10 syytä valasbongaukseen Teneriffalla

Valaat ovat tunnetusti hurjia eläimiä, mutta niiden näkeminen luonnossa on maagista - tutustu näihin 5 syyhyn, miksi valaiden katselu Teneriffalla kannattaa!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

3 minuuttia luettu

10 syytä valasbongaukseen Teneriffalla

Purjehdus jättiläisten kanssa | ©Vasile Cotovanu

Haluaisitko kokea ainutlaatuisen kokemuksen Atlantilla Teneriffan matkasi aikana? Kaikki, joilla on ollut tilaisuus lähteä valasbongaukseen merelle, sanovat, että se on uskomaton ja unohtumaton kokemus. Liity valasbongausristeilylle Teneriffalla ja totea se itse!

1. Teneriffalla sijaitsee Euroopan ensimmäinen valaansuojelualue

Valaat uivat ryhmässä| ©Malcolm Murdoch
Valaat uivat ryhmässä| ©Malcolm Murdoch

World Cetacean Alliance on perustanut Teneriffalle Euroopan ensimmäisen merensuojelualueen, jossa valaat nauttivat korkeinta ympäristönsuojelua (kolmas koko planeetalla Etelä-Afrikan Bluffin ja Australian Hervey Bayn jälkeen).

Teneriffaa ympäröivillä vesillä voi nähdä delfiinejä ja vaeltavia valaita erityisesti tiettyinä vuodenaikoina, kuten keväällä ja talvella. Tästä syystä niitä on suhteellisen helppo tarkkailla niiden ympäristössä ja erityisesti saaren eteläosassa, La Gomeran ja Teneriffan erottavalla alueella. Syitä valaanbongausristeilylle tällä Kanariansaarella on enemmän kuin tarpeeksi.

Joten älä mieti kahdesti ja jos merieläinten näkeminen luonnossa on aina ollut yksi haaveistasi, suosittelen sinua lukemaan postauksen Valaan ja delfiinin katselu Teneriffalla, josta löydät useita ideoita sen toteuttamiseksi. Siitä tulee unohtumaton muisto!

Haluaisin lähteä valaanbongaukseen Teneriffalla

2. Näet valaita luonnossa ja vapaana

Delfiinit luonnossa| ©Danny UK
Delfiinit luonnossa| ©Danny UK

Kiehtovaa näissä Teneriffan valaidenbongausristeilyissä on se, että toisin kuin eläintarha-akvaarioissa, tämäntyyppisillä retkillä näet villejä delfiinejä ja valaita, jotka elävät täysin vapaina.

Kyseessä ei ole tyypillinen järjestetty esitys, jossa valaat ja delfiinit hyppivät ympäriinsä ja tekevät hauskoja asioita yleisön huvitellessa eläintenhoitajien ohjeiden mukaan, vaan tämän kokemuksen kauneus ja aitous on siinä, että purjehdit veneellä tapaamaan valaita ja delfiinejä avomerellä ja näet ne niiden omassa elinympäristössään käyttäytymässä niin kuin nämä eläimet yleensä käyttäytyvät jokapäiväisessä elämässään.

Vaikka et olisikaan suuri fani, joka lähtee retkille katsomaan paikallista luontoa lomamatkasi aikana, olen varma, että tämä Teneriffan valaanvartiointiretki Atlantilla yhdistettynä matkan varrella oleviin kauniisiin maisemiin on tarpeeksi jännittävä, jotta se on yksi parhaista matkamuistoistasi.

Haluaisin lähteä valaanbongaukseen Teneriffalla

3. Se on hauska ja opettavainen kokemus

Unohtumaton kokemus| ©Simon Infanger
Unohtumaton kokemus| ©Simon Infanger

Tämäntyyppinen aktiviteetti lupaa sensaatiomaisen ajanvietteen ja tarjoaa myös ainutlaatuisen tilaisuuden kumota vanhoja myyttejä valaista, kuten esimerkiksi se, että ne ovat raivokkaita ja armottomia eläimiä. Tämä on opettavainen aktiviteetti, jossa voit nähdä useita villejä valaita ja delfiinejä kuin koskaan ennen.

Sinulla on koko ajan mukanasi opas tai meribiologeja, jotka opettavat sinulle kaiken niiden kiehtovasta käyttäytymisestä ja elämäntavasta, ja voit jopa kuunnella hydrofonin avulla niiden viestintää. Se on uskomatonta!

Kaikki tulevat hämmästymään, mutta olen varma, että lapset tulevat hämmästymään kokemuksesta eniten. Haluaisin käyttää tätä tilaisuutta hyväkseni ja ehdottaa, että jos lähdette lasten kanssa valaanbongaukseen, älkää jättäkö väliin postausta Vinkkejä valaan- ja delfiininbongaukseen lasten kanssa Teneriffalla.

Mitä saat selville valaista?

Valaanvartiointiristeilyn aikana opit monia asioita, joita et ehkä ole tiennyt näistä hämmästyttävistä merenelävistä. Jotta saisit lisää ruokahalua siihen, mitä sinua odottaa retken aikana, tässä on muutamia yllättäviä yksityiskohtia:

  • Teneriffalla elää luotsivalaita ja pullonokkadelfiinejä sekä muita vaeltavia lajeja.

  • Sinivalaiden jälkeen se on kokonsa puolesta maailman toiseksi suurin valas.

  • Yksi nopeimmista valaista on delfiini, joka ui lähes 45 km/h!

  • Karkeahampaiset delfiinit tulevat usein ulos hengittämään synkronoidussa ryhmässä.

  • Luotsivalaat ovat erinomaisia sukeltajia, ja niitä on helppo nähdä lepäämässä vedessä päivisin.

  • Euroopan suurin pullonokkadelfiinien lisääntymisalue sijaitsee Teneriffan lounaispuolella.

Entä Teneriffan merenpohja?

Teneriffan valaanvartiointiristeily on myös loistava tilaisuus nauttia saaren maisemista, ottaa aurinkoa kannella ja snorklailla löytääkseen saaren vedenalaiset aarteet. Veden alla on niin paljon nähtävää: kilpikonnia, mantarauskuja, kaloja... ja niin paljon muuta!

Jos sinulla on siis hieman enemmän vapaa-aikaa, suosittelen, että sijoitat sen johonkin näistä retkistä, joilla on enemmän virkistyspuolta, koska sinulla on tuplasti hauskempaa, ja se on sen arvoista.

Haluaisin lähteä valaanbongaukseen Teneriffalla

4. Näet kauniita maisemia maalla ja merellä

Nauti näkymistä| ©Danny UK
Nauti näkymistä| ©Danny UK

Jos haluat nähdä valaat luonnossa Teneriffalla, sinun on tehtävä veneretki, joka on loistava tilaisuus lähteä Atlantille ja luoda yhteys luontoon näkemällä kauniin merimaiseman aivan kuin olisit vain yksi meren olento. Hiljaisuus, jota rikkovat vain aallot, antaa rauhallisuuden tunteen, jota on vaikea kuvailla sanoin. Se on koettava!

Useimmat Teneriffan valaanbongausristeilyt lähtevät Los Cristianosin satamasta, Puerto Colónista tai Los Gigantesin venesatamasta, mutta jos haluat villieläinten tarkkailun lisäksi nauttia kauniista näkymistä saarelle, suosittelen valitsemaan risteilyn, joka lähtee Los Gigantesista, koska sinulla on paljon paremmat mahdollisuudet nähdä näitä mereneläviä ja upeat näkymät kallioille vedestä reitin aikana.

Los Gigantesin kalliot ovat yksi Teneriffan suosituimmista nähtävyyksistä, ja ne ovat paikoin yli 600 metriä korkeita - näkemisen arvoinen luonnonhelmi!

Haluaisin lähteä valaanbongaukseen Teneriffalla

5. Saat upeita valokuvia

Ota parhaat valokuvat| ©Gustavo A.
Ota parhaat valokuvat| ©Gustavo A.

Jos pidät valokuvauksesta ja luonnosta, valaiden tarkkailuristeily saarella on loistava idea yhdistää molemmat intohimot, viettää erilainen päivä ja saada upeita valokuvia sekä Teneriffan rannikosta että Atlantin vaikuttavasta eläimistöstä.

Valas- ja delfiinintarkkailuveneet lähtevät useaan otteeseen päivän aikana, joten mihin aikaan tahansa lähdetkin matkaan, sinulla on samat mahdollisuudet nähdä nämä merenelävät. Jos kuitenkin haluat saada hyvän raportin Teneriffan lomastasi, parhaan tuloksen saavuttamiseksi suosittelen käyttämään aamuvaloa, jotta kuvista tulisi selkeämpiä.

Ja jos päätät hyödyntää retken snorklaukseen, älä unohda käyttää matkapuhelimessasi vedenpitävää koteloa, jotta voit ottaa upeita vedenalaisia kuvia ympärilläsi uivista kaloista, kilpikonnista tai mantarauskuista.

Haluaisin lähteä valaanbongaukseen Teneriffalla