Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Madridin kuninkaallisen palatsin aukioloajat

Kuninkaallinen palatsi on yksi Madridin suosituimmista monumenteista. Se rakennettiin 1700-luvulla, ja se on kuningasparin virallinen asuinpaikka, vaikka he asuvat itse asiassa Zarzuelan palatsissa, joka on historiallinen rakennuskokonaisuus El Pardossa, Madridin kaupunginosassa, joka on edelleen vuoristokylän näköinen.

Matteo Gramegna

Matteo Gramegna

4 minuuttia luettu

Madridin kuninkaallisen palatsin aukioloajat

Madridin kuninkaallinen palatsi | ©kirk k

Ennen kuin lähdet mille tahansa matkalle kohteesta riippumatta, on aina hyvä suunnitella, mitkä paikat ovat välttämättömiä vierailla. Tässä tapauksessa Madridin nähtävyyksien luettelo on todella laaja, joten on tärkeää ottaa huomioon joitakin tekijöitä, kuten aukioloajat.

Kuninkaanlinna on avoinna lähes vuoden jokaisena päivänä, ja sen aukioloajat ovat melko laajat. Voit vierailla siellä omatoimisesti tai halutessasi varata opastetun kierroksen. Tämä arkkitehtoninen jalokivi erottuu edukseen suuren kokonsa ja sisältä löytyvien aarteidensa vuoksi. Lue lisää saadaksesi kaikki tiedot ja hyödylliset vinkit.

1. Kuninkaanlinnan yleiset aukioloajat

Sisäänkäynti kuninkaalliseen palatsiin| ©Edmund Gall
Sisäänkäynti kuninkaalliseen palatsiin| ©Edmund Gall

Espanjan kuningashuone on avoinna viikon jokaisena päivänä, myös maanantaisin. Vierailuajat vaihtelevat vuodenaikojen mukaan:

 • Lokakuusta maaliskuuhun se on avoinna kello 10:00-18:00 (maanantaista lauantaihin) ja kello 10:00-16:00 (sunnuntaisin)
 • Huhtikuusta syyskuuhun se on avoinna kello 10:00-19:00 (maanantaista lauantaihin) ja kello 10:00-16:00 (sunnuntaisin)

Huomioithan, että lipunmyyntipisteet sulkeutuvat tuntia aikaisemmin. Jos haluat nauttia vierailustasi ilman kiirettä, suosittelen saapumaan paikalle hyvissä ajoin.

Kaikkiin pääkaupungin muistomerkkeihin ei voi tutustua viikon ensimmäisenä päivänä. Kuninkaallinen palatsi on yksi näistä yhdessä seuraavien kaupungin kulttuurilaitosten kanssa:

.

Varaa vierailu kuninkaalliseen palatsiin

2. Minä päivinä Kuninkaanlinna on suljettu?

Plaza de Oriente ja kuninkaallinen palatsi taustalla| ©Carmen Voces
Plaza de Oriente ja kuninkaallinen palatsi taustalla| ©Carmen Voces

Onneksi Filippo Juvaran ja Juan Bautista Sachettin suunnittelemaan rakennukseen voi tutustua lähes ympäri vuoden. Se on suljettu vain seuraavina päivinä:

  1. tammikuuta
  1. tammikuuta
  1. toukokuuta
  1. joulukuuta (se on avoinna kello 15:00 asti ja lipputoimistot sulkeutuvat kello 14:00)
  1. joulukuuta
  1. joulukuuta

Jos vierailet Madridissa joulukuussa, voit käyttää tilaisuutta hyväksenne nähdä palatsin toisenkin nähtävyyden: Napolin syntymäkuvauksen. Tämä erikoinen, yli 50 neliömetrin kokoinen syntymäpaikka on peräisin 1700-luvulta. Se koostuu napolilaisista, genovalaisista ja espanjalaisista hahmoista, ja se on esillä Salón de los Alabarderosissa. Näyttely alkaa yleensä marraskuun lopussa ja puretaan tammikuun alussa.

Varaa vierailu kuninkaalliseen palatsiin

3. Kuninkaanlinnan ilta-aukioloajat

Kuninkaallinen palatsi yöllä| ©JoAnn
Kuninkaallinen palatsi yöllä| ©JoAnn

Tavallisesti Espanjan kuningasperheen asunnossa voi vierailla vain päivällä. Se avaa harvoin ovensa opastetuille kierroksille auringonlaskun jälkeen. Jos olet kiinnostunut, suosittelen tutustumaan virallisiin verkkosivuihin.

Suosittelen joka tapauksessa tutustumaan ympäröivään alueeseen yöllä. Valaistu kuninkaanlinna on yksinkertaisesti upea. Sitä paitsi Madridin tällä alueella ei yleensä ole paljon väkeä, ja se on täydellinen romanttiselle kävelylle. Jos haluat tutustua kaupunkiin auringonlaskun aikaan, suosittelen lukemaan postauksen 10 asiaa, joita Madridissa kannattaa nähdä ja tehdä yöllä.

Varaa vierailu kuninkaalliseen palatsiin

4. Milloin voin vierailla kuninkaallisessa palatsissa ilmaiseksi?

Palatsin sisällä| ©Gary Campbell-Hall
Palatsin sisällä| ©Gary Campbell-Hall

Madridin muistomerkki avaa ovensa maksutta kello 17.00-19.00 (maanantaista torstaihin huhtikuusta syyskuuhun) ja kello 16.00-18. 00 (maanantaista torstaihin lokakuusta maaliskuuhun). Tarjous on suunnattu Euroopan unionin kansalaisille ja Latinalaisen Amerikan kansalaisille. Sinun on esitettävä asiakirja, jolla todistat kansalaisuutesi, ennen kuin pääset maahan.

Lisäksi seuraavat ryhmät voivat saada ilmaisen sisäänpääsyn:

 • Alle 5-vuotiaat
 • Suurperheiden jäsenet
 • ICOM:n (International Council of Museums) jäsenet
 • Kansainvälisen muistomerkkien ja historiallis-taiteellisten kohteiden neuvoston (ICOMOS) jäsenet
 • Viralliset matkaoppaat
 • Aktiiviset opettajat ja henkilöt, joilla on akkreditointikortti
 • Vammaiset henkilöt ja heidän seuralaisensa
 • Työttömät henkilöt (heidän on esitettävä Työnhakijakortti tai vastaava asiakirja)

Mutta tämä ei ole vielä kaikki..... Kuninkaanlinnassa voi vierailla ilmaiseksi myös seuraavina päivinä:

 • 18. toukokuuta (kansainvälinen museopäivä)
 • 12. lokakuuta (Espanjan kansallinen vapaapäivä).

5. Paras aika vierailla kuninkaallisessa palatsissa

Plaza de Armas, kuninkaallinen palatsi| ©Bogdan Migulski
Plaza de Armas, kuninkaallinen palatsi| ©Bogdan Migulski

Mielestäni on parasta käydä siellä aikaisin aamulla. Näin vältätte tungosta ja voitte ostaa lippunne lipunmyyntipisteestä ilman jonottamista. Suosittelen joka tapauksessa varaamaan liput hyvissä ajoin etukäteen. Lippuluukulla odotteluun käyttämäsi aika voitaisiin käyttää muulla tavoin, esimerkiksi syömällä kunnon aamiainen.

Kuninkaallisen palatsin läheisyydessä on useita baareja ja kahviloita. Jos haluat aloittaa päivän hyvin, suuntaa Café de Oriente (Plaza de Oriente 2), Santa Eulalia (Calle del Espejo 12) tai Terraza de Sabatini, ApartoSuites Jardines de Sabatini -hotellin katto (Cuesta de San Vicente 16). Heidän brunssinsa ovat upeita.

Varaa vierailu kuninkaalliseen palatsiin

6. Muiden nähtävyyksien aukioloajat lähellä Kuninkaanlinnaa

Almudenan katedraali| ©manuel m. v.
Almudenan katedraali| ©manuel m. v.

Jos sinulla on tarpeeksi aikaa, voit tutustua myös muihin kuninkaallisen residenssin ympärillä sijaitseviin muistomerkkeihin.

 • Catedral de la Almudena sijaitsee aivan kuninkaallista palatsia vastapäätä ja on avoinna viikon jokaisena päivänä. Aukioloajat vaihtelevat hieman vuodenajasta riippuen. Syyskuusta kesäkuuhun se on avoinna klo 10:00-20:00, kun taas heinä- ja elokuussa se sulkeutuu klo 21:00. Sisäänpääsymaksu on symbolinen 1 €
 • Jardines de Sabatini, kuninkaallisen palatsin vieressä sijaitseva uusklassiseen tyyliin rakennettu viheralue. Jos olet ollut Madridissa kesällä (toukokuun ja syyskuun välisenä aikana), pääset sisään **kello 9:00-22:**00, kun taas talvella sen ovet suljetaan tuntia aikaisemmin
 • Real Monasterio de la Encarnación, Habsburgien Madridin pieni helmi. Se sijaitsee lähellä Plaza de Orientea, ja sen aukioloajat ovat hieman lyhentyneet. Voit vierailla siellä tiistaista lauantaihin klo 10:00-14:00 ja 16:00-18:30. Pääset sisään maksamalla 6 €
 • Iglesia Catedral de las Fuerzas Armadas. Se sijaitsee muutaman metrin päässä Calle Mayor -kadulta (Calle del Sacramento 11), ja sen tärkein nähtävyys on sen sisätilat, jotka ovat sekoitus barokkia ja rokokoota. Se on yleensä avoinna yleisölle vain kaksi tuntia: klo 18:00-20:00
 • Jardines del Campo del Moro (Campo del Moron puutarhat), nurkka, joka jää usein huomaamatta. Tämä on historiallinen puutarha kuninkaallisen palatsin takana. Sinne pääsee Paseo de la Virgen del Puertolta Manzanaresissa. Voit kävellä sen poluilla viikon jokaisena päivänä klo 10:00-18:00
 • Teatro Real. Voit osallistua opastetuille kierroksille, jotka paljastavat oopperan salaisuudet ja anekdootit. Espanjankieliset kierrokset järjestetään maanantaista sunnuntaihin klo 10:00 ja 12:00, kun taas keskiviikkoisin on vain yksi kierros klo 14:00. Jos haluat englanninkielisen kierroksen, voit tehdä sen klo 10:15 maanantaina, keskiviikkona, perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina.