Yölliset vierailut Alhambran palatsiin

Tutustu Alhambraan yöllä hyvin erityisellä yöllisellä kierroksella, jolla kierretään muistomerkin tunnusomaisimpia kulmia, vierailu, jota et unohda!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

5 minuuttia luettu

Yölliset vierailut Alhambran palatsiin

Alhambra yöllä | Tetiana Shyshkin

Maailman kahdeksantena ihmeenä pidetty Granadan Alhambra on innoittanut matkailijoita ympäri maailmaa sukupolvien ajan. Päivänvalossa Nasridien linnoitus näyttää mahtavalta ja monumentaaliselta, mutta auringonlaskun jälkeen pimeys ja hiljaisuus ympäröivät sitä salaperäisellä ja kiehtovalla ilmapiirillä, joka on näkemisen arvoinen.

Alhambran katseleminen kuunvalossa on maaginen kokemus, jota et voi jättää väliin matkasi aikana. Tässä kerrotaan, miten hankit Alhambra-liput ja kaikki, mitä sinun on tiedettävä yöllisistä vierailuista.

Paras vaihtoehto

Granada Alhambra Opastettu Kiertue Yöllä

Kierrä Alhambraa yöllä tässä maagisessa kokemuksessa

Tutustu tähän ainutlaatuiseen muistomerkkiin opastetulla yökierroksella, joka vie sinut tarkastelemaan islamilaisen taiteen parhaimmistoa erityisessä valossa.

Kesto: 2 hours

Olitpa sitten ensikertalainen tai toistuva kävijä, kuten monet muutkin, tämä Alhambran opastettu yökierros on yksi kaupungin suosituimmista aktiviteeteista. Kierrät kompleksin asiantuntevan oppaan kanssa, joka auttaa sinua löytämään tämän pakollisen monumentin erityisen viehätyksen.

Pienissä, enintään 10 hengen ryhmissä tutustut Alhambran eri palatseihin ja huoneisiin kahden tunnin kierroksella Granadan upeassa kuunvalossa.

Suositellaan, jos... et halua jättää väliin romanttisinta ja omaperäisintä mahdollista suunnitelmaa ja mietiskellä Alhambran yövalaistusta.


Miten varaat yöllisen opastetun kierroksen Alhambrassa?

Valaistu koristelu yöllä| ©Daniel Lobo
Valaistu koristelu yöllä| ©Daniel Lobo

Opastetut kierrokset Alhambrassa ovat paras tapa tutustua myyttiseen Nasridien palatsikaupunkiin, joka on tämän dynastian viimeinen elävä jälki Espanjassa.

Kierroksen aikana mukana on asiantunteva opas, joka kertoo sinulle tämän länsimaisen hispaanismuslimitaiteen esikuvan historiasta ja arkkitehtuurista ja selittää yksityiskohtaisesti kaiken näkemäsi. Kokemuksensa ansiosta he osaavat tehdä kulttuurivierailusta hauskan ja mielenkiintoisen, joten yövierailu Alhambraan on suunnitelma, joka sinun on ehdottomasti tehtävä vierailusi aikana

. Alhambran opastettujen kierrosten hinta vaihtelee sen mukaan, minkä tyyppisen kierroksen varaat ja mitä kierros sisältää. Helloticketsissä voit varata verkossa yöllisen opastetun kierroksen Alhambraan. Tee se kuitenkin hyvissä ajoin ennen matkaa, sillä ne myydään nopeasti loppuun.

Varaa opastettu vierailu Alhambraan

Miten hankit liput Alhambran yölliseen vierailuun?

Valaistu Alhambra ja Granada taustalla.| ©Pablo
Valaistu Alhambra ja Granada taustalla.| ©Pablo

Alhambraan on tällä hetkellä tarjolla kahdenlaisia yöllisiä vierailuja: Nasridin palatseihin sekä Generalifen palatsiin ja puutarhoihin. Kuten päiväkäyntien yhteydessä, myös yölliseen Alhambraan on ostettava lippu, jotta voit tutustua näihin monumentin alueisiin erikseen.

Yöliput Nasridin palatseihin (jotka sisältävät pääsyn Mexuariin, Palacio de Comaresiin, Palacio de los Leonesiin ja Corredor - Lindarajaan) maksavat 8 euroa, kun taas yöliput Generalifen palatsiin ja puutarhoihin maksavat 5 euroa.

Lippujen ostaminen lipunmyyntipisteestä ei kuitenkaan mielestäni ole paras vaihtoehto. Neuvon ostamaan Alhambran liput netistä etukäteen, jotta vältät jonottamisen lipunmyyntipisteessä. Alhambra on yksi Espanjan suosituimmista monumenteista myös yöllä!

Monet ihmiset ovat jo nähneet monumentin aamulla ja haluavat nyt palata katsomaan sitä yöllä saadakseen omaperäisen ja erilaisen kokemuksen tähtien alla. Jos et varaa lippuja Alhambraan etukäteen, saatat olla vaarassa jäädä ilman niitä, sillä kapasiteetti on rajallinen, ja se olisi sääli!

Varaa opastettu kierros Alhambraan

Kannattaako Alhambraa nähdä yöllä?

Nauti Alhambran kauneudesta ja sen valaistuksesta.| ©www.twin-loc.fr
Nauti Alhambran kauneudesta ja sen valaistuksesta.| ©www.twin-loc.fr

Ehdottomasti. Jos Alhambran kauneus on silmiinpistävää päivänvalossa, minun on sanottava, että yöllä sillä on erityinen viehätysvoima. Sen katseleminen yön hiljaisuudessa ja kuunvalossa on maaginen kokemus.

Vaikka vierailu tapahtuu pimeässä, tilat ovat hyvin valaistuja, minkä ansiosta tiettyjä koristeellisia elementtejä, kuten rappauskoristeiden reliefejä, arkkitehtuurin chiaroscuroa tai muqarnoja, voi arvostaa paremmin. Yöllä Alhambra näyttää värinsä ja kauneutensa kaikessa loistossaan!

Koska yöllä on lisäksi hiljaista eikä turisteja ole yhtä paljon kuin aamulla, kävely Alhambran ympäristössä on rauhallista ja voit nauttia Palatine Cityn ja ympäröivän luonnon yhdistymisestä paljon enemmän. Alhambran katseleminen yöllä veden kohinaa taustalla kuunnellen on intiimi ja kodikas kokemus.

Joka tapauksessa uskon, että yölliset vierailut Alhambrassa täydentävät päiväkäyntejä eivätkä korvaa niitä. Toisin sanoen ne tarjoavat erilaisen ja ainutlaatuisen näkymän muistomerkkiin, mutta jos menet Alhambraan ensimmäistä kertaa, suosittelen päiväkäyntiä, koska silloin näet koko linnoituksen ja saat kokonaiskuvan linnoituksesta, kun taas yökäynneillä voit nähdä vain osan siitä: Nasridin palatsit tai Generalifen ja sen puutarhat.

Lyhyesti sanottuna suosittelen yövierailua Alhambraan, jos tunnet jo monumentaalisen kompleksin ja haluat nauttia tämän kauniin paikan näkymistä omaperäisellä ja yllättävällä tavalla ja samalla tutustua sen legendoihin ja arvoituksellisempaan puoleen.

Jos kuitenkin kuulut niihin matkailijoihin, jotka haluavat välttää aamun väkijoukkoja vieraillessaan palatsikaupungissa, uskon, että yökierrokset Alhambraan voivat olla myös erittäin mielenkiintoinen vaihtoehto sinulle. Älä siis epäröi, sinulla on varmasti hauskaa!

Varaa opastettu vierailu Alhambraan

Kuinka paljon maksaa yöllinen vierailu Alhambrassa?

Alhambran sisustus| ©Daniel Lobo
Alhambran sisustus| ©Daniel Lobo

Alhambran yökierrokset eivät kata koko monumentaalista kompleksia vaan vain pienen osan (vaikkakin erittäin tärkeän), jossa näet vain Nasridien palatsit ja Generalifen palatsin sekä puutarhat. Sen vuoksi hinta on alhaisempi kuin yleinen päivälippu, joka maksaa 14 euroa lipunmyyntipisteessä.

Nasridin palatsien yölippujen (joihin sisältyy pääsy Mexuariin, Comaresin palatsiin, Leijonien palatsiin, Kaarle V:n palatsiin ja Corredor-Lindarajaan) hinta on 8 euroa, kun taas yöliput Generalifen palatsiin ja puutarhoihin maksavat 5 euroa.

Jos varaat Alhambran opastetun kierroksen, sisäänpääsymaksu voi olla hieman korkeampi, noin 60 euroa, mutta se on sen arvoinen, sillä mukana on asiantunteva opas, joka selittää tämän monumentin historiaa ja arkkitehtuuria viihdyttävällä tavalla, joten saat vierailustasi kaiken mahdollisen irti. Et missaa ainuttakaan yksityiskohtaa!

Varaa opastettu kierros Alhambraan

Kuinka kauan Alhambran opastettu kierros kestää?

Ihaile Alhambran kauneutta yöllä.| ©Paul VanDerWerf
Ihaile Alhambran kauneutta yöllä.| ©Paul VanDerWerf

Toisin kuin päiväkierrokset, jotka kestävät yleensä 3-4 tuntia, koska ne kattavat koko kompleksin, Alhambran yökierrokset ovat lyhyempiä, sillä ne kattavat vain joko Nasridien palatsit tai Generalifen palatsin ja puutarhat. Normaalisti Alhambran yökierros kestää noin 2 tuntia.

Varaa opastettu kierros Alhambraan

Voinko vierailla Alhambrassa yöllä lasten kanssa?

Kaunis muqarnan koristelu| ©Andrew Nash
Kaunis muqarnan koristelu| ©Andrew Nash

Totta kai voit. Alhambran opastetut kierrokset sopivat perheille, ja oppaat ovat hyvin lapsiystävällisiä.

Vanhemmat tuntevat kuitenkin lapset parhaiten, joten he tietävät, haluavatko lapset osallistua tällaiselle kierrokselle. Jos näin on, suosittelen lämpimästi yökierrosta, sillä sen lisäksi, että he nauttivat Alhambran kauniista näkymistä, he myös oppivat asioita hauskalla tavalla ja kuulevat joitakin hyvin uteliaita legendoja.

Jos lapset ovat vielä hyvin pieniä, vanhemmat haluavat joskus tutustua muistomerkkeihin mieluummin omaan tahtiinsa siltä varalta, että tulee hätätilanne tai he tarvitsevat tauon syödäkseen tai leikkiäkseen hieman. Jos uskot, että perheesi on mukavampi vierailla Alhambrassa yöllä yksin, on parasta ostaa yleisen sisäänpääsyn liput.

Varaa opastettu kierros Alhambraan

Mitkä ovat Alhambran aukioloajat yöllä?

Älä missaa unohtumatonta kokemusta!| ©Ben30
Älä missaa unohtumatonta kokemusta!| ©Ben30

Alhambraan voi tutustua yöllä kahdella eri tavalla: Nasridin palatseissa sekä Generalifen palatsissa ja puutarhoissa. Molemmat tehdään samaan aikaan, mutta erikseen.

  • Yökäynti kesäaikaan (1. huhtikuuta - 14. lokakuuta): klo 22.00 - 23.30.
  • Yövierailu talviaikataulussa (15. lokakuuta-31. maaliskuuta): klo 20.00-21.30.

Varaa opastettu kierros Alhambraan

Mitä näen Alhambran yövierailulla?

Kauniit näkymät Generalifelta| ©www.twin-loc.fr
Kauniit näkymät Generalifelta| ©www.twin-loc.fr

Nasridin palatseja

Nasridin palatseissa asuivat Granadan kuninkaat. Ne koostuvat kolmesta erillisestä rakennuksesta, jotka tunnetaan nimillä Mexuar (audienssitila), Palacio de Comares (kuninkaan virka-asunto) ja Palacio de los Leones (haaremi ja kuninkaallisen perheen asunto).

Nasridien palatsien kiertoajelulla näet niinkin kauniita huoneita kuin Abencerrajesin sali (kuninkaan makuuhuone), suurlähettiläiden sali (Nasridien vallan symbolinen keskus), kuninkaiden sali (sulttaanin neuvotteluhuone), myrttien hovi (jossa järjestettiin suurlähetystöjen vastaanottoja) ja leijonien hovi (paratiisin allegoria).

Nämä palatsit ovat esimerkki Nasridien kuninkaiden, al-Andalusin viimeisten hallitsijoiden, hienostuneisuudesta ja hyvästä mausta. Nasridien palatseissa vieraillessasi suosittelen kiinnittämään huomiota palatseja koristaviin upeisiin koristeaiheisiin, kuten kaarien ja kupolien vaikuttaviin muqarnoihin, lasitettuihin laattasokkeleihin ja näyttäviin rappaustöihin.

Generalifen palatsi ja puutarhat

Generalife oli Nasridien kuninkaiden kesähuvila, jonne he menivät halutessaan rentoutua ja paeta hovin muodollisuuksia.

Se sijaitsee Cerro del Solilla, ja se on yksi Alhambran kauneimmista paikoista ja yksi harvoista keskiajalta säilyneistä almuniasista koko Al-Andaluksessa.

Kävely Generalifessa, sen puutarhojen ja hoidettujen sisäpihojen keskellä on ilahduttavaa yöllä. Se on rauhallisuuden keidas, jossa voit nauttia raikkaasta ilmasta ja palatsin suihkulähteiden ja altaiden veden rauhoittavasta äänestä.

Varaa opastettu kierros Alhambraan