Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

10 tekemistä Granadassa syyskuussa

Granada on yksi Espanjan suosituimmista matkailukaupungeista. Tällä alueella käy vuosittain noin 2 miljoonaa ihmistä. Kaupungin värikkäät ja värikkäät maisemat, sen historia ja vaikuttavat muistomerkit ja historialliset kohteet tekevät Granadasta erityisen paikan, jossa kannattaa vierailla yksin, kumppanin kanssa tai perheen kanssa.

Andressa García

Andressa García

6 minuuttia luettu

10 tekemistä Granadassa syyskuussa

Syksy Granadassa | ©Thomas Andersen

Alhambra ja kaikki sen maamerkit, Generalife, Nasridien palatsit, Alcazaba ja Medina; pienimmätkin kylät ovat häikäiseviä. Granada on vuodenajasta riippumatta mielenkiintoinen ja eläväinen matkakohde.

Monet matkailijat ovat kuitenkin yhtä mieltä siitä, että paras vuodenaika on syksy. Syyskuun ja marraskuun välisenä aikana lämpötila on paljon miellyttävämpi ja väkijoukkoja on vähemmän.

Jos kuulut niihin ihmisiin, jotka haluavat vierailla turistikohteissa ilman väkijoukkoja, syksy on paras aika vierailla Granadassa. Syyskuussa kaupunki tarjoaa lisäksi monia virkistys- ja kulttuuritarjontaa, joka ilahduttaa ja viihdyttää niin paikallisia kuin vierailijoitakin.

1. Nauti vielä lämpimistä rannoista Granadaan saapuessasi

Granada Beach| ©Carmen VG
Granada Beach| ©Carmen VG

Yksi ensimmäisistä asioista, jotka sinun on tehtävä, kun saavut Granadaan syyskuussa, on kävellä rannikkoa pitkin. Vaikka saattaa kuulostaa hieman oudolta vierailla rannikolla syksyllä, se on itse asiassa parasta aikaa vuodesta. Syyskuun alussa lämpötila on laskenut hieman, mutta meri on edelleen lämmin kesän auringonpaisteen ansiosta.

Lomakauden lähestyessä loppuaan rannikot ovat edelleen hieman autioita. Vähäinen ihmisvirta tekee rannoilla käymisestä tähän aikaan vuodesta yhden matkan parhaista kokemuksista.

Varaa parhaat retket Granadasta

2. Nauti Pyhän sakramentin muskettisotureista pienessä Béznarissa

Béznarin muskettisoturien Fogonazot| ©Pepe Maldonado Gijon
Béznarin muskettisoturien Fogonazot| ©Pepe Maldonado Gijon

Syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna Lecrínissä järjestetään juhlat. Pyhän sakramentin muskettisoturien juhla on yksi niistä kokemuksista, jotka sinun on koettava, jos vierailet Granadassa syyskuussa.

Muistojuhla, joka tunnetaan myös nimellä Béznarin muskettisoturit, järjestetään tässä Lecrínin kaupungissa. Tämän perinteen alkuperä juontaa juurensa Alpujarrasin kapinaan 1500-luvun puolivälissä. Se perustuu pienen paikallisen armeijan voiton kunnioittamiseen silloisista maurikapinallisista.

Béznar on pieni kylä, jossa oli vuonna 2018 hieman yli 250 asukasta. Vaikka se on pieni kaupunki, jonka väkiluku vähenee vuosi vuodelta, se on hyvä kohde syyskuussa sekä alueeseen tutustumisen että kulttuuriperinteiden, kuten Pyhän sakramentin muskettisoturien, vuoksi.

Varaa parhaat retket Granadasta

3. Maalaa itsesi mustaksi välttäen Cascamorran sisäänkäyntiä

Mustana Cascamorrasissa| ©Antonio Lopez Garcia
Mustana Cascamorrasissa| ©Antonio Lopez Garcia

Yksi Granadan iloisimmista juhlista on ehdottomasti Cascamorras-juhla. Tarinan mukaan eräs maanviljelijä löysi maata viljellessään kiveen kaiverretun kuvan, joka näytti neitsyeltä. Bazan ja Guadixin uudisasukkaiden välillä oli konflikti, joka ulottui aina tuon kaukaisen aikakauden tuomioistuimiin asti.

Lopulta armon neitsyt jäi Bazaan, ja Guadixilla oli mahdollisuus saada hänet yhdeksi päiväksi vuodessa. Ryhmä kapinoivia Accitanoja järjesti vierailun Bazaan tuodakseen Neitsyt Marian kuvan väkisin. Kun he saapuivat Bazaan, bastetanot pieksivät heidät ulos kaupungista.

Kun Guadixissa perustettiin 1800-luvulla Virgen de la Piedadin veljeskunta, tämä riita, josta on tullut perinne, otettiin uudelleen käyttöön. Nykyään Guadixista (Cascamorras) kotoisin oleva henkilö tekee matkan Bazaan ottaakseen kuvion. Hän voi ottaa sen mukaansa vain, jos hän saapuu sinne, missä Neitsyt on, ilman yhtäkään mustaa maalitahraa.

Bazan asukkaat maalaavat itsensä mustiksi ja varustautuvat mustalla maalilla jahdatakseen Cascamorrasia ja peittääkseen hänet kokonaan, jotta hän ei voisi viedä Neitsyttä. Jos mustaa maalia, vettä ja öljyä ei haittaa, tulet pitämään tästä kokemuksesta. Juhlaa vietetään joka vuosi 6. syyskuuta.

Varaa parhaat retket Granadasta

4. Lasten viattomuus koskettaa sinua La Tiznan neitsyt Marian juhlassa

La Tiznan neitsyt Maria| ©Manuel G
La Tiznan neitsyt Maria| ©Manuel G

Kaunis tarina, josta on tullut legenda Jerez del Marquesadossa, aloittaa La Tiznan neitsyt Marian juhlan. Tarina kertoo, että erittäin voimakkaan myrskyn aikana salama iski ja vei kolmen pienen lapsen hengen. Neitsyen sanotaan tehneen lapsille ihmeen ja herättäneen heidät henkiin. Siitä lähtien alueen asukkaat ovat luvanneet muistaa neitsyen läsnäoloa joka vuosi ja kiittää häntä myönnetystä ihmeestä.

Jos haluat nähdä kauniin, edustavan ja maagisen esimerkin suojeluspyhimyksen juhlallisuuksista, tulet rakastamaan Virgen de La Tiznaa. Kyläläiset järjestävät erilaisia arpajaisia, myyvät lippuja härkätaisteluesityksiin ja ostavat festivaalilehtiä kattaakseen juhlan kustannukset.

Tässä Marianin hartaudessa lapset ovat päähenkilöitä. Kyläläiset huolehtivat siitä, että nuorimmat lapset tuovat Neitsyt Marialle kukkatarjouksia kiitokseksi tarinan kolmen lapsen saamasta ihmeestä. Juhlat järjestetään joka vuosi 8.-12. syyskuuta.

5. Vahvista uskoasi Angustian Neitsyt Marian kulkueella

Virgen de las Angustias -neitsyen kulkue| ©Rafa Merelo Guervós
Virgen de las Angustias -neitsyen kulkue| ©Rafa Merelo Guervós

Yksi Andalusiassa vallitsevista hellyttävimmistä ja syvälle juurtuneimmista perinteistä on ehdottomasti Virgen de las Angustias. Hänen juhlaansa vietetään Granadassa syyskuun aikana. Ensimmäinen kukkatarjoilu järjestetään 15. syyskuuta, ja siihen asti alue avaa ovensa juhlille.

Juhlallisuudet alkavat viikkoa ennen Marian hartauspäivää. Koko edeltävän viikon ajan Guadixin kaupunki valmistautuu vastaanottamaan vierailijoita kaikkialta Espanjasta ja maailmasta juhlimaan suojelijaneitsyttä. Jännitys, ilo ja usko, joita ennen kaikkea vanhusten läsnäolo leimaa, ovat osa tunnetta ja ilmapiiriä, jonka koet näiden päivien aikana.

