Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

10 Tekemistä Granadassa lokakuussa

Kesä on ohi, ja lämpötilat kutsuvat meitä jälleen kerran nauttimaan Granadan kaikesta loistosta. Lokakuu on täydellinen kuukausi kävelyretkille, kulttuurivierailuille ja "granaíno"-flamencolle.

Ana C.R.

Ana C.R.

6 minuuttia luettu

10 Tekemistä Granadassa lokakuussa

Grenada | ©Amamolina

Lokakuu on yksi parhaista ajankohdista matkustaa Granadaan. Kyllä, tiedän, on totta, että voit matkustaa tähän kaupunkiin mihin aikaan vuodesta tahansa, mutta tämä kuukausi on täydellinen kuukausi siihen. Miksi? Yksinkertaisesti siksi, että kesälomat ovat ohi ja raikas ilma rauhoittaa katuja, ja se on kutsu rauhallisille kävelyretkille ja rennoille vierailuille, epäilemättä.

Granadasta ei puutu mitään, sillä se ei ole rikas vain arkkitehtuurin ja musiikin suhteen, vaan myös meren ja vuorten suhteen... ja tietenkin gastronomian suhteen. Tässä artikkelissa kerron kymmenestä aktiviteetista, jotka kannattaa lisätä Granadassa nähtävää ja koettavaa-listalle.

1. Romanttinen syksy Mirador de San Nicolásissa

San Nicolásin näköalapaikka| ©Serguei
San Nicolásin näköalapaikka| ©Serguei

San Nicolásin kirkko, joka rakennettiin 1500-luvulla moskeijan päälle, antaa nimensä aukiolle ja tälle näköalapaikalle, joka on Granadan kuuluisin ja sijaitsee Albaicínin alueella. Ja kyllä, sieltä avautuvat näkymät, joita et voi jättää väliin: Alhambra ja Generalife, kaupunki jalkojen juurella ja Sierra Nevada taustalla.

Miksi mennä tälle näköalapaikalle lokakuussa? Koska lokakuussa ilma on raikas, päivät ovat kirkkaampia ja ennen kaikkea puiden vihreys loistaa kesän jälkeen. Erittäin romanttinen kuva nautittavaksi rakkaasi kanssa, eikö totta?

Lisäksi tämä paikka on yleensä melko vilkas, ja siellä on pieniä kojuja, joissa myydään monenlaisia esineitä, joten voit viettää aikaa selaillen. Se on loistava tapa nähdä Alhambra ja Generalife eri näkökulmasta, kun olet käynyt näissä kahdessa kulttuurin ja kulttuuriperinnön ihmeessä.

.

Varaa opastettu kierros Alhambraan ja Generalifeen

2. Uppoudu aidon Hammamin vesiin

Arabikylpylä Granadassa| ©James C
Arabikylpylä Granadassa| ©James C

Niin monen kävelyn ja aktiviteetin keskellä haluat varmasti päivän päätteeksi löytää hetken aikaa levätä hieman. Mikä olisikaan parempi tapa tehdä se kuin Hammam-kylpylä? Vaikka lokakuu ei kuulu kylmimpiin kuukausiin, tähän aikaan vuodesta on hyvin tavallista, että iltaisin alkaa viilentyä, joten se on täydellinen suunnitelma, josta voit alkaa nauttia, seurassa tai yksin.

Suosittelen varaamaan istunnon Granadan parhaassa hammamissa, Hammam Al Andaluksessa, joka on avoinna klo 9-20. Tämä hammam eli arabikylpylä on ensimmäinen, joka avattiin Espanjassa sen jälkeen, kun se oli ollut suljettuna viisi vuosisataa. Ei enempää eikä vähempää.

Täällä voit rentouttavan kylvyn lisäksi puhdistautua andalusialaiseen tyyliin tai nauttia miellyttävästä hieronnasta. Ja mikä parasta, se on kävelymatkan päässä Alhambrasta, joten voit yhdistää sen täydellisesti vierailuusi.

