Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Amsterdamin kanaaliristeilyt

Amsterdamia ei voi kuvitella ilman sen kanaaleja, ja purjehtiminen niitä pitkin ja jopa aperitiivin tai illallisen nauttiminen aluksella on unohtumaton kokemus. Tässä ovat kaikki vaihtoehdot

Isabel Catalán

Isabel Catalán

5 minuuttia luettu

Amsterdamin kanaaliristeilyt

Amsterdamin kanaaliristeily | @DennisM2

Amsterdam on viehättävä kaupunki, jonka 165 kanavaa, joiden varaan Alankomaiden pääkaupunki on rakennettu, on täynnä polkupyörillä varustettuja siltoja. Laivakierros on ehdoton elämys matkallasi.

1. Perusvaihtoehto: 1 tunnin kanaaliristeilyt

Kanavat auringonlaskun aikaan
Kanavat auringonlaskun aikaan

Tämä 1 tunnin risteily on yksi helpoimmista ja halvimmista. Puoliavoimessa, aurinkoenergialla toimivassa, enintään 70 hengen veneessä risteilet tunnin ajan Amsterdamin kuuluisaa kanaalivyöhykettä kuunnellen selostusta sen historiasta ja jopa 14 nähtävyydestä, jotka näet mukavasti istuen ja kaikilla kielillä toimivan ääniopastuksen ansiosta.

Näet 1500- ja 1600-luvuilla rakennettuja kauppiaiden taloja, Kultaisen mutkan kaupunginosan ja sen mahtavat kartanot, ylität kaupungin sillat, kuten Magere Brugin, ja ohitat paikkoja, kuten talomuseon, jossa nuori Anne Frank asui ja piileskeli, upean Van Gogh -museon tai Amsterdamin ja maan tärkeimmän taidegallerian, jolla on vaikuttava julkisivu: Rijksmuseumin.

Varaa kanavaristeily Amsterdamissa

2. Romanttisin vaihtoehto: yöristeilyt.

Amsterdamin kanavat yöllä| ©Jorge Láscar
Amsterdamin kanavat yöllä| ©Jorge Láscar

Toinen upea tapa kokea kanaaliristeily Amsterdamissa on silloin, kun kaupunki on levossa. Tämä yöristeily on myös superhalpa ja toiminnaltaan hyvin samankaltainen kuin edelliset, mutta sen avulla voit tutustua toisenlaiseen puoleen tästä kauniista ja dynaamisesta kaupungista hämärän valossa.

Risteilet kaupungin kanaaleilla, joiden talot, sillat ja asuinalueet heijastuvat hämärässä veteen, vilkkaine rantabaareineen ja -kahviloineen ja ohitat jopa 10 nähtävyyttä, kuten Amsterdamin päärautatieaseman, Centraal Stationin, vaikuttavan goottilaisen rakennuksen, Anne Frankin talon tai Heinekenin olutmuseon, ja laivalla on äänikommentti, joka on saatavana jopa 19 kielellä.

Varaa Amsterdamin yöristeily

3. Risteily, johon sisältyy pääsylippu Madame Tussaudsiin

Madame Tussauds Amsterdam| ©bertknot
Madame Tussauds Amsterdam| ©bertknot

Tällä kaksituntisella risteilyllä ja pääsylippua Madame Tussaudsiin tutustut kaupungin kanaaleihin ja yhteen Amsterdamin hauskimmista vierailukohteista, etenkin jos olet perheen ja lasten kanssa, maailmankuuluun Madame Tussaudsin vahakabinettiin. Säästät rahaa ja aikaa, kun ostat molemmat kokemukset yhdessä ja saat nopean pääsyn.

Aloitat seikkailusi vierailemalla hyperrealistisessa vahakabinetissa, joka on kopio Lontoon vastaavasta museosta ja jossa kohtaat satoja tunnetuimpia hahmoja elokuvan, musiikin, politiikan, monarkian ja showbisneksen historiasta... Sitten risteilyllä voit nauttia 1600-luvun taloista, silloista, kirkoista ja mukulakivikaduista, kun risteilet kaupungin pääkanavia pitkin audio-oppaan selostuksen kera.

Varaa risteily ja liput Madame Tussaudsiin

4. Risteily, johon sisältyy sisäänpääsy Heineken Experience -tapahtumaan

Amsterdamin Heineken Pub|©ocprtony
Amsterdamin Heineken Pub|©ocprtony

Tämä 90 minuutin mittainen Heineken Experience -lippuristeily on suunniteltu erityisesti oluen ystäville, ja se sisältää ruokaa ja juomaa aluksella. Risteily alkaa nopealla sisäänpääsyllä mielenkiintoiseen Heineken Experience-museoon, joka on Alankomaiden ikonisin olutmuseo, joka on luotu alkuperäiseen panimoon, jossa tutustut oluen historiaan, kehitykseen ja valmistukseen interaktiivisen matkan avulla ja maistatatellen kahta sen olutta.

Vierailun jälkeen lähdet illalla risteilylle ja nautit herkullisen pizzaillallisen, jossa on 6 erilaista pizzaa ja jopa Ben & Jerry's -jäätelöä jälkiruoaksi, samalla kun kuuntelet laivalla mielenkiintoista selostusta kaupungista ja historiallisista muistomerkeistä, kuten Magere Brugin sillasta, kuninkaallisesta palatsista ja Pyhän Nikolauksen kirkosta.

Varaa risteily ja liput Heineken Experience -tapahtumaan

5. Risteily, johon sisältyy sisäänpääsy Amsterdamin jääbaariin

Jäädytetty Heineken-hana|©James Knitis
Jäädytetty Heineken-hana|©James Knitis

Jos et ole koskaan käynyt kokonaan jäästä tehdyssä baarissa, ehkäpä Amsterdamin vierailusi on aika korjata asia. Tällä omaperäisellä Amsterdamin jääbaarin risteilyllä pukeudut lämpövaatteisiin ja saat tervetuliaisdrinkin sekä kaksi Smirnoff-cocktailia tai Heineken-olutta, jotka tarjoillaanjääkupeissa!

Tämän hauskan kierroksen jälkeen nouset ylelliseen lasikattoiseen veneeseen, josta aloitat kanaaliristeilyn ja näet Amsterdamin tärkeimmät nähtävyydet, kuten Anne Frankin talon ja Magere Brugin.

Varaa risteily, johon sisältyy liput jääbaariin

6. Risteily, johon sisältyy sisäänpääsy Van Goghin museoon

Van Goghin museo|©Francisco Enrique Camacho Mezquita
Van Goghin museo|©Francisco Enrique Camacho Mezquita

Toinen tapa säästää Amsterdamin matkallasi, jos olet varma, että vierailet tässä pakollisessa museossa, on varata Van Gogh -museon lippuristeily. Kun olet tehnyt tunnin mittaisen risteilyn kanavia pitkin ja nähnyt tärkeimmät muistomerkit, pääset tutustumaan kuuluisan taidemaalarin historiaan ja työhön ja vältät samalla sisäänpääsyjonot.

Tämä vaihtoehto säästää aikaa ja rahaa, sillä saat edullisemman hinnan, kun ostat tämän yhdistelmän ja ohitat jonot Amsterdamin suosituimman museon porteilla.

Varaa Van Gogh -museon risteily lippujen kanssa

7. Risteily, johon sisältyy lippu Rijksmuseumiin

Rijksmuseum, Amsterdam|©Miriam Papp
Rijksmuseum, Amsterdam|©Miriam Papp

Vierailu Amsterdamin Rijksmuseumissa on pakollinen osa kaupunkimatkaasi, ja sen vuoksi jonot ovat osa sen muutoin upeaa sisäänkäyntiä koristeellisine julkisivuineen ja uusgoottilaisine kattoineen.

Tällä risteilyllä, jolla on sisäänpääsy Rijksmuseumiin, voit aloittaa kokemuksesi ohittamalla jonot ja säästämällä rahaa kahden tunnin vierailulla Alankomaiden parhaana pidetyssä museossa ja kansallismuseossa, jossa on suurin kokoelma Alankomaiden kultakauden maalauksia. Sen jälkeen voit kiertää kaupungin viehättäviä kanavia ja kuulla laivalla äänikommentteja kaupungin historiasta ja tärkeimmistä maamerkeistä.

.

8. Aidoin kokemus: klassiset laivaristeilyt ja pienryhmäristeilyt

Näkymä Amsterdamin kanavalle risteilyaluksen sisältä käsin| ©Lyn Gateley
Näkymä Amsterdamin kanavalle risteilyaluksen sisältä käsin| ©Lyn Gateley

Jos haluat risteillä kaupungin kuuluisilla kanaaleilla tyylikkäästi, mikäpä olisikaan parempi kuin aamu- tai iltapäiväristeily klassisella 1900-luvun laivalla, jonka kapteeni kertoo kaupungin historiasta ja sen monumenteista.

Voit myös nauttia kahvia ja teetä laivalla tai ostaa virvoitusjuoman, oluen tai lasillisen viiniä samalla, kun ihailet kanaalien varrella sijaitsevia nähtävyyksiä, kuten Anne Frankin taloa, vaikuttavaa Amsterdamin oopperataloa ja suuren Rijksmuseumin upeaa julkisivua. Lisäksi et matkusta koskaan yli 12 henkilön kanssa, sillä ryhmät ovat pieniä.

9. Niille, jotka viihtyvät paremmin: pidemmät yöristeilyt, joilla on aperitiivi tai illallinen aluksella

Yöristeily kanaaleja pitkin
Yöristeily kanaaleja pitkin

Voit yksinkertaisesti risteillä Amsterdamin kanaaleilla tai tehdä kokemuksesta todella ainutlaatuisen rentoutumalla lähes kahden tunnin ajan yöristeilyllä, jossa maistellaan herkullisia aitoja hollantilaisia juustoja ja paikallisia leikkeleitä, mukaan lukien juomat ja erityinen tervetulotoivotus lasillisella proseccoa.

Tämä eksklusiivinen iltaristeily vie sinut kaupungin keskustan läpi Kultaisen mutkan aluetta, majesteettisten kartanoiden aluetta, ja Herengrachtin, Amstelin ja Oudezijdsin kanavia pitkin Oosterdokiin, sen itäisille laitureille.


Miksi kannattaa lähteä kanaaliristeilylle Amsterdamissa?

Kukkamarkkinat| ©Laura
Kukkamarkkinat| ©Laura

Amsterdamin lempinimi Pohjoisen Venetsia on täysin oikeutettu. Itse asiassa italialaisessa kaupungissa on alle 500 siltaa, kun taas Alankomaiden pääkaupungissa on yhteensä 1281 siltaa. Kolmasosa Alankomaiden pinta-alasta sijaitsee merenpinnan alapuolella tai sen yläpuolella, joten maalla on erityinen suhde veteen, mikä näkyy sen kanavissa, tuulimyllyissä ja patoaltaissa.

Kaupungin tärkeimmät kanavat, jotka luotiin 1600-luvulla alueen kasvavan väestön vuoksi, julistettiin maailmanperintökohteeksi vuonna 2010. Kolme näistä kanavista (Prinsengracht-, Keizersgratch- ja Herengracht-kanavat) muodostavat kaupungin tärkeimpien kanavien kehän, joka tunnetaan nimellä Grachtengordel. Herengracht on pinta-alaltaan pienin, mutta viehättävin kanaali, jossa on joitakin kaupungin näyttävimpiä kartanoita.

Amsterdamiin tutustuu vasta, kun tekee yhden kanaaliristeilyn. Se on rentouttava tapa tutustua tämän ystävällisen kaupungin toiseen puoleen ja oppia sen historiasta ja joistakin nähtävyyksistä. Tärkeimpiä ovat talomuseo, jossa Anne Frank asui ja piileskeli, kanaalimuseo, kansallinen Rijksmuseum, värikkäät kelluvat kukkamarkkinat ja muut erikoiset kohteet, kuten laukkumuseo ja Van Loonin perheen museo.

Varaa kanaaliristeily Amsterdamissa

Muita mielenkiintoisia aktiviteetteja Amsterdamissa

Amsterdamin polkupyörät|©Adam Slota
Amsterdamin polkupyörät|©Adam Slota

Jos olet rakastunut kaupunkiin sen kanavia pitkin, kannattaa harkita opastettua kierrosta joka nurkan takana. Voit joko vuokrata pyörän ja tehdä sen yksin tai osallistua opastetulle kierrokselle ryhmässä. Tässä artikkelissa teen yhteenvedon parhaista: Amsterdamin matkat.

Varaa kiertoajelu Amsterdamin punaisen valon alueella