Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

10 tekemistä Granadassa talvella

Monet pitävät Granadaa yhtenä Espanjan kauneimmista kaupungeista, ja se on ihanteellinen kaupunki, johon voi tulla tutustumaan mihin aikaan vuodesta tahansa. Jos olet päättänyt pitää lyhyen talviloman, tässä on 10 suunnitelmaa, joiden avulla voit nauttia siitä täysillä.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

8 minuuttia luettu

10 tekemistä Granadassa talvella

Postikortti Granadasta | ©Olya Kobruseva

Granada on kaupunki, joka on täynnä nähtävää ja koettavaa ympäri vuoden. Sen uskomaton kulttuuriperintö valloittaa kaikki matkailijat, jotka tulevat käymään siellä. Suuri arabiperintö, joka on nähtävissä sen kaduilla, sen kansanperinne ja ihmisten lämpö ovat joitakin niistä seikoista, jotka tekevät siitä erittäin suositun matkakohteen.

Jos olet päättänyt pyytää muutaman päivän talvella paeta rutiinia ja tutustua Granadaan, voin kertoa sinulle, että löydät suuren määrän aktiviteetteja. Tunne kaikki Granadan joulun tunnelma, suojaudu kylmältä satavuotiaiden luolissa, rentoudu sen kuuluisissa Hammamissa tai jopa mene sen ylistetylle Sierra Nevadalle ovat joitakin suunnitelmia, joita et voi jättää väliin, haluatko tietää niistä enemmän? No, minä kerron sinulle kaiken niistä!

1. Juhlia ottopäivän juhlallisuuksia

Granadan kaupungintalo jouluna| ©Mari Fernández
Granadan kaupungintalo jouluna| ©Mari Fernández

Joulu ja uudenvuodenpäivä ovat kaksi talven odotetuinta juhlaa kaikissa Espanjan kaupungeissa. Perinteisten kansallisten juhlapäivien lisäksi Granadassa vietetään kuitenkin kuukauden ensimmäisinä päivinä erittäin tärkeää juhlaa: Día de la Toma.

Jos matkustat Granadaan tammikuussa, voit juhlia katolisten hallitsijoiden niin sanotun takaisinvaltauksen päättymistä, ja se on päivä täynnä tapahtumia ja perinteitä.

Kyseinen päivä on tammikuun 2. päivä, ja se on koko kunnan yleinen vapaapäivä, joka on jatkoa uudenvuodenaaton juhlallisuuksille. Tänä päivänä järjestetään tavallisesti kaikenlaisia tapahtumia, kuten pyhiinvaellus katolisten hallitsijoiden haudalle tai kulkue kaupungintalon aukiolta.

Kaupungissa järjestetään myös perinteisiä "maurien ja kristittyjen" paraateja, ja voit nähdä kaartin ja armeijan kulkueen kaupungintalolta Granadan pääkaduilla. Erittäin omaperäinen ja tärkeä tapahtuma Granadan asukkaille, jota ei voi jättää väliin.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: maksuton.
 • Päivämäärä: joka vuosi se järjestetään 2. tammikuuta, jolloin "la Toma" tapahtui.
 • Paikka: Suurin osa tapahtumista järjestetään Raatihuoneentorilla.
 • Suositellaan: Jos pidät historiasta ja perinteistä ja haluat kokea hetken, joka on täynnä merkitystä konservatiivisemmille grenadilaisille.

2. Lämmitä San Antónin hotpotilla

San Antónin ruukku| ©JJ Merelo
San Antónin ruukku| ©JJ Merelo

Jos aiot tulla Granadaan tammikuun puolivälissä ja pidät syömisestä, voin vakuuttaa, että yksi parhaista suunnitelmista on mennä yhteen monista ravintoloista, jotka juhlistavat San Antónia erityisellä ruokalistalla, kuten La Cueva de 1900.

Granadassa on pyhimys, jota juhlitaan paljon kiihkeämmin kuin muissa yhteisöissä ja joka sopii täydellisesti talven kylmyyteen. San Antónia, eläinten suojeluspyhimystä, juhlitaan joka vuosi 17. tammikuuta, ja granadalaiset kunnioittavat erityisesti sian hahmoa. Vaikka se saattaa kuulostaa paradoksaaliselta, yksi parhaista tavoista juhlistaa tätä eläintä on ollut tehdä tunnetuksi lusikkaruokaa, joka on suuri hitti kaikkialla kaupungissa: San Antónin kattila.

Tämä on kuivatuista pavuista, riisistä ja erilaisista sianlihalajeista valmistettu muhennos, joka sopii erinomaisesti lämmittelyyn kylminä kuukausina. Sinulla on myös mahdollisuus lähteä jollekin tapas-kierrokselle ympäri Granadaa, sillä tämän kuukauden viikkojen aikana he tarjoavat varmasti maistiaisia tästä erityisestä muhennoksesta.

Kiinnostuksen yksityiskohdat

 • Hinta: Ravintolat tarjoavat yleensä täydet menut noin 30 € per henkilö.
 • Ajankohta: 17. tammikuuta alkaen kuukauden loppuun asti.
 • Paikka: Kaikissa Granadan ravintoloissa on tammikuussa tarjolla San Antón -muhennosta.
 • Suositellaan: Jos pidät syömisestä ja olet lihan ystävä.

Varaa parhaat tapas-kierrokset Granadassa

3. Koe joulu Granadassa

Grenada jouluna| ©Alison Waller
Grenada jouluna| ©Alison Waller

Joulun viettäminen Granadassa on epäilemättä kokemus, joka jättää sinut lumoutuneeksi, sillä tämä kaupunki osaa sekoittaa tyypilliset perinteet andalusialaiseen tunnelmaan, joka on niin suosittu kaikkialla.

Koko joulukuun ajan ja talven tuloa hyödyntäen yksi suosituimmista suunnitelmista on käydä joulumarkkinoilla ja osallistua toimintaan, jota yleensä järjestetään Plaza Bib Rambla -aukiolla, Paseo del Violónilla ja Plaza del Humilladerolla, jossa yleensä pystytetään karuselleja ja leikkejä pienimmille.

Lisäksi monet ravintolat järjestävät 24. joulukuuta illalla menuja, joilla juhlitaan jouluaattoa erityisellä tavalla. Jotkut, kuten El Cortijo, tarjoavat menuita, joten voit tulla perheesi kanssa ja kokea tämän erityisen illan, joka on täynnä flamencoa ja andalusialaista olemusta.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: Joulumenun hinta on noin 25 euroa per henkilö, ja keskustan joulujuhlatoiminta on yleensä maksutonta.
 • Päivämäärä: 24. ja 25. joulukuuta.
 • Paikka: Joulumarkkinat ja karuselli ovat yleensä keskustassa, Bib Ramblan ja Humilladeron aukioilla.
 • Suositellaan: Jos olet joulumielessä ja haluat viettää joulunajan tutustumalla Granadaan.

4. Kävele valaistun kaupungin läpi

Jouluvalot| ©mi)
Jouluvalot| ©mi)

Joka joulukuun 1. päivä Granadassa sytytetään virallisesti jouluvalot. Jos aiot tulla talven ensimmäisten viikkojen aikana katsomaan kaupunkia, olet onnekas, sillä ne ovat yleensä päällä tammikuun puoliväliin asti, ja se on melkoinen näky.
Talvella päivät ovat yleensä lyhyempiä, ja jos olet Granadassa joulukuussa, voit kuljeskella iltapäivällä klo 19 joillakin pääkaduilla tai käydä Albaicínin alueella ja nauttia kaikista valaisevista koristeista.

Joulujuhlien lisäksi Granadalla on valtakunnallinen maine siitä, että se panostaa vuodesta toiseen valojen koristeluun. Ne vihitään yleensä Plaza del Carmenilla, ja niistä voi nauttia koko joulu- ja tammikuun ajan.

Sinun tarvitsee vain pakata lämpimät vaatteet matkalaukkuusi ja lähteä vaeltelemaan Granadan lumoavilla valaistuilla kujilla.

Kiinnostuksen yksityiskohdat

 • Hinta: tämä on maksutonta toimintaa.
 • Ajankohta: 1. joulukuuta alkaen ja talven ensimmäisten viikkojen aikana tammikuun loppuun asti.
 • Paikka: Koko kaupungin keskusta on täynnä värejä ja valoja, mutta vaikuttavimmat paikat ovat Plaza del Carmen ja Paseo de Violón.
 • Suositellaan, jos haluat tutustua Granadaan eri tavalla ja nauttia koristeluista, jotka vaihtuvat vuodesta toiseen.

Varaa opastettu kierros Granadassa

5. Leiki kuin lapsi Juveandaluksessa

Juveandalus| ©GranadaD
Juveandalus| ©GranadaD

Jos etsit tekemistä Granadassa lasten kanssa, sinun on hyvä tietää, että talvi näyttää olevan heille suunniteltu vuodenaika. Ei ainoastaan siksi, että siellä on kaikki joulun juhlallisuudet, vaan myös siksi, että juuri tähän aikaan järjestetään yksi talon pienimmille omistetuista vuotuisista messuista. Kyseessä on Juveandalus-festivaali, joka järjestetään joka vuosi Fermasan messualueella ja jonka tarkoituksena on nuorten viihdyttäminen.

Nämä messut houkuttelevat perheitä kaikkialta, ei vain Granadasta vaan myös naapurikaupungeista, ja jos sinulla on pieniä lapsia, et voi jättää niitä väliin.

Voit osallistua työpajoihin, kilpailuihin, tarinankerrontaan ja kaikenlaiseen perhetoimintaan. Siellä on myös aita, jossa on nähtävyyksiä rohkeimmille. Kokonainen kokemus, joka tekee vierailustasi Granadassa koko perheen kanssa hauskaa.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: sisäänpääsy on 5-8 euroa.
 • Ajankohta: järjestetään joulukuun lopusta tammikuun alkuun.
 • Paikka: Fermasan messualueella, Ctra. de Armillan varrella.
 • Suositellaan: jos tulet lasten kanssa Granadaan ja haluat viettää hauskaa aikaa perheen kanssa.

6. Osallistu uudenvuoden konserttiin

Uudenvuoden konsertti| ©Alex Camara
Uudenvuoden konsertti| ©Alex Camara

Jos vietät muutaman päivän Granadassa joulukuun lopussa ja tammikuun alussa ja haluat osallistua yhteen granadalaisten vuoden odotetuimmista tapahtumista, sinun on ehdottomasti tultava kuuntelemaan sinfoniaorkesterin esittämää suurten säveltäjien musiikkia.

Kun on aika hyvästellä vuosi, monet suuret kaupungit järjestävät tapahtumia ja konsertteja, jotta ihmiset voivat kokoontua yhteen ja juhlia talven saapumista ja uuden syklin alkua.

Granada ei halunnut jäädä jälkeen, ja siksi Granadan sinfoniaorkesteri järjestää joka vuosi uudenvuoden konsertin Manuel de Fallan auditoriossa.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: lipun hinta on yleensä noin 20 euroa, ja se kannattaa varata etukäteen.
 • Ajankohta: yleensä 2. tammikuuta, jotta se ei osuisi edellisiin yleisiin vapaapäiviin.
 • Paikka: Manuel de Falla Auditorio.
 • Suositellaan, jos pidät elävästä musiikista ja haluat juhlistaa uuden vuoden saapumista erityisellä tavalla.

7. Hyödynnä talven alennusmyynnit

Myynti| ©cottonbro
Myynti| ©cottonbro

Talvi on monille synonyymi shoppailulle, eikä voi unohtaa, että tänä vuodenaikana voi löytää markkinoiden parhaita löytöjä.

Talvimyynnit alkavat yleensä tammikuun alussa ja kestävät kolme kuukautta, joten tulitpa mihin vuodenaikaan tahansa, voit aina hyödyntää Granadan-matkasi nähdäksesi, voisitko tehdä edullisia löytöjä.

Yksi Granadan suurimmista ostoskeskuksista on Nevada Shopping, jossa useimmat suuret tuotemerkit sijaitsevat.

Jos sinulla on kuitenkin jo pääsy tämäntyyppisiin kauppoihin kaupungissasi, Granadan alennusmyyntien parhaat tarjoukset löytyvät käsityöläisläheisemmiltä ja tyypillisimmiltä ostosalueilta, kuten Alcaiceríasta, joka on täynnä parhaita käsitöitä, kankaita, vaatteita ja sisustusta tarjoavia kojuja, joissa voit näiden viikkojen aikana tehdä todellisia löytöjä.

Kiinnostuksen yksityiskohdat

 • Hinta: riippuu siitä, kuinka paljon haluat käyttää, mutta voit löytää jopa 75 prosentin alennuksia.
 • Ajankohta: tammikuun alusta maaliskuun alkuun.
 • Sijainti: Nevada-ostoskeskus sijaitsee Avenida de las Palmeras, 75, ja Alcaicería samannimisellä kadulla.
 • Suositellaan: jos haluat etsiä parhaita tarjouksia ja viedä kotiin lahjoja ja matkamuistoja lomaltasi.

8. Suojaudu kylmältä flamencon rytmissä Sacromontessa

Flamenco Sacromontessa| ©Jeanne Menjoulet
Flamenco Sacromontessa| ©Jeanne Menjoulet

Andalusia on alue, jolla on kaikkien nähtävyyksien ja matkailunähtävyyksien lisäksi kiistaton perintö: flamenco. Granadassa on tämän suositun tyylin esityksiä ja konsertteja ympäri vuoden, mutta juuri talvella ne ovat suosituimpia.

Yksi alueista, joilla on tarjolla parhaita flamencoesityksiä, on Sacromonten alue, jossa on edelleen esiintymispaikkoja satoja vuosia vanhoissa luolissa. En keksi parempaa tapaa suojautua kylmältä kuin ottaa lasillinen viiniä lämmittelyyn ja katsella yhtä näistä intohimoa ja voimaa täynnä olevista ohjelmista.

Kylmyydestä huolimatta on myös aina suositeltavaa käydä Albaicínin ja Sacromonten alueilla, jotta ymmärtäisit Granadan olemuksen ja perinnön.

Kiinnostuksen yksityiskohdat

 • Hinta: nämä esitykset maksavat yleensä noin 25 euroa.
 • Päivämäärä: Ihanteellista on mennä sinne talvikuukausina, jotta voi suojautua kylmältä.
 • Paikka: Sacromonten alueella on monia paikkoja, kuten Rocío tai Tarantos, jotka tarjoavat esityksiä.
 • Suositellaan: Jos pidät kansanperinteestä ja haluat nähdä flamencoesityksen.

Varaa lippusi flamencoesitykseen Granadassa

9. Rentoudu ja lämmittele aidossa Hammamissa

Arabialainen kylpylä Granadassa| ©James C
Arabialainen kylpylä Granadassa| ©James C

Mikä voisi olla kylmällä säällä houkuttelevampaa kuin kuuma kylpy? Muissa kohteissa saatat joutua odottamaan, kunnes pääset hotelliin, mutta ei Granadassa. Kaupungin valtava arabialaisen kulttuurin perintö on johtanut siihen, että kaupunkiin on juurtunut tapa, joka tekee kaikki vierailijat hulluiksi: Hammamit.

Nämä ovat turkkilaisen kylpylän tyylisiä kylpyjä, joissa pääset lämpökylpyihin, saunoihin ja kuumiin altaisiin, voit juoda vihreää teetä mintun kera ja jopa saada yhden tarjolla olevista virkistävistä hieronnoista. Kuulostaa hyvältä, eikö vain?

Se on epäilemättä yksi talven houkuttelevimmista aktiviteeteista, ja Granadassa on Espanjan parhaita hamameita.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: pääsymaksu on yleensä noin 70 euroa.
 • Ajankohta: sopii erinomaisesti kylmille kuukausille, erityisesti tammi- ja helmikuulle, sillä se on aktiviteetti, joka lämmittää ja rentouttaa.
 • Paikka: Granadassa on useita hamameita, kuten Al Andalus Calle Santa Ana, 16.
 • Suositellaan: jos haluat irrottautua ja viettää kaksi tuntia lämmitellen ja rentoutuen.

Varaa Hammam kokemuksesi

10. Nauti lumesta Sierra Nevadassa

Vierailu Sierra Nevadassa| ©Steve Slater
Vierailu Sierra Nevadassa| ©Steve Slater

Sinulle saattaa tuntua, että Andalusia on lämmin alue, jossa jopa talvi on leudompi kuin muualla maassa. Granadassa näin ei kuitenkaan ole, mikä johtuu osittain sen sijainnista. Tämä tekee siitä uskomattoman paikan mennä talvella, sillä voit nauttia paitsi lumesta myös lukuisista talviurheilulajeista.

Kaupunki sijaitsee Sierra Nevadan juurella, joka on yksi Andalusian suurista keuhkoista ja jonka korkeimpia huippuja on Mulhacén.

Jos mietit , miten Granadasta pääsee Sierra Nevadaan, se on vain tunnin ajomatkan päässä kaupungista, ja sinne pääsee helposti autolla tai bussilla alle viidellä eurolla, vaikka voit myös luottaa päiväretkiin, joka voi viedä sinut kierrokselle lumisiin maisemiin.

Voit myös vuokrata yläkerrasta kelkan tai jopa sukset ja lähteä seikkailulle tähän luonnonparatiisiin.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: Järjestetyt retket Sierra Nevadaan maksavat yleensä noin 70 euroa.
 • Päivämäärä: Sierra Nevadassa on lunta lähes koko talven, erityisesti tammi- ja helmikuussa.
 • Paikka: Sierra Nevada
 • Suositellaan: Jos pidät luonnosta ja haluat käyttää talven hyväkseen nähdäksesi lunta.

Lämpötilat Granadassa talvella

Grenada talvella| ©Kent Wang
Grenada talvella| ©Kent Wang

Jos aiot viettää 3 päivää Granadassa talvella, siellä on varmasti kylmä. Joulukuun lopusta helmikuun loppuun lämpötila pysyy yleensä vakaana 2ºC:n ja 10ºC:n välillä, ja helmikuu on sateisin kuukausi.

Maaliskuun alettua lämpötila alkaa vähitellen nousta ja saavuttaa 15ºC tai 16ºC.

Älä kuitenkaan ole liian itsevarma, ja jos tulet talvella, ota aina lämpimät vaatteet mukaan, sillä lukuun ottamatta sisätiloissa järjestettäviä tapahtumia, kuten flamencoesityksiä, joulukonsertteja tai rentouttavia hamameita, suurin osa Granadan nähtävyyksistä on ulkona.

Granadan matkailijamäärät talvella

Granadan Alhambra auringonlaskun aikaan| ©Leon LEE
Granadan Alhambra auringonlaskun aikaan| ©Leon LEE

Totuus on se, että joulu on Granadalle suuri kannustin olla täynnä turisteja suuren osan joulu- ja tammikuusta. Helmikuun saapuessa ja kylmän sään voimistuessa Granadassa on kuitenkin paljon vähemmän turisteja, ja se on paljon miellyttävämpi nähtävyys alhaisista lämpötiloista huolimatta.

Kaupunki on silti ihanteellinen kohde viikonloppumatkoille, ja monet pariskunnat ja perheet tulevat näinä kuukausina sankoin joukoin tutustumaan kaupunkiin. Suositukseni on, että vaikka matkailua on vähemmän, kannattaa varmistaa, että varaatte tietyt vierailut ja varaatte etukäteen esimerkiksi liput Alhambraan, joka on yksi kaupungin tärkeimmistä nähtävyyksistä.

Granada on kaupunki, joka yllättää sinut kaikkina vuodenaikoina, mutta talvella siinä on jotain erityistä. Joulumieli, lohdullinen ruoka ja ripaus kulttuurin sekoitusta tekevät siitä unohtumattoman kokemuksen, aiotko jättää sen väliin?