Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

10 Tekemistä Granadassa lokakuussa

Kesä on ohi, ja lämpötilat kutsuvat meitä jälleen kerran nauttimaan Granadan kaikesta loistosta. Lokakuu on täydellinen kuukausi kävelyretkille, kulttuurivierailuille ja "granaíno" -flamencolle.

Ana C.R.

Ana C.R.

6 minuuttia luettu

10 Tekemistä Granadassa lokakuussa

Grenada | ©Amamolina

Lokakuu on yksi parhaista ajankohdista matkustaa Granadaan. Kyllä, tiedän, on totta, että voit mennä tähän kaupunkiin mihin aikaan vuodesta tahansa, mutta tämä kuukausi on täydellinen kuukausi tehdä niin. Miksi? Yksinkertaisesti siksi, että kesälomat ovat ohi ja raikas ilma helpottaa kaduilla, kutsu rauhallisille kävelyretkille ja rennoille vierailuille, siitä ei ole epäilystäkään.

Granadasta ei puutu mitään, sillä se ei ole rikas vain arkkitehtuurin ja musiikin suhteen, vaan myös meren ja vuorten suhteen... ja tietysti gastronomian suhteen. Tässä artikkelissa kerron kolmesta aktiviteetista, jotka kannattaa lisätä Granadan nähtävyyksien ja tekemisten listalle.

1. Nauti vierailusta Alhambraan ja sen ympäristöön

Alhambra Granadassa iltahämärässä| ©Leon LEE
Alhambra Granadassa iltahämärässä| ©Leon LEE

On totta, että tämä vierailu oli ennakoitavissa... mutta voiko kukaan kuvitella menevänsä Granadaan näkemättä kaikkea, mitä Alhambrassa voi nähdä? Epäilemättä se on pakollinen, jos et vielä tiedä sitä.

Lokakuun sää on lisäksi loistava kävelylle, kun asiantuntijaopas selittää tämän arkkitehtonisen jalokiven kuriositeetteja. Sitä paitsi lokakuun pitkää viikonloppua lukuun ottamatta (noin 12. päivä) on mahdollista, että monumentilla ei ole niin paljon väkijoukkoja, onko todella olemassa parempaa suunnitelmaa?

Alhambra on maailmanperintökohde ja yksi maailman suosituimmista vierailukohteista, kuten ehkä jo tiedätkin. Mutta se ei ole vain tämä linnoitus, joka on näkemisen arvoinen, lähellä on kauniita paikkoja, kuten Generalifen puutarhat (tässä jätän sinulle tietoa Generalifen sisäänkäynnistä), jossa kuninkaat vetäytyivät.

Jos tämä suunnitelma on mieluinen, suosittelen, että varaatte liput Alhambraan kaksi kuukautta etukäteen, sillä tänne tulee ihmisiä kaikkialta maailmasta ympäri vuoden, ja kysyntää on yleensä melko paljon.

Varaa vierailusi Alhambraan

2. Pidätkö noirista? Pidät varmasti Granada Noirista

Oluen maistelu| ©ELEVATE
Oluen maistelu| ©ELEVATE

Jos pidät dekkareista ja ratkaistavista rikoksista, olet onnekas. Granada Noir -festivaali on Andalusian ainoa noir-genrelle omistettu festivaali, ja siitä voi nauttia lokakuussa.

Mukana ovat kaikki genren eri osa-alueet: sarjakuvat, romaanit, elokuvat ja jopa musiikki. Granada Noir tarjoaa myös toimintaa, kuten lukukerhoja, pyöreitä pöytiä ja kirjaesittelyjä.

Onnea on myös niillä, jotka haluavat yhdistää intohimonsa tähän lajityyppiin ja gastronomiaan. Festivaalin Gastronomía Noir-osastolla järjestetään oluenmaistiaisia, ja lisäksi useat kaupungin baarit tarjoavat tämän teeman mukaisia tapoja.

Kuulostaa mielenkiintoiselta, eikö vain? Tutustu ohjelmaan nyt, jotta voit valita pakolliset kohteet ja lisätä elämääsi hieman jännitystä.

Käytännön tietoja

  • Missä: kaupungin eri kulttuuritiloissa
  • Hinta: ilmainen
  • Milloin: yleensä lokakuun lopussa

3. Uppoudu todellisen Hammam-saunan vesiin

Arabialainen kylpylä Granadassa| ©James C
Arabialainen kylpylä Granadassa| ©James C

Niin paljon kävelyä ja aktiviteetteja, että päivän päätteeksi haluatte varmasti levätä hetken. Mikä olisikaan parempi tapa tehdä se kuin Hammam? Voi, Hammam! Se rauhan ja rentoutumisen paikka, joka vie sinut... johonkin eksoottiseen maahan?

Vaikka lokakuu ei kuulu kylmimpiin kuukausiin, tähän aikaan vuodesta on hyvin tavallista, että iltapäivisin alkaa viilentyä, joten se on täydellinen suunnitelma, josta voit alkaa nauttia, seurassa tai yksin.

Suosittelen menemään Granadan parhaaseen hammamiin, Hammam Al Andalusiin, joka on avoinna aamuyhdeksästä iltakahdeksaan. Tämä hammam eli arabikylpylä on ensimmäinen Espanjassa avattu kylpylä, joka oli ollut suljettuna viisi vuosisataa. Ei enempää eikä vähempää.

Täällä voit rentouttavan kylvyn lisäksi puhdistautua andalusialaiseen tyyliin tai nauttia miellyttävästä hieronnasta. Ja mikä parasta, se on kävelymatkan päässä Alhambrasta, joten voit yhdistää sen täydellisesti vierailuun.

Varaa istuntosi Hammam Al Ándalus Granadassa

4. Älä jätä väliin tapaksia, edes lokakuussa

De Tapas| ©Granada Inn
De Tapas| ©Granada Inn

Kyllä, lokakuussa tapakset ovat edelleen tapaksia. Erityisesti Granadassa ne ovat instituutio.

Joissakin paikoissa niitä on kaksi kerrallaan. Toisissa voit valita haluamasi, kun taas toisissa joudut tyytymään niihin, jotka he valitsevat puolestasi. Tapa on tietysti aina ilmainen, ja siihen kuuluu juoma, jonka hinta on yleensä enintään 2,10 euroa. Eikö olekin hyvä?

Ja missä näitä tapaksia voi syödä? Ehdotan useita alueita. Raatihuoneen alueella, mene La Chicotáan, joka on klassikko.

Jos haluat, voit kävellä Darron ja Camino de Rondan alueella, suosittelen La Blanca Paloman paistettuja munakoisoja, ne ovat erinomaisia. Jos teet reitin Albaicínin kaupunginosan läpi, kysy Casa Rafa, niin paikalliset osaavat näyttää, miten pääset tähän tunnusomaiseen paikkaan.

Toinen tapaksia tarjoava alue on Realejo ja Alhambra. Tässä vanhassa juutalaiskorttelissa on monia baareja, joista voit valita. Ole varovainen, sillä ne ovat yleensä täynnä, eikä olisi outoa, jos joutuisit syömään seisaaltaan.

Varaa tapas-kierros Granadassa

5. Halloween ja yöelämä Granadassa

Halloweenin juhliminen| ©Kenny Eliason
Halloweenin juhliminen| ©Kenny Eliason

Kuten jo tiedätte, halloweenin juhla on vähitellen sisällytetty kulttuuriimme, eikä Granada ole poikkeus. Kun tuhannet yliopisto-opiskelijat palaavat lomien jälkeen, voidaan sanoa, että festivaali on saanut paljon vauhtia.

Jos sinulla on onni olla Granadassa 31. lokakuuta ja haluat juhlia tätä päivää, älä huoli, tapahtumista ei ole pulaa.

Granadan baareissa ja yökerhoissa järjestetään usein teemailtoja. Yleensä asiakkaat tulevat baareihin ja saavat vastineeksi ilmaisen juoman.

Se ei kuitenkaan lopu diskoihin. Esimerkiksi Almuñecarin kaupoissa on jaettu karkkeja iskulauseella "Truco o trato" (karkki tai kepponen), ja Soportújarissa on järjestetty "noitayöt".

Suosittelen, että hankit pari viikkoa ennen tätä maagista iltaa aikataulun, jotta voit päättää, mikä sinua kiinnostaa eniten. Yleensä on helppo löytää useita vaihtoehtoja, jos etsit asiaa Internetistä.

Kummituskierros Granadassa

Vaikka tämäntyyppisiä retkiä voi tehdä muina vuodenaikoina, suosittelen ilmoittautumaan, jos etsit aktiviteetteja Granadassa talvella.
tai tietysti lokakuun lopussa, Halloweenin aikaan.

Granadassa on lukuisia tarinoita, jotka ovat täynnä mysteereitä ja kauhua, osa niistä on todellisia ja osa legendoja. Useat kaupungin yritykset tarjoavat teemaan liittyviä opastettuja kierroksia, jotka vievät osallistujat kaduille ja kaupunginosiin, jotka ovat kuuluisimpia paranormaaleista myyteistään.

Monet näistä kierroksista ovat dramatisoituja, joten pelokkaiden kannattaa ehkä pidättäytyä niistä.

6. Romanttinen syksy Mirador de San Nicolásissa

San Nicolásin näköalapaikka| ©Serguei
San Nicolásin näköalapaikka| ©Serguei

Tämä on Granadan kuuluisin näköalapaikka, ja se sijaitsee Albaicínin alueella. Ja kyllä, sieltä avautuvat näkymät, joita et voi jättää väliin: Alhambra ja Generalife, kaupunki sen jalkojen juurella ja Sierra Nevada taustalla.

Aukiolle ja tälle näköalapaikalle antoi nimensä San Nicolásin kirkko, joka rakennettiin 1500-luvulla moskeijan paikalle.

Miksi mennä tälle näköalapaikalle lokakuussa? Lokakuussa ilma on raikas, päivät ovat kirkkaampia ja ennen kaikkea puiden vihreys loistaa kesän jälkeen. Erittäin romanttinen kohtaus, josta voit nauttia rakkaidesi kanssa, eikö totta?

Lisäksi tämä paikka on yleensä melko vilkas, ja siellä on pieniä kojuja, joissa myydään monenlaisia esineitä, joten voit viettää täällä jonkin aikaa selaillen.

7. Vieraile Granadan kuninkaallisessa kappelissa 12. lokakuuta vietettävänä juhlapäivänä.

Katedraalin julkisivu| ©José vargas.
Katedraalin julkisivu| ©José vargas.

Tämä kappeli, joka rakennettiin vuosina 1506-1517 Kastilian kuningatar Isabella I:n pyynnöstä, sisältää sellaisten merkittävien historiallisten henkilöiden hautoja kuin katoliset hallitsijat Juana Hullu ja Filip Komea.

Älä kuitenkaan usko sitä, sillä vaikka sen ulkoasu on varsin silmiinpistävä, sisätilat ovat ankarat, hieman ahtaat ja joidenkin makuun hieman liian tummat.

Jos tulet tänne 12. lokakuuta, sinua kiinnostaa tietää, että se on Kolumbuksen päivän juhlallisuuksien, kuten kaupungin standardin kummallisen värinän, päätapahtumapaikka.

Lisäksi sakastissa voi nähdä osan katolisten hallitsijoiden perinnöstä: maalauksia, heidän kruununsa, valtikkansa sekä joitakin kirjoja ja vaatteita.

8. Älä missaa Granada Vibran konsertteja

Granada värähtelee| ©SnippyHolloW
Granada värähtelee| ©SnippyHolloW

Jos olet musiikin ystävä ja aiot vierailla Granadassa lokakuussa, olet onnekas. Kaupungin tarjoamien perinteisten flamencoesitysten lisäksi siellä järjestetään myös suuri festivaali, Granada Vibra, jossa on kaikenlaisia tyylejä.

