Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

Kuinka OstaaLiput Baseball Peliin New Yorkissa

Haluatko nauttia yhdestä suosituimmista amerikkalaisista urheilulajeista vieraillessasi New Yorkissa? Tässä ovat kaikki yksityiskohdat siitä, miten ostaa lippuja MLB baseball-peleihin, Yankeesin tai minkä tahansa muun joukkueen peleihin.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

10 minuuttia luettu

Kuinka OstaaLiput Baseball Peliin New Yorkissa

Yankee Stadium | ©Hellotickets

Yksi kiehtovimmista kokemuksista, joita Yhdysvalloissa voi kokea, on mennä MLB-otteluun. Olipa kyse sitten siitä, että rakastat baseballia tai haluat nauttia urheilun ilmapiiristä New Yorkissa, se on ehdottomasti jotain, joka sinun on koettava matkasi aikana.

1. Mitä MLB-pelejä voit katsoa New Yorkissa?

Yankee Stadium| ©Chanan Greenblatt
Yankee Stadium| ©Chanan Greenblatt

New Yorkin tunnetuimmat baseball-joukkueet ovat Yankees, jonka kotistadion on Yankee Stadium, ja Mets, jonka kotistadion on Citi Field. Yankees ja Yankees ovat yllättäen kilpailijoita, ja molemmat kilpailevat MLB:ssä (Major League Baseball ), joka kestää huhtikuun alusta lokakuuhun. Vaikka Yankees ja Mets pelaavat samassa liigassa (MLB), Yankees pelaa AL-liigassa (American League) ja Mets NL-liigassa (National League).

New York Yankees

Se on New Yorkin legendaarisin joukkue, jolla on eniten voitettuja mestaruuksia neljässä suurimmassa ammattilaisliigassa (MLB, NBA, NFL ja NHL). New York Yankees perustettiin vuonna 1901, ja se on voittanut 27 World Series -sarjaa 40 pelaamastaan ottelusta. Se kuuluu American Leaguen itäiseen divisioonaan ja pelaa Bronxissa sijaitsevalla legendaarisella Yankee Stadiumilla.

 • Missä ne sijaitsevat? One E 161st Street.
 • Miten sinne pääsee? Bussilla linjalla Bx13 (161st Street/River Avenue -pysäkki) ja metrolla linjoilla B ja D (161st Street Yankee Stadium -pysäkki).

New York Mets

Kaupungin toinen suuri joukkue on New York Mets. Se perustettiin vuonna 1962, ja se on voittanut tähän mennessä kaksi World Series -sarjaa, vaikka se melkein voitti toisen vuonna 2015. Se kuuluu myös National Leaguen itäiseen divisioonaan ja pelaa Queensissa sijaitsevalla Citi Fieldillä.

 • Missä? 41 Seaver Way.
 • Miten sinne pääsee. Metrolla linjalla 7 (Mets/Willets Pointin asema).

Osta MLB-lippuja

2. Mistä ostaa MLB-lippuja New Yorkissa?

Yankee Stadium| ©Dan Gold
Yankee Stadium| ©Dan Gold

MLB:ssä pelejä on paljon, ja joukkueet pelaavat muutaman päivän välein ja jopa joka päivä muutaman viikon ajan. Baseball-lippuja on siis yleensä helppo saada, varsinkin verrattuna NBA-lippuihin. Sinulla on kaksi vaihtoehtoa ostaa baseball-lippuja:

Osta lippuja verkossa ja etukäteen baseball-peleihin NYC:ssä

Jos haluat sisällyttää baseball-ottelun New Yorkin-lomallesi, suosittelen ostamaan MLB-liput netistä ennen matkaa.

 • New Yorkin baseball-otteluiden kysyntä on suurta, joten ei ole harvinaista, että liput myydään nopeasti loppuun. Tärkeintä on ostaa ne mahdollisimman pian, jotta saat parhaan paikan edullisimmalla hinnalla.
 • Yhdysvaltain lippumarkkinat ovat dynaamiset, mikä tarkoittaa, että hinnat nousevat ottelupäivän lähestyessä ja tarjonta vähenee (aivan kuten esimerkiksi lennot). Jos odotat liian kauan, vaarana on, että liput loppuvat kesken tai että niitä on saatavilla vain vähän, mutta korkeaan hintaan ja vähemmän näkyville alueille.
 • Lisäksi voit valita oman paikkasi stadionilla varaamalla paikan verkossa. Tämä on mielestäni helpoin, turvallisin ja nopein vaihtoehto.

Osta MLB-lippuja stadionin lipputoimistosta

Kokemukseni mukaan se ei vaikuta minusta suositeltavimmalta vaihtoehdolta. Tähän on useita syitä, ja selitän miksi:

 • Lippujen ostaminen lipputoimistosta tarkoittaa, että sinun on ostettava liput New Yorkiin saapuessasi, joten sinun on sopeuduttava lipputoimiston aukioloaikoihin, matkustettava stadionille ja odotettava hyvin pitkässä jonossa lippuja ostaaksesi.
 • Tämä tarkoittaa, että tuhlaat arvokasta aikaa New Yorkin matkallasi, kun voisit tehdä kaupunkikierroksen tai tehdä ostoksia Isossa Omenassa sen sijaan, että jonottaisit stadionin porteilla.
 • Baseball-lippujen hankkiminen lipputoimistosta tapahtuu kuukausia myöhemmin kuin silloin, kun olisit voinut ostaa ne kotoa. Vaihtoehtoja jää siis paljon vähemmän ja ehkäpä kohtuuttomaan hintaan. Tai ne myydään loppuun MLB:n suuren kysynnän vuoksi.

Varo scalping

Jos minun on annettava sinulle vielä yksi neuvo, kun ostat baseball-lippuja, varo stadionilla parveilevia salamyyjiä. Todennäköisesti joudut maksamaan liian korkean hinnan lipuista, joiden näkyvyys on huono tai jotka pahimmassa tapauksessa eivät ole aitoja ja joiden avulla et pääse peliin.

Osta MLB-lippuja

3. Kuinka paljon MLB-liput maksavat New Yorkissa?

Yankee Stadiumin katsomot| ©Dan Gold
Yankee Stadiumin katsomot| ©Dan Gold

New York Yankeesin tai New York Metsin baseball-lippujen hinta riippuu vastustajajoukkueesta ja viikonpäivästä, jolloin peli pelataan, sekä siitä, kuinka lähellä kenttää ja syöttäjää olet. Hinnat vaihtelevat 20 dollarista stadionin huipulla 500 dollariin VIP-alueella. Varaa keskimäärin noin 80 dollaria saadaksesi hyvät liput, jotta voit nauttia esityksestä.

Muista, että hinnat vaihtelevat ottelusta toiseen ja nousevat yleensä ottelupäivän lähestyessä. Jos haluat nähdä baseball-ottelun New Yorkin-matkasi aikana, liput kannattaa ostaa etukäteen.

Osta MLB-lippuja

4. Miten säästää lippuja NYC baseball-peleihin?

Yankee Stadium
Yankee Stadium

Ensimmäiset vinkit, joita voin antaa sinulle, jotta voit säästää rahaa ostaessasi MLB-lippuja, ovat ne, jotka voit todennäköisesti kuvitella: osta liput etukäteen ja valitse joukkue tai peli, joka ei ole kauden tärkeimpiä. Kolmas vinkki on tietenkin valita istumapaikkasi stadionilla viisaasti.

Minkä paikan valita stadionilla?

Kun valitset istumapaikkaa stadionilla, sinun kannattaa löytää tasapaino hyvän paikan ja budjetin välillä. Halvimmat liput vastaavat korkeimpia ja kauimmaisia paikkoja, kun taas mitä alempana paikat ovat, sitä korkeampi on hinta.

Kun ostat baseball-lippuja netistä, näet kuitenkin kuvan tarkasta näkymästä jokaiselta istumapaikalta, joten tiedät, mitä odottaa kultakin istumapaikalta.

