Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

Vapaudenpatsas liput: vaihtoehdot, million ostaa, kuinka päästä sisälle...

Se on New Yorkin kiistaton symboli. Liberty Islandilta se valvoo kaupunkia ja toivottaa päivittäin tervetulleeksi tuhansia kävijöitä, jotka ovat valmiita tutkimaan sitä ja nauttimaan sen näkymistä. Haluatko tietää, miten? Kerron, miten saat liput.

Alex Grande

Alex Grande

7 minuuttia luettu

Vapaudenpatsas liput: vaihtoehdot, million ostaa, kuinka päästä sisälle...

Näkymät patsaalle lautalta | ©Hellotickets

Jos jokin symboli edustaa New Yorkia, se on Vapaudenpatsas. Vierailu siellä tai sen kiertäminen veneellä on kokemus, jota ei kannata jättää väliin New Yorkin-matkalla, jo pelkästään sen vuoksi, että Liberty Islandilta avautuu kuvankaunis näkymä Manhattanille.

Jos ostat liput etukäteen, säästyt kahdelta jonotukselta: Liberty Islandille menevälle lautalle ja patsaalle pääsemiseksi. Tässä ovat parhaat tavat vierailla patsaalla:

Paras vaihtoehto

Vapaudenpatsas ja Ellis Island –Aikainen Sisäänpääsy

Pääsy patsaan jalustalle opastetulla kierroksella.

Täydellinen, jos haluat käydä Vapaudenpatsaalla ilman, että sinun tarvitsee huolehtia kuljetuksesta ja lipunmyyntipisteessä odottamisesta. Asiantunteva opas seuraa sinua vierailun aikana patsaan jalustalle. Vierailet myös Ellis Islandilla. Lautta ja sisäänpääsymaksut sisältyvät hintaan.

Kesto: 4 hours

Yksi seikka, jota haluan korostaa (ja joka koskee tätä vaihtoehtoa yhtä paljon kuin mitä tahansa muuta vaihtoehtoa, joka vie sinut sinne), on se, että näkymät Manhattanin horisonttiin lautalta ja Liberty Islandilta ovat upeat. Kun pääset patsaan luokse, voit vierailla sisällä vaikuttavassa museossa, joka on omistettu tämän ikonisen monumentin rakentamisen historialle, ja katsella näköalatasanteelle, josta voit nähdä Manhattanin kaukaisuudessa kuin postikortista.

Ensimmäinen asia, joka sinun on hyvä tietää, on se, että Vapaudenpatsas sijaitsee pienellä saarella Manhattanin eteläpuolella, ja sinne pääsee vain veneellä. Pidän tässä Vapaudenpatsaan jalustan lipussa eniten siitä, että jalustalle ja maahanmuuttomuseoon pääsyn lisäksi lippu sisältää myös kuljetuksen.

Sen jälkeen matkustat lautalla Ellis Islandille ja vierailet maahanmuuttomuseossa. Yksi tämän kierroksen hienoista puolista on se, että sinun ei tarvitse jonottaa lautoilla, koska sinulla on etuoikeus lauttoihin, sen lisäksi, että paikallinen oppaasi selittää historiallisen kontekstin koko kierroksen ajan.

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: Tämä on paras hinta-laatusuhteeltaan edullinen vaihtoehto, jonka olen löytänyt. Koska kyseessä on täydellinen kokemus, jossa on pääsy jalustalle, hinta on erittäin edullinen.

Suositellaan, jos... harkitset menoa Vapaudenpatsaalle ja haluat nauttia siitä kuluttamatta paljon rahaa, mutta nauttimalla siitä, että kuljetus sisältyy hintaan ja asiantunteva opas on mukana.


Taloudellinen vaihtoehto

Vapaudenpatsas ja Ellis Island Kierros

Ota lauttamatka patsaalle nähdäksesi sen läheltä.

Jos haluat nähdä kaupungin kuuluisimman naisen kuluttamatta paljon aikaa ja rahaa, ota veneajelu hänen luokseen, niin saat parhaat valokuvat. Lautalta avautuvat näkymät Manhattanille tekevät matkasta sen arvoisen.

Tämä voi olla paras vaihtoehto, jos vierailet New Yorkissa muutaman päivän ja sinulla on vain vähän aikaa, tai jos olet jo käynyt siellä ja haluat vain tehdä rennon risteilyn Vapaudenpatsaan ympärillä muistellaksesi aiempaa käyntiäsi ja nauttiaksesi maisemista.

Vaikka tämä kierros ei sisällä pääsyä patsaalle, minulle tämän aktiviteetin edut ovat selvät: et joudu jonottamaan, sinun ei tarvitse käyttää ylimääräistä aikaa laivasta poistumiseen ja laivaan nousemiseen ja voit nauttia Manhattanin parhaista näkymistä samalla kun teet mukavan laivamatkan. Jos menet kylmänä vuodenaikana, muista pukeutua lämpimästi, jotta matalat lämpötilat eivät huurruta kierrosta ja jotta pääset ulos ja voit ottaa hyviä kuvia.

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: tämä on halvin kierros, jolla pääset lähelle patsasta ilman pääsymaksua.

Suositellaan, jos... et halua luopua mahdollisuudesta nähdä se läheltä, vaikka sinulla ei ole aikaa tai budjettia mennä sisälle.


Vertailemme kahta vaihtoehtoa


Osta liput Vapaudenpatsaalle lipputoimistosta

Vapaudenpatsas| ©Hellotickets
Vapaudenpatsas| ©Hellotickets

Lippujen ostamisen suuri haittapuoli on se, että joudut jonottamaan ja saatat joutua odottamaan seuraavaa lauttaa, jos turistien määrä on suuri.

Varaa kierros Vapaudenpatsaalle

Pääsy Vapaudenpatsaalle New York Passilla ja muilla New Yorkin nähtävyyslipuilla

Vapaudenpatsas| ©Hellotickets
Vapaudenpatsas| ©Hellotickets

Vapaudenpatsaan houkutus tekee siitä myös pakollisen nähtävyyden kaupungin tärkeimmillä turistipasseilla. Jos et vieläkään tiedä, mitä ne ovat, miten niitä käytetään tai sopivatko ne sinulle vai eivät, pyydän sinua lukemaan artikkelini osoitteesta New York -passi ja muut passit.

Joka tapauksessa, jos sinua kiinnostaa päästä asiaan ja nähdä, mitkä passit sisältävät sisäänpääsyn Vapaudenpatsaalle, tässä on luettelo niistä, ja muuten linkitän sinut käytännön oppaaseen, jonka olen laatinut kustakin passista. Olen varma, että tämä auttaa sinua päättämään, mikä niistä sopii parhaiten matkallesi!

Miten kiipeän patsaan kruunulle?

Vapaudenpatsaan kruunu| ©Erik Lindgren
Vapaudenpatsaan kruunu| ©Erik Lindgren

Voit nousta Vapaudenpatsaan kruunulle maksamalla lisämaksun tai ostamalla tietyn lipun. Vapaudenpatsaan kruunuun kiipeämisen viehätys on enemmänkin se, että näkee varsinaisen monumentin, joka on rakennettu sisältä, sillä huipulta avautuvat näkymät eivät ole yhtä upeat. Jos valitset tämän vaihtoehdon, suosittelen varaamaan liput hyvissä ajoin etukäteen, sillä ne myydään loppuun ensin.

Lautta vapaudenpatsaalle

Aurinko laskee vapaudenpatsaan taakse lautalta katsottuna.| ©Hellotickets
Aurinko laskee vapaudenpatsaan taakse lautalta katsottuna.| ©Hellotickets

Jos ajattelet lähteä Liberty Islandille omin päin, sinun on hyvä tietää, että vain yksi yhtiö liikennöi lauttoja Vapaudenpatsaalle, ja se on Statue Cruises. Voit tehdä pikaristeilyn Vapaudenpatsaalle, jos sinulla on vähän aikaa, mutta et halua jättää kokemusta väliin.

Sisäänkirjautumispaikat

 • Battery Park, joka sijaitsee Manhattanin eteläpuolella. Päälaiturina se on eniten kävijöitä täynnä, joten yritä päästä sinne aikaisin aamulla. Sinne pääset parhaiten metrolla Bowling Streetille tai South Ferryyn.
 • Liberty State Park, joka sijaitsee New Jerseyssä. Jos et halua odottaa lautalle pitkää jonoa tai jos asut lähellä, tämä on hyvä vaihtoehto.

Aikataulut

Vapaudenpatsaalle kulkee lautta 25 minuutin välein. Kun saavut Battery Parkin laiturille ja olet jo ostanut lippusi, voit mennä turvatarkastuksen läpi ja suoraan lautalle. Lautta vie sinut suoraan Liberty Islandille noin 15 minuutissa, ja pikkuhiljaa näet Vapaudenpatsaan lähestyvän ja lähestyvän.

Vierailun päätteeksi voit lähteä lautalla Ellis Islandille (jossa voit vierailla maahanmuuttomuseossa) tai palata suoraan takaisin Manhattanille. Liberty Islandin, Vapaudenpatsaan ja Ellis Islandin kiertäminen kestää noin 5 tuntia. Tämä saattaa tuntua itsestäänselvyydeltä, mutta yritä olla myöhästymättä lautalta takaisin! Liberty Islandin vartijoiden on tilattava sinulle erityinen noutopalvelu, ja arvaa, kenen he panevat maksamaan siitä?

Varaa vierailu Vapaudenpatsaalle

Käytännön tietoa vierailusta Vapaudenpatsaalla

Kuva, jonka taustalla on Vapaudenpatsas| ©Hellotickets
Kuva, jonka taustalla on Vapaudenpatsas| ©Hellotickets

Jos olet jo ajatuksissasi saanut toisen jalkasi lautalle ja odotat innolla retkipäivääsi, ota huomioon muutama vinkki, jotka tulevat tarpeeseen ennen vierailun järjestämistä.

Kuinka paljon maksaa vierailu Vapaudenpatsaalla?

Vapaudenpatsaan vierailun hinta voi vaihdella sen mukaan, ostatko tavallisen lipun vai opastetun kierroksen, mutta kierrokset alkavat yleensä 50 eurosta, ja niihin sisältyvät liput, lautta ja asiantunteva opas.

Jos haluat mennä yksin, voit ostaa lippuja jalustalle noin 20 eurolla, mutta sinun on ostettava erilliset lauttaliput ja maksettava opastetusta kierroksesta, jos haluat vierailla patsaalla ja Liberty Islandilla oppaan kanssa.

Milloin mennä Vapaudenpatsaalle

Kuten arvata saattaa, Vapaudenpatsas on yksi New Yorkin suosituimmista nähtävyyksistä, joten väkijoukkoja on vaikea olla huomaamatta. Yritä kuitenkin päästä sinne mahdollisimman aikaisin aamulla. Jos ehdit Liberty Islandille ennen kello 10 aamulla, säästyt ruuhkilta.

Useimmat kävijät käyvät Vapaudenpatsaalla viikonloppuisin, joten jos voit, yritä mennä maanantaista perjantaihin. Jos voit silti mennä vain viikonloppuisin, sunnuntaisin on paras päivä väkijoukkojen kannalta.

Voinko tuoda repun tai matkatavaroita?

Kun saavut Liberty Islandin laiturille, kävelet lyhyen matkan Vapaudenpatsaan juurelle. Ennen kuin pääset patsaan jalustalle, sinun on jätettävä tavarasi (matkapuhelinta, kameraa ja lompakkoa lukuun ottamatta) kaappiin patsaan juurella oleviin kaappeihin. Ne maksavat 25 Yhdysvaltain senttiä per kaappi, joten muista ottaa mukaan vaihtorahaa (tai seteleitä kolikkoautomaatteja varten).

Vapaudenpatsaan kruunuun kiipeäminen edellyttää, että jätät kaikki tavarasi lippukassoille lippua ja kameraa lukuun ottamatta. Tästä syystä suosittelen, että otatte mukaanne vain välttämättömät tavarat, ettekä mitään muuta tälle vierailulle.

Ellis Island

Ellis Island lautalta nähtynä| ©Tania Fernández
Ellis Island lautalta nähtynä| ©Tania Fernández

Kuten aiemmin mainitsin, kun olet käynyt Vapaudenpatsaalla, voit palata Liberty Islandin laiturille, ja jos Manhattanin kauniit näkymät sallivat sinun poistua, voit hypätä lautalle Ellis Islandille.

Ellis Islandilla voit vierailla maahanmuuttomuseossa, jossa on yli kolmessakymmenessä huoneessa näyttelyesineitä ajoista, jolloin New York otti vastaan maahanmuuttajia kaikkialta maailmasta. Minusta tässä museossa on varsin mielenkiintoista se, että sillä on esi-isien hakupalvelu, jonka avulla voit katsoa, onko joku kaukaisimmasta suvustasi asunut New Yorkissa.

Ellis Islandin kierrokset

Jos haluat tutustua tarkemmin alueeseen, jossa Vapaudenpatsas sijaitsee, käytettävissäsi on useita vaihtoehtoja. Voit tehdä yksityisen kierroksen Ellis Islandille ja ostaa liput Vapaudenpatsaalle tai varata opastetun kierroksen, joka sisältää Ellis Islandin ja Vapaudenpatsaan sekä 9/11 Memorialin.

Varaa Vapaudenpatsaan kierros

Missä syödä, kun vierailet Vapaudenpatsaalla?

Inatteso Pizzabar italialainen ruokalista| ©Inattesopizzabar.com
Inatteso Pizzabar italialainen ruokalista| ©Inattesopizzabar.com

Kun suunnittelet, missä syödä Vapaudenpatsaan vierailun aikana, sinulla on kaksi vaihtoehtoa: voit syödä ennen tai jälkeen vierailun tai mennä Liberty Islandin tai Ellis Islandin kahvilaan, jossa ruokalista maksaa yleensä 12-15 dollaria ja jossa on tarjolla salaatteja, hampurilaisia ja voileipiä.

Jos otat suositukseni huomioon ja vierailet Vapaudenpatsaalla aikaisin aamulla, palaat Battery Parkiin juuri sopivasti lounaalle, minkä vuoksi suosittelen muutamia herkullisia ravintoloita. Jos seuraava luettelo ei kuitenkaan vakuuta sinua, tutustu New Yorkin parhaisiin ruokapaikkoihin täällä.

 • Inatteso Pizzabar - suosittu pizzapaikka Financial Districtissä, josta löydät salaatteja, lihapullaruokia, pastaa ja pizzaa, jotka kaikki näyttävät herkullisilta ja aidoilta.
 • Toro Loco NYC - meksikolaisvaikutteinen ravintola, jossa on hämmästyttävä valikoima tacoja, nachoja, quesadilloja ja burritoja. Se sopii erinomaisesti nopeaan syömiseen paikan päällä tai mukaan otettavaksi ja New Yorkin tutkimista varten.
 • Café 11 - täältä löydät sushia, wrapseja ja kasvisvaihtoehtoja, pääasiassa take away - jos haluat kevyen ja terveellisen aterian. Huonona puolena on se, että ne eivät ole auki viikonloppuisin, joten pidä se mielessä ennen kuin menet.
 • Luke's Lobster - Hummerirulla, joka on yksi amerikkalaisen voileipävalikoiman perusasioista, on tämän ravintolan erikoisuus. Se on pohjimmiltaan hummerinlihalla ja kastikkeella täytetty briossivoileipä. Se ei sovi kaikille, mutta jos suusi kuohuu tätä lukiessasi, älä mieti kahdesti ja kokeile sitä!

Alexin matkustajavinkki

Varo Battery Parkin ympärillä olevia lippuja tarjoavia kaupustelijoita - useimmat niistä ovat väärennettyjä!

Muita mielenkiintoisia aktiviteetteja New Yorkissa

Helikopterinäkymä Vapaudenpatsaasta| ©Hellotickets
Helikopterinäkymä Vapaudenpatsaasta| ©Hellotickets

Jos haluat nähdä Vapaudenpatsaan toisesta näkökulmasta, kaupungissa on monia paikkoja, joista on parhaat näkymät Vapaudenpatsaalle.

Mutta Manhattanin yli voi myös lentää helikopterilla: 15-20 minuutin lennolla Hudsonin yli pääset lähelle paitsi patsasta myös Manhattanin mahtavimpia pilvenpiirtäjiä. Kuulostaa hyvältä, eikö? Jos haluat lukea lisää tästä vaihtoehdosta, suosittelen artikkeliani helikopterilennosta Manhattanin yllä.

Olitpa sitten ensimmäistä kertaa New Yorkissa tai olet jo vakiokävijä, tiedät varmasti, että kaupunki on valtava ja että nähtävyyksien, tekemisen ja kiinnostavien kohteiden valikoima on valtava. Opastettu kierros on välttämätön, jotta voit tutustua tärkeimpiin nähtävyyksiin ja ymmärtää kaupungin historiaa ja tapoja. Tässä on raporttini näistä kahdesta matkasta, jotka ovat minulle kaikkein täydellisimmät: Ylemmän ja alemman Manhattanin kierros y New Yorkin kontrastit -kierros.

Jos taas sinulla on runsaasti aikaa ja haluat päästä pois kaupungista tutustumaan sen ympäristöön, jätän sinulle tässä artikkelini aiheesta 5 päiväretkeä New Yorkista jotta voit tutustua kaikkiin vaihtoehtoihin.

UKK

 • Missä on Vapaudenpatsas?

  Vapaudenpatsas sijaitsee Liberty Islandilla, jonne pääsee lautalla.

 • Pääseekö Vapaudenpatsaan kruunun sisäpuolelle?

  Kyllä, mutta sinun on varattava erityinen lippu päästäksesi kruunuun.

 • Mitkä ovat Vapaudenpatsaan aukioloajat?

  Liberty Islandin ja Vapaudenpatsaan avajaiset alkavat klo 8.30. Viimeinen lautta lähtee saarelta klo 17:00.

 • Miten voin kiivetä Vapaudenpatsaan kruunuun?

  Patsaan sisäänpääsy ei sisällä pääsyä patsaan kruunuun, vaan ainoastaan patsaan jalustalle. Kruunun sisäänpääsyyn saa lippuja vain Vapaudenpatsaan virallisilta verkkosivuilta, ja paikkoja on hyvin rajoitetusti, joten ne myydään yleensä nopeasti loppuun.