Paras hetki valaiden katseluun Teneriffalla

Kanariansaarille suuntautuvalla matkalla et voi jättää väliin mahdollisuutta nähdä Teneriffalla valaita. Kerron sinulle parhaan ajan nähdä ne vedessä, joten lue eteenpäin!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

4 minuuttia luettu

Paras hetki valaiden katseluun Teneriffalla

Delfiini lähellä rannikkoa | ©Danny UK

Kanariansaarille suuntautuvalla matkalla et voi jättää väliin mahdollisuutta nähdä Teneriffalla valaita. Lue eteenpäin!

Jos suunnittelet matkaa saarelle ja olet erityisen kiinnostunut tästä aktiviteetista, suosittelen sinua lukemaan tämän postauksen, jossa tarkastelemme parasta vuodenaikaa valaiden katseluun Teneriffalla.

Mikä on paras aika nähdä valaita ja delfiinejä Teneriffalla?

Delfiinien katselu Teneriffalla| ©Andrei Rosca
Delfiinien katselu Teneriffalla| ©Andrei Rosca

Erinomaisen sijaintinsa vuoksi Teneriffa ja erityisesti saaren lounaisrannikko on yksi Euroopan parhaista paikoista nähdä valaita luonnossa ja muita valaita kaikkina vuodenaikoina.

Sekä kevät että talvi ovat parhaita aikoja nähdä valaita ja delfiinejä saarella, koska valaat ovat aktiivisimmillaan alueella. Etenkin La Gomeran ja Teneriffan erottavalla alueella.

Kun on kyse villieläinten näkemisestä, herää aina kysymys, onko retken aikana hyvät mahdollisuudet havaita niitä. Tässä mielessä ei ole syytä huoleen, sillä Teneriffan loistava sijainti Atlantin valtamerellä tekee saaresta ihanteellisen paikan nähdä valaita, ja mahdollisuudet ovat erittäin hyvät 365 päivänä vuodessa.

Mitä tulee muihin vuodenaikoihin, jos haluat nähdä näiden eläinten poikasia, suosittelen lähtemään kesällä, jolloin on lisääntymisaika, kun taas syksy on parasta aikaa purjehtia.

Varaa valaanbongausristeily Teneriffalla

Pysy keväällä valaiden perässä: Teneriffalla on leudot lämpötilat ja auringonpaiste

Valaita pinnalla keväällä| ©-JvL-
Valaita pinnalla keväällä| ©-JvL-

Kevät on hyvää aikaa lähteä Teneriffalle, sillä silloin on hiljainen sesonki ja voit nauttia saaresta ilman väkijoukkoja, myös valaiden katseluveneillä!

On monia syitä, miksi kannattaa lähteä valaanbongausretkelle Teneriffalle. Lisäksi valaat ovat silloin aktiivisimmillaan, joten hyödynnä sitä, että retkillä ei ole liikaa väkeä. Sinulla on varmasti hauskaa!

Atlantin valaiden tarkkailua varten on hyvä ottaa mukaan kevyt vedenpitävä takki siltä varalta, että merellä tulee kylmä, ja koska vietät paljon aikaa ulkona, aurinko voi olla tiellä, joten älä unohda hattua ja aurinkolaseja.

Millainen on kevät saarella

Kevät on ihanteellinen aika matkustaa Teneriffalle. Päivät ovat pidempiä ja aurinkoisempia, ja lämpötilat ovat leutoja, korkeimmillaan 24ºC. Jos matkustat aikomuksenasi harrastaa ulkoilma-aktiviteetteja, kuten valaiden katseluristeilyä, tämä on hyvä vuodenaika, koska ei ole liian kylmä eikä liian kuuma.

Jotta voit järjestää matkalaukkusi hyvin kevään saarelle suuntautuvaa matkaa varten, suosittelen tutustumaan sekä Teneriffan keskilämpötiloihin kyseisenä vuodenaikana että matkasi ajankohdan sääennusteeseen.

Varaa valaanbongausristeily Teneriffalla

Lähde purjehtimaan syksyllä nähdäksesi rauhassa valaita ja delfiinejä

Delfiini hyppää vedestä syksyllä| ©Danny UK
Delfiini hyppää vedestä syksyllä| ©Danny UK

Syksy on myös hyvää aikaa käydä Teneriffalla ja lähteä valasristeilylle, koska vesiolosuhteet ja aallot ovat hyvät. Tämä on paras aika purjehtia, vaikka havaintoja tehdään harvemmin. Teneriffan taivas on kuitenkin aivan erityisessä valossa, ja voit ottaa kauniita valokuvia retken aikana.

Jos etsit saarelta rauhaa ja hiljaisuutta, tämä on hyvä hetki. Kun Kanariansaarilla on kesäisin kotimaisten matkailijoiden tulva, syksyllä voit nauttia saaresta rauhassa ja hiljaisuudessa, sillä nyt on hiljainen sesonki, aivan kuten keväällä, ja päivällä on vielä riittävästi valoisaa aikaa nauttia ulkoilmasta, mutta ilman edellisen sesongin väkijoukkoja.

Saatat myös huomata, että tällaisten retkien hinnat ovat edullisempia tähän aikaan vuodesta.

Millainen Teneriffa on syksyllä

Jos aiot osallistua johonkin aktiviteettiin maaseudulla, kuten valaiden katseluristeilylle, Teneriffalla kannattaa vierailla syksyllä, sillä silloin ei ole liian kuuma eikä liian kylmä.

Lämpötilat ovat edelleen leudot, ja lokakuussa lämpötila on korkeimmillaan 26ºC ja marraskuussa 23ºC. Tämä on ihanteellinen lämpötila ulkoilulle!

Syksyllä saarella on vain vähän sadepäiviä kuukaudessa, ja niitä on enemmän pohjoisessa kuin etelässä. Jos loman aikana sataa, älä ole huolissasi, sillä sadetakki ratkaisee ongelman hetkessä, ja voit jatkaa suunnitelmiasi normaalisti.

Varaa valaanbongausristeily Teneriffalla

Hyödynnä lämpimät ilmat ja lähde Teneriffan kesällä valaiden tarkkailuun ja snorklaukseen

Snorklaa kesällä| ©Benjamin L. Jones
Snorklaa kesällä| ©Benjamin L. Jones

Jos et halua jättää käyttämättä tilaisuutta lähteä risteilylle saaren vesillä ja nähdä valaanvasojen leikkimistä tällä kaudella tai lähteä Teneriffalle melomaan ja snorklaamaan, suosittelen, että varaat paikkasi retkelle hyvissä ajoin ennen matkustuspäivääsi, sillä tähän aikaan vuodesta matkustajia, erityisesti kansallisia turisteja, on eniten, mikä vaikuttaa retkien saatavuuteen. Siitä tulee unohtumaton kokemus!

Millainen on kesä saarella

Kesällä Teneriffalla on eniten päivänvaloa ja lämpötila on noin 30ºC. Ihmiset käyttävät tilaisuutta hyväkseen ja käyvät rannalla, syövät terasseilla, urheilevat ja harrastavat erilaisia ulkoilma-aktiviteetteja, kuten veneretkiä valaiden ja delfiinien etsimiseen.

Jos päätät vierailla Teneriffalla kesällä nauttiaksesi saaren luonnosta, muista, että aurinko paistaa kirkkaasti ja kuumuus voi olla tukahduttavaa, joten suosittelen valmistautumaan kaikkiin aktiviteetteihin: käytä aurinkolaseja, hattua ja kevyitä vaatteita, ja muista pakata reppuusi viilentävää vettä ja aurinkovoidetta.

Varaa valaanbongausristeily Teneriffalla

Nauti Teneriffan hyvästä säästä talvella ja näe valaita luonnossa

Valaat talvella| ©Guillaume Baviere
Valaat talvella| ©Guillaume Baviere

Jos Teneriffan-matkasi osuu talvikaudelle ja haluat osallistua valaanvartiointiristeilylle, tällä kaudella sinulla on mahdollisuus nähdä lyhyempiä mutta intensiivisempiä havaintoja, koska voit tarkkailla, miten merenelävät valmistautuvat saalistamaan.

Päivät ovat kuitenkin lyhyempiä ja pimeä tulee aikaisemmin, joten jos haluat harrastaa ulkoilma-aktiviteetteja, suosittelen ajoittamaan ne aikaisin aamulla, jotta voit hyödyntää valoisan ajan mahdollisimman hyvin.

Millainen Teneriffa on talvella

Toisin kuin Manner-Euroopan talvet, Teneriffa ei kärsi kylmistä tai jäätävistä lämpötiloista, vaan lämpötilat pysyvät keväisin ja syksyisin leutoina, noin 19 tai 22ºC:ssa. Näissä ilmasto-olosuhteissa ei ole yllättävää, että Kanariansaaret tunnetaan ikuisen kevään saarina.

Talvi on myös vilkasta aikaa turisteille, erityisesti eurooppalaisille matkailijoille, jotka pakenevat mantereen pakkasta nauttimaan Kanariansaarten leudoista lämpötiloista.

Talvella Teneriffalla vierailemisen etuna on se, että hyvä sää on taattu, mutta muista, että nyt on sesonkiaika ja hinnat nousevat, joten sinun on suunniteltava etukäteen monia matkan osa-alueita, kuten hotellivaraukset, lennot ja aktiviteetit saarella.

Varaa valaanbongausristeily Teneriffalla

Paras aika nousta laivaan, jos haluat ottaa hyviä kuvia

Delfiinit varhain aamulla| ©Danny UK
Delfiinit varhain aamulla| ©Danny UK

Valaanbongausveneiden retkiä on useita pitkin päivää. Mahdollisuudet merieläinten havaitsemiseen ovat samat vuorokaudenajasta riippumatta, mutta jos haluat saada hyvän raportin, aamuvalo auttaa sinua saamaan selkeitä kuvia ja saamaan erittäin hienon lopputuloksen.

Toinen kikka, josta on paljon hyötyä, kun haluat saada upeita kuvia retkeltäsi, on käyttää kamerasi pikakuvaustilaa ("sport"-asetus), jotta voit ottaa helpommin kuvia näistä erittäin nopeista eläimistä vedessä.

Varaukset valaanbongausristeilylle Teneriffalla

Ota huomioon muut valaan tarkkailuhetket Teneriffalla

Valas pinnalla| ©Doc TB
Valas pinnalla| ©Doc TB

Paras aika viikosta lähteä risteilylle Teneriffalla

Yleensä risteilyt lähtevät päivittäin koko viikon ajan, mutta viikonloput ja juhlapyhät ovat yleensä näiden retkien kiireisimpiä aikoja, joten jos etsit rauhallisempaa kierrosta, voi olla parasta lähteä viikolla.

Jos siis kaipaat rauhallisempaa kierrosta, kannattaa ehkä lähteä viikolla - kokemuksestakin tulee upea!

Valaan tarkkailu erityispäivinä

Jos matkustat erityispäivinä, kuten jouluna tai uudenvuodenpäivänä, on suositeltavaa tarkistaa ensin, että palvelu toimii normaalisti.

Jos näin on, yritä varata paikkasi valaanbongausristeilylle mahdollisimman hyvissä ajoin etukäteen, sillä Teneriffan turistivirta voi olla hyvin suuri lomien aikana, ja jotkin tällaiset aktiviteetit voivat olla loppuunmyytyjä.

Varaa valaanvartiointiristeily Teneriffalla