Varaa istuntosi Hammam Al Ándalus -hotellissa Granadassa

3. Vieraile Granadan kuninkaallisessa kappelissa 12. lokakuuta vietettävänä juhlapäivänä.

Katedraalin julkisivu| ©José vargas.
Katedraalin julkisivu| ©José vargas.

Tässä vuosina 1506-1517 Kastilian kuningattaren Isabella I:n pyynnöstä rakennetussa kappelissa on sellaisten merkittävien historiallisten hahmojen hautoja kuin katoliset hallitsijat Juana Hullu ja Filip Komea. Jos haluat oppia kaiken kuninkaallisen kappelin historiasta yksityiskohtaisesti, suosittelen varaamaan tämän opastetun kierroksen, johon sisältyy myös sisäänpääsy Granadan katedraaliin

. Vaikka kappeli on ulkoisesti varsin näyttävä, sen sisätilat ovat ankarat, jokseenkin ahtaat ja joidenkin makuun hieman pimeät. Sakastissa voit kuitenkin nähdä osan katolisten hallitsijoiden perinnöstä: maalauksia, heidän kruununsa, valtikkansa sekä joitakin kirjoja ja vaatteita.

Jos tulet tänne 12. lokakuuta, sinua kiinnostaa tietää, että täällä järjestetään Kolumbuksen päivän kunniaksi juhlallisuuksia, kuten kaupungin standaarin kummallinen värinän nosto.

.

Varaa opastettu kierros Granadan kuninkaalliseen kappeliin ja katedraaliin

4. Älä missaa Granada Vibran konsertteja

Granada Vibra| ©SnippyHolloW
Granada Vibra| ©SnippyHolloW

Jos olet musiikin ystävä ja vierailet Granadassa lokakuussa, olet onnekas. Kaupungin tarjoamien perinteisten flamencoesitysten lisäksi siellä järjestetään upea festivaali, Granada Vibra.

Tapahtuma koostuu itse asiassa neljästä suuresta musiikkitapahtumasta, joiden ohjelmassa on monenlaisia tyylejä ja joissa esiintyy tunnettuja artisteja:

 • Ensimmäinen näistä tapahtumista, Granada Urbana, on omistettu reggaetonille ja trapille.
 • Kaksi seuraavaa, Bull Days, tarjoavat yleensä rock-, pop- ja fuusiomusiikkia.
 • Festivaalin päättävä päivä on yleensä omistettu elektroniselle musiikille, ja siellä järjestetään myös jäähyväisjuhlat.

Mutta jos pidät flamencosta, muista, että Granadassa voit nauttia laulu- ja tanssiesityksistä myös lokakuussa ja mihin tahansa muuhun aikaan vuodesta.

Käytännön tietoja

 • Missä: Paseo Cortijo del Conde
 • Hinta: Jokaisella tapahtumalla on erilainen hinta.
 • Milloin: Joka lauantai lokakuussa

Varaa flamencoesitys Granadan luolaravintolassa

5. Älä jätä väliin tapaksia, edes lokakuussa

Tapakset| ©Granada Inn
Tapakset| ©Granada Inn

Kyllä, lokakuussa tapakset ovat edelleen tapaksia. Erityisesti Granadassa ne ovat instituutio. Joissakin paikoissa saat kaksi kerrallaan. Toisissa paikoissa voit valita haluamasi, kun taas toisissa joudut tyytymään niihin, jotka sinulle valitaan. Tapakset ovat tietysti aina ilmaisia, ja ne tarjoillaan juoman kanssa, jonka hinta on yleensä enintään 2,10 euroa. Eikö olekin hyvä?

Ja missä näitä tapaksia voi syödä? Ehdotan useita alueita:

 • Raatihuoneen alueella kannattaa mennä La Chicotáan, joka on klassikko.
 • Jos haluat, voit kävellä Darron ja Camino de Rondan alueella, suosittelen La Blanca Paloman paistettuja munakoisoja, ne ovat erinomaisia. Jos teet reitin Albaicínin kaupunginosan läpi, kysy Casa Rafasta, paikalliset osaavat näyttää, miten pääset tähän tunnusomaiseen paikkaan.
 • Toinen tapaksia tarjoava alue on Realejo ja Alhambra. Tässä vanhassa juutalaiskorttelissa on monia baareja, joista voit valita. Ole varovainen, niillä on tapana olla täynnä, eikä olisi outoa, jos joutuisit syömään seisaaltaan.

6. Pidätkö noirista? Rakastat Granada Noiria

Oluenmaistelu| ©ELEVATE
Oluenmaistelu| ©ELEVATE

Jos pidät dekkareista ja selvitettävistä rikoksista, olet onnekas. Granada Noir -festivaali on Andalusian ainoa noir-genrelle omistettu festivaali, ja voit nauttia siitä lokakuussa.

Festivaalilla käsitellään kaikkia genren eri osa-alueita: sarjakuvia, romaaneja, elokuvia ja jopa musiikkia. Granada Noir tarjoaa myös toimintaa, kuten lukukerhoja, pyöreitä pöytiä ja kirjaesittelyjä.

Onnea on myös niillä, jotka haluavat yhdistää intohimonsa tähän genreen ja gastronomiaan. Festivaalin Gastronomía Noir-niminen osio järjestää oluenmaistiaisia, ja lisäksi useat kaupungin baarit tarjoavat tämän teeman mukaisia tapoja.

Käytännön tietoja

 • Missä: eri puolilla kaupunkia sijaitsevissa kulttuuripaikoissa
 • Hinta: ilmainen
 • Milloin: yleensä lokakuun lopussa

7. Osallistu Halloweeniin ja yöelämään Granadassa

Halloweenin juhliminen| ©Kenny Eliason
Halloweenin juhliminen| ©Kenny Eliason

Kuten jo tiedät, halloweenin juhlinta on vähitellen sisällytetty kulttuuriimme, eikä Granada ole poikkeus. Lisäksi sen tuhansien yliopisto-opiskelijoiden palattua lomien jälkeen voidaan sanoa, että juhla on saanut paljon vauhtia.

Jos sinulla on onni olla Granadassa 31. lokakuuta ja haluat juhlia tätä päivää, älä huoli, tapahtumista ei ole koskaan pulaa:

 • Granadan baareissa ja yökerhoissa vietetään usein teemailtoja. Yleensä asiakkaat tulevat baareihin ja saavat vastineeksi ilmaisen juoman.
 • Esimerkiksi Almuñécarin kaupoissa jaetaan makeisia iskulauseella "Truco o trato" (temppu tai kepponen), ja Soportújarissa järjestetään "noitayötä".

Suosittelen, että hankit pari viikkoa ennen tätä maagista yötä aikataulun, jotta voit päättää, mikä sinua kiinnostaa eniten. Yleensä on helppo löytää useita vaihtoehtoja, jos tarkistat netistä.

Granadan aavekierros

Vaikka tämäntyyppisiä kierroksia voi tehdä muinakin aikoina, suosittelen ilmoittautumaan, jos etsit aktiviteetteja Granadassa talvella tai tietysti lokakuun lopussa, lähellä Halloweenia.

Granadassa on lukuisia tarinoita, jotka ovat täynnä salaperäisyyttä ja kauhua, osa todellisia ja osa legendoja. Useat kaupunkilaisyritykset tarjoavat teemaan liittyviä opastettuja kierroksia, jotka vievät osallistujat kaduille ja kaupunginosiin, jotka ovat kuuluisimpia paranormaaleista myyteistään.

Monet näistä kierroksista ovat dramatisoituja, joten pelokkaiden on ehkä syytä pidättäytyä niistä.

8. Nauti vierailusta Alhambraan ja sen ympäristöön

Granadan Alhambra auringonlaskun aikaan.| ©Leon LEE
Granadan Alhambra auringonlaskun aikaan.| ©Leon LEE

On totta, että tämä vierailu oli ennakoitavissa... mutta voiko kukaan kuvitella menevänsä Granadaan näkemättä kaikkea, mitä Alhambrassa on nähtävää?

