Downton Abbey Kiertueet Lontoosta

Tutustu parhaisiin retkiin, joilla pääset vierailemaan Downton Abbeyssa, upeassa Crawleyn perheen kartanossa, joka on antanut nimensä sarjalle ja samannimiselle elokuvalle.

Ivana Nazareno

Ivana Nazareno

6 minuuttia luettu

Downton Abbey Kiertueet Lontoosta

Downton Abbey | ©UKinUSA

*Downton Abbey, Crawleyn perheen upea kartano, joka on antanut nimensä maailman katsotuimmalle brittiläiselle tv-sarjalle(ja myös elokuvalle!), on vienyt monia turisteja Englannin vääriin osiin. Yksi parhaista tavoista tutustua kuvauspaikkoihin on tehdä koko päivän kestävä retki Lontoosta.

Sarjassa Granzhamin jaarlin ja kreivittären maat sijaitsevat Yorkshiressä, maan pohjoisosassa, mutta itse asiassa kuvaukset tapahtuivat Lontoon lähellä. Highcleren linna Berkshiressä on tosielämän Downton Abbey. Ja Bampton, Oxfordshiressä, on Downtonin kylä.

1. Ihaile Downton Abbeyta ja Highcleren linnaa

Highcleren linna| ©Richard Munckton
Highcleren linna| ©Richard Munckton

Matkan varaaminen Downton Abbeyyn ja Oxfordiin on yksi Lontoon-vierailun tärkeimmistä asioista. Tässä tunnetussa brittikaupungissa voit kävellä sen kauniilla kaduilla ja ehdit kuvata yhden maailman arvostetuimpiin kuuluvan yliopiston vanhoja rakennuksia.

Lisäksi retki vie sinut Cotswoldsiin kuuluvaan Bamptoniin, joka on itse asiassa Downtonin kylä palkitussa fiktiossa. Siellä voit järkyttyä nähdessäsi Downton Abbeyn vankan ja vankan viktoriaanisen kartanon oikeassa elämässä, ja mikä hämmästyttävintä, se on juuri sellainen kuin olet nähnyt sen televisiossa!

Sen jälkeen vierailet Highclere Castlessa , draamasarjassa sairaalaksi muuttuneessa linnassa, joka rakennettiin 1800-luvulla Westminsterin palatsin suunnitelleen arkkitehdin suunnitelmien mukaan. Se sijaitsee 110 kilometrin päässä Lontoossa Berkshiressä, ja se on Carnarvonin kahdeksannen jaarlin koti, jossa voi vierailla vain muutaman kuukauden ajan vuodessa. Katso kalenteri täältä.

Kiinnostavat tiedot

 • Hinta: noin 195 euroa.
 • Kesto: Kierros kestää yleensä noin 10 tuntia.
 • Kuljetus: Ilmastoitu turistibussi.
 • Edut: Ammattitaitoinen opas kertoo kaikki paikkojen ja sarjan yksityiskohdat ja salaisuudet, ja voit tavata muita Downton Abbey -faneja.
 • Haitat: Jos haluat tutustua Bamptoniin, Oxfordiin ja Highclere Castleen perusteellisesti, suosittelen, että yövyt Oxfordissa vähintään yhden yön. Lue tämä viesti, jos haluat tietää, miten Oxfordiin pääsee Lontoosta.

Varaa matka Downton Abbeyyn ja Oxfordiin

2. Tutustu Downton Abbeyn viehätykseen ja kauniiseen Blenheimin palatsiin.

Blenheimin palatsi| ©jonathan
Blenheimin palatsi| ©jonathan

Matkan varaaminen Downton Abbeyyn ja Cotswoldsiin on ihanteellinen tapa kokea aito maaseutuelämys ja tutustua Bamptonin aarteisiin, kuvitteellisen kaupungin, johon Downton Abbey sijoittuu. Löydät ja rakastut Blenheimin palatsiin ja Unescon luettelossa olevaan maalaistaloon, jossa itse Winston Churchill syntyi.

