Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Miten päästä Cotswoldsiin Lontoosta

Mietitkö, miten pääset Lontoosta Cotswoldsiin, koska olet kiinnostunut näkemään tämän kauniin alueen seuraavalla matkallasi? No, älä etsi enää vaihtoehtoja, olen tehnyt tutkimuksen puolestasi.

Keyvis Montilva

Keyvis Montilva

7 minuuttia luettu

Miten päästä Cotswoldsiin Lontoosta

Cotswolds | ©barnyz

Suunnitelmat, joihin sisältyy vierailu kaupungin lähialueilla, ovat myös yksi parhaista asioista nähdä tai tehdä Lontoossa, jos sinulla on riittävästi aikaa siihen.

Kehotan sinua lukemaan laatimani vaihtoehtojen koosteen, jotta voit valita sen, joka kiinnostaa sinua eniten ja joka sopii parhaiten taskuusi. Eri liikennevälineet, mutta sama määränpää, valitse se, joka on perheellesi mielenkiintoisin ja käytännöllisin.

Järjestetty retki: paras vaihtoehto

Bussi Cotswoldsissa| ©Elliott Brown
Bussi Cotswoldsissa| ©Elliott Brown

Paras tapa varmistaa, että retki uuteen kohteeseen on todellinen menestys, on kyseisen paikan historiaan ja maantieteeseen erikoistuneen oppaan apu.

Juuri tätä tarjoavat Cotswolds ja Oxford, Stratford-upon-Avon -matkat yhdellä kiertomatkalla sekä kaikki muut matkat, jotka vievät sinut Lontoosta Cotswoldsiin.

Matka tapahtuu ylellisessä linja-autossa, joka on ilmastoitu, jotta pysyt lämpimänä talvella ja viileänä kesällä.

Useimmilla matkoilla on mukana ammattitaitoinen opas, joka seuraa sinua jokaisella pysähdyspaikalla, joihin yleensä kuuluu opastettu kierros Oxfordin keskustassa, sisäänpääsy Warwickin linnaan ja sisäänpääsy William Shakespearensyntymäkotiin.

 • Hinnat: aikuiset maksavat yleensä noin 75 euroa, 3-16-vuotiaat lapset noin 64 euroa ja eläkeläiset 70 euroa. Huomaa, että useimmilla näistä kiertomatkoista on ilmainen peruutus ja alle 2-vuotiaat lapset pääsevät bussiin ilmaiseksi.
 • Kesto: Tällainen kiertomatka kestää yleensä noin 10,5 tuntia siitä, kun bussi lähtee sovitusta lähtöpaikasta Lontoon keskustassa, siihen asti, kun se palaa samaan paikkaan myöhään iltapäivällä. Kierroksen Cotswoldsin osuus kestää yleensä noin tunnin.
 • Edut: Tämä on erinomainen vaihtoehto niille, jotka haluavat tutustua Cotswoldsiin nopeasti. Kannattaa muistaa, että tälle alueelle on ominaista pikemminkin luonnonkauneus kuin arkkitehtoninen kauneus.

Varaa Cotswoldsin kierros

Cotswoldsin päiväretki, jolla pysähdytään Blenheimin palatsissa

Blenheimin palatsi| ©jonathan
Blenheimin palatsi| ©jonathan

Jos opastettu bussikierros on mielestäsi paras tapa vierailla Cotswoldsissa, mutta non-stop-vaihtoehto ei vakuuta sinua, ei hätää - voit varata myös kierroksen, joka vie sinut Bourton-on-the-Wateriin ja Burfordiin, kahteen alueen tärkeimpään kylään.

Tämän kierroksen mielenkiintoisin piirre on kuitenkin se, että siihen sisältyy sisäänpääsy myös Blenheimin palatsiin, Winston Churchillin synnyinpaikkaan.

Matka jatkuu yleensä 45 minuutin pysähdyksellä Bamptonissa, kylässä, jossa useimmat kuuluisassa tv-sarjassa Downton Abbey esitetyt maamerkit on kuvattu.

Pysähdykset kahdessa Cotswoldsin kylässä kestävät kumpikin 1,5 tuntia, ja tämä on täydellinen tilaisuus tutustua alueeseen lähemmin ja syödä lounasta ennen paluuta Lontoon keskustaan.

 • Hinnat: Aikuiset maksavat yleensä noin 98 euroa, ja 3-16-vuotiaat lapset saavat hieman yli 10 prosentin alennuksen. Sinun on otettava huomioon, että opas antaa selityksiä englanniksi.
 • Kesto: Kesto on yleensä noin 10 tai 11 tuntia, kuten muillakin Cotswoldsiin suuntautuvilla retkillä, ja paluu tapahtuu samana päivänä.
 • Edut: Tämänkaltaisessa aktiviteetissa varauksen peruutus on yleensä ilmainen, kulkuvälineenä on lähes aina linja-auto, joka on mukavampi kuin linja-auto, ja yleensä ajoneuvossa on jopa ilmainen wifi.

Cotswoldsin itseopastettu kierros.

Tässä kuljetustyypissä ei ole yksityistä opasta kuten edellisessä vaihtoehdossa, mutta se on samankaltainen siinä mielessä, että se lähtee jostain helposti saavutettavasta pisteestä Lontoon keskustassa, yleensä Victoria-asemalta.

Sieltä matka alkaa ja vie sinut alueen eri kyliin, kuten Burfordiin, jossa on keskiaikaista estetiikkaa, ja Biburyyn, jossa on historiallinen St Mary's-kirkko.

Muut pienet paikkakunnat, kuten Bourton-on-the-Water ja Stow-in-the-Wold, voivat kuulua matkasuunnitelmaan, mutta kaikki riippuu valitsemastasi matkasta.

Joihinkin näistä palveluista sisältyvät pääateriat , kuten aamiainen ja lounas, kun taas toiset saattavat tarjota tyypillisen englantilaisen iltapäivälipalan ja teetä joissakin reitin varrella sijaitsevissa päätepisteissä.

 • Hinnat: Tällaisen kiertomatkan hinta ei ole koskaan halvempi kuin yksityisen kiertomatkan hinta, ja se on yleensä noin 150 euroa aikuiselta. Lapset saavat yleensä 10 prosentin alennuksen näistä summista riippuen heidän iästään ja yrityksen käytännöistä.
 • Kesto: 10 ja puoli tuntia on yleensä myös yhden tällaisen kierroksen kesto, ja monien mielestä se on yksi parhaista retkistä Lontoosta.
 • Edut: Tällaisella kiertoajelulla saat kattavamman käsityksen kaupungeista, jotka muodostavat Cotswoldsin alueen, mutta muista, että bussiolosuhteet eivät ole yhtä ylelliset kuin Lontoon parhaiden kiertoajelubussien.

Varaa Cotswoldsin kierros

Miten päästä Cotswoldsiin Lontoosta junalla?

Junalla Cotswoldsiin| ©Matt Buck
Junalla Cotswoldsiin| ©Matt Buck

Erinomainen julkinen liikenne on yksi Ison-Britannian suurista vahvuuksista, ja nimenomaan kaupunkien yhdistäminen junalla on kätevin tapa useimmille paikallisille ja turisteille, jotka etsivät hauskanpitoa Lontoon ulkopuolelta.

Tästä syystä junamatkat Lontoon keskustasta Cotswoldsin viehättävimpiin kyliin ovat tämän luettelon kolmas vaihtoehto.

Voit kulkea useita eri reittejä, mutta kaikista suorin ja kätevin on Great Western Railway -junayhteys. Tämä reitti vie sinut Paddingtonin asemalta, joka sijaitsee Lontoon hienoimpia museoita täynnä olevalta alueelta, ja jättää sinut sitten Moreton-in-Marshin pienelle rautatieasemalle.

Matka itsessään on melkoinen elämys, sillä se kestää noin 1,5 tuntia ja kulkee useiden elokuvan arvoisten luontokohteiden läpi. Jos aiot viettää yön Cotswoldsissa, voit myös pysähtyä Oxfordissa ja tutustua tähän yliopistokaupunkiin omilla ehdoillasi.

Suosittelen, että jos valitset tämän vaihtoehdon, vierailuasi kannattaa täydentää kahdella vaihtoehdolla. Ensimmäinen olisi vuokrata auto jostakin Moreton-in-Marshin rautatieaseman lähellä sijaitsevasta toimistosta, jotta voit tutustua tämän Cotswoldsin pohjoisreunan läheisiin kyliin.

Vaihtoehtoisesti voisit käyttää paikallista bussijärjestelmää tai maksaa jostakin kiertoajelusta, joita tarjotaan myös rautatieaseman ympäristössä.

 • Hinnat: Junalippujen hinnat vaihtelevat suuresti riippuen vuodenajasta ja kellonajasta, jolloin aiot matkustaa. Aamulla ja iltapäivällä Lontoosta lähtevien junien hinnat ovat alhaisemmat kuin töistä kotiin palaavien suosimilla kellonajoilla lähtevien junien hinnat. Hintojen asteikko voi vaihdella noin 20 eurosta noin 40 euroon näistä olosuhteista riippuen.
 • Edut: Junalla matkustaminen on erittäin miellyttävä kokemus, ja useimmille ihmisistä se on osa itsensä viihdyttämistä. Junia lähtee kaikkina vuorokaudenaikoina ennen aamunkoittoa aina kello 22.50 asti illalla. On siis täysin mahdollista, että voit lähteä katsomaan tätä osaa Cotswoldsista ja palata samana päivänä auringonlaskun jälkeen ja liittyä sitten joihinkin Lontoon parhaista illanviettopaikoista.

Varaa Cotswoldsin retki

Miten päästä Cotswoldsiin yksityisautolla?

Cotswolds| ©gee_leonard
Cotswolds| ©gee_leonard

Jos et tunne oloasi epämukavaksi ajaa englantilaiseen tapaan, eli ratti oikealla istuimella ja ajaminen vasemmalla kaistalla, voit vuokrata auton, jolla pääset valtakunnallisia moottoriteitä pitkin myös Moreton-in-Marshiin tai naapurikuntaan Stow-on-the-Woldiin.

Huomaa, että tämä voi kestää hieman kauemmin, koska tulet riippuvaiseksi moottoriteiden päivittäisestä liikenteestä ja sopeudut myös omaan ajonopeuteesi.

Yksityisautolla saat paljon intiimimmän kokemuksen perheesi kanssa, ja sinulla on myös mahdollisuus matkustaa useampien kaupunkien läpi yhden päivän aikana. Edellyttäen, että tiedät, missä suunnistat digitaalisten paikkatietotyökalujen avulla.

Moottoritiet M4 ja M5 vievät sinut Cotswoldsin suurimpiin asutuskeskuksiin. Siksi suosittelen valitsemaan autonvuokraamon , joka on lähellä näitä teitä, sillä Lontoon keskustasta lähteminen aamulla runsaan liikenteen keskellä voi viivästyttää matkailusuunnitelmianne.

 • Hinnat: Kaikki riippuu valitsemastanne ajoneuvotyypistä ja valitsemastanne yrityksestä, joka tarjoaa tätä palvelua. Päivittäisen autonvuokrauksen hinnat Lontoossa vaihtelevat 19 eurosta 45 euroon tavallisesta autosta ilman ylimääräisiä ylellisyyksiä. Sinun on otettava huomioon sopimuksessa olevat vaihtoehdot, kuten vuokra-ajan pidentäminen, jos haluat yöpyä Cotswoldsissa, ja se, onko ajoneuvo pakko palauttaa samaan toimistoon, josta otit sen vastaan.
 • Edut: Kun sinulla on auto käytössäsi, se voi olla hyvä pakopaikka kuumuutta liian aurinkoisena päivänä. Tästä syystä tämä vaihtoehtoinen kulkuväline Cotswoldsiin on yksi parhaista asioista, joita voit tehdä Lontoossa kesällä, jos haluat päästä pois kaupungista suotuisissa olosuhteissa.

Varaa matka Cotswoldsiin

Miten pääset sinne yksityisellä kierroksella luksusautolla?

Burford High Street Cotswoldsissa| ©bongo vongo
Burford High Street Cotswoldsissa| ©bongo vongo

Eksklusiivisuus on hauskaa, ja jos siihen on varaa rikkomatta budjettia, vielä enemmän. Jos näin on, olet luultavasti kiinnostunut niistä eduista, joita yksityiset kierrokset Cotswoldsin kyliin luksusautolla lontoolaisesta hotellistasi käsin tarjoavat.

Menemättä liian pitkälle yksityiskohtiin, kyseessä on retki, jossa palkkaat autonkuljettajan viemään sinut hotelliltasi kyliin, joissa haluat vierailla tällä luonnonkauniilla alueella.

Kyseessä on lähes aina kallis ajoneuvo, kuten Mercedes, sillä ilmastoidut istuimet ja mukavat ohjaamot ovat kokemuksen vähimmäisvaatimus.

Tämä on hyvä suunnitelma, joka kuuluu lasten kanssa Lontoossa tehtävien asioiden luetteloon, koska yksityisauton yksityisyydessä heitä ei rajoiteta käyttäytymisessä ja heillä on Wifi-yhteys, jonka avulla he voivat viihdyttää itseään samalla, kun sinä nautit maisemista.

 • Hinnat: Tämänkaltaisen palvelun, johon kuuluu Cotswoldsin historiaan perehtynyt autonkuljettaja, vuokraus ei yleensä jää alle 600 tai 700 euron.
 • Haitat: Sinun on muistettava, että ruoka on yleensä kokonaan kielletty ja että tähän suunnitelmaan mahtuu vain 4 henkilöä istumapaikkojen puutteen vuoksi, jota kuljettajan läsnäolo vielä vähentää.

Pääsy Cotswoldsiin Lontoosta Yhdistyneen kuningaskunnan julkisilla busseilla

Bussi Cotswoldsissa| ©Tony Monblat
Bussi Cotswoldsissa| ©Tony Monblat

Viimeinen käytettävissäsi oleva vaihtoehto on hyödyntää Yhdistyneen kuningaskunnan julkista linja-autojärjestelmää, jotta pääset edullisesti Cotswoldsin muihin osiin. Toisin sanoen ilman, että joudut maksamaan sellaisen palvelun hintoja, jota markkinoidaan paljon enemmän matkailijalähtöisesti.

Nämä bussit lähtevät myös Victoria Coach Stationilta, ja määränpäästä riippuen matka voi olla paljon pidempi tai lyhyempi kuin muut vaihtoehdot.

Esimerkiksi Moreton-in-Marshiin matka kestää noin 1,5 tuntia, kun taas Gloucesteriin tai Cheltenhamiin matka voi kestää noin 3,5 tuntia.

Ei pidä myöskään unohtaa, että tämä vaihtoehto on kaikista monimutkaisin, kun otetaan huomioon, että sinun on lähes pakko majoittua Cotswoldsin majoituspaikassa, jos haluat vierailla useammassa kuin yhdessä reitillä sijaitsevassa kylässä.

 • Hinnat: Hinnat ovat yleensä hyvin samanlaiset kuin junamatkoilla, ja ne mukautuvat myös valitsemasi päivämäärän ja lipun ostoajankohdan mukaan. Meno-paluulippu maksaa lopulta 40-60 euroa.
 • Edut: Nämä bussit ovat myös ilmastoituja ja yleensä yhtä mukavia kuin muutkin vaihtoehdot, jos jätät ensimmäisen retken luksusbussin pois. Se on siis hyvä tapa päästä Cotswoldsiin, jos olet Lontoossa elokuussa, sillä olet taatusti hyvin suojassa kuumuudelta matkan aikana.

Vinkkejä Cotswoldsiin tutustumiseen millä tahansa näistä liikennemuodoista

Cotswolds| ©Elliott Brown
Cotswolds| ©Elliott Brown

Ensimmäinen neuvo, jonka voin antaa sinulle, kun haluat käyttää mitä tahansa näistä liikennevaihtoehdoista Cotswoldsin vierailuun Lontoosta, on arvioida omat tarpeesi. Yksin tai pariskuntana matkustaminen ei ole sama asia kuin yli 10 hengen perhematkalle osallistuminen.

Toinen kysymys koskee alueella oleskelua, sillä Cotswolds on maantieteellisesti melko laaja alue, joka voi tarjota paljon halvempaa viihdettä kuin muut Lontoon ulkopuoliset maaseutualueet useamman päivän ajan.

Alueella on satoja pieniä hotelleja, joissa voit halutessasi jatkaa vierailuasi, mikä on mielenkiintoista, jos matkasi Lontooseen on tarpeeksi pitkä ja olet valinnut jonkin julkisen liikenteen vaihtoehdon.

Kuten muuallakin maassa, sademäärät ovat suhteellisen suuria, joten on suositeltavaa ottaa mukaan vedenpitävät takit, vaikka vierailisitkin kesäpäivänä.

Aurinkovoide on ehdot on, sillä Cotswoldsin nähtävyyksien kiertoajeluissa keskitytään luontokävelyihin ja katukierroksiin alueen pienissä viehättävissä kylissä.

Varaa Cotswoldsin retki

Kuinka kiireinen Cotswolds on?

Cotswolds| ©gee_leonard
Cotswolds| ©gee_leonard

Kaikkien Yhdistyneen kuningaskunnan matkailukohteiden kävijämäärät vaihtelevat huomattavasti vuodenajasta riippuen, ja kesä on kaikkien suosituin vuodenaika. Tämä johtuu miljoonien kansainvälisten matkailijoiden saapumisesta ja samasta liikkeestä kuin pohjoisen pallonpuoliskon koululomat.

Cotswolds on kuitenkin yleisesti ottaen paljon vierailtu osa maata, mutta samalla niin laaja, että sitä ei mielletä näin.

On siis hyvin mahdollista, että riippumatta siitä, mihin vuodenaikaan vierailet, et koskaan joudu tilanteeseen, jossa kirkkoon tai historialliseen laitokseen ei pääse sisään, koska siellä on liian paljon väkeä.

 • Retket
 • 64-150 € iästä riippuen
 • Edut: Erinomainen vaihtoehto niille, jotka haluavat nähdä suuren osan Cotswoldsista yhdellä retkellä.
 • Haitat: Se on kallein vaihtoehto, ja se on yleensä hieman väsyttävä.
 • Juna
 • 20-40 € matkustusajankohdasta riippuen
 • Edut: Junalla on suuri lähtötiheys ja se on erittäin mukava.
 • Huonot puolet:
 • Yksityisauto
 • 10 tai 20 € vuoden- ja vuorokaudenajasta riippuen
 • Edut: Voit nauttia paljon läheisemmästä kokemuksesta ja sinulla on myös mahdollisuus vierailla useammassa kylässä.
 • Haitat: Vasemmalla puolella ajaminen voi olla kuljettajan kannalta hieman epämukava kokemus.
 • Luksusauto
 • Vuokraus 600-700 € sisältää kuljettajan, joka on Cotswoldsin historian asiantuntija
 • Edut: Se on melko eksklusiivinen ja mukava kokemus, jossa opit lisää Cotswoldsin historiasta.
 • Haitat: Mukaan mahtuu vain 4 henkilöä, eikä ruokailu ole sallittua.
 • Bussit
 • 40 tai 60 euroa vuoden- ja vuorokaudenajasta riippuen
 • Edut: Se on halvin vaihtoehto ja tarjoaa suuren mukavuuden.
 • Haitat: Voit vierailla vain yhdessä tai kahdessa kylässä, ellet halua viettää alueella muutamaa yötä.