkissa

Jooga Central Parkissa| ©Joaquín Montaño - Midjourney
Jooga Central Parkissa| ©Joaquín Montaño - Midjourney

Jos olet joogi etkä voi antaa enää yhdenkään päivän kulua ilman meditaatiota, varaa joogatunti Central Parkissa. Tässä jättimäisessä puistossa on paljon nähtävää, muun muassa kävelyä sen lähes kolmen ja puolen kilometrin pituisessa luonnossa. Mutta jos haluat lisätä vierailuusi hieman ekstraa, voit hyödyntää jooga- ja meditaatiokierroksen.

Irrottaudu New Yorkinkatujen vilskeestä ja hemmottele itseäsi hetkeksi rentoutumalla ja hyvinvoimalla kehoa ja mieltä. Erikoistuneen ohjaajan opettamien joogaharjoitusten ansiosta voit pitää tauon ja harrastaa liikuntaa New Yorkin vihreässä keuhkossa.

Varaa joogatunti Central Parkissa

36. Laskeudu Pyhän Patrickin katedraalin syvyyksiin

Katedraalin sisäänkäynti| ©Meander
Katedraalin sisäänkäynti| ©Meander

New Yorkin alla, tarkemmin sanottuna entisen Pyhän Patrickin katedraalin maanalaisissa kerroksissa, sijaitsevat katakombit, joihin on kätketty piispojen ja muiden kaupungin katolisen maailman merkkihenkilöiden jäännökset.

Katedraalin käytävien varrella on lukuisia krypteja, joihin voi tutustua kynttilänvalossa. Voit itse asiassa varata kierroksen New Yorkin katakombeihin, jossa sinut viedään katedraalin hautausmaiden läpi ja sinulle kerrotaan sen suurimmat salaisuudet. Jos salaperäisyys on sinun juttusi, suosittelen ottamaan selvää , miten New Yorkin katakombeissa voi vierailla.

Varaa kiertoajelu New Yorkin katakombeihin

37. Makeannälkäisten kannattaa käydä jäätelömuseossa

Jäätelömuseo| ©Joaquín Montaño - Midjourney
Jäätelömuseo| ©Joaquín Montaño - Midjourney

Haluatko kokeilla mehukkaimpia ja mahdottomimpia jäätelöitä? Varaa liput Museum of Ice Cream -museoon New Yorkissa ja vietä hauskaa ja maukasta aikaa. Jos olet jäätelön ystävä vuodenajasta riippumatta, et voi jättää väliin tätä interaktiivista museota, jossa voit päästää mielikuvituksesi valloilleen ja kokeilla ainutlaatuisia makuja ja värejä.

Siellä voit tietysti maistella makeisia, laskeutua etananmuotoista liukumäkeä alas, uida suklaalastujen altaassa ja monia muita asioita. Laita Instagram valmiiksi, sillä täällä otat paljon kuvia, jotka haluat nähdä kaikissa verkostoissa.

Varaa liput Museum of Ice Cream -museoon New Yorkissa

38. Toista parhaat kohtaukset sarjasta Seksiä New Yorkissa

Cocktailin nauttiminen| ©Joaquín Montaño - Midjourney
Cocktailin nauttiminen| ©Joaquín Montaño - Midjourney

Kierros Ison Omenan paikoissa, joissa kuvattiin kohtauksia legendaarisesta sarjasta Seksiä New Yorkissa, on hieno juttu kaupungissa.

Voit kokea Carrien, Samanthan, Mirandan ja Charlotten parhaat hetket uudelleen varaamalla Sex and the Cityn kuvauspaikkojen kierroksen. Meatpacking District, jossa he kävivät ostoksilla, Plaza-hotelli, Buddakan-ravintola tai Scout-baari, jossa heillä oli tapana juoda cosmopolitanit, ovat joitakin näistä paikoista, joissa voit vierailla noin kolmen ja puolen tunnin ajan ammattitaitoisen oppaan johdolla, joka kertoo sinulle kaikki sarjan salaisuudet.

Varaa Sex and the Cityn tapahtumapaikkojen kierros

39. Vietä pelottava iltapäivä Greenwichin aaveiden kanssa

Kummituskierros| ©Joaquín Montaño - Midjourney
Kummituskierros| ©Joaquín Montaño - Midjourney

Jos rakastat kauhua ja haluat kuulla karmaisevia tarinoita yhdessä New Yorkin ikonisimmista kaupunginosista, sinun kannattaa varata Greenwich Villagen aavekierros. Se on kierros paikoissa, jotka ovat täynnä legendoja ja karmivia tarinoita.

Vieraile kummitusrakennuksissa, kuten New Yorkin yliopistossa, Washington Square Parkissa ja Jefferson Marketin kirjastossa, joissa kaikissa on tarinoita hengistä ja kummituksista, jotka saavat sinut muistamaan tämän päivän ikuisesti. Vain herkkävatsaisimmat tulevat katumaan tätä!

Varaa Greenwich Villagen aavekierros

40. Tutustu New Yorkin legendaarisiin kaupunginosiin

Graffitit Bronxissa| ©Montserrat Boix
Graffitit Bronxissa| ©Montserrat Boix

Queens, Bronx, Brooklyn... Tunnetko New Yorkin aidoimmat kaupunginosat? Vieraile joissakin niistä ja tutustu niiden asukkaisiin ja kulttuuriin.

Tunnistat New Yorkille ominaisen moninaisuuden heti, kun astut kaupunkiin, mutta mikään ei voita sitä, että varaat Manhattanilta kiertoajelun ja kävelet Boroughien eli Isoa Omenaa ympäröivien asuinalueiden kaduilla. Tarjolla on bussikierroksia paikallisen oppaan johdolla, jotka esittelevät erikoisimmat paikatConey Islandin kaltaisissa kaupunginosissa, joissa pääset pakoon keskustan vilkkaita katuja. Voit myös tutustua hiphopin syntypaikkaan ja todelliseen katutaiteeseen eli graffiteihin Bronxissa. Tai tutustu New York Metsin Citi Field -stadioniin. Mene syvälle Amerikkaan ja tutustu New Yorkin kaupunginosiin.

Varaa Boroughs-kierros Manhattanilta

41. Nauti show'sta liikkeellä The Riden kanssa

Broadway Tour| ©Joaquín Montaño - Midjourney
Broadway Tour| ©Joaquín Montaño - Midjourney

*The Ride on ainutlaatuinen show, jonka voit kokea lavalta, jota et ole ennen nähnyt - bussista.