Lyhyesti sanottuna MLB-lippujen hinta riippuu siitä, kuinka lähellä kenttää olet. Mitä kauemmas kentästä pääset, sitä enemmän hinta laskee.

Kannattaako ostaa kalleimmat liput?

Se riippuu siitä, kuinka suuri baseball-fani olet. Jos olet menossa peliin vain kokemaan tunnelmaa ja pitämään hauskaa, ehkäpä lippu mihin tahansa stadionin osaan, enemmän tai vähemmän lähelle syöttäjää, saa sinut nauttimaan kokemuksesta yhtä paljon, vaikka katsoisitkin peliä kaukaa.

Jos taas olet todella kiinnostunut baseballista ja haluat nähdä pelit ja pelaajat läheltä, suosittelen panostamaan hieman enemmän rahaa hyviin istumapaikkoihin. Kokemus on sen arvoinen!

Osta MLB-lippuja

5. Kuinka paljon New York Yankeesin liput maksavat?

Ilmakuva stadionista
Ilmakuva stadionista

Vaikka voit löytää halvempia lippuja, jos istut muualla kuin Yankee Stadiumilla, Yankee Stadiumin baseball-ottelun keskihinta on 35-90 dollaria. Sijoittamalla tämän summan varmistat, että saat hyvät paikat, joiden näkyvyys antaa sinulle mahdollisuuden nauttia pelistä.

Missä on paras paikka Yankee Stadiumilla?

Yritä aina valita rivi, joka on mahdollisimman alhaalla ja lähellä ykköspesää, sillä 80 % pisteistä saadaan sieltä. Paras ympäristö on kunkin rivin osastojen 14 ja 18 välillä, koska ne vastaavat kotijoukkuetta ja ovat lähellä tukikohtaa.

Tällä stadionilla voit kuitenkin nähdä näytelmät lähes mistä tahansa, joten jos tavoitteenasi on vain nauttia kokemuksesta, voit löytää halpoja lippuja osastolta 400.

Osta MLB-lippuja

6. Kuinka paljon New York Metsin liput maksavat?

Ilmakuva stadionista
Ilmakuva stadionista

Sijoittamalla 20-80 dollaria saat hyvän paikan New York Metsin Citi Field -stadionille. Jos valitset myös arkipäivän peliin menemiselle, lippu on todennäköisesti halvempi kuin lauantaina tai sunnuntaina (vaikka se riippuu aina Metsin vastustajasta ja siitä, mihin kauden vaiheeseen kyseinen peli kuuluu).

Missä on paras paikka Citi Field Mets Stadiumilla?

Mets Stadiumilla on viisi suurta osastoa (100, 200, 300, 400 ja 500), jotka on jaettu eri alaosastoihin. Mitä lähempänä 100-osastoa olet, sitä lähempänä kenttää olet ja sitä paremmin näet pelin. Jos olet myös kotipesän alueella, voit nauttia useimmista pelin aikana tapahtuvista näytöksistä entistä paremmin.

Parhaat paikat ovat osastojen 111 ja 128 välissä, mutta ne ovat myös kalleimmat; keskitason vaihtoehto voisi olla osastoilla 310-330, joissa sinulla on hyvä näkyvyys ilman, että New Yorkin budjetti kärsii.

Osta MLB-lippuja

7. Millainen MLB-kausi on ja kuinka kauan se kestää?

MLB-pallot| ©Lesly Juárez
MLB-pallot| ©Lesly Juárez

MLB (Major League Baseball) koostuu 30 joukkueesta, jotka pelaavat American Leaguessa (AL) ja National Leaguessa (NL), ja kummassakin liigassa on 15 joukkuetta. Mielenkiintoista on, että vaikka Yankees ja Mets pelaavat samassa liigassa, ne kuuluvat eri MLB-divisiooniin: Yankees pelaa American Leaguessa (AL) ja Mets National Leaguessa (NL).

Joukkueet pelaavat joka kausi 162 ottelua, ja viisi joukkuetta kustakin liigasta pääsee neljän joukkueen mestaruuskilpailuihin, jotka päättyvät World Seriesiin, joka on vuodesta 1903 lähtien järjestetty seitsemän ottelun mittainen mestaruussarja kunkin liigan voittajan välillä.

