Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

Kuinka Ostaa Liput NBA Peliin New Yorkissa

Ostamalla lipun NBA-otteluun Madison Square Gardeniin tai Barclays Centeriin pääset näkemään Knicksin ja Netsin livenä. Oletko mukana?

Isabel Catalán

Isabel Catalán

10 minuuttia luettu

Kuinka Ostaa Liput NBA Peliin New Yorkissa

Madison Square Gardenin sisällä | ©Christian Reimer

Yksi kiehtovimmista spektaakeleista, joihin Yhdysvalloissa voi osallistua, on NBA-ottelu. Olipa kyse sitten siitä, että koripallo on intohimosi, tai siitä, että haluat kokea sen hulluuden ja ilmapiirin, jonka tämä laji tuo New Yorkiin, se on ainutlaatuinen tunne, joka sinun on koettava ainakin kerran elämässäsi.

Mitä NBA-pelejä voit katsoa New Yorkissa?

New York Knicks vs Phoenix Suns Madison Square Gardenissa| ©James Trosh
New York Knicks vs Phoenix Suns Madison Square Gardenissa| ©James Trosh

New Yorkissa on kaksi NBA-joukkuetta, New York Knicks ja Brooklyn Nets. Molemmat kilpailevat lokakuun ja huhtikuun välisenä aikana runkosarjassa ja huhtikuun ja kesäkuun välisenä aikana pudotuspeleissä, jos ne pääsevät niihin.

New York Knicks

New York Knicks pelaa legendaarisessa Madison Square Gardenissa, joka sijaitsee Manhattanin keskustassa. Joukkue perustettiin vuonna 1946, ja se on pisimpään toiminut joukkue. Vaikka joukkue on voittanut vain kaksi mestaruutta (viimeisin vuonna 1972!), se on NBA:n kuuluisin joukkue. Ja heitä on vihdoin ilo katsella: he pääsivät viime kaudella pudotuspeleihin, ja heillä on Julius Randlen ja veteraani Derrick Rosen kaltaisia supertähtiä.

Brooklyn Nets

Brooklyn Nets vaihtoi kotikenttäänsä muutama vuosi sitten ja pelaa nyt Brooklynin modernissa Barclays Centerissä. Heillä on mahdollisesti NBA:n paras pelaajaluettelo James Hardenin ja Kevin Durantin muodostaman kaksikon ansiosta. He lähtevät mestaruuden suosikkina ja takaavat enemmän viihdettä kuin mikään muu joukkue liigassa.

Katso NBA liput

Mistä ostaa lippuja NBA:n katsomiseen New Yorkissa?

Boston Celtics vs Brooklyn Nets Madison Square Gardenissa| ©Erik Cleves Kristensen
Boston Celtics vs Brooklyn Nets Madison Square Gardenissa| ©Erik Cleves Kristensen

NBA-lippuja voi ostaa vain verkosta, sillä kaikki liput ovat digitaalisia. Hellotickets on tehnyt sopimuksen New York Knicksin ja Brooklyn Netsin kanssa lippujen myynnistä Espanjassa.

COVIDin jälkeen lippuja ei voi enää ostaa lippukassasta, vaikka he työskentelevät edelleen kerätäkseen joitakin yrityslippuja tai kausilippujen haltijoita, joilla on kausilippuja.

Katso NBA-liput

Kuinka paljon maksaa NBA-ottelun katsominen New Yorkissa?

Madison Square Garden, New York Knicksin kotistadion.| ©Ajay Suresh
Madison Square Garden, New York Knicksin kotistadion.| ©Ajay Suresh

Hinta vaihtelee sen mukaan, mitkä joukkueet pelaavat toisiaan vastaan, mutta sekä New York Knicksin että Brooklyn Netsin lippujen keskihinta on noin 150 euroa. Vähimmäishinta on yleensä 50 euroa pienestä pelistä ja istumapaikasta kaukana kentästä. Enimmäishinta on reilusti yli 1 000 euroa istumapaikasta kentän laidalla.

On tärkeää, että lippujen hinnat muuttuvat joka päivä, aivan kuten lentolippujenkin hinnat. Jos kysyntää on enemmän ja lippuja on vähän jäljellä, hinta on kalliimpi, kun taas jos kysyntää ei tyydytetä, hinta laskee.

Myös hinta vaihtelee kauden aikana. Knicksin joulupelit ovat vuoden kalleimpia, sillä kaupunki täyttyy Madisoniin haluavista kansainvälisistä ja amerikkalaisista turisteista. Runkosarjan loppupuolella (huhtikuussa) ne ovat kuitenkin yleensä halvempia, koska molempien joukkueiden fanit odottavat mieluummin pudotuspelejä.

Katso NBA-liput

Miten säästää NBA-lippuja New Yorkissa?

Pelien koripallo.| ©Markus Spiske
Pelien koripallo.| ©Markus Spiske

Jos haluat säästää rahaa NBA-lippuihin New Yorkiin matkustaessasi, on tärkeää pitää mielessä, että lippujen hinnat muuttuvat jatkuvasti. Toisin sanoen hinnat nousevat tai laskevat joka päivä kysynnän mukaan aivan kuten lentolippujen hinnat.

Ongelmana on se, että Knicks ja Nets ovat myyneet suurimman osan stadionista loppuun kausikorttilaisilleen ennen kauden alkua. Siksi ei ole harvinaista, että liput myydään loppuun, joten kysyntä on aina suurta. Tämän vuoksi voit säästää rahaa muutamalla tavalla.

Osta liput etukäteen

Tärkein keino säästää NBA-lippujen hinnoissa on ostaa liput mahdollisimman hyvissä ajoin etukäteen. Knicks- ja Nets-liput tulevat myyntiin elokuun puolivälissä, ja silloin niiden hinnat ovat alhaisimmillaan kauden kaikkien otteluiden osalta. Jos mahdollista, tämä on paras aika ostaa ne. Tämä on samanlaista kuin lennon tai hotellin varaaminen.

Jos otteluun on vielä yli kaksi kuukautta aikaa, lippujen hinnat ovat muuttuneet, mutta ne eivät ole vielä nousseet merkittävästi.

Suurin ongelma on, jos jäljellä on alle kaksi viikkoa: silloin ei ole muuta vaihtoehtoa kuin maksaa korkeampi hinta, koska kysyntää on paljon ja lippuja on vähän.

Valitse vähemmän houkutteleva vastustaja

Toinen olennainen tekijä pelin hinnan määrittämisessä on Knicksin tai Netsin vastustaja. Ottelu yhtä liigan parasta joukkuetta tai yhtä kuuluisinta joukkuetta (kuten Lakersia) vastaan voi olla jopa kolme kertaa kalliimpi kuin ottelu heikompaa joukkuetta vastaan. Suuret pelit ovat tietysti niitä, joilla on eniten kysyntää, mutta jos välität kokemuksesta ja voit joustaa päivämäärien suhteen, voit säästää osallistumalla vähemmän houkuttelevaan peliin.

Valitse korin takana oleva paikka

Viimeinen säästövinkki on valita paikka, joka tarjoaa hyvän kokemuksen mutta ei ole liian kallis. Korin takana olevien paikkojen hinta (riippumatta siitä, oletko lähellä vai kaukana kentästä) on aina halvempi kuin Madison Square Gardenin tai Barclays Centerin puolella olevien paikkojen hinta.

Hinta-laatusuhteeltaan parhaat paikat ovat kuitenkin kulmapaikat. Näillä lipuilla on kunnollinen katselukulma, ja hinta on huomattavasti halvempi kuin keskellä sivua olevalla lipulla.

Katso NBA-liput

Kuinka paljon New York Knicksin lippu maksaa?

Knicks-joukkueen logo| ©Michael Tipton
Knicks-joukkueen logo| ©Michael Tipton

New York Knicksin lippu maksaa keskimäärin 148 euroa per lippu. Vähimmäishinta on 52 euroa, jos kyseessä on merkityksetön peli kauden loppupuolella.

Runkosarjan aikana (ennen pudotuspelejä) kallein aika lähteä katsomaan Knicksiä on jouluna, sillä silloin kysyntä on suurinta. Jos he pääsevät pudotuspeleihin, keskihinta vaihtelee 200 eurosta ensimmäisellä kierroksella arviolta 1 000 euroon, jos he pääsevät NBA-finaaleihin.

Näytä Knicks liput

Kuinka paljon Brooklyn Netsin lippu maksaa?

Brooklyn Nets -joukkueen logo| ©Michael Tipton
Brooklyn Nets -joukkueen logo| ©Michael Tipton

Brooklyn Nets -lippujen keskihinta on 172 € per lippu. Vähimmäishinta on 55 euroa, jos vastustaja ei ole houkutteleva ja jos runkosarjan lopussa, juuri ennen pudotuspelejä, ei ole mitään pelissä.

Keskimääräinen pudotuspelilippu Netsin otteluun maksaa 225 euroa ensimmäisellä kierroksella ja arviolta noin 850 euroa, jos joukkue pääsee NBA-finaaleihin asti.

Katso Nets liput

Miten välttää väärennettyjä NBA-lippuja New Yorkissa?

Pelin puoliaika| ©Daniel Torres Bonatto
Pelin puoliaika| ©Daniel Torres Bonatto

Ainoa tapa välttää väärennettyjä lippuja on ostaa virallisilta verkkosivustoilta, kuten Helloticketsiltä. On olemassa yritysten verkkosivustoja, jotka myyvät luvattomia lippuja jälleenmyyntiä varten. Kaikki heidän lippunsa eivät ole ongelma, mutta on mahdollista, että ne kopioidaan, ja vaikka he myöhemmin hyvittäisivät rahat, et pääse stadionille.

Myös stadionin ulkopuolella on ihmisiä, jotka tarjoavat lippuja. He eivät tee tätä avoimesti, vaan kulkevat fanien ohi ja kysyvät hienovaraisesti, onko joku etsimässä lippuja. Nämä liput ovat aina väärennettyjä. Heidän menetelmänsä on viedä sinut eristäytyneeseen paikkaan, jossa liput kerätään käteisellä. Kun he ovat estäneet sinua pääsemästä sisään, myyjä on kadonnut rahojesi kanssa.

Katso NBA-liput

Mitkä ovat parhaat paikat kullakin areenalla?

Madison Square Gardenin sisällä| ©Emmanuel Milou
Madison Square Gardenin sisällä| ©Emmanuel Milou

NBA-pelikokemus riippuu pitkälti siitä, minkä istumapaikan valitset lippua ostaessasi. Vaikka koripalloareenojen kapasiteetti on pienempi kuin jalkapalloareenoiden, ne ovat pieneen areenaan nähden valtavia, ja takasarjoissa istuva lippu on kaukana pelaajista.

Mitkä ovat parhaat paikat Madison Square Gardenissa?

Madison Square Gardenin parhaat paikat ovat osastoilla 1-12. Kulmissa tai korin takana (osastot 1, 2, 3, 7, 8 ja 9) voit kokea pelin läheltä, ja vaikka et näe peliä hyvin, kokemus on fantastinen. Myös 100-osiot ovat erittäin arvostettuja, koska siellä voit nauttia koripallosta parhaimmillaan ja olet silti lähellä kenttää.

Mitkä ovat parhaat paikat Barclays Centerissä?

Parhaat paikat Barclays Centerissä ovat osastojen 1 ja 31 välillä. Kulmaosastot, jotka tarjoavat hyvän hinta-katselusuhteen, ovat 3, 13, 19 ja 29. Yksi näiden jaksojen viimeisistä riveistä on parempi kuin yksi 200 jakson ensimmäisistä riveistä.

Kuinka monta NBA-ottelua New Yorkissa pelataan?