Sen jälkeen ihailet Cotswoldsin kauneutta, vuorten ja kukkuloiden ympäröimää Englannin aluetta, jossa on unenomaisia kyliä, tyypillisiä rakennuksia ja lontoolaista gastronomiaa, todellista viehätystä, jota et voi jättää väliin! Otan tämän postauksen, jos haluat tietää , miten pääset Cotswoldsiin Lontoosta.

Kylät, jotka erottuvat eniten, ovat Bibury ja Bourton on the Water, joissa voit löytää tyypillisiä mökkejä joen rannalla, kaupungintalon ja Victoria Hallin. Ja tietysti saat täyden Downton Abbey -elämyksen, kun saavut kuuluisaan Bamptonin kylään, joka on joidenkin sarjan ikimuistoisimpien kohtausten näyttämönä. Sinulla on aikaa kävellä ja vaeltaa ympäri kylää, maistella herkullisia gourmet-ruokia ja siemailla kuuluisaa englantilaista teetä.

Kiinnostavat yksityiskohdat

 • Hinta: Retken hinta on 94 euroa.
 • Kesto: Matka kestää keskimäärin noin 10 tuntia.
 • Kuljetus: Kierrokset toteutetaan ilmastoidussa ajoneuvossa.
 • Edut: Kun sinulla on Lontoossa vain muutama päivä aikaa, mutta haluat silti nähdä Englannin pääkaupunkia ympäröiviä viehättäviä kyliä, tämä on juuri sitä, mitä etsit. Varsinkin, kun yksi kuuluisista kylistä, jossa vierailet, on legendaarisen sarjan kuvauspaikka.
 • Huonot puolet: Jos olet suuri englantilaissarjan fani, tämä vaihtoehto ei sisällä vierailua Highcleren linnaan, joka on sarjan tärkein tapahtumapaikka.

Varaa kiertomatka Downton Abbeyyn ja Cotswoldsiin

3. Rakastu Downton Abbeyn ikonisimpiin kohtauksiin

Bamptonin kirkko| ©Hugh Llewelyn
Bamptonin kirkko| ©Hugh Llewelyn

Varaa Downton Abbey -matkalle vierailu Highclere Castleen ja tutustu Downton Abbeyyn liittyviin kuvauspaikkoihin ja sarjan Granthamin perheen kotiin. Tutustut syvällisesti Highclere Castleen, joka on yhä nykyäänkin kahdeksannen jaarlin koti, ja vierailet Bamptonin kylässä, jonka jokainen Downton Abbey -fani tunnistaa heti Downtonin kyläksi.

Tutustut St Mary's Churchiin ja hautausmaahan, jossa osa hahmoista on saanut viimeisen leposijansa. Hups! Emme kerro spoilereita, jos et ole vielä nähnyt sarjaa, mutta fanit rakastavat tätä kokemusta. Kirkon sisällä näet, missä monet hahmoista menivät naimisiin ja ainakin yksi jätettiin. Tiedät varmasti, kuka se oli!

Suosittelen käymään lahjatavarakaupassa, josta voit ostaa parhaita Downton-muistoesineitä.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: alkaen noin 195 euroa.
 • Kesto: noin 9 tuntia.
 • Kuljetus: ilmastoitu turistibussi.
 • Edut: Se on erittäin kattava, ihanteellinen sarjan todellisille faneille, jotka eivät halua jättää väliin mitään yksityiskohtia ja haluavat nähdä kaikki paikat.
 • Huonot puolet: Kustannukset ovat korkeammat kuin perinteisemmillä kiertomatkoilla.

Varaa Downton Abbeyn ja Highcleren linnan kiertoajelu

4. Lähde kiertoajelulle Downton Abbey:n ja Blenheimin palatsin kulisseihin

Bampton, Downton Abbeyn kuvauspaikka.| ©bazzadarambler
Bampton, Downton Abbeyn kuvauspaikka.| ©bazzadarambler

Tällä kierroksella saat esimakua Cotswoldsin kuvauspaikasta. Kuvittele, että voit seurata Downtonin lordien ja ladyjen esimerkkiä ja kävellä Cotswoldsin kalkkikivikukkuloille, joilla suuri osa aikakausidraaman tapahtumista kuvattiin.

Voit myös kiertää Oxfordshiren Bamptonin kylässä, joka on Downtonin kylän varsinainen tapahtumapaikka, sekä Shiltonin ja Swinbrookin maalaistalot Yew Tree Farm ja Coggesissa sijaitseva Grays Court, joka on esillä nimellä "Downton Place", sisältyvät myös matkasuunnitelmaasi.

Voit ihailla Blenheimin palatsin ainutlaatuista kauneutta ja oppia sen kuninkaallisesta historiasta. Kuten olen kertonut, tämä palatsi on julistettu Unescon maailmanperintökohteeksi, ja jokaiseen nurkkaan tutustuminen on uskomaton kokemus.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: Kierros alkaa noin 95 eurosta.
 • Kesto: Koko kierros kestää noin 10 tuntia kumpaankin suuntaan.
 • Kuljetus: ilmastoitu ajoneuvo.
 • Edut: Tällä kierroksella saat kattavan yleiskuvan paikoista, jotka sarjan tekijät ovat valinneet ulkokohtausten kuvaamiseen ja linnan ulkopuolella olevasta ruoasta.
 • Haitat: Matkan aikana on mahdollista tutustua linnaan, joka on rakennettu ja joka on rakennettu ja joka on rakennettu: Ainoa ongelma tällä kierroksella on hinta.

Varaa Downton Abbey ja Cotswolds -kierros

5. Koe yksityinen taksikierros Downton Abbeyyn

Taksi| ©aimee rivers
Taksi| ©aimee rivers

Tämä kierros vie sinut kaikkiin sarjan tunnetuimpiin paikkoihin, joista olen kertonut sinulle aiemmin, mutta sen erityispiirre on, että se on täysin yksityinen, voit myös pysähtyä lounaalle, vierailla Bamptonin kylässä ja mennä Highcleren linnaan katsomaan sen kaunista sisustusta ja kokemaan uudelleen kaikkein jännittävimmät luvut.

Mielenkiintoiset yksityiskohdat

 • Hinta: Matka alkaa noin 868 eurosta.
 • Kesto: Lontoon musta taksi noutaa sinut hotelliltasi ja jättää sinut samaan paikkaan kierroksen päätteeksi. Koko kierros kestää noin 9 tuntia.
 • Kuljetus: Yksityinen ilmastoitu musta taksi, jossa on eksklusiivinen kuljettaja.
 • Edut: Matkan aikana on mahdollista saada paljon matkatavaraa, joka ei ole vielä valmis: Tämä vaihtoehto on rento, voit tutustua ehdottomasti kaikkiin Downton Abbeyyn liittyviin nähtävyyksiin mukavasti omassa autonkuljettajasi kyydissä.

Haitat: Kierroksen hinta on melko korkea yksittäiselle henkilölle tai perheelle.

Varaa kiertomatka Downton Abbeyyn ja Oxfordiin

Mitä näet kohteessa Highclere Castle

Highcleren linna| ©Neil
Highcleren linna| ©Neil

Kuuluisa linna on epäilemättä kaikkein ikonisin, jos varaat Downton Abbey -matkalle vierailun Highclere Castleen, ei ainoastaan siksi, että se on sarjan keskeinen näyttämö, vaan myös siksi, että sen muurien ja kauniiden puutarhojen takana on todellista historiaa. Pääsymaksulla pääset tutustumaan linnan sisätiloihin, puutarhoihin ja maanalaisten egyptiläisten artefaktien näyttelyyn. Suuri osa alkuperäisestä sisustuksesta on käytetty sarjassa, ja jaksot nähneet tunnistavat helposti paikat:

Hauska tieto: Carnarvonin viidennestä jaarlista tuli arkeologi, ja hän oli yksi niistä henkilöistä, jotka olivat vastuussa farao Tutankhamonin haudan löytämisestä. Highclere Castle -linnan sisätiloihin tutustumisessa on se hieno puoli, että useat sarjassa kuvatuista ympäristöistä ovat todella olemassa, ja näet ne juuri sellaisina kuin ne näkyivät pienellä ruudulla:

 • Kirjasto, jossa lordi Grantham luki herra Carsonin tuomaa kirjeenvaihtoa.
 • Salonki, jossa Violet Grantham ja muut perheen naiset tapasivat ja keskustelivat.
 • Portaat ja eteinen, joissa nähtiin joitakin sarjan dramaattisimpia kohtauksia (kuten Maryn ja Matthew'n tanssi, jossa he hukkuvat suudelmaan ja päätyvät Lavinian kiinniottamiksi).

Carnarvonin perhe on asunut Highclereen vuodesta 1679 lähtien. Suuria korjaustöitä tehtiin 1700- ja 1800-luvuilla, ja vuonna 1838 Carnarvonin kolmas jaarli palkkasi Sir Charles Barryn muuttamaan kotinsa. Ensimmäisen maailmansodan aikana linna muutettiin sairaalaksi, ja se palasi yksityisasunnoiksi vuonna 1922. Nykyinen Carnarvonin kahdeksas jaarli asuu nykyään osittain linnassa ja osittain sen lähellä.

Varaa Downton Abbey -kiertoajelu, johon sisältyy vierailu Highcleren linnaan

Kuinka varata Downton Abbey -kierros?

Highcleren linna| ©Neil
Highcleren linna| ©Neil

Jos haluat varata kiertoajelun Downton Abbeyyn ja Oxfordiin, voit tehdä sen helposti verkossa. Jos peruutat matkan yli yhtä päivää ennen sen alkamista, voit yleensä saada täyden tai osittaisen hyvityksen, mutta on erittäin tärkeää, että luet kaikki ehdot ennen maksamista.

Sään osalta voidaan todeta, että joitakin matkoja ei ehkä voida järjestää päivinä, jolloin sataa rankasti tai on huono sää. Jos näin käy, sinulle annetaan mahdollisuus siirtää kierroksen ajankohtaa tai saada rahasi takaisin.

Varaa Downton Abbey ja Oxford -kierros

Downton Abbey -matkojen kesto

Inverarayn linna| ©Shadowgate
Inverarayn linna| ©Shadowgate

Downton Abbeyn alue on hyvin lähellä Britannian pääkaupunkia, joten kun olet nauttinut kaikesta Lontoon nähtävyydestä ja tekemistä, voit varata Downton Abbey -matkan.

Tarjolla on useita pysähdyspaikkoja, joilla voit tutustua sarjan parhaisiin tapahtumapaikkoihin, kuten Bamptonin kylään, Highcleren linnaan, Downtonin kaupunkikirkkoon ja moneen muuhun. Siksi useimmat kierrokset kestävät keskimäärin 9-10 tuntia.

Jos haluat hyödyntää aikasi mahdollisimman tehokkaasti ja nähdä enemmän Englantia, ihanteellinen vaihtoehto on yhdistää Downton Abbey -kierros vierailuun toisessa kohteessa, molemmat samana päivänä. Suosittuja kohteita lähistöllä ovat Oxfordin yliopistokaupunki ja Blenheimin palatsi; molemmissa paikoissa kaikuu historia Downtonin ajoilta, ja niissä on myös monia turistikohteita, joissa on aitoa englantilaista kylähistoriaa sekä kaunista luontoa ja arkkitehtuuria.

Varaa Downton Abbey ja Cotswolds -kierros