Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

10 parasta Broadway-esitystä 2022

Anna Broadwayn taikuuden viedä sinut mukanaan: sukella johonkin esillä olevista musikaaleista ja päästä mielikuvituksesi valloilleen Ison Omenan sydämessä. Tässä on luettelo suosikeista ja useimmin kysytyistä kysymyksistä, jotka koskevat lippujen hankkimista.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

16 minuuttia luettu

10 parasta Broadway-esitystä 2022

Times Squaren ja Broadway Avenuen risteys | ©Hellotickets

Vierailitpa New Yorkissa mihin vuodenaikaan tahansa, yksi pakollisista asioista on käydä katsomassa musikaali Broadwaylla, kuuluisalla teatterien reunustamalla bulevardilla, joka kulkee Manhattanin keskustan ja Times Squaren halki.

Broadway on New Yorkin teatterin mekka, jossa on satoja esityksiä vuodessa. Monet Hollywood-näyttelijät ovat esiintyneet näyttämöllä näyttääkseen kykyjään, ja suuret näyttelijät (vaikka eivät olekaan niin tunnettuja) tekevät kovasti töitä jokaisessa esityksessä saadakseen nimeä itselleen.

Muistan, kun kävin ensimmäistä kertaa Broadway-musikaalissa New Yorkissa, ja se oli yksi matkan jännittävimmistä hetkistä. En ainoastaan siksi, että rakastan teatteria, vaan myös siksi, että Broadwayn taika on jotain ainutlaatuista, jota et löydä mistään muualta.

Sen musiikkinumerot ja majesteettiset lavastukset vievät sinut fantasiamaailmaan ja jättävät sinut sanattomaksi, vaikket olisikaan edes innostunut teatterista! Tässä on luettelo niistä, jotka ovat mielestäni parhaita.

1. Leijonakuningas

Kohtaus Leijonakuninkaasta| ©Hellotickets
Kohtaus Leijonakuninkaasta| ©Hellotickets

Broadway-musikaalien valtaistuin kuuluu Simballe, ja ne, jotka ostavat liput Leijonakuninkaaseen, katsovat Disneyn kuuluisan animaatioelokuvan sovitusta, joka on useaan otteeseen tunnustettu parhaaksi musikaaliksi. Se on voittanut kuusi Tony-palkintoa ja Evening Standard Award -palkinnon, ja sen upea lavastus ja musiikki on Elton Johnin käsialaa.

Seon ollut New Yorkin myydyin musikaali vuodesta 1997 lähtien, koska se on yksi Broadwayn voimakkaimmista tuotannoista - mikään ei vedä vertoja sille!

Jos olet nähnyt elokuvan, tiedät tarinan pienestä Simbasta, leijonaprinssistä, jonka paha setä Scar haluaa viedä häneltä valtaistuimen. Sitä varten hän virittää hänelle ansan, jossa hänen isänsä Mufasa, savannin kuningas, kuolee.

Scar huijaa Simban uskomaan, että hänen isänsä on kuollut hänen takiaan, joten Simba pakenee valtakunnasta. Vuosia myöhemmin nuori prinssi kuulee, että savanni on huonontunut setänsä vallan aikana, ja silloin hän päättää kohdata anastajan ja ottaa takaisin paikkansa "elämän kiertokulussa".

Miksi et voi jättää sitä väliin

Leijonakuningas-elokuvan ääniraita on upea, samoin kuin näyttelijöiden luonnehdinta ja lavastus. Lisäksi tarina opettaa arvoja, jotka eivät koskaan mene pois muodista. Epäilemättä hämmästyttävä esitys, joka onnistuu välttämään todellista maailmaa yli kahden tunnin ajan.

Ihanteellinen...

Kaikki yleisöt, niin lapset kuin aikuisetkin, nauttivat siitä.

Miten ostaa lippuja

Voit ostaa lippuja The Lion King Broadwaylle Helloticketsin virallisilta sivuilta: Tickets The Lion King Broadway

Hyödyllistä tietoa

 • Missä: Minskoff-teatteri (200 W 45th St, New York, 10036). Minskoff Theatre (200 W 45th St, New York, 10036)
 • Kuinka kauan se kestää? 2 tuntia 30 minuuttia ja väliajalla.
 • Haluatko tietää lisää? Tutustu tähän artikkeliin Leijonakuningas-musikaalista

Leijonakuningas Broadway liput

2. Aladdin

Kohtaus Aladdinista| ©Aladdin
Kohtaus Aladdinista| ©Aladdin

Sana, joka parhaiten kuvaa tunnetta, jonka saat, jos ostat liput Broadwayn Aladdiniin, on taika. Tässä 90-luvun suositun animaatioelokuvan teatterisovituksessa kaikki on yllättävää, hämmästyttävää ja poikkeuksellista- toinen Disney-klassikko, joka ansaitsee oman musikaaliversionsa!

Loistavan lavastuksen, hahmojen huolellisen luonnehdinnan, joidenkin uusien laulujen ja aina hulvattoman huumorin ansiosta tämä on yksi Broadway-musikaaleista, joka on herättänyt suurinta kohua yleisön keskuudessa. Ja jokainen, joka tulee New Amsterdam -teatteriin katsomaan Aladdinia ensimmäistä kertaa, tulee takaisin katsomaan sitä lisää!

Tarina alkaa, kun Aladdin, nuori pikkuvaras Agrabahista, löytää taikalampun, jonka avulla hän voi esittää kolme toivomusta, joilla hän voi korjata elämänsä ja paeta köyhyyttä. Yhdellä niistä hän haluaa tulla prinssiksi valloittaakseen Yasminen, sulttaanin kauniin tyttären, johon hän on rakastunut, mutta pahalla kuninkaallisella visiirillä on lampun hengen kanssa muita suunnitelmia, jotka vaarantavat kaikki kaupungin asukkaat.

Miksi et voi jättää sitä väliin

Musikaali Aladdin on yksi New Yorkin pakollisista musikaaleista. Jokainen, joka tuntee elokuvan kappaleet, pystyy hyräilemään musiikin mukana, ja se on niin hauskaa, että 2,5 tuntia kuluu kuin siivillä.

Lentämisestä puheen ollen, "An Ideal World" -numeron kohtaus, jossa päähenkilöt lentävät kaupungin yllä taikamatolla, on yksinkertaisesti upea. Se jättää sinut sanattomaksi!

Ihanteellinen...

Kaikki yleisöt, niin lapset kuin aikuisetkin, nauttivat siitä.

Miten ostaa lippuja

Voit ostaa lippuja Aladdiniin viralliselta Hellotickets-sivustolta: Aladdin Broadway Tickets

Hyödyllistä tietoa

 • Missä: New Amsterdam Theatre (214 W 42nd St) New Amsterdam Theatre (214 W 42nd St)
 • Kuinka kauan se kestää? 2 tuntia 30 minuuttia ja väliajalla.
 • Haluatko tietää lisää? Tutustu tähän artikkeliin Broadwayn Aladdinista.

Aladdin Broadway liput

3. Radio Cityn joulunäytelmä

Rockettes kohtaus| ©Billboard
Rockettes kohtaus| ©Billboard

Kun matkustat New Yorkiin, sinulla on varmasti kiireinen aikataulu, kun vierailet lukuisissa museoissa ja teet kaikenlaisia kiertoajeluja ympäri kaupunkia, mutta jos matkasi ajoittuu joulun aikaan, et voi jättää väliin legendaarista Radio Cityn jouluspektaakkelia.

Se on taianomainen joulutarina, joka sai ensi-iltansa vuonna 1933 ja josta on tullut todellinen perinne tähän aikaan vuodesta.

Se on todellakin niin upea kuin nimi kertoo! Menneiden vuosien kaltainen esitys, jossa on musiikkia, huumoria, tanssia ja valoefektejä ja jonka pääosassa on fantastinen The Rockettes -ryhmä, joka saa sinut elämään joulun uudelleen lapsen illuusiossa.

Miksi et voi jättää sitä väliin

Radio City Christmas Spectacularin hauskinta on se, että esitys vaihtuu joka vuosi ja on aina yllätys. Jos olet menossa New Yorkiin perheen kanssa, suosittelen sitä lämpimästi, sillä Radio City Christmas Spectacular sopii kaikenikäisille, ja lapsilla on varmasti hauskaa.

Ihanteellinen...

Matka New Yorkiin jouluna. Yhtä uskomaton lapsille ja aikuisille, jotka nauttivat siitä yhtä paljon.

Miten ostaa lippuja

Voit ostaa lippuja Radio City Christmas Spectaculariin Helloticketsin virallisilta sivuilta: Radio City Christmas Spectacular Tickets.

Hyödyllistä tietoa

 • Missä: Radio City Music Hall -teatteri Rockefeller Centerin sydämessä (1260 6th Ave. Radio City Music Hall -teatteri Rockefeller Centerissä (1260 6th Ave, New York, 10020).
 • Kuinka kauan se kestää? 1 tunti ja 30 minuuttia ilman väliaikaa.
 • Haluatko tietää lisää? Tutustu tähän artikkeliin Radio Cityn joulu -musikaalista ja lue kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää show'sta.

Radio City Christmas Spectacular Liput

4. Chicago

Chicagon kohtaus| ©Chicago
Chicagon kohtaus| ©Chicago

Toinen suuri Broadway-musikaali, johon voit ostaa lippuja: Chicago Broadway. Klassikko, joka vie meidät joka kausi takaisin 20-luvulle.

