Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

76 parasta tekemistä New Yorkissa [päivitetty 2023]

Lopullinen opas maailman upeimpaan kaupunkiin, jossa kerrotaan Big Applen uusimmat ruoka-, kulttuuri- ja viihdetarjonta.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

37 minuuttia luettu

76 parasta tekemistä New Yorkissa [päivitetty 2023]

Times Square | ©Hellotickets

Iso Omena on paikka, jossa suuret taiteilijat ovat haaveilleet menestyksestä, jossa monet eurooppalaiset maahanmuuttajat löysivät keinon muuttaa kohtaloaan ja jossa jokainen vierailija on löytänyt syyn olla lähtemättä.

Puhumme tietenkin New Yorkista: kaupungista, jossa on käytännössä mahdotonta sulkea silmiään. Siellä on niin paljon nähtävää ja tehtävää, että on tärkeää tietää, mitä kannattaa nähdä ja mitä ei, jotta et hukkuu. Tässä ovat siis upeimmat kokemukset New Yorkin matkallesi.

1. Lennä New Yorkin yllä helikopterikierroksella

Näkymät Manhattanille helikopterista| ©Hellotickets
Näkymät Manhattanille helikopterista| ©Hellotickets

Helikopterilennolla New Yorkin yllä näet kaupungin sellaisena kuin vain harvat muut näkevät sen. Lintuperspektiivistä näet New Yorkin kuin kämmenelläsi, ja tämä on kokemus, josta haluat varmasti puhua matkalta palattuasi.

Kaupungin horisontti on jo itsessään upea näky, ja vielä upeampi se on New Yorkin yllä helikopterilennolla. Useimmat lennot kestävät noin 15 minuuttia, ja ne vievät sinut matkalle, jossa upeat näkymät yhdistyvät adrenaliiniryöppyyn lentäessäsi New Yorkin yllä helikopterilla yli 200 kilometrin tuntinopeudella.

Vertaa parhaita helikopterikierroksia

2. Maailman paras koripallo elää

Madison Square Garden| ©Hellotickets
Madison Square Garden| ©Hellotickets

Olitpa koripallofani tai et, NBA-ottelussa käyminen on jotain, mitä et koe missään muualla. Ikoninen Madison Square Garden on New York Knicksin kotijoukkueen koti, ja juuri tällä areenalla pääset näkemään NBA:n tähtien pelaavan sydämensä kyllyydestä kentällä. Se on ehdottomasti kokemus, joka tuo matkallesi paljon uutta, ja se on pakollinen, jos olet innostunut koripallosta. Jos tiedät jo nyt, ettet aio jättää sitä väliin, osta NBA-lippusi täältä.

Jos haluat lukea hieman lisää kokemuksesta, ymmärtää, mitä sieltä löytyy, tai selvittää, miksi se on yksi parhaista kokemuksista, joita voit kokea New Yorkissa, anna minun vakuuttaa sinut NBA:ta käsittelevässä artikkelissani. Kuinka Ostaa Liput NBA Peliin New Yorkissa.

Tutustu legendaariseen Madison Square Gardeniin

Et ehkä ole NBA:n fani sinänsä, mutta et malta odottaa, että pääset tutustumaan tähän paikkaan, jossa niin monet taiteilijat ja urheilujoukkueet ovat tehneet historiaa. Siellä järjestetään opastettuja kierroksia, voit osallistua konsertteihin ja voit tietysti nähdä Knicksin kotiottelun. Näin ostat liput Madison Square Gardeniin.

Älä missaa Brooklyn Netsin kotiareenaa

Brooklyn Netsin kotiareena ei ehkä ole yhtä tunnettu kuin Madison Square Garden, mutta Barclays Center ei ole yhtään vähemmän mielenkiintoinen. Siellä järjestetään NBA-otteluiden lisäksi konsertteja ja tapahtumia, ja siellä kannattaa vierailla Brooklynin kierroksella. Tässä on kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää Brooklyn Netsin areenasta.

Varaa NBA-lippusi

3. Nauti Broadway-esityksestä

Times Squaren ja Broadway Avenuen risteys.| ©Hellotickets
Times Squaren ja Broadway Avenuen risteys.| ©Hellotickets

New York on täysin viihteelle omistettu kaupunki. Ei ole sattumaa, että Broadway-musikaalit ja -näytelmät ovat maailmankuuluja ja vetävät kävijöitä puoleensa, joten jos haluat nauttia todella ainutlaatuisesta kokemuksesta, suosittelen, että ostat liput ennakkoon ja lisäät New Yorkin vierailullesi erikoisen säväyksen.

Sekä Leijonakuningas että Aladdin ovat epäilemättä kaksi suosituinta musikaalia, joten yritä hankkia liput mahdollisimman aikaisin, jotta saat parhaan paikan parhaaseen hintaan. Mutta jos et vieläkään tiedä, minkä haluat nähdä, tässä on luettelo mielestäni parhaista Broadway-musikaaleista.

Muut Broadway-musikaalit

Hamilton

Vertaa parhaita Broadway-musikaaleja

4. Tutustu New Yorkin monikulttuurisuuteen suosituilla opastetuilla kierroksilla

Yhden opastetun kierroksen aikana| ©Hellotickets
Yhden opastetun kierroksen aikana| ©Hellotickets

Vastakohtien kierros

New York on epäilemättä kaupunki, jossa vastakohdat ovat niin nopeatempoisia, että on vaikea pysyä perässä. Contrasts Tour vie sinut neljään hyvin erilaiseen kaupunginosaan: Queensiin, Harlemiin, Bronxiin ja Brooklyniin.

Näet kaupungin teollisuusalueen, juutalaiskorttelin, Harlemin historialliset kadut, kaupungin ikoniset rakennukset ja yhden päivän aikana olet kiertänyt kaupungin ja todella tutustunut siihen kuin paikallinen.

.

Ylä- ja Ala-Manhattanin kierros

Jos Kontrastit-kierros on ehdoton edellytys, jotta voit tutustua New Yorkin eri alueisiin ja ymmärtää paljon paremmin, miten eri kulttuurit sopivat yhteen, Ylä- ja Ala-Manhattan-kierros syventyy paljon syvemmälle näihin kontrasteihin ja Manhattanin saaren kulmiin, joita et voi jättää väliin. Olitpa sitten ensimmäistä kertaa New Yorkissa tai olet jo vakiokävijä, tämän asiantuntijaoppaan selitykset paljastavat kaupungin monia tärkeitä paikkoja, joista et varmasti tiennytkään.

Jos haluat yllättyä toisesta Lower Manhattanin kaupunginosasta, vieraile Greenwich Villagessa. Löydät parhaat kierrokset tästä upeasta kaupunginosasta ja voit hengittää 1900-luvun porvarillisten talojen boheemia ilmaa, ja kaiken tämän opastavat oppaat, jotka kertovat mielenkiintoisimmat tarinat siellä asuneista kuuluisista ihmisistä.

Muut matkat

New York on niin hyvässä kuin pahassa turistien mekka miljoonille matkailijoille, jotka tekevät vuosittain pyhiinvaellusmatkan kaupunkiin, joka ei koskaan nuku. Kaupunkikierrokselle on kymmeniä vaihtoehtoja (kävellen, bussilla, enemmän tai vähemmän perusteellisesti jne.), ja joskus matkasuunnitelmaan parhaiten sopivan vaihtoehdon valitseminen voi tuntua ylivoimaiselta. Siksi olen tehnyt tämän valinnan. New Yorkin matkat jotta voit valita sinulle parhaiten sopivan.

Wall Streetin parhaat kierrokset ovat yksi niistä kierroksista, jotka saattavat kiinnostaa sinua paljon, kun haluat tutustua finanssimaailman yksityiskohtiin omakohtaisesti. Täällä erikoistuneet oppaat kertovat sinulle viimeisimpien rahoituskriisien mehevimmät tarinat.

Ja jos salaperäisyys on sinun juttusi, suosittelen, että otat selvää , miten New Yorkin katakombeissa voi vierailla.

Tutustu kaupungin salaisuuksiin

Jos et ole opastettujen kierrosten ystävä ja haluat tutustua kaupunkiin mieluummin omaan tahtiin ja ilman oppaan selityksiä, suosittelen tekemään oman matkasuunnitelmasi varmistaaksesi, ettet missaa mitään. Jos et ole kaupungissa ensimmäistä kertaa ja haluat löytää vaihtoehtoisia tai piilotettuja paikkoja, joissa turistit eivät käy niin paljon, älä missaa opastani kaupungin salaisiin paikkoihin.

Vertaa New Yorkin parhaita retkiä

5. Kierros Harlemissa ja osallistu gospelmessuun

Harlemin kadut| ©Nicole Y. C.
Harlemin kadut| ©Nicole Y. C.

Harlemiin tutustuminen oppaan kanssa on yksi parhaista kokemuksista, joita New Yorkissa voi saada, sillä siellä on kaikkea sitä, mitä monet turistit eivät näe, kun he näkevät matkansa aikana vain Manhattanin. Voit myös osallistua aitoon evankeliumimessuun ja kokea naapuruston kirkkojen hengellisyyden, sillä niiden jumalanpalvelukset ovat niin intensiivisiä, että ne ovat spektaakkelimaisia.

Jos haluat tutustua tähän kaupunginosaan omin päin, suosittelen, että otat huomioon Harlemin tärkeimmät nähtävyydet ja tekemiset varmistaaksesi, ettet missaa mitään, ja hyödynnät myös tätä luetteloa Harlemin parhaista ruokapaikoista ja tätä luetteloa Harlemin parhaista paikoista kuunnella musiikkia.

Varaa lippusi evankeliumimessuun

6. Lähde matkalle Niagaran putouksille

Yhden opastetun kierroksen aikana| ©Tim Gouw
Yhden opastetun kierroksen aikana| ©Tim Gouw

Vaikka se ei ole mitään New Yorkissa tehtävää, se on loistava tapa käyttää Yhdysvaltain itärannikon matka siihen, että voit poistaa yhden maailman vaikuttavimmista luonnonihmeistä listaltasi.

Niagaran putousten kiertoajelut ovat loistava tapa päättää matkasi Isoon Omenaan suurella annoksella luontoa sen puhtaimmassa muodossa. Asiantuntevan oppaan saattamana ja Manhattanille ja takaisin suuntautuvan kuljetuksen sisältämänä ne ovat paras vaihtoehto kiertää yksi Yhdysvaltojen upeimmista kansallispuistoista.

Mutta onko se sen arvoista? Jos matkustat New Yorkiin kahdeksi päiväksi tai jos matkasi New Yorkiin kestää kolme päivää, on parasta viettää ne Isossa Omenassa eikä poistua sieltä, mutta jos matkustat New Yorkiin 10 päiväksi tai aiot olla New Yorkissa 15 päivää tai kauemmin, se on vaihtoehto, jota kannattaa harkita.

Vertaa parhaita matkoja Niagaran putouksille

7. Kävele Central Parkissa

Kävele Central Parkissa| ©Hellotickets
Kävele Central Parkissa| ©Hellotickets

Suunnittelet varmasti käyntiä Central Parkissa, mutta tiedätkö, mitä et saa jättää väliin, kun pääset sinne? Kävele läpi Conservatory Gardens -puutarhan, joka on eurooppalaistyylinen puutarha, jossa on kauniita suihkulähteitä ja patsaita, Belvedere Castle- pieni linna, joka sijaitsee puiston korkeimmalla kohdalla ja josta on kauniit näkymät, sekä Bethesda Terrace ja sen suihkulähde, arkkitehtuurin ihme, josta voit ottaa upeita valokuvia.

Puisto on valtava, joten olen koonnut tämän puisto-oppaan, joka auttaa sinua suunnistamaan siellä. 15 aktiviteettia Central Parkissa. Sinulla on monia vaihtoehtoja kiertää tätä ihanaa puistoa, mutta hyvin erityinen vaihtoehto on esimerkiksi vaunukyyti Central Parkin läpi.

Yleisesti ottaen suosittelen vuokraamaan pyörän (jos lumi sallii) ja viettämään muutaman tunnin Manhattanin keuhkoihin eksyen. Let's roll!

Mutta jos matkustat lasten kanssa, et voi jättää väliin Central Parkin eläintarhaa, jossa voit nähdä eksoottisimpia eläin- ja villieläinlajeja. Central Parkin eläintarhan lipuilla pääset pääeläintarhaan, toiseen erityisesti lapsille tarkoitettuun eläintarhaan ja myös 4-D-teatteriin.

Vuokraa pyörä Central Parkissa

8. SUMMIT One Vanderbiltin näköalatasanne avataan: Midtownin uusin observatorio

Yksi Vanderbilt| ©SUMMIT
Yksi Vanderbilt| ©SUMMIT

Kyllä, luit oikein. Vain muutama kuukausi sen jälkeen, kun New Yorkissa avattiin lasinen näköalatasanne The Edge, olemme palanneet toisen leukoja häkellyttävän avauksen kanssa: SUMMIT on upea näköalatasanne, jota ei kannata jättää väliin sekä Manhattanin näkymien että rakennuksen uskomattoman arkkitehtuurin vuoksi.

Kaikki täällä on suunniteltu kävijän nauttimista varten: peilillä ja lasilla varustetut näkymät, jotta voit ottaa parhaat valokuvat, lasitetut näköalatasanteet, jotta voit tuntea huimauksen omakohtaisesti, huippumodernit hissit, jotta voit tuntea adrenaliinin kehossasi? En kerro enempää. Jos haluat järjestää vierailun, tutustu tähän artikkeliin, jossa kerrotaan, miten pääset uudelle SUMMIT One Vanderbiltin näköalatasanteelle.

Kiipeä SUMMIT One Vanderbiltin näköalatasanteelle

9. Piknik Mahattanin toisessa puistossa: Bryant Parkissa

Bryant Park kesällä| ©Istock
Bryant Park kesällä| ©Istock

Jos luulit, ettei New Yorkissa ole muuta viheraluetta kuin Central Park, olit väärässä. Sen pitkien katujen ja avenuiden varrella on pieniä aukioita ja puistoja, joissa voit nähdä joukoittain newyorkilaisia kävelemässä, urheilemassa tai pitämässä piknikkiä tauolla töistä. Jos minun pitäisi valita suosikkini New Yorkin parhaista puistoista (tietysti pakollisen Central Park -vierailun jälkeen), se olisi Bryant Park.

Suosittelen, että hankit yhden heidän pienistä pöydistään (ne tuodaan esiin, kun sää on kaunis) piknikille näköalalla, mutta kerron siitä lisää artikkelissani aiheesta 10 erilaista aktiviteettia Bryant Parkissa.

10. Kierrä High Linen kelluva puisto

Kävele pitkin High Linea| ©Hellotickets
Kävele pitkin High Linea| ©Hellotickets

Tämä vanhoille junaradoille rakennettu lineaarinen puisto kulkee Chelsean kaupunginosan halki, ja sitä reunustavat kukka-asetelmien reunustamat kävelyreitit, joista on näkymät ympäröiviin rakennuksiin ja etelässä sijaitsevalle Hudson-joelle. Kävely sitä pitkin on erilainen tapa tutustua New Yorkiin, ja suosittelen, että otat sen mukaan Chelsean kierrokselle.

Tässä artikkelissa noin High Line -opas New Yorkissa Annan sinulle vinkkejä siitä, miten kiertää sitä, missä kannattaa pysähtyä lounaalle tai nähdä parhaat näkymät, ja annan sinulle ehdotetun matkasuunnitelman, jotta et missaa tärkeimpiä nähtävyyksiä.

11. Tuijota suu auki Times Squarea

Poseeraa Times Squarella valaistun lipun edessä| ©Hellotickets
Poseeraa Times Squarella valaistun lipun edessä| ©Hellotickets

Times Square ei kaipaa esittelyä: neonvalot, valkokankaat ja paljon ihmisiä. Se voi olla yhtä aikaa ylivoimainen ja ihana, mutta se ei varmasti jätä sinua välinpitämättömäksi. Se on ehdottomasti paikka, johon kannattaa eksyä New Yorkin vierailun aikana, ja vielä enemmän yöllä, kun rakennukset loistavat kirkkaina ja New Yorkin taika alkaa loistaa läpi.

Mitä muuta nähtävää ja koettavaa Manhattanilla on

Vaikka Times Square saattaa tuntua kliseiseltä, se on epäilemättä yksi kaupungin maamerkeistä. Mutta onneksi Manhattanilla on monia muitakin paikkoja (jotkut niistä ovat yllättäviä, toiset olemme nähneet tuhansia kertoja elokuvissa), jotka jättävät meidät ihmetyksen valtaan. Jos et tiedä, mistä aloittaa, tässä on käytännön opas Manhattanin tärkeimmistä nähtävyyksistä, jotta voit järjestää vierailusi.

12. Mene ostoksille

Ostokset Macy'sissa| ©Hellotickets
Ostokset Macy'sissa| ©Hellotickets

SoHossa

SoHo ("South of Houston Street") oli aikoinaan teollisuusalue, joka oli täynnä tehtaita, ja jo kauan ennen gentrifikaation käsitettä naapuruston viehätysvoima houkutteli rikkaita, jotka tekivät sen rakennuksista ja kaduista "teollisen tyylikkyyden" synnyinpaikan. Nykyään se on täynnä baareja, ravintoloita ja kauppoja entisten tehtaiden alueella: käy siellä, jos pidät tiiliseinistä, putkista ja rauta-arkkitehtuurista.

Tutustu parhaisiin Soho-retkiin, jotta saat ensikäden käsityksen tämän ainutlaatuisen kaupunginosan glamourista.

Fifth Avenuen varrella

Fifth Avenue on New Yorkin ylellisyyden katu, jossa näet kaupungin ylellisimmät asuinrakennukset, maailman arvostetuimpien koru- ja muotimerkkien pääkonttorit sekä lukuisia museoita, kuten Guggenheimin ja Metropolitan Museum of Artin.

Vieraile New Yorkin parhaassa outlet-ostoskeskuksessa

Jos rakastat shoppailua mutta etsit parhaita löytöjä, olet onnekas New Yorkissa, sillä voit vierailla Premium Outletsissa, josta löydät kymmeniä luksusmerkkikauppoja erittäin alennettuihin hintoihin. Koska se on hieman kaukana Manhattanilta, siellä järjestetään järjestettyjä kiertoajeluja, joten voit käydä ostoksilla ilman, että sinun tarvitsee huolehtia logistiikasta, miten sinne pääsee. Kerron, miten tein sen, ja annan sinulle vinkkejä ostospäivän järjestämiseen: Premium Outlet -päiväretket New Yorkista.

Mitä ostaa

Olet luultavasti lähdössä New Yorkiin halutessasi tehdä kaupat. Etkä ole väärässä: amerikkalaiset tuotemerkit (sekä vaatteet että elektroniikka) ovat epäilemättä niitä, jotka kannattavat eniten. New Yorkissa voit löytää tiettyjä tuotteita erittäin hyvään hintaan, mutta sinun on osattava etsiä niitä. Siksi olen kirjoittanut käytännönläheisen oppaan, joka auttaa sinua suunnistamaan ostoksilla: 10 ostettavaa New Yorkissa Muista jättää matkalaukkuun tarpeeksi tilaa!

Vieraile New Yorkin Outlet-kaupoissa

13. Tutustu New Yorkin upeisiin nähtävyyksiin, jotka jäävät monilta matkailijoilta huomaamatta

New Yorkin kasvitieteellinen puutarha

New Yorkin kasvitieteellinen puutarha on rehevä 100 hehtaarin puisto, jossa kasvatetaan yli miljoonaa lajia 50 eri tilassa ja ympäristössä. Yksi sen tärkeimmistä nähtävyyksistä on se, että siellä on osa vanhaa metsää, joka peitti New Yorkin ennen sen asuttamista 1600-luvulla, ja siellä on kauniita yksilöitä valkoista saarta, koivua, tulppaania, kirsikkaa ja pyökkiä. Suosittelen lämpimästi vierailua, varsinkin jos matkustat New Yorkiin keväällä.

New Yorkin akvaario

Se on yksi miellyttävimmistä kokemuksista, jos vierailet New Yorkissa perheesi kanssa. Coney Islandin rantapromenadilla sijaitsevassa New Yorkin sopimuksessa on yli 500 merilajia. Vierailu järjestetään viihdyttävällä tavalla näyttelyiden ja pelien avulla, joiden tarkoituksena on opettaa lapsille luontoon liittyviä arvoja. Tässä New Yorkin akvaario-oppaassa on kaikki tarvitsemasi tiedot.

Bronxin eläintarha

Bronxin eläintarha on yksi New Yorkin suurista nähtävyyksistä, joka jää valitettavasti (tai onneksi sinulle) huomaamatta miljoonilta kaupungissa vierailevilta turisteilta. Tässä jättimäisessä eläintarhassa elää satoja lajeja puolivapaudessa, mikä tekee siitä täydellisen vierailukohteen. Etenkin jos matkustat lasten kanssa, vierailu Bronxin eläintarhan eläimiin on sen arvoinen. Tässä on joitakin artikkeleita, joissa kerrotaan kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää siitä, miten saada lippuja Bronxin eläintarhaan, eläintarhan aukioloajat ja hinnat Bronxin eläintarhassa.

Varaa liput Bronxin eläintarhaan

14. Kierros Chinatownissa

Tyypillisiä Chinatownin katuja| ©Hellotickets
Tyypillisiä Chinatownin katuja| ©Hellotickets

Manhattanin Chinatown, jota ympäröivät TriBeCa, vanha Little Italy ja Lower East Side, on paikka, jossa voisi helposti kuvitella olevansa Aasian mantereella, kun kantoninkieliset lauseet ja kyltit tulevat ja menevät ja kun markkinoilla vallitsee jatkuva tunnelma, jossa kalakauppiaat, lihakauppiaat ja vihanneskauppiaat ovat jatkuvassa toiminnassa. Chinatown ei ole koko maan kaunein kaupunginosa, mutta se on varmasti yksi autenttisimmista, ja siellä kannattaa käydä, jos satut olemaan lähistöllä.

Jotta et vain vaeltaisi päämäärättömästi sen kaduilla (vaikka kaduilla vaeltelu on aina erittäin suositeltavaa), tässä on käytännön opas, jonka avulla voit 10 erilaista aktiviteettia Chinatownissa vinkkejä ja luettelo asioista, joita et voi jättää näkemättä ja tekemättä siellä. Äläkä jätä väliin tilaisuutta kokeilla kaupungin autenttisinta kiinalaista ruokaa: tässä on opas Chinatownin parhaista ruokapaikoista.

15. Kävele Hudson Yardsissa

The Vessel, yksi Hudson Yardsin suurimmista nähtävyyksistä.| ©Hellotickets
The Vessel, yksi Hudson Yardsin suurimmista nähtävyyksistä.| ©Hellotickets

Se on New Yorkin kuumin uusi kaupunginosa. Vain muutamassa vuodessa se on muuttunut täysin hylätystä alueesta luksusasuntojen, huippumodernien Manhattanin pilvenpiirtäjien ja trendikkäiden ravintoloiden ja kauppojen uudeksi kultaiseksi mailiksi. Sen lisäksi, että täällä sijaitsevat The Vessel ja The Edge (kerron niistä lisää myöhemmin, mutta et voi jättää niitä väliin), siellä sijaitsee myös kuuluisa High Line, kaupungin uusi puisto, josta olen jo kertonut.

Tällä alueella voit syödä ylellisesti, ihailla New Yorkin arkkitehtuurin uusia ihmeitä ja käydä ostoksilla uudessa luksusostoskeskuksessa. Tässä on kätevä opas naapurustoon: Tekemistä Hudson Yardsissa.

16. Tervehdi Vapaudenpatsasta

Vapaudenpatsas auringonlaskun aikaan lautalta käsin| ©Hellotickets
Vapaudenpatsas auringonlaskun aikaan lautalta käsin| ©Hellotickets

Jos sinun pitäisi valita vain yksi symboli, joka edustaa kaupunkia, joka ei koskaan nuku, se olisi vapaudenpatsas. Kuuluisa "Lady Liberty" sijaitsee Liberty Islandilla, joka on lauttamatkan päässä Manhattanin eteläpuolella sijaitsevista laitureista, ja vierailu siellä on yksi New Yorkin matkan pakollisista aktiviteeteista.

Jos muuten menet lautalla Battery Parkissa sijaitsevalle Vapaudenpatsaalle, älä jätä väliin kaikkea, mitä Battery Parkissa on nähtävää ja koettavaa ennen laivaan nousua tai palatessasi patsaan luota.

Kun saavut Vapaudenpatsaalle, voit mennä sisälle ja käydä patsaan jalustalla tai jopa kiivetä kruunuun. Voit myös kierrellä museossa ja nauttia näkymistä Vapaudenpatsaan näköalatasanteelta, josta on kauniit panoraamanäkymät Manhattanille. Jos valitset myös opastetun kierroksen, sinun on hyvä tietää, että jotkut niistä täydentävät kokemusta käymällä Ellis Islandilla ja maahanmuuttomuseossa.

Varaa liput Vapaudenpatsaalle

17. Mene etsimään elokuvasettejä

Ystävien asunto| ©Hellotickets
Ystävien asunto| ©Hellotickets

On selvää, että kaupunki kätkee kaduilleen ja toreilleen tuhansia kohtauksia myyttisistä elokuvista ja sarjoista. Jos haluat tietää tarkalleen, missä on asunto, jossa Monicalla ja Rachelilla oli Chandler ja Joey naapureina Ystävät-sarjassa, tai jos haluat löytää Ghostbustersin myyttisen paloaseman, tämä artikkeli osoitteessa 10 TV- ja elokuvakohdetta New Yorkissa auttaa sinua. Olipa kyseessä sitten opastettu kierros tai omatoiminen tutustuminen kohteisiin, muista etsiä ne!

Varaa New Yorkin elokuvakierros

18. Vieraile 9/11-muistomerkillä ja -museossa

Kunnianosoitus 9/11 uhreille Ground Zerolla| ©Hellotickets
Kunnianosoitus 9/11 uhreille Ground Zerolla| ©Hellotickets

9/11-muistomerkki ja -museo sijaitsee nykyisen kaksoistornien paikalla, joka tunnetaan myös nimellä Ground Zero. Sen sijaan siellä on suihkulähteitä, joihin on kaiverrettu uhrien nimet, ja muistomuseo, jossa kerrotaan iskujen tarinasta ja siitä, miten New York rakentui hitaasti uudelleen seuraavina päivinä.

Vaikka vierailu 9/11-museon näyttelyssä on emotionaalisesti musertava kokemus, suosittelen sitä lämpimästi, sillä se antaa matkallesi vaihtoehtoisen kontekstin ja näet New Yorkin erilaisin silmin vierailusi jälkeen.

Jos haluat arvioida eri vaihtoehtoja siitä, mitä tapahtui 9/11, jätän sinulle tämän viestin, jossa käsitellään eri vaihtoehtoja siitä, mitä tapahtui 9/11. Parhaat 9/11-matkat New Yorkissa.

Varaa vierailusi 9/11-museoon

19. One World Observatory: kunnianosoitus tulevaisuuteen katsoen

One World Observatory| ©Hellotickets
One World Observatory| ©Hellotickets

Jos olet alueella ja olet päättänyt vierailla 9/11-muistomerkillä tai 9/11-museossa, ehkä haluaisit käydä ihailemassa New Yorkia korkeuksista One World Observatory -observatoriossa. Ground Zerolle 9/11-iskujen jälkeen rakennetun pilvenpiirtäjän, One World Trade Centerin, huipulla on lasinen näköalatasanne, jolta on selkeä näkymä Etelä-Manhattanille, Hudsonille ja Brooklyniin.

Jos sinulla on hieman korkeanpaikankammoa, sinun ei tarvitse jättää väliin näköaloja One World Observatory -observatoriosta, sillä se on kaupungin paras näköalatasanne, sillä koska se on lasitettu, se antaa suojan tunteen, jota muilla avoimilla observatorioilla ei ole. Voit lukea kaikki yksityiskohdat täältä: NYC One World ObservatorionLiput: Kuinka ostaa ne, turistipassitjotka sisältävät tämän nähtävyden, jne. ja ota huomioon, miten One World Observatoryyn pääsee tässä toisessa artikkelissa.

Varaa lippusi One World Observatoryyn

20. Tutustu kaikkeen, mitä Rockefeller Centerillä on tarjottavanaan

Näkymät kallion huipulta| ©Hellotickets
Näkymät kallion huipulta| ©Hellotickets

Kiipeä kallion huipulle

Ja kun kerran olet siellä, miten voisit olla käymättä yhdessä kaupungin suosituimmista observatorioista? Älä jätä väliin New Yorkin horisonttia ja Rockefeller Centerin huipulla sijaitsevalta Top of the Rockilta avautuvia näkymiä, mukaan lukien yönäkymät.... Seuraavassa on lisätietoja, jotka auttavat sinua järjestämään kiipeämisen: Top of the Rockin liput ja sinun on päätettävä, onko sinulle parempi kiivetä Top of the Rockille vai Empire State Buildingiin. Kannattaa kuitenkin muistaa, että Rockefeller Centerissä on runsaasti ruokapaikkoja, joten vierailu voi olla suositeltavaa, vaikka et menisikään näköalatasanteelle.

Jouluna

Jos vierailet kaupungissa joulun aikaan, Rockefeller Centerin joulun aikaan on myös pakko käydä katsomassa, sekä sen kuuluisan kuusen (yksi New Yorkin parhaista joulukuusista ) että sen luistinradan vuoksi. Kaupunki ei olisi sama jouluna ilman tätä pientä nurkkaa, jossa voit ottaa valokuvan ja jopa hypätä luistimilla kaukalossa. Kaiken kaikkiaan en aio kieltää, etteikö Joulu New Yorkissa ansaitsisi erityismaininnan.

Siksi olen koonnut tämän oppaan. 15 jouluista aktiviteettia New Yorkissa Ja jos sinulla on onni vierailla New Yorkissa joulun aikaan, älä jätä väliin upeita koristeita, joita Brooklynin asukkaat pystyttävät joka vuosi Dyker Heightsin koteihinsa. Ja jos valaistus on sinun juttusi, älä jätä väliin mahdollisuutta nähdä Bronxin eläintarhan jouluvalot. Joulun ystävät, tämä on paratiisi!

Toinen vaihtoehto on osallistua opastetulle kierrokselle, jolla voit tutustua kaupungin valoihin- on uskomaton kokemus tutustua Isoon Omenaan, joka on koristeltu juhlapyhiksi!

Varaa lippusi Top of the Rockiin

21. Kultturellistu New Yorkin parhaissa museoissa

Luonnonhistorian museo| ©Aditya Vyas
Luonnonhistorian museo| ©Aditya Vyas

Halusitpa sitten ahmia kaupungin koko museovalikoiman tai valita mieluummin yhden tai kaksi museota, joissa haluat vierailla matkasi aikana, olen laatinut tämän luettelon, joka sisältää 12 parasta museota New Yorkissa. Täältä voit lukea tärkeimpiä asioita kustakin niistä, jotta näet kaikki tarjolla olevat vaihtoehdot, mitä näet kussakin niistä ja miten saat liput parhaaseen hintaan.

MoMA

On mahdotonta olla mainitsematta New Yorkin pakollisten nähtävyyksien joukossa MoMaa eli Museum of Modern Artia. MoMa:n parhaita teoksia ovat Van Goghin "Tähtikirkas yö", Dalín "Muistin pysyvyys", Picasson "Les Demoiselles d'Avignon", Andy Warholin "Cambell Soup Cans" ja monet muut modernin taiteen teokset, jotka kannattaa nähdä livenä ainakin kerran elämässä.

Ota huomioon MoMan hinnat ja aukioloajat, jotta et menetä tilaisuutta käydä tässä upeassa museossa.

Markkinatalouskohtelu

Viidennellä Avenuella sijaitsevassa majesteettisessa MET-museossa (jonka portaat tunnistat heti, jos olet nähnyt Gossip Girlin) on taideteoksia ja esineitä, kuten kiinalaisia kalligrafiakirjoja, kiilteisiä tauluja, egyptiläisiä muumioita, eurooppalaisten kuninkaiden haarniskoja, soittimia ja huikea kokoelma maalauksia, joiden kohokohtiin kuuluvat muun muassa Van Goghin, Rembrandtin ja Rafaelin teokset.

Madame Tussaudit

Jos olet utelias käymään vahakabinetissa ja näkemään läheltä, miltä epäjumalasi tai nykypäivän ja historian suosituimmat hahmot näyttävät, Madame Tussauds ja sen vahahahmot ovat loistava vaihtoehto. Vierailu on hauska ja jättää sinulle lukemattomia valokuvia ja anekdootteja, jotka ovat vaivan arvoisia. Jos olet menossa New Yorkiin lasten tai ystävien kanssa, se on loistava vaihtoehto. Täällä on kaikki tiedot Madame Tussauds New YorkLiput:vahamuseo kaikki mitä sinun tulee tietää.

Päivä museossa elokuvassa "Yö museossa"

Vaikka se tuli tunnetuksi elokuvasta "Yö museossa", Luonnonhistoriallinen museo on jo vuosikymmenien ajan ollut lähellä Central Parkia, yksi niistä museoista, joka tekee eniten vaikutuksen kävijöihin suurella määrällä kuriositeetteja ja esineitä, joita voi nähdä (ja oppia) sisällä: Luonnonhistoriallinen museo.

Nykyäänkin se on yksi kaupungin tärkeimmistä tiede- ja tutkimuskeskuksista, ja sen kokoelmissa on tuhansia fossiileja, meteoriitteja ja mineraaleja, joita et näe missään muualla. Jos olet New Yorkissa myös lasten kanssa, älä epäröi tehdä tätä leuanvetovierailua.

Guggenheim New Yorkissa

Tämä uskomaton museo varastaa sydämesi paitsi uskomattomien taideteostensa myös ainutlaatuisen suunnittelunsa ja rakenteensa vuoksi. Astu sen majesteettisiin portaisiin ja tunne, että menetät ajan hermosi Manhattanin sydämessä New Yorkin Guggenheimissa. Et tule katumaan!

Muita mielenkiintoisia museoita kaupungissa

Kuten lähes kaikessa New Yorkissa, kaupungissa on enemmän kulttuuritarjontaa kuin missään muussa kaupungissa maailmassa. On vaikea laskea, kuinka paljon aikaa tarvitaan kaikkien näiden uskomattomien museoiden katsomiseen, mutta jos sinulla on aikaa tai intohimoa taiteeseen ja kulttuuriin, tutustu näihin muihin museoihin, jotka eivät jätä sinua välinpitämättömäksi:

Lue lisää Fotografiska New Yorkista, vieraile Brooklyn Museumissa, tutustu kaupungin historiaan Museum of the City of New Yorkissa, syvenny Whitney Museum of American Artiin, tutustu Intrepid-lentotukialukseen Sea, Air and Space Museumissa tai tunne itsesi vakoojaksi KGB:n vakoilumuseossa.

Vertaa New Yorkin parhaita museoita

22. Uskalla kestää huimausta Empire State Buildingin huipulta käsin

Empire State Building yöllä| ©Hellotickets
Empire State Building yöllä| ©Hellotickets

Empire State Building on New Yorkin ikonisin maamerkki, ja sen näköalatasanteelta voit nauttia upeista näkymistä Isoon Omenaan. Voit nousta ylös aamunkoitteessa, juuri ennen auringonlaskua tai jopa yöllä: minkä tahansa valitsetkin, se on kokemus, jota muistelet varmasti nostalgisesti vielä vuosienkin päästä.

Tämän vuoksi suosittelen lämpimästi Empire State -lippujen ostamista etukäteen verkosta, jotta voit välttää lippuluukuilla jonottamisen, valita parhaan ajankohdan Empire Stateen kiipeämiselle ja välttää suuret turistijoukot, joilla tämä vierailu on tietysti yksi tärkeimmistä tavoitteistaan New Yorkissa vieraillessaan.

Varaa lippu Empire State Buildingiin

23. Rohkeimmille, The Edge

The Edge alhaalta päin| ©Hellotickets
The Edge alhaalta päin| ©Hellotickets

Yksi maailman upeimmista näköalatasanteista on hiljattain avannut ovensa New Yorkissa: The Edge. Sen lasilattian (kyllä, kyllä, luit oikein) ansiosta voit lentää New Yorkin horisontin yllä omin jaloin. Rakennuksen rakenne (se on kirjaimellisesti "reuna", kuten nimikin kertoo) on suunniteltu niin, että voit tuntea tuulen (ja huimauksen) ihollasi, kun nojaat ulos huipulta. Oletko valmis testaamaan adrenaliinisi The Edgen näköalojen avulla?

Varaa lippusi The Edge -tapahtumaan

24. Vieraile Bostonissa sijaitsevassa Harvardin yliopistossa New Yorkista käsin

Harvardin yliopiston kampus| ©Benjamin Rascoe
Harvardin yliopiston kampus| ©Benjamin Rascoe

Kuten luit: Harvardissa vierailu on mahdollista, eikä sinun tarvitse olla koulutettu henkilö (tai alumni) voidaksesi tehdä sen. Yksi maailman tunnetuimmista yliopistoista avaa ovensa matkustajille, jotka voivat vierailla opastetulla kierroksella. Kun teet New Yorkista matkan Bostoniin, voit tutustua myös Bostonin kaupungin historialliseen keskustaan, jossa syntyi yksi Amerikan historian tärkeimmistä vaiheista: Amerikan itsenäisyyssota.

Pääset myös tutustumaan MIT:hen ja oppimaan kaiken tarpeellisen kaupungista ja sen tavoista, jotka ovat vastakohta New Yorkin hälinälle. Ja mikä parasta? Illalla olet takaisin hotellissasi Isossa Omenassa valmiina jatkamaan matkaasi.

Varaa kiertoajelu Bostonissa

25. Kaupungin valot, parhaiten nähtävissä turistibussista käsin

Yöllinen kiertoajelu kiertoajelubussilla| ©Hellotickets
Yöllinen kiertoajelu kiertoajelubussilla| ©Hellotickets

Vierailitpa New Yorkissa talvella, kun kylmyys raivoaa, tai lyhyellä varoitusajalla, kiertoajelubussi helpottaa kylmiä lämpötiloja ja antaa sinulle mahdollisuuden liikkua kaupungissa helpoimmalla mahdollisella tavalla. Vaikka se saattaa ensisilmäyksellä tuntua epäaidolta kokemukselta, totuus on, että New Yorkin kiertoajelubussien reitit on suunniteltu niin, että pääset nähtävyydeltä toiselle mahdollisimman nopeasti (ja ilman taistelua maanalaisen kartan kanssa!).

Pidän tässä kokemuksessa eniten siitä, että voit tehdä sen sekä päivällä että ottaa New York Cityn yökiertoajelubussin, kun olet lopettanut nähtävyyksien katselun maratonpäivän ja haluat vain rentoutua ja jatkaa panoraamanäkymien nauttimista.

Varaa bussilippusi

26. Mitä uutta, New York: The Vessel (Astia)

The Vessel -ohjelman rakenne| ©Hellotickets
The Vessel -ohjelman rakenne| ©Hellotickets

Vaikka et olisikaan ensimmäistä kertaa kaupungissa, tämä alue on sinulle täysin tuntematon: Hudson Yards on ollut vuosikymmeniä puoliksi hylätty teollisuusalue, mutta se on viime vuosina noussut Midtown Manhattanille (ja sitä rakennetaan edelleen), ja sinne on rakennettu ostoskeskuksia ja luksusasuntoja. Suuri osa Manhattanin futuristisen uuden alueen huomiosta kohdistuu The Vesseliin (tai Hiveen, kuten monet sitä kutsuvat).

Puolivälissä arkkitehtonista jalokiveä ja turistinähtävyyttä tai näköalapaikkaa sijaitseva rakennus erottuu paitsi ulkoisen olemuksensa myös optisten leikkien ja näkymien ansiosta, joita se tarjoaa vierailijoilleen. Kehotan teitä menemään sisälle, kiipeämään sen neljä kerrosta ja tekemään omat johtopäätöksenne.

.

27. Juo cocktail kaupungin parhailla katoilla

Harrietin katto| ©Time Out
Harrietin katto| ©Time Out

Jos kaupungin observatorion näkymät eivät riitä, voit jatkaa niiden katselua joltakin Manhattanin upealta katolta tai terassilta. Vaikka näkymät eivät olekaan yhtä vaikuttavia (melkein yhdestäkään niistä ei ole 360 asteen näkymiä kaupunkiin, koska niiden edessä olevat pilvenpiirtäjät voivat peittää näkymät), niissä on yleensä elävää musiikkia ja hyvin newyorkilainen tunnelma, joka on mielestäni aina hyvä tapa päättää kiireinen päivä nähtävyyksien katselulla kaupungissa.

Joskus näiden pienten baarien tai kattojen löytäminen voi tuntua hankalalta, joten olen koonnut listan New Yorkin mielestäni parhaista katoista.

28. Lähde pois Manhattanilta ja tutustu muihin New Yorkin kaupunginosiin.

Brooklynin sillan ylittäminen| ©Hellotickets
Brooklynin sillan ylittäminen| ©Hellotickets

Olen pahoillani, mutta... New York on paljon muutakin kuin Manhattan, ja vaikka onkin houkuttelevaa tyytyä tutkimaan saaren ikonisimpia paikkoja, New Yorkissa on paljon muutakin. Itse asiassa kaupunki koostuu viidestä kaupunginosasta (Boroughs), joissa newyorkilaiset asuvat, ruokailevat, käyvät ostoksilla, tanssivat,... Älä anna laiskuuden voittaa itseäsi, vaan tutustu Manhattanin lisäksi Brooklynin, Queensin, Bronxin ja Staten Islandin tarjontaan. Seuraavassa kerrotaan, mitä et voi jättää väliin, kun vierailet kaupungissa: Parasta New Yorkin kaupunginosaa.

Mitä nähdä ja tehdä Brooklynissa

En salaa enkä kiellä, että Brooklyn on yksi suosikkialueistani kaupungissa, joten kannustan sinua (koska en voi pakottaa sinua) lähtemään kaduille ja jättämään mitään kulmaa koskemattomaksi. Tulet rakastamaan sen kahviloita, vintage-markkinoita, vaihtoehtoisia kauppoja ja gastronomisia markkinoita. Kannattaa myös tutustua Brooklynin parhaisiin ruokapaikkoihin, sillä siellä voi maistaa hyvin aitoja ruokia ja edullisemmin kuin Manhattanilla. Tässä ovat suositukseni: Tekemistä Brooklynissa.

Vieraile Williamsburgissa

Brooklynissa voit myös vierailla Williamsburgissa ja New Yorkin juutalaiskorttelissa, joka on erilainen maailma ja joka räjäytti tajuntani, kun kävin siellä ensimmäistä kertaa. Tässä käytännön oppaassa annan sinulle vinkkejä vierailun järjestämiseen. Tekemistä Williamsburgissa, Brooklynissa.

Varaa New Yorkin kiertoajelu

29. Amerikkalaistuminen jalkapallo- tai baseball-ottelussa

Yankee Stadium| ©Hellotickets
Yankee Stadium| ©Hellotickets

Jos on yksi asia, joka saa sinut tuntemaan, että olet todella Amerikan sydämessä, se on sen suosituimmista urheilulajeista nauttiminen. New Yorkissa ollessasi sinulla on mahdollisuus nähdä legendaarinen New York Yankees baseball-ottelussa, joka oli minulle todellinen elämys (en edes tuntenut pelin sääntöjä, mutta näihin tapahtumiin liittyvä kokemus oli mahtava).

Jos et matkusta New Yorkiin MLB-kauden aikana, voit aina käydä kiertoajelulla stadionilla tai tutustua ympäröivään alueeseen. Loppujen lopuksi se on myyttinen paikka, joka määrittää newyorkilaisten kulttuuri-, urheilu- ja vapaa-ajan ohjelman. Tässä on artikkeli, joka auttaa sinua löytämään , miten vierailla Yankee Stadiumilla.

Jos taas haluat mieluummin katsoa NFL-ottelun (National Football League), New York Giants pelaa MetLife Stadiumilla, ja sen katsominen livenä on melkoinen spektaakkeli.

Varaa NFL-liput

30. Irtaudu turistielämästä risteilyllä Hudson-joella

Näe Manhattanin horisontti veneestä| ©Hellotickets
Näe Manhattanin horisontti veneestä| ©Hellotickets

Purjehdus Hudson-joella antaa sinulle taukoa pitkistä kävelyistä, kun näet Manhattanin horisontin, ylität Brooklynin sillan ja pääset lähelle Vapaudenpatsasta.

Mikä parasta, tarjolla on retkiä ja matkareittejä kaikille budjeteille (lyhyestä tunnin retkestä luksusristeilyyn, jossa on illallinen ja elävää musiikkia) ja jopa Hudson-joen risteilyjä lapsille. Kokeile sitä, ja vaikka olisi kylmä, pukeudu lämpimästi ja mene kannelle ottamaan parhaat kuvat. Tässä on artikkeli, jonka kirjoitin Parhaat Manhattanin risteilyt suosikkivaihtoehtojeni kanssa, mutta sanon heti, että illallisristeily Hudsonilla voi olla matkasi upein kokemus.

Jos haluat lisätietoja, löydät artikkelin parhaasta ajankohdasta lähteä Hudson-joen risteilylle, toisen artikkelin Hudson-joen risteilyjen hinnoista ja tämän artikkelin vinkit risteilyn nauttimiseen Manhattanilla.

Liikkuminen lautalla

Hudson on yksi kaupungin tärkeimmistä nähtävyyksistä, ja jos haluat päästä pois Manhattanilta, sinun on ylitettävä se metrolla, junalla tai lautalla. Mielestäni lautta on loistava tapa kiertää kaupunkia ja nauttia samalla Skyline-näkymistä, joten vaikka laiva ei olisikaan yhtä mukava kuin risteilyalukset, älä epäröi käyttää lauttaa matkasi aikana. Tässä on kaikki tarvitsemasi tiedot New Yorkin lautasta.

Varaa Hudson-joen risteily

31. Nauti parhaasta kansainvälisestä keittiöstä

Valaistu kyltti eräässä Manhattanin kahvilassa| ©Hellotickets
Valaistu kyltti eräässä Manhattanin kahvilassa| ©Hellotickets

Tiedän, että hampurilaiset eivät ole ihan sitä, mitä tulee mieleen, kun ajattelee "haute cuisinea", mutta New Yorkissa on hienoa se, että siellä voi syödä kirjaimellisesti kaikkea. Halvimmasta pikaruoasta parhaaseen pastaan, kalaan, sushiin ja pizzaan, jota voit kuvitella.

Matka ei tietenkään ole täydellinen ilman hodareita, legendaarisia hampurilaisia ja juustokakkuja. Haluat varmasti pitää piknikin jossakin puistossa, säästää rahaa pikaruokaketjuissa ja istahtaa illalliselle johonkin West Villagen tai SoHon viihtyisään, kynttilänvalaistuun ravintolaan. Kerron siitä kaiken tässä: 10 ruokapaikkaa New Yorkissa.

Vieraile Chelsea Marketissa

Jos aiot kävellä High Line -reittiä pitkin, Chelsea Marketissa syöminen ennen tai jälkeen kävelyn on loistava vaihtoehto. Näillä gastronomisilla markkinoilla on kauppoja, joista voit ostaa laadukkaita elintarvikkeita, mutta myös useita kojuja, joissa voit pysähtyä syömään. Jos etsit jälkiruokia, aamiaisia tai välipaloja, olet myös onnekas: täällä on leipomoita, kuppiloita, konditorioita...

32. Käytä tilaisuutta hyväksesi ja vieraile muissa kaupungeissa, kuten Washingtonissa tai Philadelphiassa

Capitol, Washington DC| ©Caleb Pérez
Capitol, Washington DC| ©Caleb Pérez

New York itsessään on erillinen maailma, mutta Yhdysvalloissa on niin paljon nähtävää, että olisi sääli unohtaa tehdä New Yorkista käsin matka muihin lähikaupunkeihin, kuten Washingtoniin tai Philadelphiaan. Jos teet opastetun kierroksen Amerikan historian kehtoon, voit oppia paljon lisää maan kulttuurista ja omituisuuksista. Minusta erityisesti Washington oli uskomaton paikka, hyvin monumentaalinen, ja siellä oli niin monia kulmia, muistomerkkejä ja maamerkkejä, joihin tutustua.

Lisäksi sen järjestys, siisteys ja majesteettisuus ovat ristiriidassa Ison Omenan kaaoksen kanssa, joten täydennät matkasi lisäämällä tämän vastakohdan, joka ei jätä sinua välinpitämättömäksi. Mikä parasta, Washingtoniin ja sen ympäristöön tutustumiseen on useita vaihtoehtoja, varsinkin jos teet kaksipäiväisen matkan Washingtoniin, joten olen koonnut kiinnostavimmat tähän: Washington päiväretket New Yorkista.

Muut matkat

Jos haluat tutustua New Yorkin ympäristöön, mutta et ole vielä varma, mikä on paras matkakohteesi, olen kirjoittanut oppaan New Yorkin parhaista vierailukohteista. 5 päiväretkeä New Yorkista johon olen koonnut parhaat paikat, joihin kannattaa tutustua, ja miten voit liittyä opastetulle kierrokselle, jotta sinun ei tarvitse murehtia logistiikasta, joka liittyy julkisilla liikennevälineillä kulkemiseen tai auton vuokraamiseen. Lähde matkalle!

Varaa Washingtonin kiertue

33. Nauti näköaloista Roosevelt Islandin köysiradalta

Näkymät Roosevelt Islandin köysiradalta| ©Dan Gold
Näkymät Roosevelt Islandin köysiradalta| ©Dan Gold

Et ehkä ole edes kuullut tästä Manhattanin itäpuolella sijaitsevasta pienestä saaresta, mutta jos sinulla on aikaa ja haluat tutustua johonkin erilaiseen, se on loistava paikka viettää iltapäivä. Sinne pääset parhaiten köysiradalla (se lähtee Second Avenuelta ja 60th Streetiltä) ja nautit matkan varrella avautuvista näkymistä.

Näet joitakin Manhattanin ikonisimpia rakennuksia ja laskeudut toiselle puolelle, Roosevelt Islandille, jossa voit nauttia kävelystä laituria pitkin. Jos aiot ylittää joen tällä köysiradalla, voit lukea lisää kokemuksesta artikkelistani osoitteessa Roosevelt Islandin raitiovaunu.

Muita ainutlaatuisia New Yorkin kokemuksia

Jos haluat tietää köysiradan lisäksi muista ainutlaatuisista aktiviteeteista kaupungissa, olen laatinut listan parhaista elämyksistä New Yorkissa, jotta matkasi ei olisi samanlainen kuin muilla. Suosittelen sitä erityisesti, jos et ole turisti. Suosittelen sitä erityisesti, jos et ole kaupungissa ensimmäistä kertaa tai jos haluat mennä pois totutusta polusta ja viedä kotiin ainutlaatuisen matkamuiston New Yorkissa oleskelustasi.

34. Koe amerikkalaisen jääkiekko-ottelun jännitys

Madison Square Garden ei ole vain koti parhaille NBA-kolmosille tai upeille esityksille ja konserteille, vaan siellä voit myös kokea New York Rangersin, New Yorkin jääkiekkojoukkueen, tunnelman.

NHL-pelin katsominen on erittäin suositeltava kokemus. Sen nopea tahti ja pelaajien väliset "taistelut" kiekkoa liu'uttaessaan saavat adrenaliinitasosi nousemaan kaikkien aikojen korkeimmalle tasolle. Jos haluat tietää lisää neljännestä kansallisurheilulajista, lue postauksestamme, miten saat jääkiekkolippuja New Yorkissa ja hanki itsellesi sellainen.

Varaa jääkiekkoliput New Yorkissa

35. Kierros Radio City Music Hallissa

Rockefeller Centerissä sinulla on treffit Yhdysvaltojen tärkeimpänä pidetyn teatterin, Radio City Music Hallin, kanssa. Sen tiloissa on nähty maan upeimpia esityksiä vuosikymmenien ajan, ja nyt voit kiertää sitä opastetulla kierroksella, jossa sinulle kerrotaan parhaat kulissien takaiset salaisuudet. Voit myös puhua Rockette-tanssijan kanssa, joka on instituutio tällä näyttämöllä.

Jos vierailet New Yorkissa joulun aikaan, älä jätä väliin Radio City Christmas Spectacularia, jouluklassikkoa, jota on esitetty tässä teatterissa 1930-luvulta lähtien ja josta voi nauttia koko perhe.

Varaa kierros Radio City Music Hallissa

36. Pyöräile ikonisen Brooklyn Bridgen yli

Brooklynissa voi liikkua monin tavoin, mutta et voi jättää väliin symbolista siltaa, joka yhdistää tämän kaupunginosan Manhattanin saareen. Voit kävellä sillan yli, mikä kestää noin 45 minuuttia, mutta hyvä tapa kiertää siltaa on pyöräretki. Opastettuja kierroksia järjestetään, joilla voit tutustua sillan historiaan ja nauttia samalla upeista näkymistä sillalta.

Kun pyöräilet matkan varrella, näet muita nähtävyyksiä, kuten Brooklyn Heightsin, Wall Streetin ja Dumbon. Opas kertoo sinulle kaikki mielenkiintoiset yksityiskohdat jokaisesta niistä.

Varaa pyöräretki Brooklynin sillalle

37. Harjoittele joogaa Central Parkissa

Jos olet joogi etkä voi antaa enää yhtään päivää kulua ilman meditaatiota, osallistu joogatunnille upeassa Central Parkissa. Tässä jättimäisessä puistossa on paljon nähtävää, muun muassa kävelyä lähes kolmen ja puolen kilometrin pituisessa luonnossa. Mutta jos haluat lisätä vierailuusi hieman ekstraa, voit osallistua jooga- ja meditaatiokierrokselle.

Irrottaudu New Yorkinkatujen vilskeestä ja hemmottele itseäsi rentoutumisella ja kehon ja mielen hyvinvoinnilla. Erikoistuneen ohjaajan opettamien joogaharjoitusten ansiosta voit pitää tauon ja harrastaa liikuntaa New Yorkin vihreässä keuhkossa.

Varaa pyöräretki Brooklynin sillalle

38. Laskeudu Pyhän Patrickin katedraalin syvyyksiin -

New Yorkin alla, erityisesti entisen Pyhän Patrickin basilikan maanalaisissa kerroksissa, sijaitsevat katakombit, joihin on kätketty piispojen ja muiden kaupungin katolisen maailman maineikkaiden henkilöiden jäännökset.

Katedraalin käytävillä on lukuisia kryptapaikkoja, jotka voi nähdä kynttilänvalossa. On olemassa kierroksia, jotka vievät sinut tämän temppelin hautausmaiden läpi ja kertovat sen suurimmat salaisuudet. Jos salaperäisyys on sinun juttusi, suosittelen ottamaan selvää , miten New Yorkin katakombeissa voi vierailla.

Varaa kierros New Yorkin katakombeihin

39. Makeannälkäisille on tarjolla Jäätelömuseo

Haluatko kokeilla mehukkaimpia ja mahdottomimpia jäätelöitä? Pidä hauskaa ja maukasta aikaa New Yorkin jäätelömuseossa. Jos pidät jäätelöstä vuodenajasta riippumatta, et voi jättää väliin tätä interaktiivista museota, jossa voit päästää mielikuvituksesi valloilleen ja kokeilla ainutlaatuisia makuja ja värejä.

Siellä voit tietysti maistella makeisia, laskeutua etananmuotoista liukumäkeä alas, uida suklaalastujen altaassa ja monia muita asioita. Laita Instagram valmiiksi, sillä täällä otat paljon kuvia, jotka haluat nähdä kaikissa verkostoissa.

Varaa liput New Yorkin jäätelömuseoon

40. Luo uudelleen parhaat kohtaukset Sex and the City -sarjasta

Kierros paikoissa Isossa Omenassa, joissa kuvattiin kohtauksia legendaarisesta Sex and the City -sarjasta, on loistava suunnitelma tehdä kaupungissa. Voit kokea Carrien, Samanthan, Mirandan ja Charlotten parhaat hetket uudelleen tekemällä bussikierroksen yli 40 kohteeseen.

Meatpacking District, jossa he kävivät ostoksilla, Plaza Hotel, Buddakan-ravintola tai Scout-baari, jossa he joivat Cosmopolitaniaan, ovat joitakin näistä paikoista, joissa voit vierailla noin 3,5 tunnin ajan ammattitaitoisen oppaan johdolla, joka kertoo sinulle kaikki sarjan salaisuudet.

Varaa Sex and the City -elokuvakierros

41. Pidä hauskaa Stone Street Pubsissa

Jos haluat viettää hauskaa aikaa New Yorkissa, ilmoittaudu yhdelle niistä kierroksista, jotka vievät sinut Stone Streetille, jossa pääset tutustumaan todelliseen amerikkalaiseen juhlaan samalla kun siemailet muutaman oluen ja kuulet parhaita tarinoita siirtomaa-ajan Amerikasta.

Samalla kun paikallinen oppaasi kertoo Yhdysvaltain vallankumouskauden taisteluista, voit nauttia muutaman oluen tai siiderin yhdessä kaupungin parhaista tavernoista. Tapaa ihmisiä ja vietä hauska iltapäivä, jonka aikana voit myös oppia amerikkalaisesta kulttuurista.

Varaa Stone Street Pub Crawl New Yorkissa

42. Vietä karmaiseva iltapäivä Greenwichin aaveiden kanssa

Jos rakastat kauhua ja haluat kuulla karmaisevia tarinoita yhdessä New Yorkin ikonisimmista kaupunginosista, kannattaa osallistua Greenwich Villagen aavekierrokselle. Reitti legendaaristen ja karmivien tarinoiden täyttämien paikkojen läpi.

Vieraile kummitusrakennuksissa, kuten New Yorkin yliopistossa, Washington Square Parkissa ja Jefferson Market Libraryssä, joissa kaikissa on tarinoita hengistä ja aaveista, jotka saavat sinut muistamaan tämän päivän ikuisesti. Vain herkkävatsaisimmat tulevat katumaan tätä!

Varaa Greenwich Village Ghost Tour

43. Tutustu New Yorkin legendaarisiin kaupunginosiin

Queens, Bronx, Brooklyn... Tunnetko New Yorkin aidoimmat kaupunginosat? Vieraile joissakin niistä ja tutustu niiden asukkaisiin ja kulttuuriin. Tunnistat New Yorkille ominaisen monimuotoisuuden heti, kun astut kaupunkiin, mutta mikään ei voita kävelyä Isoa Omenaa ympäröivien kaupunginosien kaduilla.

Paikallisen oppaan johdolla järjestetään bussikierroksia, joilla tutustutaan Coney Islandin kaltaisten kaupunginosien erikoisimpiin paikkoihin, joihin voi paeta keskustan vilkkailta kaduilta. Bronxissa voit myös tutustua hip hopin syntypaikkaan ja todelliseen graffititaiteeseen. Tai tutustu New York Metsin Citi Field -stadioniin. Mene syvälle Amerikkaan ja tutustu New Yorkin kaupunginosiin.

Varaa Boroughs Tour Manhattanilta

44. Nauti esityksestä liikkeellä The Ride -ohjelmassa

The Ride on ainutlaatuinen show, jonka voit kokea ennennäkemättömältä näyttämöltä, bussista. Tämä kokemus Broadway-tyylisen show'n elämisestä bussissa on ehdottomasti erittäin suositeltava suunnitelma New Yorkissa.

Bussin mukavuudesta pääset nauttimaan upeasta esityksestä katsomon istuimilta. Näet esiintyjien laulavan ja tanssivan, kun bussi kulkee ympäri kaupunkia. Perheen tai ystävien kanssa The Ride jättää sinut ihmetyksen valtaan.

Varaa liput The Ride -tapahtumaan

45. Nauti amerikkalaisesta menusta aidossa Hard Rock Cafessa

Haluatko hyvän juustohampurilaisen, prime ribsin tai texasilaisen voileivän? Pelaa varman päälle varaamalla kolmen ruokalajin ateria, juoma ja jälkiruoka legendaarisen Times Square -ravintolan Hard Rock Cafen tyyliin.

Nauti amerikkalaisesta keittiöstä tässä franchising-baarissa, joka syntyi Lontoossa yli 50 vuotta sitten ja on nyt levinnyt yli 63 maahan. Istahda alas ja pidä taukoa New Yorkin matkallasi ja tutustu Hard Rock Cafe New Yorkin suurimpaan musiikkimuistoesineitä esittelevään näyttelyyn. Vaikeinta on valita ruokalistan monipuolisesta tarjonnasta.

Varaa menu Hard Rock Cafesta New Yorkissa

46. Tutustu orjuuden historiaan maanalaisella rautatielinjalla

New Yorkissa on kaksi keskeistä maamerkkiä, joissa voit vierailla oppiaksesi orjuuden historiasta. Yhtäältä African Cemetery National Monument, jossa säilytetään 1700- ja 1700-luvuilla eläneiden afroamerikkalaisten orjien jäännöksiä, ja toisaalta Underground Railroad, jossa voit matkustaa ajassa taaksepäin, kun kuljeskelet verkon läpi, jonka tuhannet orjat takoivat paetakseen maasta joidenkin silloisten amerikkalaisten avulla.

Näiden ja muiden Amerikan historian synkkää ajanjaksoa edustavien paikkojen läpi kulkevien kierrosten ansiosta opit lisää orjien jokapäiväisestä elämästä ja heidän vapauttamisestaan.

Varaa orjuuden historian kierros

47. Ryhdy graffititaiteilijaksi Brooklynissa

Jos olet aina halunnut olla osa katutaidetta tekemällä omia graffiteja, mutta et ole koskaan uskaltanut, New Yorkin-matkasi on paras hetki opetella spraymaalin käyttöä.

Ilmoittaudu työpajaan, jossa asiantuntija on graffititaiteilija, ja opi spraymaalaamaan seinämaalauksia New Yorkin taiteen keskeisellä alueella, Brooklynin Bushwickin kaupunginosassa. Sinulla on mahdollisuus debytoida oma luomuksesi ja viedä se kotiin matkamuistoksi. Täydellinen kaikenikäisille ja -tasoisille.

Varaa graffiti-työpaja New Yorkissa

48. Tuo vakoilijan puolesi esiin New Yorkin Spyscape-museossa

Spyscape-museo on paikka, jossa voi kokeilla ja antaa rohkeimmille vapaat kädet. Se on interaktiivinen seikkailu, jota voit tutkia ja haastaa älykkyytesi ja selvittää, millainen vakooja olisit.

Salaisen tiedustelupalvelun entisen päällikön suunnitteleman immersiivisen museon haasteet tarjoavat hauskan iltapäivän koodinmurron ja piilotettujen maailmojen tutkimisen parissa. Testaa taitojasi Spyscape-museossa ja tunne itsesi aidoksi CIA-agentiksi päivän ajaksi.

Varaa liput Spyscape-museoon

49. Juhli monimuotoisuutta Gay Pride -kiertueella

LGBTQ-yhteisö on suuri Yhdysvalloissa, ja kävelykierros New Yorkin historiallisissa kohteissa voi auttaa sinua tunnistamaan ja oppimaan heidän kamppailuistaan vuosien varrella. Osa kiertueen tuotosta lahjoitetaan Heritage of Pride -järjestön tukemiseen, joka edistää Pride-marsseja kaupungissa.

Gay Liberation Monument, Axis Theatre Center tai Stonewall Inn ovat joitakin rakennuksia, joissa voit vierailla tämän reitin varrella, ja opas kertoo kunkin paikan historialliset yksityiskohdat. Esimerkiksi Stonewall Inn on baari, jossa 28. kesäkuuta 1969 tapahtuneet mellakat johtivat maan LGBTQ-yhteisön kapinaan.

Varaa New Yorkin Gay Pride -kierros

50. Vieraile Central Parkissa ja sen maamerkkeihin sähköskootterilla

On monia tapoja tutustua upeaan Central Parkiin, mutta jos haluat mukavan ja hauskan tavan, valitse sähköskootteri. Tällä skootterilla voit tutustua moniin puiston nurkkiin ja kolkkiin väsymättä.

Puistossa järjestetään opastettuja kierroksia, joissa kerrotaan myös kunkin muistomerkin yksityiskohdista. Ja vakuutan teille, että opas, joka seuraa teitä pitkin reittiä, on erittäin hyödyllinen, muuten voitte eksyä tuhansissa nurkissa ja koloissa. Lisäksi sähköskootteri vie sinut moniin muihin paikkoihin tässä yli 4 km pitkässä kaupunkipuistossa.

Varaa sähköinen skootterikierros Central Parkissa

51. Ota valokuvaus Brooklynissa

Jos rakastat valokuvausta, tämä suunnitelma kiinnostaa sinua. Brooklynin ammattivalokuvaajan kanssa tehdyn kuvaussession ansiosta voit viedä kotiin hienon matkamuiston New Yorkista. Tämä kokemus vie sinut symbolisten paikkojen läpi, jotka ovat täydellisiä näyttäviä valokuvia varten, kuten Dumbo, Rockefeller Center, Manhattan Borough tai Times Square.

Voit valita reittisi ja istunnon keston, ja muutaman päivän kuluttua saat kuvasi ladattavaksi. Miten haluat suunnitelman? Vaikeinta on valita, mitkä niistä haluat jakaa sosiaalisissa verkostoissa...

Varaa valokuvaus Brooklynissa

52. Mene jazzkonserttiin Harlemiin

Harlem on yksi New Yorkin kulttuurisesti elinvoimaisimmista kaupunginosista, ja sen voi tuntea yöelämässä. Parhaat jazzklubit ovat siellä, ja jos koet live-konsertin jossakin niistä, olitpa sitten innostunut tästä musiikkityylistä tai et, tunnet itsesi todelliseksi amerikkalaiseksi.

Joillakin kierroksilla tällä legendaarisella alueella voit tutustua Harlemin taidekenttään, jota jotkut pitävät jazzin synnyinpaikkana. Voit myös kuljeskella kaduilla, vierailla gospel-kirkoissa ja tarkistaa kuuluisimmat paikat, joissa voit viettää upean illan.

Varaa kiertue Harlemin jazz-paikkoihin

53. Rentoudu New Yorkin arabikylpylässä

Tarvitsetko taukoa matkaltasi Yhdysvaltain pääkaupunkiin? Jos olet kyllästynyt kiertoajeluihin, pilvenpiirtäjiin ja nähtävyyksien katseluun, suosittelen tätä kokemusta, jossa voit rentoutua muutaman tunnin ajan aidoissa arabikylvyissä. AIRE Ancient Baths New Yorkissa sijaitsee vanhassa kunnostetussa rakennuksessa vuodelta 1883.

Siellä voit nauttia rentouttavista kylvyistä eri lämpötiloissa tai saada hierontaa ainutlaatuisessa ilmapiirissä, joka vie sinut takaisin roomalaisiin ja kreikkalaisiin aikoihin.

.

54. Ota kotiin matkamuistoksi Bang Bang -tatuointi

Bang Bang on New Yorkin tatuointistudio, jonka julkkikset valitsevat. Ohjaajana toimii Keith McCordy, joka on arvostettu henkilö musteiden maailmassa ja joka omistaa käytännössä kaiken työnsä julkkisten tatuoinnille. Mutta ei hätää, hänellä on takanaan kokonainen ammattilaisten tiimi, joka voi varmistaa, että otat kotiin parhaan matkamuiston matkaltasi Yhdysvaltoihin.

Tee hyperrealistinen tatuointi, minitatuointi tai hanki symboli, jonka olet aina halunnut tatuoida ja joka merkitsee sinulle niin paljon. Jos et ole varma suunnittelusta, älä huoli, tatuoijat antavat sinulle hyviä ideoita. Varaa siis aika Bang Bangin kanssa ja yllätä kaikki New Yorkin tatuoinnilla.

.

55. Vietä hauska iltapäivä flipperin parissa

Flipperipelit ovat loistava tapa viettää iltapäivää lasten kanssa New Yorkissa. He eivät luultavasti ole koskaan ennen nähneet flipperiä, mutta he varmasti pitävät siitä. Modern Pinball NYC: ssä on laaja valikoima arcade- ja teemakoneita, joita voit kokeilla ja joista voit nauttia.

Siellä on myös moderni flipperimuseo, jossa voit tutustua vintage-koneiden ja uusimman teknologian näyttelyyn, seurata asiantuntijoiden live-esittelyä ja osallistua lapsille ja aikuisille suunnattuun opetuspeliohjelmaan.

56. Uhmaa painovoimaa hyppäämällä laskuvarjolla sisätiloissa

Jos olet koskaan haaveillut laskuvarjohyppäämisestä, mutta haluat kokeilla sitä sisätiloissa turvallisemmalla tavalla, ilmoittaudu iFLY:n sisätiloissa tapahtuvaan laskuvarjohyppysessioon. Vältä kaikki vaarat tuulitunneleissa, joissa voit luoda todellisen lentämisen tunteen.

Tarjolla on kokemuksia kaikenikäisille ja -tasoisille. Opettajat opettavat sinulle kaikki tekniikat, jotta voit oppia tämän ainutlaatuisen kokemuksen turvallisesta laskuvarjohyppäämisestä. Uskalla ja vietä erilainen päivä.

57. Matkusta tulevaisuuteen Artechouse-museon kanssa

Taide ja teknologia yhdistyvät New Yorkissa sijaitsevassa futuristisessa museossa, Artechousessa. Puhumme tieteestä ja innovaatiosta sovellettuna taidekenttään, jossa voit nähdä ainutlaatuisia näyttelyitä, joissa käytetään valoa ja ääntä. Avantgardetaiteen upottava kokemus niille, jotka ovat jo käyneet perinteisemmissä museoissa ja haluavat nähdä jotain uutta New Yorkissa.

Tarjolla on moniaistisia näyttelyitä, joista osa on tilapäisiä ja osa pysyviä, ja niitä kaikkia suositellaan lämpimästi - älä missaa niitä!

58. Kiipeä pedon kyytiin

Saat adrenaliinisi pintaan ajelemalla Hudsonin jokea pitkin kulkevalla pikaveneellä, jonka nimi "The Beast" kuvaa sen antamaa energiaryöppyä. Se on täyttä vauhtia jokea pitkin kulkeva matka rockmusiikin pauhatessa ja kahden koomikon johdolla, jotka tarjoavat sinulle unohtumattoman ajan hulvattomilla selostuksillaan.

Tarjolla on 30 minuutin mittaisia kyytejä, jotka vievät sinut Vapaudenpatsaalle, jossa voit ottaa selfien ja palata sitten takaisin.

59. Mene New Yorkin filharmonikkojen konserttiin

New Yorkin filharmoninen orkesteri on yksi maailman vanhimmista sinfoniaorkestereista, sillä se perustettiin vuonna 1842. Se esiintyy David Geffen Hallissa ja Broadwaylla Manhattanin Upper West Sidella.

Jos et halua jäädä paitsi suurista klassisista säveltäjistä, suosittelen hankkimaan liput heidän konsertteihinsa. Tässä on heidän virallinen verkkosivustonsa, jossa voit tutustua koko ohjelmaan.

60. Aja Teslalla New Yorkin kaduilla

Oletko koskaan ajatellut koeajaa todellista luksussähköautoa? Varaa Tesla ja ajele New Yorkin kaduilla tulevaisuuden ajoneuvojen kanssa. Luksusautoista autoihin, jotka ovat erittäin helppoja ajaa.

Ympäristön kunnioittaminen ja sitoutuminen kestävään energiaan on Elon Muskin yrityksen missio, ja voisitko keksiä paremman suunnitelman kuin koeajaa yhtä näistä upeista autoista ympäri Isoa Omenaa?

61. Tutustu "Inside Out" -elokuvan maailmaan Stranger Things Experience -elämyksellä

Stranger Things -sarjan faneille on tarjolla interaktiivinen kokemus, joka tuo sinut lähemmäs Hawkinsin laboratoriota. Palaa 80-luvulle ja auta pelastamaan kaupunki Demogorgonilta, ryhdy sankariksi ja selvitä kuuluisaa Netflix-sarjaa ympäröivät mysteerit, kun tutkit "Stranger Thingsin" maailmaa.

Näyttelyssä voit käydä Family Video -videokauppaan, maistella sarjan innoittamia ruokia ja cocktaileja, ottaa tuhansia valokuvia suosikkihahmojesi kanssa, pelata peliautomaateilla tai ostaa suosittuun sarjaan perustuvien liikkeiden eksklusiivisia tuotteita.

62. Etsi vohveliautosi ja herkuttele silmilläsi

Wafels & Dingesin vohvelit eivät ole mitä tahansa. Siksi kannustan sinua etsimään yhden heidän kiertävistä rekka-autoistaan New Yorkissa ja maistamaan heidän herkullisia belgialaisia vohveleitaan. Klassisesta suklaasta ja muista täytteistä manteli-, mini-, gluteenittomiin ja vegaanisiin.

Etsi keltainen rekka ja ota laatikollinen vohveleita ja nauti tästä hienosta leivotusta taikinasta, joka vie sinut Belgiaan. Tässä on linkki Wafels & Dinges -kojuihin ja niiden aukioloaikoihin.

63. Mene Museum of the Moving Image -museoon

Jos olet elokuvan ystävä, et voi jättää väliin tätä esittäville taiteille omistettua museota, jossa näet näyttelyitä, näytöksiä ja opetusohjelmia, jotka on omistettu seitsemännelle taiteelle ja digitaaliselle maailmalle.

Museum of the Moving Image sijaitsee historiallisessa Astoria Studiossa Queensin kaupunginosassa, ja se tarjoaa elokuva- ja sarjamateriaalia kaikista genreistä tieteiskirjallisuudesta draamaan ja animaatioihin.

64. Naura Comedy Cellarissa, äärimmäisessä komediaklubissa

Jos New Yorkissa on jotakin hauskaa, se on lippujen ostaminen Comedy Cellar-klubin esitykseen, jota pidetään kaupungin parhaana komediaklubina ja jossa voit nauraa. Kyse on osallistumisesta pieniin esityksiin, joissa suuret amerikkalaiset koomikot tarjoavat sinulle unohtumattoman ajan.

Comedy Cellar sijaitsee Greenwich Villagessa, joten voit hyödyntää tilaisuutta lähteä sen jälkeen jollekin kaupunginosakierrokselle, kuten ruokakierrokselle. Molempien aktiviteettien avulla vietät Greenwich Villagessa fantastisen päivän täynnä hauskanpitoa ja kulinaarista nautintoa.

65. Maista herkullista pastramia Katz'sissa

Pastrami on tyypillinen juutalaisen gastronomian tuote, joka koostuu punaisesta vasikanlihasta, joka on kypsytetty ja suolattu. Jos et ole koskaan kokeillut sitä, paras paikka tehdä se on epäilemättä napata voileipä Katz's Delicatessemistä.

Varoitan, että ne aiheuttavat riippuvuutta, eikä ole ihme, että tämä vuosisatoja vanha juutalaisiin ruokiin erikoistunut kauppa myy päivittäin tuhansia voileipiä. Tule käymään heidän liikkeessään osoitteessa 205 East Houston Street ja tulet kiittämään minua ja nauttimaan!

66. Juhli kovaa Brooklyn Miragessa

Etsitkö illanviettoa kaupungissa, joka ei koskaan nuku? Suuntaa yhteen New Yorkin vaikuttavimmista paikoista, Brooklyn Mirageen, joka on musiikille, äänelle ja spektaakkelille omistettu ulkoilmabileiden temppeli, jota et koskaan unohda.

Erityinen äänentoistojärjestelmä, huoneen muoto, catwalk ja sen seinät, jotka on peitetty kokonaan kasveilla ja LED-valoilla, saavat sinut luulemaan, että olet unessa. Lähde ystäviesi kanssa viettämään unohtumaton ilta tällä upealla kesäklubilla, joka on juhlien ystävien paratiisi.

67. Pelasta taideteos The Escape Game -pelissä

Scape-huoneet ovat aina loistava tapa viettää iltaa ystävien tai perheen kanssa. Tässä on yksi, joka tuo esiin etsivän puolesi. The Heist -pelissä sinun on otettava takaisin arvokas Monet-maalaus, joka on varastettu museosta. Sinulla on 60 minuuttia aikaa löytää se, uskallatko?

The Escape Game on New Yorkissa sijaitseva pakohuonekeskus, jossa on viisi eri vaikeusasteista peliä. Monimutkaisin tehtävä on se, jossa sinun on yritettävä paeta vankilasta, mutta on myös yksinkertaisempia tehtäviä, kuten "Leikkikenttä", jossa vietät koulupäivän tiimityöskentelyssä.

68. Tee matka maapallon keskipisteeseen Arcadia Earth -ohjelmassa

Arcadia Earth on mukaansatempaava matka, jossa yhdistyvät tiede ja teknologia, jotta sinä ja lapsesi voitte tutustua planeetan syvyyksiin. Tällä virtuaalitodellisuusalustalla voit olla vuorovaikutuksessa vedenalaisen maailman kanssa, nähdä maapallon sisältäpäin ja tuntea, miten jokainen luonnon elementti herää henkiin.

Älä missaa tätä moniaistista kierrosta osoitteessa 705 Broadway, tulet rakastamaan sitä!

69. Nauti burleski-illasta The Rose Roomissa

New Yorkin yöelämä on loputon, ja suunnitelmia on tuhansia. Jos kuitenkin haluat jotain erilaista, poikkea The Rose Roomissa burleskiin, sirkusesitykseen tai taikuriesitykseen.

Tämä Midtownissa sijaitseva tapahtumapaikka tarjoaa maagisen illan. Voit siemailla cocktaileja rennossa ilmapiirissä samalla kun katselet kabaree-esitystä. Älä jätä väliin yhtä New Yorkin arvostetuimmista yöpaikoista.

70. Nauti maukas amerikkalainen hampurilainen JG Melonsissa

Aiotko lähteä Yhdysvalloista maistamatta aitoa amerikkalaista hampurilaista? Jos haluat suositella yhtä New Yorkin parhaista, suuntaa Upper East Sideen ja pyydä pöytää JG Melonsista. Ainutlaatuinen paikka, joka ympäröi sinut jenkkityylisellä ilmapiirillä ja jossa voit syödä mehukkaita hampurilaisia Bloody Maryn kera.

Jos se ei tyydytä sinua, suosittelen paahtopaistivoileipiä tai aitoa pihvitartaria, eikö suusi olekin herkullinen?

71. Muistele suosikkisarjojasi Friends Experience -ohjelmassa

Legendaarisen Friends-sarjan maailma odottaa sinua tässä ohittamattomassa kokemuksessa, jossa voit tuntea olevasi yksi sarjan hahmoista. Mene Monican ja Rachelin asuntoon ja istu heidän oranssille sohvalleen tai osallistu Rossin ja Rachelin häihin.

Friends Experiencie luo parhaat kohtaukset uudelleen uppoutuvalla matkalla, joka sijoittuu täydellisesti tähän Manhattanin ystäväporukkaan, joka sai meidät viettämään niin paljon hyviä hetkiä 90-luvulla.

72. Tutustu New Yorkin seksimuseoon

Pysähdy New Yorkin-matkallasi ja käy Seksimuseossa. Sieltä löydät erilaisia taidenäyttelyitä, salaisia valokuvia, esinekokoelmia sekä seksuaalisuutta ja erotiikkaa käsitteleviä teoksia.

Tässä museossa voit tutustua ihmisen tieteeseen, historiaan ja seksuaalikulttuuriin. Erilainen paikka, jota et voi jättää väliin matkallasi Yhdysvaltojen pääkaupunkiin.

73. Osallistu New Yorkin kaduilla järjestettävään aarteenmetsästykseen

Suuri New Yorkin metropoli kätkee sisäänsä monia piilotettuja aarteita. Siksi ehdotan tätä superhauskaa suunnitelmaa, jossa voit löytää piilotettuja kulmia, veistoksia ja piilotettuja paikkoja, kun tutkit kaupunkia.

Tutustu upeaan Central Parkiin ja etsi sen piilotetut muistomerkit, kävele Greenwich Villagen läpi ja etsi Jimmy Hendrixin kaltaisten legendaaristen julkkisten jättämät jäännökset tai löydä Times Squaren ja Rockefeller Centerin piilotetut salaisuudet. New Yorkissa on paljon tutkimusmatkailu- ja seikkailupelejä, joita voit kokeilla.

74. Lähde kuumailmapallomatkalle

Jos haluat erilaista seikkailua, varaa kuumailmapallolento ja ihaile New Yorkin taivaanrantaa. Lennä Hudson-joen yli ja nauti New Jerseyn parhaista näkymistä. Se on rentouttava 45-60 minuutin pituinen ajelu pilvien halki auringonnousun tai -laskun aikaan, joka jättää hyvän maun suuhun.

Joihinkin näistä lennoista sisältyy samppanjaa, jos haluat juhlistaa erityistä tapahtumaa kumppanisi kanssa, mutta myös yli 10-vuotiaat lapset ovat sallittuja lennolla, jos matkustatte perheenä. Varmista vain, että valitset kirkkaan päivän, jotta saat kaiken irti tästä kiehtovasta seikkailusta New Yorkin taivaalla.

75. Ota kaikki irti kesästä Isossa Omenassa

Ota nokoset Brooklynin sillan alla| ©Hellotickets
Ota nokoset Brooklynin sillan alla| ©Hellotickets

Jos on olemassa vuodenaika, jolloin voit nauttia enemmän päivänvalosta ja tutustua kaupunkiin ulkoilmassa, se on kesäaika New Yorkissa. On totta, että lämpötilat ovat hyvin korkeat (joskus liiankin korkeat), ja arvostat kauppojen ja rakennusten ilmastointia, mutta viileät illat terasseilla ja loputtomat kävelyretket Manhattanilla, Hudsonin rannalla ja pyöräily Central Parkissa korvaavat kaiken.

Suosittelen tutustumaan New Yorkin parhaisiin pyöräretkiin tänä kesänä, jotta voit tutustua kaupunkiin terveellisemmällä ja kestävämmällä tavalla.

Alkaen heinäkuun 4. päivän ilotulituksesta ja ottaen huomioon, että baseball-liiga järjestetään kesällä, ehdotan lukuisia aktiviteetteja, jotka saavat sinut haluamaan lähteä kaupungista kuumuudesta huolimatta: mitä tehdä ja mitä nähdä New Yorkissa kesällä.

76. Ja kohdata kylmyys talvella

Luistelu Central Parkissa| ©Hellotickets
Luistelu Central Parkissa| ©Hellotickets

Jos taas päätät vierailla kaupungissa talvella, joulun suuren vetovoiman lisäksi voin vakuuttaa, että kylmyys ei estä sinua nauttimasta kaupungista, sillä se on enemmän kuin valmis alhaisiin lämpötiloihin. Jos olet onnekas, saattaa jopa sataa lunta, ja saat postikorttimaisia joulukuvia.

NBA:n peleistä nauttimisen lisäksi voit nauttia lämpimän juoman jossakin kaupungin viihtyisistä kahviloista. Neuvoni on yhdistää iltaisin sisätiloissa tapahtuvat aktiviteetit (kuten vierailu näköalatasanteilla, Broadway-musikaalin katsominen tai shoppailu) ulkoilma-aktiviteetteihin (kävely ympäri kaupunkia, risteily Hudsonilla tai Central Parkin ylittäminen) keskellä päivää, kun aurinko lämmittää lämpötiloja hieman.

Jos sinulla on kylmä, älä huoli, sillä olen koonnut yhteen oppaan kaikesta siitä, mitä New Yorkissa voi nähdä ja tehdä talvella ja mitä kannattaa ottaa mukaan, mitä pukea päälle jne., jotta vierailustasi siellä tulisi enemmän kuin miellyttävä: Mitä tehdä ja nähdä talvella New Yorkissa.

Joka tapauksessa New Yorkiin matkustaessasi voit tehdä tuhansia asioita. Jos et kuitenkaan ole vielä varannut lippuja, voit tutustua tähän artikkeliin, jossa on kaikki tiedot parhaasta ajankohdasta matkustaa New Yorkiin.


.

Vinkkejä New Yorkin matkan järjestämiseen

New Yorkin metrossa| ©Hellotickets
New Yorkin metrossa| ©Hellotickets

Ehkä vähemmän romanttinen, mutta yhtä käytännöllinen kuin muutkin neuvot, joita voin antaa New Yorkin matkaa varten, annan sinulle vinkkejä siitä, miten voit välttää matkabudjettisi tuhoutumisen heti saapuessasi (jos matkustat rajattomalla budjetilla, tämä osa ei ehkä kiinnosta sinua yhtä paljon kuin muut, mutta anna minun puhua meille muille).

Hanki nähtävyyskortti

Jos aiot vierailla useissa nähtävyyksissä tai tehdä kiertomatkoja (kiertoajeluja, museoita, bussikierroksia, risteilyjä jne.), on mahdollista, että sisäänpääsymaksuihin käyttämäsi rahamäärä on enemmän kuin asianmukainen. Tätä varten on olemassa kaupungin turistikortteja, joiden avulla pääset kaikkein tunnusomaisimpiin kohteisiin kiinteään, alennettuun hintaan.

Päävaihtoehtoja on neljä: New York Pass, New York CityPASS, New York Explorer Pass y New York Sightseeing Pass. Tiedän, että yhden näistä neljästä valitseminen voi tuntua mahdottomalta tehtävältä, joten kunkin yksityiskohtaisen selityksen lisäksi suosittelen lukemaan tämän New Yorkin kiertoajelupassien vertailun, jotta voit olla varma, minkä valitset ennen investoinnin tekemistä.

Varaa kuljetus lentokentän ja hotellisi välillä Manhattanilla

Jos etsit kätevää tapaa päästä hotellillesi lentokentältä, jolle laskeudut ilman, että käytät paljon rahaa yrittämiseen, suosittelen vuokraamaan bussikuljetuksen (jota voit käyttää yksinoikeudella tai jakaa sen muiden matkustajien kanssa) majoituspaikkasi ovelle. Kerron, miten se tehdään tässä artikkelissa osoitteessa Lähtökuljetukset New Yorkin lentokentille ja tässä on toinen siitä, miten pääset JFK-lentoasemalta Manhattanille, jossa on enemmän vaihtoehtoja.

Käytä julkista liikennettä

Sen lisäksi, että New Yorkin metro on nähtävyys itsessään (jos pidät valokuvien ottamisesta, on joitakin ikonisia asemia, joilla voit nauttia maan alla kulkemisesta), se on nopein tapa päästä kaupunginosasta toiseen. Älä lamaannu kartoilla näkyvästä linjojen ja pysäkkien määrästä: hyppää metroon ja liiku kuin paikallinen. Tässä on kätevä opas New Yorkin metrossa liikkumiseen.

Seuraa näitä perusvihjeitä

Jos olet ensimmäistä kertaa New Yorkissa, älä huoli. Sadat epäilykset piinaavat sinua nyt, aivan kuten ne piinaavat meitä kaikkia matkustajia, kun olimme siellä ensimmäistä kertaa. Samoin olemme kaikki joutuneet turistirysään, joita kaupunki on valmistanut vierailijoilleen. Siksi olen päättänyt koota parhaat niistä yhteen... 15 matkavinkkiä New Yorkiin tässä artikkelissa. Olen varma, että niistä on hyötyä matkan järjestämisen aloittamisessa.

Suunnittele matkasuunnitelmasi

Jotta vältät tuhlaamasta paljon aikaa (ja rahaa) turhaan nähtävyyksien katseluun, suosittelen, että järjestät matkasuunnitelman - karkeasti ottaen - päivien tai nähtävyyksien mukaan. Seuraavassa on muutamia käytännön oppaita, joiden avulla voit mielestäni järjestää aikasi mahdollisimman tehokkaasti: Tekemistä New Yorkissa syksyllä y 7 päivän New Yorkin matkaohjelma.

Ota matkavakuutus

Vaikka matkavakuutus saattaa aluksi tuntua ylimääräiseltä kustannukselta, voin vakuuttaa, että matkavakuutus on välttämätön, kun matkustat New Yorkiin (tai minne tahansa muualle Yhdysvaltoihin). Sairaanhoitokulut ovat siellä erittäin korkeat, eikä koskaan tee pahaa, jos on hyvä vakuutus, joka kattaa kaikki odottamattomat tapahtumat. Jos et tiedä, mikä niistä kannattaa ottaa, mitä sinun on katettava ja miten se tehdään, jätän sinulle tänne artikkelin, jossa on kaikki yksityiskohdat seuraavista asioista Sairausvakuutus New Yorkiin matkustamista varten.

Muista pitää viisumi valmiina

Jos haluat päästä New Yorkiin turistina, sinun on todennäköisesti hankittava ESTA-viisumi. Voit täyttää sen verkossa ja maksaa maksun verkossa, mikä helpottaa prosessia huomattavasti. Jos epäilet, miten se tehdään, koska et ole koskaan aiemmin tehnyt sitä, voit tutustua artikkeliini ESTA-viisumin hankkimisesta New Yorkiin matkustamista varten.

Seuraa näitä oppaita varmistaaksesi, ettet missaa päivämääriä, minne ikinä menetkin

 • New York tammikuussa: älä anna kylmän sään estää sinua. Vuosi on juuri alkanut, ja nyt on hyvä aika nauttia jouluvaloista.
 • New York helmikuussa: Hyödynnä sesongin ulkopuolisen ajan edulliset hinnat - parhaat hotellit ovat paljon halvempia! Lisäksi ystävänpäivän viettäminen Isossa Omenassa on amerikkalainen kokemus, jota ei kannata jättää väliin.
 • New York maaliskuussa: toivota kevät tervetulleeksi, kun päivät alkavat pidentyä, lämpötilat laskevat ja on ilo kävellä Manhattanin loputtomilla avenueilla.
 • New York huhtikuussa: Pääsiäinen ja pääsiäisen pyhät aloittavat todennäköisesti New Yorkin huippusesongin, johon saapuu tuhansia turisteja. Varaa liput ja aktiviteetit etukäteen, jotta pääset mukaan kysytyimpiin aktiviteetteihin.
 • New York toukokuussa: Kaupungin puistot ovat nyt täydessä kukassa: tutustu niihin kaikkiin kävellen tai pyörällä, äläkä jätä yhtään viheraluetta koskematta - miltä kuulostaisi piknik Bryant Parkissa tai aurinkoinen aamu Central Park -järvellä?
 • New York kesäkuussa: lämpö alkaa olla kuumaa, mutta päivät ovat pitkiä, ja sinulla on aikaa kaikkeen. Nyt on luultavasti paras aika vuodesta nauttia Manhattanin maisemista jonkin pilvenpiirtäjän huipulta.
 • New York heinäkuussa: Tämä on tärkeä kuukausi amerikkalaisille. Jos olet siellä itsenäisyyspäivän 4. heinäkuuta, älä jätä väliin ilotulitusnäytöstä.
 • New York elokuussa: helle on kuumimmillaan, mutta nyt on hyvä aika tutustua kaupunkiin myös yöllä, kun aurinko taukoaa ja Manhattanin puistot pystyttävät upeita kesäisiä ulkoilmateattereita. Käy Brooklynin rannoilla tai Coney Islandilla ja jopa Luna Parkissa, jossa viihdyt kuin lapsi.
 • New York syyskuussa: Kouluun paluu on New Yorkissa hyvin erityistä aikaa. Toimistot ovat taas vilkkaina ja newyorkilaiset ovat palanneet kaupunkiin nauttimaan ravintoloista, katoista ja teattereista, joten käytä tilaisuutta hyväksesi ja nauti kaupungin yöelämästä paikallisten tavoin!
 • New York lokakuussa: Lokakuussa New York muuttuu kurpitsan oranssiksi. Talojen, kauppojen ja katujen halloween-koristeet ovat uskomattomia (luultavasti maailman parhaita), joten älä missaa tätä vuodenaikaa kaupungissa.
 • New York marraskuussa: kiitospäivä, musta perjantai ja Macy's-paraati. Kuka on enemmän? Jos vierailet kaupungissa vuoden viimeisellä neljänneksellä, jouluvalmistelut ovat täydessä vauhdissa.
 • New York joulukuussa: Tuntuu kuin olisit kuuluisassa Home Alone -elokuvassa: luistelukenttiä ympäri kaupunkia, jouluvaloilla koristeltuja näyteikkunoita ja jättimäisiä joulukuusia, jotka koristavat kaupunkia. Älä jätä väliin Manhattanin juhlallista valojen sytyttämistä tai Dyker Heightsin hämmästyttävää kaupunginosaa, jossa kymmenet talot esittelevät koristeitaan ja valojaan - oi, ja hyvää uutta vuotta!