Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Parhaat Amsterdamin Liput

Amsterdam on yksi maailman eklektisimmistä kaupungeista, jossa historia ja taide yhdistyvät täydellisesti avantgardistisiin kokemuksiin. Tässä lopullisessa oppaassa kerron, mitkä ovat parhaat tavat tutustua Alankomaiden pääkaupunkiin.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

9 minuuttia luettu

Parhaat Amsterdamin Liput

Casas coloridos frente al rio |©MorBCN

Amsterdam on Alankomaiden pääkaupunki ja yksi maailman tunnetuimmista kaupungeista, erityisesti sen laaja-alaisesta vapauden käsitteestä ja hauskanpidon hengestä, joka läpäisee kaikki sen nähtävyydet, mutta myös siksi, että se on hollantilaisen taiteen ja kulttuurin keskus, ja siellä on joitakin Euroopan kuuluisimpia museoita.

Amsterdamissa voi tehdä muun muassa vierailla suositussa Van Gogh -museossa, vierailla Alankomaiden kuuluisimmassa panimossa Heineken Experience -tapahtumassa, tutustua kuninkaalliseen palatsiin ja tehdä kävelyretken Amstel-joen varrella. Tässä lopullisessa oppaassa kerron, mitkä ovat parhaat liput, jotta voit nauttia kaikista kaupungin aktiviteeteista.

1. Van Goghin museon liput

Ihmiset katselevat taidetta museossa|©Antonella Pezzola
Ihmiset katselevat taidetta museossa|©Antonella Pezzola

Vincent van Gogh on Alankomaiden kuuluisin taiteilija, ja hänen teoksilleen omistettu museo on yksi Amsterdamin suosituimmista maamerkeistä. Näyttelyssä on suurin kokoelma taiteilijan teoksia, jasiellä on myös muiden nykyaikaisten impressionististen ja jälki-impressionististen taidemaalareiden, kuten Gauguinin ja Monet'n, teoksia. Paras tapa nauttia tästä museosta on valita skip-the-line -liput.

Museokierroksen aikana voit tutustua tämän taiteilijan historiaan, hänen suhteeseensa veljensä Theon kanssa ja siihen, miten hänen työnsä vaikuttivat myöhempiin maalarisukupolviin. Van Gogh -museossa nähtäviin vaikuttavimpiin teoksiin lukeutuvat muun muassa omakuva harmaan huopahatun kanssa, pääkallo savukkeen kanssa ja mantelikukka.

Varaa liput Van Gogh -museoon

2. Liput Heineken Experience -tapahtumaan

Heineken Experience|©Michal Sänger
Heineken Experience|©Michal Sänger

Heineken on yksi Alankomaiden tunnetuimmista yrityksistä, ja Amsterdamissa voit kiertää panimossa aistielämyksen, jossa voit eksyä oluen käymis- ja varastotiloihin ja jopa maistella olutta kierroksen päätteeksi. Voit myös tutustua panimon historiaan ja sen kuuluisimpaan omistajaan, sanoinkuvaamattomaan Freddy Heinekeniin.

Matkan aikana voit valita, osallistutko kierrokselle asiantuntevan paikallisen oppaan johtamassa ryhmässä vai teetkö kierroksen yksin useilla kielillä saatavilla olevan audio-oppaan avustuksella. Kierroksen päätteeksi voit tehdä maistiaiset baarissa, jossa sinulla on vapaata aikaa rentoutua tämän 1700-luvun panimon entisessä varastossa. Suosittelen, että ostat liput etukäteen.

Varaa liput Heineken Experience -elämykseen

3. Liput Rijksmuseumiin

Rijksmuseum - Amsterdam|©paperflowerz
Rijksmuseum - Amsterdam|©paperflowerz

Rijksmuseum on Amsterdamin tärkein näyttely ja yksi Alankomaiden tärkeimmistä perinnemuseoista. Täällä on Francisco de Goyan, Vincent Van Goghin, Rembrandtin, Vermeerin ja Pieter Brueghel vanhemman maalauksia, ja kierroksella tutustut moniin Alankomaiden kultakauden edustavimpiin teoksiin. Myöhästymisten ja tungoksen välttämiseksi suosittelen ostamaan liput etukäteen.

Kierros museossa kestää kokonaisuudessaan 2-3 tuntia, ja näyttelyiden joukosta löydät myös aasialaisen ja egyptiläisen taiteen kokoelmia sekä audiovisuaalista sisältöä sisältäviä huoneita, joissa voit ymmärtää maan kehitystä erityisesti 1970-luvulta lähtien, jolloin alkoi Alankomaiden taiteen lopullinen uudelleenarvostus. Rijksmuseum on epäilemättä paikka, jota ei kannata jättää väliin Amsterdamin-matkalla.

Varaa liput Rijksmuseumiin

4. Liput kuninkaalliseen palatsiin ja sen ylellisiin saleihin

Kuninkaallinen palatsi|©Antonio L
Kuninkaallinen palatsi|©Antonio L

Jos haluat vierailla yhdessä Alankomaiden historian edustavimmista rakennuksista, et voi jättää väliin lippuja Kuninkaalliseen palatsiin, joka on kuninkaallisten ja valtiollisten tapahtumien keskus ja joka on tunnettu majesteettisista marmorisaleistaan, Alankomaiden kultakauden veistoksista ja freskoista sekä kruunun taidekokoelmia sisältävistä gallerioista.

Kierroksen aikana pääset tutustumaan kuninkaallisen palatsin jokaiseen nurkkaan, sillä vaikka palatsi ei olekaan tällä hetkellä Alankomaiden kuningasperheen virallinen koti, se on Alankomaiden kuninkaallisten julkisten tilaisuuksien näyttämö, jossa järjestetään kuninkaallisia ja valtiollisia juhlia, uudenvuodenjuhlia ja Alankomaiden kuninkaiden järjestämiä palkintoseremonioita.

Varaa liput Amsterdamin kuninkaalliseen palatsiin

5. Liput Amsterdamin historialliseen museoon

Amsterdamin historiallinen museo|©Adam Lederer
Amsterdamin historiallinen museo|©Adam Lederer

Amsterdam on nykyään kuuluisa vapaudestaan, laajasta kulttuuritarjonnastaan ja museoidensa impressionistisista ja jälki-impressionistisista taidekokoelmista, mutta sillä on myös rikas menneisyys, joka liittyy merten ja merentakaisten alueiden valloitukseen. Voit tutustua kaikkeen tähän ja muuhun Historiallisen museon lipuilla, joissa on esillä yli 70 000 esinettä, muun muassa maalauksia, keramiikkaa, veistoksia, piirustuksia, suunnitelmia ja pienoismalleja.

Museon yli 20 huoneesta löydät historiallisia viitteitä, joiden avulla voit ymmärtää, miten Amstel-joen rannalla sijaitsevasta pienestä keskiaikaisesta asutuksesta kehittyi ensin merivoima ja sitten vauras ja moderni kaupunki. Rakennuksen kolmannesta kerroksesta avautuu yksi parhaista avoimista näkymistä kaupungin horisonttiin.

Varaa liput Amsterdamin historialliseen museoon

6. Liput jokiristeilylle Amstel-joella

Veneily kanaalilla|©Mario & Debbie
Veneily kanaalilla|©Mario & Debbie

Amsterdamissa on historiallisesti ollut hyvin syvä suhde Amsteliin, joka on kaupungin poikki kulkeva ja sen kahtia jakava joki ja joka on ollut vuosisatojen ajan Alankomaiden kansainvälisen kaupan keskus, minkä ansiosta maata pidettiin yhtenä merivallan suurista edustajista 1600-luvulla. Matkan aikana voit ottaa Amstelista kaiken irti lippujen avulla kanavaristeilylle.

Matkasi aikana voit tutustua joen varrelta muun muassa Anne Frankin taloon, joka on nykyään museo ja jossa nuori nainen piileskeli toisen maailmansodan aikana, sekä Magere Brugin siltaan, joka on myös yksi Alankomaiden pääkaupungin tunnetuimmista silloista perinteensä vuoksi.

Säästät rahaa yhdistämällä risteilyyn seuraavat sisäänpääsymaksut

Varaa Amstel-joen risteily

7. Liput Punaisen valon salaisuuksien museoon

Punaisen valon salaisuudet|©lkf
Punaisen valon salaisuudet|©lkf

Punaisen valon alue on yksi Amsterdamin suurimmista arvoituksista, ja se on jo vuosia hämmentänyt kaupungissa vierailevia turisteja, joten jos haluat oppia alueen mysteereistä, et halua jättää väliin Punaisen valon salaisuudet -museota, joka sijaitsee entisessä keskiaikaisessa bordellissa. Täällä voit seurata kaupunginosan ja prostituution historiaa sen alkuajoista 1500-luvulla aina sen laillistamiseen 2000-luvulla.

Kierroksen aikana kuulet kaupungin seksityöntekijöiden tarinoita, tutustut kaupunginosan myytteihin, kiertelet työhuoneessa ja ymmärrät lainsäädännölliset muutokset, joiden ansiosta Amsterdamista tuli valkoisen orjuuden alueesta yksi turvallisimmista paikoista seksityölle.

Varaa liput Red Light Secrets -museoon

8.Liput Stedelijk-museoon

Stedelijk Museum|©ginio444
Stedelijk Museum|©ginio444

Ilman Van Gogh -museon mainetta tai Rijksmuseumin kokoelmaa Stedelijk on edelleen yksi Amsterdamin pakollisista näyttelyistä, etenkin jos olet modernin taiteen ja muotoilun ystävä. Tästä museosta löydät kaikkea Kandinskyn, Matissen, Mondrianin, Warholin ja Picasson maalauksista Bauhausia, abstraktia ekspressionismia ja käsitetaidetta käsitteleviin teemanäyttelyihin.

Kierroksen aikana voit tutustua yli 700 teokseen, audiovisuaalisiin näyttelytiloihin ja monenlaisiin interaktiivisiin aktiviteetteihin. Voit vierailla museossa yksin, noin 2 tuntia kestävällä kierroksella, tai voit valita sen audio-oppaan kanssa, joka on saatavilla useilla kielillä. Tämä on toinen hollantilainen museo, johon kannattaa ostaa liput etukäteen.

Varaa liput Stedelijk-museoon

9. Liput Ripley-museoon

Amsterdamin oudoin museo|©screenpunk
Amsterdamin oudoin museo|©screenpunk

Pidätkö kuriositeeteista ja eksentrisyyksistä? Älä sitten jätä väliin Ripley's Museumia, uskomattoman ja mahdottoman, luonnon, tieteen, taiteen ja ihmisen omituisuuksien maailmaa ja joitakin kaikkein silmiinpistävimpiä esineitä, kuten 7 metriä korkea robotti, joka on esillä aivan maailman pienimmän auton vieressä, ja Amazonin heimojen kutistetut päät.

Museossa testataan myös ihmettelytaitoa, sillä siellä on realistinen veistos Robert Wadlow'sta, joka on Guinnessin ennätysten kirjan mukaan historian korkein mies, leikattu maailman pisimmät kynnet ja interaktiivinen 5D-huone, jossa voi osallistua Believe It or Not -peleihin ja -haasteisiin.

Varaa liput Ripley's-museoon

10. Liput The Upside Down Museum -museoon

Upside Down House|©Christine Ho
Upside Down House|©Christine Ho

Jos haluat vierailla nähtävyydessä, jossa yhdistyvät kunnianosoitus Instagram-universumille sekä optiset illuusiot ja modernit taideinstallaatiot, The Upside Down on eklektinen museo koko perheelle. Voit ottaa selfieitä ja valokuvia peileissä ja maisemissa ja kiertää yli 20 huoneessa, joissa on diskoja, huvipuistoja ja surrealistisia lavasteita.

Yksi tämän museon vaikuttavimmista kokemuksista on Infinity Room, näyttely, joka koostuu merenpinnan alapuolella sijaitsevasta elämää kuvaavasta digitaalisesta projektiosta, ja jonka avulla voit tehdä immersiivistä toimintaa, jota on mahdotonta löytää muista näyttelyistä. Jos aiot vierailla Amsterdamissa perheen tai lasten kanssa, lippujen hankkiminen The Upside Down -museoon voisi olla ihanteellinen vaihtoehto.

Varaa liput The Upside Down -museoon

11. Madame Tussauds -vahakabinetti Liput

Mickael Jackson vahassa|©Max Tc
Mickael Jackson vahassa|©Max Tc

Madame Tussauds on maailman tunnetuin vahakabinetti, jonka Amsterdamin toimipisteessä voit tutustua läheltä yli 250 hahmoon, joihin kuuluu taiteilijoita, laulajia, poliitikkoja, viihdyttäjiä ja urheiluhenkilöitä. Siellä voit myös olla vuorovaikutuksessa kuuluisimpien esitysten kanssa ja ottaa matkasi hauskimpia valokuvia.

Vaikka Amsterdamin museo ei ole Euroopan suurin Madame Tussauds -museo, se on yksi suurimmista, jossa on eniten hahmoja esillä, mutta sen hyvin organisoidun pohjapiirroksen ansiosta pääset kiertämään sen alle kahdessa tunnissa. Museon lipuilla voit myös osallistua virtuaalitodellisuuskokemukseen, jossa voit pelata jalkapallopeliä tähtien kanssa ja katsoa sen jälkeen kuvauksia.

Varaa liput Madame Tussauds -museoon

12. Liput Body Worlds -näyttelyyn

BODY WORLDS Amsterdam|©BODY WORLDS Amsterdam
BODY WORLDS Amsterdam|©BODY WORLDS Amsterdam

Jos haluat oppia anatomiasta hauskalla ja vuorovaikutteisella tavalla, varaa liput Body Worlds -näyttelyyn, jossa voit tutustua ihmiskehon kaikkiin yksityiskohtiin näyttelyssä, jossa on sekä representaatioita että yli 200 oikeaa ihmiskehoa kaikkine erityispiirteineen.

Näyttely sopii sekä aikuisille että lapsille, ja jokaisessa huoneessa on kehon eri osia luista lihaksiin, mukaan lukien elintärkeät elimet, aivotoiminnot ja vähemmän tunnetut ihmisjärjestelmien toiminnot. Kierroksen aikana pääset tutustumaan kehon vahvuuksiin ja heikkouksiin sekä sen silmiinpistävimpiin kummallisuuksiin.

Varaa liput Body Worlds Museumiin

13. Liput WONDR Experience -tapahtumaan

WONDR, Amsterdam|©Live the World
WONDR, Amsterdam|©Live the World

WONDR Experience ei ole vain vapaa-ajan taidemuseo, vaan myös yhden Amsterdamin jännittävimmän immersiivisen kokemuksen keskus. Täällä voit yhdistää taideaktiviteetit viihteeseen ja kokea koristellut salit, valokuvahuoneet ja kompleksin pääpihan, jossa voit osallistua aktiviteetteihin, kuten sokeripilvikylpyihin tai tanssimaan konfettisateen alla.

Tämä immersiivinen kokemus sopii erinomaisesti perheille tai lapsille, mutta se voi myös stimuloida aikuisten aisteja ja mielikuvitusta, joten se on ihanteellinen nähtävyys, jossa voi paeta Amsterdamin perinteisten aktiviteettien hälinää ja yhdistää sen muihin kulttuuritoimintoihin. Jos osallistut ryhmänä, voit saada alennettuja lippuja kävijämäärän mukaan.

Varaa liput WONDR Experience -tapahtumaan

14. Liput 5D-lentokokemukseen osoitteessa This is Holland

Amsterdamin kanavat|©MLS - Mark, Lina and Siena
Amsterdamin kanavat|©MLS - Mark, Lina and Siena

Jos haaveilet lentämisestä ja käytät lahjaasi nähdä Amsterdam ilmasta käsin, voit osallistua This is Hollandin 5D-lentokokemukseen, joka on ainutlaatuinen ja erilainen matka, jossa voit nähdä kaikki Alankomaiden kaupungit poistumatta istuimeltasi ilmasta kuvattujen elokuvien ansiosta, jotka luovat uudelleen maan maisemat ja viehättävät kanavat. Jos varaat liput etukäteen, saatat saada alennusta.

Lisäksi nähtävyyden erikoistehosteiden ansiosta voit tuntea tuulen kasvoillasi, kostua sumusta, todistaa vierailemiesi paikkojen tuoksuja ja tuntea kädet ja jalat roikkuvan alapuolellasi, sillä 5D-lentosimulaattorissa on toiminto, joka saa sinut tuntemaan, että olet ilmassa.

.

Varaa liput 5D-kokemukseen osoitteesta This is Holland

15. Liput Banksy-näyttelyyn Moco-museossa

Moco Museum - Banksy-näyttely|©les voyages de Cath
Moco Museum - Banksy-näyttely|©les voyages de Cath

Banksy on yksi maailman tunnetuimmista katutaiteilijoista, ja itsensä ympärille rakentaman arvoituksen myötä hän on myös vakiinnuttanut asemansa yhtenä nykytaiteen globaaleista edustajista. Jos vierailet Amsterdamissa, voit oppia paljon hänen tarinastaan ja nähdä yksityiskohtaisen uudelleenluonnoksen hänen töistään lippujen avulla Modern Contemporary Museum, Moco -museoon.

Banksyn tunnetuimpia teoksia museossa ovat muun muassa Laugh is the Air, Barcode ja kuuluisa Girl With Balloon sekä muiden, lähinnä eurooppalaisten taiteilijoiden teoksia, jotka ovat käsitelleet nykytaiteen muunnelmia viime aikoina luomuksillaan.

Varaa liput Modern Contemporary Museumiin

16. Liput NEMO-tiedemuseoon

NEMO Science Museum Amsterdamissa|©Jan Vrouwe
NEMO Science Museum Amsterdamissa|©Jan Vrouwe

Jos kuulut niihin, jotka eivät halua jättää väliin parhaita tieteellisiä luomuksia esitteleviä näyttelyitä vieraillessaan kaupungissa, et voi jättää väliin NEMO Science Museumia, joka yllättää sinut interaktiivisilla kokeillaan. Se yllättää sinut myös koko perheelle suunnitelluilla tiloilla, jotka käsittelevät kemian, fysiikan, biologian ja tekniikan aiheita.

Hauskimpia aktiviteetteja, joita voit tehdä vierailusi aikana, ovat muun muassa Tesla-pallojen koskettelu, kuplien puhaltaminen ja niiden sisälle pääseminen, laboratorion elementtien löytäminen omin päin ja osallistuminen tieteellisiin kilpailuihin, joissa sinulla on riittävästi aikaa kehittää keksintöprojektisi.

Varaa liput NEMO Science Museumiin

17. Liput Artis Royal Zoo Amsterdam

Artis Royal Zoo, Amsterdam|©Kevin Oliver
Artis Royal Zoo, Amsterdam|©Kevin Oliver

Kuten kaikissa Euroopan suurissa kaupungeissa, myös Amsterdamissa on erinomainen eläintarha, jossa on pingviinejä, seeproja, norsuja, kirahveja, leijonia, planetaario, kasvitieteellinen puutarha ja museo, jossa on muinaisia esineitä. Yleisölipuilla pääset tutustumaan myös Artis Royal Zoo -eläintarhan päärakennuksen taidekokoelmaan.

Eläintarhassa on myös oma planetaario, jossa voit katsella avaruusprojektioita ja oppia planeettojen historiasta, joten se on myös yksi parhaista asioista perheenä pienten lasten kanssa, sillä he eivät kyllästy ja voivat oppia samalla, kun heillä on hauskaa.

Varaa liput kohteeseen Artis Royal Zoo

18. Liput Ice Bariin

Ice Barin sisällä, Amsterdam|©Ian Lloyd
Ice Barin sisällä, Amsterdam|©Ian Lloyd

Jos haluat erilaisen kokemuksen Amsterdamissa ja päästä pois kaupungin hälinästä, voit vierailla suositussa Xtracold Ice Bar -jääbaarissa, joka on 10 asteen pakkasessa sijaitseva jääbaari, jossa voit siemailla juomia jääkupeista, ottaa matkasi näyttävimpiä valokuvia sisällä ja nauttia musiikista paikan päällä.

Tässä baarissa, joka on veistetty yksityiskohtaisesti yli 60 tonnista luonnonjäätä, huomaat, että aivan kaikki baaritangoista ja tuoleista aina laseihin asti on tehty jäästä. Lipun mukana saat myös hanskat ja takit, jotta voit uhmata kylmää lämpötilaa ja nauttia kokemuksesta.

Varaa liput maistiaisiin jääbaarissa

19. Tutustu kaupungin jokaiseen kolkkaan Amsterdam All Inclusive Passilla.

Vene sillan alla joella|©crash71100
Vene sillan alla joella|©crash71100

Jos et halua jättää väliin yhtään yksityiskohtaa tai kaupungin nurkkaa ja haluat säästää rahaa, voit ostaa Amsterdam All Inclusive Passin. Kyseessä on turistikortti, jolla pääset yli 25 tärkeimpään nähtävyyteen, mukaan lukien sisäänpääsy useimpiin museoihin, risteilyt Amstel-joella ja polkupyörävuokraus, joka on suosittu aktiviteetti Amsterdamissa.

Voit valita 1-, 2-, 3- ja 5-päiväisen passin, joka aktivoituu ensimmäisellä käyttökerralla ja jolla säästät jopa 50 % tärkeimpien nähtävyyksien vierailusta. Muista joka tapauksessa, että matkasuunnitelma kannattaa järjestää ennen maahan saapumista, jotta voit optimoida matka-aikasi.

Osta Amsterdamin All Inclusive -passi