Pre-season (helmi-maaliskuu)

Ennen kauden alkua järjestetään helmi-maaliskuussa ystävyysottelukierroksia, joiden tarkoituksena on valmistella joukkueita ja saada fanit innostumaan uuden kauden alkamisesta.

Baseball-lippujen ostaminen ennen kauden alkua pelattaviin otteluihin on yleensä halvempaa, vaikka otteluiden laatu onkin heikompaa, sillä joukkueet varaavat usein tähtensä ja ovat keskellä harjoitusleiriä.

Säännöllinen kausi (huhtikuu - lokakuun alku)

Kausi kestää huhtikuusta lokakuun alkuun, ja siinä pelataan 162 ottelua. Noina kuukausina voit katsella Yankeesin tai Metsin peliä omilla stadioneillaan.

Runkosarjassa on kaksi erittäin tärkeää päivämäärää:

 • Perinteinen avointen ovien päivä: pidetään huhtikuun alussa. Kaikki 30 MLB-joukkuetta pelaavat tänä päivänä, joka on kauden avauspäivä.
 • MLB All Star: Tämä järjestetään heinäkuun puolivälissä. Se on vuosittainen baseball-ottelu National Leaguen ja American Leaguen parhaiden pelaajien välillä.

Pudotuspelit (lokakuu)

Lokakuussa alkavat pudotuspelit tai pudotuspelit. Kunkin divisioonan - itäisen, keskisen ja läntisen - voittajat pääsevät tähän vaiheeseen. Nämä joukkueet määritellään joukkueiksi, joilla on eniten voittoja kauden aikana. Kunkin divisioonan mestarit saavat suoran paikan divisioonasarjaan, ja kaksi villillä kortilla pelattavaa joukkuetta pelaavat keskenään Wild Card Game -ottelussa.

Divisioonasarjan voittajat pääsevät sitten mestaruussarjaan. Näissä välierissä kohtaavat kummankin liigan, American Leaguen ja National Leaguen, kaksi parasta joukkuetta.

Kilpailun tässä vaiheessavain parhaat joukkueet ovat jäljellä, ja ne pelaavat toisiaan vastaan pudotuspeleissä. Peleistä tulee entistäkin jännittävämpiä, ja baseball-lippujen hinta pudotuspeleihin nousee, mutta spektaakkeli on ehdottomasti sen arvoinen.

MLB World Series (lokakuun loppu - marraskuun alku)

Kun kunkin liigan voittajat ovat selvillä, alkaa yksi MLB-fanien odotetuimmista hetkistä, World Series. Koko maa pysähtyy seuraamaan yhtä vuoden suurimmista urheilutapahtumista.

World Seriesissä American Leaguen mestari ja National Leaguen mestari kohtaavat seitsemän ottelun sarjassa. World Series järjestetään lokakuun lopun ja marraskuun alun välisenä aikana.

Luonnollisesti baseball-liput World Seriesiin ovat koko MLB-kauden kalleimmat, mutta tämä on pelien peli - suuri finaali!

 • Mitkä kuusi baseball-joukkuetta ovat voittaneet eniten World Series -mestaruuksia? NY Yankees 27, St. Louis 11, Oakland 9, Boston 9, San Francisco 8 ja LA Dodgers 6.

Osta MLB-lippuja

8. Kuinka pitkä on MLB-peli?

Yankee Stadiumin julkisivu
Yankee Stadiumin julkisivu

Baseball-pelit ovat pitkiä. Ne voivat kestää 3-4 tuntia, ja suurin osa pelistä on hiljaista, mutta välillä on äkillisiä, jännittäviä pelejä, jotka saavat fanit innostumaan.

Tulevatko ottelut tylsiksi tämän pituuden myötä? Se riippuu siitä, kuinka suuri baseball-fani olet. Jos pidät siitä paljon, nautit siitä, koska ymmärrät pelit, ja jos et ole baseball-asiantuntija, nautit siitä myös, koska ilmapiiri on vilkas ja siihen on helppo päästä mukaan.

Voit ottaa selfieitä, tehdä tapahtumasta videoita ja kommentoida näytelmiä samalla, kun syöt tacoja tai hot dogeja. Kokemukseni mukaan pesäpallossa käyminen on hauskaa ja vietät päivän tekemällä jotain erilaista matkasi aikana. Se kannattaa!

Osta MLB-lippuja

9. Pelipäivän vinkit

Yankee Stadium| ©Lyle Hastie
Yankee Stadium| ©Lyle Hastie

Milloin mennä stadionille?

MLB-päivät ovat New Yorkissa erityisiä. Sen voi tuntea ilmapiirissä, ja kaduilla on enemmän kiirettä ja vilskettä kuin Isossa Omenassa yleensä. Suosittelen, ettet saavu paikalle liian aikaisin, vaan vähintään tunti etukäteen, jotta voit käydä joukkuemyymälässä, etsiä paikkasi tai ostaa välipalaa. Näet, kuinka stadion täyttyy pikkuhiljaa ja kuinka se pauhaa, kun pelaajat astuvat kentälle.

 • Miten päästä Yankee Stadiumille Bronxissa. Yankee Stadiumille pääsee helpoimmin metrolla. Tarkemmin sanottuna 161. pysäkki (linja 4) vie sinut stadionin viereen. Tässä artikkelissa on kaikki tiedot New Yorkin metron käytöstä, mutta älä huoli, et voi eksyä.
 • Miten pääset Metsin stadionille Queensissa. Metrolinjan 7 pysäkki on aivan Citi Fieldin edessä (Mets-Willets Point Station), mikä on nopein vaihtoehto, kun otetaan huomioon, että jos asut Manhattanilla, taksi sillan yli Queensiin on hyvin kallis.

Onko mahdollista syödä stadionilla?

Stadionin sisällä on runsaasti ruoka- ja juomakioskeja, joista voit ostaa syötävää ja juotavaa peliä katsoessasi (hampurilaisia, hot dogeja, nachoja, sipsejä, ranskalaisia...), vaikka hinnat voivat olla hieman korkeammat kuin stadionin ulkopuolella.

 • Fanit voivat kuitenkin tuoda Yankee Stadiumille välipaloja omaa kulutustaan varten. Kokonaiset hedelmät, kuten omenat tai appelsiinit, on leikattava viipaleiksi tai paloiksi. Enintään litran vetoiset muoviset vesipullot ovat myös sallittuja, kunhan ne ovat tehtaalla suljettuja.
 • Citi Fieldille pääsee enintään 0,59 litran muovipulloilla, jotka on suljettu tehtaalla. Fanit voivat myös tuoda lapsille mehupakkauksen, joka on suljettu ja jossa on pehmeät sivut. Kumpaakaan tuotetta ei saa jäädyttää.

Voiko stadionille tuoda reppuja tai kameroita?

 • Yankee Stadiumin sääntöjen mukaan stadionille ei saa tuoda reppuja tai laukkuja, joiden mitat ovat yli 40,64 cm x 40,64 cm x 20,32 cm. Kovia laukkuja ei saa tuoda stadionille. Videokamerat tai muut laitteet, jotka on suunniteltu yksinomaan videon ja/tai äänen tallentamiseen, eivät myöskään ole selfie-keppejä, jalustoja tai muita ammattikäyttöön tarkoitettuja kameravarusteita.
 • Citi Fieldin toimintaperiaatteissa todetaan, että turvallisuussyistä reput on kielletty sisätiloissa. Käsilaukut, kantolaukut, vaippalaukut tai pienet kylmälaukut, joiden mitat ovat enintään 40,64 cm x 40,64 cm x 20,32 cm, ovat kuitenkin sallittuja. Täysin läpinäkyvät reput ilman piilotettuja sisätaskuja ovat myös sallittuja.

Osta MLB-lippuja

10. Hyödyllistä tietoa MLB:n katsomista varten

Yankee Stadiumin sisäänkäynti| ©Lyle Hastie
Yankee Stadiumin sisäänkäynti| ©Lyle Hastie

Mikä päivä minun pitäisi valita katsomaan baseball-peliä New Yorkissa?

Huhtikuusta lokakuuhun New Yorkissa pelataan baseball-pelejä lähes joka päivä. Jos matkustat New Yorkiin kesällä toukokuun ja syyskuun välisenä aikana, iltapäivällä pelattava ottelu voi olla hyvä suunnitelma. Tarkista joka tapauksessa suosikkijoukkueesi otteluohjelma, jotta voit päättää, mikä on paras aika nauttia tästä kokemuksesta, ja muista, että pelit ovat yleensä hieman kalliimpia viikonloppuisin.

Maksavatko lapset sisäänpääsymaksun?

MLB on hyvin perheystävällinen laji, joten on tavallista, että vanhemmat tuovat lapsensa peleihin. Kysymykseen siitä, maksavatko lapset pääsymaksun baseballin katsomiseen, totuus on, että se riippuu joukkueesta.

 • Esimerkiksi New York Yankeesin lasten sisäänpääsykäytännössä sanotaan, että 3-vuotias tai sitä nuorempi ja alle 76 cm pitkä lapsi ei tarvitse lippua, mutta hänen on istuttava aikuisen sylissä pelin aikana, jotta hän ei estä muiden katsojien näkymistä.
 • New York Mets puolestaan ilmoittaa pääsyä koskevissa säännöissään, että vähintään 81 cm (32") pitkät lapset tarvitsevat oman lipun. Alle 32" kokoiset lapset pääsevät sisään ilmaiseksi, mutta heidän on istuttava aikuisen sylissä tapahtuman aikana.

Missä muodossa saan lippuni?

Yankeesin ja Metsin liput ovat mobiililippuja, joten tapahtumaan pääsemiseksi niitä on näytettävä matkapuhelimella, eikä niitä tarvitse tulostaa - puhelin on lippusi!

Minulla ei ole internetyhteyttä New Yorkissa! Miten saan liput?

Jos sinulla ei ole internetyhteyttä New Yorkin matkasi aikana, voit aina käyttää internetyhteyttä asunnossa tai hotellissa, jossa majoitut, ja avata lippusi siellä, jotta ne ovat valmiina puhelimessasi, kun saavut stadionille. Voit myös mennä mihin tahansa julkiseen paikkaan, kuten ravintolaan tai kahvilaan stadionin lähellä, sillä niissä on ilmainen WiFi asiakkaille.

Osta MLB-lippuja

11. Voinko vierailla Yankee Stadiumilla, vaikka peliä ei olisi käynnissä?

Yankee Stadiumin ympärillä
Yankee Stadiumin ympärillä

Todellakin! Yankee Stadium on New Yorkin instituutio, joten siellä voi vierailla monella eri tavalla, vaikka matkustaisit kaupunkiin MLB:n kauden ulkopuolella. Tässä on muutamia vinkkejä Yankee Stadiumilla käymiseen, mutta siellä on useita kierroksia, jotka vievät sinut katsomoon ja museoon, ja siellä on myös Hard Rock Café, jossa voit piipahtaa nauttimaan amerikkalaisesta kokemuksesta.

Onko Yankee Stadiumin alue turvallinen?

Vastaus on kyllä. Yankee Stadiumin alue on turvallinen, ja ympäröivällä alueella vallitsee hyvin juhlava tunnelma, joten voit nauttia tapahtumasta huoletta.

Osta MLB-lippuja

12. Mitä tapahtuu, kun New Yorkissa ei ole baseball-kautta?

Yankee Stadiumin julkisivu
Yankee Stadiumin julkisivu

World Seriesin päätyttyä New Yorkissa ei ole baseball-pelejä kuuteen kuukauteen maaliskuun loppuun asti. Jos kuitenkin haluat osallistua urheilutapahtumaan kaupunkilomasi aikana, suosittelen muita vaihtoehtoja: