Parhaat Amsterdamin Liput

Alankomaiden pääkaupunki on yksi maailman eklektisimmistä kaupungeista, jossa historia ja taide yhdistyvät saumattomasti huippuluokan kokemuksiin.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

9 minuuttia luettu

Parhaat Amsterdamin Liput

Casas coloridas frente al río |©MorBCN

Amsterdam on Alankomaiden pääkaupunki ja yksi maailman tunnetuimmista kaupungeista, erityisesti sen laaja-alaisesta vapauden käsitteestä ja hauskanpidon hengestä, joka läpäisee kaikki sen nähtävyydet, mutta myös siksi, että se on hollantilaisen taiteen ja kulttuurin keskus, ja se on joidenkin Euroopan kuuluisimpien museoiden koti.

Amsterdamin jokaiseen nurkkaan tutustumiseen kannattaa tehdä muun muassa vierailu suositussa Van Gogh -museossa, Heineken Experience -kokemus, kuninkaallisen palatsin katsominen ja kävely Amstel-joen varrella. Tässä oppaassa kerron, mitkä ovat parhaat liput, jotta pääset nauttimaan tärkeimmistä aktiviteeteista.

1. Liput Van Goghin museoon

Ihmiset katselevat taidetta museossa|©Antonella Pezzola
Ihmiset katselevat taidetta museossa|©Antonella Pezzola

Vincent van Gogh on Alankomaiden kuuluisin taiteilija, ja hänen teoksilleen omistettu museo on yksi Amsterdamin suosituimmista. Näyttelyssä on suurin kokoelma taiteilijan teoksia, jasiellä on esillä myös muiden nykyaikaisten impressionististen ja jälki-impressionististen taidemaalareiden, kuten Gauguinin ja Monet'n, teoksia. Paras tapa nauttia tästä museosta on varata etukäteen Van Gogh -museon liput, jotka sisältävät myös kanaaliristeilyn.

Museokierroksen aikana voit tutustua tämän erityisen taiteilijan historiaan, hänen suhteeseensa veljensä Theon kanssa ja siihen, miten hänen työnsä vaikuttivat myöhempiin maalarisukupolviin. Van Gogh -museossa nähtäviin vaikuttavimpiin teoksiin kuuluvat muun muassa omakuva harmaan huopahatun kanssa, kallo savukkeen kanssa ja mantelikukka.

Varaa liput ja vierailut Van Gogh -museoon

2. Liput Heineken Experience -tapahtumaan

Heineken Experience|©Michal Sänger
Heineken Experience|©Michal Sänger

Heineken on yksi Alankomaiden tunnetuimmista yrityksistä, ja Amsterdamissa voit varata lippuja Heineken Experience - tapahtumaan, jossa voit kiertää panimossa ja kokea täydellisen aistikokemuksen, jossa voit oppia oluen käymisestä ja varastoinnista. Voit myös tutustua panimon historiaan ja sen kuuluisimpaan omistajaan, sanoinkuvaamattomaan Freddy Heinekeniin.

Kierroksen päätteeksi voit tehdä maistiaiset baarissa, jossa sinulla on vapaata aikaa rentoutua tämän 1700-luvun panimon entisessä varastossa.

Varaa liput Heineken Experience -retkelle

3. Liput Rijksmuseumiin

Rijksmuseum - Amsterdam|©paperflowerz
Rijksmuseum - Amsterdam|©paperflowerz

Rijksmuseum on Amsterdamin suurin ja tärkein museo Alankomaissa, jossa voit tutustua Francisco de Goyan, Vincent Van Goghin, Rembrandtin, Vermeerin ja Pieter Brueghel vanhemman maalauksiin kierroksella, joka vie sinut tutustumaan moniin Alankomaiden kultakauden edustavimpiin teoksiin.

Jos haluat välttää väkijoukkoja ja tutustua syvällisemmin, varaa opastettu kierros Rijksmuseumiin. Kierroskestää yhteensä noin 2 tuntia, ja näyttelyiden joukosta löydät myös aasialaisen ja egyptiläisen taiteen kokoelmia sekä audiovisuaalista sisältöä sisältäviä huoneita, joissa pääset tutustumaan maan kehitykseen 1970-luvulta lähtien, jolloin hollantilaisen taiteen lopullinen uudelleenarvostus alkoi. Kohde, jota ei kannata jättää väliin Amsterdamin-matkallasi.

