Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

Kuinka OstaaLiput Baseball Peliin New Yorkissa

Haluatko nauttia yhdestä suosituimmista amerikkalaisista urheilulajeista vieraillessasi New Yorkissa? Tässä ovat kaikki yksityiskohdat siitä, miten ostaa lippuja MLB baseball-peleihin, Yankeesin tai minkä tahansa muun joukkueen peleihin.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

10 minuuttia luettu

Kuinka OstaaLiput Baseball Peliin New Yorkissa

Yankee Stadium | ©Hellotickets

Yksi kiehtovimmista kokemuksista, joita Yhdysvalloissa voi kokea, on mennä MLB-otteluun. Olipa kyse sitten siitä, että rakastat baseballia tai haluat nauttia urheilun ilmapiiristä New Yorkissa, se on ehdottomasti jotain, joka sinun on koettava matkasi aikana.

Mitä MLB-pelejä voit nähdä New Yorkissa?

Yankee Stadium| ©Chanan Greenblatt
Yankee Stadium| ©Chanan Greenblatt

New Yorkin tunnetuimmat baseball-joukkueet ovat Yankees, jonka kotistadion on Yankee Stadium, ja Mets, jonka kotistadion on Citi Field. Yankees ja Yankees ovat yllättäen kilpailijoita, ja molemmat kilpailevat MLB:ssä (Major League Baseball ), joka kestää huhtikuun alusta lokakuuhun. Vaikka Yankees ja Mets pelaavat samassa liigassa (MLB), Yankees pelaa AL-liigassa (American League) ja Mets NL-liigassa (National League).

New York Yankees

New Yorkin ikonisin joukkue, jolla on eniten mestaruuksia neljässä suurimmassa ammattilaisliigassa (MLB, NBA, NFL ja NHL). New York Yankees perustettiin vuonna 1901, ja se on voittanut 27 World Series -sarjaa 40 pelaamastaan ottelusta. Se kuuluu American Leaguen itäiseen divisioonaan ja pelaa Bronxissa sijaitsevalla legendaarisella Yankee Stadiumilla.

 • Missä: One E 161st Street.
 • Miten sinne pääsee: Bussilla linjalla Bx13 (161st Street/River Avenue -pysäkki) ja metrolla linjoilla B ja D (161st Street Yankee Stadium -pysäkki).

New York Mets

Kaupungin toinen suuri joukkue on New York Mets. Se perustettiin vuonna 1962, ja se on voittanut tähän mennessä kaksi World Series -sarjaa, vaikka se melkein voitti toisen vuonna 2015. Se kuuluu myös National Leaguen itäiseen divisioonaan ja pelaa Citi Fieldillä Queensissa.

 • Missä: 41 Seaver Way.
 • Miten sinne pääsee: Metrolla linjalla 7 (Mets/Willets Pointin asema).

Osta MLB-lippuja

Mistä ostaa MLB-lippuja New Yorkissa?

Yankee Stadium| ©Dan Gold
Yankee Stadium| ©Dan Gold

MLB:ssä pelataan paljon pelejä, ja joukkueet pelaavat muutaman päivän välein ja jopa joka päivä muutaman viikon ajan. Baseball-lippuja on siis yleensä helppo saada, varsinkin verrattuna NBA-lippuihin. Sinulla on kaksi vaihtoehtoa ostaa baseball-lippuja:

Osta lippuja verkossa ja etukäteen baseball-peleihin NYC:ssä

Jos haluat sisällyttää baseball-ottelun New Yorkin matkallesi, suosittelen ostamaan MLB-liput netistä ennen matkaa.

 • New Yorkin baseball-otteluiden kysyntä on suurta, joten on normaalia, että liput myydään nopeasti loppuun. Tärkeintä on ostaa liput ennemmin kuin myöhemmin, jotta saat parhaan paikan edullisimmalla hinnalla.
 • Yhdysvaltain lippumarkkinat ovat dynaamiset, mikä tarkoittaa, että hinnat nousevat ottelupäivän lähestyessä ja tarjonta vähenee (aivan kuten esimerkiksi lentojenkin kohdalla). Jos odotat liian kauan, on vaarana, että liput loppuvat kesken tai että lippuja on saatavilla vain vähän, mutta ne ovat kalliita ja huonommin näkyvillä alueilla.
 • Kun varaat paikan verkossa, voit lisäksi valita oman paikkasi stadionilla. Tämä on mielestäni helpoin, turvallisin ja nopein vaihtoehto.

MLB-lippujen ostaminen stadionin lippukassasta

Kokemukseni mukaan en usko, että tämä on paras vaihtoehto. Siihen on useita syitä, ja tässä on syy:

 • Baseball-lippujen ostaminen lipputoimistosta tarkoittaa, että sinun on ostettava liput New Yorkiin saapuessasi, joten sinun on sopeuduttava lippuikkunan aukioloaikoihin, matkustettava stadionille ja odotettava erittäin pitkässä jonossa lippujen ostamista varten.
 • Tämä tarkoittaa, että tuhlaat kallista aikaa New Yorkin matkallasi, kun voisit kiertää kaupunkia tai tehdä ostoksia Isossa Omenassa sen sijaan, että jonottaisit stadionin porteilla.
 • Baseball-lippujen hankkiminen lipputoimistosta tapahtuu kuukausia myöhemmin kuin silloin, kun olisit voinut ostaa ne kotoa. Valinnanvaraa on siis paljon vähemmän ja ehkäpä kohtuuttomaan hintaan. Tai ne myydään loppuun MLB:n suuren kysynnän vuoksi.

Varo jälleenmyyntiä

Jos minun on annettava sinulle vielä yksi viimeinen neuvo baseball-lippujen ostamiseen liittyen, niin varo salamakauppiaita. Todennäköisesti päädyt maksamaan kohtuuttoman korkean hinnan lipuista, joiden näkyvyys on huono tai jotka pahimmassa tapauksessa eivät ole aitoja ja joiden avulla et pääse peliin.

Osta MLB-lippuja

Kuinka paljon MLB-liput maksavat New Yorkissa?

Yankee Stadiumin katsomot| ©Dan Gold
Yankee Stadiumin katsomot| ©Dan Gold

New York Yankeesin tai New York Metsin baseball-lippujen hinta riippuu vastustajajoukkueesta ja viikonpäivästä, jolloin peli pelataan, sekä siitä, kuinka lähellä kenttää ja syöttäjää olet. Hinnat vaihtelevat 20 dollarista stadionin huipulla 500 dollariin VIP-alueella. Varaa keskimäärin noin 80 dollaria saadaksesi hyvät liput, jotta pääset nauttimaan esityksestä.

Muista, että hinnat vaihtelevat ottelusta toiseen ja nousevat yleensä ottelupäivän lähestyessä. Jos haluat nähdä baseball-ottelun New Yorkin-matkasi aikana, liput kannattaa ostaa etukäteen.

Osta MLB-lippuja

Miten säästää lippuja NYC baseball-peleihin?

Yankee Stadium
Yankee Stadium

Ensimmäiset vinkit, joita voin antaa sinulle, jotta voit säästää rahaa ostaessasi MLB-lippuja, ovat ne, jotka voit todennäköisesti kuvitella: osta liput etukäteen ja valitse joukkue tai peli, joka ei ole kauden tärkeimpiä. Kolmas vinkki on tietenkin valita istumapaikkasi stadionilla viisaasti.

Minkä paikan valita stadionilla?

Kun valitset istumapaikkaa stadionilla, sinun kannattaa löytää tasapaino hyvän paikan ja budjetin välillä. Halvimmat liput vastaavat korkeimpia ja kauimmaisia paikkoja, kun taas mitä alempana paikat ovat, sitä korkeampi on hinta.

Kun ostat baseball-lippuja netistä, näet kuitenkin kuvan tarkasta näkymästä jokaiselta istumapaikalta, joten tiedät, mitä odottaa kultakin istumapaikalta.

Lyhyesti sanottuna MLB-lippujen hinta riippuu siitä, kuinka lähellä kenttää olet. Mitä kauemmas kentästä pääset, sitä enemmän hinta laskee.

Kannattaako ostaa kalliimmat liput?

Se riippuu siitä, kuinka suuri baseball-fani olet. Jos olet menossa peliin vain kokemaan tunnelmaa ja pitämään hauskaa, ehkäpä lippu mihin tahansa stadionin osaan, enemmän tai vähemmän lähelle syöttäjää, saa sinut nauttimaan kokemuksesta yhtä paljon, vaikka katsoisitkin peliä kaukaa.

Jos taas olet todella kiinnostunut baseballista ja haluat nähdä pelit ja pelaajat läheltä, suosittelen panostamaan hieman enemmän rahaa hyviin istumapaikkoihin - kokemus on sen arvoinen!

Osta MLB-lippuja

Kuinka paljon New York Yankeesin liput maksavat?

Ilmakuva stadionista
Ilmakuva stadionista

Vaikka voit löytää halvempia lippuja, jos istut muualla kuin Yankee Stadiumilla, Yankee Stadiumin baseball-ottelun keskihinta on 35-90 dollaria. Sijoittamalla tämän summan varmistat, että saat hyvät paikat, joiden näkyvyys antaa sinulle mahdollisuuden nauttia pelistä.

Mikä on paras paikka Yankee Stadiumilla?

Yritä aina valita rivi, joka on mahdollisimman alhaalla ja lähellä ykköspesää, sillä 80 % pisteistä saadaan sieltä. Parhaat paikat ovat jokaisen rivin osastojen 14 ja 18 välissä, sillä ne kuuluvat kotijoukkueelle ja ovat lähellä kotipesää.

Tällä stadionilla voit kuitenkin seurata pelejä lähes mistä tahansa, joten jos tavoitteenasi on vain nauttia kokemuksesta, voit löytää halpoja lippuja osastolta 400.

Osta MLB-lippuja

Kuinka paljon New York Metsin liput maksavat?

Ilmakuva stadionista
Ilmakuva stadionista

Sijoittamalla 20-80 dollaria saat hyvän paikan New York Metsin Citi Field -stadionille. Jos valitset myös arkipäivän, lippu on todennäköisesti halvempi kuin lauantaina tai sunnuntaina (joskin se riippuu aina Metsin vastustajasta ja siitä, missä vaiheessa kautta kyseinen peli pelataan).

Missä on paras paikka Citi Field Mets Stadiumilla?

Metsin stadionilla on viisi suurta osastoa (100, 200, 300, 400 ja 500), jotka on jaettu eri osa-alueisiin. Mitä lähempänä 100-osiota olet, sitä lähempänä kenttää olet ja sitä paremmin näet pelin. Jos olet myös perusalueella, voit nauttia vielä paremmin useimmista pelin aikana tapahtuvista näytelmistä.

Parhaat paikat ovat vyöhykkeiden 111 ja 128 välillä, mutta ne ovat myös kalleimmat; keskitason vaihtoehto voisi olla vyöhykkeet 310-330, joissa sinulla on hyvä näkyvyys ilman, että New Yorkin matkabudjettisi kärsii.

Osta MLB-lippuja

Millainen MLB-kausi on ja kuinka kauan se kestää?

MLB-pallot| ©Lesly Juárez
MLB-pallot| ©Lesly Juárez

MLB (Major League Baseball) koostuu 30 joukkueesta, jotka pelaavat American Leaguessa (AL) ja National Leaguessa (NL), joissa kummassakin on 15 joukkuetta. Mielenkiintoista on, että vaikka Yankees ja Mets pelaavat samassa liigassa, ne kuuluvat eri MLB-divisiooniin: Yankees pelaa American Leaguessa (AL) ja Mets National Leaguessa (NL).

Joukkueet pelaavat joka kausi 162 ottelua, ja viisi joukkuetta kummastakin liigasta pääsee neljän joukkueen mestaruuskilpailuihin, jotka päättyvät World Seriesiin, joka on vuodesta 1903 lähtien järjestetty seitsemän ottelun mittainen mestaruussarja kummankin liigan voittajan välillä.

