Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Downton Abbey Kiertueet Lontoosta

Downton Abbey, upea Crawleyn perheen kartano, joka on antanut nimensä maailman katsotuimmalle brittiläiselle tv-sarjalle (ja myös elokuvalle!), on johdattanut monet pahaa-aavistamattomat turistit Englannin vääriin osiin. Tässä kerron sinulle erilaisista retkistä, joilla voit tutustua tähän ihanaan paikkaan.

Ivana Nazareno

Ivana Nazareno

8 minuuttia luettu

Downton Abbey Kiertueet Lontoosta

Downton Abbey | ©UKinUSA

Downton Abbey, upea Crawleyn perheen kartano, joka on antanut nimensä maailman katsotuimmalle brittiläiselle televisiosarjalle (ja myös elokuvalle!), on johdattanut monet pahaa-aavistamattomat turistit Englannin vääriin osiin. Tässä kerron sinulle erilaisista retkistä, joilla voit tutustua tähän ihanaan paikkaan.

Sarjassa Granthamin jaarlin ja kreivittären maat sijaitsevat Yorkshiressä, maan pohjoisosassa, mutta kuvaukset tapahtuivat Lontoossa. Highcleren linna Berkshiressä on todellinen Downton Abbey. Ja Bampton Oxfordshiressä on Downtonin kylä.

Parasta on se, että kaikki kohteet ovat niin lähellä Lontoota ja toisiaan, että niihin voi tutustua päiväretkellä.

Vaikka et olisikaan aristokraattisen brittiläisen perhedraaman fani, nämä paikat ovat loistava tapa saada esimakua 1900-luvun alun englantilaisesta kulttuurista ja tutustua uskomattomiin rakennuksiin ja kyliin, jotka reunustivat suurta metropolia Lontoota. Yksi parhaista tavoista tutustua paikkoihin, joissa kuuluisan Netflix-sarjan parhaat kohtaukset kuvattiin, on kokopäiväretki. Voit valita useista eri yritysten tarjoamista vaihtoehdoista, ja voit tietysti lähteä myös omatoimisesti vuokra-autolla tai julkisilla liikennevälineillä.

Jotta matkasi pienestä ruudusta rakastamillesi piilotetuille paikoille onnistuisi, kerron sinulle parhaista retkistä ja matkoista, joilla voit vierailla Downton Abbeyn alueella seuraavalla matkallasi Yhdistyneeseen kuningaskuntaan.

Suosittelen myös lukemaan postauksen mitä nähdä ja tehdä Lontoossa, jotta voit tehdä listan parhaista suunnitelmista matkallesi.

1. Ihaile Downton Abbeyn ja Oxfordin kaupungin täydellistä kierrosta, johon kuuluu myös Highcleren linna.

Highcleren linna| ©Richard Munckton
Highcleren linna| ©Richard Munckton

Tämä kierros on yksi täydellisimmistä, sillä se alkaa Lontoosta oppaiden kanssa etukäteen sovitusta tapaamispaikasta ja siirtyy sitten Oxfordin kaupunkiin.

Tässä tunnetussa brittiläisessä kaupungissa voit kävellä sen kauniilla kaduilla ja kaupoissa, ja sinulla on myös riittävästi aikaa ottaa kuvia yhden maailman arvostetuimman yliopiston vanhoista rakennuksista.

Tämän jälkeen matka vie sinut Cotswoldsiin kuuluvaan Bamptoniin, joka on itse asiassa Downtonin kylä palkitussa fiktiossa.

Siellä voit järkyttyä nähdessäsi Downton Abbeyn vankan ja vankan viktoriaanisen kartanon oikeassa elämässä - hämmästyttävää on, että se on juuri sellainen kuin olet nähnyt sen televisiossa!

Kierroksen varrella pysähdyt upeassa Highclere Castle -linnassa, joka muutettiin sairaalaksi draamasarjassa. Kuorrutus suuren Downton Abbey -seikkailun kakun päälle.