Sitä paitsi lokakuun sää on loistava kävelylle, kun asiantunteva opas selittää tämän arkkitehtonisen jalokiven kuriositeetteja, ja lokakuun 12. päivän pitkää viikonloppua lukuun ottamatta muistomerkillä ei välttämättä ole niin paljon väkeä.

Alhambra on maailmanperintökohde ja yksi maailman suosituimmista paikoista, joten suosittelen, että varaat Alhambra-liput kaksi kuukautta etukäteen. Ja Alhambran kierroksen jälkeen suosittelen sinua vierailemaan sen ympäristössä, josta löydät kauniita paikkoja, kuten Generalifen puutarhat (tähän jätän sinulle tietoa Generalifen lipuista), jonne kuninkaat vetäytyivät ennen.

Varaa opastettu kierros Alhambraan ja Generalifeen Granadassa

9. Kaunis luonto, Sierra Nevada

Vierailu Sierra Nevadassa| ©Steve Slater
Vierailu Sierra Nevadassa| ©Steve Slater

Sierra Nevada on vuoristo, joka sijaitsee Granadan ja Almerian välissä. Se on Alppien jälkeen Länsi-Euroopan korkein, ja sen kasvitieteellinen, maisemallinen ja luonnontieteellinen arvo on valtava. Normaalisti hiihtokausi alkaa marraskuussa, mutta suosittelen, että nautit Sierra Nevadasta eri tavalla.

Esimerkiksi varaamalla Granadasta 4x4-retken Sierra Nevadaan, jossa voit ihastua tähän biosfäärialueeseen ja sen tyypillisiin vuoristokyliin, järviin, ikivanhoihin välimerellisiin metsiin, vuoristomassiiveihin ja syviin laaksoihin, joita jää ja joet ovat kaiverrelleet tuhansien vuosien aikana. Tätä ei missään nimessä kannata jättää väliin.

Lisäksi lokakuussa voit harrastaa monia muita aktiviteetteja: vaelluksia, vuoristokilpailuja, pyöräilyreittejä ja jopa tähtitieteellisiä havaintoja. Sierra Nevadaan on helppo päästä Granadasta, sillä voit matkustaa bussilla tai järjestetyllä retkellä, kuten aiemmin mainitsin.

Varaa matka Sierra Nevadaan Granadasta

10. FICH - La Chanan itsenäinen festivaali

Alqueríasin puisto| ©Ronie
Alqueríasin puisto| ©Ronie

On mahdollista, että kuulut niihin, jotka haluavat tutustua kaupunkiin sen turistikohteiden ulkopuolella. Tähän tarkoitukseen ei ole mitään parempaa kuin kuljeskella sen vähemmän keskeisillä kaupunginosilla. Jos, kuten Granadassa tapahtuu lokakuussa, siellä järjestetään festivaali, mahdollisuudet tutustua paikkaan paremmin kasvavat.

La Chanan kaupunginosassa järjestetään lokakuun alussa FICH-festivaali **Parque de las Alquerías -**puistossa. Tapahtuma alkaa aikaisin ja päättyy vasta noin keskiyöllä.

Tämä on juhlapäivä, jossa on musiikkikonsertteja (erityisesti alueen pieniä yhtyeitä), näyttelyitä, lasten toimintaa ja luovia työpajoja. Jos tulet mukaan, löydät myös paikkoja, joissa voit maistella kaupungin parasta kotitekoista ruokaa.

Käytännön tietoja

 • Missä: Alquerías-puisto, La Chanan kaupunginosa,
 • Hinta: ilmainen
 • Milloin: yleensä lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Lämpötilat Granadassa lokakuussa

Granadan kadut| ©SnippyHolloW
Granadan kadut| ©SnippyHolloW

Sää Granadassa lokakuussa on melko miellyttävä. Enimmäislämpötila on yleensä noin 15 astetta, ja vähimmäislämpötila laskee harvoin alle 10 asteen.

Näistä syistä se on ihanteellinen aika vierailla alueella, varsinkin jos aiot tehdä pitkiä kiertoajeluja tai viettää paljon aikaa kävellen. Joka tapauksessa on aina hyvä tarkistaa sää hieman ennen matkalle lähtöä.