Jazz-musiikin taustamusiikin ja suurkaupungin salaisia toimia, korruptiota ja murhia suosivan kieltolain ansiosta tämä esitys on suunnattu aikuisemmalle yleisölle, mutta se nousee 10 parhaan joukkoon, koska se on yksi Broadwayn suuruuksista. Menestys on ollut niin suuri, että se on voittanut kuusi Tony-palkintoa, ja musikaalin kappaleiden äänitys voitti myös Grammy-palkinnon.

Chicago kertoo Roxie Hartista, viattomasta debytanttinäyttelijättärestä, joka haaveilee seuraavansa kuuluisan vaudeville-esiintyjän Velma Kellyn jalanjälkiä. Erinäiset harhaanjohtavat tapahtumat johtavat kuitenkin siihen, että molemmat päätyvät vankilaan murhasyytteiden takia.

Vankilanjohtaja Mortonin ovelan hoivan turvin Roxie saa legendaarisen ja ovelan asianajajan Billy Flynnin hoitamaan hänen juttunsa muhkeaa palkkiota vastaan. Vankilassa Roxien ura lähtee lentoon, mentorinsa ja Velma Kellyn harmiksi, mutta taiteilijalla on ässä hihassaan toista näytöstä varten...

Miksi et voi jättää sitä väliin

Jos olet nähnyt vuoden 2002 elokuvan, jonka pääosissa näyttelevät Catherine Zeta-Jones, Renée Zellweger ja Richard Gere, saat käsityksen näyttämöllä nähtävistä upeista musiikkinumeroista, mutta näiden upeiden koreografioiden näkeminen livenä, hienovaraisesti lavastettuna ja musiikin tuntemisena istuimeltasi on ainutlaatuinen ja erittäin suositeltava kokemus.

Ihanteellinen...

Aikuiset. Tämä esitys ei välttämättä sovellu 12-vuotiaille ja sitä nuoremmille lapsille.

Miten ostaa lippuja

Voit ostaa lippuja Chicagoon viralliselta Hellotickets-sivustolta: Chicago Broadway Tickets

Hyödyllistä tietoa

 • Missä: Ambassador Theatre (219 West 49th Street, Broadwayn ja 8th Avenuen välissä). Ambassador Theatre (219 West 49th Street, Broadwayn ja 8th Avenuen välissä).
 • Kuinka kauan se kestää? 2 tuntia 30 minuuttia ja väliajalla.
 • Haluatko tietää lisää? Tutustu tähän artikkeliin Broadway-musikaalista Chicago.

Chicago Broadway liput

5. Oopperan kummitus

Kohtaus elokuvasta Oopperan kummitus| ©Playbill
Kohtaus elokuvasta Oopperan kummitus| ©Playbill

Vuonna 1986 tapahtuneesta ensi-illasta lähtien Phantom of the Opera Broadway-liput on aina myyty loppuun useana kautena peräkkäin. Oopperan kummitus on yksi Broadwayn menestyneimmistä musikaaleista, ja se on voittanut 7 Tony-palkintoa (mukaan lukien vuoden paras musikaali) Gaston Leroux'n suositun romaanin upeasta sovituksesta.

Se sijoittuu 1800-luvulle Pariisin oopperataloon ja kertoo tarinan epämuodostuneesta miehestä, joka piileskelee oopperatalon kellareissa ja terrorisoi teatterin työntekijöitä rikoksillaan. Aave rakastuu nuoreen tanssijaan nimeltä Christine, ottaa hänet muusakseen ja opettaa hänet laulamaan, jotta hänestä tulisi oopperan tähti. Kun hän kuitenkin huomaa, että hänen rakkautensa on mahdotonta, hän vannoo kostoa.

Suosikkikohtaukseni on se, kun aave johdattaa Christinen veneessä piilopaikkaansa. Se on täynnä juonittelua ja kemiaa - yksinkertaisesti sensaatiomainen!

Miksi et voi jättää sitä väliin

Arvoituksellinen ja aavemainen ympäristö, näyttelijöiden puvut ja loistava ääniraita tekevät Phantom of the Operasta klassikon, jota ei kannata jättää väliin New Yorkin-matkalla. Ei ihme, että se on pisimpään pyörinyt Broadway-musikaali, jonka on nähnyt 80 miljoonaa ihmistä maailmanlaajuisesti.

Ihanteellinen...

Aikuiset, mutta yli 4-vuotiaat lapset ovat tervetulleita, vaikka elokuvassa on joitakin erikoistehosteita ja kohtauksia, jotka saattavat pelottaa pienimpiä.

Miten ostaa lippuja

Voit ostaa lippuja The Phantom of the Opera -näytelmään viralliselta Helloticketsin sivustolta: Phantom of the Opera Broadway Tickets.

Hyödyllistä tietoa

 • Missä: Majestic Theatre (245 W 44th St, New York, 10036). Majestic Theatre (245 W 44th St, New York, 10036)
 • Kuinka kauan se kestää? 2 tuntia 30 minuuttia ja väliajalla.
 • Haluatko tietää lisää? Tutustu tähän artikkeliin, joka kertoo Phantom of the Opera -oopperasta Broadwaylla.

