Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Alpujarran päivämatka Granadasta

Oletko valmis tutustumaan muihin Granadan ihmeisiin? Alpujarra on alue, joka houkuttelee yhä enemmän matkailijoita. Tänään kerron, miten voit tutustua siihen ja mitä sinun on otettava huomioon retkeäsi järjestäessäsi.

Katherine Betances

Katherine Betances

6 minuuttia luettu

Alpujarran päivämatka Granadasta

Alpujarra | ©José Balsas García

Alpujarra on ehkä yksi Andalusian autonomisen alueen tunnetuimmista alueista. Unescon luonnonsuojelualueeksi julistama alue on vierailun arvoinen sen syvään juurtuneiden perinteiden, ihmisten läheisyyden maahan ja sen ilmapiirin vuoksi, joka vie meidät toiseen aikakauteen.

Yhä useammat vierailijat, niin ulkomaalaiset kuin paikallisetkin, järjestävät matkasuunnitelmiinsa päiväretken Alpujarran kyliin Granadan nähtävyyksien ja tekemisten joukkoon.

Kutsun teitä tutustumaan kaupungin ulkopuolisiin kohteisiin, kun olette käyneet läpi Granadan perusohjelman, johon kuuluu vierailu Alhambrassa, upean Granadan katedraalin katsominen ja Albaicínin kiertoajelu, ja kannustan teitä tutkimaan kaupungin ulkopuolisia alueita.

Paras vaihtoehto

Alpujarran Päivämatka Granadasta

Vietä päivä tutustuen Sierra Nevadaan ja Alpujarran kauniisiin kyliin.

Opastettu kierros lähtee Granadan sydämestä ja vie matkustajat Etelä-Espanjan upeisiin, koskemattomiin maisemiin ja perinteisiin kyliin.

Sinulla on mahdollisuus tutustua kauniisiin polkuihin yksityisellä kulkuneuvolla, joka lähtee kaupungista varhain aamulla. Granadan maakunnan eteläosassa voit tutustua Alpujarran alueen tunnusomaisimpiin kyliin.

Kun olet perillä, sinulla on aikaa kierrellä omatoimisesti, ihailla kansanomaista arkkitehtuuria, oppia käsityötaidoista ja tietysti maistella herkullista ruokaa.

Suositellaan, jos... vierailet Granadassa vähintään kolme päivää tai kauemmin ja haluat käyttää yhden päivän tutustuaksesi erilaiseen Espanjaan. Tämä tuote tarjoaa sinulle kaikki mukavuudet, mukaan lukien kuljetukset ja henkilökohtaisen oppaan koko retken ajan.

1. Miten varata retki Alpujarran vuoristoon Granadasta?

Alpujarrassa| ©sprklg
Alpujarrassa| ©sprklg

Kokemukseni mukaan paras tapa ilmoittautua tämäntyyppiseen kokemukseen ja saada siitä kaikki irti on palkata paikallisen yrityksen palvelut, jolla on asiantuntevia oppaita, jotka tuntevat kaupunkinsa ja ympäröivän alueen läpikotaisin.

Granada on, kuten arvata saattaa, yksi Espanjan matkailullisimmista kaupungeista, minkä vuoksi monet paikalliset yritykset ja toimijat tarjoavat näitä ja muita palveluja tuhansille vierailijoille, jotka saapuvat kaupunkiin joka kausi.

Neuvoni on, että kannattaa hyödyntää internetin tarjoamia mahdollisuuksia ja käyttää online-hakukoneiden ilmaisia palveluja. Näin voit löytää parhaat palveluntarjoajat, vertailla tarjouksia ja lukea arvosteluja ennen kuin maksat euroakaan.

Varaa retki Alpujarraan Granadasta käsin

2. Alpujarran retkien kesto Granadasta käsin

Alpujarra Talot| ©Albert
Alpujarra Talot| ©Albert

Näiden kahden kohteen välisen etäisyyden vuoksi retket Alpujarraan Granadasta kestävät yleensä 8-10 tuntia.

Huomioithan, että aika voi vaihdella hieman riippuen siitä, minkä yrityksen olet palkannut retkeä varten, ja että esimerkiksi matkasuunnitelma tai vierailukohteiden määrä vaikuttaa suoraan kestoon ja joissakin tapauksissa myös maksettavaan hintaan.

Alpujarra-retkiä järjestävät yritykset lähtevät Granadasta aikaisin, yleensä noin kello 08 tai 09, ja palaavat takaisin päivän päätteeksi juuri ennen auringonlaskua.

Retki kestää koko päivän, eikä sitä ole mahdollista tehdä lyhyemmässä ajassa. Henkilökohtaisesti en suosittele sitä ystäville, jotka viipyvät Granadassa vain kaksi päivää tai vähemmän, sillä siinä tapauksessa on parempi tutustua kaupungin kohokohtiin ja jättää Alpujarra myöhemmäksi vierailuksi.

3. Mitä näet tämäntyyppisellä retkellä?

Iltapäivä Alpujarrassa| ©joan ggk
Iltapäivä Alpujarrassa| ©joan ggk

Vierailu Alpujarran kylissä on kerran elämässä tapahtuva kokemus. Tässä on lyhyt luettelo joistakin niistä.

Käsityöt

Alpujarran kaunis käsityötaito on näyte paitsi sen asukkaiden luovuudesta ja tavoista myös heidän älykkäästä tavastaan elää. Nämä kylät olivat jonkin aikaa eristyksissä suurista kaupunkikeskuksista, mikä pakotti heidät etsimään luovia vaihtoehtoja rahan tuomiseksi kotiin.

Arkkitehtuuri

Kuten kauniissa Palacios Nazariesissa, maurilaisen kulttuurin valtava vaikutus Alpujarran rakennuksiin on aistittavissa joka käänteessä, mutta suurten siviilirakennusten sijasta löydät kansanomaista arkkitehtuuria pienemmällä budjetilla.

Ainutlaatuiset maisemat

Alpujarra-alueen ehkä silmiinpistävin piirre on sen upeat maisemat; Granadan mahtava Sierra Nevadan vuoristo yhdistyy tyypillisiin vuoristokyliin ja tarjoaa vierailijoille rauhan ja rauhallisuuden ilmapiirin, jota on vaikea löytää muualta Granadasta. Jo tämä on vierailun arvoista.

Varaa retkesi Alpujarrasiin

4. Kuinka paljon matka Alpujarraan Granadasta maksaa?

Raha euroina| ©Pixabay
Raha euroina| ©Pixabay

Kannattaa muistaa, että hinta voi vaihdella paljon riippuen siitä, minkä yrityksen valitset retkelle. Yleisesti ottaen Alpujarran retken hinta voidaan kuitenkin luokitella sen mukaan, millaista retkeä etsit.

  • Perinteisen retken perushinta on 55 € per matkustaja. Tämä on ryhmäretki, jolla on yksityinen kuljetus Granasta.
  • Puoliyksityisen retken perushinta on 79 € per matkustaja. Tämä on pienryhmämatka (enintään 8 henkilöä), jolla on yksityinen kuljetus Granadasta.

Vierailu Alpujarrassa on epäilemättä yksi parhaista retkistä, joita Granadasta käsin voi tehdä. Ja mikä parasta? Se on ehkä halvempaa kuin luulisi, sillä Granada on yleisesti ottaen halpa kaupunki nähtävyyksien katselussa.

5. Mitkä ovat Alpujarran kylät, joihin on ehdottomasti tutustuttava?

Näkymä Pampaneiraan| ©Mark Chinnick
Näkymä Pampaneiraan| ©Mark Chinnick

Seuraavassa on valikoima kyliä, joissa kannattaa käydä Alpujarrassa. Tämä on tietysti jokseenkin henkilökohtainen valinta, sillä se on yksi Alpujarran parhaista kylistä. Jokainen matkustaja palaa retkeltä oman suosikkilistansa kanssa.

Orgiva

Se on yksi kuuluisimmista kylistä ja portti Granadan Alpujarraan, alueelle, jolle on ominaista kulttuurien sekoittuminen. Älä jätä väliin Plaza de la Alpujarraa ja sen kauniita tinaosia.

Pampaneira

Monet pitävät Pampaneiraa Alpujarran kauneimpana kylänä, ja se yhdistää kaksi viereistä kylää (Bubión ja Capileira) muodostaen Barranco de Poqueiran historiallisena kokonaisuutena tunnetun alueen.

Kannattaa käydä ihailemassa kapeita jyrkkiä katuja ja perinteisiä valkoiseksi kalkittuja taloja, jotka ovat tyypillisiä Alpujarran alueelle.

Bubión

Noin 1300 metrin korkeudessa merenpinnasta sijaitseva Bubión on pieni ja kaunis historiallinen kaupunki, jossa asuu vain 400 ihmistä.

Se sijaitsee keskellä Sierra Nevadan alueen juurella. Täällä on pääasiassa kansanomaista arkkitehtuuria, jossa on havaittavissa berberien aavikkokylien vaikutus.

Lanjarón

Sierra Nevadan eteläosassa ja Lecrinin laakson rajalla sijaitsee Lanjaron, vain 4000 asukkaan pikkukaupunki, joka on kuuluisa punontatöistään ja kudotuista matoista.

Trevélez

Trevélez on roomalaisperäinen kylä, joka on täynnä vaikuttavaa historiaa ja jota siunaa henkeäsalpaavat maisemat. Kannattaa kävellä sen jyrkkiä katuja pitkin ja eksyä sen vanhoihin kortteleihin.

Varaa retkesi Alpujarrasiin

6. Miksi Granadasta kannattaa tehdä retki Alpujarraan?

Retki Alpujarraan| ©Albert
Retki Alpujarraan| ©Albert

Granadan Alpujarra sijaitsee vain 120 kilometrin päässä Alhambran kaupungista. Tästä syystä yhteys molempien kohteiden välillä on paljon helpompi kuin voitte kuvitella. Läheisyytensä vuoksi Granada on Andalusian paras kaupunki, josta voi matkustaa tälle alueelle.

Henkilökohtaisen kokemukseni mukaan järjestetty kiertomatka tarjoaa lukuisia etuja, kuten kuljetuksen kaupunkiin ja kaupungista pois, asiantuntevan oppaan seuran ja lopuksi mahdollisuuden tavata muita matkailijoita, joilla on samat kiinnostuksen kohteet kuin sinulla.

7. Mitkä ovat opastetun kierroksen edut verrattuna siihen, että käyn Alpujarrassa omin päin?

Alpujarran rakennukset| ©Spencer Means
Alpujarran rakennukset| ©Spencer Means

Alpujarran alueella on paljon nähtävää ja ihailtavaa, joten opastettu kierros on erittäin suositeltava. Alkaen Alpujarran historiasta, joka muokkaa sen tapoja ja elämäntapaa, aina sen ainutlaatuiseen arkkitehtuuriin, jossa on kuutiomainen muoto ja litteä katto, jonka sanotaan liittyvän aavikkokylien tyypilliseen arkkitehtuuriin.

Asiantunteva opas, joka osaa viedä sinut suoraan kiinnostaviin kohteisiin, on korvaamaton apu. Etenkin jos olet lyhytaikainen matkailija Granadassa ja haluat ottaa kaiken ir ti tutkimuspäivistäsi.

Jos oleskelusi Granadassa kestää enintään 4 päivää, älä epäröi ja valitse opastettu kierros.

Jos kuitenkin olet Granadassa pidempään ja sinulla on paljon aikaa tutustua omatoimisesti, hyödynnä tätä loistavaa tilaisuutta ja vietä ainakin viikonloppu Alpujarran alueella.

8. Miten päästä Alpujarraan Granadasta?

Autolla Alpujarraan| ©Travis and Taska
Autolla Alpujarraan| ©Travis and Taska

Sinulla on useita eri vaihtoehtoja päästä tähän osaan maata ja voit valita yhden tai toisen riippuen siitä, kuinka paljon aikaa sinulla on aikaa tutustua . Tässä ovat yleisimmät vaihtoehdot.

Matkusta autolla Granadasta.

Jos matkustat Granadaan autolla tai päätät vuokrata auton saapumisen jälkeen, voit käyttää tätä liikennevälinettä päästäksesi Alpujarraan ja tutustuaksesi alueen kyliin omatoimisesti. Granadasta on kolme pääreittiä, joita kannattaa harkita.

  • A-44 ja A-348: reitti kestää 1 tunti 50 minuuttia ja on noin 118 km pitkä. Pidetään nopeimpana.
  • A44-tietä ja sitten A7-tietä pitkin: reitti kestää 1t 50 minuuttia ja on noin 156 km pitkä, ja sieltä avautuvat upeat näkymät Iberianmerelle.
  • A-92-tietä, jota seuraa A-337: noin 2 tunnin ja 117 kilometrin pituinen reitti Sierra Nevadan kansallispuiston läpi.

Matkusta Granadasta julkisilla liikennevälineillä.

Jos päätät matkustaa bussilla, ALSA-yhtiö liikennöi tätä reittiä joka päivä useita kertoja päivässä. Sinun on otettava bussi Granadan linja-autoasemalta.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että Granadan tämän alueen julkinen liikenne voi olla melko epämukavaa. Parhaat kulkuyhteydet ovat Lanjaróniin ja Órgivaan, muihin kyliin on parasta käyttää yksityistä liikennettä, varsinkin jos haluat nähdä useamman kuin yhden kylän päivässä.

9. Missä syödä Alpujarrassa?

Ravintola Alcadima| ©Travis and Taska
Ravintola Alcadima| ©Travis and Taska

Pysähdys hyvän aterian nauttimiseksi on ehdoton osa Alpujarran kylien vierailua. Tällä Granadan alueella perinteisellä tavalla valmistetut pataruoat ja muhennokset sekä paikallisesti kerätyt tuotteet erottuvat edukseen.

Yleensä järjestetyt retket Alpujarraan eivät sisällä ruokailua retken hintaan, joten tässä on valikoima alueen parhaita ravintoloita siinä toivossa, että tutustut joihinkin niistä.

  • Ravintola Alcadima: sijaitsee Lanjarónin kylässä. Gastronominen tarjonta sisältää erilaisia tyypillisiä ruokia ja tapaksia Alpujarrasin makkaroista sekä runsaan valikoiman ohraolutta.
  • Bodega Asador El Lagar: Yksi Pampaneiran alueen viehättävimmistä ravintoloista. Gastronominen tarjonta sisältää perinteistä ja kotitekoista ruokaa erinomaisella vastineella rahalle, ja se sijaitsee yhdellä alueen viehättävimmistä kaduista.
  • El Corral del Castaño Tämän Capileirassa sijaitsevan ravintolan ulkoterassi on kaunis. Ihanteellinen, jos vierailet Granadassa kesällä. Gastronominen tarjonta sisältää valtavan valikoiman tyypillisiä ruokia, jotka on valmistettu innovatiivisella ja modernilla otteella.
  • Restaurante Plaza 6: Restaurante Plaza 6 sijaitsee Bubiónin kylän pääaukiolla, josta on upeat näkymät keskusta-alueelle, mukaan lukien Bubiónin kaupungintalo. Gastronominen tarjonta koostuu tyypillisestä paikallisesta ruoasta, jossa on omaperäinen kosketus.
  • Restaurante Teide: Bubiónissa sijaitseva Tedie on suosittu ravintola, joka palvelee ruokailijoita upealla puutarhaterassilla. Jos vierailet, muista kokeilla heidän herkullisia kotitekoisia jälkiruokia, jotka ovat alueen parhaita!