Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

12 tekemistä Granadassa syyskuussa

Granada on yksi Espanjan suosituimmista matkailukaupungeista. Sen maisemat, historia ja vaikuttavat muistomerkit tekevät Granadasta erityisen paikan, jossa on mukava vierailla.

Andressa García

Andressa García

7 minuuttia luettu

12 tekemistä Granadassa syyskuussa

Syksy Granadassa | ©Thomas Andersen

Alhambra ja kaikki sen maamerkit, Generalife, Nasridien palatsit, Alcazaba ja Medina; pienimmätkin kylät ovat häikäiseviä. Monet matkailijat ovat samaa mieltä siitä, että syksyllä Granadassa käynti on hyvä vaihtoehto, koska se on vuoden parasta aikaa. Syyskuun ja marraskuun välisenä aikana lämpötilat ovat paljon miellyttävämpiä ja väkijoukkoja on vähemmän. Lisäksi kaupunki tarjoaa syyskuussa paljon virkistys- ja kulttuuritoimintaa, joka miellyttää ja viihdyttää kaikkia kävijöitä.

1. 1001 musiikkia "Syyskuussa Generalifessa"

Jos vierailet Granadassa tähän tai muuhun aikaan vuodesta, yksi pakollisista pysähdyspaikoista on Alhambra, mutta suosittelemme, että varaat liput Alhambraan ja Generalifeen tai opastetun kierroksen sekä Alhambraan että Generalifeen hyvissä ajoin etukäteen verkossa.

Jos kuitenkin suunnittelet matkasi kaupunkiin syyskuussa, et voi jättää väliin "Syyskuu Generalifessa" -tapahtuman puitteissa järjestettävää "1001 musiikkia" -konserttisarjaa, joka järjestetään yleensä tämän kuukauden aikana. Kyseessä on kokonainen ehdotus konserteista, joissa esiintyy joitakin tämän hetken parhaita artisteja Generalife-teatterin lavalla. Vuonna 2020 syntynyt kulttuuritapahtuma, joka on sitoutunut musiikilliseen laatuun ja kulttuuriseen huippuosaamiseen Granadan Alhambran vertaansa vailla olevassa ympäristössä. Viimeisimmät painokset toivat yhteen tunnettuja taiteilijoita, kuten Ara Malikian, Luz Casal, Andrés Calamaro ja Pablo López.

Varaa liput Alhambraan ja Generalifeen

2. Tutustu yhteen Granadan luonnon aarteista, Alpujarraan.

Granadan Alpujarra on vierailun arvoinen , jos varaat Granadasta käsin retken, jonka ansiosta pääset tutustumaan sen historiaan ja kulttuuriin sen muodostavien kauniiden kylien kautta: Lanjarón, Pampaneira, Poqueiran laakso, Bubión ja Capileira. Kävelet sen jyrkillä kaduilla ja kapeilla poluilla paikallisen oppaan kanssa, joka kertoo sinulle kaikki alueen yksityiskohdat, miten paikalliset elävät, mitkä ovat tyypillisimmät ruoat, yleisimmät aktiviteetit....

Tutustu tämän vuoristoisen alueen andalusialaiseen perintöön, joka yllättää sinut heti retken alusta alkaen. Matkaa kertyy noin 100 km bussilla ja matka kestää noin 7 tuntia. Ihanteellinen suunnitelma näinä päivinä, koska loppukesän ja alkusyksyn lämpötilat ovat miellyttävät koko Granadan maakunnassa.

.

Varaa retki Alpujarraan Granadasta käsin

3. Nauti vielä lämpimistä rannoista, kun saavut Granadaan

Granadan ranta| ©Carmen VG
Granadan ranta| ©Carmen VG

Yksi ensimmäisistä asioista, joita kannattaa nähdä ja tehdä Granadassa, tässä tapauksessa syyskuussa, on kävellä rannikkoa pitkin. Vaikka saattaa kuulostaa hieman oudolta vierailla rannikolla syksyllä, se on itse asiassa parasta aikaa vuodesta. Syyskuun alussa lämpötilat ovat laskeneet hieman, mutta meri on yhä lämmin kesän aikana saadun auringonpaisteen ansiosta.

Koska lomasesonki on loppumassa, rannikot jäävät hieman autioiksi. Vähäinen ihmisvirta tekee rannoilla käymisestä tähän aikaan vuodesta yhden matkasi parhaista kokemuksista.

Varaa parhaat retket Granadasta

4. Nauti Pyhän sakramentin muskettisoturit Lecrínissä

Béznarin muskettisoturit| ©Pepe Maldonado Gijon
Béznarin muskettisoturit| ©Pepe Maldonado Gijon

Kaikista Granadan ympärillä järjestettävistä retkistä suosittelemme osallistumaan Lecrínin juhlallisuuksiin syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Pyhän sakramentin muskettisoturien juhla on yksi niistä kokemuksista, jotka sinun on koettava, jos vierailet Granadassa syyskuussa. Jos varaat Granadasta tähän aikaan vuodesta retken Lecrínin laaksoon, se on loistava ajatus; kaiken lisäksi tällä retkellä pääset maistelemaan oliiviöljyjä.

Béznarin muskettisotureiden muistojuhla, joka tunnetaan myös nimellä Béznarin muskettisoturit, järjestetään tässä Lecrínin kaupungissa. Tämän perinteen alkuperä juontaa juurensa Alpujarrasin kapinaan 1500-luvun puolivälissä. Se perustuu pienen paikallisen armeijan voiton kunnioittamiseen silloisista maurikapinallisista.

Béznar on pieni kylä, jossa oli vuonna 2018 hieman yli 250 asukasta. Vaikka kylän väkiluku laskee vuosi vuodelta, se on hyvä kohde syyskuussa sekä alueeseen tutustumisen että kulttuuriperinteiden, kuten Pyhän sakramentin muskettisoturien, vuoksi.

Varaa matka Lecrinin laaksoon Granadasta käsin

5. Maalaa itsesi mustaksi välttääksesi Cascamorrasin sisäänkäynnin

Mustana Cascamorraksessa| ©Antonio Lopez Garcia
Mustana Cascamorraksessa| ©Antonio Lopez Garcia

Yksi Granadan iloisimmista juhlista on ehdottomasti Cascamorras-juhla 6. syyskuuta. Tarina kertoo, että maanviljelijä löysi maata viljellessään kiveen kaiverretun kuvan, joka näytti neitsyeltä. Bazan ja Guadixin asukkaiden välille syntyi konflikti, joka ulottui aina tuon kaukaisen aikakauden hoveihin asti, kaupunkeihin, joihin voit tutustua varaamalla Granadasta retken Guadixiin ja Geoparkiin.

Tarinan mukaan armon neitsyt jäi lopulta Bazaan, ja Guadix sai hänet yhdeksi päiväksi vuodessa. Joukko kapinoivia Accitanoja järjesti vierailun Bazaan tuodakseen Neitsyt Marian kuvan väkisin. Kun he saapuivat Bazaan, bastetanolaiset hakkasivat heidät ulos kaupungista.

Kun Guadixissa perustettiin 1800-luvulla Neitsyt Piedadin veljeskunta, tämä kiista otettiin uudelleen käyttöön, ja siitä on nyt tullut perinne. Nykyään Guadixista (Cascamorras) kotoisin oleva henkilö tekee matkan Bazaan ottaakseen hahmon. Hän voi ottaa sen vain, jos hän saapuu sinne, missä neitsyt on, ilman yhtäkään mustaa maalitahraa, kun taas Bazan asukkaat maalaavat itsensä mustiksi ja varustautuvat mustalla maalilla jahdatakseen Cascamorrasia ja peittääkseen hänet kokonaan estääkseen häntä ottamasta neitsyttä.

Varaa retkesi Guadixiin ja Geoparkiin Granadasta

6. Vahvista uskoasi Angustiasin neitsyen kulkueella

Virgen de las Angustiasin neitsyen kulkueet| ©Rafa Merelo Guervós
Virgen de las Angustiasin neitsyen kulkueet| ©Rafa Merelo Guervós

Yksi hellyttävimmistä ja syvälle juurtuneimmista perinteistä, joita Andalusiasta löytyy, on ehdottomasti Virgen de las Angustiasin kulkue. Hänen juhlaansa vietetään Granadassa syyskuun aikana. Ensimmäinen kukkalahjoitus tapahtuu 15. syyskuuta, ja siihen asti alue avaa ovensa juhlille.

Juhlallisuudet alkavat viikkoa ennen Marian hartauspäivää. Koko edeltävän viikon ajan Guadixin kaupunki valmistautuu vastaanottamaan suojeluspyhimyksensä kunniaksi vierailijoita eri puolilta Espanjaa ja maailmaa, ja alueeseen voi tutustua varaamalla esimerkiksi Granadasta retken Guadixiin ja Geoparkiin. Jännitys, ilo ja usko, joita leimaa ennen kaikkea vanhusten läsnäolo, ovat osa tunnetta ja ilmapiiriä, jonka voit tuntea näinä päivinä.

15. päivänä neitsyt kulkee kulkueessa. Tämä on täydellinen hetki nauttia monista kojuista, joissa myydään tyypillisiä granadolaisia ruokia ja makeisia. Sen lisäksi, että voit nauttia rikastuttavasta kulttuurikokemuksesta, voit myös ihastua moniin tämän alueen alkuperäisiin resepteihin. Kuun puolivälin hyvien kokemusten jälkeen Virgen de las Angustias -neitsyt kulkee jälleen syyskuun viimeisenä sunnuntaina, ja tämä on täydellinen suunnitelma mennä sinne kumppanisi tai perheesi kanssa!

Varaa retki Guadixiin ja Geoparkiin Granadasta käsin

7. Ja Olé! Koe flamencoesitys Sacromonte-festivaalilla

Flamenco Sacromontessa| ©Jeanne Menjoulet
Flamenco Sacromontessa| ©Jeanne Menjoulet

Andalusia on yksi niistä alueista, joilla flamenco on juurtunut syvimmin. Granada on tablojen ja nautintopaikkojen, kuten Zorayan puutarhassa järjestettävän flamencoesityksen, luolaravintolassa järjestettävän flamencoesityksen tai Tablao La Alboreassa järjestettävän flamencoesityksen, keskus. Tansseja, jotka saavat ihosi rypemään tanssijoiden lahjakkuuden ansiosta. Vaikka tämä ei olekaan syyskuun aktiviteetti, se on paras kuukausi siitä nauttimiseen.

Vaikka toinen suunnitelma, josta voit nauttia tähän aikaan vuodesta, on Sacromonten Milnoff-festivaali. Tämä tapahtuma tarjoaa monipuolisen valikoiman perinteisintä ja laadukkainta flamencoa tämän lajityypin ystävien hurmioon.

Samalla kun nautit esityksistä, sinulla on mahdollisuus liittää idylliseen hetkeen maistelemalla tyypillistä andalusialaista ruokakulttuuria, kuten tyypillisiä iberialaisia makkaroita. Voit myös elävöittää oleskeluasi baareissa lasillisella valkoviiniä tai muulla haluamallasi juomalla. Tätä ihastuttavaa kokemusta et voi jättää väliin!

Varaa flamencoesitys Zorayan puutarhassa

8. Albaicín toivottaa sinut tervetulleeksi kuin perheenjäsen San Miguelin juhlallisuuksien aikana

Tutustu Albaicínin viehättävyyteen ja kauneuteen.| ©L'odyssée Belle
Tutustu Albaicínin viehättävyyteen ja kauneuteen.| ©L'odyssée Belle

Syyskuun viimeisenä sunnuntaina Albaicínin kaupunki täyttyy ilosta juhliessaan suojeluspyhimyksensä San Miguel Arcángelin juhlia. Uskonnollisten juhlallisuuksien mukaisesti tämä on yksi niistä Granadan tapahtumista, joita ei kannata jättää väliin, jos vierailet alueella syyskuussa.

Tämä on ennen kaikkea perhetapahtuma. San Miguelin juhlallisuuksiin osallistuminen saa sinut tuntemaan olosi kotoisaksi. Albaicínin asukkaat järjestävät San Miguel Arcángelin kulkueen ja tarjoavat erilaisia aktiviteetteja, joiden parissa perheet voivat nauttia yhteisöstä.

Hyvä tapa tutustua alueeseen tarkemmin on vuokrata Granadan Sacromonten ja Albaicínin kierros. Yleisimpiin tapahtumiin, joista voit nauttia juhlallisuuksien aikana, kuuluu myös tavallinen naapurien välinen ystävällinen jalkapallo-ottelu. Cerro San Miguelilla järjestetään myös suuri perheateria. Sen lisäksi, että kyseessä on erittäin perheystävällinen juhla, joka saa sinut tuntemaan olosi kotoisaksi, saat kotiin mukavan matkamuiston värikkäistä koristeista ja alkuperäisasuista.

Varaa kierros Sacromontessa ja Albaicínissa Granadassa

9. Kosketa lasten viattomuutta Virgen de La Tizná -juhlassa

Neitsyt La Tizná| ©Manuel G
Neitsyt La Tizná| ©Manuel G

Kaunis tarina, josta on tullut legenda Jerez del Marquesadossa, on alku La Tiznán neitsyt Marian juhlille. Tarinan mukaan erittäin voimakkaan myrskyn aikana salama iski ja vei kolmen pienen lapsen hengen. Neitsyen sanotaan tehneen lapsille ihmeen ja herättäneen heidät henkiin. Alueen asukkaat ovat siitä lähtien luvanneet muistaa joka vuosi neitsyen läsnäoloa ja kiittää häntä myönnetystä ihmeestä.

Jos haluat nähdä kauniin, edustavan ja maagisen esimerkin Granadan ympärillä sijaitsevien kylien suojeluspyhimysjuhlista, joihin voit tutustua kaikkien olemassa olevien retkien ja järjestettyjen matkojen ansiosta, tulet rakastamaan Virgen de La Tiznáa. Kyläläiset järjestävät erilaisia arpajaisia, myyvät lippuja härkätaisteluesityksiin ja ostavat juhlalehtiä kattaakseen juhlasta aiheutuvat kustannukset.

Tässä Marian-hartaudessa lapset ovat päähenkilöitä. Kyläläiset huolehtivat siitä, että nuorimmat lapset tuovat Neitsyt Marialle kukkatarjouksia kiitokseksi siitä ihmeestä, jonka tarinan kolme lasta saivat. Juhlat järjestetään joka vuosi 8.-12. syyskuuta.

.

10. Harjoittele älyäsi tutkijoiden yössä

Tutkijoiden ilta| ©ParqueCiencias
Tutkijoiden ilta| ©ParqueCiencias

Tutkijoiden yö on Euroopan komission tukema toiminta, johon Andalusian alue ja siten myös Granada osallistuu innokkaasti. Tieteen ystäville tämä on ehdottomasti aktiviteetti, jota ei kannata jättää väliin.

Tutkijoiden yön aikana kunnioitetaan ihmisiä, jotka antavat älykkyyttään tieteelle ja teknologian kehittämiselle kehittyneemmän maailman hyväksi. Tutkijat tekevät tieteestä ystävällisempää ja ymmärrettävämpää tavalliselle yhteiskunnalle.

Tämän tapahtuman aktiviteetit vaihtelevat järjestäjien ehdotusten mukaan, mutta tavoite on aina sama, että yhteiskunta tunnustaa ja ymmärtää hieman paremmin tieteenharjoittajien vastuuta. Tapahtuma järjestetään yleensä syyskuun viimeisellä viikolla, joten älä missaa tätä inspiroivaa ja älyllistä retkeä!

11. Värähtele Granada Sound -festivaalin indie-energiassa

Granada Sound Festival| ©Patricia Cabeza
Granada Sound Festival| ©Patricia Cabeza

Jos olet musiikin ystävä ja korkean energian festivaalien ystävä, sinun on pakko kokeaGranada Sound Festival.

Tällä festivaalilla esiintyvät Espanjan indie-musiikin suurimmat nimet. Se järjestetään yleensä kahden päivän ajan syyskuun viimeisellä viikolla. Se on erinomainen suunnitelma, jos vierailet Granadassa ystävien tai kumppanisi kanssa, ja voit myös varata yksityisen kierroksen tutustuaksesi kaupunkiin.

Granada Sound on järjestetty lähes yhtäjaksoisesti vuodesta 2012 lähtien, ja siitä on tullut tärkeä osa aktiviteetteja, joita et voi jättää väliin, jos menet kaupunkiin syyskuussa.

12. Maistele syksyn hedelmiä Granadassa

Hedelmäkioski| ©Bernard DUPONT
Hedelmäkioski| ©Bernard DUPONT

Virgen de las Angustiasin viimeisen kulkueen vertaansa vailla olevan elämyksen ohella pääset maistelemaan Granadan gastronomiaa, mutta sinulla on myös tilaisuus kävellä perinteisillä syksyn hedelmien markkinoilla. Tätä kokemusta ei kannata jättää väliin, sillä pääset maistelemaan hedelmiä, joita et löydä mistään muualta Espanjasta.

Markkinoiden mielenkiintoisin puoli on se, että hedelmät, joita saat, ovat sesongin mukaisia. Monia näistä lajeista on saatavilla vain Granadassa, ja niitä saa vain syyskuussa alkavana syyskautena.

Jos menet Granadaan ja jätät maistamatta Granadan syyshedelmiä, on kuin et olisi käynyt Granadassa ollenkaan. Tämä on mehevä kokemus, varsinkin jos kuulut niihin ihmisiin, jotka rakastavat maistella ja nauttia erilaisista koostumuksista ja ainutlaatuisista mauista. Herkuttele makusi ainutlaatuisilla mauilla!

Sää syyskuussa

Granadan kadut| ©SnippyHolloW
Granadan kadut| ©SnippyHolloW

Syyskuu on syksyn alku. Lämpötilat ovat paljon ystävällisempiä tähän aikaan vuodesta. Selviytyäksesi syksystä Granadassa sinun kannattaa ottaa huomioon viileät ja kevyet (mutta ei kesäiset) vaatteet päiväsaikaan.

Yöllä lämpötila voi laskea muutaman asteen pakkasen yläpuolelle. Ihannetapauksessa yöksi kannattaa ottaa mukaan lämpimiä takkeja ja villapaitoja. Yleisesti ottaen sää on miellyttävä ja suosii miellyttävää matkaa tutustumaan grenadalaiseen yhteisöön ja sen tapoihin.

Mitä sinä odotat, että pääset nauttimaan lomastasi Granadassa?