Amsterdamin kanaaliristeilyt

Amsterdamia ei voi kuvitella ilman sen kanaaleja, ja purjehtiminen niitä pitkin ja jopa aperitiivin tai illallisen nauttiminen aluksella on unohtumaton kokemus. Tässä ovat kaikki vaihtoehdot

Isabel Catalán

Isabel Catalán

4 minuuttia luettu

Amsterdamin kanaaliristeilyt

Amsterdamin kanaaliristeily | @DennisM2

Amsterdam on viehättävä kaupunki, jonka 165 kanaalia, joiden varaan Alankomaiden pääkaupunki on rakennettu, ylittävät polkupyörillä varustetut sillat. Laivakierros on ehdoton elämys matkallasi.

1. Perusvaihtoehto: 1 tunnin kanaaliristeilyt

Kanavat auringonlaskun aikaan
Kanavat auringonlaskun aikaan

Tämä 1 tunnin risteily on yksi helpoimmista ja halvimmista. Puoliavoimessa, aurinkoenergialla toimivassa, enintään 70 hengen veneessä risteilet tunnin ajan Amsterdamin kuuluisaa kanaalivyöhykettä kuunnellen selostusta sen historiasta ja jopa 14 nähtävyydestä, jotka näet mukavasti istuen ja kaikilla kielillä toimivan ääniopastuksen ansiosta.

Näet 1500- ja 1600-luvuilla rakennettuja kauppiaiden taloja, Kultaisen mutkan kaupunginosan ja sen mahtavat kartanot, ylität kaupungin sillat, kuten Magere Brugin, ja ohitat paikkoja, kuten talomuseon, jossa nuori Anne Frank asui ja piileskeli, upean Van Gogh -museon tai Amsterdamin ja maan tärkeimmän taidegallerian, jolla on vaikuttava julkisivu: Rijksmuseumin.

Varaa kanavaristeily Amsterdamissa

2. Premium-vaihtoehto: ylellinen laivamatka ja opas Amsterdamin läpi

Rijksmuseum, Amsterdam|©Miriam Papp
Rijksmuseum, Amsterdam|©Miriam Papp

Anna kanaaliristeilylle ylimääräinen kosketus ja nouse ylelliseen purjeveneeseen yksityisen kipparin kanssa. Vaihtoehto, joka tarjoaa ylellisen veneretken Amsterdamin kanavia pit kin, vie sinut noin tunnin ajaksi tutustumaan kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin, kuten Rijksmuseumiin tai Punaisen valon alueen kuuluisaan teatteriin Moulin Rougeen, samalla kun purjehdit mukavasti yksityisen kipparin ohjauksessa, joka toimii myös oppaanasi.

Risteilyn aikana sinulla on myös mahdollisuus nauttia juotavaa laivalla, sillä laivassa on baari. Tämä on erilainen kokemus, mutta sinun ei tarvitse käyttää siihen paljon rahaa, sillä voit varata sen vain 22 €la.

Varaa ylellinen veneretki Amsterdamissa

3. Romanttisin vaihtoehto: yöristeilyt

Amsterdamin kanavat yöllä| ©Jorge Láscar
Amsterdamin kanavat yöllä| ©Jorge Láscar

Toinen upea tapa kokea Amsterdamin kanaaliristeily on silloin, kun kaupunki on levossa. Tämä yöristeily on myös superhalpa ja toiminnaltaan hyvin samankaltainen kuin edelliset, mutta sen avulla voit tutustua toisenlaiseen puoleen tästä kauniista ja dynaamisesta kaupungista hämärän valossa.

Risteilet kaupungin kanaaleilla, joiden talot, sillat ja asuinalueet heijastuvat hämärässä veteen, vilkkaine rantabaareineen ja -kahviloineen ja ohitat jopa 10 nähtävyyttä, kuten Amsterdamin päärautatieaseman, Centraal Stationin, vaikuttavan goottilaisen rakennuksen, Anne Frankin talon tai Heinekenin olutmuseon, ja laivalla on äänikommentti, joka on saatavana jopa 19 kielellä.

Varaa Amsterdamin yöristeily

4. Yhdistelmävaihtoehto: risteily ja sisäänpääsy Madame Tussaudsiin

Madame Tussauds Amsterdam| ©bertknot
Madame Tussauds Amsterdam| ©bertknot

Tällä kaksituntisella risteilyllä ja pääsyllä Madame Tussaudsiin tutustut kaupungin kanaaleihin ja yhteen Amsterdamin hauskimmista paikoista, etenkin jos olet perheen ja lasten kanssa, maailmankuuluun Madame Tussaudsin vahakabinettiin, ja säästät rahaa ja aikaa ostamalla molemmat kokemukset yhdessä nopealla sisäänpääsyllä.

Aloitat seikkailusi vierailemalla hyperrealistisessa vahakabinetissa, joka on kopio Lontoon vastaavasta museosta ja jossa kohtaat satoja tunnetuimpia hahmoja elokuvan, musiikin, politiikan, monarkian ja showbisneksen historiasta... Sitten risteilyllä voit nauttia 1600-luvun taloista, silloista, kirkoista ja mukulakivikaduista, kun risteilet kaupungin pääkanavia pitkin audio-oppaan selostuksen kera.

Varaa risteily ja liput Madame Tussaudsiin

5. Oluen ystäville: risteily, johon sisältyy sisäänpääsy Heineken Experience -tapahtumaan

Amsterdamin Heineken-pubi|©ocprtony
Amsterdamin Heineken-pubi|©ocprtony

Tämä 90 minuutin mittainen Heineken Experience -lippuristeily on suunniteltu erityisesti oluen ystäville, ja siihen sisältyy ruokaa ja juomaa aluksella. Risteily alkaa nopealla sisäänpääsyllä mielenkiintoiseen Heineken Experience-museoon, joka on Alankomaiden ikonisin olutmuseo, joka on luotu alkuperäiseen panimoon, jossa tutustut oluen historiaan, kehitykseen ja valmistukseen interaktiivisella matkalla ja maistelemalla kahta sen olutta.

Vierailun jälkeen lähdet iltaristeilylle ja nautit herkullisen pizzaillallisen, jossa on 6 erilaista pizzaa ja jopa Ben & Jerry's -jäätelöä jälkiruoaksi, samalla kun kuuntelet laivalla mielenkiintoista selostusta kaupungista ja historiallisista muistomerkeistä, kuten Magere Brugin sillasta, kuninkaallisesta palatsista ja Pyhän Nikolauksen kirkosta.

Varaa risteily ja liput Heineken Experience -tapahtumaan

6. Jos haluat käydä myös jääbaarissa: risteily, johon sisältyy sisäänpääsy jääbaariin

Jäädytetty Heineken-hana|©James Knitis
Jäädytetty Heineken-hana|©James Knitis

Jos et ole koskaan käynyt kokonaan jäästä tehdyssä baarissa, ehkäpä Amsterdamin vierailusi on aika korjata asia. Tällä alkuperäisellä Amsterdamin jääbaarin risteilyllä pukeudut lämpövaatteisiin ja saat tervetuliaisdrinkin sekä kaksi Smirnoff-cocktailia tai Heineken-olutta, jotka tarjoillaanjääkupeissa!

Tämän hauskan kierroksen jälkeen nouset ylelliseen lasikattoiseen veneeseen, josta aloitat kanaaliristeilyn ja näet Amsterdamin tärkeimmät nähtävyydet, kuten Anne Frankin talon ja Magere Brugin.

Varaa risteily, johon sisältyy liput jääbaariin

7. Säästövaihtoehto: risteily, johon sisältyy sisäänpääsy Van Gogh -museoon

Van Goghin museo|©Francisco Enrique Camacho Mezquita
Van Goghin museo|©Francisco Enrique Camacho Mezquita

Toinen tapa säästää Amsterdamin matkallasi, jos olet varma, että aiot vierailla tässä pakollisessa museossa, on varata risteily, johon sisältyy liput Van Goghin museoon. Kun olet tehnyt tunnin mittaisen risteilyn kanavia pitkin ja käynyt katsomassa tärkeimmät monumentit, pääset tutustumaan kuuluisan taidemaalarin historiaan ja työhön samalla, kun vältät sisäänpääsyjonot.

Tämä vaihtoehto säästää aikaa ja rahaa, sillä saat edullisemman hinnan, kun ostat tämän yhdistelmän ja ohitat jonot Amsterdamin suosituimman museon porteilla.

Varaa risteily ja liput Van Gogh -museoon


Miksi kannattaa lähteä kanaaliristeilylle Amsterdamissa

Kukkamarkkinat| ©Laura
Kukkamarkkinat| ©Laura

Amsterdamin lempinimi, Pohjoisen Venetsia, on täysin oikeutettu. Itse asiassa italialaisessa kaupungissa on alle 500 siltaa, kun taas Alankomaiden pääkaupungissa on yhteensä 1281 siltaa. Kolmasosa Alankomaiden pinta-alasta sijaitsee merenpinnan alapuolella tai sen yläpuolella, joten maalla on erityinen suhde veteen, mikä näkyy sen kanavissa, tuulimyllyissä ja patoaltaissa.

Kaupungin tärkeimmät kanavat, jotka luotiin 1600-luvulla alueen kasvavan väestön vuoksi, julistettiin maailmanperintökohteeksi vuonna 2010. Kolme näistä kanavista (Prinsengracht-, Keizersgratch- ja Herengracht-kanavat) muodostavat kaupungin tärkeimpien kanavien kehän, joka tunnetaan nimellä Grachtengordel. Herengracht on pinta-alaltaan pienin, mutta viehättävin kanaali, jossa on joitakin kaupungin näyttävimpiä kartanoita.

Amsterdamiin tutustuu vasta, kun tekee yhden kanaaliristeilyn. Se on rentouttava tapa tutustua tämän ystävällisen kaupungin toiseen puoleen ja oppia sen historiasta ja joistakin nähtävyyksistä. Tärkeimpiä ovat talomuseo, jossa Anne Frank asui ja piileskeli, kanaalimuseo, kansallinen Rijksmuseum, värikkäät kelluvat kukkamarkkinat ja muut erikoiset kohteet, kuten laukkumuseo ja Van Loonin perheen museo.

Varaa kanaaliristeily Amsterdamissa

Muita mielenkiintoisia aktiviteetteja Amsterdamissa

Amsterdamin polkupyörät|©Adam Slota
Amsterdamin polkupyörät|©Adam Slota

Jos olet rakastunut kaupunkiin sen kanavia pitkin, kannattaa harkita opastettua kierrosta joka nurkan takana. Voit joko vuokrata pyörän ja tehdä sen yksin tai osallistua opastetulle kierrokselle ryhmässä. Tässä artikkelissa teen yhteenvedon parhaista: Amsterdamin matkat.

Varaa kiertoajelu Amsterdamin punaisen valon alueella