Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Philadelphian päiväretket New Yorkista

Jos olet New Yorkissa ja haluaisit tehdä matkan Philadelphiaan ja muualle maahan, kerron sinulle kaikki yksityiskohdat!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

6 minuuttia luettu

Philadelphian päiväretket New Yorkista

Näkymä Philadelphian keskustaan | © Kevin Burkett

Tiesitkö, että Philadelphia oli Yhdysvaltojen ensimmäinen pääkaupunki? Se sijaitsee Pennsylvanian osavaltiossa, ja koska sillä oli niin tärkeä rooli maan historiassa, siellä on paljon nähtävyyksiä. Tämä yhdistettynä sen vilkkaaseen ilmapiiriin ja läheisyyteen Isoon Omenaan tekee siitä yhden parhaista pakopaikoista New Yorkin matkan aikana.

Vaikka voit vierailla omin päin, suosittelen liittymään New Yorkista käsin Philadelphiaan ja Amish-alueelle suuntautuvalle kiertomatkalle, koska sinulla on aina opas mukanasi eikä sinun tarvitse huolehtia mistään matkan suunnitteluun liittyvästä seikasta. Se on kaikki etu! Tutustu kaikkiin mahdollisuuksiin, jotka ovat käytettävissäsi alla.

Kuinka kauan kestää järjestetty matka Philadelphiaan New Yorkista?

Independence Hall| ©Jay8085
Independence Hall| ©Jay8085

New Yorkin-matkasi aikana voit varata aikaa laajentaaksesi näköalojasi ja tutustu läheisiin kaupunkeihin, kuten Philadelphiaan. Riippuen valitsemastasi järjestetystä kiertoajelusta ja vierailukohteista, kiertoajelu kestää yleensä koko päivän (klo 11-17).

Mitä näet kiertueella?

Järjestetyt kiertoajelut New Yorkista ovat suosittu vaihtoehto, jos haluat tutustua Philadelphiaan. Se on yksi Yhdysvaltojen itärannikon kauneimmista ja vilkkaimmista kaupungeista.

Siellä on monia kiinnostavia nähtävyyksiä, erityisesti niitä, jotka liittyvät Yhdysvaltojen itsenäisyyteen (Independence Hall, Liberty Bell, Benjamin Franklinin hauta, Elfreth's Alley, Betsy Rossin talo...), vaikka ne eivät olekaan ainoita. Sinulla on myös aikaa tutustua amishien alueeseen ja joihinkin maaseutualueisiin tässä osassa maata.

Jotta et jäisi mistään paitsi kierroksen aikana ja saisit kokemuksesta kaiken irti, ryhmän mukana on ammattitaitoinen opas, joka kertoo sinulle paljon anekdootteja ja tarinoita, jotka tekevät kokemuksesta entistäkin hauskemman.

Varaa matka Philadelphiaan ja Washingtoniin

Kuinka kauan kestää järjestetty matka Philadelphiaan New Yorkista Amish Countryn, Washingtonin tai Niagaran putousten kautta?

Putoukset Maid of the Mist -laivasta| ©Caitlin Louise
Putoukset Maid of the Mist -laivasta| ©Caitlin Louise

Jos matka New Yorkista Philadelphiaan sisältää välilaskuja, se voi kestää useita päiviä (2-4 päivää), koska reitille lisätään muita kohteita, kuten Amish Country, Washington tai Niagaran putoukset.

Mitä näet kiertueella?

Tämäntyyppiset järjestetyt kiertomatkat ovat parhaita, jos haluat hyödyntää New Yorkissa oleskeluasi ja tutustua Philadelphiaan ja nähdä muita mielenkiintoisia kohteita, jotka täydentävät kokemuksesi.

Se on loistava retki, jos olet kiinnostunut Amerikan politiikasta ja historiasta ja haluat tietää hieman enemmän näistä kahdesta kaupungista, jotka olivat niin tärkeitä Yhdysvaltojen syntymiselle. Matkan varrella näet paljon muistomerkkejä, puistoja ja aukioita, joista et voi olla ottamatta kuvia.

Matkan varrella näet myös muita upeita paikkoja, kuten Niagaran putoukset (upea luonnonmuistomerkki Yhdysvaltojen ja Kanadan rajalla) tai Amish Country (jossa opit, miten tämä yhteisö elää, ja pääset jopa ajamaan aidolla Amish Buggyllä).

Sinulla on myös ammattitaitoinen opas tämäntyyppisillä järjestetyillä matkoilla Philadelphiaan New Yorkista Amish Countryn, Washingtonin tai Niagaran putousten kautta.

Vertaa parhaita matkoja kohteeseen Philadelphia

Kuinka kauan kestää päästä Philadelphiaan New Yorkista, jos matkustan yksin autolla?

Yksi Philadelphian kaduista| ©Luca Sartoni
Yksi Philadelphian kaduista| ©Luca Sartoni

Jos jätät järjestetyt matkat Philadelphiaan väliin ja vierailet kaupungissa New Yorkista käsin omatoimisesti, voit olla hieman joustavampi, sillä voit räätälöidä matkasuunnitelman ja aikataulun oman makusi mukaan, viipyä pidempään haluamassasi paikassa tai jättää tietyt pysähdykset matkan varrella väliin.

Suosittelen eniten autolla matkustamista, sillä muilla liikennemuodoilla matkustaminen voi olla epämukavampaa ja vaatia enemmän valmisteluja, sillä matka-aikaan sisältyy yleensä siirtyminen asemille, turvatarkastukset, odotusaika laitureilla ja terminaaleissa jne.

Katsotaanpa, kuinka kauan road trip voi kestää, jos matkustat vain Philadelphiaan tai jos otat matkallesi mukaan muitakin paikkoja.

Jos olet menossa New Yorkista suoraan Philadelphiaan, -

Noin 1 tunnin ja 45 minuutin kuluttua pääset Philadelphiaan maanteitse, josta käsin voit tehdä erilaisen päiväretken Isoon Omenaan.

New Yorkin ja Philadelphian välinen etäisyys ei ole kovin pitkä, noin 152 kilometriä, joten se on ihanteellinen kohde lomamatkalle.

Jos olet matkalla Philadelphiaan Amish Countryn, Washingtonin tai Niagaran putousten kautta

Jos haluat lisätä retkellesi muita kohteita, kuten Amish Countryn, Washingtonin tai Niagaran putoukset, matka kestää pidempään, mutta näet matkan varrella uskomattomia maisemia.

 • Niagaran putoukset: New Yorkista matka kestää noin 6 tuntia ja 30 minuuttia valtatietä 80 länteen.

 • Amish Country: Philadelphiasta ajaa 1 tunti ja 30 minuuttia Amish Countryn sydämeen Route 30 -tietä pitkin.

 • Washington: Philadelphiasta matka kestää noin 2 tuntia ja 30 minuuttia valtatietä 95 pitkin.

Miten pääsen Philadelphiaan New Yorkista?

MegaBus-bussi reitillä| ©Matthew Hurst
MegaBus-bussi reitillä| ©Matthew Hurst

New Yorkin ja Philadelphian väliset yhteydet ovat erittäin hyvät, joten jos haluat tehdä matkan sinne, käytettävissäsi on useita liikennevaihtoehtoja, jos haluat mieluummin vierailla omin päin kuin liittyä järjestettyyn kiertomatkaan.

Bussilla, halvin tapa

Greyhound, Wanda Coach ja MegaBus ovat joitakin yhtiöitä, jotka tarjoavat palvelua, ja liput alkavat 15 dollarista. Liput voi ostaa netistä, ja kiertoajelu kestää noin 2 tuntia.

Kun nouset bussiin, sinun on näytettävä lippusi kuljettajalle, joka voi myös pyytää henkilöllisyystodistusta, kuten passiasi. Älä siis unohda pakata sitä reppuusi.

Junalla, nopein tapa

Tätä palvelua tarjoava yhtiö on Amtrak, ja sen verkkosivuilta löydät lippuja 40 dollarista alkaen luokasta riippuen. Matka kestää noin 1 tunti ja 15 minuuttia, jos valitset Acela-pikajunan. On kuitenkin muitakin vaihtoehtoja, kuten Koillismaan alueellinen kilpailu.

Lentokoneella, kallein vaihtoehto

Lentoyhtiöt, kuten British Airways, JetBlue Airways ja Finnair, lentävät näiden kahden kaupungin välillä, mutta tämä on vähiten suositeltava vaihtoehto, sillä lipun hinta voi olla kalliimpi noin 110 dollarista alkaen, ja joillakin reiteillä on välilaskuja, joten matka kestää paljon kauemmin kuin maanteitse (3 tuntia ja 30 minuuttia kumpaankin suuntaan).

Alla olevassa taulukossa vertaillaan vaihtoehtoja, joilla pääset Philadelphiaan New Yorkista

 • Bussilla
 • Hinta: alkaen $15
 • Kesto: noin 2 tuntia
 • Yritykset: Greyhound, Wanda Coach ja MegaBus.
 • Juna
 • Hinta: alkaen $40
 • Kesto: Noin 1 tunti ja 15 minuuttia.
 • Yritykset: Amtrak
 • Lentokone
 • Hinta: alkaen $110
 • Kesto: 3 tuntia ja 30 minuuttia.
 • Lentoliikenteen harjoittajat: British Airways, JetBlue Airways ja Finnair.

Miksi ottaa järjestetty kiertomatka Philadelphiaan New Yorkista?

Lepääminen bussissa| ©Henri Bergius
Lepääminen bussissa| ©Henri Bergius

Tärkein syy on se, että näin sinun tarvitsee huolehtia vain matkalippujen ostamisesta eikä matkan yksityiskohtien suunnittelusta (kuljetus, majoitus, opaspalvelut, pääsymaksut joihinkin nähtävyyksiin jne.), jolloin vältyt viime hetken takaiskuilta.

Lisäksi osallistumalla järjestetylle Philadelphian-matkalle vältät ajamisen tiellä, jos reitti ei ole sinulle tuttu, saat varmasti kaiken irti matkan ajasta ja voit levätä paluumatkalla. Päivän päätteeksi, tällaisen maratonin jälkeen, se on jotain, mitä todella arvostatte. Uskokaa minua!

