Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Parhaat Granadan kaupungit

Granadan viehätysvoima ulottuu kaupungin rajojen ulkopuolelle, ja sitä voi löytää myös sen maakunnan kylistä. Tutustu kauneimpiin ja niihin, joissa sinun on käytävä tässä artikkelissa olevasta luettelosta.

Carlos Bleda

Carlos Bleda

7 minuuttia luettu

Parhaat Granadan kaupungit

©Alexei Malutin

Granadan kaupungissa on paljon tekemistä ja nähtävää. Ja vielä enemmän, jos otamme huomioon erilaiset retket, jotka voidaan tehdä Andalusian kaupungista. Tässä mielessä yksi parhaista aktiviteeteista Granadan lähistöllä on kulkea sen kylien läpi. Maakunnassa on monia Andalusian ja Espanjan kauneimpia kyliä, joiden kauneus on verrattavissa kaupungin kauneuteen.

Lyhyen matkan päässä Granadasta on yli tusina kylää, jotka täyttävät odotukset ja joita pidetään alueen kauneimpien kylien joukossa. Sierra Nevadan vuoristossa sijaitsevista kylistä rannikkokaupunkeihin ja historiaan syventyneisiin kyliin. Päätöksenteko siitä, missä kannattaa vierailla, voi olla vaikea tehtävä, ja helpottaakseni sitä olen laatinut tämän luettelon Granadan parhaista ja kauneimmista kylistä, joissa sinun kannattaa vierailla.

1. Salobreña

Salobrena| ©Neil Thompson
Salobrena| ©Neil Thompson

Salobreña on ensimmäinen kylä tällä listalla, ja se on yksi niistä kylistä, joissa minun on ehdottomasti käytävä.

Tämä Almuñécarin ja Motrilin välisellä rannikolla, alle tunnin ajomatkan päässä Granadasta sijaitseva kylä on yksi rannikon andalusialaisen arkkitehtuurin edustavimmista kylistä, joka heijastuu sen valkoiseksi kalkituissa taloissa ja julkisivuissa sekä jyrkillä mukulakivikaduilla.

Koska se sijaitsee kukkulalla lähellä rantaa, sieltä on etuoikeutetut näkymät merelle lähes joka puolelta kylää.

Kylä ei ole vain esteettisesti kaunis, vaan siellä on myös useita kiinnostavia kohteita, joissa kannattaa vierailla. Tärkein on sen arabialaista alkuperää oleva linna, joka kruunaa kylän yläosan ja jolla on vuosisatojen historia, joka ulottuu 10. vuosisadalle. Mudejar-tyylinen Ruusukirkko ja suihkulähdepuisto ovat muita nähtävyyksiä. Joka tapauksessa Salobreñan läpi kulkeminen on todellinen ilo silmille.

2. Almuñécar

Vierailu Almuñécarissa| ©Jose A.
Vierailu Almuñécarissa| ©Jose A.

Rannikkokaupunkeja jatkaen sinulla on myös mahdollisuus vierailla Almuñécarissa.

Granadan rannikkokaupungeista se on yksi kauneimmista ja historiallisesti arvokkaimmista. Siellä on useita historiallisesti kiinnostavia paikkoja, kuten San Miguelin linna, Sexin roomalainen akvedukti tai El Majuelon arkeologinen puisto. Almuñécarin maine ei kuitenkaan johdu pelkästään näistä paikoista.

Se on myös tapasten temppeli, joka sopii erinomaisesti gastronomiselle kierrokselle, ja siellä on joitakin maakunnan parhaista rannoista. Voittoisa yhdistelmä, katsotpa asiaa miten tahansa.

Almuñécarin kaksi suurta rantaa ovat Playa de la Caletilla ja Playa de San Cristóbal, jotka erottaa toisistaan Pyhimyksen kalliona tunnettu kallio.

San Cristobalin ranta ja toinen La Herradura -niminen ranta sopivat erinomaisesti uimiseen ja snorklaamiseen. Kaikista näistä syistä Almuñécar on täydellinen matkakohde erityisesti kesällä.

Varaa Costa Tropicalin kiertomatka Granadasta käsin

3. Montefrio

Montefrio granada| ©Spencer Means
Montefrio granada| ©Spencer Means

Montefrío on saanut useita tunnustuksia kansainväliseltä medialta, kuten National Geographicilta, joka sisällytti sen maailman parhaiden näköalojen kylien luetteloonsa.

Eikä ihme, sillä tämä 50 kilometriä Granadasta luoteeseen sijaitseva kylä on kallion suojassa. Montefrío sijaitsee vuoristoisessa ympäristössä, ja se julistettiin historiallis-taiteelliseksi kohteeksi vuonna 1982 linnan ja 1500-luvulla rakennetun La Villan kirkon ansiosta sekä siksi, että se oli tärkeä paikka maan valloituksen aikana.

Valkoiseksi kalkitut talot ja jyrkät kadut tekevät siitä myös tyypillisen postikorttimaisen kauniin andalusialaisen kylän. Yhdistelmä historiaa, kaunista ympäristöä ja täydellisiä panoraamanäkymiä tekevät siitä yhden Granadan kauneimmista ja tärkeimmistä kylistä.

4. Guadix

Guadixissa| ©Clemens Gilles
Guadixissa| ©Clemens Gilles

Tärkein syy, joka houkuttelee tuhansia turisteja Guadixiin, on sen kuuluisat luolamajat. Kaupunkia ympäröivät erikoiset kalliomuodostelmat, joita kyläläiset hyödynsivät rakentaessaan taloja niiden sisälle suojautuakseen kesähelteiltä.

Niinkin paljon, että kaupungissa on kokonainen näiden talojen kortteli, joka tunnetaan nimellä luolakortteli, jossa voit vierailla talomuseossa ja tutustua niiden erityispiirteisiin. Mutta Guadixissa on paljon muutakin viehätystä.

Se on myös yksi maakunnan historiallisesti ja taiteellisesti arvokkaimmista kaupungeista. Sen 11. vuosisadan linnoitus on julistettu kansalliseksi muistomerkiksi, ja vaikka sen sisällä ei ole mahdollista käydä, voit kävellä sen ympäri ja nauttia näköaloista joistakin sen näköalapaikoista.

Guadixin katedraali, uusi erakko ja roomalainen amfiteatteri ovat muita kohteita, jotka ovat vaikuttaneet tämän kauniin kaupungin historialliseen tunnustukseen.

5. Bubión

Bubión| ©Matt Batchelor
Bubión| ©Matt Batchelor

Jos etsit vuoristokylää upeissa maisemissa, Bubión on ehdottomasti vierailun arvoinen paikka.

Tämä kylä sijaitsee Veleta-huipun juurella, joka on yksi Sierra Nevadan korkeimmista, Granadan Alpujarran alueen sydämessä. Alueella on suuri historiallinen merkitys, sillä se oli viimeinen maurien linnoitus niemimaalla. Tämän ansiosta Bubiónin kaltaisissa kylissä on yhä hienoja esimerkkejä sen arkkitehtuurista.

Yksi Bubiónin erikoisimmista piirteistä ovatkin sen porrastetut talot, joissa ei ole kattoa. Paras tapa tutustua kylään on kävellä sen jyrkkiä katuja pitkin, ihailla kukkaruukkujen koristamia valkoisia julkisivuja ja ihastella vuoristoista ympäristöä.

Se on hyvin rauhallinen kohde, joka sopii erinomaisesti rentoutumiseen tai vaeltamiseen poluilla, jotka alkavat itse kylästä.

Bubión sijaitsee Granadan eteläpuolella, yli 1 tunnin ja 20 minuutin ajomatkan päässä, sillä se on pitkä pätkä vuoristotietä, mutta se on matkan arvoinen.

Varaa kiertomatka Alpujarraan Granadasta käsin

6. Soportújar

Soportújarissa| ©Francisco Racero
Soportújarissa| ©Francisco Racero

Ulkopuolelta katsottuna Soportújar saattaa näyttää aivan tavalliselta kylältä, jossa on jyrkkiä, valkoiseksi kalkittuja katuja. Totuus on kuitenkin se, että se on yksi Granadan ja uskaltaisin sanoa koko Espanjan erikoisimmista. Tämä johtuu sen noituuteen liittyvistä perinteistä.

Soportújar tunnetaankin noitien kylänä. Perinteen mukaan noidat ja velhot valitsivat tämän kylän salaiseksi kokoontumispaikakseen.

Kävellessäsi sen kaduilla voit tuntea maagisen ilmapiirin, sillä monet paikat, kuten luolat, joissa noitien sanotaan asuneen, mustat kissat, taikalähteet ja satunnaiset noitaveistokset muistuttavat meitä sen vahvasta yhteydestä tähän perinteeseen.

Jos ajatus vierailusta houkuttelee teitä, suosittelen, että teette sen elokuussa sen juhlallisuuksien aikaan, jolloin pidetään "feria del embrujo" (kummitusmessut). Näiden juhlallisuuksien aikana kylän kaikki valot sammutetaan ja vain soihdut sytytetään, jotta juhlallisuuksiin saadaan maaginen tunnelma. Alkuperäisyytensä lisäksi Soportujar on kauneudeltaan verrattavissa muihin Alpujarran kyliin.

7. Alhama de Granada

Alhambra Granadassa auringonlaskun aikaan| ©Leon LEE
Alhambra Granadassa auringonlaskun aikaan| ©Leon LEE

Alhama de Granada sijaitsee noin 50 minuuttia Granadasta etelään. Vaikka se ei ole yhtä tunnettu kuin muut tämän luettelon kaupungit, sillä on paljon syitä olla siellä.

Kylä sijaitsee keskellä luonnonpuistoa, jota ympäröivät rotkot ja keskellä Tajo de Alhamaksi kutsuttua rotkoa, jonka läpi virtaa samanniminen joki.

Sen tärkein nähtävyys on sen arabialaista alkuperää olevat lämpökylpylät, joita ruokkii kylän sisäänkäynnillä oleva lähde, jossa voit kylpeä vapaasti ja ilman pääsymaksua.

Luonnon lisäksi Alhamassa on kauniita katuja, joilla on historiallisia rakennuksia, kuten vanha vankila, inkvisition talo ja edellä mainittu kylpylä. Se on erittäin valokuvauksellinen kylä ja luonnollinen lähtökohta, josta voi tutustua osaan Sierra Nevadan vuoristoa sen vaellusreittien kautta.

8. Pampaneira

Pampaneira| ©Martin Peeks
Pampaneira| ©Martin Peeks

Pampaneira on hyvin lähellä Bubiónia, myös Alpujarra Granadinan sydämessä. Itse asiassa niillä on yhteistä charmia ja monia arkkitehtonisia yhtäläisyyksiä, kuten jyrkät kadut, valkoiset julkisivut ja porrastetut talot ilman kattoa.

Kannattaa vierailla Bubiónin ohella ja selvittää, miksi tämä pieni, alle 400 asukkaan kylä on saanut useita kansallisia matkailupalkintoja.

Se erottuu muista alueen kylistä käsityöläisperinteellään. Historiallisesti sen asukkaat ovat olleet pääasiassa käsityöläisiä, ja vielä nykyäänkin täällä on useita kojuja, joissa myydään näytteitä heidän huomattavasta taidostaan. Tarjolla on muun muassa mattoja, koreja, punontatöitä ja keramiikkaa.

Varaa kiertomatka Alpujarraan Granadasta käsin

9. Capileira

Capileiran kylä| ©UncleBucko
Capileiran kylä| ©UncleBucko

Capileiran nimen latinankielinen käännös on jotakuinkin "korkein paikka". Nimi kunnioittaa sen sijaintia Sierra Nevadan juurella ja Veletan ja Mulhacenin juurella, joista jälkimmäinen on Iberian niemimaan korkein huippu.

Capileira sijaitsee Pampaneiran ja Bubiónin vieressä Barranco de Poqueiran huipulla, jossa nämä kolme kaunista kylää sijaitsevat. Tämä 1436 metrin korkeudessa merenpinnan yläpuolella sijaitseva kylä oli yksi viimeisistä, joka vastusti arabien valloitusta ja myöhemmin kristittyjen takaisinvaltausta.

Kun pääset Capileiraan, parasta mitä voit tehdä, on nauttia upeista näkymistä. Kylässä on useita upeita näköalapaikkoja, mutta parhaita ovat Tajo del Diablo, Perchel ja Junta de los Rios -näköalapaikka.

Capileira on myös lähtöpaikka retkille korkeille vuoristopoluille, jotka johtavat Las Eras de Aldeireen tai 2500 metrin korkeudessa sijaitsevaan vuoristokotiin, josta voi nousta niemimaan korkeimmille huipuille, Veletalle ja Mulhacenille.

10. Trevélez

Trevélez| ©David Green
Trevélez| ©David Green

Kun nyt puhutaan korkealla sijaitsevista kylistä, on syytä mainita niistä korkein. Trevélez on yli 1500 metriä merenpinnan yläpuolella, mikä tekee siitä koko maakunnan ja niemimaan korkeimman kylän. Itse asiassa se on yksi lähimpänä Mulhacénin huippua olevista.

Se on 100 kilometrin ja lähes kahden tunnin ajomatkan päässä Granadasta, joten tarvitset hyviä perusteluja vieraillaksesi siellä. Mutta onneksi siinä on niitä.

Trevélez on kuuluisa kinkuistaan, joita valmistetaan itse kylässä, jossa voit vierailla kuivaushuoneissa ja oppia, miten niitä valmistetaan, sekä tietenkin maistella niitä.

Mutta siellä on myös hyvin mielenkiintoisia paikkoja, kuten San Beniton kirkko, joka on rakennettu uudelleen sisällissodan jälkeen. Erittäin suosittuja ovat myös elokuussa järjestettävät Virgen de la Nievesin juhlat, joiden aikana vaelletaan Mulhacénin huipulle. Mutta ennen kaikkea Trevélez on kylä, jossa on hyvin monipuolinen ja kaunis luonto.

Muita kyliä, joissa kannattaa vierailla

San Sebastian Órgivan kirkko| ©Jocelyn Erskine-Kellie
San Sebastian Órgivan kirkko| ©Jocelyn Erskine-Kellie

Nämä kymmenen kylää ovat mielestäni Granadan kauneimmat. Mutta luettelo voisi jatkua loputtomiin. Jos olet jo käynyt joissakin näistä kylistä ja haluat nähdä lisää, tässä on lyhyt yhteenveto muista kylistä, jotka voisivat sopia tähän luetteloon ja mihin tahansa Granadan parhaista kylistä.

Castril

Castril on toinen kaunis ja tyypillinen andalusialainen kylä, jossa on valkoisia taloja ja kaunis luonto. Se sijaitsee Sierra de Castrilin luonnonpuiston sydämessä, vaikka se on noin 140 kilometrin päässä Granadasta.

Órgiva

Se on historiallisesti erittäin tärkeä kaupunki Alpujarran alueella, ja se on itse asiassa sen pääkaupunki. Merkityksensä vuoksi Órgivassa on rakennuksia, kuten Sástagon kreivien 1700-luvun linna-palatsi.

Lanjarón

Tämä kaupunki on kuuluisa vedestään. Se onkin antanut nimensä yhdelle Espanjan tärkeimmistä kivennäisvesimerkeistä. Näitä vesiä käytetään myös sen kylpylässä. Vaikka Lanjarón ei ole vain vettä, se on myös kylä, joka sopii hyvin kävelyyn ja kauniista kaduistaan nauttimiseen.

La Calahorra

La Calahorra sijaitsee Guadixin alueella lähellä Sierra Nevadan kansallispuistoa.

Kylä kasvaa kukkulan ympärillä, jonka huipulla seisoo linna, jossa voi käydä nauttimassa kylän tarjoamista näkymistä. Talvella se toimii porttina Puerto de La Raguan hiihtokeskukseen.

Miten näihin kyliin pääsee

Autolla ajaminen| ©Peter Fazekas
Autolla ajaminen| ©Peter Fazekas

Kaikki nämä kaupungit ovat alle kahden tunnin ajomatkan päässä Granadasta, vaikka joihinkin pääsee helpommin kuin toisiin. Alla on yhteenveto parhaista liikennevälineistä ja vaihtoehdoista, joilla niihin pääsee:

  • Autolla: Jos sinulla on auto, tämä on suositeltavin kulkuväline Granadan kyliin tutustumiseen. Lähinnä sen antaman vapauden vuoksi ja ennen kaikkea siksi, että se on mukavin tapa päästä vuoriston syrjäisimpiin kyliin. Kun kyseessä on Sierra Nevada, tässä on viesti, joka on omistettu Miten päästä Sierra Nevadaan.
  • Bussilla: Bussi on paras ja monissa tapauksissa ainoa vaihtoehto päästä näihin kyliin. Alsa on yhtiö, joka tarjoaa matkoja kaikkiin näihin kohteisiin Granadan linja-autoasemalta.
  • Junalla: Junalla pääsee vain Guadixiin, sillä se on ainoa kaupunki tässä luettelossa, josta on junayhteys Granadaan. Kyseessä on Renfen alueellinen juna, jonka matka kestää hieman yli tunnin.