Varaa opastettu kierros Rijksmuseumissa

4. Liput kuninkaalliseen palatsiin ja sen ylellisiin saleihin

Kuninkaallinen palatsi|©Antonio L
Kuninkaallinen palatsi|©Antonio L

Jos haluat nähdä yhden Alankomaiden historian ikonisimmista rakennuksista, sinun on varattava liput Kuninkaalliseen palatsiin, joka on kuninkaallisten ja valtiollisten tapahtumien keskus ja joka on tunnettu majesteettisista marmorisaleistaan, Alankomaiden kultakauden veistoksista ja freskoista sekä kruunun taidekokoelmia sisältävistä gallerioista.

Kierroksen aikana pääset tutustumaan kuninkaallisen palatsin jokaiseen nurkkaan, sillä se ei ole tällä hetkellä Alankomaiden kuningasperheen virallinen koti, mutta se on heidän julkisten tilaisuuksiensa näyttämö, jossa järjestetään kuninkaallisia ja valtiollisia juhlaillallisia, uudenvuodenjuhlia ja Alankomaiden kuninkaiden isännöimiä palkintoseremonioita.

Varaa liput kuninkaalliseen palatsiin

5. Liput jokiristeilylle Amstel-joella

Veneily kanavalla|©Mario & Debbie
Veneily kanavalla|©Mario & Debbie

Amsterdamissa on historiallisesti ollut hyvin läheinen suhde Amstel-jokeen, joka ylittää kaupungin ja jakaa sen kahtia. Vuosisatojen ajan se on ollut Alankomaiden kansainvälisen kaupan ja kaupankäynnin keskus, minkä ansiosta maata pidettiin yhtenä merivallan suurista edustajista 1600-luvulla.

Matkasi aikana voit ottaa kaiken irti Amstelista lippujen avulla kanavaristeilylle. Sinulla on useita vaihtoehtoja:

Kierroksen aikana voit tutustua joelta käsin muun muassa Anne Frankin taloon, joka on nykyään museo ja johon nuori nainen piilotettiin toisen maailmansodan aikana, sekä Magere Brugin siltaan, joka on myös yksi Alankomaiden pääkaupungin kuuluisimmista silloista.

Säästät rahaa yhdistämällä risteilyyn seuraavat sisäänpääsymaksut

Varaa risteily Amstel-joella

6. Liput Punaisen valon salaisuuksien museoon

Punaisen valon salaisuudet|©lkf
Punaisen valon salaisuudet|©lkf

Punaisen valon alue on yksi Amsterdamin suurimmista arvoituksista, joten jos haluat oppia kaiken sen salaisuuksista, sinun on varattava liput Punaisen valon salaisuuksien museoon, joka sijaitsee entisessä keskiaikaisessa bordellissa.

Täällä voit seurata kaupunginosan ja prostituution historiaa sen alkuajoista 1500-luvulla aina sen laillistamiseen 2000-luvulla. Kierroksen aikanakuulet kaupungin seksityöläisten tarinoita, opit kaupunginosan myyteistä, vierailet työhuoneessa ja ymmärrät lainsäädännölliset muutokset, joiden ansiosta Amsterdamista tuli valkoisen orjuuden paikka ja yksi turvallisimmista paikoista seksuaaliselle toiminnalle.

Varaa liput Punaisen valon salaisuuksien museoon

7.Liput Stedelijk-museoon

Stedelijk Museum|©ginio444
Stedelijk Museum|©ginio444

Ilman Van Gogh -museon mainetta tai Rijksmuseumin kokoelmaa Stedelijk on yksi Amsterdamin tärkeimmistä pakollisista näyttelyistä, etenkin jos olet modernin taiteen ja designin ystävä. Löydät kaikkea Kandinskyn, Matissen, Mondrianin, Warholin ja Picasson maalauksista Bauhausin, abstraktin ekspressionismin ja käsitetaiteen teemanäyttelyihin.

Varaa liput Stedelijk-museoon ja tutustu yli 700 näyttelyesineeseen, audiovisuaalisiin näyttelysaleihin ja monenlaisiin interaktiivisiin aktiviteetteihin. Voit tutustua museoon syvällisesti kahden tunnin mittaisen ääniopastuksen avulla, joka on saatavilla useilla kielillä.

Varaa liput Stedelijk-museoon

8. Liput Ripley-museoon

Amsterdamin oudoin museo|©screenpunk
Amsterdamin oudoin museo|©screenpunk

Pidätkö kuriositeeteista ja eksentrisyyksistä? Varaa silloin lippusi Ripley's Museumiin, uskomattoman ja mahdottoman, luonnon, tieteen, taiteen ja ihmisen outouksien maailmaan, jossa esillä on joitakin hämmästyttävimpiä esineitä, kuten 7 metriä korkea robotti, joka on esillä aivan maailman pienimmän auton ja Amazonin heimojen kutistettujen päiden vieressä.

Museossa testataan myös ihmettelytaitoa, sillä siellä on realistinen veistos Robert Wadlow'sta, joka on Guinnessin ennätysten kirjassa historian korkeimpana miehenä, leikattu maailman pisimmät kynnet ja interaktiivinen 5D-huone, jossa voi pelata Usko tai älä -pelejä ja haasteita.

Varaa liput Ripley's-museoon

9. Liput The Upside Down Museum -museoon

Upside Down House|©Christine Ho
Upside Down House|©Christine Ho

Jos haluat vierailla nähtävyydessä, jossa yhdistyvät kunnianosoitus Instagram-universumille, optiset illuusiot ja modernit taideinstallaatiot, The Upside Down Museum on eklektinen museo koko perheelle.

Voit ottaa selfieitä ja valokuvia peileissä ja maisemissa ja kiertää yli 20 huoneessa, joissa on diskoja, huvipuistoja ja surrealistisia lavasteita. Yksi vaikuttavimmista kokemuksista on Infinity Room -näyttely, joka koostuu elämänkokoisesta digitaalisesta projisoinnista elämästämerenpinnan alapuolella ja jonka avulla voit tehdä immersiivistä aktiviteettia, jota on mahdotonta löytää muista näyttelyistä. Ehdoton vierailukohde, jos aiot vierailla Amsterdamissa perheen tai lasten kanssa.

Varaa liput The Upside Down Museum -museoon

10. Madame Tussaudin vahakabinetti Liput

Mickael Jackson vahassa|©Max Tc
Mickael Jackson vahassa|©Max Tc

Madame Tussauds on maailman tunnetuin vahakabinetti, jonka Amsterdamin toimipisteessä voit tutustua läheltä yli 250 hahmoon, joihin kuuluu taiteilijoita, laulajia, poliitikkoja, julkkiksia ja urheiluhenkilöitä. Siellä voit myös olla vuorovaikutuksessa kuuluisimpien esitysten kanssa ja ottaa matkasi hauskimpia valokuvia.

Vaikka Amsterdamin museo ei ole Euroopan suurin, se on yksi suurimmista, ja siellä on eniten hahmoja esillä. Sen hyvin järjestetyn pohjaratkaisun ansiosta voit kävellä sen läpi alle kahdessa tunnissa. Madame Tussauds -museon lipuilla voit myös osallistua virtuaalitodellisuuskokemukseen, jossa voit pelata jalkapallo-ottelun tähtien kanssa ja katsoa sen jälkeen kuvauksia.

Varaa liput Madame Tussauds -museoon

11. Liput Body Worlds -näyttelyyn

BODY WORLDS Amsterdam|©BODY WORLDS Amsterdam
BODY WORLDS Amsterdam|©BODY WORLDS Amsterdam

Jos haluat oppia anatomiasta hauskalla ja vuorovaikutteisella tavalla, varaa liput Body Worlds -museoon, jossa voit oppia kaikki ihmiskehon yksityiskohdat näyttelyssä, jossa on sekä representaatioita että yli 200 oikeaa ihmiskehoa kaikkine erityispiirteineen.

Tämä näyttely sopii sekä aikuisille että lapsille, ja jokaisesta huoneesta löydät kehon eri osia luista lihaksiin, mukaan lukien elintärkeät elimet, aivotoiminnot ja vähemmän tunnetut ihmisjärjestelmien toiminnot. Kierroksen aikana pääset tutustumaan kehon vahvuuksiin ja heikkouksiin sekä sen silmiinpistävimpiin kummallisuuksiin.

Varaa liput Body Worlds Museumiin

12. Liput WONDR Experience -tapahtumaan

WONDR, Amsterdam|©Live the World
WONDR, Amsterdam|©Live the World

Tämä ei ole vain vapaa-ajan taidemuseo, vaan myös yhden Amsterdamin jännittävimmän immersiivisen kokemuksen keskus.

V araa liput WONDR Experience -tapahtumaan, jotta voit yhdistää taideaktiviteetit viihteeseen ja kokea sisustetut salit, valokuvaushuoneet ja kompleksin pääpihan, jossa voit osallistua aktiviteetteihin, kuten sokeripilvikylpyihin. Tämä immersiivinen kokemussopii erinomaisesti perheille tai lapsille, mutta se voi stimuloida myös aikuisten aisteja ja mielikuvitusta, joten se on ihanteellinen nähtävyys, jonka avulla voit paeta Amsterdamin perinteisten aktiviteettien hälinää ja yhdistää sen muihin kulttuuritoimiin.

Varaa liput WONDR Experience -tapahtumaan

13. Liput 5D-lentokokemukseen osoitteessa This is Holland

Lentosimulaattori| ©ThisIsEngineering
Lentosimulaattori| ©ThisIsEngineering

Jos haaveilet lentämisestä ja käytät lahjaasi nähdä Amsterdam ilmasta käsin, voit osallistua This is Holland -tapahtuman 5D-kokemukseen, joka on ainutlaatuinen ja erilainen matka, jossa voit nähdä kaikki Alankomaiden kaupungit poistumatta istuimeltasi ilmasta kuvattujen elokuvien ansiosta, jotka luovat uudelleen maan maisemat ja viehättävät kanavat.

Lisäksi nähtävyyden erikoistehosteiden ansiosta voit tuntea tuulen kasvoillasi, kostua sumusta, todistaa vierailemiesi paikkojen tuoksuja ja tuntea, kuinka kätesi ja jalkasi roikkuvat alapuolellasi, sillä 5D-lentosimulaattorissa on toiminto, joka saa sinut tuntemaan, että olet ilmassa.

Varaa liput 5D-kokemukseen osoitteesta This is Holland

14. Liput Banksy-näyttelyyn Moco-museossa

Moco Museum - Banksy-näyttely|©les voyages de Cath
Moco Museum - Banksy-näyttely|©les voyages de Cath

Banksy on yksi maailman tunnetuimmista katutaiteilijoista, ja itsensä ympärille rakentaman arvoituksen myötä hän on myös vakiinnuttanut asemansa yhtenä nykytaiteen globaaleista edustajista.

Jos vierailet Amsterdamissa, voit oppia paljon hänen historiastaan ja yksityiskohtaisen uusintakäsittelyn hänen töistään lippujen avulla nykytaiteen museoon, MOCO:hon. Museon tunnetuimpia Banksyn teoksia ovat muun muassa Laugh is the Air, Barcode ja kuuluisa Girl With Balloon sekämuiden, enimmäkseen eurooppalaisten taiteilijoiden teoksia, joiden työt ovat käsitelleet nykytaiteen muunnelmia viime aikoina.

Varaa liput Modern Contemporary Museumiin

15. Liput NEMO-tiedemuseoon

NEMO Science Museum Amsterdamissa|©Jan Vrouwe
NEMO Science Museum Amsterdamissa|©Jan Vrouwe

Jos kuulut niihin, jotka eivät halua jättää väliin parhaita tieteellisiä luomuksia esitteleviä näyttelyitä vieraillessasi kaupungissa, älä jätä väliin NEMO-tiedemuseota, joka yllättää sinut interaktiivisilla kokeillaan. Se yllättää sinut myös koko perheelle suunnitelluilla tiloilla, jotka käsittelevät kemian, fysiikan, biologian ja tekniikan aiheita.

Joitakin hauskimpia aktiviteetteja, joita voit tehdä, jos varaat liput NEMO-tiedemuseoon, ovat muun muassa Tesla-pallojen koskettelu, kuplien puhaltaminen ja niiden sisälle pääseminen, laboratorion elementtien löytäminen omin päin ja osallistuminen tieteellisiin kilpailuihin, joissa sinulla on riittävästi aikaa kehittää keksintöprojektisi.

Varaa liput NEMO Science Museumiin

16. Liput Artis Royal Zoo Amsterdam

Artis Royal Zoo, Amsterdam|©Kevin Oliver
Artis Royal Zoo, Amsterdam|©Kevin Oliver

Kuten kaikissa Euroopan suurkaupungeissa, myös Amsterdamissa on erinomainen eläintarha, jossa on pingviinejä, seeproja, norsuja, kirahveja, leijonia, planetaario, kasvitieteellinen puutarha ja museo, jossa on muinaisia esineitä. Jos varaat liput Artis Royal Zoo -eläintarhaan, voit tutustua myös Artis Royal Zoo -eläintarhan päärakennuksen taidekokoelmaan.

Eläintarhassa on myös oma planetaario, jossa voit katsella avaruusprojisointeja ja oppia planeettojen historiasta, joten se on myös yksi parhaista kohteista perheenä pienten lasten kanssa, sillä he eivät kyllästy ja voivat oppia samalla kun pitävät hauskaa.

Varaa liput kohteeseen Artis Royal Zoo

17. Liput Ice Bariin

Ice Barin sisällä, Amsterdam|©Ian Lloyd
Ice Barin sisällä, Amsterdam|©Ian Lloyd

Jos haluat erilaisen kokemuksen Amsterdamissa ja päästä pois kaupungin hälinästä, voit vierailla suositussa Xtracold Ice Bar -jääbaarissa, joka on 10 asteen pakkasessa sijaitseva jääbaari, jossa voit siemailla juomia jääkupeista, ottaa matkasi näyttävimpiä valokuvia sisällä ja nauttia musiikista paikan päällä.

Tässä baarissa, joka on veistetty yksityiskohtaisesti yli 60 tonnista luonnonjäätä, huomaat, että aivan kaikki baaritangoista ja tuoleista laseihin on tehty jäästä. Lisäksi, kun saat lipun maistiaisiin jääbaariin, saat myös tarvittavat hanskat ja takit, jotta voit uhmata kylmää lämpötilaa ja nauttia kokemuksesta.

Varaa liput maistiaisiin jääbaarissa

18. Liput Amsterdamin historialliseen museoon

Amsterdamin historiallinen museo|©Adam Lederer
Amsterdamin historiallinen museo|©Adam Lederer

Amsterdam on kuuluisa laajasta kulttuuritarjonnastaan ja museoidensa impressionistisista ja jälki-impressionistisista taidekokoelmista, mutta sillä on myös rikas menneisyys, joka liittyy merten ja merentakaisten alueiden valloittamiseen. Voit tutustua kaikkeen tähän ja muuhun Historiallisen museon lipuilla, joissa on esillä yli 70 000 esinettä, kuten maalauksia, keramiikkaa, veistoksia, piirustuksia, suunnitelmia ja malleja.

Museon yli 20 huoneesta löydät historiallisia viitteitä, joiden avulla voit ymmärtää, miten Amstel-joen rannalla sijaitsevasta pienestä keskiaikaisesta asutuksesta kehittyi ensin merivoima ja sitten vauras ja moderni kaupunki. Rakennuksen kolmannesta kerroksesta avautuu myös yksi parhaista avoimista näkymistä kaupungin horisonttiin.

Osta Amsterdamin All Inclusive -passi

Näe kaupungin jokainen kolkka Amsterdam All Inclusive Passilla.

Vene sillan alla joella|©crash71100
Vene sillan alla joella|©crash71100

Jos et halua jättää väliin yhtään kaupungin nurkkaa ja haluat säästää rahaa, voit ostaa Amsterdam All Inclusive Passin, matkailijakortin, jolla pääset yli 25 huippunähtävyyteen, mukaan lukien sisäänpääsy useimpiin museoihin, risteilyt Amstel-joella ja polkupyörävuokraus, joka on suosittu aktiviteetti Amsterdamissa.

Voit valita 1-, 2-, 3- ja 5-päiväisen passin, joka aktivoituu ensimmäisellä käyttökerralla ja jolla säästät jopa 50 % tärkeimpien nähtävyyksien vierailusta. Muista joka tapauksessa, että matkasuunnitelma kannattaa järjestää ennen maahan saapumista, jotta voit optimoida matka-aikasi.

Osta Amsterdamin All Inclusive -passi