Phantom of the Opera Broadway liput

6. Moulin Rouge

Kohtaus elokuvasta Moulin Rouge| ©NY Theater
Kohtaus elokuvasta Moulin Rouge| ©NY Theater

Jos olet Baz Luhrmannin vuonna 2001 ilmestyneen, Ewan McGregorin ja Nicole Kidmanin tähdittämän palkitun elokuvan todellinen fani, et voi jättää ostamatta lippuja Broadway-musikaaliin Moulin Rouge. Sensaatiomainen elämys täynnä värejä, valoja ja tunteita, joka upottaa sinut vuoden 1900 boheemiin Pariisiin.

Itse asiassa teatteri, jossa se esitetään, on rakenteeltaan ja viimeistelyltään sellainen, että se sopii täydellisesti musikaalin teemaan ja saa sinut tuntemaan itsesi osaksi tarinaa. Se on ihanteellinen tilaisuus kokea uudelleen Moulin Rougen upean soundtrackin taika "Can-can" tai "Lady Marmelade" ja romanttinen rakkaustarina nuoren kirjailijan Christianin ja Satinen, kabareen tähden, totuuden, kauneuden, vapauden ja erityisesti rakkauden juhlan , välillä!

Miksi et voi jättää sitä väliin

Vaikka musikaali ei olekaan kopio elokuvasta, siinä on säilytetty kaikki elokuvan olemus, sillä sen lavastukseen kuuluu jopa symbolinen punainen tuulimylly, jättiläisnorsu ja kaikki kabaree-tunnelma, mutta sitä on myös nykyaikaistettu lisäämällä ohjelmistoon uusia kappaleita, mikä saa sinut samaistumaan tarinaan paremmin. Lopputulos on rohkea, häikäisevä ja jännittävä. Oletko valmis tanssimaan?

Ihanteellinen...

Aikuiset. Sisäänpääsyä suositellaan yli 12-vuotiaille lapsille.

Miten ostaa lippuja

Voit ostaa lippuja Moulin Rouge -elokuvaan Helloticketsin virallisilta sivuilta: Moulin Rouge Broadway Tickets.

Hyödyllistä tietoa

 • Missä: Al Hirschfeld Theatre (302 West 45th Street 8th ja 9th Avenuen välissä). Al Hirschfeld Theatre (302 West 45th Street 8th ja 9th Avenuen välissä).
 • Kuinka kauan se kestää? 2 tuntia 35 minuuttia ja väliajalla.
 • Haluatko tietää lisää? Katso tämä artikkeli Broadwayn Moulin Rouge -musikaalista.

Moulin Rouge Broadway liput

7. Michael Jacksonin elämäntarina

Kohtaus Michael Jacksonin musikaalista MJ, the Michael Jackson Musical| ©Broadway.org
Kohtaus Michael Jacksonin musikaalista MJ, the Michael Jackson Musical| ©Broadway.org

Kaikki tuntevat hänen musiikkinsa ja lähes kaikki tuntevat hänen elämänsä, ja juuri siksi Michael Jackson -musikaalin liput ovat niin kysyttyjä. Harva popin kuninkaan fani voi vastustaa Broadwayn Neil Simon -teatterin show'ta. Jos olet nähnyt hänen musiikkivideoitaan (ja olen varma, että olet), voit saada käsityksen siitä, mitä odottaa.

Ohjaaja ja koreografi Christopher Wheeldon vastaa Broadwayn mullistavasta show'sta, joka sisältää yllättäen sellaisia kappaleita kuin "Billie Jean", "Thriller", "Bad", "Black or White" ja "I'll be there". Yhteensä 30 hänen kappalettaan, joiden lähtökohtana ovat hänen vuoden 1992 Dangerous-kiertueensa harjoitukset ja paluu hänen menneisyyteensä, joka kattaa hänen lapsuutensa Jackson 5:ssä ja hänen nuoruutensa.

Miksi et voi jättää sitä väliin

Kyseessä ei nimittäin ole pelkkä kunnianosoitus Michael Jacksonille, sillä esitys on tehty yhteistyössä hänen lastensa kanssa, ja se asettaa Popin kuninkaan musiikillisen perinnön etusijalle hahmoa ympäröiviin kiistoihin nähden.

Ihanteellinen...

Musiikin ystäville yleensä, olivatpa he Michael Jacksonin faneja tai eivät, sillä sekä tarina että lavastus viihdyttävät kaikkia yleisöjä.

Miten ostaa lippuja

Voit ostaa lippuja Michael Jacksonin musikaaliin Helloticketsin virallisilta sivuilta: Michael Jackson Broadway Tickets.

Hyödyllistä tietoa

 • Missä: Neil Simon Theatre (250 West 52nd Street, 7th ja 8th Avenuen välissä). Neil Simon Theatre (250 West 52nd Street, 7th ja 8th Avenuen välissä).
 • Kuinka kauan se kestää? 2 tuntia

Michael Jackson Broadway liput

8. Hamilton

Hamiltonin kohtaus| ©Concrete Playground
Hamiltonin kohtaus| ©Concrete Playground

Voitteko kuvitella kuulevanne Yhdysvaltojen syntytarinan yhden sen perustajaisän suusta ja rapin tahtiin? Sinun ei tarvitse kuin ostaa liput nähdäksesi Hamilton Broadwaylla , joka on viime vuosina ollut ilmiö!

Sarja kertoo tarinan Alexander Hamiltonista, Karibianmeren orpopojasta, joka erinäisten tapahtumien kautta päätyy Yhdysvaltoihin ja josta tulee merkittävä hahmo sekä Amerikan vapaussodassa että maan ensimmäisessä hallituksessa.

Vaikka pidin siitä, Hamilton on yksi niistä harvoista Broadway-musikaaleista, joiden katsomiseen tarvitaan hyvä englannin kielen taito, sillä siinä käytetään paljon sanaleikkejä ja lauletaan nopeasti, joten joskus voi olla helppo eksyä.

Miksi et voi jättää sitä väliin

Musikaalissa on kiehtovaa se, että tarina kerrotaan epätavallisella tavalla interaktiivisen lavastuksen ja näyttävien ääni- ja valoefektien avulla. Lisäksi se on näytelmä, jossa ei juurikaan käytetä vuoropuhelua muuten kuin laulujen kautta. Jokainen niistä on ainutlaatuinen tässä musikaalissa.

Hamilton on todellakin huikea kokemus, joka upottaa sinut yhteen Amerikan historian jännittävimmistä jaksoista. Tämä Broadway-musikaali ei ole turhaan yksi yleisön halutuimmista musikaaleista, ja se on voittanut 11 Tony-palkintoa, vaikka se olikin ehdolla 16:n ehdokkuuden saajaksi - enemmän kuin yksikään muu show on koskaan voittanut!

Ihanteellinen...

Aikuiset ja vähintään 10-vuotiaat lapset, joilla on hyvä englannin kielen taito.

Miten ostaa lippuja

Voit ostaa lippuja Hamiltoniin viralliselta Hellotickets-sivustolta: Hamilton Broadway Tickets

Hyödyllistä tietoa

 • Missä: Richard Rodgers Theatre (226 West 46th Street Broadwayn ja 8th Avenuen välissä). Richard Rodgers Theatre (226 West 46th Street Broadwayn ja 8th Avenuen välissä).
 • Kuinka kauan se kestää? 2 tuntia 40 minuuttia ja väliajalla.
 • Haluatko tietää lisää? Tutustu tähän artikkeliin Broadway-musikaalista Hamilton.

Hamilton Broadway liput

9. Harry Potter ja kirottu lapsi

Harry Potter ja kirottu lapsi Näyttelijät| ©NY Times
Harry Potter ja kirottu lapsi Näyttelijät| ©NY Times

Kaikkien aikojen kuuluisimpiin hahmoihin kuuluva musikaali on vihdoin saapunut New Yorkiin: nyt voit ostaa lippuja Harry Potter ja kirottu lapsi -näytelmään Broadwaylle. Tämä supertuotanto tulee suoraan Lontoosta, ja sillä on loistavat arvostelut. Vaikka se on ollut New Yorkin Lyric Theatre -teatterissa vasta vuodesta 2018, se on jo nyt epäilemättä yksi yleisön suosituimmista.

Juoni ei toista mitään elokuvista, vaan se on juoni, jonka näet vain musikaalissa. Käsikirjoituksen on kirjoittanut J.K. Rowling itse, ja se sijoittuu 17 vuotta sen jälkeen, kun Harry kukisti Voldemortin. Harry on nyt taikaministeriön työntekijä, naimisissa ja kolmen lapsen isä. Tämä lähtökohta on alku näytelmälle, joka on voittanut useita Tony-palkintoja, muun muassa parhaan musikaalin palkinnon, ja jolla on Broadwayn historian korkein yhden viikon lipunmyyntiennätys.

Miksi et voi jättää sitä väliin

Musikaalin lavastus, erikoistehosteet ja ääniraita ovat upeita. Mutta ennen kaikkea siksi, että se täydentää Harry Potterin tarinaa tavalla, jota mikään muu elokuva, spin-off tai romaani ei ole koskaan tehnyt. Se on kirjailijan kirjoittama todellinen jatko-osa, eikä yksikään saagan fani voi jättää sitä väliin.

Ihanteellinen...

Muggeja, tietenkin!

Miten ostaa lippuja

Voit ostaa lippuja Harry Potteriin viralliselta Hellotickets-sivustolta: Harry Potter and the Cursed Child Broadway Tickets.

Hyödyllistä tietoa

 • Missä: Lyric Theatre Lyric Theatre, hyvin lähellä Time's Squarea (214 W 43rd St, New York, 10036).
 • Kuinka kauan se kestää? 2 tuntia 40 minuuttia ja väliajalla.
 • Haluatko tietää lisää? Tutustu tähän artikkeliin Broadwayn Harry Potter -musikaalista.

Harry Potter ja kirottu lapsi Broadway liput

10. Wicked

Kohtaus elokuvasta Wicked| ©Broadway
Kohtaus elokuvasta Wicked| ©Broadway

Wicked-liput antavat sinulle pääsyn kaikkien aikojen lumoavimpaan Broadway-musikaaliin! Tämä jännittävä ja jännittävä näytelmä, joka on esiosa kuuluisalle tarinalle The Wizard of Oz, kertoo ystävyydestä, ja se sopii kaikille katsojille.

Se kertoo tarinan Elfabasta ja Glindasta, kahdesta nuoresta noitaopiskelijasta, jotka tapaavat Ozin maassa ja joiden välille syntyy erimielisyyksistä huolimatta hyvä ystävyys. Toisaalta Elphaba on älykäs mutta hieman sulkeutunut noita, joka kamppailee saadakseen paikkansa maailmassa. Toisaalta Glinda on ulospäinsuuntautunut ja erittäin suosittu yliopistossa. Elämän olosuhteet tuovat heidät yhteen hauskoiksi hetkiksi, mutta jotain tapahtuu ja he ajautuvat erilleen, kunnes heistä tulee Lännen paha noita ja hyvä noita.

Miksi et voi jättää sitä väliin

Wicked on ollut yksi Broadwayn suurimmista hiteistävuonna 2003 tapahtuneesta ensi-illastaan lähtien. Tuore ja viihdyttävä ehdotus, jossa on juonittelua, huumoria ja vaikuttava lavastus, on voittanut 3 Tony-palkintoa ja Grammyn parhaasta musikaalin musiikista. Lisäksi se on edelleen eniten rahaa tuottavien Broadway-musikaalien kärjessä yhdessä Oopperan kummituksen ja Leijonakuninkaan kanssa.

Valmistaudu havaitsemaan lentävät apinat! Et enää koskaan katso The Wizard of Oz -elokuvaa samoilla silmillä.

Ihanteellinen...

Kaikki yleisöt, niin lapset kuin aikuisetkin, nauttivat siitä.

Miten ostaa lippuja

Voit ostaa lippuja Wickediin viralliselta Hellotickets-sivustolta: Wicked Broadway Tickets

Hyödyllistä tietoa

 • Missä: Gershwin Theatre (222 W 51st St, New York, 10019). Gershwin Theatre (222 W 51st St, New York, 10019).
 • Kuinka kauan se kestää? 2 tuntia 45 minuuttia, mukaan lukien 15 minuutin tauko.
 • Haluatko tietää lisää? Tutustu tähän artikkeliin Broadwayn Wicked-musikaalista.

Wicked Broadway liput


Miten ostaa Broadway-lippuja verkossa

Musikaaleja koskevat lentolehtiset| ©Hellotickets
Musikaaleja koskevat lentolehtiset| ©Hellotickets

Jos haluat osallistua Broadway-musikaaliin New Yorkin-matkasi aikana, suosittelen ostamaan liput netistä ennen matkaa, sillä on esityksiä, joilla on suuri kysyntä, teatterit täyttyvät ja lippukassat ripustavat nopeasti Sold Out -kyltin.

 • Kokemukseni perusteella suosittelen ostamaan liput verkosta mahdollisimman hyvissä ajoin etukäteen , jotta saat parhaat paikat haluamallesi päivälle ja edullisemmin kuin lippukassasta, jossa säästyt myös loputtomilta jonoilta.
 • Amerikkalaiset lippumarkkinat ovat dynaamiset, mikä tarkoittaa, että hinnat nousevat musikaalin ajankohdan lähestyessä ja tarjonta vähenee (aivan kuten esimerkiksi lentojenkin kohdalla). Jos odotat liian kauan, vaarana on, että liput lopp uvat kesken tai että niitä on liian vähän, ja ne ovat kalliita ja huonommin näkyvillä aloilla.
 • Kun teet varauksen verkossa, voit myös valita oman istumapaikkasi teatterissa. Minulle tämä on helpoin, nopein ja turvallisin vaihtoehto.

Miten ostaa Broadway-lippuja teatterin lippukassasta?

Kokemukseni mukaan se ei vaikuta minusta suositeltavimmalta vaihtoehdolta. Tähän on useita syitä, jotka selitän jäljempänä:

 • Broadway-musikaalin lippujen ostaminen lippukassasta tarkoittaa, että sinun on ostettava liput New Yorkiin saapuessasi, joten sinun on sopeuduttava teatterin aikatauluun, matkustettava sinne ja odotettava pitkässä jonossa lippuja ostaaksesi ne.
 • Tämä tarkoittaa, että menetät New Yorkin matkaltasi arvokasta aikaa, jonka voisit käyttää kaupungin kiertämiseen tai sen parhaisiin museoihin tutustumiseen sen sijaan, että jonottaisit teatterin ulkopuolella.
 • Lippujen hankkiminen lipputoimistosta tapahtuu kuukausia myöhemmin kuin silloin, kun olisit voinut ostaa liput kotoa, ja vaihtoehtoja on paljon vähemmän ja ne ovat ehkä kohtuuttoman kalliita. Tai ne myydään loppuun, koska Broadway-musikaaleilla on suuri kysyntä.

Miten valitset parhaan paikan musikaalin katsomiseen?

Teatterissa| ©Denise Jans
Teatterissa| ©Denise Jans

Toinen suuri kysymys, joka sinulla saattaa herätä Broadway-musikaalin lippuja ostaessasi, on se, miten saat parhaat paikat teatterissa nähdäksesi esityksen. Neuvoni on, että yritä löytää tasapaino teatterin tarjoamien lipputyyppien ja käytettävissäsi olevan budjetin välillä.

Yleensä kalleimmat paikat ovat keskellä sijaitsevalla orkesterialueella, josta näet koko esityksen täydellisesti. Mezzanine- ja parvekealueet ovat toinen ja kolmas rengas. Teatterin koosta riippuen nämä osastot ovat enemmän tai vähemmän kaukana näyttämöstä.

Pidä tämä mielessä!

Kun ostat lippuja Broadway-musikaaliin, on syytä pitää mielessä muutama perusasia:

 • Jos istut teatterissa hyvin lähellä näyttämöä, näet näyttelijät eturivissä ja saat yksityiskohdat täydellisesti selville, mutta osa koreografiasta jää todennäköisesti näkemättä.
 • Toisaalta, jos valitset istumapaikan lavan sivusta, on vaarana, että osa lavasta jää näkemättä.
 • On myös joitakin lippuja, joita kutsutaan esteellisiksi, mikä tarkoittaa, että niiden edessä on pylväs tai jokin muu elementti, joka vaikeuttaa musikaalin näkemistä. Nämä ovat yleensä paljon halvempia, joten jos sinulla on tiukempi budjetti, ne voivat olla loistava tapa kokea Broadwayn taika!

Ja jos en puhu englantia, kannattaako musikaaliin mennä?

Broadway Ave| ©Denys Nevozhai
Broadway Ave| ©Denys Nevozhai

Ehdottomasti kyllä! Jotkut yhdysvaltalaiset saattavat olla haluttomia menemään teatteriin, koska he eivät puhu englantia, mutta Broadwaylla tämä ei ole ongelma. Muista, että musikaalit eivät ole elokuvia, joissa on pitkiä dialogeja, vaan juoni on täynnä musiikkinumeroita, koreografioita ja lauluja, jotka auttavat sinua seuraamaan juonta helposti.

Joka tapauksessa, jos vielä epäröit, suosittelen valitsemaan musikaalin, josta on tehty elokuva, kuten Chicagon, Leijonakuninkaan tai Aladdinin. Jos katsot elokuvan ennen matkaa, sitä on paljon helpompi seurata, koska elokuvilla on yleensä sama käsikirjoitus.

New Yorkin teatterit ovat kuitenkin tietoisia siitä, että ne houkuttelevat ulkomaalaisia katsojia teattereihinsa, joten ne ovat valmistautuneet tähän. Suurimmissa kassahiteissä on usein mahdollisuus vuokrata kuulokkeet, joissa on espanjankielinen tiivistelmä jokaisesta kohtauksesta, joten olet ajan tasalla kaikesta, mitä lavalla tapahtuu.

Ne maksavat noin 10 dollaria, ja sinun on jätettävä passisi ikkunaan takuuksi, jonka saat takaisin esityksen lopussa, kun palautat kuulokkeet.

Musikaalit, joilla on tällä hetkellä tämä palvelu, ovat: Leijonakuningas, Oopperan kummitus, Aladdin, Wicked, Dear Evan Hansen, Book of Mormon ja Come From Away. Jos kuitenkin haluat vuokrata nämä kuulokkeet, suosittelen kysymään teatterin lippukassalta, onko niitä saatavilla tiettyä näytelmää varten.

Kuinka ajoissa etukäteen minun pitäisi saapua teatteriin?

Hamiltonin teatteri| ©Hellotickets
Hamiltonin teatteri| ©Hellotickets

New York on pitkien etäisyyksien ja vilkkaan liikenteen kaupunki, joten jotta et saapuisi liian aikaisin esityksen alkamisaikaan, suosittelen, että menet 30-45 minuuttia aikaisemmin, jotta voit rauhassa mennä teatteriin, ostaa kulhollisen popcornia tai jotakin myyntituotteita ja löytää paikkasi.

On tärkeää saapua teatteriin ajoissa, sillä jos saavutte myöhässä, henkilökunta ei päästä teitä sisään, kun musikaali on alkanut. Olisi sääli, jos teiltä jäisi esitys näkemättä ruuhkan vuoksi!

Kuinka kauan musikaali kestää?

Broadway-musikaali kestää yleensä 2-2,5 tuntia. Esitys on jaettu näytöksiin, ja niiden välissä on taukoja, joten voit käydä vessassa ja venytellä jalkojasi menettämättä minuuttiakaan esityksestä.

Tieto valitsemasi esityksen kestosta on tärkeää, jotta voit suunnitella, mitä aiot tehdä kyseisenä päivänä.

Lapset ja Broadway-musikaalit

Broadway-musikaalin katsominen on yksi New Yorkin-matkan pakollisista asioista lasten kanssa- se on uskomaton valojen, värien, musiikin ja tanssin esitys, jota lapset rakastavat! On monia esityksiä, joiden teemat ja lavastus sopivat täydellisesti perheyleisölle.

Pääsymaksu lapsille

Huomaa kuitenkin, että useimmat Broadway-teatterit eivät päästä alle 4-vuotiaita lapsia. Nämä käytännöt vahvistetaan yksittäisissä teattereissa. Valitettavasti yksikään Broadway-musikaali ei myöskään myy erityisiä lastenlippuja, joten kaikkien katsojien on maksettava lipuista sama hinta.

Miten valitsen musikaalin?

Kun vanhemmat valitsevat Broadway-musikaalia, heidän on hyvä tietää hieman kyseisen esityksen juonesta, mutta muita huomioon otettavia seikkoja ovat myös esityksen pituus, erikoistehosteet ja dialogissa käytetty kieli. Näin voit valita perheellesi sopivimman musikaalin.

Mitä tapahtuu, jos lapseni saa raivokohtauksen esityksen aikana?

Joskus lapsi voi saada raivokohtauksen kesken esityksen, koska hän on väsynyt, nälkäinen tai uninen. Jos näin tapahtuu, vahtimestari voi ystävällisesti pyytää lasta ja vanhempaa poistumaan salista, kunnes lapsi rauh oittuu ja voi palata myöhemmin katsomaan esitystä.

Onko Broadway-musikaaliin osallistumiselle etiketti?

Yksi Broadwayn teattereista| ©Hellotickets
Yksi Broadwayn teattereista| ©Hellotickets

Vaikka musikaaliin menemiselle ei ole erityistä pukukoodia, kukaan ei yleensä ole ylipukeutunut, ja mukava ja asianmukainen pukeutuminen on normi, joten voit viettää päivän nähtävyyksiä katsellen ja päättää päivän nauttien kiehtovasta Broadway-musikaalista. Voit siis viettää päivän tutustumalla nähtävyyksiin ja päättää päivän nauttimalla kiehtovasta Broadway-musikaalista - jalkasi kiittävät sinua siitä kaiken New Yorkissa kävelemisen jälkeen!

Missä syödä teattereiden lähellä?

Italialainen ruokalista| ©Inatteso
Italialainen ruokalista| ©Inatteso

On varsin tavallista, että yleisö menee Broadway-musikaaliin suosituimpana ajankohtana myöhään illalla eli noin kello 19 tai 20.00. Pääasiassa siksi, että voit viettää koko päivän nähtävyyksiä katsellen ja päästä musikaaliin juuri silloin, kun tarvitset taukoa.

Kun esitys on ohi, ruokahalu varmasti kasvaa. Mitä syödä illalliseksi sinä päivänä? Tässä on luettelo New Yorkin parhaista ruokapaikoista.

Broadway sijaitsee Times Squaren sydämessä, ja kaikki on avoinna koko ajan, joten sieltä on helppo löytää paikka, jossa voi käydä syömässä, kuten Shake Shack (691 8th Ave), herkullisia arepoja, kuten Empanada Mama (763 9th Ave), tai maukkaita tacoja, kuten Los Tacos No. 1 (75 9th Ave).

New York on loputtomien kulinaaristen mahdollisuuksien kaupunki. Jos haluat välttää turistirysät ja syödä hyvin menemättä rikki yrittämällä, suosittelen tutustumaan artikkeliini 10 parasta ruokapaikkaa New Yorkissa.

Mihin muihin tapahtumiin voin mennä New Yorkissa?

NBA-peli| ©NBA
NBA-peli| ©NBA

New York on kaupunki, joka on täynnä mahdollisuuksia pitää hauskaa ja jossa on paljon nähtävää ja koettavaa. Jos haluat osallistua johonkin muuhun tapahtumaan lomasi aikana ja olet urheilufani, suosittelen muita vaihtoehtoja, kuten: