Kuinka OstaaLiput Baseball Peliin New Yorkissa

Haluatko nauttia yhdestä suosituimmista amerikkalaisista urheilulajeista vieraillessasi New Yorkissa? Tässä ovat kaikki tiedot siitä, miten voit ostaa lippuja MLB:n baseball-otteluihin, Yankeesin tai minkä tahansa muun joukkueen otteluihin.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

10 minuuttia luettu

Kuinka OstaaLiput Baseball Peliin New Yorkissa

Yankee Stadium | ©Hellotickets

Yksi kiehtovimmista kokemuksista, joita Yhdysvalloissa voi kokea, on mennä MLB-otteluun. Olipa kyse sitten siitä, että rakastat baseballia tai haluat nauttia urheilun ilmapiiristä New Yorkissa, se on ehdottomasti koettava matkasi aikana.

New Yorkin tunnetuimmat baseball-joukkueet ovat Yankees, jonka kotistadion on Yankee Stadium, ja Mets, jonka kotistadion on Citi Field. Ne ovat yllättäen kilpailevia joukkueita, ja molemmat kilpailevat MLB:ssä (Major League Baseball ), joka kestää huhtikuun alusta lokakuuhun. Vaikka Yankees kilpailee samassa liigassa (MLB), Yankees pelaa kuitenkin AL-liigassa (American League) ja Mets NL-liigassa (National League). Lue lisää molemmista joukkueista.

.

New York Yankees -liput; suosikkivaihtoehto

Yankee Stadium| ©Chanan Greenblatt
Yankee Stadium| ©Chanan Greenblatt

New Yorkin ikonisin joukkue, jolla on eniten voitettuja mestaruuksia neljässä suurimmassa ammattilaisliigassa (MLB, NBA, NFL ja NHL). New York Yankees perustettiin vuonna 1901, ja se on voittanut 27 World Series -sarjaa 40 pelaamastaan ottelusta. Se kuuluu American Leaguen itäiseen divisioonaan ja pelaa Bronxissa sijaitsevalla legendaarisella Yankee Stadiumilla.

.

Osta lippuja New York Yankeesin otteluun

Liput New York Metsin, suuren kilpailijan, otteluun

Mets Stadium
Mets Stadium

Kaupungin toinen iso joukkue on New York Mets. Se perustettiin vuonna 1962, ja se on voittanut tähän mennessä kaksi World Series -sarjaa, vaikka se melkein voitti toisenkin vuonna 2015. He kuuluvat myös National Leaguen itäiseen divisioonaan ja pelaavat Queensissa sijaitsevalla Citi Fieldillä.

Osta lippuja New York Metsin otteluun

Mistä ostaa MLB-lippuja New Yorkissa?

Yankee Stadium| ©Dan Gold
Yankee Stadium| ©Dan Gold

MLB:ssä pelataan paljon pelejä, itse asiassa joukkueet pelaavat muutaman päivän välein ja jopa joka päivä muutaman viikon ajan. Baseball-lippuja on siis yleensä helppo saada, varsinkin verrattuna NBA-lippuihin. Baseball-lippujen ostamiseen on kaksi vaihtoehtoa:

Osta liput netistä ja ennakkoon baseball-peleihin NYC:ssä

Jos haluat sisällyttää baseball-ottelun New Yorkin-lomaasi, suosittelen ostamaan MLB-liput netistä ennen matkaa.

 • New Yorkin baseball-otteluun menemisen kysyntä on suurta, joten on normaalia, että liput myydään nopeasti loppuun. Tärkeintä on ostaa liput mieluummin aikaisemmin kuin myöhemmin, jotta saat parhaan paikan edullisimmalla hinnalla.
 • Yhdysvaltain lippumarkkinat ovat dynaamiset, mikä tarkoittaa, että hinnat nousevat, kun pelipäivä lähestyy ja tarjonta vähenee (aivan kuten esimerkiksi lennot). Jos odotat liian kauan, vaarana on, että liput loppuvat kesken tai että lippuja on saatavilla vain vähän, mutta korkeaan hintaan ja vähemmän näyttäville sektoreille.
 • Lisäksi varaamalla liput verkossa voit valita oman paikkasi stadionilla. Mielestäni tämä on helpoin, turvallisin ja nopein vaihtoehto.

MLB-lippujen ostaminen stadionin lippukassasta

Kokemukseni mukaan tämä ei ole mielestäni paras vaihtoehto. Siihen on useita syitä, tässä on syy:

 • Baseball-lippujen ostaminen lipputoimistosta tarkoittaa, että sinun on ostettava liput saapuessasi New Yorkiin, joten sinun on sopeuduttava lipputoimiston aukioloaikoihin, matkustettava stadionille ja odotettava erittäin pitkässä jonossa lippuja ostaaksesi.
 • Tämä tarkoittaa, että tuhlaat arvokasta aikaa New Yorkin matkallasi, kun voisit tehdä kaupunkikierroksen tai tehdä ostoksia Isossa Omenassa sen sijaan, että jonottaisit stadionin porteilla.
 • Baseball-lippujen hankkiminen lippukassalta tapahtuu kuukausia myöhemmin kuin silloin, kun olisit voinut ostaa ne kotoa. Vaihtoehtoja jää siis paljon vähemmän ja ehkäpä kohtuuttomaan hintaan. Tai ne myydään loppuun MLB:n suuren kysynnän vuoksi.

Varo jälleenmyyntiä

Jos minun on annettava sinulle vielä yksi viimeinen neuvo baseball-lippujen ostamiseen liittyen, se on varoa jälleenmyyjiä. Päädyt todennäköisesti maksamaan kohtuuttoman korkean hinnan lipuista, joiden näkyvyys on huono tai jotka pahimmassa tapauksessa eivät ole aitoja eivätkä anna sinulle pääsyä peliin.

Osta MLB-lippuja

Kuinka paljon MLB-liput maksavat New Yorkissa?

Yankee Stadiumin katsomot| ©Dan Gold
Yankee Stadiumin katsomot| ©Dan Gold

New York Yankeesin tai New York Metsin baseball-lippujen hinta riippuu vastustajajoukkueesta ja viikonpäivästä, jolloin peli pelataan, sekä siitä, kuinka lähellä kenttää ja syöttäjää olet. Hinnat vaihtelevat 20 dollarista stadionin yläosassa aina 500 dollariin VIP-alueella. Varaa keskimäärin noin 80 dollaria, jotta saat hyvät liput, joilla voit nauttia show'sta.

Muista, että hinnat vaihtelevat ottelusta toiseen, ja niillä on taipumus nousta ottelupäivän lähestyessä. Tästä syystä, jos haluat nähdä baseball-ottelun New Yorkin-matkasi aikana, liput kannattaa ostaa etukäteen.

Osta MLB-lippuja

Miten säästää NYC:n baseball-otteluiden lipuista?

Yankee Stadium
Yankee Stadium

Ensimmäiset vinkit, joita voin antaa sinulle säästääkseen rahaa MLB-lippuja ostaessasi, ovat ne, jotka voit luultavasti kuvitella: osta liput etukäteen ja valitse joukkue tai peli, joka ei kuulu kauden tärkeimpiin. Kolmas vinkki on tietenkin valita istumapaikkasi stadionilla viisaasti.

Minkä paikan valita stadionilla?

Kun valitset paikkaa stadionilla, ideana on löytää tasapaino hyvän paikan ja budjetin välillä. Halvimmat liput vastaavat korkeimpia ja kauimmaisia paikkoja, kun taas mitä matalammat paikat, sitä korkeampi hinta.

Kun ostat baseball-lippuja netistä, näet kuitenkin kuvan tarkasta näkymästä jokaiselta istumapaikalta, joten tiedät, mitä odottaa kultakin istumapaikalta.

Lyhyesti sanottuna MLB-lippujen hinta riippuu siitä, kuinka lähellä kenttää olet. Mitä kauemmas kentästä pääset, sitä enemmän hinta laskee.

Kannattaako ostaa kalliimmat liput?

Se riippuu siitä, kuinka suuri baseball-fani olet. Jos menet peliin vain kokemaan tunnelman ja pitämään hauskaa, ehkäpä lippu mihin tahansa stadionin osaan, enemmän tai vähemmän lähelle syöttäjää, antaa sinulle saman nautinnon, vaikka katsoisitkin peliä kaukaa.

Jos taas olet todella kiinnostunut baseballista ja haluat nähdä pelit ja pelaajat läheltä, suosittelen panostamaan hieman enemmän rahaa hyvien paikkojen hankkimiseen - kokemus on sen arvoinen!

Osta MLB-lippuja

Kuinka paljon New York Yankeesin liput maksavat?

Ilmakuva stadionista
Ilmakuva stadionista

Vaikka voit löytää halvempia lippuja, jos istut jollakin alueella kaukana Yankee Stadiumista, Yankee Stadiumin baseball-ottelun keskihinta on 35-90 dollaria. Sijoittamalla tämän summan varmistat, että saat hyvät istumapaikat, joiden näkyvyys antaa sinulle mahdollisuuden nauttia pelistä.

Mikä on paras paikka Yankee Stadiumilla?

Yritä aina valita mahdollisimman matala rivi ja mahdollisimman lähellä ensimmäistä pesää, sillä 80 prosenttia pisteistä tehdään siellä. Parhaat paikat ovat jokaisen rivin osastojen 14 ja 18 välissä, sillä ne kuuluvat kotijoukkueelle ja ovat lähellä kotipesää.

Tällä stadionilla voit kuitenkin seurata pelejä lähes mistä tahansa, joten jos tavoitteenasi on vain nauttia kokemuksesta, voit löytää halpoja lippuja osastolta 400.

Osta MLB-lippuja

Kuinka paljon New York Metsin liput maksavat?

Ilmakuva stadionista
Ilmakuva stadionista

Sijoittamalla 20-80 dollaria saat hyvän paikan New York Metsin Citi Field -stadionille. Jos lisäksi valitset peliin menemiselle arkipäivän, lippu tulee todennäköisesti halvemmaksi kuin jos menet lauantaina tai sunnuntaina (tosin se riippuu aina Metsin vastustajasta ja siitä, missä vaiheessa kautta kyseinen peli pelataan).

Missä on paras istumapaikka Citi Field Mets Stadiumilla?

Mets-stadionilla on 5 suurta osastoa (100, 200, 300, 400 ja 500), jotka on jaettu eri alaosastoihin. Mitä lähempänä 100-osastoa olet, sitä lähempänä kenttää olet ja sitä paremmin näet pelin. Jos sijaitset myös perusalueella, voit nauttia vielä paremmin useimmista pelin aikana tapahtuvista näytelmistä.

Parhaat paikat ovat vyöhykkeiden 111 ja 128 välissä, mutta ne ovat myös kalleimmat; keskitason vaihtoehto voisi olla vyöhykkeet 310-330, joissa sinulla on hyvä näkyvyys ilman, että New Yorkin matkabudjettisi kärsii.

Osta MLB-lippuja

Millainen on MLB-kausi ja kuinka kauan se kestää?

MLB-pallot| ©Lesly Juárez
MLB-pallot| ©Lesly Juárez

MLB (Major League Baseball) koostuu 30 joukkueesta, jotka pelaavat American League (AL) ja National League (NL) -liigoissa, joissa kummassakin on 15 joukkuetta. Mielenkiintoista on, että vaikka Yankees ja Mets kilpailevat samassa liigassa, ne kuuluvat eri MLB-divisiooniin, joista ensimmäinen pelaa American Leaguessa (AL) ja jälkimmäinen National Leaguessa (NL).

Joukkueet pelaavat kullakin kaudella 162 ottelua, ja viisi joukkuetta kummastakin liigasta karsivat neljän joukkueen mestaruuskauden jälkeiseen mestaruussarjaan, joka päättyy World Seriesiin, joka on vuodesta 1903 lähtien järjestetty seitsemän ottelun mittainen mestaruussarja kummankin liigan voittajan välillä.

Pre-season (helmi-maaliskuu)

Pre-seasonin aikana helmi-maaliskuun välisenä aikana järjestetään ystävyyssarjakierroksia, joiden tarkoituksena on valmistella joukkueita ja saada fanit innostumaan uuden kauden alkamisesta.

Pesäpallolippujen ostaminen pre-season-otteluihin on yleensä halvempaa, vaikka otteluiden laatu onkin heikompaa, sillä joukkueet varaavat usein tähtejään ja ovat keskellä harjoitusleiriään.

Runkokausi (huhtikuu - lokakuun alku)

Tätä pelataan huhtikuusta lokakuun alkuun 162 ottelun aikataululla. Näinä kuukausina voit nähdä Yankeesin tai Metsin pelaavan omilla stadioneillaan.

Runkosarjassa on kaksi erittäin tärkeää päivämäärää:

 • Perinteinen avoimien ovien päivä: Pidetään huhtikuun alussa. Kaikki 30 MLB-joukkuetta pelaavat tänä päivänä, joka on kauden avauspäivä.
 • MLB All Star: Tämä pidetään heinäkuun puolivälissä. Kyseessä on vuosittainen baseball-ottelu National Leaguen ja American Leaguen parhaiden pelaajien välillä.

Pudotuspelit (lokakuu)

Playoffit eli pudotuspelit alkavat lokakuussa. Kunkin divisioonan - idän, keskisen ja lännen - voittajat pääsevät pudotuspeleihin. Nämä joukkueet määritellään joukkueiksi, joilla on eniten voittoja kauden aikana. Kunkin divisioonan mestarit saavat suoran paikan divisioonasarjaan, ja kaksi villillä kortilla pelattavaa joukkuetta pelaavat toisiaan vastaan villin kortin ottelussa.

Divisioonasarjan voittajat pääsevät sitten mestaruussarjaan. Näissä välierissä kohtaavat kummankin liigan, American Leaguen ja National Leaguen, kaksi parasta joukkuetta.

Tässä vaiheessa kilpailua vain parhaat joukkueet ovat jäljellä, ja ne pelaavat toisiaan vastaan pudotuspeleissä. Peleistä tulee entistä jännittävämpiä ja baseball-lippujen hinta pudotuspeleihin nousee, mutta spektaakkeli on ehdottomasti sen arvoinen.

MLB World Series (lokakuun loppu - marraskuun alku)

Kun kunkin liigan voittajat ovat selvillä, tulee yksi MLB-fanien odotetuimmista hetkistä, World Series. Koko maa pysähtyy katsomaan yhtä vuoden suurimmista urheilutapahtumista.

World Seriesissä American Leaguen mestari ja National Leaguen mestari kohtaavat seitsemän ottelun paras seitsemästä -sarjassa. Tämä mestaruuskilpailu käydään lokakuun lopun ja marraskuun alun välisenä aikana.

Luonnollisesti baseball-liput World Seriesiin ovat koko MLB-kauden kalleimmat, mutta tämä on pelien peli. Suuri finaali!

 • Mitkä ovat ne kuusi baseball-joukkuetta, joilla on eniten World Series -mestaruuksia: NY Yankees 27, St. Louis 11, Oakland 9, Boston 9, San Francisco 8 ja LA Dodgers 6.

Osta MLB-lippuja

Kuinka pitkä on MLB-ottelu?

Yankee Stadiumin julkisivu
Yankee Stadiumin julkisivu

Baseball-pelit ovat pitkiä. Ne voivat kestää 3-4 tuntia, ja suurin osa pelistä on hiljaista, mutta yhtäkkiä tulee jännittäviä pelejä, jotka saavat fanit liikkeelle.

Tuleeko otteluista näin pitkissä otteluissa tylsiä? Se riippuu siitä, kuinka suuri baseball-fani olet. Jos pidät siitä paljon, nautit siitä, koska ymmärrät pelit, ja jos et ole baseball-asiantuntija, nautit siitä varmasti myös, koska tunnelma on vilkas ja tunnelmaan on helppo päästä mukaan.

Voit ottaa selfieitä, tehdä tapahtumasta videoita ja kommentoida pelejä samalla kun syöt tacoja tai hot dogeja. Kokemukseni mukaan baseball on viihdyttävää, ja vietät matkasi aikana päivän tekemällä jotain erilaista - se kannattaa!

Osta MLB-lippuja

Vinkkejä pelipäivään

Yankee Stadium| ©Lyle Hastie
Yankee Stadium| ©Lyle Hastie

Milloin mennä stadionille?

MLB-päivillä New Yorkissa on erityinen tunnelma. Sen voi tuntea ilmassa, ja kadut ovat tavallista vilkkaampia Isossa Omenassa. Neuvoni on, ettei kannata saapua liian aikaisin, vaan vähintään tunti etukäteen, jotta voi käydä joukkuemyymälässä, etsiä paikat tai ostaa välipalaa. Näet, miten stadion täyttyy pikkuhiljaa ja miten se pauhaa, kun pelaajat astuvat kentälle.

 • Näin pääset Yankee Stadiumille Bronxissa. Helpoin tapa päästä Yankee Stadiumille on kulkea metrolla. Tarkemmin sanottuna 161. pysäkki (linja 4) vie sinut stadionin viereen. Tässä artikkelissa on kaikki tiedot New Yorkin metron käytöstä, mutta älä huoli, et voi eksyä.
 • Näin pääset Metsin stadionille Queensissa. Metrolinjan 7 pysäkki on aivan Citi Fieldin edessä (Mets-Willets Point Station), mikä on nopein vaihtoehto ottaen huomioon, että jos asut Manhattanilla, taksilla sillan yli Queensiin pääsee hyvin kalliisti.

Onko mahdollista syödä stadionin sisällä?

Stadionin sisällä on runsaasti ruoka- ja juomakioskeja, joista voit ostaa syötävää peliä katsellessasi (hampurilaisia, hot dogeja, nachoja, sipsejä, ranskalaisia...), vaikka hinnat voivat olla hieman korkeammat kuin ulkopuolella.

 • Fanit voivat kuitenkin tuoda Yankee Stadiumille välipaloja omaan kulutukseensa. Kokonaiset hedelmät, kuten omenat tai appelsiinit, on leikattava viipaleiksi tai paloiksi. Enintään litran vetoiset muoviset juomapullot ovat myös sallittuja, kunhan ne ovat tehtaalla suljettuja.
 • Citi Fieldille pääsee enintään 0,59 litran tehtaan sinetöimillä muovisilla vesipulloilla. Fanit voivat tuoda mukanaan myös lapsille tarkoitetun mehupurkin, joka on suljettu ja jossa on pehmeät sivut. Molemmat tuotteet eivät saa olla pakastettuja.

Voiko mukaan ottaa reppuja tai kameroita?

 • Yankee Stadiumin sääntöjen mukaan stadionille ei saa tuoda reppuja tai laukkuja, joiden mitat ovat yli 40,64 cm x 40,64 cm x 20,32 cm. Kovia laukkuja ei saa tuoda stadionille. Myöskään videokameroita tai muita laitteita, jotka on suunniteltu yksinomaan videon ja/tai äänen tallentamiseen, eikä selfie-keppejä, jalustoja tai muita ammattikäyttöön tarkoitettuja kameravarusteita.
 • Citi Fieldin osalta Citi Fieldin säännöissä todetaan, että turvallisuussyistä reput ovat kiellettyjä sisätiloissa. Käsilaukut, kantolaukut, vaippalaukut tai pienet kylmälaukut, joiden mitat ovat enintään 40,64 cm x 40,64 cm x 20,32 cm, ovat kuitenkin sallittuja. Täysin läpinäkyvät reput ilman piilotettuja sisätaskuja ovat myös sallittuja.

Osta MLB-lippuja

Hyödyllistä tietoa MLB:n katsomista varten

Liput Yankee Stadiumille| ©Lyle Hastie
Liput Yankee Stadiumille| ©Lyle Hastie

Milloin minun pitäisi valita katsomaan baseball-ottelua New Yorkissa?

Huhtikuun ja lokakuun välisenä aikana New Yorkissa on baseball-pelejä lähes joka päivä. Jos matkustat New Yorkiin kesällä, toukokuun ja syyskuun välisenä aikana, iltapäivän ottelun katsominen voi olla hyvä suunnitelma. Tarkista joka tapauksessa suosikkijoukkueesi aikataulu, jotta voit päättää, mikä on paras aika nauttia tästä kokemuksesta, ja muista, että pelit ovat yleensä hieman kalliimpia viikonloppuisin.

Maksavatko lapset sisäänpääsymaksun?

MLB on hyvin perhekeskeinen sarja, joten on tavallista nähdä vanhempien tuovan lapsensa peleihin. Kysymykseen siitä, maksavatko lapset sisäänpääsymaksun baseballissa, totuus on, että se riippuu joukkueesta.

 • Esimerkiksi New York Yankeesin lasten sisäänpääsykäytännön mukaan 3-vuotias tai sitä nuorempi ja alle 30″ (76 cm) pitkä lapsi ei tarvitse lippua, mutta hänen on istuttava pelin aikana aikuisen sylissä, jotta hän ei estäisi muiden katsojien näkymistä.
 • New York Mets puolestaan ilmoittaa pääsyä koskevissa säännöissään, että vähintään 81 cm (32") pitkät lapset tarvitsevat oman lipun. Alle 32-senttiset lapset pääsevät sisään ilmaiseksi, mutta heidän on istuttava aikuisen sylissä tapahtuman aikana.

Missä muodossa saan lippuni?

Yankeesin ja Metsin liput ovat mobiililippuja, joten tapahtumaan pääsemiseksi niitä on näytettävä matkapuhelimessa eikä niitä tarvitse tulostaa. Puhelimesi on lippusi!

Minulla ei ole internetyhteyttä New Yorkissa! Miten pääsen käsiksi lippuihin?

Jos sinulla ei ole internetyhteyttä New Yorkin matkasi aikana, voit aina käyttää internetyhteyttä asunnossa tai hotellissa, jossa majoitut, ja avata lippusi siellä, jotta ne ovat valmiina puhelimessasi, kun saavut stadionille. Voit myös mennä mihin tahansa julkiseen paikkaan, kuten ravintolaan tai kahvilaan stadionin lähellä, sillä niissä on ilmainen WiFi asiakkaille.

.

Osta MLB-lippuja

Voinko vierailla Yankee Stadiumilla, vaikka peliä ei olisi?

Yankee Stadiumin ympäristössä
Yankee Stadiumin ympäristössä

Kyllä, todellakin! Yankee Stadium on New Yorkin instituutio, joten siellä voi vierailla monella tavalla, vaikka matkustaisit kaupunkiin MLB:n välikaudella. Tässä on muutamia vinkkejä siitä, miten Yankee Stadiumilla voi vierailla, mutta tarjolla on myös useita kierroksia, jotka vievät sinut ympäri katsomoa ja museota, ja laitoksella on myös Hard Rock Café, jossa voit poiketa nauttimaan amerikkalaisesta kokemuksesta.

Onko Yankee Stadiumin alue turvallinen?

Vastaus on kyllä. Alue, jolla Yankee Stadium sijaitsee, on turvallinen, ja ympäröivällä alueella vallitsee hyvin juhlava tunnelma, joten voit nauttia tapahtumasta huoletta.

Osta MLB-lippuja

Mitä tapahtuu, kun New Yorkissa ei ole baseball-kautta?

Yankee Stadiumin julkisivu
Yankee Stadiumin julkisivu

World Seriesin päätyttyä seuraavan kuuden kuukauden ajan maaliskuun loppuun asti New Yorkissa ei pelata baseball-otteluita. Jos kuitenkin haluat osallistua urheilutapahtumaan lomasi aikana kaupungissa, suosittelen muita vaihtoehtoja: