Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

Washington päiväretket New Yorkista

Washington DC on epäilemättä yksi Amerikan suurimmista kaupungeista, ja sinne voi matkustaa New Yorkista käsin vain yhdessä päivässä.

Alex Grande

Alex Grande

7 minuuttia luettu

Washington päiväretket New Yorkista

Yksi Washington DC:n pääväylistä. | ©Jorge Alcala

Washingtonin maineikas kaupunki edustaa Yhdysvaltojen henkeä kaduillaan ja museoissaan, joiden yläpuolella on Capitol. Washingtonin-matkalla voit nähdä muun muassa Valkoisen talon ja Pentagonin.

Matka Washingtoniin New Yorkista on yksi parhaista matkoista, jotka voit tehdä Isosta Omenasta, ja itse asiassa on olemassa useita erilaisia matkoja, jotka sopivat kaikkiin budjetteihin ja matkan pituuksiin. Tässä ovat mielestäni parhaat:

Paras vaihtoehto

New York: 1-päivän kierros Washingtoniin

Washingtonin parhaat palat, yhdessä päivässä, parhaaseen hintaan.

Täydellinen, jos haluat lähteä New Yorkista päiväksi katsomaan Washington DC:tä ja sen suosituimpia nähtävyyksiä, kuten Valkoista taloa, Capitolia ja Lincoln Memorialia.

Kesto: 11 to 13 hours

Paras tapa vierailla Washingtonissa New Yorkista käsin yhden päivän aikana, olla näkemättä mitään kaupungista ja oppia jokaisen monumentin historiaa ammattitaitoisen oppaan espanjankielisen selityksen avulla on järjestetty kierros. Washingtonin kiertoajelu kestää koko päivän (12-15 tuntia), ja siihen sisältyy edestakainen kuljetus ilmastoidussa bussissa, jossa on WiFi. Matka New Yorkista Washingtoniin kestää noin 4 tuntia, ja ryhmääsi kuuluu enintään noin 50 henkilöä.

Kaikki sisäänpääsymaksut sisältyvät tähän retkeen, ja sinulla on lounasaikaan (joka ei sisälly retkeen) vapaata aikaa tutustua rauhassa ja syödä missä haluat. Jos haluatte suosituksia siitä, missä Washingtonissa voi syödä, jätän muutaman suosituksen loppuun!

Kaupunkikierroksen aikana näet Washingtonin kohokohdat, kuten Valkoisen talon, Yhdysvaltain Capitolin, Arlingtonin kansallisen hautausmaan, Pentagonin, kansallisen ilma- ja avaruusmuseon, Lincolnin muistomerkin, Vietnamin veteraanien muistomerkin ja Korean muistomerkin.

Miksi pidän tästä retkestä: Sen lisäksi, että retki on edullinen, suosittelen sitä, koska se sisältää erittäin kattavan kierroksen Washingtonissa, joten saat retkestä kaiken irti.

Suositellaan, jos... haluat vierailla Washington DC:ssä ja nähdä tärkeimmät nähtävyydet, mutta et halua käyttää siihen liikaa aikaa tai budjettia.


Kaksi päivää

New York: 2-päivän kierros Washingtoniin ja Philadelphiaan

Täydellisin pakomatka Washingtoniin

Jos haluat nähdä Washington DC:n, mutta pelkäät, että yksi päivä on liian lyhyt, liity tälle kiertomatkalle, joka pysähtyy myös Philadelphiassa. Majoitus sisältyy.

Kesto: 2 days

Jos haluat hyödyntää aikasi mahdollisimman tehokkaasti ja yhdistää kaksi kiertoajelua yhteen, kaksipäiväinen Washingtonin kiertoajelu sisältää vierailun Philadelphiaan ja on hyvä vaihtoehto. Washingtonissa voit tutustua kaikkiin tärkeimpiin nähtävyyksiin, kuten Valkoiseen taloon, Yhdysvaltain Capitoliin, Arlingtonin kansallishautausmaahan, Pentagoniin, kansalliseen ilma- ja avaruusmuseoon, Lincolnin muistomerkkiin sekä Vietnamin ja Korean veteraanien muistomerkkeihin.

New Yorkista Philadelphiaan suuntautuvilla matkoilla näet myös tärkeän osan Amerikan historiaa, kun näet Liberty Bellin. Näet myös legendaarisen Rocky-patsaan ja sen kuuluisat portaat sekä vierailet perinteisessä amish-yhteisössä.

Miksi pidän tästä kiertoajelusta: Tämä on kattavampi kiertoajelu, ja se vie sinut Washingtonin lisäksi myös Philadelphian tärkeimpiin nähtävyyksiin. Näet vapauden kellon ja Philadelphian taidemuseon, jonka portailla kuvattiin kuuluisa Rocky-kohtaus. Tämä on hyvä tapa ottaa kaikki irti Washingtonin-matkasta ja tutustua toiseen itärannikon tärkeimmistä kaupungeista.

Suositellaan, jos... haluat pitää parin päivän tauon New Yorkin matkasi aikana etkä halua huolehtia järjestelyistä, kuljetuksesta tai majoituksesta.


Täydellisin vaihtoehto

Amerikka neljässä päivässä New Yorkista (Niagaran putoukset, Washington ja Philadelphia)

Itärannikon parhaat puolet neljässä päivässä

Yhdysvallat on paljon muutakin kuin New York, ja tällä Washingtoniin, Philadelphiaan ja Niagaran putouksille suuntautuvalla matkalla tutustut itärannikon kohokohtiin. Majoitus sisältyy.

Kesto: 4 days

Jos sinulla on runsaasti aikaa kiertää Yhdysvaltojen itärannikon eri nähtävyyksiä, tämä matka on sinua varten. Neljässä päivässä voit kiertää Washingtonin, Philadelphian ja Niagaran putoukset New Yorkista käsin ja nähdä kunkin paikan kohokohdat. Jos olet kiinnostunut vain tästä matkan osasta, voit lukea kaikista tarjolla olevista vaihtoehdoista artikkelistamme matkat Niagaran putouksille New Yorkista.

Washingtonissa kierrät kaupunkia oppaan johdolla, joka vie sinut muun muassa Valkoiseen taloon, Capitoliin, symboliselle Arlingtonin kansallishautausmaalle, Pentagoniin, kansalliseen ilma- ja avaruusmuseoon ja Lincolnin muistomerkille.

Matkalla Philadelphian läpi vierailet vapauden kellolla ja Rockyn patsaalla sekä kuuluisalla portaikolla, jossa kuvattiin legendaarinen kohtaus Rockyn elokuvasta. Vierailet myös perinteisessä amish-yhteisössä ja näet, miten näiden perinteisten siirtokuntien jäsenet yhä elävät.

Lopuksi Niagarassa, itärannikon villeimmässä ja luonnollisimmassa jalokivessä, vierailet kansallispuistossa, Watkins Glen State Parkissa ja She-Qua-Ga Fallsissa. Oppaasi pitää huolen siitä, ettet jää paitsi parhaista nähtävyyksistä. Paluumatkalla New Yorkiin pysähdyt tekemään ostoksia Crossings Premium Outlets -myymälässä.

Suositellaan, jos... sinulla on neljä ylimääräistä päivää New Yorkin matkallasi, tämä on ehdottomasti paras tapa ottaa niistä kaikki irti. Ensinnäkin siksi, että mielestäni tämä nelipäiväinen kiertomatka tarjoaa sinulle hienon kontrastin siihen, mitä olet nähnyt Isossa Omenassa. Putousten luonto, Philadelphian historia ja Washingtonin mahtipontinen henki tuntuvat aivan toiselta maailmalta.

Miksi pidän tästä kiertoajelusta: Jos tekisit tämän kiertoajelun yksin, se olisi mahdotonta saada mahtumaan näin lyhyeen aikaan, joten tämä vaikuttaa tehokkaimmalta tavalta hyödyntää aikasi.


Yhteenvetona vertailemme kolmea vaihtoehtoa

Mitä nähdä Washingtonissa

Valkoinen talo| ©Rene Deanda
Valkoinen talo| ©Rene Deanda

Washingtonin tärkeimpiin muistomerkkeihin on helppo tutustua, sillä useimmat niistä sijaitsevat National Mallin sisällä. Kuten voitte kuvitella, näiden muistomerkkien pääkiinnostus liittyy Yhdysvaltojen ja sen presidenttien poliittiseen historiaan. Useimmat Washingtonin päiväretket ja kaksipäiväiset kiertomatkat noudattavat samanlaista reittiä:

National Mall

National Mall (tunnetaan myös nimellä National Mall) on alue, jolla sijaitsevat Capitol, kuuluisa obeliski, Lincolnin muistomerkki, Smithsonian Institutionin rakennus ja muita nähtävyyksiä.

Capitol ja kongressin kirjasto

Aloita päivä vierailemalla ikonisessa Capitoliossa, joka on Yhdysvaltain kongressin koti, ja kongressin kirjastossa, johon voit mennä vapaasti ja ihastella sen upeita sisätiloja.

Yhdysvaltain merijalkaväen sotamuistomerkki

Tunnistat tämän muistopatsaan, kun näet sen. Se kuvaa amerikkalaisia sotilaita nostamassa lippua Iwo Jimalla, ja jos olet onnekas, näet sotilasparaatin kulkevan sen edessä.

Lincolnin muistomerkki

National Mallin länsipäässä sijaitseva presidentti Abraham Lincolnille omistettu muistomerkki on ollut lukuisten historiallisesti merkittävien puheiden, kuten Martin Luther Kingin kuuluisan puheen pitopaikka vuonna 1963.

Korean sodan veteraanien muistomerkki

Lincoln Memorialin kaakkoispuolella on joukko sotilaita esittäviä teräspatsaita, jotka on sijoitettu kolmion muotoon Korean sodan kuvia esittävän seinän eteen.

Valkoinen talo

Pakollinen vierailukohde, jos matkustat Washingtoniin. Vaikka et pääsisikään sisätiloihin, voit silti nähdä rakennuksen erehtymättömän näköisen ulkoaidasta (paitsi joissakin tilaisuuksissa, kuten virallisissa tilaisuuksissa).

Martin Luther King Jr:n muistomerkki

Vuonna 2011 käyttöön otettu muistomerkki koostuu kansalaisoikeusliikkeen johtajan graniittipatsaasta, joka on veistetty kallioon hänen takanaan, jossa on useita Martin Luther King Jr.:ään liittyviä kirjoituksia.

Arlingtonin kansallinen hautausmaa

Tällä sotilashautausmaalla on yli 14 000 veteraanin jäännökset niinkin vanhoista sodista kuin Yhdysvaltain sisällissodasta. Arlingtonin kansallinen hautausmaa on ainutlaatuinen, sillä hautakivet kohoavat maasta puiden lomassa.

Suunnittele matkasi Washingtoniin New Yorkista

Auringonlasku Washington DC:n yllä| ©Casey Horner
Auringonlasku Washington DC:n yllä| ©Casey Horner

Ensinnäkin on syytä huomata, että edestakainen matka kestää noin seitsemän tuntia. Jos luet tätä, tiedät, että uusiin paikkoihin tutustuminen kannattaa aina, ja Washington on yleisesti ottaen tarpeeksi mielenkiintoinen kaupunki, jotta pitkä matka New Yorkista on perusteltu. Järjestetyn kiertomatkan ansiosta sinun ei myöskään tarvitse huolehtia siitä, miten pääset Washingtoniin New Yorkista.

Yksi päivä riittää kuitenkin Washingtonin nähtävyyksien ja rakennusten näkemiseen, joten joillakin matkoilla Washingtonin vierailu yhdistetään Philadelphian kierrokseen.

Paras viikonpäivä matkalle Washingtoniin New Yorkista käsin

Amerikan lippu kauppaministeriössä| ©Brandon Mowinkel
Amerikan lippu kauppaministeriössä| ©Brandon Mowinkel

Kuten voitte kuvitella, Washingtonissa kannattaa vierailla viikolla ja välttää lauantaita ja sunnuntaita. Parhaita päiviä tälle kierrokselle ovat maanantait ja keskiviikot, ja nähtävyyksillä on yleensä vähemmän väkeä kello 14:n jälkeen. Monet museot ja muistomerkit ovat suljettuina juhlapyhinä, joten yritä välttää juhlapyhiä nähdäksesi kaiken.

Paras aika vuodesta kiertää Washingtonia New Yorkista käsin

Lincolnin muistomerkki| ©Ian Hutchinson
Lincolnin muistomerkki| ©Ian Hutchinson

Jos satut käymään New Yorkissa keväällä tai syksyllä, olet onnekas, kun voit tehdä matkan Washingtoniin parhaaseen vuodenaikaan. Talvi Washingtonissa on melko kylmä, ja kesän ongelmana on se, että sataa yleensä vähintään kerran viikossa, ja lisäksi on melko kuuma. Paras aika vierailla Washingtonissa on keväällä, jolloin sinulla on mahdollisuus nähdä kaupunki täynnä mantelikukkia.

 • Talvi
 • Joulukuu - maaliskuu
 • Sää: Satunnaiset lumimyrskyt
 • Korkein 7ºC
 • Alin -7ºC
 • Kevät
 • Maaliskuu - kesäkuu
 • Sää: Vaihteleva
 • Korkein 25ºC
 • Alhainen -2ºC
 • Kesä
 • kesä - elokuu
 • Sää: Lumimyrsky
 • Korkein 28ºC
 • Alhainen 13ºC
 • Syksy
 • Syys - marraskuu
 • Sää: Aurinkoinen
 • Korkein 23ºC
 • Alhainen 1ºC

Missä syödä matkalla Washingtoniin New Yorkista käsin?

Gourmet-hampurilaiset| ©Peter Dawn
Gourmet-hampurilaiset| ©Peter Dawn

Varokaa ravintoloita turistisemmilla alueilla! Kahden hengen ateria voi helposti nousta 50 Yhdysvaltain dollariin. Jos budjetti on tiukka, kannattaa pakata ruokaa reppuun tai etsiä edullisempia ruokailumahdollisuuksia, sillä useimmat New Yorkista Washingtoniin suuntautuvat matkat eivät sisällä ruokaa.

Joitakin suosituksiani:

 • Pho 75 - lähellä Arlingtonin kansallishautausmaata sijaitsee tämä vietnamilainen ravintola, joka on sijalla 712 TripAdvisorissa.
 • Five Guys, Swizzler Burger Truck tai Proper 21 - Washington tunnetaan amerikkalaisesta ruoastaan ja erityisesti hampurilaisistaan, joten mikä tahansa näistä vaihtoehdoista ilahduttaa kaikkia lihan ystäviä.
 • Lincoln's Waffle Shop - toinen vaihtoehto on nauttia runsas, amerikkalaistyylinen aamiainen. Jos pannukakkujen, pekonin ja munakokkelin yhdistelmä saa suupielesi vellomaan, tämä on oikea paikka sinulle.
 • Astro Doughnuts & Fried Chicken - jos donitsit ovat sinun juttusi, suuntaa tänne ja ota yksi (tai useampi) näistä herkuista mukaan.

Mitä minun pitäisi ottaa mukaani Washingtoniin?

Toinen pysähdys Washington DC:ssä| ©Zetong Li
Toinen pysähdys Washington DC:ssä| ©Zetong Li

Yleisenä nyrkkisääntönä on, että pukeudu mukaviin vaatteisiin ja kenkiin, jotka kestävät koko päivän kävelyn, sillä vaikka käyttäisit julkisia liikennevälineitä, sinun on silti käveltävä jonkin verran käydessäsi jokaisella muistomerkillä. Washington DC on tyylikäs kaupunki, ja paikalliset heijastavat tätä: pukeutumistyyli on pikemminkin fiksu kuin rento. Et löydä kovinkaan montaa ihmistä, joilla on varvassandaalit, shortsit tai T-paidat, joten jos et halua näyttää turistilta, on parasta välttää tällaista pukeutumista.

Tarkista sää ennen matkaa

Jos vierailet kaupungissa kesällä, on järkevää pukeutua mahdollisimman viileästi, sillä lämpötilat ovat melko korkeat. Kuten tiedätte, sateella on tapana sataa, joten on hyvä ottaa mukaan sateenvarjo tai sateenvarjo kaiken varalta. Talvet ovat kylmiä ja lämpötila nousee harvoin pakkasen yläpuolelle, joten varaudu melko äärimmäisiin lämpötiloihin.

Alexin matkustajavinkki

Jos vierailet Washingtonissa kuumana vuodenaikana, Arlingtonin hautausmaa kuhisee hyttysiä - ota mukaan hyönteiskarkotetta, jos et halua joutua joukkomurhan kohteeksi!

Lopulliset vinkit

Vietnamin veteraanien muistomerkki| ©Ian Hutchinson
Vietnamin veteraanien muistomerkki| ©Ian Hutchinson

Washingtonista pidät, jos olet kiinnostunut Yhdysvaltain politiikasta ja historiasta, jos nautit kävelyretkistä kaupungeissa, jotka ovat täynnä muistomerkkejä, puistoja ja vaikuttavia aukioita, ja jos olet kiinnostunut arkkitehtuurista ja kaupunkisuunnittelusta, sillä Washingtonin pohjaratkaisu on jokseenkin ainutlaatuinen. Jos tämä ei ole sinun tyylisi, koska olet New Yorkissa, kokeile jotakin niistä sadoista kierroksista, joita on olemassa New York Cityssä.

Washington lasten kanssa

Ja jos vierailet lasten kanssa, ei hätää: kaupungissa on helppo liikkua julkisilla liikennevälineillä, jotka ovat myös turvallisia ja laadukkaita. Sinun ei tarvitse kävellä kovin kauas, ja puistojen ja esplanadien runsauden ansiosta voit pitää taukoa nähtävyyksien katselusta aina tarvittaessa.

Älä unohda

Joitakin vinkkejä, joita voimme antaa sinulle ennen matkaa, on, että älä kanna mukanasi liikaa käteistä, jotta se ei varasteta tai katoa, mutta muista, että jotkin ravintolat ja paikalliset kaupat eivät hyväksy luottokortteja (esimerkiksi Pho 75 -ravintolassa voit maksaa vain käteisellä). Samasta syystä vältä arvoesineiden kuljettamista ja jätä kaikki muu kuin välttämätön hotelliisi tai asuntoosi.

Muista pitää passi mukanasi ja varaudu satunnaiseen turvatarkastukseen, erityisesti muistomerkkien ja maamerkkien, kuten Arlingtonin hautausmaan, kohdalla. Washington DC suhtautuu turvallisuuteen varsin vakavasti, eikä vähiten kaupungin poliittisen merkityksen vuoksi.

Matkusta!

UKK

 • Missä paikoissa voin vierailla yhden päivän aikana Washington DC:ssä?

  Vierailet Arlingtonin hautausmaalla, kansallisessa ilma- ja avaruusmuseossa, National Mallilla ja Washington DC:n keskustassa.

 • Vieraileeko hän Valkoisessa talossa?

  Turvallisuussyistä et pääse Valkoiseen taloon, mutta näet sen ulkopuolelta. Päivästä riippuen voit ehkä ottaa kuvan aidan ulkopuolelta.

 • Mikä on paras vuodenaika vierailla Washington DC:ssä?

  Vierailu Washington DC:ssä kannattaa mihin aikaan vuodesta tahansa, mutta kaupunkiin kannattaa suunnata kirsikankukkafestivaalin aikaan (maalis-huhtikuussa), sillä silloin näet kaupungin ainutlaatuisimmat nähtävyydet.

 • Kuinka kaukana Washingtonista on New Yorkiin?

  Noin 360 km, alle 4 tuntia autolla.