Tämä elämys kokea Broadway-tyylinen show bussissa on ehdottomasti pakollinen kokemus New Yorkissa. Josvaraat liput The Ride -elämykseen, pääset nauttimaan upeasta produktiosta mukavasti bussin porrastetuilta istumapaikoilta käsin. Näet esiintyjien laulavan ja tanssivan, kun bussi kulkee ympäri kaupunkia.

Perheen tai ystävien kanssa The Ride jättää sinut ihastumaan.

Varaa liput The Ride -elämykseen

42. Nauti amerikkalaisesta menusta aidossa Hard Rock Cafessa

Hard Rock Cafe Times Squarella| ©Eden, Janine and Jim
Hard Rock Cafe Times Squarella| ©Eden, Janine and Jim

Maistuisiko runsas juustohampurilainen, prime rib tai texasilaisvoileipä? Pelaa varman päälle varaamalla menu Hard Rock Cafesta, kolmen ruokalajin ateria, juoma ja jälkiruoka legendaarisessa Times Square -ravintolassa.

Nauti amerikkalaisesta keittiöstä tässä franchising-baarissa, joka syntyi Lontoossa yli 50 vuotta sitten ja on nyt levinnyt yli 63 maahan. Istahda alas New Yorkin matkallasi ja tutustu Hard Rock Cafe New Yorkin suurimpaan musiikkimuistoesineiden näyttelyyn. Vaikeinta on valita ruokalistan monipuolisesta tarjonnasta.

Varaa menu Hard Rock Cafesta

43. Tutustu orjuuden historiaan maanalaisella rautatielinjalla (Underground Railroad)

Afrikkalainen hautausmaa Kansallinen muistomerkki| ©Ken Lund
Afrikkalainen hautausmaa Kansallinen muistomerkki| ©Ken Lund

New Yorkissa on kaksi keskeistä maamerkkiä, joissa voit vierailla oppiaksesi orjuuden historiasta. Ensimmäinen on African Burial Ground National Monument, jossa säilytetään 1700- ja 1700-luvuilla syntyneiden afroamerikkalaisten orjien jäännöksiä, ja toinen on Underground Railroad, jossa voit matkustaa ajassa taaksepäin kulkiessasi verkostoa, jonka tuhannet orjat loivat paetakseen maasta joidenkin silloisten amerikkalaisten avustamina.

Jos varaat Slavery History Tour -kierroksen, sinut viedään näille ja muille Amerikan historian tätä synkkää ajanjaksoa edustaville paikoille ja opit lisää orjien jokapäiväisestä elämästä ja heidän vapautumisestaan.

Varaa orjuuden historiakierros

44. Ryhdy graffititaiteilijaksi Brooklynissa

Graffiti-työpaja| ©Joaquín Montaño - Midjourney
Graffiti-työpaja| ©Joaquín Montaño - Midjourney

Jos olet aina halunnut olla osa katutaidetta tekemällä omia graffiteja, mutta et ole koskaan uskaltanut, ei ole parempaa hetkeä kuin matka New Yorkiin, jolloin voit oppia oikean asian.

Varaa graffitityöpaja New Yorkissa asiantuntijataiteilijan kanssa ja opettele ruiskumaalaamaan seinämaalauksia New Yorkin taidekentän keskeisessä osassa, Brooklynin Bushwickin kaupunginosassa. Sinulla on mahdollisuus debytoida oma luomuksesi ja viedä se kotiin matkamuistoksi. Täydellinen kaikenikäisille ja -tasoisille.

Varaa graffiti-työpaja New Yorkissa

45. Tuo vakoilijan puolesi esiin Spyscape-museossa New Yorkissa

Spyscape-museo| ©FHKJ
Spyscape-museo| ©FHKJ

Spyscape-museo on paikka, jossa voit kokeilla ja päästää pelottoman puolesi valloilleen.

Se on interaktiivinen seikkailu, jossa voit vaeltaa ympäriinsä haastaaksesi järkeäsi ja selvittääksesi , millainen vakooja olisit. Salaisen tiedustelupalvelun entisen johtajan suunnittelemat haasteet tässä immersiivisessä museossa tarjoavat hauskan iltapäivänkoodinmurron tai piilotettujen maailmojen tutkimisen parissa. Testaa taitosi varaamalla liput Spyscape-museoon ja tunne itsesi aidoksi CIA:n agentiksi päivän ajaksi.

Varaa liput Spyscape-museoon

46. Juhli monimuotoisuutta Gay Pride -kierroksella

Gay Pride -kierros| ©Joaquín Montaño - Midjourney
Gay Pride -kierros| ©Joaquín Montaño - Midjourney

LGBTQ-yhteisö on laaja Yhdysvalloissa, ja varaamalla Gay Pride -kierroksen New Yorkin historiallisiin kohteisiin voit tunnistaa ja oppia heidän kamppailustaan vuosien varrella. Osa kierroksen tuotosta lahjoitetaan Heritage of Pride -järjestön tukemiseen, joka edistää Pride-marsseja kaupungissa.

Gay Liberation Monument, Axis Theatre Center tai Stonewall Inn ovat joitakin rakennuksia, joissa voit vierailla tällä reitillä, jossa opas kertoo kunkin paikan historialliset yksityiskohdat. Esimerkiksi Stonewall Inn on baari, jossa 28. kesäkuuta 1969 tapahtuneet mellakat johtivat LGBTQ-yhteisön kansannousuun maassa.

Varaa Gay Pride -kiertoajelu New Yorkissa

47. Vieraile Central Parkissa ja sen muistomerkeillä sähköskootterilla

Central Park -kierros| ©Joaquín Montaño - Midjourney
Central Park -kierros| ©Joaquín Montaño - Midjourney

On monia tapoja tutustua upeaan Central Parkiin, mutta jos haluat mukavan ja hauskan tavan, varaa sähköskootterikierros Central Parkiin.

