Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Granada 4 päivässä: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Granada on kaupunki, jolla on paljon tarjottavaa, joten ota huomioon suositukseni ja aloita neljän päivän matkan suunnittelu.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

9 minuuttia luettu

Granada 4 päivässä: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Alcazar, Granada | ©Dimitry B

Granadassa, Nasridien pääkaupungissa ja flamencon, tapaksen ja tietenkin Alhambran kotikaupungissa, on aina jotain nähtävää ja koettavaa. Onneksi olet kaupungissa neljä päivää, ja sinulla on aikaa nähdä paitsi pakolliset nähtävyydet myös ne piilotetut aarteet, jotka ovat vierailun arvoisia, kuten Paseo de los Tristes.

Ymmärrän, että joskus matkasuunnitelman järjestäminen voi olla ylivoimaista, joten olen laatinut sinulle ehdotuksen, jonka avulla voit hyödyntää jokaisen päivän mahdollisimman hyvin. Vierailet Granadan keskeisissä kaupunginosissa, kuten Sacromontessa ja Albaicínissa, sekä historiallisissa rakennuksissa (Alhambran lisäksi myös katedraalissa ja sen kuninkaallisessa kappelissa tai San Jerónimon kuninkaallisessa luostarissa). Onko sinulla kaikki valmiina?

1. päivä: Kävelyretki Granadan historiallisessa keskustassa

Granadan katedraali yöllä| ©Gotardo González
Granadan katedraali yöllä| ©Gotardo González

Ensimmäisenä päivänäsi Granadassa suosittelen, että vietät sen tutustumalla kaupungin historiallisen keskustan symboleihin, kuten katedraaliin ja kuninkaalliseen kappeliin. Alueella kaikki on lähellä, joten voit kävellä ympäriinsä samalla kun tutustut näihin historiallisiin aarteisiin.

Aloita päivä Plaza de Isabel la Catolica -aukiolta

Granadan parhaat kierrokset alkavat Plaza de Isabel Católicalta. Sen löytämisessä ei ole vaikeuksia, sillä se sijaitsee aivan keskustassa, Gran Vía- ja Reyes Católicos -katujen välissä. Sen keskellä on suihkulähde, jossa on veistos, joka muistuttaa Kolumbuksen monarkkien kanssa tekemästä sopimuksesta, joka päättyi Amerikan valloitukseen.

Aukion ihailun lisäksi suosittelen pikaista vierailua kirkossa, joka kuuluu diskaledien karmeliittaluostarille. Sisällä on Alonso de Menan tekemä kuuluisa Pyhää perhettä esittävä veistos.

Varaa opastettu kierros Granadassa

Vieraile Granadan valtavassa katedraalissa

Vain kahden minuutin kävelymatkan päässä Plaza Isabel la Católica -aukiolta on Granadan katedraali, joka on ehdottomasti nähtävä. Se rakennettiin kuningattaren määräyksestä kaupungin vanhan moskeijan paikalle. Tulet hämmästymään, kun saavut paikalle ja näet sen koon, sillä se on yksi Euroopan suurimmista.

Vieraillessasi Granadan katedraalissa sinun on ihailtava sen julkisivujen lisäksi myös sen sisätiloja.

Sisäänpääsy maksaa noin 5 euroa, ja se on sen arvoinen, jos haluaa ymmärtää, miksi sitä pidetään yhtenä Espanjan renessanssin suurista jalokivistä. Kiinnitä erityistä huomiota sen lasimaalauksiin ja urkuihin, jotka ovat olleet kirkossa 1700-luvulta lähtien.

Astu sisään kuninkaallisen kappelin suureen mausoleumiin

Granadan kuninkaallinen kappeli on osa katedraalikompleksia, joten sinne pääsee samalla lipulla, joka maksaa noin 5 euroa.

Siellä on kuitenkin niin paljon nähtävää, että sitä voidaan pitää täysin itsenäisenä vierailuna. Kohokohta on, että sinne on haudattu katolisia hallitsijoita ja heidän jälkeläisiään.

Kastilialaisen Isabellan ja Aragonialaisen Ferdinandin haudat ovat kaksi suurta taideteosta; ne on suunnitellut Domenico Fancelli, ja ne on tehty hienoimmasta italialaisesta marmorista. Näiden hautojen lisäksi siellä on monia muita taideteoksia, erityisesti kulta- ja hopeatöitä.

Kävele ja käy syömässä Alcaiceríassa

Kun olet tutustunut Granadan katedraalin koko monumentaaliseen kokonaisuuteen, mukaan lukien kappeliin, saatat olla nälkäinen. Hyvä ruokapaikka on Calle de la Alcaicería, vain kolmen minuutin kävelymatkan päässä.

Se on ollut 1300-luvulta lähtien suuri markkina-alue. Nykyään täällä on silkkien, käsitöiden ja hopeaesineiden lisäksi myös ravintoloita ja teekauppoja, joissa tarjoillaan arabialaista ruokaa.

Lounaan jälkeen voit kävellä Alcaiceríassa, joka on kuin avoimet markkinat. Sen kauppojen kautta voit tutustua Granadan suurena soukkina toimineen paikan kulttuuriin ja historiaan.

Madraza, Granadan ensimmäinen yliopisto

Ennen päivän päättämistä suosittelen käymään Granadan Madrazassa, joka sijaitsee Alcaicerían ja katedraalin vieressä.

Tässä rakennuksessa sijaitsi kaupungin ensimmäinen yliopisto Nasridien kaudella. Itse asiassa sen nimi tulee arabian kielen sanasta "medersa", joka tarkoittaa koulua.

Nykyään voit tutustua sen sisätiloihin, jotka muuttuivat barokkityylisiksi sen jälkeen, kun kristityt valloittivat Granadan. Sisäänpääsymaksu on noin 2 euroa.

Vaikka monet esineet ovat kadonneet tai tuhoutuneet vuosien varrella, voit yhä nähdä maurilaisen rakennuksen jäänteitä, kuten mihrabin (oratorio). On myös suositeltavaa mennä yläkertaan ritarihuoneeseen.

Ennen päivän päättymistä kannattaa käydä Corral del Carbónissa

Et ehkä ole kuullut paljon Corral del Carbónista, mutta lupaan sinulle, että kun menet sinne, et tule katumaan vierailuasi. Paikalla on ollut monia toimintoja 1300-luvulla tapahtuneen rakentamisensa jälkeen: hiilivarasto, vehnämarkkinat, kauppiaiden majoituspaikka, naapurustotalo... Nykyään siihen voi tutustua ilmaiseksi.

Corral del Carbón on maurilainen rakennus, joten siinä on arabialaisia elementtejä (kuten hevosenkenkäkaari sisäänkäynnillä). Kaikkein silmiinpistävin piirre on katto, jonka holvit on koristeltu kauniisti muqarnoilla.

Tutustu Granadan yöelämään

Kannustan teitä matkalla ulos nauttimaan Granadan historiallisen keskustan yöllisestä tunnelmasta, kun päivän aikana näkemänne rakennukset valaistaan ja ihmiset ruokailevat tai nauttivat juomia niiden ympärillä.

Iästäsi riippuen löydät erilaisia alueita, joissa voit nauttia viimeisen drinkin. Nuoremmat ihmiset voivat suunnata Calle Pedro Antonio de Alarcóniin, joka on vilkkaan yliopiston yöelämän keskus.

Jos haluat jotain rauhallisempaa, kannattaa mennä johonkin Calle Elvira -k adun baareista tai Plaza de Toros -aukion läheisyyteen.

Päivä 2: Tutustu Alhambran salaisuuksiin

Alhambra Granadassa auringonlaskun aikaan| ©Leon LEE
Alhambra Granadassa auringonlaskun aikaan| ©Leon LEE

En usko, että voit odottaa kauemmin nähdäksesi kuuluisan Alhambran Granadassa, joten vietä toinen päivä tutustumalla koko linnoitukseen (joka ei ole pieni) ja ympäröivään alueeseen.

Astu sisään Alhambran sisätiloihin

Neuvoni on varata opastettu kierros Granadan Alhambraan. Se on valtava palatsikompleksi, jolla on paljon historiaa; se perustettiin 1300-luvulla Nasrid-dynastian toimesta, mutta 1400-luvun lopulla katolisten hallitsijoiden valloituksen myötä siihen tehtiin monia muutoksia.

Toinen suositus on ostaa liput Granadan Alhambraan hyvissä ajoin, koska siellä on aina paljon kävijöitä ja se on yleensä loppuunmyyty.

Ne maksavat noin 14 euroa, ja niihin sisältyy myös vierailu Nasridin palatseihin, joihin on jonkin verran rajoitettu pääsy ja joihin on tiukat aikataulut.

Osta lippuja Alhambraan Granadassa

Kävele Generalifen puutarhoissa

Alhambrasta ei voi poistua käymättä Granadan Generalifessa, Nasrid-dynastian entisessä kesäpalatsissa.

Pääsy tähän paikkaan sisältyy yleiseen pääsylippuun (noin 14 €), mutta on parempi pitää vierailua erillisenä ja varata sille tietty aika.

Sen mahtipontisten sisätilojen lisäksi Generalifessa silmiinpistävintä ovat sen puutarhat, jotka ovat täynnä aromaattisia kasveja, suihkulähteitä, lampia, akaasiapuutarhoja... Lisäksi tältä alueelta voi nähdä Alhambran ja Granadan kaupungin.

Varaa opastettu kierros Granadan Generalifeen ja Alhambraan

Syö Alhambran ympäristössä

Ennen lähtöä suosittelen ruokailua Alhambran lähellä. Tapasravintoloita on useita, kuten Granadassa on tapana.

Hinta voi olla hieman korkeampi, mutta monista näistä paikoista on lyömättömät näkymät Nasridin palatsiin ja sen puutarhoihin.

Lisäksi Alhambran lähellä on ravintoloita, jotka ovat jollain tavalla osa Alhambraa tai Nasrid-dynastian ja katolisten hallitsijoiden historiaa. Esimerkiksi Parador de Granada oli monarkkien käskystä rakennettu luostari, tai La Mimbre, joka sijaitsee keskellä metsää.

Kävele Alhambrasta alas Paseo de los Tristesille

Älä anna tämän polun nimen hämätä, sillä se on erittäin kaunis paikka, joka on ehdottomasti nähtävä. Se on noin 15 minuutin päässä Alhambrasta, aivan Aljibillon sillan toisella puolella.

Paseo de los Tristes -kadulta on uskomattomat näkymät palatsin alueelle, joten pysähdy ja ota upeita valokuvia.

Miksi siis nimi? Hautajaiskulkueet kulkivat tästä ohi matkalla hautausmaalle. Nykyään se erottuu edukseen 1600-luvun alkupuolelta peräisin olevalla suihkulähteellä ja vanhalla rakennuksella, joka kuului aatelisperheelle.

Sano hyvästit Alhambralle Mirador de San Nicolásilta käsin

Vuosia sitten Bill Clinton kiipesi Mirador de San Nicolás -vuorelle ja sanoi nähneensä sieltä kauneimman auringonlaskun.

Pääset sinne 10 minuutissa Paseo de los Tristes -kadulta, Albaicínin kaupunginosan poikki. Kun olet kiivennyt muutaman askelman, voit nähdä huipulta osan Granadan kaupungista ja ennen kaikkea Alhambran ja sen takana olevan Sierra Nevadan.

Kun kyllästyt maisemiin, suosittelen katsomaan aukiolla sijaitsevaa San Nicolásin kirkkoa. Se on mudejar- ja goottilaistyylinen temppeli, johon on vapaa pääsy.

Päivä 3: Sacromonten ja Albaicinin kiertoajelu

Sacromonten kaupunginosa| ©Jorge Franganillo
Sacromonten kaupunginosa| ©Jorge Franganillo

Kolmantena päivänä Granadassa voit tutustua Sacromonten ja Albaicínin kaupunginosiin, joissa perinteet, kulttuuri ja historia kulkevat jokaisella kadulla. Ne ovat myös loistavia paikkoja hyvälle tapas-kierrokselle, huomaatte kyllä!

Aloita päivä vierailemalla Granadan suuressa moskeijassa

Päivä alkaa Granadan suurelta moskeijalta, joka sijaitsee Albaicínin kaupunginosassa lähellä Plaza de San Nicolás -aukiota.

Sisäänpääsy on ilmainen, ja voit tutustua päärakennukseen, puutarhoihin ja islamin tutkimuskeskukseen, jossa kerätään islamia koskevia historiallisia asiakirjoja ja tekstejä.

Huomaa, että tämä on uskonnollinen rakennus, ja vaikka siellä on avoimet ovet, kunnioitus on tärkeää.

Kun olet sisällä, vietä muutama minuutti aikaa katsellaksesi puupaneeleja, joihin on kaiverrettu jaksoja Koraanista.

Kävele Albaicínin kaduilla

Kun olet poistunut Suuren moskeijan luota, on aika kiertää Albaicínin kaupunginosaa, jossa moskeija sijaitsee.

Tätä kaupunginosaa on aina pidetty lähes erillisenä kaupunkina Granadan sisällä. Yllätyt sen rinteistä ja kapeista kaduista, mutta myös suurten palatsien välissä olevista pienistä taloista.

Silmiinpistävää on myös se, että täällä on monia kirkkoja, mutta varokaa, ne olivat aiemmin moskeijoita. Vaikka Albaicínissa aina asuneet muslimit karkotettiin lopulta, heidän kulttuuri- ja taideperintönsä on yhä nähtävissä.

Varaa kierros Granadan Sacromonten ja Albaicínin kaupunginosiin

Ota maukkaat tapakset Albaicínin kiertueella

Albaicínissa voit kävellä kaduilla ja osallistua yhdelle Granadan parhaista tapas-kierroksista. Olet ollut kaupungissa jo muutaman päivän, joten olet varmasti jo tajunnut, että jokaisesta baarissa maksamastasi juomasta (joka maksaa noin 2 euroa) saat tapan, ja kolmen tai neljän sellaisen kanssa päädyt syömään.

Albaicín on oikea alue, jossa voit kulkea ja kokeilla Granadan parasta gastronomiaa. Lisäksi tällä kulinaarisella kiertomatkalla on opas, joka selittää kaiken kulttuurisen puolen.

Tutustu Sacromonten perinteeseen

Vain 15 minuutin kävelymatkan päässä Albaicínista pääset toiseen Granadan perinteisimpiin kuuluvaan kaupunginosaan, Sacromonteen.

Täällä vuoret, joet ja uskonnot ovat sekoittuneet vuosien varrella. Kävellessäsi sen kaduilla voit löytää moskeijan, mutta myös synagogan ja monia luolia.

Luolat saattavat olla sinulle tuttuja, sillä ne ovat Sacromonten suuria symboleita. Niissä on asunut mustalaisperheitä, mutta nykyään ne ovat avoinna vierailijoille. Jos haluat tutustua niihin, suosittelen käymään Museo Cuevasissa ( noin 5 €/pääsy).

Koe flamencon jännitys Sacromonten esityksessä

Sacromonten kaupunginosa tunnetaan myös flamencon syntypaikkana. Monissa luolissa järjestetään iltaisin flamencoesityksiä.

Flamenco on paljon muutakin kuin vain tanssia, joten Granadasta ei saa poistua näkemättä sitä livenä.

Jos haluat mennä Granadassa flamencoesitykseen, suosittelen lämpimästi Sacromontea. Kulttuurien rinnakkaiselo on näkynyt myös tässä taidemuodossa: alkuperäiseen mustalaiszambraan on lisätty muslimielementtejä, mikä tekee lopputuloksesta entistäkin jännittävämmän.

Varaa lippusi flamencoesitykseen Granadassa

4. päivä: Hyvästele Granada tutustumalla sen piilotettuihin aarteisiin

Arabialainen kylpylä Granadassa| ©James C
Arabialainen kylpylä Granadassa| ©James C

Neljäntenä ja viimeisenä päivänä Granadassa suosittelen, että omistatte sen niille paikoille, jotka eivät ehkä ole niin tunnettuja mutta jotka ovat yhtä mielenkiintoisia. Lisäksi minulla on matkan päätteeksi erittäin rentouttava suunnitelma.

Vieraile San Jeronimon kuninkaallisessa luostarissa

San Jerónimon kuninkaallinen luostari sijaitsee lähellä Granadan katedraalia, Realejon ja San Ildefonson kaupunginosien välissä.

Se oli ensimmäinen kristillinen temppeli, joka rakennettiin kaupunkiin valloituksen jälkeen. Sisällä voi käydä noin 4€:lla, ja suosittelen tutustumaan sen sisustukseen ja barokkiarkkitehtuuriin.

Sisällä silmäsi suuntautuvat suoraan pääkappeliin, jossa on suuri manieristityylinen alttaritaulu, joka äskettäin tehdyn restauroinnin ansiosta näyttää moitteettomalta. On kuitenkin myös muita elementtejä, joita ei enää ole ranskalaisten tekemien ryöstöjen vuoksi.

Tuntuu kuin astuisit takaisin kaupunkiin Elvira-portin kautta

Osa San Jeronimon luostarista rakennettiin Puerta de Elviran arabikivestä, joka sijaitsee vain 10 minuutin kävelymatkan päässä Granadan Plaza del Triunfolla. Portti rakennettiin 1100-luvulla ziridien sulttaanien toimesta. Kävele sen läpi aivan kuten kansalaiset tekivät vuosia sitten päästäkseen tälle kaupungin alueelle.

Portti on maurilaisen arkkitehtuurin mukainen. Se on hevosenkengän muotoinen, ja sen yläosassa on taisteluhuoneet. On sääli, että paikalla on saattanut olla toinenkin portti, vaikka se ei olekaan säilynyt nykypäivään asti.

Maista Calle Elviran arabialaisia tapaksia

Käänny selkä Puerta de Elviraan päin oikealle Calle Elviraan ja lounasta. Tällä kertaa maistamasi tapakset ovat hieman erilaisia, sillä tämä alue on täynnä ravintoloita ja baareja, joissa tarjoillaan arabialaista ruokaa, kuten shawarmoja tai tyypillisiä makeisia.

Syömisen lisäksi Calle Elvira -kadulla voit jälleen kerran nähdä, miten arabien ja kristittyjen kulttuurit sekoittuivat vuosisatoja sitten. Se on myös hyvä paikka ostaa matkamuistoja ennen lähtöä.

Tutustu Granadan kauneimpaan kävelykatuun Carrera del Darrolla

Jatkamalla Calle Elviraa pitkin päädyt Carrera del Darrolle, joka on seuraava määränpääsi.

Se on hyvä paikka mennä lounaan jälkeen, sillä se kulkee joen vasemmalla rannalla ja siellä on rento tunnelma. Tiili- ja kivisillat ja kaukaisuudessa Alhambra ilmestyvät tiellesi, joten voit tervehtiä vielä kerran.

Carrera del Darro on yksi kaupungin kauneimmista kävelyreiteistä, ehkä siksi, että se on säilynyt vuosisatojen ajan niin hyvässä kunnossa siltoja myöten. Kävelyretkelläsi löydät myös historiallisia rakennuksia ja useita arabikylpylöitä, joissa suosittelen pysähtymään.

Päätä päivä ja matka rentoutumalla hammamissa

Kun olet kävellyt Granadassa neljä päivää, saatat tarvita hetken lepoa ja rentoutumista. Tähän ei ole parempaa paikkaa kuin arabikylpylä.

Carrera del Darron alueella ja sen ympäristössä on useita vaihtoehtoja. Kokemus koostuu yleensä vartalohoidosta ja rentouttavasta istunnosta noin 65 euron hintaan.

Granadan parhaat hamamit ovat niitä, jotka ovat säilyttäneet arabialaiset perinteet; aromaattisia öljyjä käyttäen ja huolehtimalla sisustuksesta ja huoneista ne luovat ainutlaatuisen kokemuksen höyrysaunojen ja hieronnan välissä. Lähdet ulos kuin uudessa kunnossa ja viimeistelet matkasi Nasridien kaupunkiin!

Varaa istunto Granadan parhaassa hammamissa

Liikkuminen Granadassa

Granada Metro| ©José Francisco Pujazón
Granada Metro| ©José Francisco Pujazón

Jos noudatat ehdottamaani reittiä neljän päivän matkallesi Granadaan, sinun ei tarvitse käyttää autoa tai julkisia liikennevälineitä, sillä kaikki etäisyydet ovat kävelymatkan päässä.

Jos hotellisi on kuitenkin hieman kaukana, saatat joutua käyttämään bussia päästäksesi joihinkin kaupunginosiin ja ennen kaikkea Alhambraan, joka sijaitsee laitamilla.

Onneksi Granadassa on hyvä kaupunkibussipalvelu, jonka vuorotiheyden ja reitit voit tarkistaa Granadan verkkosivuilta. Linjat, kuten C30, yhdistävät kaupungin keskustan Alhambraan, kun taas C31, C32 ja C34 kulkevat Albaicínin ja Sacromonten kaupunginosien läpi, jotka voivat olla hieman kaukana riippuen siitä, missä asut.

Yleiskatsaus 4 päivän kiertoajelusta Granadassa

Jotta saisit kaavamaisemman kuvan neljän päivän matkasuunnitelmastasi Granadassa, jätän sinulle tämän taulukon, josta löydät olennaiset tiedot. Nauti matkastasi!

 • Päivä 1
 • Vieraile Plaza de Isabel la Católicalla
 • Vieraile Granadan katedraalissa
 • Astu sisään kuninkaalliseen kappeliin
 • Syömään Alcaiceríassa
 • Vieraile Madrazassa
 • Päätä päivä Corral del Carbónissa
 • Päivä 2
 • Vieraile Alhambrassa
 • Kävele Generalifen ja sen puutarhojen läpi
 • Lounasta Alhambran ympäristössä.
 • Saapuminen Paseo de los Tristesille
 • Näkymä Granadaan Mirador de San Nicolásin näköalapaikalta
 • Päivä 3
 • Vieraile Granadan suuressa moskeijassa
 • Kävele Albaicínin läpi
 • Lähde tapas-kierrokselle Albaiciniin
 • Tutustu Sacromonte
 • Osallistu flamencoesitykseen
 • Päivä 4
 • Vieraile San Ildefonson kuninkaallisessa luostarissa.
 • Ylitä Elviran portti
 • Syömään Calle Elvira -kadulla
 • Kävele pitkin Carrera de Darroa
 • Rentoudu hammamissa

Odotan innolla, että kerrot minulle, miten matka sujui ja mitkä olivat suosikkihetkesi tällä nelipäiväisellä Granadan matkalla.