Kuinka paljon maksaa järjestetty matka Philadelphiaan New Yorkista?

Philadelphian kaupungin arkkitehtuuri| ©Evelynquek
Philadelphian kaupungin arkkitehtuuri| ©Evelynquek

Alkaen 80 € löydät vaihtoehtoja Hellotickets. Hinnat voivat vaihdella tietyistä tekijöistä, kuten matkan pituudesta, reitille kuuluvista nähtävyyksistä, ryhmän koosta, majoituksesta tai siitä, sisältyykö matkaan oppaan palvelut.

Vertaa parhaita matkoja kohteeseen Philadelphia

Millainen on Philadelphian kiertomatka New Yorkista?

Philadelphian taidemuseo ja vesitehtaat| ©Kevin Burkett
Philadelphian taidemuseo ja vesitehtaat| ©Kevin Burkett

Nämä retket ovat pitkiä ja vaativat vähintään yhden päivän New Yorkin-lomastasi; ne ovat hyvä vaihtoehto, jos etsit tekemistä New Yorkissa esimerkiksi 15 päivän ajan, mutta eivät niin hyvä, jos vietät kaupungissa vähemmän päiviä. Ne tehdään yleensä bussilla, jossa on siirtyminen Isoon Omenaan ja takaisin alkuperäisessä lähtöpaikassa.

Siksi sinun on noustava melko aikaisin, jotta pääset tapaamispaikalle. Valitsemastasi retkestä riippuen ne lähtevät aamuviidestä puoli kuuteen, joten suosittelen, ettet tee mitään suunnitelmia edellisenä iltana, jotta voit levätä hyvin ja kohdata päivän retken täynnä energiaa.

Vaiva on sen arvoinen, sillä saat vastineeksi paljon kokemuksia, jotka täydentävät matkaasi ja joita et saisi, jos et lähtisi tähän seikkailuun.

Tie New Yorkista Philadelphiaan

Lisäksi voit aina torkahtaa bussissa tai nauttia ikkunasta avautuvasta näkymästä. Joissakin ajoneuvoissa on jopa Wi-Fi, joten voit viihdyttää itseäsi lukemalla uutisia tai päivittämällä sosiaalisen median syötteitäsi.

Matkalla reitin varrella sijaitseviin kohteisiin näet uskomattomia maaseutumaisemia. Hieman erämaisuutta on täydellinen lisä New Yorkin asfalttiviidakkoon. Vierailemissasi kaupungeissa näet hienoja nähtävyyksiä ja saat tuntumaa muihin kaupunkeihin eri puolilla maata, joissa on hyvin erilainen tahti kuin New Yorkissa.

Lounastauot antavat sinulle mahdollisuuden kokeilla kulinaarisia erikoisuuksia, jotka poikkeavat New Yorkin ravintoloista tuttuun tapaan, mikä on toinen hyvä tapa tutustua paikalliseen kulttuuriin.

Kuten tämäntyyppisillä retkillä, olet uupunut, kun palaat illalla New Yorkiin, mutta saat tyydytyksen siitä, että olet kokenut erittäin jännittävän seikkailun toisessa osassa Yhdysvaltoja.

Muita kaupunkeja, joissa voit vierailla matkoilla New Yorkista käsin

Auringonlasku Washington DC:n yllä| ©Casey Horner
Auringonlasku Washington DC:n yllä| ©Casey Horner

Yhdysvaltojen kokoisessa maassa Philadelphia on yksi suosituimmista vaihtoehdoista, kun valitset päiväretken New Yorkista (huolimatta 11 tunnin etäisyydestä näiden kahden kaupungin välillä). Se ei kuitenkaan ole ainoa. Jos matkustat New Yorkiin ja haluat nähdä toisen kaupungin, mutta Philadelphia ei kutsu sinua, tässä on kaksi muuta vaihtoehtoa:

UKK

 • Kuinka kaukana Philadelphia on New Yorkista ja onko se vierailun arvoinen?

  Philadelphia on noin 2 tunnin ajomatkan päässä New Yorkista tai 1,5 tunnin junamatkan päässä. Tästä syystä, jos haluat pitää muutaman tunnin tauon New Yorkin hälinästä, matka Phillyyn on täydellinen tapa viettää päivä.

 • Mitä voin nähdä ja tehdä Philadelphiassa?

  Philadelphia tunnetaan historiastaan ja taiteestaan, ja siellä on osavaltion mielenkiintoisimpia taidegallerioita. Se on kuuluisa myös Liberty Bellistä, joka on historiallinen merkki amerikkalaisesta vapaudesta, ja Eastern State Penitentiarystä, historiallisesta vankilasta, jossa järjestetään nykyään kierroksia ja näyttelyitä.

 • Millainen on tyypillinen ruoka Philadelphiassa?

  Philadelphia on kuuluisa Philly Cheesesteakista, mutta kaupungissa on myös monenlaisia voileipiä ja hoagieita (paahdettuja Philadelphia-tyylisiä voileipiä).