Neitsyt kulkee 15. päivä kulkueessa. Nyt on oikea aika nauttia lukuisista ruokakojuista ja Granadan tyypillisistä makeisista. Sen lisäksi, että voitte nauttia rikastuttavasta kulttuurisesta
rikastuttavan kulttuurikokemuksen, mutta tulet myös ihastumaan tämän alueen alkuperäisten reseptien laajaan valikoimaan.

Kuun puolivälin hyvien kokemusten jälkeen Virgen de las Angustias palaa kulkueeseen syyskuun viimeisenä sunnuntaina. Jos matkustatte vielä syyskuun lopussa Granadassa, neitsyen viimeinen kulkue on hyvä vaihtoehto vahvistaa uskoanne ja ennen kaikkea maistella vielä kerran Granadan makeisten räjähtäviä makuja, täydellinen suunnitelma mennä sinne pariskuntana tai perheen kanssa!

6. Ja Olé! Koe flamencofestivaali Sacromontessa

Flamenco Sacromontessa| ©Jeanne Menjoulet
Flamenco Sacromontessa| ©Jeanne Menjoulet

Andalusia on yksi niistä alueista, joilla flamencon juuret ovat syvimmin juurtuneet. Granada on tablojen ja baarien keskus, jossa voit nauttia miellyttävästä ajasta flamencotanssien parissa, jotka saavat ihosi ryömimään tanssijoiden lahjakkuuden ansiosta. Vaikka tämä ei olekaan syyskuun aktiviteetti, se on kuitenkin paras kuukausi nauttia siitä.

Vaikka flamenco elää ja voi hyvin Sacromontessa vuodenajasta riippumatta, syyskuussa on lisätty uusi syy osallistua, ja se on Milnoff-festivaali. Tämä tapahtuma tarjoaa monipuolisen valikoiman perinteisintä ja laadukkainta flamencoa flamencon ystävien hurmioon.

Samalla kun nautit esityksistä, sinulla on mahdollisuus nauttia idyllisestä hetkestä maistelemalla tyypillistä andalusialaista ruokakulttuuria, kuten tyypillisiä iberialaisia makkaroita. Voit myös piristää oleskeluasi baareissa lasillisella valkoviiniä tai jollain muulla haluamallasi juomalla. Tätä ihanaa kokemusta et voi jättää väliin!

7. Käytä älyäsi tutkijoiden yössä

Tutkijoiden ilta| ©ParqueCiencias
Tutkijoiden ilta| ©ParqueCiencias

Tutkijoiden yö on Euroopan komission tukema toiminta, johon Andalusian alue ja siten myös Granada osallistuu innokkaasti. Tieteen ystäville tämä on ehdottomasti aktiviteetti, jota ei voi jättää huomiotta matkasuunnitelmassa.

Tutkijoiden yönä kunnioitetaan ihmisiä, jotka antavat älykkyyttään tieteelle ja teknologian kehittämiselle kehittyneemmän maailman puolesta. Tutkijat tekevät tieteestä käyttäjäystävällisempää ja ymmärrettävämpää tavalliselle yhteiskunnalle.

Tapahtuman toiminta vaihtelee järjestäjien ehdotusten mukaan, mutta tavoite on aina sama: yhteiskunnan on tunnustettava ja ymmärrettävä hieman paremmin tieteenharjoittajien vastuuta.

Tämä inspiroiva ja älyllinen retki järjestetään yleensä syyskuun viimeisellä viikolla, joten älä missaa sitä!

8. Värähtele Granada Sound -festivaalin indie-energiassa

Granada Sound Festival| ©Patricia Cabeza
Granada Sound Festival| ©Patricia Cabeza

Jos olet musiikin ystävä ja energiarikkaat festivaalit ovat sinun juttusi, sinun on koettava Granada Sound.

Tämä on festivaali, jossa esiintyvät Espanjan suurimmat indie-musiikin edustajat. Se järjestetään yleensä kahden päivän ajan syyskuun viimeisellä viikolla. Se on loistava suunnitelma, jos vierailet Granadassa ystävien tai kumppanisi kanssa.

Granada Sound on järjestetty lähes keskeytyksettä vuodesta 2012 lähtien, ja siitä on jo tullut tärkeä osa toimintaa, jota et voi jättää väliin, jos matkustat kaupunkiin syyskuussa.

9. Albaicín toivottaa sinut tervetulleeksi kuin perheenjäsenet San Miguelin juhlallisuuksien aikana

Tutustu Albaicínin viehätykseen ja kauneuteen| ©L'odyssée Belle
Tutustu Albaicínin viehätykseen ja kauneuteen| ©L'odyssée Belle

Syyskuun viimeisenä sunnuntaina Albaicínin kaupunki täyttyy ilosta juhliessaan suojeluspyhimyksensä San Miguel Arcángelin juhlaa.

Tämä on yksi Granadan pakollisista tapahtumista, jos vierailet alueella syyskuussa.

Se on ennen kaikkea perhetapahtuma. Kun olet läsnä San Miguelin juhlallisuuksissa, tunnet olosi kotoisaksi. Albaicínin asukkaat järjestävät San Miguel Arcángelin juhlakulkueen ja tarjoavat erilaisia aktiviteetteja, joiden parissa perheet viihtyvät.

Yleisimpiä tapahtumia, joista voit nauttia juhlallisuuksien aikana, on tavallinen +* paikallisten pelaama ystävällinen jalkapallo-ottelu. He tarjoavat myös suuren perheaterian, joka järjestetään Cerro San Miguelissa. Sen lisäksi, että juhla on erittäin perheystävällinen ja saa sinut tuntemaan olosi kotoisaksi, saat kotiin mukavan matkamuiston värikkäistä koristeista ja alkuperäisasuista.

10. Maista syksyn hedelmiä Granadassa

Hedelmä koju| ©Bernard DUPONT
Hedelmä koju| ©Bernard DUPONT

Virgen de las Angustiasin viimeisen kulkueen ainutlaatuisen kokemuksen lisäksi voit maistella Granadan gastronomiaa ja kävellä perinteisillä syksyn hedelmämarkkinoilla. Tätä kokemusta ei kannata jättää väliin, sillä pääset maistamaan hedelmiä, joita ei löydy muualta Espanjasta.

Kiinnostavinta markkinoilla on se, että hedelmät, joita saat, ovat sesongin mukaisia. Monet näistä lajeista ovat saatavilla vain Granadassa, ja niitä voi löytää vain syksyllä, joka alkaa syyskuussa.
syyskaudella, joka alkaa syyskuussa.

Jos lähtee Granadaan eikä maistele Granadan syyshedelmiä, se on sama kuin ei olisi käynyt Granadassa ollenkaan. Tämä on mehevä kokemus, varsinkin jos kuulut niihin ihmisiin, jotka rakastavat maistella ja nauttia erilaisista koostumuksista ja ainutlaatuisista mauista. Herkuttele makusi ainutlaatuisilla mauilla!

Sää syyskuussa

Granadan kadut| ©SnippyHolloW
Granadan kadut| ©SnippyHolloW

Syyskuu on syksyn alku. Lämpötilat ovat paljon ystävällisemmät tähän aikaan vuodesta. Jos haluat selvitä syksystä Granadassa, sinun on otettava huomioon viileät ja kevyet (mutta ei kesäiset) vaatteet päivisin.

Yöllä lämpötila voi laskea muutaman asteen pakkasen yläpuolelle. Ota mieluiten mukaan lämpimiä takkeja ja puseroita iltaa varten. Yleisesti ottaen sää on miellyttävä ja suosii miellyttävää matkaa, jossa voi tutustua grenadilaiseen yhteisöön ja sen tapoihin.

Mitä sinä odotat nauttiaksesi lomastasi Granadassa?