Sisäänkäynti Barclays Centeriin| ©Reading Tom
Sisäänkäynti Barclays Centeriin| ©Reading Tom

New Yorkissa pelataan lokakuusta huhtikuuhun 82 NBA-ottelua: 41 New York Knicksin ja 41 Brooklyn Netsin ottelua. Jos jompikumpi joukkue pääsee pudotuspeleihin, luku olisi suurempi.

Voinko mennä jouluna NBA-otteluun?

New York Knicks vs Brooklyn Nets| ©Miltiadis Fragkidis
New York Knicks vs Brooklyn Nets| ©Miltiadis Fragkidis

Kyllä, se on todellakin yksi kauden suosituimmista hetkistä, ja tunnelma on upea. NBA huolehtii siitä, että kaikki joukkueet, myös New York Knicks ja Brooklyn Nets, pelaavat jouluna useita pelejä kotikaupungissaan, joten on lähes varmaa, että matkan aikana pelataan ainakin yksi ottelu.

Voinko mennä NBA-otteluun kesällä?

Yankee Stadium New Yorkissa| ©Marco Verch
Yankee Stadium New Yorkissa| ©Marco Verch

Valitettavasti ei, sillä NBA:n runkosarja alkaa lokakuussa ja päättyy huhtikuussa, ja pudotuspelit päättyvät kesäkuussa.

Jos matkustat kesällä ja haluat kokea amerikkalaista urheilua vaihtoehtona NBA:lle, voit mennä katsomaan New York Yankeesia tai New York Metsia, kahta baseball-joukkuetta, jotka ovat kesällä kesken kauden. Baseball-joukkueet pelaavat paljon pelejä, joten on helppo ehtiä yhteen niistä. Et ehkä edes pidä baseballista, mutta saat varmasti tyypillisen lippiksen, hymnin ja hodarin ilmeen.

Voit ostaa New York Yankeesin lippuja täältä ja New York Metsin lippuja täältä.

Jos matkustat elokuun lopussa tai syyskuussa, jalkapallokausi on jo alkanut. New Yorkissa pelaavat New York Giants ja New York Jets. Pelejä on vain muutama, mutta voit tarkistaa, sopiiko sinulle sopiva päivämäärä tästä linkistä Giants-lippujen osalta ja tästä linkistä Jets-lippujen osalta.

Kuinka pitkä NBA-kausi on?

Knicksin pukuhuoneen sisällä| ©AtlasMasland
Knicksin pukuhuoneen sisällä| ©AtlasMasland

Alkukausi (lokakuun alussa)

NBA-joukkueet pelaavat yleensä viidestä kahdeksaan ottelua ennakkomyyntikaudella, joka kestää yleensä hieman yli kolme viikkoa, mitatakseen vahvuutensa liigan alkua varten. NBA-lippujen ostaminen näiden otteluiden katsomiseen on yleensä halvempaa, vaikka onkin totta, että otteluiden laatu on heikompi, koska joukkueet eivät ole vielä täydessä vauhdissa ja varaavat usein tähtiään.

NBA:n runkosarja (lokakuun puolivälistä huhtikuun alkuun)

Näiden kuukausien aikana kukin joukkue pelaa 82 ottelua, yhden joka toinen päivä. Runkosarjan aikana on useita päivämääriä, jotka sinun on merkittävä kalenteriisi, koska ne ovat ratkaisevia otteluita:

  • 25. joulukuuta (joulu). Erikoinen päivä, jolloin NBA yleensä suunnittelee parhaat ottelunsa.
  • Vuoden ensimmäinen peli. Vuoden ensimmäinen peli sekä Madison Square Gardenissa että Barclays Centerissä on yleensä juhlaa. Monet newyorkilaiset ja turistit käyttävät tilaisuutta hyväkseen ja katsovat tämän pelin.
  • Knicks VS. Nets. New Yorkin klassikkopeli, joka yleensä houkuttelee paljon yleisöä, on kaupungin kahden joukkueen välinen "derby". Jos olet onnekas ja satut olemaan paikalla, älä missaa sitä.
  • Helmikuu (NBA All-Star). All-Star-peli, jossa liigan jokaisen joukkueen parhaat pelaajat kokoontuvat yhteen pelaamaan näytösottelun.

NBA:n pudotuspelit (huhtikuun puolivälistä kesäkuun alkuun)

Kun runkosarjan pelit on pelattu, NBA:n 16 parasta joukkuetta aloittavat pudotuspelit mestaruudesta: 8 joukkuetta itäisestä konferenssista ja 8 joukkuetta läntisestä konferenssista kohtaavat toisensa.

Pudotuspelit ovat paras seitsemästä -otteluita, ja ennen NBA:n finaaleja pelataan kolme kierrosta: puolivälierät, välierät ja konferenssifinaalit. Nämä pudotuspelit kestävät yleensä lähes kaksi kuukautta, ja lopussa vain kaksi konferenssin voittajaa jää taistelemaan finaalissa NBA:n mestaruudesta.

Viime kaudella sekä New York Knicks että Brooklyn Nets pääsivät pudotuspeleihin.

NBA-finaalit (kesäkuu)

Voittajia voi olla vain yksi. Kun kaksi joukkuetta on vielä pystyssä 16:sta pudotuspeleihin päässeestä, alkavat NBA-finaalit, jotka pelataan jälleen kerran paras seitsemästä -sarjan otteluna. Nämä ottelut ovat epäilemättä vuoden odotetuimpia ja parhaita, sillä niissä pelaavat Yhdysvaltojen kaksi parasta joukkuetta.

Näiden NBA-pelien liput ovat tietenkin koko kauden kalleimmat. Silti ne myydään nopeasti loppuun, koska se on Superbowlin lisäksi vuoden urheilutapahtuma Yhdysvalloissa.

Milloin kannattaa matkustaa New Yorkiin nauttimaan NBA:sta?

Barclays Centerin sisällä| ©LunchboxLarry
Barclays Centerin sisällä| ©LunchboxLarry

Jos matkustat kaupunkiin ennen runkosarjan alkua, eli pre-seasonin aikana, suosittelen, että katsot joukkueiden pre-season-ohjelmat, koska ne pelaavat yleensä ystävyysotteluita lokakuun alussa.

New Yorkissa pelattavat NBA-ottelut on kuitenkin taattu vain lokakuun ja huhtikuun välisenä aikana. Sen jälkeen kaikki riippuu siitä, onko New York Knicks tai Brooklyn Nets päässyt pudotuspeleihin ja lopulta NBA-finaaleihin.

Maksavatko lapset pääsymaksun NBA:han?

NBA-fanit| ©Seth Hoffman
NBA-fanit| ©Seth Hoffman

NBA on erittäin perheystävällinen tapahtuma, mutta se, maksavatko lapset sisäänpääsymaksun, riippuu joukkueesta. New York Knicksin tapauksessa Madison Square Gardenin sääntöjen mukaan kahden vuoden ikäisillä lapsilla on oltava lippu.

Brooklyn Netsin kaikkien urheilutapahtumien Barclays Center -stadionin mukaan enintään 34 tuuman eli 86,36 senttimetrin pituiset lapset pääsevät Barclays Centeriin ilmaiseksi, mutta heidän on jaettava istumapaikka lippunsa lunastaneen aikuisen kanssa, joka on heidän mukanaan. Kaikki lapset, jotka eivät täytä tätä pituusvaatimusta, tarvitsevat lipun päästäkseen stadionille, ja heidän on istuttava ainoastaan lipulla varatulla istumapaikalla.

Jos olet menossa stadionille alle kaksivuotiaiden lasten kanssa, ota mukaan todiste lasten iästä siltä varalta, että sinulta pyydetään sitä sisäänkäynnillä. Voimassa oleva henkilöllisyystodistus on syntymätodistus tai passi.

Pelipäivänä

Ostosjonossa stadionin sisällä| ©David Jones
Ostosjonossa stadionin sisällä| ©David Jones

Milloin mennä stadionille?

NBA-päivät New Yorkissa ovat erityisiä. Sen voi tuntea ilmassa, ja kaduilla on tavallista enemmän kiirettä ja vilskettä. Neuvoni on, ettei kannata saapua liian aikaisin. Stadionin sisällä on pikaruoka-, välipala- ja matkamuistomyymälöitä, joita voit selailla, kun ehdit, etkä halua missata hymnihetkeä.

Madison Square Garden sijaitsee Manhattanin sydämessä, joten voit kävellä sinne, jos olet kävelemässä ympäri aluetta nähtyäsi jonkun muun lähellä sijaitsevan nähtävyyden. Toisaalta Barclays Centeriin pääsemiseen tarvitaan hieman enemmän aikaa, jos käytät julkisia liikennevälineitä, joten ole tietoinen liikenteestä tai ruuhka-ajoista, jotta pääset stadionille kiirehtimättä.

Pelipäivänä suosittelen menemään paikalle vähintään tunti etukäteen, jotta voit ottaa rauhassa, mennä turvakaaren läpi, löytää paikkasi, kokea tunnelmaa ennen peliä cheerleadereiden musiikin ja tanssin kera, kuunnella Amerikan hymniä ennen pelin alkua ja katsella pelaajien saapumista stadionille. Se on elokuva!

Onko mahdollista ottaa mukaan reppuja tai kameroita?

Madison Square Gardenin sääntöjen mukaan stadionille ei saa tuoda reppuja ja tarpeettomia laukkuja. Kaikille tehdään tiukka turvatarkastus, joka saattaa viivästyttää pääsyä stadionille. Lisäksi videokamerat, äänentoistolaitteet, ammattilaiskamerat (mukaan lukien tele- tai zoom-objektiivit), selfie-kepit tai jalustat ovat kiellettyjä.

Barclays Centerin sisäänpääsykäytännön mukaan reppuja tai laukkuja, jotka ovat suurempia kuin 14 "x14 "x6" tai joissa on kovat sivut, ei sallita. Ei myöskään ammattikäyttöön tarkoitettuja kameralaitteita, ääni- ja/tai videonauhureita tai selfie-keppejä ja jalustoja.

Missä syödä ennen tai jälkeen pelin?

Stadionin sisällä on monia ruoka- ja juomakojuja, mutta hinnat ovat huomattavasti kalliimpia kuin stadionin ulkopuolella. Esimerkiksi vesipullo voi maksaa noin 5 dollaria, hot dog noin 7 dollaria ja virvoitusjuoma noin 6,5 dollaria.

Koska stadionille ei saa tuoda omaa ruokaa tai juomaa, suosittelen, että jos olet nälkäinen, ostat ennen peliä jotain syötävää Madison Square Gardenin ja Barclays Centerin ympärillä olevista ravintoloista, kuten Shake Sackista tai Five Guysista. Tai odota, että peli on ohi, ja mene sinne juhlimaan joukkueesi voittoa ja hemmottelemaan itseäsi.

Hyödyllistä tietoa NBA:n seuraamiseen

Madison Square Gardenin ulkopuolella| ©Jordan Staub
Madison Square Gardenin ulkopuolella| ©Jordan Staub

Vaikka NBA on yksi maailman suosituimmista urheilulajeista, viime hetken epäilyksiä voi aina syntyä.

Kuinka kauan NBA-peli kestää?

Virallisesti se kestää 48 minuuttia (4 neljännestä, joista kukin 12 minuuttia), mutta puoliajan ja puoliajan välillä useimmat pelit kestävät yleensä 2 tuntia tai enemmän. Kahden ensimmäisen neljänneksen jälkeen on 15 minuutin puoliaika, jonka aikana voit ostaa jotain syötävää tai käydä vessassa.

Minulla ei ole Internet-yhteyttä New Yorkissa! Miten saan liput?

Jos sinulla ei ole internetyhteyttä New Yorkin matkallasi, voit aina käyttää hotellisi internetyhteyttä ja avata lippusi siellä, jotta ne ovat valmiina matkapuhelimessasi, kun saavut paikalle. Voit myös mennä mihin tahansa julkiseen paikkaan, kuten kahvilaan tai ravintolaan stadionin lähellä, sillä niissä on ilmainen WiFi.