Washington päiväretket New Yorkista

Washington DC on epäilemättä yksi Amerikan suurimmista kaupungeista, ja sinne voi matkustaa New Yorkista käsin vain yhdessä päivässä.

Alex Grande

Alex Grande

7 minuuttia luettu

Washington päiväretket New Yorkista

Yksi Washington DC:n pääväylistä. | ©Jorge Alcala

Washingtonin maineikas kaupunki ilmentää Amerikan henkeä kaduillaan ja museoissaan, joita Capitol hallitsee. Washingtonin-matkalla voit nähdä muun muassa Valkoisen talon ja Pentagonin.

Matka Washingtoniin New Yorkista on yksi parhaista matkoista, jotka voit tehdä Isosta Omenasta, ja itse asiassa tarjolla on useita erilaisia matkoja, jotka sopivat kaikkiin budjetteihin ja matkan pituuksiin.

Paras vaihtoehto

New York: 1-päivän kierros Washingtoniin

Washingtonin parhaat palat, yhdessä päivässä, parhaaseen hintaan.

Täydellinen, jos haluat lähteä New Yorkista päiväksi katsomaan Washington DC:tä ja sen suosituimpia nähtävyyksiä, kuten Valkoista taloa, Capitolia ja Lincoln Memorialia.

Kesto: 15 tuntia

Tässä ovat mielestäni parhaat: Paras tapa käydä Washingtonissa New Yorkista käsin yhden päivän aikana ja oppia kaupungin jokaisen monumentin historiaaammattitaitoisen oppaan johdolla on järjestetty kiertoajelu.

W ashington-kierros on koko päivän kestävä kiertoajelu, jossa on edestakainen bussikuljetus ja joka kestää noin 4 tuntia. Kaupunkikierroksen aikana näet Washingtonin kohokohdat, kuten muun muassaValkoisen talon, Yhdysvaltain Capitolin, Arlingtonin kansallishautausmaan, Pentagonin ja Lincoln Memorialin. Kaikki sisäänpääsymaksut muistomerkkeihin sisältyvät hintaan, ja sinulla on vapaata aikaa tutustua kaupunkiin kaikessa rauhassa ja syödä valitsemassasi paikassa.Kaksi päivää

New York: 2-päivän kierros Washingtoniin ja Philadelphiaan

Täydellisin pakomatka Washingtoniin

Jos haluat nähdä Washington DC:n, mutta pelkäät, että yksi päivä on liian lyhyt, liity tälle kiertomatkalle, joka pysähtyy myös Philadelphiassa. Majoitus sisältyy hintaan.

Kesto: 2 days

Miksi pidän tästä retkestä: Hyvän hinta-laatusuhteen lisäksi suosittelen tätä aktiviteettia, koska se sisältää hyvin kattavan kierroksen Washingtonissa ja saat retkestä kaiken irti.Suositellaan, jos... haluat vierailla Washington DC:ssä ja nähdä tärkeimmät nähtävyydet, mutta et halua käyttää liikaa aikaa tai budjettia. Jos haluat hyödyntää aikasi mahdollisimman hyvin ja yhdistää kaksi retkeä yhteen, suosittelenvaraamaan kaksipäiväisen Washingtonin kierroksen, johon sisältyy vierailu Philadelphiassa. Washingtonissa voit tutustua kaikkiin olennaisiin nähtävyyksiin, kuten Valkoiseen taloon, Capitoliin, Pentagoniin sekä Vietnamin ja Korean veteraanien muistomerkkeihin.

New Yorkista Philadelphiaan suuntautuvilla matkoilla näet myös tärkeän osan Yhdysvaltain historiaa käymällä Liberty Bellissä.

Näet myös legendaarisen Rocky-patsaan ja sen kuuluisat portaat sekä vierailet perinteisessä amish-yhteisössä.Miksi pidän tästä kiertomatkasta: Tämä on kattavampi kiertomatka, ja se vie sinut tärkeimpiin nähtävyyksiin paitsi Washingtonissa myös Philadelphiassa.


Premium-vaihtoehto

Amerikka neljässä päivässä New Yorkista (Niagaran putoukset, Washington ja Philadelphia)

Itärannikon parhaat puolet neljässä päivässä

Yhdysvallat on paljon muutakin kuin New York, ja tällä Washingtoniin, Philadelphiaan ja Niagaran putouksille suuntautuvalla matkalla tutustut itärannikon kohokohtiin. Majoitus sisältyy hintaan.

Kesto: 4 days

Se on loistava tapa ottaa matkastasi kaikki irti ja tutustua itärannikon suurimpiin kaupunkeihin.Suositellaan, jos... haluat pitää parin päivän tauon New Yorkin matkasi aikana etkä halua huolehtia järjestelyistä, kuljetuksista tai majoituksesta. Jos sinulla on aikaa kiertoajelulle Yhdysvaltojen itärannikolla, tämä matka on sinua varten.

Neljässä päivässä voit kiertää New Yorkista käsin Washingtonin, Philadelphian ja Niagaran putoukset ja nähdä kunkin paikan kohokohdat. Washingtonissa kierrät kaupunkia oppaan kanssa, joka vie sinut muun muassa Valkoiseen taloon, Capitoliin, Arlingtonin kansallishautausmaalle,Pentagoniin ja Lincolnin muistomerkille. Philadelphiassa vierailet Liberty Bellin ja Rocky-patsaan luona sekä perinteisessä amish-yhteisössä, jossa näet, miten amish-kolonioiden jäsenet yhä elävät.

Lopuksi Niagarassa, itärannikon villeimmässä ja luonnollisimmassa jalokivessä, vierailet kansallispuistossa, Watkins Glen State Parkissa ja She-Qua-Gan putouksilla.

Suositellaan, jos... sinulla on ylimääräisiä päiviä New Yorkin matkallasi, sillä tämä kiertomatka tarjoaa sinulle neljä päivää kontrastia sille, mitä olet nähnyt Isossa Omenassa. Putousten luonto, Philadelphian historia ja Washingtonin mahtipontinen henki tuntuvat aivan toiselta maailmalta.

Miksi pidän tästä kiertomatkasta: Jos tekisit tämän kiertomatkan yksin, se olisi mahdotonta mahduttaa näin lyhyeen aikaan, joten tämä vaikuttaa tehokkaimmalta tavalta hyödyntää aikasi.


Vertailemme kolmea vaihtoehtoa

Mitä nähdä Washingtonissa

Valkoinen talo| ©Rene Deanda
Valkoinen talo| ©Rene Deanda

Washingtonin tärkeimpiin muistomerkkeihin on helppo tutustua, sillä useimmat niistä sijaitsevat National Mallin alueella. Kuten voit kuvitella, näiden muistomerkkien pääkiinnostus liittyy Yhdysvaltojen poliittiseen historiaan ja sen presidentteihin. Useimmat päiväretket Washingtoniin ja kaksipäiväiset kiertomatkat noudattavat samanlaista reittiä:

National Mall

National Mall (tunnetaan myös nimellä National Mall) on laajennus, joka sisältää Capitolin, kuuluisan obeliskin, Lincolnin muistomerkin, Smithsonian Institutionin rakennuksen ja muita nähtävyyksiä.

Capitol Hill ja kongressin kirjasto

Aloita päiväsi vierailemalla ikonisessa Capitolissa, joka on Yhdysvaltain kongressin koti, ja kongressikirjastossa, johon voit mennä vapaasti ja ihastella sen upeita sisätiloja.

Yhdysvaltain merijalkaväen sotamuistomerkki

Tunnistat tämän muistopatsaan, kun näet sen. Se kuvaa amerikkalaisia sotilaita nostamassa lippua Iwo Jimalla, ja jos olet onnekas, näet sotilasparaatin kulkevan sen edessä.

Lincolnin muistomerkki

National Mallin länsipäässä sijaitseva presidentti Abraham Lincolnille omistettu muistomerkki on ollut lukuisten historiallisesti merkittävien puheiden, kuten Martin Luther Kingin kuuluisan puheen, näyttämönä vuonna 1963.

Korean sodan veteraanien muistomerkki

Lincolnin muistomerkin kaakkoispuolella on joukko sotilaita esittäviä teräspatsaita, jotka on sijoitettu kolmion muotoon Korean sodan kuvia esittävän seinän eteen.

Valkoinen talo

Pakollinen nähtävyys, jos teet matkan Washingtoniin. Vaikka et lähtisikään sisätiloihin kiertoajelulle, voit silti nähdä tunnusomaisen rakennuksen ulkoaidasta (paitsi joissakin tilaisuuksissa, kuten virallisissa tilaisuuksissa).

Martin Luther King Jr

Vuonna 2011 paljastettu muistomerkki koostuu kansalaisoikeusliikkeen johtajan graniittipatsaasta, joka on veistetty lohkareen selästä, ja siinä on joukko Martin Luther King Jr:ään liittyviä kirjoituksia.

Arlingtonin kansallinen hautausmaa

Tällä sotilashautausmaalla on yli 14 000 veteraanin jäännökset niinkin vanhoista sodista kuin Yhdysvaltain sisällissodasta. Arlingtonin kansallinen hautausmaa on melko ainutlaatuinen, sillä hautakivet kohoavat maasta puiden lomassa.

Varaa Washingtonin kiertomatka New Yorkista

Suunnittele Washingtonin kiertomatka New Yorkista

Auringonlasku Washington DC:n yllä| ©Casey Horner
Auringonlasku Washington DC:n yllä| ©Casey Horner

Ensinnäkin kannattaa muistaa, että edestakainen matka kestää noin seitsemän tuntia. Jos luet tätä, tiedät, että uusiin paikkoihin tutustuminen kannattaa aina, ja Washington on yleisesti ottaen tarpeeksi mielenkiintoinen kaupunki, jotta pitkä matka New Yorkista on perusteltu.

Lisäksi järjestetyllä kiertomatkalla sinun ei tarvitse huolehtia siitä, miten pääset Washingtoniin New Yorkista. Yksi päivä riittää kuitenkin Washingtonin nähtävyyksien ja kiinnostavien rakennusten katsomiseen, joten joillakin kiertomatkoilla Washingtonin vierailu yhdistetäänPhiladelphian kierrokseen.

Varaa Washingtonin kiertomatka New Yorkista

Paras viikonpäivä Washingtonin kiertomatkalle New Yorkista käsin

Yhdysvaltain lippu kauppaministeriössä| ©Brandon Mowinkel
Yhdysvaltain lippu kauppaministeriössä| ©Brandon Mowinkel

Kuten voit kuvitella, Washingtonissa kannattaa vierailla viikolla ja välttää lauantaita ja sunnuntaita. Parhaita päiviä tälle kierrokselle ovat erityisesti maanantait ja keskiviikot, ja nähtävyyksillä on yleensä vähemmän väkeä kello 14:n jälkeen. Monet museot ja muistomerkit ovat kiinni juhlapyhinä, joten yritä välttää juhlapyhiä nähdäksesi mahdollisimman paljon.

Varaa Washingtonin kiertomatka New Yorkista

Paras vuodenaika Washingtonin kiertomatkalle New Yorkista käsin

Lincolnin muistomerkki| ©Ian Hutchinson
Lincolnin muistomerkki| ©Ian Hutchinson

Jos satut vierailemaan New Yorkissa keväällä tai syksyllä, olet onnekas, kun voit tehdä Washingtonin-matkan parhaaseen vuodenaikaan. Talvi Washingtonissa on melko kylmä, ja kesän ongelmana on, että yleensä sataa vähintään kerran viikossa ja on melko kuuma. Paras aika vierailla Washingtonissa on keväällä, jolloin sinulla on mahdollisuus nauttia kaupungin mantelikukinnoista.

 • Talvi
 • Joulukuu - maaliskuu
 • Sää: Satunnaisia lumimyrskyjä
 • Korkeimmillaan 7ºC
 • Alin -7ºC
 • Kevät
 • Maaliskuu - kesäkuu
 • Ilmasto: Vaihteleva
 • Enimmillään 25ºC
 • Vähintään -2ºC
 • Kesä
 • Kesäkuu - elokuu
 • Ilmasto: Kuuma
 • Maksimi 28ºC
 • Vähintään 13ºC
 • Syksy
 • Syyskuu - marraskuu
 • Ilmasto: Aurinkoinen
 • Korkein 23ºC
 • Vähintään 1ºC

Missä syödä matkalla Washingtoniin New Yorkista käsin

Gourmet Burgerit| ©Peter Dawn
Gourmet Burgerit| ©Peter Dawn

Varo ravintoloita turistisemmilla alueilla! Kahden hengen ateria voi helposti nousta 50 Yhdysvaltain dollariin. Jos budjetti on tiukka, kannattaa pakata ruokaa reppuun tai etsiä edullisempia ruokailumahdollisuuksia, sillä useimmat Washingtoniin New Yorkista lähtevät matkat eivät sisällä ruokailua.

Tässä muutamia suosituksiani:

 • Pho 75 - Arlington National Cemeteryn läheltä löydät tämän vietnamilaisen ravintolan, joka on TripAdvisorissa sijalla 712 712:sta.
 • Five Guys, Swizzler Burger Truck tai Proper 21 - Washington tunnetaan amerikkalaisesta ruoastaan ja erityisesti hampurilaisistaan, joten mikä tahansa näistä vaihtoehdoista ilahduttaa kaikkia lihan ystäviä.
 • Lincoln's Waffle Shop - toinen vaihtoehto on nauttia runsas, amerikkalaistyylinen aamiainen. Jos pannukakkujen, pekonin ja munakokkelin yhdistelmä saa suupielesi vellomaan, tämä on oikea paikka sinulle.
 • Astro Doughnuts & Fried Chicken - jos donitsit ovat sinun juttusi, suuntaa tänne ja ota yksi (tai useampi) näistä herkuista mukaan.

Varaa Washingtonin kiertomatka New Yorkista

Mitä minun pitäisi ottaa mukaani Washingtoniin?

Toinen pysähdyspaikka Washington DC:ssä| ©Zetong Li
Toinen pysähdyspaikka Washington DC:ssä| ©Zetong Li

Yleisenä nyrkkisääntönä suosittelen, että pukeudut mukaviin vaatteisiin ja jalkineisiin, jotka sopivat koko päivän kävelyyn, sillä vaikka käyttäisit julkisia liikennevälineitä, sinun on silti käveltävä hieman, jotta voit vierailla jokaisella monumentilla. Washington DC on tyylikäs kaupunki, ja paikalliset heijastavat tätä: pukeutumistyyli on pikemminkin fiksu kuin rento. Et löydä kovinkaan montaa ihmistä, joilla on varvassandaalit, shortsit tai T-paidat, joten jos et halua näyttää turistilta, on parasta välttää tällaista pukeutumista.

Tarkista sää ennen matkaa

Jos vierailet kaupungissa kesällä, on järkevää pukeutua mahdollisimman viileästi, sillä lämpötilat ovat melko korkeat. Kuten tiedät, sateella on taipumus, joten on hyvä pakata mukaan mäkkäri tai sateenvarjo kaiken varalta.

Talvet ovat kylmiä, ja lämpötilat nousevat harvoin pakkasen yläpuolelle, joten varaudu melko äärimmäisiin lämpötiloihin. Alexin matkustajavinkki Jos vierailet Washingtonissa lämpiminä kuukausina, Arlingtonin hautausmaa on täynnä hyttysiä - ota mukaan karkotetta, jos et halua joutua joukkomurhan kohteeksi!

Viimeisimmät vinkit

Vietnamin sodan veteraanien muistomerkki| ©Ian Hutchinson
Vietnamin sodan veteraanien muistomerkki| ©Ian Hutchinson

Rakastat Washingtonia, jos olet kiinnostunut Yhdysvaltain politiikasta ja historiasta, jos nautit kävelystä kaupungeissa, jotka ovat täynnä monumentteja, puistoja ja mahtavia aukioita, ja jos olet kiinnostunut arkkitehtuurista ja kaupunkisuunnittelusta, sillä Washingtonin pohjaratkaisu on jokseenkin ainutlaatuinen. Jos tämä ei ole sinun tyylisi, koska olet New Yorkissa, kokeile jotain niistä sadoista kierroksista, joita on olemassa New York Cityssä.

Washington lasten kanssa

Jos vierailet lasten kanssa, ei hätää: kaupungissa on helppo liikkua julkisilla liikennevälineillä, jotka ovat turvallisia ja laadukkaita. Sinun ei tarvitse kävellä kovin kauas, ja puistojen ja esplanadien runsauden ansiosta voit pitää taukoa nähtävyyksien katselusta silloin, kun haluat.

Älä unohda

Muutama vinkki, joita voimme antaa sinulle ennen matkaa: älä kanna mukanasi liikaa käteistä, jotta se ei varasteta tai katoa, mutta muista myös, että jotkin ravintolat ja paikalliset kaupat eivät hyväksy luottokortteja (esimerkiksi Pho 75 -ravintolassa voit maksaa vain käteisellä).

Samasta syystä kannattaa välttää arvoesineiden kantamista mukanasi ja jättää hotelliisi tai asuntoosi se, mitä et tarvitse. Muista pitää passi mukanasi ja varaudu satunnaiseen turvatarkastukseen, erityisesti muistomerkkien ja maamerkkien, kuten Arlingtonin hautausmaan, luona.

Washington DC:ssä suhtaudutaan turvallisuuteen varsin vakavasti, eikä vähiten kaupungin poliittisen merkityksen vuoksi. Lähde matkalle!

Varaa Washingtonin kiertomatka New Yorkista