Tällä skootterilla voit tutustua moniin puiston nähtävyyksiin ja nähtävyyksiin väsymättä. Puistossa järjestetään opastettuja kierroksia, joilla saat myös yksityiskohtia kustakin monumentista. Ja voin vakuuttaa, että reitin varrella mukana kulkevasta oppaasta on paljon hyötyä, sillä muuten saatat eksyä tuhansiin nurkkiin ja kolkkiin. Lisäksi sähköskootterilla pääset vielä moneen muuhun paikkaan tässä yli 4 kilometriä pitkässä upeassa kaupunkipuistossa.

Varaa sähköskootterikierros Central Parkiin

48. Ota valokuvaus Brooklynissa

Valokuvaus Times Squarella| ©Joaquín Montaño - Midjourney
Valokuvaus Times Squarella| ©Joaquín Montaño - Midjourney

Jos rakastat valokuvauksen maailmaa, valokuvauksen varaaminen Brooklynissa kiinnostaa sinua. Ammattivalokuvaajan kanssa Brooklynissä järjestetyn valokuvauksen ansiosta voit viedä kotiin upean matkamuiston New Yorkista.

Tämä elämys vie sinut tunnuskuvallisille paikoille, jotka sopivat erinomaisesti näyttäviin valokuviin, kuten Dumbo, Rockefeller Center, Manhattan Borough tai Times Square. Voitvalita reitin ja session keston, ja muutaman päivän kuluttua saat kuvasi ladattavaksi. Etkö vain rakastakin sitä? Vaikeinta on valita, mitkä kuvat haluat jakaa sosiaalisissa verkostoissa...

Varaa valokuvaus Brooklynissa

49. Mene jazzkonserttiin Harlemiin

Jazz-sessio Harlemissa| ©Joaquín Montaño - Midjourney
Jazz-sessio Harlemissa| ©Joaquín Montaño - Midjourney

Harlem on yksi New Yorkin kulttuurisesti elinvoimaisimmista kaupunginosista, ja sen voi tuntea alueen yöelämässä. Parhaat jazzklubit sijaitsevat täällä, ja jos varaat matkan Harlemin jazz-esiintymispaikkoihin, tunnet itsesi todelliseksi amerikkalaiseksi, olitpa sitten intohimoinen jazzin ystävä tai et.

Joillakin kierroksilla tässä legendaarisessa kaupunginosassa voit tutustua Harlemin taidekenttään, jota jotkut pitävät jazzin synnyinpaikkana. Voit myös vaeltaa kaduilla, vierailla gospel-kirkoissa ja tutustua kuuluisimpiin tapahtumapaikkoihin, joissa voit viettää upean illan.

Varaa Harlemin jazz-kiertue

50. Matkusta tulevaisuuteen Artechouse-museossa

Artechouse-museo| ©Elvert Barnes
Artechouse-museo| ©Elvert Barnes

Taide ja teknologia yhdistyvät New Yorkissa sijaitsevassa futuristisessa museossa, Artechousessa. Kyseessä on taidealalle sovellettu tiede ja innovaatio, jossa voit nähdä ainutlaatuisia näyttelyitä, joissa käytetään valoa ja ääntä.

I mmersiivinen kokemus avantgardetaiteesta niille, jotka ovat jo käyneet perinteisemmissä museoissa ja haluavat nähdä jotain uutta New Yorkissa. Tarjolla onmoniaistisia näyttelyitä, joista osa on tilapäisiä ja osa pysyviä, ja kaikki ovat erittäin suositeltavia. Älä missaa sitä!

Varaa liput Artechouse

51. Juhli tyylikkäästi Brooklyn Miragessa

Konsertti Brooklyn Miragessa| ©Legoktm
Konsertti Brooklyn Miragessa| ©Legoktm

Etsitkö illanviettoa kaupungissa, joka ei koskaan nuku? Varaa Brooklynin ruokakierros varmistaaksesi, että syöt hyvin, ja suuntaa sitten yhteen New Yorkin vaikuttavimmista hot spoteista, Brooklyn Mirageen, joka on ulkoilmabileiden temppeli, joka on omistettu musiikille, äänille ja spektaakkelille, joita et koskaan unohda.

Muun muassa erityinen äänentoistojärjestelmä, huoneen muoto, catwalk ja sen kokonaan kasveilla ja LED-valoilla peitetyt seinät saavat sinut luulemaan, että olet unessa. Lähde ystäviesi kanssa viettämään unohtumatonta iltaa tähän upeaan kesäklubiin, joka on juhlien ystävien paratiisi.

Varaa Brooklynin ruokakierros

52. Ahmi maukas amerikkalainen hampurilainen JG Melonsissa

JG Melons| ©Jim.henderson
JG Melons| ©Jim.henderson

Aiotko lähteä Yhdysvalloista maistamatta aitoa amerikkalaista hampurilaista? Jos haluat suositella New Yorkin parhaita, suuntaa Upper East Sideen ja pyydä pöytää JG Melonsista. Ainutlaatuinen paikka, joka ympäröi sinut jenkkityylisellä ilmapiirillä ja jossa voit syödä mehukkaita hampurilaisia bloody maryn kera.

Jos se ei tyydytä sinua, suosittelen paahtopaistivoileipiä tai aitoa pihvitartaria, joka saa suupielet veteen.

Toinen vaihtoehto, jos haluat kokeilla muitakin ruokia ja syventyä kulinaariseen perinteeseen, on varata Manhattanin ruokakierros.

Varaa Manhattanin ruokakierros

53. Muistele suosikkisarjaasi Friends Experience -elämyksellä

Friends-huoneisto| ©Rob Young
Friends-huoneisto| ©Rob Young

Legendaarisen sarjan Friends maailma odottaa sinua tässä pakollisessa kokemuksessa, jossa voit tuntea itsesi yhdeksi hahmoista. Astu sisään Monican ja Rachelin asuntoon ja istu heidän oranssille sohvalleen tai osallistu Rossin ja Rachelin häihin.

Friends Experiencie luo parhaat kohtaukset uudelleen uppoutuvalla matkalla, joka sijoittuu täydellisesti tähän manhattanilaiseen ystäväporukkaan, joka sai meidät viettämään niin monia hauskoja hetkiä 90-luvulla.

Ja jos haluat syventyä syvemmälle seitsemännen taiteen ja valkokankaan maailmaan, varaa kuvauspaikkakierros Manhattanilla.

Varaa kuvauspaikkakierros Manhattanilla

54. Tutustu seksimuseoon New Yorkissa

Seksimuseo New Yorkissa| ©Beyond My Ken
Seksimuseo New Yorkissa| ©Beyond My Ken

Tee pysähdys New Yorkin kiertomatkallasi ja astu sisään Museum of Sexiin.

Sieltä löydät erilaisia taidenäyttelyitä, salaisia valokuvia, esineiden gallerioita ja teoksia seksuaalisuudesta ja erotiikasta. Opi tässä museossaihmisen tieteestä, historiasta ja seksuaalisesta kulttuurista. Erikoinen paikka, jota et voi jättää väliin matkallasi Yhdysvaltain pääkaupunkiin.

Varaa Museum of Sex New Yorkissa

55. Ota kaikki irti kesästä Isossa Omenassa

Ota nokoset Brooklynin sillan alla| ©Hellotickets
Ota nokoset Brooklynin sillan alla| ©Hellotickets

Jos on yksi vuodenaika, jolloin voit nauttia enemmän päivänvalosta ja tutustua kaupunkiin ulkona, se on kesä. On totta, että lämpötilat ovat hyvin korkeat (joskus liiankin korkeat) ja arvostat kauppojen ja rakennusten ilmastointia, mutta viileät illat terasseilla ja loputtomat kävelyretket Manhattanin halki, Hudson-joen rantaa pitkin ja pyöräretket Central Parkissa korvaavat kaiken.

Suosittelen tutustumaan New Yorkin parhaisiin pyöräretkiin tänä kesänä, jotta voit tutustua kaupunkiin terveellisemmällä ja kestävämmällä tavalla.

Toinen vaihtoehto, jos haluat kulkea omia polkujasi, on vuokrata pyörä Manhattanilla. Alkaenheinäkuun 4. päivän ilotulituksesta ja ottaen huomioon, että baseball-liiga järjestetään kesällä, ehdotan lukuisia aktiviteetteja, jotka saavat sinut haluamaan olla lähtemättä kaupungista kuumuudesta huolimatta: mitä tehdä ja mitä nähdä kesällä New Yorkissa.

Vuokraa pyörä Manhattanilla

56. Lähde kuumailmapallolennolle

Kuumailmapallolento New Yorkin yllä| ©Joaquín Montaño - Midjourney
Kuumailmapallolento New Yorkin yllä| ©Joaquín Montaño - Midjourney

Jos haluat erilaista seikkailua, varaa kuumailmapallolento ja ihaile New Yorkin taivaanrantaa. Lennä Hudson-joen yli ja saat parhaat näkymät New Jerseyyn.

Se on rentouttava 45-60 minuutin matka pilvien halki auringonnousun tai -laskun aikaan, ja siitä jää hyvä maku suuhun. Joihinkin näistä lennoistasisältyy samppanjaa, jos haluat juhlistaa erityistä tapahtumaa kumppanisi kanssa, mutta myös yli 10-vuotiaat lapset ovat sallittuja lennolla, jos matkustatte perheenä. Varmista vain, että valitset kirkkaan päivän, jotta saat kaiken irti tästä kiehtovasta seikkailusta New Yorkin taivaalla.

57. Pelasta taideteos The Escape Game -pakopelissä

Pakopeli| ©Joaquín Montaño - Midjourney
Pakopeli| ©Joaquín Montaño - Midjourney

Pakohuoneet ovat aina loistava tapa viettää iltapäivä ystävien tai perheen kanssa. Tässä on yksi, joka tuo esiin etsivän puolesi. Tarkemmin sanottuna "The Heist" -pelissä sinun on otettava talteen arvokas Monet-maalaus, joka on varastettu museosta.

Sinulla on 60 minuuttia aikaa löytää se, uskallatko?The Escape Game on New Yorkissa sijaitseva scape room -keskus, jossa on viisi eri vaikeusasteista peliä. Vaikein ratkaistava on se, jossa sinun on yritettävä paeta vankilasta, mutta on myös yksinkertaisempia pelejä, kuten "Playground", jossa vietät päivän koulussa tiimityöskentelyssä.

58. Lähde matkalle maapallon keskipisteeseen Arcadia Earthin avulla

Arcadia Earth| ©Terry Ballard
Arcadia Earth| ©Terry Ballard

Arcadia Earth on mukaansatempaava matka, jossa yhdistyvät tiede ja teknologia, jotta sinä ja lapsesi voitte tutustua planeetan ytimeen.

Tällä virtuaalitodellisuusalustalla voit olla vuorovaikutuksessa vedenalaisen maailman kanssa, nähdä maapallon sisältäpäin ja tuntea, miten jokainen luonnon elementti herää henkiin. Älä missaa tätä moniaistista ajelua osoitteessa 705 Broadway, tulet rakastamaan sitä!

59. Nauti burleski-illasta The Rose Roomissa

Burleskiesitys The Rose Roomissa| ©Joaquín Montaño - Midjourney
Burleskiesitys The Rose Roomissa| ©Joaquín Montaño - Midjourney

New Yorkin yöelämä on loputon, eikä suunnitelmille ole loppua.

Jos kuitenkin haluat jotain erilaista, piipahda The Rose Roomissa burleskiesityksessä, sirkusesityksessä tai taikuriesityksessä. Tämä Midtownissa sijaitsevavarietee-ravintola tarjoaa maagisen illan. Voit siemailla cocktaileja rennossa ilmapiirissä samalla kun katsot kabaree-esitystä. Älä jätä väliin yhtä New Yorkin ylistetyimmistä yöpaikoista.

60. Osallistu aarteenmetsästykseen New Yorkin kaduilla

Etsi johtolankoja matkapuhelimellasi| ©Joaquín Montaño - Midjourney
Etsi johtolankoja matkapuhelimellasi| ©Joaquín Montaño - Midjourney

New Yorkin suuri metropoli kätkee sisäänsä monia piilotettuja aarteita. Siksi suosittelen tätä superhauskaa suunnitelmaa, jossa voit löytää piilotettuja kulmia, veistoksia ja kätkettyjä paikkoja, kun tutkit kaupunkia.

Tutustu upeaan Central Parkiin ja etsi sen piilotetut muistomerkit, kävele Greenwich Villagessa ja etsi Jimmy Hendrixin kaltaisten legendaaristen julkkisten jättämät jäänteet tai löydä Times Squaren ja Rockefeller Centerin piilotetut salaisuudet. New Yorkissa on paljon tutkimusmatkailu- ja seikkailupelejä hauskan päivän viettoon, kokeile joitakin niistä.