Tapahtuma koostuu itse asiassa neljästä suuresta musiikkitapahtumasta, joiden ohjelmassa on monipuolinen valikoima tyylejä ja joissa esiintyy tunnettuja taiteilijoita. Yleensä esitykset pidetään Cortijo del Condessa.

Ensimmäinen näistä tapahtumista, Granada Urbana, on omistettu reggaetonille ja trapille, kun taas kahdessa seuraavassa, Bull Days-tapahtumassa, on yleensä täysi artistiryhmä.
ohjelmistoon kuuluu yleensä rockia, poppia ja fuusiomusiikkia.

Festivaalin päättävä päivä on yleensä omistettu elektroniselle musiikille, ja siellä järjestetään myös jäähyväisjuhlat.

Käytännön tietoja

  • Missä: Paseo Cortijo del Conde,
  • Hinta: jokaisella päivällä on erilainen hinta.
  • Milloin: joka lauantai lokakuussa

Varaa flamenco-esitys Granadassa

9. Kaunis luonto, Sierra Nevada

Vierailu Sierra Nevadassa| ©Steve Slater
Vierailu Sierra Nevadassa| ©Steve Slater

Sierra Nevada on vuoristo, joka sijaitsee Granadan ja Almerian välissä. Se on Alppien jälkeen Länsi-Euroopan korkein, ja sen kasvitieteellinen, maisemallinen ja luonnontieteellinen arvo on valtava.
Normaalisti hiihtokausi alkaa marraskuussa, mutta ehdotan, että nautit Sierrasta eri tavalla.

Lokakuussa voit harrastaa monia muita aktiviteetteja: vaelluksia, vuoristokilpailuja, pyöräilykierroksia ja jopa tähtitieteellisiä havaintoja. Sierra Nevadaan pääsee Granadasta helposti, sillä sinne voi lähteä järjestetyllä retkellä tai bussilla.

Kaikki tämä ja monet muut asiat, joista saat yksityiskohtaista tietoa hiihtokeskuksen verkkosivuilta.

10. FICH - La Chana Independent Festival

Las Alqueríasin puisto| ©Ronie
Las Alqueríasin puisto| ©Ronie

On mahdollista, että olet yksi niistä, jotka haluavat tutustua kaupunkiin sen turistisimpien paikkojen ulkopuolella. Tätä varten ei ole mitään parempaa kuin kuljeskella sen vähemmän keskeisillä asuinalueilla. Jos, kuten Granadassa lokakuussa, siellä järjestetään festivaali, mahdollisuudet tutustua paikkaan paranevat.

Lokakuun alussa La Chanan lähistöllä Parque de las Alqueríasissa järjestetään FICH. Tapahtuma alkaa aikaisin ja päättyy vasta noin klo 00:00.

Tänä päivänä järjestetään juhlapäivä, jossa on musiikkikonsertteja (erityisesti alueen pienryhmät), näyttelyitä, lasten toimintaa ja luovia työpajoja. Jos tulet mukaan, löydät myös paikkoja, joissa voit maistella kaupungin parasta kotitekoista ruokaa.

Käytännön tietoja

  • Missä: Parque de las Alquerías, La Chanan kaupunginosa,
  • Hinta: ilmainen
  • Milloin: yleensä lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Lämpötilat Granadassa lokakuussa

Granadan kadut| ©SnippyHolloW
Granadan kadut| ©SnippyHolloW

Sää Grandassa on lokakuussa varsin miellyttävä. Enimmäislämpötila on yleensä noin 15 astetta, ja vähimmäislämpötila laskee harvoin alle 10 asteen.

Näistä syistä se on ihanteellinen aika vierailla alueella, varsinkin jos aiot tehdä pitkiä kiertoajeluja tai viettää paljon aikaa kävellen. Joka tapauksessa on aina hyvä tarkistaa sää juuri ennen matkalle lähtöä.