Granada Cathedral Liput

Granadan katedraali on yksi Granadan vaikuttavimmista nähtävyyksistä. Tässä kerron kaiken, mitä sinun on tiedettävä, jotta voit järjestää vierailun tähän granadalaisten rakastamaan ja ihailemaan tärkeään monumenttiin.

Katherine Betances

Katherine Betances

5 minuuttia luettu

Granada Cathedral Liput

Granadan katedraali | ©Javier Gallego

Granadan vierailun pakollisiin aktiviteetteihin kuuluu käynti sen kauniissa renessanssiajan katedraalissa. Kierros sen tiloissa on jokaisen nähtävyyksien ja tekemisten listalla tässä idyllisessä kaupungissa.

Tätä tärkeää monumenttia pidetään kulttuurihistoriallisesti arvokkaana, ja se on ollut osa Espanjan historiallista perintöä jo vuosikymmeniä. Taideteoksen aseman ja vaikuttavan arkkitehtuurin lisäksi tämä temppeli on osa Granadan kehitystä ja historiaa. Siksi, kuten Alhambran kohdalla, vierailu tässä paikassa on elintärkeää Granadan erityisen olemuksen ymmärtämiseksi.

1. Kuinka paljon liput Granadan katedraaliin maksavat?

Katedraalin sisällä| ©Javier Gallego
Katedraalin sisällä| ©Javier Gallego

Yksi Granadassa vierailun parhaista puolista on se, että verrattuna muihin Espanjan kaupunkeihin, joissa on samanlainen turistivirta, se on melko edullinen kohde. Yleisesti ottaen sen nähtävyydet ja muistomerkit ovat kohtuuhintaisia ottaen huomioon kaiken sen, mitä niillä on tarjottavanaan.

Granadan katedraali ei ole poikkeus tästä säännöstä, minkä vuoksi se on vaikuttava arkkitehtoninen ja historiallinen monumentti, mutta sen hintaluokka on edullinen, ja kävijät maksavat perusmaksun, jolla autetaan temppelin ylläpitoa ja säilyttämistä. Viralliset hinnat ovat seuraavat.

  • Aikuiset: Noin 5,00 €, riippumatta siitä, vierailetko muistomerkillä yksin vai osana järjestettyä kierrosta.
  • Hyväksytyt opiskelijat: Maksavat 3,5 €, jos olet alle 25-vuotias.
  • Vammaiset: Erikoishinta 3,5 €/hlö.
  • Alle 12-vuotiaat lapset: vapaa pääsy.

Granadaan ja maakuntaan kuuluvat koulut pääsevät ilmaiseksi sisään ennalta sovittuna ajankohtana.

Varaa opastettu kierros Granadassa

2. Onko Granadan katedraalissa järjestetty opastettuja kierroksia ja ovatko ne sen arvoisia?

Kierros katedraalissa| ©José Balsas García
Kierros katedraalissa| ©José Balsas García

Totta kai ne ovat! Järjestetyt vierailut Granadan katedraaliin ovat matkailijoiden suosituimpia retkiä, ja niitä ylittävät vain Alhambran opastetut kierrokset tai tapas-kierrokset Granadan eri kaupunginosiin.

Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että Granadan katedraaliin tutustuminen erikoistuneen oppaan johdolla on erittäin kannattavaa. Useimpiin tämäntyyppisiin kokemuksiin sisältyy lisäksi vierailu majesteettiseen katedraaliin ja muihin Granadan keskustassa sijaitseviin merkittäviin monumentteihin.

Kun varaat tämäntyyppisen kiertoajelun, päädyt osaksi rikastuttavaa kokemusta, jossa kukin vierailukohde asetetaan omaan historialliseen ja yhteiskunnalliseen kontekstiinsa ja joka auttaa sinua ymmärtämään, miksi asiat ovat niin tärkeitä ja mikä niiden merkitys on kaupungin kasvulle ja kehitykselle.

Kierrokset järjestetään kävellen, jotta voit tutustua ja nähdä enemmän kaupungista. Lisäksi asiantunteva opas on mukana joka askeleella, ja voit kysyä häneltä kaikki mahdolliset kysymykset.

Varaa opastettu kierros Alhambraan

3. Miten saat liput Granadan katedraaliin lipputoimistosta?

Yksityiskohdat katedraalin kellosta| ©Nic lai
Yksityiskohdat katedraalin kellosta| ©Nic lai

Voit hankkia liput katedraaliin suoraan lipputoimistosta. Jonot eivät yleensä ole kovin pitkiä, ellet vieraile kaupungissa kiireisenä vuodenaikana, kuten keväällä tai kesällä Granadassa.

Jos varaat järjestetyn kiertoajelun, vierailut tässä arkkitehtonisessa kohteessa sisältyvät useimmiten elämyksen hintaan. Jos olet epävarma, ota varmuuden vuoksi yhteyttä järjestävään yritykseen muutamaa päivää ennen matkaa.

Jos haluat ostaa omat lippusi uskonnollisen temppelin vierailua varten, niitä on myynnissä tällä verkkosivustolla.

4. Sisältyvätkö liput Granadan katedraaliin johonkin kaupungin turistipassiin?

Granada Card| ©Granada Turismo
Granada Card| ©Granada Turismo

Kyllä, vierailu Granadan katedraalissa sisältyy Granada Card-korttiin. Kun ostat tämän kortin, saat ilmaisen passin Granadan tärkeimpiin monumentteihin ja lisäksi tiettyihin liikennepalveluihin.

  • Granada Card -kortti sisältää: katedraalin lisäksi voit vierailla kuninkaallisessa kappelissa, Cartujassa, Sacromonten luostarissa, tiedepuistossa, Casa de Zafrassa, Alhambrassa, kuvataidemuseossa, Bañuelossa ja monissa muissa kohteissa.

  • Hinta: Granada-kortin likimääräinen hinta vaihtelee 40 eurosta 48 tunnin ja 43 eurosta 72 tunnin kortin välillä. Tämäntyyppistä turistipassia kannattaa käyttää, jos vierailet kaupungissa useita päiviä, esimerkiksi 2 päivää Granadassa tai enemmän.

5. Miten pääset Granadan katedraaliin

Granadan metro| ©José Francisco Pujazón
Granadan metro| ©José Francisco Pujazón

Granadan katedraali sijaitsee aivan kaupungin keskustassa, joten sinne on erittäin helppo päästä, ja sinne on useita liikennevaihtoehtoja.

Kävellen

Kun tarkoituksena on todella tutustua kaupunkiin, kävely kaduilla on paras vaihtoehto, varsinkin Granadan kaltaisissa pienissä kaupungeissa. Kuten jo mainitsin, katedraali sijaitsee aivan Granadan keskustassa, eikä kaukana muista tärkeistä nähtävyyksistä, kuten Alhambrasta tai suositusta Calle del Darro -kadusta.

Jos kuitenkin matkustat Granadan katedraaliin kauempaa, esimerkiksi Albaicínin kaupunginosasta, on suositeltavaa valita vaihtoehtoinen kulkuväline.

Julkinen liikenne

Pääset tälle kaupunginosalle Granadan julkisilla liikennevälineillä. Koska tämä on kaupungin keskeinen alue, löydät useita vaihtoehtoja. Nämä ovat tärkeimmät.

  • Granadan metro: Granadan kaupungissa on yksi metrolinja, joka kulkee tärkeimpien kaupunkien läpi. Jos käytät tätä palvelua, sinun on poistuttava Méndez Núñezin asemalla, joka sijaitsee vain 15 minuutin kävelymatkan päässä katedraalista.

  • Granadan bussi: Yksi paikallisten eniten käyttämistä julkisista liikennepalveluista, sillä Granadan julkinen bussi on erittäin tehokas. Jos päätät käyttää tätä liikennevälinettä, seuraavat linjat kulkevat katedraalin läheltä: linja 21, linja 33, linja 4, linja 8 ja linja N5. Lähimmät pysäkit ovat Plaza Nuevan pysäkki (vain 1 minuutin kävelymatkan päässä katedraalista); Gran Vía 29:n (2 minuutin kävelymatkan päässä) ja Gran Vía 14:n (3 minuutin kävelymatkan päässä) pysäkit.

6. Kannattaako Granadan katedraaliin mennä lasten kanssa?

Ulkoiset tiedot| ©Ana Villar
Ulkoiset tiedot| ©Ana Villar

Kyllä! Lapset saattavat pitää vierailua katedraalissa ja muissa ympäröivän alueen tärkeissä muistomerkeissä erittäin mielenkiintoisena, varsinkin jos varaat opastetun kierroksen, jossa Granadan arkkitehtuurin ja historian asiantuntija selittää kaikille perheenjäsenille muistomerkin mielenkiintoisimmat puolet didaktisesti ja mielenkiintoisella tavalla.

Mitä tulee sisäänpääsymaksuihin, kannattaa muistaa, että alle 12-vuotiaiden lasten ei tarvitse maksaa katedraaliin pääsystä.

Jos kuitenkin menet muistomerkille yksin ja vierailet Granadassa lasten kanssa, suosittelen, että ostat liput etukäteen, jotta vältät jonottamisen, joka on yleensä epämiellyttävä tilanne pienimmille.

Varaa opastettu kierros Granadassa

7. Mitä et voi jättää väliin Granadan katedraalissa

Katedraalin julkisivu| ©José vargas.
Katedraalin julkisivu| ©José vargas.

Granadan katedraali on uskonnollinen temppeli, jonka vaikuttava arkkitehtuuri on täynnä koristeellisia yksityiskohtia, taidetta ja historiaa.

Esittelen satojen mielenkiintoisten yksityiskohtien avulla mielenkiintoisimmat elementit, jotka jokaisen katedraalissa käynnin tulisi sisältää, ja ne on ryhmitelty seuraaviin luokkiin.

Julkisivut

Granadan katedraalin julkisivut jaetaan kahteen ryhmään: pääjulkisivuun ja sivujulkisivuihin. Alonso Canon suunnittelemaa pääjulkisivua kuvataan monumentaaliseksi barokkirakennelmaksi, joka koostuu kolmesta näyttävästä julkisivusta, jotka erottuvat toisistaan symboliikkansa, koristelunsa ja ikonografisen ohjelmansa ansiosta, ja niissä on neitsyitä ja muita uskonnollisia hahmoja esittäviä reliefejä.

Sivuovet, jotka tunnetaan nimellä Siloén pienet ovet niiden suunnittelijan mukaan, ovat näyttäviä ja tutustumisen arvoisia.

Sisustusarkkitehtuuri

Kirkon sisätilat on rakennettu aikansa vallitsevaan tyyliin, joten Granadan katedraalissa kävellessäsi löydät pääasiassa renessanssia edustavan uskonnollisen temppelin.

Sisätiloille ovat ominaisia korkeat seinät, joita koristavat kauniit suuret lasimaalaukset. Valkoisen värin käyttö seinissä, joissa on kultaisia fleuroneja.

Veistosten kokoelma

Granadan katedraalin sisältä löydät upean kokoelman puusta veistettyjä veistoksia, jotka kuuluvat Granadan loistavimmille barokin kuvanveistäjille. Mukaan lukien arkkitehti ja kuvanveistäjä Alonso Canon työt.

8. Kuinka paljon aikaa tarvitset Granadan katedraalissa vierailuun?

Katedraalin alttari| ©M.Peinado
Katedraalin alttari| ©M.Peinado

Jotta voit yksin käydä Granadan katedraalissa ja ihailla jokaista aluetta yksityiskohtaisesti, sinun on käytettävä vierailuun vähintään kokonainen tunti.

On kuitenkin tavallista ja suositeltavaa vierailla katedraalissa yhdessä kuninkaallisen kappelin kanssa; molempiin monumentteihin tutustuminen kestää noin kaksi tuntia.

Kannattaa muistaa, että ilmaiset vierailut ovat lähes aina hieman rauhallisempia ja vaarana on, että kiinnostavat kohteet jäävät näkemättä. Tämä on toinen syy, miksi suosittelen opastetun kierroksen palkkaamista.

Jos varaat kokemuksen asiantuntevan oppaan kanssa, kierros katedraalissa, kuninkaallisessa kappelissa ja Madrasa-palatsissa(Madrasa on muinainen maurilainen koulu) kestää hieman yli kaksi tuntia.

9. Granadan katedraalin aukioloajat

Granadan katedraali yöllä| ©Gotardo González
Granadan katedraali yöllä| ©Gotardo González

Granadan katedraalin viralliset aukioloajat ovat maanantaista lauantaihin klo 10:00-18:15. Sunnuntaisin ovet ovat avoinna hieman myöhemmin, iltapäivällä kello 15:stä kello 18:15:een. Vierailuja on tarjolla jatkuvalla aikataululla, eikä lounasaikaa ole suljettu.

Granadan katedraali on yksi kaupungin suosituimmista monumenteista, ja se on avoinna vierailijoille ympäri vuoden, lukuun ottamatta tiettyjä erityispäiviä. Aukioloaikoja muutetaan harvoin vuosikalenterissa.

Voit esimerkiksi odottaa erityisiä aukioloaikoja, jos vierailet kaupungissa pääsiäisen pyhinä, sillä tämä uskonnollinen temppeli sulkee ovensa yleisöltä aina pitkäperjantaina.

Samoin jos vierailet Granadassa joulun aikaan, on mahdollista, että aukioloaikoja muutetaan erityisten liturgioiden vuoksi.

10. Vinkkejä vierailuun Granadan katedraalissa

Katedraalin lasimaalaukset| ©M.Peinado
Katedraalin lasimaalaukset| ©M.Peinado

Jotta vierailukokemuksesi katedraalissa olisi miellyttävämpi, ota huomioon seuraavat vinkit.

Ota huomioon vierailusi vuodenaika.

Kevät on parasta aikaa nähtävyyksien katseluun Granadassa, sillä silloin sää on miellyttävä. Monet turistit kuitenkin kiertävät kaupunkia tähän vuodenaikaan, joten sinun on syytä varautua ja pitää matkasuunnitelma hyvin järjestettynä.

Jos vierailet Granadassa kesällä, sinun on hyvä tietää, että tähän aikaan vuodesta koko Andalusiassa on tukahduttava helle, joten en suosittele kaupunkikierroksia näinä kuukausina.

Vieraile Granadan katedraalissa ilmaiseksi

Kaikille Granadan kristilliseen perintöön kuuluville monumenteille on ilmainen sisäänpääsypäivänsä.

Granadan katedraalissa voit vierailla ilmaiseksi tiistaisin klo 15:15-17:00.

Uskonnolliseen muistomerkkiin on tehtävä varaus vähintään 24 tuntia etukäteen Granadan hiippakunnan verkkosivustolla.