Linna rakennettiin 1800-luvulla saman arkkitehdin suunnittelemana, joka suunnitteli myös Westminsterin palatsin, ja voit kiertää sen huoneita ja puutarhoja sekä ihailla sen sisustusta ja arkkitehtuuria. Highcleren linna sijaitsee Lontoon länsipuolella Berkshiressä, noin 110 kilometrin päässä Englannin pääkaupungista. Se on nykyisin Carnarvonin 8. jaarlin, hänen lastensa ja vaimonsa Lady Carnarvonin koti. Se on avoinna vierailuille vain muutaman kuukauden ajan vuodessa. Voit tarkistaa kalenterin täältä.

Tämän ajanjakson ulkopuolella lähes 25 neliökilometrin kokoinen tila on varattu perheiden käyttöön, suljettuihin tapahtumiin ja tietenkin kuvauksiin.

Kauniin kävelyn jälkeen on aika palata Lontooseen tuhansien upeiden valokuvien ja ikimuistoisen kokemuksen kera.

Kiinnostuksen yksityiskohdat

 • Hinta: Hinnat ovat suuntaa-antavia, ja kullakin yrityksellä voi olla erilaisia arvoja, mutta ne vaihtelevat noin 170 euron välillä.
 • Kesto: Kierros kestää yleensä noin 10 tuntia, kun matkat ja vapaa-aika kulloisessakin kohteessa lasketaan mukaan.
 • Kuljetusväline: ilmastoitu turistibussi.

Tämän vaihtoehdon edut

 • Sinun ei tarvitse vuokrata autoa tai ajaa lomallasi.
 • Ammattitaitoinen opas kertoo sinulle kaikki yksityiskohdat ja paikkojen ja sarjojen salaisuudet.
 • Voit tavata muita Downton Abbey -faneja ja maksimoida kokemuksesi.
 • Jos sinulla on vähän aikaa Lontoossa ollessasi, kiertoajelu on 100-prosenttinen liittolaisesi.

Tämän vaihtoehdon haitat

 • Se ei ole edullinen vaihtoehto, joten jos matkustat ystävä- tai perheryhmän kanssa, kannattaa ehkä harkita omatoimista matkaa.
 • Jos haluat tutustua Bamptoniin, Oxfordiin ja Highcleren linnaan perusteellisemmin, suosittelen, että jäät Oxfordiin ainakin yhdeksi yöksi ja tutustut sitten omatoimisesti kaikkiin kaupungin nähtävyyksiin ja sarjan tapahtumapaikkoihin. Suosittelen tätä postausta, jos haluat tietää, miten Oxfordiin pääsee Lontoosta.

Varaa Downton Abbey -kierros, johon sisältyy vierailu Highclere Castleen

2. Tutustu Downton Abbeyn kylän ja kauniin Blenheimin palatsin charmiin.

Blenheimin palatsi| ©jonathan
Blenheimin palatsi| ©jonathan

Tämä retki sopii täydelliseksi päiväksi, jolloin voit kokea aidon maaseutuelämyksen ja tutustua Bamptonin kaupungin aarteisiin, sillä se on kuvitteellinen kaupunki, johon Downton Abbey sijoittuu.

Ensin pääset näkemään ja ihastumaan Blenheimin palatsiin ja Unescon luettelossa olevaan maalaistaloon, jossa Winston Churchill itse syntyi, ja sitten jatkat matkaasi ihailemaan Cotswoldsin kauneutta.

Cotswolds on vuorten ja kukkuloiden ympäröimä alue Englannissa, jossa on unenomaisia kyliä, tyypillisiä rakennuksia ja lontoolaista gastronomiaa, todellista viehätystä, jota et voi jättää väliin! Käytän tilaisuutta hyväkseni ja suosittelen tätä viestiä, jos haluat tietää, miten pääset Lontoosta Cotswoldsiin.

Parhaiten erottuvat Bibury ja Bourton on the Water, joissa on tyypillisiä mökkejä joen rannalla, kaupungintalo ja Victoria Hall.

Nyt on aika ottaa kaikki irti Downton Abbey -kokemuksesta, kun saavut kuuluisaan Bamptonin kylään, jossa on esitetty joitakin sarjan ikimuistoisimpia kohtauksia.

Siellä sinulla on aikaa kävellä ympäri kylää, maistella herkullista gourmet-ruokaa ja juoda kuuluisaa englantilaista teetä, jos olet kylässä iltapäivällä.

.

Hyödyllisiä yksityiskohtia

 • Hinta: Kierroksen arvioitu arvo on 110 euroa.
 • Kesto: Keskimääräinen matka-aika on noin 10 tuntia, mutta se vaihtelee liikenteen ja sään mukaan.
 • Kuljetusvälineet: Kierrokset tehdään ilmastoidulla turistibussilla.

Tämän vaihtoehdon edut

 • Kun sinulla on Lontoossa vain muutama päivä aikaa, mutta haluat silti nähdä Englannin pääkaupunkia ympäröiviä viehättäviä kyliä, tämä kiertomatka on etsimäsi. Varsinkin kun yksi kuuluisista kylistä, jossa vierailet, on legendaarisen sarjan tapahtumapaikka.

Tämän vaihtoehdon haitat

 • Jos olet englantilaisen sarjan suuri fani, tämä vaihtoehto ei sisällä vierailua Highclere Castleen, joka on sarjan tärkein tapahtumapaikka.

Varaa Downton Abbey -kierrokselle vierailu Highclere Castleen

3. Rakastu tähän kierrokseen, joka esittelee kaikki Downton Abbeyn ikonisimmat kohtaukset Lontoosta.

Bamptonin kirkko| ©Hugh Llewelyn
Bamptonin kirkko| ©Hugh Llewelyn

Tämä päiväretki sisältää sisäänpääsyn kuuluisaan Highclere-linnaan sekä vierailun Downton Villageen ja Downtonin kirkkoon. Aamupäivällä pääset tutustumaan Downton Abbeyyn liittyviin kuvauspaikkoihin ja nauttimaan iltapäivästä Highcleren linnassa, joka on sarjan Granthamin perheen koti.

Lähdet Lontoosta ja aloitat kauniin päivän Downton Abbeyssa!

Ensinnäkin pääset tutustumaan kauniiseen ja viehättävään Cotswoldsiin, joka toimii Yorkshirenä Downton Abbey -televisiosarjassa ja hiljattain julkaistussa Downton Abbey -elokuvassa.

Täällä voit tutustua hunajanvärisiin kyliin ja kumpuileviin kukkuloihin, kun kuljettajasi vie sinut vuosisatoja vanhalle Coggesin maatilalle, jossa voit kävellä maatilalla ja tervehtiä täällä asuvia ystävällisiä eläimiä.

Opit myös Coggesin roolista Downton Abbeyssa, sillä se on Yew Tree Farm, Drewen perheen koti ja paikka, jossa Lady Edithin tytär Marigold kasvoi.

Kartanossa katsot dokumentin, jossa keskitytään kuvauspäivään, ja sen jälkeen on aika nauttia kahvit vanhassa lypsylavalla. Ei hassumpaa, vai mitä?

Kierroksen seuraava pysähdyspaikka on Bamptonin kylä, jonka jokainen Downton Abbey -fani tunnistaa heti Downtonin kyläksi.

Täällä voit tutustua Pyhän Marian kirkkoon ja hautausmaahan, jossa osa hahmoista on saanut viimeisen leposijansa. Hups! Emme anna spoilereita, jos et ole vielä nähnyt sarjaa, mutta fanit rakastavat tätä kokemusta.

Kirkon sisällä näet, missä monet hahmoista menivät naimisiin ja ainakin yksi jätettiin. Tiedät varmasti, kuka se oli! Suosittelen käymään lahjatavarakaupassa, josta voit ostaa parhaita Downtonin muistoesineitä.

Downton Abbey -kierroksen seuraava pysähdyspaikka on kirsikka kakun päällä! Näet upean talon, jonka Charles Barry suunnitteli Carnarvonin jaarleille, ja Highcleren linnan, joka on edelleen kahdeksannen jaarlin koti.

Kiinnostuksen yksityiskohdat

 • Hinta: noin 200 eurosta alkaen.
 • Kesto: Kokopäiväretki.

Tämän vaihtoehdon edutTämä kiertoajelu on ihanteellinen sarjan todellisille faneille, jotka eivät halua jättää väliin mitään yksityiskohtia ja haluavat nähdä kaikki paikat ja kokea jokaisen kulman kuin aito englantilainen aristokraatti.

Tämän vaihtoehdon haitatSen hinta on korkeampi kuin perinteisempien kiertoajelujen, ja vaikka se on erittäin täydellinen kiertoajelu, jos menet ryhmässä, on parempi valita koko matkareitti yksin, koska säästät rahaa.

4. Täydellinen kierros joihinkin "Downton Abbey" -elokuvan lavasteisiin ja Blenheimin palatsiin

Bampton, Downton Abbeyn kuvauspaikka.| ©bazzadarambler
Bampton, Downton Abbeyn kuvauspaikka.| ©bazzadarambler

Tämä retki vie sinut Cotswoldsin kuvauspaikalle. Kuvittele, että voit seurata Downtonin lordien ja ladyjen esimerkkiä ja kävellä Cotswoldsin kalkkikivikukkuloille, joilla suuri osa aikakausidraaman toiminnasta kuvattiin.

Voit myös kiertää Oxfordshiren Bamptonin kaupunkia, jossa Downton Village sijaitsee, sekä Shiltonin ja Swinbrookin majatalot Yew Tree Farm ja Grays Court Coggesissa, jotka esiintyvät Downton Place -nimellä.

Voit ihailla Blenheimin palatsin ainutlaatuista kauneutta ja oppia sen kuninkaallisesta historiasta. Kuten kerroin, tämä palatsi on julistettu Unescon maailmanperintökohteeksi, ja jokaiseen nurkkaan tutustuminen on uskomaton kokemus.

Kiinnostuksen yksityiskohdat

 • Hinta: retki alkaa noin 185 eurosta.
 • Kesto: koko matka kestää noin 10 tuntia kumpaankin suuntaan.
 • Kuljetusväline**: ilmastoitu turistibussi.

Tämän vaihtoehdonedut Tällä kierroksella saat täydellisen yleiskuvan paikoista, jotka sarjan tekijät ovat valinneet ulkokohtausten ja linnan ulkopuolella tarjottavien ruokien kuvaamiseen.

Tämän vaihtoehdon haitatAinoa ongelma tällä kierroksella on ehkä kierroksen korkea hinta, kun otetaan huomioon, että siihen ei sisälly sisäänpääsyä kuuluisaan Highcleren linnaan.

5. Koe VIP-kokemus yksityisellä taksikierroksella, joka vie sinut kaikkiin sarjan tapahtumapaikkoihin.

Lontoon taksit| ©aimee rivers
Lontoon taksit| ©aimee rivers

Tämä kierros vie sinut kaikkiin sarjan merkittävimpiin paikkoihin, joista olen kertonut sinulle aiemmin, mutta sen erityispiirteenä on, että se on täysin yksityinen, voit myös pysähtyä lounaalle, kävellä Bamptonin kylässä ja mennä Highcleren linnaan nähdäksesi sen kauniin sisustuksen ja kokea uudelleen kaikkein jännittävimmät luvut.

Kiinnostuksen yksityiskohdat

 • Hinta: matka alkaa noin 868 eurosta.
 • Kesto: Lontoon musta taksi noutaa sinut hotelliltasi ja jättää sinut samaan paikkaan kierroksen päätteeksi. Koko retki kestää noin 9 tuntia.
 • Kuljetusmuoto: yksityinen ilmastoitu musta taksi, jossa on yksinomainen kuljettaja.

Tämän vaihtoehdon edut

 • Tämä vaihtoehto on rento, voit tutustua kaikkiin Downton Abbeyyn liittyviin kohteisiin mukavasti oman auton kuljettajan johdolla.
 • Sisältää sisäänpääsyn linnaan.
 • Jos teitä on enemmän kuin 2 henkilöä, voitte jakaa retken kustannukset ja mennä mukavasti tällä yksityisellä retkellä.

Tämän vaihtoehdon haitatKierroksen hinta on melko korkea yksittäiselle henkilölle tai perheelle, mutta jos olet aina haaveillut yksityisestä, räätälöidystä kierroksesta, tämä kierros on täydellinen vaihtoehto.

Mitä nähtävää Highcleren linnassa on

Highcleren linna| ©Neil
Highcleren linna| ©Neil

Kuuluisa linna on epäilemättä Downton Abbey -kierroksen ikonisin osa, ei ainoastaan siksi, että se on sarjan keskeinen näyttämö, vaan myös siksi, että sen muurien ja kauniiden puutarhojen takana on todellista historiaa. Sisäänpääsymaksun hinnalla pääset tutustumaan linnan sisätiloihin, puutarhoihin ja maanalaisten egyptiläisten artefaktien näyttelyyn.

Mielenkiintoista on, että Carnarvonin viidennestä jaarlista tuli arkeologi, ja hän oli yksi niistä, jotka olivat vastuussa farao Tutankhamonin haudan löytämisestä.

Highclere Castle -linnan sisätiloihin tutustumisessa on se hieno puoli, että useat sarjassa kuvatuista ympäristöistä ovat todella olemassa, ja näet ne juuri sellaisina kuin ne näkyivät televisiossa. Kirjasto, jossa lordi Grantham luki herra Carsonin tuomaa kirjeenvaihtoa; salonki, jossa Violet Grantham ja muut perheen naiset tapasivat ja juttelivat; portaikko ja sali, joissa nähtiin joitakin sarjan dramaattisimpia kohtauksia (kuten Maryn ja Matthew'n tanssi, jossa he hukkuvat suudelmaan ja Lavinia jää lopulta kiinni).

Suuri osa alkuperäisestä sisustuksesta on käytetty sarjassa, ja jaksot nähneet tunnistavat lavasteet helposti.

Kuuluisan linnan historiaa

Carnarvonin perhe on asunut Highclereen vuodesta 1679 lähtien. Suuria rakennustöitä tehtiin 1700- ja 1800-luvuilla, ja vuonna 1838 Carnarvonin kolmas jaarli palkkasi Sir Charles Barryn muuttamaan kotinsa todella vaikuttavaksi kartanoksi. Ensimmäisen maailmansodan aikana linna muutettiin sairaalaksi, ja se palasi yksityisasunnoksi vuonna 1922.

Nykyinen (kahdeksas) Carnarvonin jaarli ja kreivitär asuvat osittain linnassa ja osittain sen lähistöllä, mutta osallistuvat tiiviisti linnan jokapäiväiseen elämään ja tulevaisuuteen.

Kuinka varata Downton Abbey -kierros

Highcleren linna| ©Neil
Highcleren linna| ©Neil

Kaikki matkat ja retket varataan verkossa matkoja markkinoivien eri yritysten verkkosivujen kautta, ja peruutusehdot voivat vaihdella sen mukaan, minkä yrityksen valitset.

Jos joudut peruuttamaan varauksen enemmän kuin yhden päivän etukäteen, voit yleensä saada täyden tai osittaisen hyvityksen, mutta on erittäin tärkeää, että luet kaikki ehdot ennen maksamista.

Säästä johtuen on mahdollista, että joitakin matkoja ei voida järjestää erittäin sateisina päivinä tai huonolla säällä. Jos näin tapahtuu, sinulle annetaan mahdollisuus siirtää matka tai saada rahasi takaisin.

Downton Abbey -kierrosten kesto

Inverarayn linna| ©Shadowgate
Inverarayn linna| ©Shadowgate

Downton Abbeyn alue on hyvin lähellä Lontoota, mutta siellä on useita pysähdyksiä, jotka sinun on tehtävä nähdäksesi sarjan parhaat paikat, kuten Bamptonin kylä, Highcleren linna, Downtonin kyläkirkko ja paljon muuta. Siksi useimmat matkat kestävät yleensä keskimäärin yhdeksän (9) tuntia.

Traveller Tip

Jos haluat hyödyntää aikasi mahdollisimman hyvin ja nähdä enemmän Englantia, ihanteellinen vaihtoehto on yhdistää Downton Abbey -kierros vierailuun toisessa kohteessa, molemmat samana päivänä. Suosittuja kohteita lähistöllä ovat Oxfordin yliopistokaupunki ja Blenheimin palatsi; molemmissa paikoissa on historiaa, joka ulottuu Downtonin päiviin, ja niissä on myös monia matkailukohteita, joissa on todellista englantilaista kylähistoriaa ja kaunista luontoa ja arkkitehtuuria.

.