Pre-season (helmi-maaliskuu)

Ennen kauden alkua järjestetään helmi-maaliskuussa ystävyysottelukierroksia, joiden tarkoituksena on valmistella joukkueita ja saada fanit innostumaan uuden kauden alkamisesta.

Baseball-lippujen ostaminen ennen kauden alkua pelattaviin otteluihin on yleensä halvempaa, vaikka otteluiden laatu onkin heikompaa, sillä joukkueet varaavat usein tähtensä ja ovat keskellä harjoitusleiriä.

Säännöllinen kausi (huhtikuu - lokakuun alku)

Tätä pelataan huhtikuusta lokakuun alkuun 162 pelin aikataululla. Näinä kuukausina voit nähdä Yankeesin tai Metsin pelaavan omilla stadioneillaan.

Runkokaudella on kaksi erittäin tärkeää päivämäärää:

 • Perinteinen avoimien ovien päivä: pidetään huhtikuun alussa. Kaikki 30 MLB-joukkuetta pelaavat tänä päivänä, joka on kauden avauspäivä.
 • MLB All Star: Tämä järjestetään heinäkuun puolivälissä. Tämä on vuosittainen baseball-ottelu National Leaguen ja American Leaguen parhaiden pelaajien välillä.

Pudotuspelit (lokakuu)

Pudotuspelit tai pudotuspelit alkavat lokakuussa. Kunkin divisioonan - itäisen, keskisen ja läntisen - voittajat pääsevät pudotuspeleihin. Nämä joukkueet määritellään joukkueiksi, joilla on eniten voittoja kauden aikana. Kunkin divisioonan mestarit saavat suoran paikan divisioonasarjaan, ja kaksi villillä kortilla pelattavaa joukkuetta pelaavat keskenään Wild Card Game -ottelussa.

Divisioonasarjan voittajat pääsevät sitten mestaruussarjaan. Näissä välierissä kohtaavat kummankin liigan, American Leaguen ja National Leaguen, kaksi parasta joukkuetta.

Kilpailun tässä vaiheessa vain parhaat joukkueet ovat jäljellä, ja ne pelaavat toisiaan vastaan pudotuspeleissä. Peleistä tulee entistäkin jännittävämpiä, ja baseball-lippujen hinta pudotuspeleihin nousee, mutta spektaakkeli on ehdottomasti sen arvoinen.

MLB World Series (lokakuun loppu - marraskuun alku)

Kun kunkin liigan voittajat ovat selvillä, tulee yksi MLB-fanien odotetuimmista hetkistä, World Series. Koko maa pysähtyy seuraamaan yhtä vuoden suurimmista urheilutapahtumista.

World Seriesissä American Leaguen mestari ja National Leaguen mestari kohtaavat seitsemän ottelun sarjassa. Tämä mestaruuskilpailu järjestetään lokakuun lopun ja marraskuun alun välisenä aikana.

Luonnollisesti baseball-liput World Series -sarjaan ovat koko MLB-kauden kalleimmat, mutta tämä on pelien peli. Suuri finaali!

 • Mitkä ovat ne kuusi baseball-joukkuetta, joilla on eniten World Series -mestaruuksia: NY Yankees 27:llä, St. Louis 11:llä, Oakland 9:llä, Boston 9:llä, San Francisco 8:lla ja LA Dodgers 6:lla.

Osta MLB-lippuja

Kuinka pitkä on MLB-peli?

Yankee Stadiumin julkisivu
Yankee Stadiumin julkisivu

Baseball-pelit ovat pitkiä. Ne voivat kestää 3-4 tuntia, ja suurin osa pelistä on hiljaista, mutta yhtäkkiä tulee jännittäviä otteluita, jotka saavat fanit liikkeelle.

Tullaanko otteluista tylsiä tämän pituuden myötä? Se riippuu siitä, kuinka suuri baseball-fani olet. Jos pidät siitä paljon, nautit siitä, koska ymmärrät pelit, ja jos et ole baseball-asiantuntija, nautit siitä varmasti myös, koska ilmapiiri on vilkas ja tunnelmaan on helppo päästä mukaan.

Voit ottaa selfieitä, tehdä tapahtumasta videoita ja kommentoida näytelmiä samalla kun syöt tacoja tai hot dogeja. Kokemukseni mukaan baseball on viihdyttävää, ja vietät päivän tekemällä jotain erilaista matkasi aikana - se on sen arvoista!

Osta MLB-lippuja

Pelipäivän vinkit

Yankee Stadium| ©Lyle Hastie
Yankee Stadium| ©Lyle Hastie

Milloin mennä stadionille?

MLB-päivät New Yorkissa ovat erityisiä. Sen voi tuntea ilmassa, ja kadut ovat tavallista vilkkaammat Isossa Omenassa. Suosittelen, ettet saavu paikalle liian aikaisin, vaan vähintään tunti etukäteen, jotta voit käydä joukkuemyymälässä, etsiä paikkasi tai ostaa välipalaa. Näet, kuinka stadion täyttyy pikkuhiljaa ja kuinka se pauhaa, kun pelaajat astuvat kentälle.

 • Miten pääset Yankee Stadiumille Bronxissa. Yankee Stadiumille pääsee helpoimmin metrolla. Erityisesti 161. pysäkki (linja 4) vie sinut suoraan stadionin viereen. Tässä artikkelissa on kaikki tiedot New Yorkin metron käytöstä, mutta älä huoli, et voi eksyä.
 • Miten pääset Mets Stadiumille Queensissa. Metrolinjan 7 pysäkki on aivan Citi Fieldin edessä (Mets-Willets Point Station), ja se on nopein vaihtoehto, kun otetaan huomioon, että jos asut Manhattanilla, taksi sillan yli Queensiin on hyvin kallis.

Onko mahdollista syödä stadionilla?

Stadionin sisällä on monia ruoka- ja juomakioskeja, joista voi ostaa välipaloja peliä katsellessa (hampurilaisia, hot dogeja, nachoja, sipsejä, ranskalaisia...), joskin hinnat voivat olla hieman korkeammat kuin ulkona.

 • Fanit ovat kuitenkin tervetulleita tuomaan välipaloja Yankee-stadionille omaa kulutusta varten. Kokonaiset hedelmät, kuten omenat tai appelsiinit, on leikattava viipaleiksi tai paloiksi. Myös enintään litran vetoiset muoviset vesipullot ovat sallittuja, kunhan ne ovat tehdassuljettuja.
 • Citi Fieldille saa tuoda enintään 0,59 litran vetoisia tehdassuljettuja muovisia vesipulloja. Fanit voivat myös tuoda lapsille mehupakkauksen, joka on suljettu ja jossa on pehmeät sivut. Kumpaakaan tuotetta ei saa jäädyttää.

Voiko reppuja tai kameroita tuoda sisään?

 • Yankee Stadiumin sääntöjen mukaan stadionille ei saa tuoda reppuja tai laukkuja, joiden mitat ovat yli 40,64 cm x 40,64 cm x 20,32 cm. Kovia laukkuja ei saa tuoda stadionille. Videokamerat tai muut laitteet, jotka on suunniteltu yksinomaan videon ja/tai äänen tallentamiseen, eivät myöskään ole sallittuja, kuten eivät myöskään selfie-kepit, jalustat tai muut ammattikäyttöön tarkoitetut kameralaitteet.
 • Citi Fieldin säännöissä todetaan, että turvallisuussyistä reput ovat kiellettyjä stadionin sisällä. Kuitenkin laukkuja, kantokasseja, vaippakasseja tai pieniä kylmälaukkuja, joiden mitat ovat enintään 40,64 cm x 40,64 cm x 20,32 cm, saa kuljettaa. Täysin läpinäkyvät reput, joissa ei ole piilotettuja sisätaskuja, ovat myös sallittuja.

Osta MLB-lippuja

Hyödyllistä tietoa MLB:n katsomista varten

Yankee Stadiumin sisäänkäynti| ©Lyle Hastie
Yankee Stadiumin sisäänkäynti| ©Lyle Hastie

Milloin minun pitäisi katsoa baseball-peliä New Yorkissa?

Huhtikuusta lokakuuhun New Yorkissa pelataan baseball-pelejä lähes joka päivä. Jos matkustat New Yorkiin kesällä, toukokuun ja syyskuun välisenä aikana, iltapäivän ottelu voi olla hyvä suunnitelma. Tarkista joka tapauksessa suosikkijoukkueesi otteluohjelma, jotta voit päättää, mikä on paras aika nauttia tästä kokemuksesta, ja muista, että pelit ovat yleensä hieman kalliimpia viikonloppuisin.

Maksavatko lapset pääsymaksun?

MLB on hyvin perhekeskeinen sarja, joten on tavallista, että vanhemmat tuovat lapsensa peleihin. Mitä tulee kysymykseen siitä, maksavatko lapset pääsymaksun baseball-otteluun, totuus on, että se riippuu joukkueesta.

 • Esimerkiksi New York Yankeesin lasten pääsymaksupolitiikkaan kuuluu, että 3-vuotias tai sitä nuorempi ja alle 76 cm pitkä lapsi ei tarvitse lippua, mutta hänen on istuttava pelin aikana aikuisen sylissä, jotta hän ei estäisi muiden katsojien näkymistä.
 • New York Mets puolestaan ilmoittaa pääsyä koskevissa säännöissään, että vähintään 81 cm (32") pitkät lapset tarvitsevat oman lipun. Alle 32" kokoiset lapset pääsevät sisään ilmaiseksi, mutta heidän on istuttava aikuisen sylissä tapahtuman aikana.

Missä muodossa saan lippuni?

Yankeesin ja Metsin liput ovat mobiililippuja, joten tapahtumaan pääsemiseksi niitä on näytettävä matkapuhelimessa eikä niitä tarvitse tulostaa. Puhelimesi on lippusi!

Minulla ei ole internet-yhteyttä New Yorkissa! Miten pääsen lippuihin?

Jos sinulla ei ole internetyhteyttä New Yorkin matkasi aikana, voit aina käyttää internetyhteyttä asunnossa tai hotellissa, jossa majoitut, ja avata lippusi siellä, jotta ne ovat valmiina puhelimessasi, kun saavut stadionille. Voit myös mennä mihin tahansa julkiseen paikkaan, kuten ravintolaan tai kahvilaan stadionin lähellä, sillä niissä on ilmainen WiFi asiakkaille.

Osta MLB-lippuja

Voinko vierailla Yankee Stadiumilla, vaikka peliä ei olisi käynnissä?

Yankee Stadiumin ympärillä
Yankee Stadiumin ympärillä

Kyllä, todellakin! Yankee Stadium on New Yorkin instituutio, joten siellä voi vierailla monella tavalla, vaikka matkustaisitkin kaupunkiin MLB:n kauden ulkopuolella. Tässä on muutamia vinkkejä siitä, miten vierailla Yankee Stadiumilla, mutta siellä on useita kierroksia, jotka vievät sinut ympäri katsomoita ja museota, ja laitoksessa on myös Hard Rock Café, jossa voit pysähtyä ja nauttia amerikkalaisesta kokemuksesta.

Onko Yankee Stadiumin alue turvallinen?

Vastaus on kyllä. Yankee Stadiumin alue on turvallinen, ja ympäröivällä alueella vallitsee hyvin juhlava tunnelma, joten voit nauttia tapahtumasta huoletta.

Osta MLB-lippuja

Mitä tapahtuu, kun New Yorkissa ei ole baseball-kautta?

Yankee Stadiumin julkisivu
Yankee Stadiumin julkisivu

World Series -sarjan päätyttyä New Yorkissa ei pelata baseballia kuuteen kuukauteen maaliskuun loppuun asti. Jos kuitenkin haluat osallistua urheilutapahtumaan lomallasi kaupungissa, suosittelen muita vaihtoehtoja, kuten: