Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Vapaudenpatsas liput: vaihtoehdot, million ostaa, kuinka päästä sisälle...

Se on New Yorkin kiistaton symboli. Liberty Islandilta se valvoo kaupunkia ja toivottaa päivittäin tervetulleeksi tuhansia kävijöitä, jotka ovat valmiita tutustumaan siihen ja nauttimaan sen näkymistä. Haluatko tietää, miten? Kerron sinulle, miten saat liput.

Alex Grande

Alex Grande

7 minuuttia luettu

Vapaudenpatsas liput: vaihtoehdot, million ostaa, kuinka päästä sisälle...

Näkymät patsaalle lautalta | ©Hellotickets

Jos jokin symboli edustaa New Yorkia, se on Vapaudenpatsas.

Vierailu tai kierto laivalla on elämys, jota ei kannata jättää väliin New Yorkin-matkalla jo pelkästään sen vuoksi, että Liberty Islandilta avautuvat kuvankauniit näkymät Manhattanille. Jos ostat liputetukäteen, säästyt kahdelta jonotukselta: jonolta lauttaan Liberty Islandille ja jonolta, jossa pääset patsaan luo.

Täydellisin vaihtoehto

Vapaudenpatsas, Ellis Island ja 9/11 Muistomerkki Kierros

Vieraile kolmessa New Yorkin ikonisimmassa maamerkissä.

Tällä viiden tunnin kierroksella asiantuntijaoppaan johdolla matkustat vapaudenpatsaalle ja Ellis Islandin alueelle, ja lisäksi kävelet Ground Zerolla.

Tässä ovat parhaat tavat vierailla patsaalla: Tällä kierroksella näet kolme New Yorkin historian tärkeintä nähtävyyttä: Vapaudenpatsaan, Ellis Islandin ja 9/11 Memorialin. Noin viiden tunnin mittainen opastettu kierros, jolla sinulla on mahdollisuus kokea erittäin kattava kokemus asiantuntevan oppaan kanssa, jonka kanssa et missaa mitään yksityiskohtia.

Suunnitelmaan sisältyy myös lautta, josta on upeat näkymät.

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: Se on täydellisin vaihtoehto, koska yleensä kierrokset sisältävät Vapaudenpatsaan ja Ellis Islandsin, mutta eivät 9/11 Memorialia, joka on kiistaton vierailukohde.

Suositellaan, jos... Olet henkilö, joka haluaa saada kaikki yksityiskohdat vierailusta.


Mielenkiintoinen vaihtoehto

Vapaudenpatsas ja Ellis Island –Aikainen Sisäänpääsy

Tutustu patsaaseen opastetulla kierroksella

Täydellinen, jos haluat nähdä Vapaudenpatsaan ilman, että sinun tarvitsee huolehtia kuljetuksesta ja odotusajasta. Asiantunteva opas seuraa sinua kierroksella heti aamulla. Vierailet myös Ellis Islandilla. Lautta sisältyy hintaan.

Yksi seikka, jonka haluan tuoda esiin (ja joka pätee tähän vaihtoehtoon yhtä lailla kuin mihin tahansa muuhun, joka vie sinut sinne), on se, että näkymät Manhattanin horisonttiin lautalta ja Liberty Islandilta ovat upeat. Vapaudenpatsas sijaitsee pienellä saarella Manhattanin eteläpuolella, ja sinne pääsee vain laivalla.

Pidän tässä lipussa eniten siitä, että sen lisäksi, että paikallinen oppaasi selittää historiallista kontekstia neljän tunnin kierroksen ja maahanmuuttomuseon aikana, kuljetus sisältyy hintaan. Sen jälkeen matkustat lautalla Ellis Islandille ja vierailet maahanmuuttomuseossa.

Yksi tämän kierroksen hienoista puolista on se, että sinun ei tarvitse jonottaa lautoilla, sillä sinulla on etuoikeus.Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: Tämä on paras löytämäni hinta-laatusuhde-vaihtoehto.

Suositellaan, jos... aiot käydä Vapaudenpatsaalla ja Ellis Islandilla ja haluat nähdä molemmat kohteet perusteellisesti ja nauttia siitä, että kuljetus sisältyy hintaan ja että asiantunteva opas seuraa sinua.


Taloudellinen vaihtoehto

Vapaudenpatsas ja Ellis Island Kierros

Ota lauttamatka patsaalle nähdäksesi sen läheltä.

Jos haluat nähdä kaupungin kuuluisimman naisen kuluttamatta paljon aikaa ja rahaa, ota veneajelu hänen luokseen, niin saat parhaat valokuvat. Lautalta avautuvat näkymät Manhattanille tekevät matkasta sen arvoisen.

Tämä voi olla paras vaihtoehto, jos vierailet New Yorkissa muutaman päivän ajan ja sinulla on vähän aikaa tai jos olet käynyt siellä aiemmin ja haluat vain tehdä rentouttavan risteilyn Vapaudenpatsaan ympärillä muistellaksesi aiempaa vierailuasi ja nauttiaksesi nähtävyyksistä.

Vaikka tämä kierros sisältää vain Vapaudenpatsaan museon, minulle tämän aktiviteetin edut ovat selvät: et joudu jonottamaan, sinun ei tarvitse käyttää ylimääräistä aikaa laivasta poistumiseen ja takaisin laivaan nousemiseen, voit nauttia Manhattanin parhaista näkymistä samalla kun otat mukavan laivamatkan, ja kierrokseen sisältyy ääniopas, jonka avulla saat lisätietoja vierailustasi.

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: Tämä on halvin kiertoajelu, jolla pääset lähelle patsasta maksamatta sisäänpääsymaksua.

Suositellaan, jos... et halua luopua mahdollisuudesta nähdä se läheltä, vaikka sinulla ei olisikaan aikaa tai budjettia mennä sisälle.


Vertailemme kolmea vaihtoehtoa


Kuinka paljon maksaa vierailu Vapaudenpatsaalla?

Vapaudenpatsas| ©Hellotickets
Vapaudenpatsas| ©Hellotickets

Vapaudenpatsaalla vierailun hinta voi vaihdella sen mukaan, ostatko tavallisen lipun vai opastetun kierroksen, mutta kierrokset alkavat yleensä noin 50 eurosta, ja niihin sisältyvät liput, lautta ja asiantunteva opas.

Jos haluat mennä omin päin, voit löytää lippuja noin 20 eurosta alkaen jalustalle, mutta sinun on ostettava erilliset lauttaliput ja maksettava opastetusta kierroksesta, jos haluat vierailla patsaalla ja Liberty Islandilla oppaan kanssa.

Lippujen ostaminen Vapaudenpatsaan lippukassasta

Lippujen ostamisen suuri haittapuoli paikan päällä on se, että joudut jonottamaan ja saatat joutua myös odottamaan seuraavaa lauttaa, jos turistijoukkoja on paljon.

Varaa Vapaudenpatsaan kiertoajelu

Sisältyvätkö Vapaudenpatsaan liput johonkin kaupungin nähtävyyskierroksiin?

Vapaudenpatsas| ©Hellotickets
Vapaudenpatsas| ©Hellotickets

Vapaudenpatsaan houkuttelevuus tekee siitä myös kaupungin tärkeimpiin turistipasseihin kuuluvan nähtävyyden. Jos et vieläkään tiedä, mitä ne ovat, miten niitä käytetään tai sopivatko ne sinulle vai eivät, pyydän sinua lukemaan artikkelini aiheesta New York -passi ja muut passit.

Joka tapauksessa, jos sinua kiinnostaa päästä itse asiaan ja nähdä, mitkä passit sisältävät sisäänpääsyn Vapaudenpatsaalle, tässä on luettelo niistä, ja muuten linkitän sinut käytännön oppaaseen, jonka olen laatinut kustakin passista. Olen varma, että tämä auttaa sinua päättämään, mikä niistä sopii parhaiten matkallesi!

Varaa Vapaudenpatsaan kierros

Miten mennä Vapaudenpatsaalle?

Aurinko laskee Vapaudenpatsaan taakse lautalta katsottuna.| ©Hellotickets
Aurinko laskee Vapaudenpatsaan taakse lautalta katsottuna.| ©Hellotickets

Jos ajattelet lähteä Liberty Islandille omin päin, vain yksi yhtiö liikennöi lauttoja Vapaudenpatsaalle, ja se on Statue of Liberty Cruises. Voit ottaa pikaristeilyn Vapaudenpatsaalle, jos sinulla on vähän aikaa, mutta et halua jättää kokemusta väliin.

Laivaan nousupaikat

 • Battery Park, joka sijaitsee Manhattanin eteläpuolella. Päälaiturina se on kaikkein ruuhkaisin, joten yritä jälleen päästä sinne aikaisin aamulla. Sinne pääset parhaiten metrolla Bowling Streetille tai South Ferrylle.
 • Liberty State Park, joka sijaitsee New Jerseyssä. Jos et halua odottaa pitkää jonoa lautalle tai jos asut lähellä, tämä on hyvä vaihtoehtoinen paikka.

Aikataulut

Vapaudenpatsaalle kulkee lautta 25 minuutin välein. Kun saavut Battery Parkin laiturille, jos olet jo ostanut lippusi, mene yksinkertaisesti turvatarkastuksen läpi ja nouse suoraan lautalle.

Lautta vie sinut suoraan Liberty Islandille noin 15 minuutissa, ja näet vähitellen Vapaudenpatsaan lähestyvän yhä lähemmäs. Vierailun päätteeksi voit nousta lautalla Ellis Islandille (jossa voit vierailla maahanmuuttomuseossa) tai palata suoraan takaisin Manhattanille. Liberty Islandin, Vapaudenpatsaan ja Ellis Islandin vierailu kestää noin 5 tuntia. Tämä saattaa tuntua itsestään selvältä, mutta yritä olla myöhästymättälautalta takaisin! Liberty Islandin vartijat joutuvat tilaamaan sinulle erityisen noutopalvelun, ja arvaa, kenen he panevat maksamaan siitä?

Varaa Vapaudenpatsaan kiertoajelu

Milloin kannattaa vierailla Vapaudenpatsaalla?

Kuten arvata saattaa, Vapaudenpatsas on yksi New Yorkin suosituimmista nähtävyyksistä, joten sinne on vaikea olla huomaamatta suurta määrää turisteja. Tästä huolimatta yritä päästä sinne mahdollisimman aikaisin aamulla.

Jos onnistut pääsemään Liberty Islandille ennen kello 10 aamulla, säästyt suurelta tungokselta. Useimmat kävijät käyvät Vapaudenpatsaalla tietysti viikonloppuisin, joten jos voit, yritä mennämaanantaista perjantaihin. Jos voit silti mennä vain viikonloppuisin, sunnuntait ovat paras päivä väkijoukkojen kannalta.

Varaa Vapaudenpatsaan kierros

Miten voin kiivetä patsaan kruunuun?

Vapaudenpatsaan kruunu| ©Erik Lindgren
Vapaudenpatsaan kruunu| ©Erik Lindgren

Voit kiivetä Vapaudenpatsaan kruunuun maksamalla lisämaksun tai ostamalla tietyn lipun. Vapaudenpatsaan kruunuun kiipeämisen viehätyksenä on enemmänkin nähdä varsinainen monumentti, joka on rakennettu sisältäpäin, sillä huipulta avautuvat näkymät eivät ole yhtä upeat.

Jos valitset tämän vaihtoehdon, suosittelen varaamaan liput hyvissä ajoin etukäteen, sillä ne myydään loppuun ensimmäisenä.

Varaa kiertoajelu Vapaudenpatsaalle

Missä syödä, kun vierailet Vapaudenpatsaalla?

Inatteso Pizzabarin italialainen ruokalista| ©Inattesopizzabar.com
Inatteso Pizzabarin italialainen ruokalista| ©Inattesopizzabar.com

Kun suunnittelet, missä syödä Vapaudenpatsas-vierailun aikana, sinulla on kaksi vaihtoehtoa: voit syödä ennen tai jälkeen vierailun tai mennä Liberty Islandilla tai Ellis Islandilla sijaitsevaan kahvilaan, jossa ruokalista maksaa yleensä 12-15 dollaria, ja tarjolla on muun muassa salaatteja, hampurilaisia ja voileipiä. Jos noudatat suositustani ja vierailet Vapaudenpatsaalla aikaisin aamulla, palaat takaisin Battery Parkiin juuri ajoissa lounaalle, ja siksi suosittelen muutamaa suussasulavaa ravintolaa. Jos seuraava lista ei kuitenkaan vakuuta sinua, tutustuNew Yorkin parhaisiin ruokapaikkoihin täällä.

 • Inatteso Pizzabar - suosittu pizzapaikka finanssikorttelissa, josta löydät salaatteja, lihapullaruokia, pastaa ja pizzaa, jotka kaikki näyttävät herkullisilta ja aidoilta.
 • Toro Loco NYC - meksikolaisvaikutteinen ravintola, jossa on upea ruokalista tacoja, nachoja, quesadilloja ja burritoja. Täydellinen paikka nopealle purtavaksi paikan päällä tai mukaan otettavaksi ja New Yorkin tutkimista jatkamaan.
 • Café 11 - täältä löydät sushia, wrapseja ja kasvisvaihtoehtoja, pääasiassa take away - jos haluat kevyen ja terveellisen aterian. Huonona puolena on se, että ravintola ei ole avoinna viikonloppuisin, joten pidä se mielessä ennen kuin menet sinne.
 • Luke's Lobster - Hummerirulla, joka on yksi amerikkalaisen voileipävalikoiman olennaisista osista, on tämän ravintolan erikoisuus. Se on pohjimmiltaan hummerinlihalla ja kastikkeella täytetty briossivoileipä. Se ei sovi kaikille, mutta jos suusi kuohuu tätä lukiessasi, älä mieti kahdesti ja kokeile sitä!

Alexin matkustajavinkki Varo Battery Parkin ympärillä olevia, lippuja tarjoavia kaupustelijoita - useimmat niistä ovat väärennettyjä!

Vinkkejä vierailuun Vapaudenpatsaalla

Kuva, jossa taustalla on Vapaudenpatsas| ©Hellotickets
Kuva, jossa taustalla on Vapaudenpatsas| ©Hellotickets

Jos olet jo henkisesti saanut toisen jalkasi lautalle ja odotat innolla retkipäivääsi, ota huomioon muutama vinkki, jotka tulevat tarpeeseen ennen vierailun järjestämistä:

 • Vältä viikonloppua: Yritä mennä maanantaista perjantaihin ja mieluiten aamulla.
 • Lokerot: Kun saavut Liberty Islandin laiturille, kävelet lyhyen matkan ja saavut Vapaudenpatsaan juurelle. Ennen kuin pääset patsaan jalustalle, sinun on jätettävä tavarasi (matkapuhelinta, kameraa ja lompakkoa lukuun ottamatta) kaappiin patsaan juurella oleviin kaappeihin.
 • Älä unohda pitää mukanasi pikkurahaa: Lokerot maksavat 25 senttiä, joten muista ottaa mukaan irtonaista kolikkoa (tai seteleitä kolikkoautomaatteja varten).
 • Ota mukaan välttämättömät tavarat: Vapaudenpatsaan kruunuun kiipeämistä varten sinun on jätettävä kaikki tavarasi lippukopeille lippua ja kameraa lukuun ottamatta. Tästä syystä suosittelen, että tällä vierailulla otat mukaan vain välttämättömät tavarat, etkä mitään muuta.
 • Vieraile Ellis Islandilla: Kuten jo aiemmin mainitsin, kun olet käynyt Vapaudenpatsaalla, voit palata Liberty Islandin laiturille, ja jos kauniit näkymät Manhattanille antavat myöten, voit hypätä lautalle Ellis Islandille, joka on ehdoton vierailukohde.

Varaa vierailu Vapaudenpatsaalle

Vieraile Ellis Islandilla

Ellis Island lautalta nähtynä| ©Tania Fernández
Ellis Island lautalta nähtynä| ©Tania Fernández

Ellis Islandilla voit vierailla maahanmuuttomuseossa, jossa on yli kolmessakymmenessä huoneessa näyttelyesineitä ajoista, jolloin New York otti vastaan maahanmuuttajia kaikkialta maailmasta. Minusta museossa oli varsin mielenkiintoista se, että siellä on esi-isien jäljityspalvelu, jossa voit tarkistaa, onko joku kaukaisimmasta suvustasi asunut New Yorkissa.

Ellis Islandin kierrokset

Jos haluat tutustua tarkemmin alueeseen, jossa Vapaudenpatsas sijaitsee, käytettävissäsi on useita vaihtoehtoja. Voit tehdä yksityisen kierroksen Ellis Islandille ja ostaa liput Vapaudenpatsaalle tai voit varata opastetun kierroksen, joka sisältää Ellis Islandin ja Vapaudenpatsaan sekä 9/11 Memorialin.

Varaa kiertoajelu Vapaudenpatsaalle ja Ellis Islandille

Muita mielenkiintoisia aktiviteetteja New Yorkissa

Helikopterinäkymä Vapaudenpatsaalle| ©Hellotickets
Helikopterinäkymä Vapaudenpatsaalle| ©Hellotickets

Jos haluat nähdä Vapaudenpatsaan toisesta näkökulmasta, kaupungissa on useita paikkoja, joista saat parhaat näkymät Vapaudenpatsaalle. Voit kuitenkin myös lentää Manhattanin yllä helikopterilla: 15-20 minuutin lennolla Hudsonin yli pääset lähelle paitsi patsasta myös Manhattanin mahtavimpia pilvenpiirtäjiä. Kuulostaa hyvältä, eikö vain?

Jos haluat lukea lisää tästä vaihtoehdosta, suosittelen artikkeliani helikopterilennosta Manhattanin yllä. Olitpa sitten ensimmäistä kertaa New Yorkissa tai olet jo vakiokävijä, tiedät, että kaupunki on valtava ja nähtävyyksien, tekemisen ja kiinnostavien kohteiden valikoima on valtava. Opastettu kierros on välttämätön, jotta voit tutustua tärkeimpiin nähtävyyksiin ja ymmärtää kaupungin historiaa ja tapoja. Tässä on raporttini näistä kahdesta kierroksesta, jotka ovat minulle kaikkein täydellisimmät:Ylemmän ja alemman Manhattanin kierros y New Yorkin kontrastit -kierros

. Jos taas sinulla on runsaasti aikaa ja haluat lähteä kaupungista ulos tutustumaan sen ympäristöön, jätän sinulle tähän artikkelini aiheesta5 päiväretkeä New Yorkista jotta voit tutustua kaikkiin vaihtoehtoihin.

Varaa yöhelikopterilento