61. Nauti näkymistä Roosevelt Islandin köysiradalta

Näkymät köysiradalta| ©Dan Gold
Näkymät köysiradalta| ©Dan Gold

Et ehkä ole edes kuullut tästä pienestä saaresta Manhattanin itäpuolella, mutta jos sinulla on aikaa ja haluat tutustua johonkin erilaiseen, se on loistava paikka viettää iltapäivä. Sinne pääsee parhaiten köysiradalla (se lähtee Second Avenuen ja 60th Streetin kulmasta), ja matkan varrella voi nauttia maisemista.

Näet joitakin Manhattanin ikonisimpia rakennuksia ja laskeudut toisella puolella Roosevelt Islandille, jossa voit nauttia kävelystä laituria pitkin. Jos harkitset joen ylittämistä tällä köysiradalla, voit lukea lisää kokemuksesta artikkelistani osoitteessa Roosevelt Islandin raitiovaunu.

Muita ainutlaatuisia kokemuksia New Yorkissa

Jos haluat tietää köysiradan lisäksi muista ainutlaatuisista aktiviteeteista kaupungissa, olen laatinut listan parhaista elämyksistä New Yorkissa, jotta matkasi ei olisi samanlainen kuin muilla. Suosittelen sitä erityisesti, jos et tiedä, mitä tehdä New Yorkissa. Suosittelen sitä erityisesti, jos et ole kaupungissa ensimmäistä kertaa tai jos haluat poiketa totutusta ja viedä kotiin ainutlaatuisen matkamuiston New Yorkissa oleskelustasi.

62. Nauti piknikistä toisessa Manhattanin puistossa: Bryant Parkissa

Bryant Park kesällä| ©Istock
Bryant Park kesällä| ©Istock

Jos luulit, ettei New Yorkissa ole Central Parkin lisäksi muita viheralueita, olit väärässä. Manhattanin pitkien katujen ja väylien varrella on pieniä aukioita ja puistoja, joissa voit nähdä joukoittain newyorkilaisia kävelemässä, urheilemassa tai pitämässä piknikkiä tauolla töistä.

Jos minun pitäisi valita suosikkini New Yorkin parhaista puistoista (tietysti pakollisen Central Park -vierailun jälkeen), se olisi Bryant Park.

Suosittelen hankkimaan yhden heidän pienistä pöydistään (niitä tuodaan esiin, kun sää on kaunis) piknikille näköalalla, mutta kerron siitä lisää artikkelissani osoitteessa 10 erilaista aktiviteettia Bryant Parkissa.

63. Pidä hauskaa Stone Streetin pubeissa

Stone Street| ©spurekar
Stone Street| ©spurekar

Jos haluat viettää hauskaa aikaa New Yorkissa, ilmoittaudu yhdelle Stone Streetillä järjestettävistä kierroksista, joilla pääset maistelemaan aitoa amerikkalaista juhlaa oluita siemaillen ja kuunnellen parhaita tarinoita siirtomaa-ajan Amerikasta. Samalla kun paikallinen oppaasi kertoo Amerikan vallankumousajan taisteluista, voit nauttia kaupungin parhaissa kapakoissa muutamanoluen hanasta tai siiderin.

Tapaa ihmisiä hauskan iltapäivän ajan, mutta opi samalla amerikkalaisesta kulttuurista.

64. Rentoudu New Yorkin arabikylpylässä

Hieronta Arab Bathsissa| ©Joaquín Montaño - Midjourney
Hieronta Arab Bathsissa| ©Joaquín Montaño - Midjourney

Tarvitsetko taukoa matkaltasi Yhdysvaltain pääkaupunkiin? Jos olet kyllästynyt kiertoajeluihin, pilvenpiirtäjiin ja nähtävyyksien katseluun, suosittelen tätä kokemusta, jossa voit rentoutua muutaman tunnin ajan aidoissa arabikylvyissä.

New Yorkin AIRE Ancient Baths sijaitsee vanhassa kunnostetussa rakennuksessa vuodelta 1883. Siellä voit nauttia rentouttavistakylvyistä eri lämpötiloissa tai saada hierontaa ainutlaatuisessa ilmapiirissä, joka vie sinut takaisin roomalaisten ja kreikkalaisten aikoihin.

65. Ota matkamuistoksi kotiin Bang Bang -tatuointi

Tatuointi| ©Joaquín Montaño - Midjourney
Tatuointi| ©Joaquín Montaño - Midjourney

Bang Bang on New Yorkin julkkisten suosima tatuointistudio. Sitä johtaa Keith McCordy, mustealan arvostettu hahmo, joka omistaa käytännössä kaiken työnsä julkkisten tatuoinnille.

Mutta älä huoli, hänellä on takanaan kokonainen ammattilaisten tiimi, joka varmistaa, että viet kotiin parhaan matkamuiston Yhdysvaltain-matkastasi. Valitse hyperrealistinen tatuointi, minitatuointi tai ota symboli, jonka olet aina halunnut tatuoitavaksi ja joka merkitsee sinulle niin paljon. Jos et ole varma suunnittelusta, älä huoli,tatuoijat antavat sinulle hyviä ideoita.

Varaa siis aika Bang Bangiin ja yllätä kaikki New Yorkin tatuoinnillasi.

66. Vietä hauska iltapäivä flipperin parissa

Avengers Pinball| ©Joaquín Montaño - Midjourney
Avengers Pinball| ©Joaquín Montaño - Midjourney

Paintball-pelit ovat loistava tapa viettää iltapäivä lastesi kanssa New Yorkissa. Jos he ovat pieniä, he eivät luultavasti ole koskaan nähneet flipperiä, mutta voin vakuuttaa, että he tulevat pitämään siitä.

M odern Pinball NYC:s sä on laaja valikoima arcade- ja teemakoneita, joita voit kokeilla ja joista voit nauttia. Siellä on myösModern Pinball Museum, jossa voit nähdä vintage- ja huipputeknisiä koneita sisältävän näyttelyn, seurata asiantuntijoiden live-esittelyä ja osallistua lapsille ja aikuisille suunnattuun opetukselliseen peliohjelmaan.

67. Uhmaa painovoimaa sisätiloissa tapahtuvassa laskuvarjohypyssä

Laskuvarjohyppy sisätiloissa| ©Joaquín Montaño - Midjourney
Laskuvarjohyppy sisätiloissa| ©Joaquín Montaño - Midjourney

Jos olet aina haaveillut laskuvarjohyppäämisestä, mutta haluat kokeilla sitä sisätiloissa turvallisemmalla tavalla, ilmoittaudu iFLY:n sisätiloissa tapahtuvaan laskuvarjohyppyyn. Vältä kaikki vaarat tuulitunneleissa, joissa voit luoda todellisen lentämisen tunteen.

Tarjolla on kokemuksia kaikenikäisille ja -tasoisille. Opettajat opettavat sinulle kaikki tekniikat, jotta voit oppia tämän ainutlaatuisen kokemuksen turvallisesta laskuvarjohyppäämisestä.

Uskalla ja vietä erilainen päivä.

68. Kiipeä La Bestian kyytiin

Peto| ©Paul VanDerWerf
Peto| ©Paul VanDerWerf

Anna adrenaliinipumpun virrata Hudsonilla ajelulla pikaveneellä, jonka nimi "The Beast" kuvaa sitä energiaryöppyä, jonka se sinulle antaa. Täyttä vauhtia jokea pitkin kuljetaan rockmusiikin soidessa, ja kapteenina on kaksi koomikkoa, jotka antavat sinulle unohtumattoman hetken hulvattomilla selostuksillaan.

Tarjolla on 30 minuutin kierroksia, jotka vievät sinut Vapaudenpatsaalle, jossa voit ottaa selfien ja palata sitten takaisin.

69. Mene New Yorkin filharmonikkojen konserttiin

New Yorkin filharmoninen orkesteri| ©Joaquín Montaño - Midjourney
New Yorkin filharmoninen orkesteri| ©Joaquín Montaño - Midjourney

New Yorkin filharmoninen orkesteri on yksi maailman vanhimmista sinfoniaorkestereista, sillä se perustettiin vuonna 1842. Se esiintyy David Geffen Hallissa ja Broadwaylla Manhattanin Upper West Sidella.

Jos et halua jäädä paitsi suurista klassisista säveltäjistä, suosittelen hankkimaan liput joihinkin heidän konsertteihinsa. Tässä on heidän virallinen verkkosivustonsa, josta voit tutustua koko ohjelmaan.

70. Aja Teslalla New Yorkin kaduilla

Tesla-auto New Yorkissa| ©Joaquín Montaño - Midjourney
Tesla-auto New Yorkissa| ©Joaquín Montaño - Midjourney

Oletko koskaan ajatellut koeajaa todellista luksusluokan sähköautoa? Varaa Tesla ja kruisaile New Yorkin kaduilla tulevaisuuden kulkuneuvoilla.

L uksusautoista autoihin, jotka ovat superhelppoja ajaa. Ympäristön****kunnioittaminen ja sitoutuminen kestävään energiaan on Elon Muskin yrityksen missio, ja voisitko keksiä paremman suunnitelman kuin koeajaa yhtä näistä upeista autoista ympäri Isoa Omenaa?

71. Tutustu "Inside Outin" maailmaan Stranger Things -elämyksellä

Stranger Things -kokemus| ©Martin Lewison
Stranger Things -kokemus| ©Martin Lewison

Stranger Things -sarjan faneille on tarjolla interaktiivinen kokemus, joka tuo sinut lähemmäs Hawkinsin laboratoriota.

Palaa 80-luvulle ja auta pelastamaan kaupunki Demogorgonilta, ryhdy sankariksi ja tutustu kuuluisan Netflix-sarjan ympärillä oleviin mysteereihin, kun tutustut 'Stranger Things'-sarjan maailmaan. Näyttelyssä voit käydä Family Video -myymälässä, maistella sarjan inspiroimia ruokia ja cocktaileja, ottaa tuhansia valokuvia suosikkihahmojesi kanssa, pelata peliautomaateilla tai ostaa suosittuun sarjaan perustuvien myymälöidenyksinoikeustuotteita.

72. Etsi vohvelirekka ja hemmottele itseäsi!

Vohvelirekka| ©City Foodsters
Vohvelirekka| ©City Foodsters

Wafels & Dinges -vohvelit eivät ole mitä tahansa. Siksi kannustan sinua löytämään jonkun heidän New Yorkissa pysähtyvän kiertävän rekan ja maistamaan yhtä heidän herkullisista belgialaisista vohveleistaan.

Tarjolla on klassisesta suklaasta ja muista täytteistä manteli-, mini-, gluteenittomiin tai vegaanisiin.Etsi keltainen rekka ja ota laatikollinen vohveleita ja nauti tästä hienosta leivotusta taikinasta, joka vie sinut Belgiaan. Tässä linkki Wafels & Dinges -kojuihin ja niiden aukioloaikoihin.

73. Mene liikkuvan kuvan museoon

Jim Hensonin näyttely| ©Mig Gilbert
Jim Hensonin näyttely| ©Mig Gilbert

Jos olet elokuvien ystävä, et voi jättää väliin tätä esittäville taiteille omistettua museota, jossa näet seitsemännelle taiteelle ja digitaaliselle maailmalle omistettuja näyttelyitä, näytöksiä ja opetusohjelmia.

:::link|text=

M useum of the Moving Image|url=https://movingimage.us/::: sijaitsee historiallisessa Astoria Studiossa Queensissa, ja siellä on esillä kuvamateriaalia elokuvista ja sarjoista kaikissa genreissä tieteiselokuvista draamaan ja animaatioihin.

74. Naura Comedy Cellarissa, kaupungin parhaassa komediaklubissa

Komedia monologi| ©Joaquín Montaño - Midjourney
Komedia monologi| ©Joaquín Montaño - Midjourney

Jos New Yorkissa on yksi hauska aktiviteetti, se on lippujen ostaminen esitykseen Comedy Cellariin, jota pidetään kaupungin parhaana komediaklubina ja jossa voit nauraa.

C omedy Cellar sijaitseeGreenwich Villagessa, joten voit hyödyntää tilaisuutta tehdä sen jälkeen jonkin kaupunginosakierroksen, kuten ruokakierroksen. Molemmista aktiviteeteista saat fantastisen päivän hauskanpidon ja kulinaarisen nautinnon parissa Greenwich Villagessa.

75. Kokeile herkullista pastramia Katz'sissa.

Pastrami-voileipä| ©City Foodsters
Pastrami-voileipä| ©City Foodsters

Pastrami on tyypillinen juutalaisen keittiön tuote, joka koostuu punaisesta naudanlihasta, joka on kypsytetty ja suolattu. Jos et ole koskaan kokeillut sitä, paras paikka siihen on epäilemättä napata voileipä Katz's Delicatessemistä.

Varoitan, että ne aiheuttavat riippuvuutta, eikä ole ihme, että tämä juutalaiseen ruokaan erikoistunut satavuotias kauppa myy päivittäin tuhansia voileipiä. Tule käymään heidän myymälässään osoitteessa 205 East Houston Street ja tulet kiittämään minua - nauti!

Ota kaikki irti kesästä Isossa Omenassa

Nokoset Brooklynin sillan alla| ©Hellotickets
Nokoset Brooklynin sillan alla| ©Hellotickets

Jos on olemassa yksi vuodenaika, jolloin voit nauttia enemmän päivänvalosta ja tutustua kaupunkiin ulkona, se on kesä. On totta, että lämpötilat ovat hyvin korkeat (joskus liiankin korkeat) ja arvostat kauppojen ja rakennusten ilmastointia, mutta viileät illat terasseilla ja loputtomat kävelyretket Manhattanin halki, Hudson-joen rantaa pitkin ja pyöräretket Central Parkissa korvaavat kaiken.

Suosittelen tutustumaan New Yorkin parhaisiin pyöräretkiin tänä kesäkautena ja tutustumaan kaupunkiin terveellisemmällä ja kestävämmällä tavalla. Heinäkuun 4. päivän ilotulituksesta alkaen ja ottaen huomioon, ettäbaseball-liiga pelataan kesällä, ehdotan lukuisia aktiviteetteja, jotka saavat sinut haluamaan olla lähtemättä kaupungista helteestä huolimatta: mitä tehdä ja mitä nähdä New Yorkissa kesällä.

Ja kohdata kylmyys talvella

Luistelu Central Parkissa| ©Hellotickets
Luistelu Central Parkissa| ©Hellotickets

Jos taas päätät vierailla kaupungissa talvella, voin vakuuttaa, että joulun suuren vetovoiman lisäksi kylmyys ei estä sinua nauttimasta kaupungista, sillä se on enemmän kuin valmistautunut alhaisiin lämpötiloihin. Jos olet onnekas, saattaa jopa sataa lunta, ja sinulle jää postikorttimaisia joulukuvia.

NBA:n peleistä nauttimisen lisäksi arvostat lämmintä juomaa jossakin kaupungin viihtyisistä kahviloista. Neuvoni on yhdistää sisäaktiviteetit iltaisin (kuten vierailu näköalatasanteilla, Broadway-musikaalin katsominen tai ostosten tekeminen) ulkoaktiviteetteihin (kävely ympäri kaupunkia, risteily Hudsonilla tai Central Parkin ylittäminen) keskellä päivää, kun aurinko lämmittää hieman lämpötiloja.

Jos sinua palelee, älä huoli, sillä olen koonnut oppaan kaikesta siitä, mitä New Yorkissa voi nähdä ja tehdä talvella ja mitä kannattaa ottaa mukaan, mitä pukea päälle jne. jotta vierailustasi siellä tulisi enemmän kuin miellyttävä: What to do and see in New York in winter. Joka tapauksessa, kun matkustat, löydät tuhat tekemistä. Jos et kuitenkaan ole vielä varannut lippuja, voit vilkaista tätä artikkelia, jossa on kaikki tiedot parhaasta ajankohdasta matkustaa New Yorkiin.

Varaa NBA-lippusi


Seuraa näitä vinkkejä New Yorkin matkan järjestämiseen

New Yorkin metrossa| ©Hellotickets
New Yorkin metrossa| ©Hellotickets

Ehkä vähemmän romanttinen, mutta yhtä käytännöllinen kuin muutkin neuvot, joita voin antaa New Yorkin matkaa varten, annan sinulle muutaman vinkin siitä, miten voit välttää matkabudjettisi tuhoutumisen heti saapuessasi (jos matkustat rajattomalla budjetilla, tämä osa ei ehkä kiinnosta sinua yhtä paljon, mutta anna minun puhua meille muille).

Hanki turistikortti

Jos aiot vierailla useissa nähtävyyksissä tai tehdä retkiä (kiertoajeluja, museoita, bussikierroksia, risteilyjä jne.), on mahdollista, että sisäänpääsymaksuihin käyttämäsi rahamäärä on enemmän kuin asianmukainen. Tästä syystä on olemassa kaupungin turistikortteja, joiden avulla pääset kaikkein tunnusomaisimpiin kohteisiin kiinteään, alennettuun hintaan.

Päävaihtoehtoja on neljä: - .New York Pass.

Tiedän: yhden valitseminen näistä neljästä voi tuntua mahdottomalta tehtävältä, joten kunkin vaihtoehdon yksityiskohtaisen selostuksen lisäksi suosittelen sinua lukemaan tämän New Yorkin kiertoajelupassien vertailun, jotta voit olla varma, minkä valitset, ennen kuin teet investoinnin.

Varaa kuljetus lentokentän ja hotellisi välillä Manhattanilla

Jos etsit kätevää tapaa päästä hotellillesi lentokentältä, jolle laskeudut, kuluttamatta paljon rahaa yrittämiseen, suosittelen varaamaan bussikuljetuksen (jota voit käyttää yksinoikeudella tai jakaa sen muiden matkustajien kanssa) majoituspaikkasi ovelle. Kerron, miten se tehdään tässä artikkelissa osoitteessa Lähtökuljetukset New Yorkin lentokentille ja tässä on toinen artikkeli siitä, miten pääset JFK:lta Manhattanille, jossa sinulla on enemmän vaihtoehtoja.

Käytä julkista liikennettä

Sen lisäksi, että New Yorkin metro on nähtävyys itsessään (jos pidät valokuvien ottamisesta, siellä on joitakin ikonisia asemia, joilla voit nauttia maan alla kulkemisesta), se on nopein tapa päästä kaupunginosasta toiseen. Älä lamaannu kartoilla näkyvästä linjojen ja pysäkkien määrästä: hyppää metroon ja liiku kuin paikallinen. Tässä on kätevä opas New Yorkin metrolla liikkumiseen.

Noudata näitä perusvinkkejä

Jos olet ensimmäistä kertaa New Yorkissa, älä huoli. On satoja epäilyksiä, jotka piinaavat sinua nyt, aivan kuten ne piinaavat meitä kaikkia matkailijoita, kun olimme siellä ensimmäistä kertaa. Samoin olemme kaikki langenneet turistiloukkuihin, joita kaupunki on valmistellut vierailijoilleen. Siksi olen päättänyt koota yhteen parhaat niistä... 15 matkavinkkiä New Yorkiin tähän artikkeliin. Olen varma, että löydät niistä hyötyä matkasi järjestämisen aloittamisessa.

Suunnittele matkasuunnitelma

Jotta vältät tuhlaamasta paljon aikaa (ja rahaa) turhiin retkiin, suosittelen järjestämään - karkeasti ottaen - matkasuunnitelman päivien tai nähtävyyksien mukaan. Seuraavassa on muutamia käytännön oppaita, joiden avulla voit mielestäni järjestää aikasi mahdollisimman tehokkaasti: Tekemistä New Yorkissa syksyllä y 7 päivän New Yorkin matkaohjelma.

Ota matkavakuutus

Vaikka se saattaa aluksi tuntua ylimääräiseltä kuluerältä, vakuutan sinulle, että matkavakuutuksen ottaminen on välttämätöntä, kun matkustat New Yorkiin (tai minne tahansa Yhdysvaltoihin). Sairaanhoitokulut ovat siellä erittäin korkeat, eikä koskaan ole pahitteeksi hankkia hyvää vakuutusta, joka kattaa kaikki odottamattomat tapahtumat. Jos et tiedä, mikä vakuutus sinun pitäisi ottaa, mitä sinun on katettava ja miten se tehdään, jätän sinulle tähän artikkelin, jossa on kaikki yksityiskohdat seuraavista asioista Sairausvakuutus New Yorkiin matkustamista varten.

Muista ottaa viisumi mukaan

Jos haluat päästä New Yorkiin turistina, tarvitset todennäköisesti ESTA-viisumin. Voit täyttää sen verkossa ja maksaa maksun verkossa, mikä helpottaa prosessia huomattavasti. Jos olet epävarma siitä, miten se tehdään, koska et ole koskaan aiemmin tehnyt sitä, voit tutustua artikkeliini ESTA-viisumin hankkimisesta New Yorkiin matkustamista varten.

Seuraa näitä oppaita varmistaaksesi, ettet jää joka kuukausi paitsi tärkeimmistä asioista

 • New York tammikuussa: älä anna kylmän sään estää sinua. Vuosi on juuri alkanut, ja nyt on hyvä aika nauttia jouluvaloista loppuun.
 • New York helmikuussa: Hyödynnä hiljaisen sesongin tarjoamat mahtavat hinnat: parhaat hotellit ovat paljon halvempia! Lisäksi ystävänpäivän juhliminen Isossa omenassa on amerikkalainen kokemus, jota ei kannata jättää väliin.
 • New York maaliskuussa: Toivota kevät tervetulleeksi, kun päivät alkavat pidentyä, lämpötilat laskevat ja Manhattanin loputtomilla kujilla on ilo kävellä.
 • New York huhtikuussa: Pääsiäinen ja pääsiäisen pyhät käynnistävät todennäköisesti New Yorkin huippusesongin, johon saapuu tuhansia turisteja. Varaa liput ja aktiviteetit etukäteen, jotta pääset mukaan kysytyimpiin aktiviteetteihin.
 • New York toukokuussa: Kaupungin puistot ovat nyt täydessä kukassa: tutustu niihin kaikkiin kävellen tai pyörällä, äläkä jätä yhtään viheraluetta koskematta - miltä kuulostaisi piknik Bryant Parkissa tai aurinkoinen aamu Central Park -järvellä?
 • New York kesäkuussa: Lämpö alkaa käydä kuumaksi, mutta päivät ovat pitkiä, ja sinulla on aikaa kaikkeen. Se on luultavasti vuoden paras aika nauttia Manhattanin näkymistä jonkin pilvenpiirtäjän huipulta.
 • New York heinäkuussa: Tämä on tärkeä kuukausi amerikkalaisille. Jos olet siellä heinäkuun 4. päivän itsenäisyyspäivän juhlallisuuksien aikaan, älä jätä väliin ilotulitusnäytöstä.
 • New York elokuussa: Helle on päällä, mutta nyt on hyvä aika tutustua kaupunkiin yöllä, kun aurinko antaa taukoa ja Manhattanin puistot pystyttävät uskomattomia kesäisiä ulkoilmateattereita. Voit myös vierailla Brooklynin tai Coney Islandin rannoilla ja jopa Luna Parkissa, jossa vietät elämäsi parasta aikaa.
 • New York syyskuussa: Kouluun paluu on New Yorkissa aivan erityistä aikaa. Toimistot kuhisevat taas, newyorkilaiset ovat palanneet kaupunkiin ja haluavat nauttia ravintoloista, katoista ja teattereista, joten käytä tilaisuus hyväksesi ja nauti kaupungin yöelämästä kuin yksi paikallisista!
 • New York lokakuussa: Lokakuussa New York muuttuu kurpitsanoranssiksi. Talojen, kauppojen näyteikkunoiden ja katujen Halloween-koristeet ovat uskomattomia (luultavasti maailman parhaita), joten älä missaa tätä vuodenaikaa kaupungissa.
 • New York marraskuussa: Kiitospäivä, musta perjantai ja Macy's-paraati. Kuka enemmän? Jos vierailet kaupungissa vuoden viimeisellä neljänneksellä, jouluvalmistelut ovat täydessä vauhdissa.
 • New York joulukuussa: Tunnet olevasi kuin kuuluisassa Home Alone -elokuvassa: luistelukenttiä ympäri kaupunkia, jouluvaloilla koristeltuja näyteikkunoita ja jättimäisiä joulukuusia, jotka koristavat kaupunkia. Älä jätä väliin Manhattanin juhlallista valojen sytyttämistä tai upeaa Dyker Heightsin kaupunginosaa, jossa kymmenet talot esittelevät koristeitaan ja valojaan - ja hyvää uutta vuotta!

Varaa New York City Explorer Pass